سالهای 1368 تا 1372 دوران اوج فعالیت مطبوعاتی شهید آوینی است. آثار او در طی این دوره نیز موضوعات بسیار متنوعی را شامل میشود. هرچند آشنایی با سینما در طول مدتی بیش از ده سال مستندسازی و تجارب او در زمینهی کارگردانی مستند و به خصوص مونتاژ باعث شد که قبل از هرچیز به سینما بپردازد. ولی این مسئله موجب بیاعتنایی او نسبت به سایر هنرها نشد. او در کنار تالیف مقالات تئوریک درباره ماهیت سینما و نقد سینمای ایران و جهان، مقالات متعددی در مورد حقیقت هنر، هنر و عرفان، هنر جدید اعم از رمان، نقاشی، گرافیک و تئاتر، هنر دینی و سنتی، هنر انقلاب و... تالیف کرد که در ماهنامهی "سوره" به چاپ رسید. طی همین دوران در خصوص مبانی سیاسی. اعتقادی نظام اسلامی و ولایت فقیه، فرهنگ انقلاب در مواجهه با فرهنگ واحد جهانی و تهاجم فرهنگی غرب، غربزدگی و روشنفکری، تجدد و تحجر و موضوعات دیگر تفکر و تحقیق کرد و مقالاتی منتشر نمود.
مجموعهی آثار شهید آوینی در این دوره هم از حیث کمیت، هم از جهت تنوع موضوعات و هم از نظر عمق معنا و اصالت تفکر و شیوایی بیان اعجابآور است. در حالی که سرچشمهی اصلی تفکر او به قرآن، نهجالبلاغه، کلمات معصومین علیهمالسلام و آثار و گفتار حضرت امام(ره) باز میگشت. با تفکر فلسفی غرب و آرا، و نظریات متفکران غربی نیز آشنایی داشت و با یقینی برآمده از نور حکمت، آنها را نقد و بررسی میکرد. او شناخت مبانی فلسفی و سیر تاریخی فرهنگ و تمدن جدید را از لوازم مقابله با تهاجم فرهنگی میدانست چرا که این شناخت زمینهی خروج از عالم غربی و غرب زدهی کنونی را فراهم میکند و به بسط و گسترش فرهنگ و تفکر الهی مدد میرساند. او بر این باور بود که با وقوع انقلاب اسلامی و ظهور انسان کاملی چون امام خمینی(ره) بشر وارد عهد تاریخی جدیدی شده است که آن را "عصر توبهی بشریت" مینامید. عصری که به انقلاب جهانی امام عصر(عج) و ظهور "دولت پایدار حق" منتهی خواهد شد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#کلام_امام
💠رهبر انقلاب :
به معنای واقعی کلمه؛ شهید آوینی یک الگو است! ۹۷/۲/۱۹
کاری که شهید آوینی پیشاهنگش بود و در این اواخر هم مرحوم سلحشور -که اینها پیشروان کار انقلابی در این کشورند- اینها را باید ترویج کرد، اینها را باید تقدیر کرد و نام اینها را باید گرامی داشت. کار انقلابی این است. اینکه من بارها تکرار میکنم که نیروهای انقلابی را و نیروهای حزباللّهی را باید گرامی بداریم و باید نگه بداریم، به خاطر این است؛ کار وقتی با روحیهی انقلابی شد، پیشرفت خواهد کرد. ۹۵/۱/۱
خداوند انشاءالله این شهید را با پیغمبر محشور کند. من حقیقتاً نمی دانم چطور میشود انسان احساساتش را در یک چنین مواقعی بیان و تعبیر کند؟ چون در دل انسان یکجور احساس نیست. در حادثهی شهادتی مثل شهادت این شهید عزیز چندین احساس با هم هست. یکی احساس غم و تأسف است از نداشتن کسی مثل سید مرتضی آوینی. اما چندین احساس دیگر هم با این همراه است که تفکیک آنها از همدیگر و بازشناسی هریک و بیان کردن آنها کار بسیار مشکلی است. برای ما افتخار است که هرچه میتوانیم به این حوزهی شهادت و این شهید خودمان را نزدیک بکنیم! ۷۲/۲/۲
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravian
17.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید
🎞 فیلم کامل لحظه شهادت #شهید_مرتضی_آوینی
♦️قدمبهقدم در اشتیاق یک آرزو؛ شهادتی که برای همه عاشقان آن را ترسیم میکرد؛ اینک بیستم فروردین ۱۳۷۲ و لحظاتی قبل از شهادت و مردی که در معراج بزرگ عاشقانهاش در انفجاری از نور به خورشید میپیوندد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
1_943172649.mp3
13.58M
#بشنوید
#حامد_زمانی
با خون روایت کردن از این فتح
پیش هجوم بمب و قناسہ
هنوز خیلے مونده تا دنیا
امثال #آوینی رو بشناسه! :)
#شهید_آوینی
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
3-اسلامیت یا جمهوریت؟.pdf
1.27M
📜 مقالهٔ "اسلامیت یا جمهوریت؟"
نوشته شهید سید مرتضی آوینی
"یادم هست آن روزها که تازه انقلاب اسلامی پیروز شده بود و برای نخستین بار عنوان «جمهوری اسلامی» برای این نظام تازه ای که همچون ثمره سیاسی انقلاب تلقی می شد بر سر زبان ها افتاده بود، یکی از نویسندگان سیاسی صاحب شهرت که بعدها سر از لس آنجلس در آورد، من باب تشکیک در امکان تحقق چنین نظامی به این استدلال آویزان شده بود که «اصلا جمهوری اسلامی دیگر چه صیغه ای است؟ این که جز یک ترکیب موهوم بیش نیست و... مگر جمع این دو -جمهوریت و اسلامیت - ممکن است؟»"
📔 کتاب آغازی بر یک پایان
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۲۰ فروردین ماه ، سالروز عملیات #والفجر_1 گرامی باد . 🥀
خلاصه گزارش عملیات :
نام عملیات : والفجر 1
زمان اجرا : 20/1/1362
مدت اجرا : 6 روز
مکان اجرا : شمال غربی فکه در جبهه میانی
رمز عملیات : یا الله – یا الله – یا الله
تلفات دشمن : 6750 نفر کشته ، زخمی و اسیر
ارگان های عمل کننده : سپاه و ارتش
اهداف عملیات : سرکوب نیروهای دشمن و باز پس گیری مناطق تحت اشغال
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
محتوای روایتگری راویان
۲۰ فروردین ماه ، سالروز عملیات #والفجر_1 گرامی باد . 🥀 خلاصه گزارش عملیات : نام عملیات : والفجر 1
#شرح_عملیات
#عملیات_والفجر_1
نخستین تجربه سپاه پس از سازماندهی
سه ماه پس از انجام عملیات ناموفق والفجر مقدماتی ، عملیات والفجر 1 در منطقه شمال غربی فکه تا بلندی های حمرین طرح ریزی شد . در ساعت 22 و 10 دقیقه 20 فروردین ماه 1362 با رمز یا الله - یا الله - یا الله حمله یگان های سپاه و ارتش به فرماندهی سرهنگ علی صیاد شیرازی ( فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش ) آغاز شد .
از زمان عملیات ثامن الائمه که به شکست حصر آبادان انجامید ، تا آغاز عملیات والفجر یک همواره برای در هم کوبیدن خط دشمن و گرفتن فرصت عکس العمل از آنها از تاریکی شب و ساعات استراحت نیروهای آنان بهره گرفته می شد ، اما در این عملیات روش هجوم در پوشش آتش تهیه برای در هم کوبیدن دشمن برگزیده شد . بر این اساس عملیات با اجرای آتش انبوه توپخانه شروع شد . 60 هزار گلوله توپ بر مواضع عراقیها فرو ریخت و این تا آن زمان بی سابقه بود . البته شمن نیز با 100 گلوله به استقبال توپهای ایرانی آمد .
موقعیت منطقه عملیاتی والفجر بیشتر تپه ماهور ( تپه های کوتاه ) بوده و بلندی های مهم آن از 180 متر تجاوز نمی کند و در منطقه جنوب شرقی کوه های حمرین قرار دارد . قرارگاه خاتم الانبیاء عملیات را از دو محور شمالی و جنوبی به فرماندهی قرارگاه کربلا در جناح راست و قرارگاه نجف در جناح چپ پیش می برد . در این عملیات 8 لشکر از سپاه پاسداران و 2 لشکر ، 3 تیپ و یک گردان از نیروی زمینی ارتش ایران و به عبارت دیگر 30 گردان از ارتش و 80 گردان از سپاه مشارکت داشتند . هر دو جناح کار پیشروی را تا سحر گاه فردا و تا اعلام دستور توقف به خوبی انجام دادند . از صبح همان روز تا پایان ششمین روز عملیات ، عراق بارها دست به پاتک زد و چندین مرتبه بلندی ها منطقه در دست طرفین رد و بدل شد ، اما نیروهای خودی توانستند اهداف به دست آمده را تثبیت کرده و حالت پدافند به خود بگیرند .
در پایان این عملیات تعداد 6750 تن از نیروهای دشمن کشته ، زخمی و اسیر شدند و 98 دستگاه تانک و نفربر زرهی منهدم ، 5 فروند چرخبال ساقط و سه واحد 550 نفری جیش الشعبی ، سه گردان کماندویی و 4 گردان مکانیزه آسیب دید . همچنین بخشی از بلندی های حمرین ، چندین روستا در حاشیه رودخانه دویرج و پاسگاه مرزی پیچ انگیزه آزاد شد که در مجموع 150 کیلومتر وسعت را در بر می گرفت.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۲۰ فروردینماه ، سالروز عملیات #کربلای_9 گرامی باد . 🥀
خلاصه گزارش عملیات :
نام عملیات: كربلای9
زمان اجرا:20/1 /1366
تلفات دشمن (كشته، زخمی و اسیر) : 1855
رمز عملیات: یامهدی(عج) ادرکنی
مكان اجرا: منطقه عمومی قصر شیرین ایران – جبهه میانی جنگ
ارگانهای عملكننده: نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی
اهداف عملیات: پس راندن دشمن از ارتفاعات قصر شیرین و کنترل منطقه ، آزاد سازی ارتفاعات منطقه
نیروی عمل کننده : نیروی زمینی ارتش
نتایج عملیات :
مناطق آزاد شده : ارتفاعات ۵۴۲ و پاسگاه مرزی بابا هادی
یگانهای منهدم شده دشمن : گردانهای ۱و ۳ و ۴ از تیپ کماندویی سپاه دوم - گردان ۴ نیروی مخصوص از تیپ ۳
تعداد کشته و زخمیهای دشمن : ۱۸۰۰ نفر
غنائم : تعداد زیادی خمپاره انداز - تیربار - جنگ افزار انفرادی و مقدار زیادی مهمات
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani