روشنگر مدیا
✡ بهائیها در دوره پهلوی دوم با همکاری سرمایهداران یهودی، با عضویت در فراماسونری وارد فعالیتهای جا
✡ یهودیان بهائی
1⃣ گرایش #یهودیان به #بهائیگری در شهرهای همدان و کاشان زیاد بود. از جمله یهودیان سرشناسِ کاشان که #بهائی شدند و خاندانهای ثروتمند و پرشماری را بنیاد نهادند، باید به افراد زیر اشاره کرد:
👈 آقای «یهودا» نیای خاندان میثاقیه، حکیم یعقوب نیای خاندان برجیس، میرزا خلیل نیای خاندان ارجمند، میرزا اسحاقخان نیای خاندان متحده و خاندان متنفذ ثابت.
2⃣ چنانکه پیشتر گفتیم ارتباط نزدیک این خاندانها با هم و همکاری نزدیک آنان با قدرتهای جهانی سبب شد که خاندانهای مذکور از سرمایهدارترین اشخاص بهائی دورهی #پهلوی بهشمار آیند.
3⃣ در همدان نیز وضعی مشابه با کاشان دیده میشود؛ تعداد زیادی از خانوادههای بهائی همدان از تبار حاجی لالهزار (العازار) #یهودی همدانی هستند. او نیای دو هزار نفر یهودی، مسیحی و بهائی است. همچنین در شیراز، مشهد، اراک، رشت و سایر نقاط ایران جمع کثیری یهودیِ بهائی شده وجود داشت.
4⃣ در تهران نیز جمع قابل توجهی از یهودیان، بهائی شده بودند که در دورهی پهلوی شبکهای مقتدر و متنفذ را پدید آوردند، افرادی چون میرزا اسحاق خان حقیقی، یوسف وحدت، عبدالله خان متحده، جلال ارجمند و اسحاق خان متحده، نمونههایی از متنفذین بهائی دورهی پهلوی بودند که ابتدا کیش #یهودی داشتند.
5⃣ آنچه در خصوص ارتباط یهودیان با بهائیها قابل ملاحظه است، همکاری تبهکارانه و غارتگرانهی این دو گروه متحد، در دورهی پهلوی، بهویژه حکومت محمدرضا شاه میباشد، بهطوری که #بهائیها در این دوره نهتنها با همکاری سرمایهداران #یهودی، سیاستهای صهیونیست مآبانهای در امور اقتصادی اجرا کردند، بلکه با عضویت در سازمانها و تشکلهای مخفی #فراماسونری وارد فعالیتهای #جاسوسی نیز شدند و بهعبارتی یک مثلث سه ضلعی «بهائیت – فراماسونری – صهیونیسم» را ترسیم کردند.
6⃣ در اینجا ما را با این بحث که اصولاً بهائیت دنبالهای از #صهیونیسم_جهانی است، کاری نیست. لذا تحقیق در این مورد را بهعهدهی صاحبنظران و پژوهشگران میگذاریم.
📚 ثریا شهسواری / کتاب «اسناد فعالیت بهائیان در دورهی محمدرضا شاه»
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 goo.gl/sPeQK4
@jscenter
@Feraghvaadyan
#بستهخبری| پیش نشست همایش بین المللی امام رضا(ع) و گفتگوی ادیان دراصفهان
➖➖➖
🔻 نماینده یهودیان در اصفهان : انتظار منجی عالم بشریت از اشترکات همه ادیان توحیدی است
http://hawzahnews.com/detail/News/464987
🔻نماینده جامعه زرتشتیان در اصفهان: آتش پرستان جزئی از زرتشت نیستند
http://hawzahnews.com/detail/News/464981
🔻نماینده هیئت مذهبی ارامنه مسیحیان:
عیسی(ع) از مسیحیت می خواهد خشونت را با محبت جواب بدهند
http://hawzahnews.com/detail/News/464976
🔻آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد:
هدف اصلی از وحدت اهل کتاب این نیست که مسیحی، مسلمان بشود
بحث وحدت ادیان این است که اهل دین و کتاب دست به دست هم بدهند تا مردم را بیدار کنند در مقابل مشرکین جانی بیاستند.
http://hawzahnews.com/detail/News/464971
🔻حجت الاسلام والمسلمین خدایی:
بدترین جنایت ها را به اسم حقوق بشر انجام می دهند/ عدالت و محبت جز با محوریت ادیان و نبوت تحقق نمی یابد
http://hawzahnews.com/detail/News/464966
📸 گزارشتصویری:
http://hawzahnews.com/detail/Photo/464980
@HawzahNews
@Feraghvaadyan
💒کلیسای کاتولیک های تبریز (عذرای توانا)
🔷کلیسای کاتولیک ها (عذرای توانا) متعلق به مسیحیان کاتولیک ایران است. این بنا که یکی از بزرگترین کلیساهای ایران می باشد , در سال ۱۲۹۱ ه.ش احداث شده است.
🔷طول کلیسای کاتولیکهای تبریز ۳۰ متر و عرض آن ۱۵ متر است و برج ناقوس کلیسا در بالای بالکن کوچکی قرار گرفتهاست. این کلیسا برای اجرای مراسم و جشنها مورداستفاده قرار میگیرد.
🔷تالار به نسبت بزرگ این کلیسا ۱۷ پنجره داردکه عموما بلند و کم عرض هستند. سه پنجره در محراب این کلیسا تعبیه شده است.
@Feraghvaadyan
🔸🔹جنبش عصر جدید
👈🏻از دههی 1980 بهطور گستردهای آرمان عصر جدید بهشکل چشماندازی از ورود به دوران رشد معنوی معرفی شد. دورانی که در اثر افزایش آگاهیهای معنوی انسان متحول میشود و دنیا را متحول میکند و زمین را سرشار از صلح و ثروت و سلامتی.
🔸عصر جدید از مدتها پیش مطرح شده بود و در انجمنهای مخفی زمینهسازی برای وقوع آن دنبال میشد، اما پس از یک دوره مادیگرایی افراطی با تلخترین ناکامیها و ویرانیهایی که در پیداشت، عصر جدید با عرضه چشماندازی نو برای پاسخ به نیاز معنوی بشر، عمومیت یافت. معنویتگرایی نیروی تازه و هیجان بسیاری را میتوانست برانگیزد. در این فضای خالی و تا حدودی نو برای بشر غربی، شعار عصر جدید مطرح شد و در مدت کوتاهی هزاران فرقه و شبهجنبش مدعی معنویت پیدا شدند که خود را ناجی بشریت و مبشر عصر جدید معرفی میکردند.
🔸این شبهجنبش که کوشش میکرد آرمان مبهم «عصر نوین معنوی» را از هر راهی گسترش دهد، بسترساز پیدایش حرکتهای اجتماعی، شکلگیری سازمانها و پدیدآمدن رهبرانی شد که هرکدام تفسیری از عصر جدید بیان میکردند. هم از اینرو، جنبش عصر جدید در میان هزاران رهبر کاریزما، سازمان و گروه معنویتگرا محو شد که ایدهها و توصیههای متفاوت و گاه متعارضی را مطرح میکردند (هینلز، 1386: 448).
@Feraghvaadyan
✡ یهودیان بهائی
1⃣ تنها سرانِ #بهائیت و هیئتهای مختلف محافل ملی و محلی #بهائی نبودند که متفقاً دولت #اسرائیل و #صهیونیسم_جهانی را تأیید میکردند و با آن همکاری مینمودند، بلکه در بسیاری از نقاط جهان، بهویژه ایران اکثر #بهائیان متمایل به #یهودیان و دولت اسرائیل بودهاند و در راستای سیاستها و برنامههای این کشور پیش میرفتند.
2⃣ در بسیاری از کشورها خصوصاً ایران، بهائیان داخل تشکیلات جاسوسی #موساد شده بودند و همهجا بهنفع اسرائیل به خبرچینی و #جاسوسی مشغول بودند.
3⃣ این خصیصهی ذاتی بهائیت نهتنها به نفع صهیونیسم جهانی و دولت اسرائیل بود، بلکه بهائیان نیز سعی میکردند از وجود یهودیان در گسترش نفوس خود استفاده کنند. آنان از بدو پیدایش، همواره تلاش میکردند از یهودیان، استفاده کرده، آنها را بهائی کنند.
4⃣ #اسماعیل_رائین مینویسد:
✍ بیشتر بهائیان ایران یهودیان و زرتشتیان هستند و مسلمانانی که به این فرقه گرویدهاند در اقلیت میباشند. اکنون سالها است که کمتر شده مسلمانی به آنها پیوسته باشد.
5⃣ همچنین #عبدالحسین_آیتی سالها پیش از رائین در زمان حکومت رضاشاه به سلطهی یهودیان بر جامعهی بهائی ایران اشاره کرده و مینویسد:
✍ این بشارتی است برای مسلمین که بساط بهائیت بهطوری خالی از اهل علم و قلم شده که زمام خامه را به دست مثل حکیم و اسحاق یهودی و امثال او دادهاند.
📚 ثریا شهسواری / کتاب «اسناد فعالیت بهائیان در دورهی محمدرضا شاه»
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 goo.gl/sPeQK4
@Jscenter
@Feraghvaadyan
♨️خودکشی پس از قتلعام خانواده
👈🏻 مجلس دار #فرقه_گنابادی پس از کشتن اعضای خانواده خود در #هلند خودکشی کرد
🔸یکی از #دراویش فرقه گنابادی ساکن در کشور هلند در پی یک نزاع خانوادگی، اقدام به قتلعام اعضای خانواده خود شامل همسر، فرزند و مادر همسر با سلاح کمری نموده و سپس دست به خودکشی زد.
🔹«حسین شفیعی»، مجلسدار فرقه گنابادی در استان #کرمان بود که اجرای برنامه در #خانقاه فرقه را برعهده داشت. وی از سالها قبل در کشور هلند ساکن شدهبود.
👈🏻بروز این رفتارهای نابهنجار و خشونتآمیز از سوی یکی از چهرههای شاخص و افراد بهاصطلاح- اجازهدار درویشیگری که به عنوان مکتب داعیهدار عرفان، صلح و دوستی مطرح میباشد، امری است قابلتأمل.
🔸مشاهده ایندست وقایع تأسفبار در کنار حوادثی چون غائله #گلستان_هفتم در زمستان سال گذشته که منجر به #شهادت سه تن از نیروهای انتظامی و بسیجی شد، منش درویشی را با چالشی جدی مواجه ساختهاست
@feraghvaadyan
💡روش #مقابله با تفکر انجمنمآب
#انجمن_حجتیه
⬅️واقعاً نمیتوان گفت فقط یک یا دو راه است که اگر انجام دادی، مسئله حل میشود و شما ایمن و بیمه میشوید. چون همانطور که عرض کردم، اینها در جاهای مختلف نفوذ داشته و برای جذب نیرو در رِنجهای مختلف سنی، مقاطع تحصیلی و ارگانهای گوناگون در تلاش هستند، لذا باید مراقب بود.
📖بهترین راه این است که خودمان را از نظر #مبنایی قوی کنیم. بارها شده من در جلساتی در جمع دانشجویان یا طلبهها شرکت داشتم و در شروع جلسه به من گفتهاند که نگویید موضوع جلسه چیست. اول جلسه، 20 دقیقهای یک سراپا انجمنحجتیهای شدهام و شروع کردم به گفتن حرفهایی که انجمنیها میزنند، حضار کمکم تعجب کردند که این چه سخنرانی است که دعوت کردهاند، این حرفها ضدانقلاب است و... پس شروع کردند به بحث با من و آنقدر گفتند و گفتیم، تا حاضران جلسه کم آوردند. دیدند نه! با آیه و حدیث جواب میدهیم! پس اگر ما کم کار کرده باشیم و بخواهیم فقط به صحبتهای امام(ره) و مقام معظم رهبری اکتفا کنیم، اگر با یک انجمنی روبهرو شدیم، او که مقام معظم رهبری را قبول ندارد تا بخواهیم به جمله حضرت آقا استناد کنیم، او حدیث امام صادق(ع) میآورد. پس شما هم باید حدیث امام صادق(ع) را بلد باشی که بتوانی با حدیث امام معصوم جوابش را بدهی.
📗اینکه آقا میگویند مبانی و #مبادی_اعتقادی، یعنی این. باید از ریشه، خودمان را قوی کنیم. چند نفر از ما که دائم شعار «مرگ بر ضد ولایت فقیه» میدهیم اگر یک روز با یکی از اینها روبهرو شدیم که ولایت فقیه را زیر سؤال برد، در دفاع از ولایت فقیه، بر اساس مبانی مسلطیم؟ چند حدیث در راستای مقابله با حکومت جائر بلدیم؟
📝پس باید #مطالعه و #تحقیق را اول از همه، از خود شروع کنیم و بعد به طور مخصوص برای بچههایمان. یکی از سفارشاتی که حضرت امام(ره) داشتند، بچهها بودند. میگفتند درست است که بچهها باید از همان دوران مدرسه، مورد تربیت علمی، مذهبی و اخلاقی قرار گیرند اما نباید از تربیت سیاسی غافل شد. این جمله امام(ره) است که میفرمایند: «اگر بچهها را #تربیت_سیاسی نکنیم، اینها مثل افرادی کور وارد اجتماع میشوند.» وقتی مثل انسانهای کور وارد اجتماع شوند، اگر به تور یکی از این تیپ آدمها بخورند، از دست میروند! بارها هم نمونهاش را دیدهایم. میبینی طرف، فرزند #شهید است ولی 180 درجه موضعش عوض شده، میگوید خون پدر من هدر رفته، پدرم گول خورد، هر قیامی قبل از ظهور امام زمانعجا...تعالیفرجهالشریف محکوم به شکست است. بعد همسر شهید بیچاره باید غصه بخورد که من دلم به این خوش بود که بچهام با رفقای مذهبی رفت و آمد میکند، به جلسات مذهبی میرود، اما چشم باز کردم دیدم عجب، اینطور شد. من خودم از نزدیک با این فرزندان صحبت کردهام.
📚منبع: مجله روشنا، سخنرانی حجتالاسلام اکبریآهنگر در همایش پیدا و پنهان.
@Feraghvaadyan
●➼┅═❧═┅┅───┄
﷽
🌎 #خدا / #نظم_آفرینش✨
The statement "There's probably no God", is untrue and dishonest,
ادعای"احتمالاً خدایی وجود نداشته باشد" نادرست و باطل است
If we nudge one of these constants just a few percent in one direction, stars burn out within a million years of their formation, and there is no time for evolution. If we nudge it a few percent in the other direction, then no elements heavier than helium form. No carbon, no life. Not even any chemistry. No complexity at all.
🎓دکتر دیوید دوچ_ ریاست گروه ریاضی دانشگاه آکسفورد:
اگر یکی از ثابتهای جهان فقط اندکی در یک جهت تغییر داده میشد, ستارهها نابود میشدند و جهان شکل نمیگرفت و اگر این ثابتهای دقیق در جهت دیگر تغییر داده میشد, هیچ عنصری سنگین تر از هلیوم شکل نمیگرفت. نه کربنی, نه حیاتی و نه هیچ مادهی شیمیایی. به هیچ وجه هیچ پیچیدگیای شکل نمیگرفت.
🌐گاردین_ دانشگاه آکسفورد
https://www.theguardian.com/commentisfree/andrewbrown/2009/jan/08/religion-atheism-longley-advertising
@IslamVaDanesh
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
🔴 کلیسای مریم مقدس در روستای خویگان فریدونشهر.
▫️این کلیسا در دوره قاجار ساخته شده و حکاکی ستون اول جنوبی از سمت محراب نیز نشان می دهد که این بنا در ماه نوامبر سال ۱۸۲۲ افتتاح شده است.
▫️کلیسای مریم مقدس با حدود ۹۱۶ متر مربع مساحت در دو طبقه ساخته شده که قسمت پایین برای سکونت و طبقه بالا کتابخانه بوده و اکنون تخریب شده است.
▫️روستای خویگان سه کلیسا به نام های مریم مقدس ، سورپ نس و هوانیس نیز دارد که هر سه کلیسا با توجه به اهمیت شان ثبت ملی شده اند ولی کلیسای مریم مقدس در بین ارامنه از ارزش خاصی برخوردار است .
▫️در حال حاضر تنها 7 خانواده ارمنی در این روستا باقی مانده اند و همه آنها به سایر نقاط کشور و خارج مهاجرت کرده اند.
▫️کلیسای مریم مقدس سوم خرداد سال 1386 به شماره 19149 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
▫️روستای خویگان علیا در حدود ۱۰ کیلومتری شهر فریدونشهر قرار دارد.
@Feraghvaadyan
⚠️ دشمن به دنبال ایجاد اختلاف مذهبی در حماسه اربعین است
🔻مسئول مرکز ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه:
🔹بعضی عوامل استکبار به دنبال این هستند در اربعین #جنگفرقهای، مذهبی، اغتشاش و ایجاد آشوب و فتنه راه بیندازند تا اجازه ندهند این تمدن بزرگ جهان شود.
🔹امروز در شرایطی قرار داریم که دنیا نیاز به #اربعین دارد اربعین از نگاه بشر، تمدنی است که با ویژگی های خاص توانسته مذاهب و ادیان مختلف را درکنار هم جمع کند و مردم دنیا دنبال این تمدن می گردند که درجمهوری اسلامی ایجاد و محقق شده است.
🔹اربعین #مکتبتمدنی است که توانسته در افق فرا مذهبی و فرا ادیانی یک اتفاق بزرگ چند ده میلیونی راهپیمایی را رقم بزند و چون این اربعین اتفاق بزرگ است که در مکتب مهدویت ایجاد شده به همین دلیل تمام سعی دنیای استکبار این است جلوی #رسانهای شدن این تمدن بزرگ را بگیرند.
http://hawzahnews.com/detail/News/464860
@Feraghvaadyan
✅دعوت کیم جونگ اون از پاپ برای دیدار از کره شمالی
🔸کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی از پاپ فرانسیس دعوت کرد تا به این کشور سفر کند. قرار است مون جائه این، رئیس جمهور کره جنوبی این دعوت نامه رسمی را در دیدار خود با پاپ فرانسیس، که قرار است هفته آoر ماه اکتبر در واتیکان برگزار شود، به وی تقدیم کند.
کیم جونگ اون در دیداری که ماه میلادی گذشته (سپتامبر) میان سران ۲ کره برگزار شد، تصمیم خود مبنی بر دعوت از پاپ را به اطلاع مون رسانده بود.
🔸واتیکان و پیونگ یانگ هیچ گونه روابط دیپلماتیک رسمی ندارند. این دعوت رسمی از سال 2000 به این سو، اولین تلاش کره شمالی برای برقراری با واتیکان محسوب میشود. طبق قانون اساسی کره شمالی، صرفا بر روی کاغذ، تمام فعالیتهای مذهبی آزاد است به شرط آنکه باعث تضعیف دولت مرکزی نگردد. اما در عمل تمام فعالیتهای مذهبی، به جز فعالیتهایی که در عبادتگاه های دولتی برگزار میشود، ممنوع است.
🔸سال 2000 نیز رهبر کره شمالی بعد از دیدار دو کره، از پاپ ژان پل دوم دعوت کرد تا به کره شمالی سفر کند. اما پاپ ژان پل دوم چنین سفری را موکول به پذیرش کشیشهای واتیکان از سوی کره شمالی کرد و این دیدار هرگز سر نگرفت.
@religions
@feraghvaadyan
💠 متن نامه بانوی مستبصر #عهدیه_محمد_حسینی (ثمالی) خواهر دکتر #نصرتالله_محمد_حسینی از مبلغین شهیر بهایی خطاب به همکیشان سابق خود (#بهائیان):
✳️🌹 بسم الله الرحمن الرحیم 🌹✳️
🖌 نامهای جهت همکیشان عزیز سابق خودم:
🖌 من #عهدیه_ثمالی #بهائی_زاده و #مسلمان، عاشق بودم، عاشق امرالله (ائین بهایی)، عاشق مطالعه کتب امری، الواح را عاشقانه حفظ میکردم و اگر ایرادهائی در نوشتهها میدیدم به خود میگفتم حتما از بیفهمی خودم میباشد که لیاقت درک این نوشتهها را ندارم.
🖌 این ایرادها هر از گاهی برایم پررنگتر می شد تا اینکه تصمیم گرفتم از یکی از مبلغین امرالله سوال کنم و پاسخ ایشان همیشه این جمله بود: «این #مطالب_سمبولیک میباشد» و جواب من هم به ایشان این بود که در واقع تاریخ امرالله تماما سمبولیک میباشد.
📌 اکنون ایرادهای خودم را در نوشتههای کتب امری جهت شما همکیشان عزیز سابق خودم عرض میکنم:
1⃣ الواحی که جمال مبارک به کاتب خودشان اشاره نمودند که در شط بریزند و هنگامی که در #بغداد بودند و گفتند در حال حاضر خلق از ادراک این الواح باخبر میباشد؛ لطفا شما همکیشان عزیز سابق خودم قضاوت فرمایید، اگر این #الواح از جانب خداوند سبحان بود چرا محو نمودند و اگر از جانب خود جمال مبارک بود، آیا ایشان که پیغمبر هستند تشخیص ندادند که خلق در حال حاضر نمیتوانند درک کنند (وقت حرف شد کاغذ حرام شد). آنوقت متوجه شدند که خلق در حال حاضر نمیتوانند این الواح و نوشتهها را درک کنند این اولین ایراد من بود.
2⃣ در #آیین_بهایی خداوند سبحان اصلا جایگاهی ندارند، هرچه هست فقط جمال مبارک (#نماز به سوی ایشان #دعا به سوی ایشان #قبله اهل بهاء، مکان ایشان) در #کلمات_مکنونه ایشان (کورشو تاجمالم ببینی) (کر شو تا صوت و لحن ملیحه را شنوی).
3⃣ در کتاب #اقتدارات؛ جمال مبارک اشاره کردهاند که تمام هم و غم من این است که چرا برادر ایشان به حرم موقت جناب #باب تجاوز نمودند؟ آیا یک پیغمبر نباید راز دار باشد؟ جمال مبارک هم آبروی حرم را بردند و هم آبروی برادر ایشان را.
4⃣ فی سنه ستین که جمال مبارک در کتاب ایشان به #حدیث_المفضل اشاره نمودند که البته در حدیث المفضل (فی شبهته لیستبین میباشد) جمال مبارک با تبدیل شین به و حذف ل و ی و ب عبارت: یا مفصل یظهر فی شبهته لیستبین فیعلمو،،، را تبدیل به عبارت فی سنه ستین یظهر امره و یعلو.
5⃣ امروز روزیست که لم یلد ولم یولد متولد شد.
آیا این؛ دلیل بر ادعای خدایی ایشان نیست؟ اهل بها میگویند: (منظور این است که مقام ایشان آنقدر بالا میباشد که گویا لم یلد ولم یولد) ولیکن قرآن مجید در ارائه این آیه میفرمایند ولم یکن له کفوا احد (ضمن اینکه جمله لم یلد ولم یولد متولد گشت) مثل آن است که بگوییم امروز عدد 5 زوج شد.
6⃣ در آیین بهایی جمال مبارک اشاره نمودهاند (درباره #مهریه) اگر #مرد_روستایی باشد مهریه از جنس نقره و اگر شهری باشد از جنس طلا در همین تضادهای متعددی وجود دارد که با شعار (این یک شبر عالم یک وطن و یک مقام کاملا مغایرت دارد) چه از نظر فقیر بودن یا غنی بودن چه از نظر سکونت در روستا یا در شهر چه از نظر تولد در روستا یا در شهر چه بسا فقیرانی در شهر باشند.
⏪ چه بسا دولتمردانی در روستا باشند.
البته جمال مبارک اشاره نمودند که به مهریه نقره اکتفا نمایید بهتر میباشد
ولی در اصل بین روستایی و شهری فرق گذاشتهاند که این هم به #شعار همه بار یک دارید و برگ یک و شاخسار مغایر.
🖌 ضمنا جهت سلاطین یک جایگاه ویژه در نظر گرفته شده است که به اختلاف طبقاتی دامن میزند همین مهریه میتواند دهها مطلب ضد و نقیض را مطرح نماید که البته در اختصار نمیگنجد.
🖌 در خاتمه عرایضم از همکیشان عزیز و محترم سابق خودم تقاضا دارم با دقت فراوان کتب امری را مطالعه نمایید.
♻️ قضاوت با خود شما عزیزان
🖌 عهدیه ثمالی به تاریخ سهشنبه 5 تیر 1397 شمسی
مشهد مقدس
@n_bahaiat
@Feraghvaadyan
📝 سایت علمی و مشهور phys جدیدترین مقاله در نقد خداناباوری را منتشر کرد :
🖊September 27, 2018 by Lois Lee [ 5 مهر ]
📍چرا آتئیست ها آن قدر خردگرا و منطقی نیستند که برخی دوست دارند این طور فکر کنند؟
📍Why atheists are not as rational as some like to think ?
#قسمت_اول🔮
🔹بسیاری از خداناباوران فکر می کنند خداناباوری آن ها محصول تفکر عقلانی است. آن ها از استدلال هایی همچون "من به خدا باور ندارم، به علم باور دارم" استفاده می کنند تا توضیح دهند به جای باور های فرا طبیعی و جزم اندیشی، منطق و شواهد بنای اندیشه آن ها را تشکیل می دهد. اما صرفا باور شما به شواهد - که موضوع بررسی ها و فرایند های سخت گیرانه ای هستند - به این معنا نخواهد بود که ذهن شما نیز به طریق مشابهی عمل می کند.
🔹هنگامی که از خداناباوران درباره این که چرا خداناباور شدند بپرسید ( کاری که من سراسر زندگی خود انجام داده ام )، غالبا به لحظاتی اشاره خواهند کرد که ناگهان دریافتند دین هیچ معنا و مفهومی ندارد.
🔹عجیب آن که، در واقع بسیاری از مردم مذهبی و دیندار هم دیدگاه مشابهی به خداناباوری دارند. این امر ناشی از آن است که الهیات دانان و خداباوران دیگر گمان می کنند خداناباور بودن نسبتا غمبار است، زیرا (طبق آن چه که گمان می کنند) بدون برآورده شدن بسیاری از نیاز های فلسفی، اخلاقی، عرفانی و زیبایی شناختی که مردم مذهبی از آن برخوردارند، در جهانی سرد از عقلانیت صرف به دام افتاده اند.
🔻علم خداناباوری🔻
🔹مشکلی که هر اندیشمند خردگرا باید با آن گلاویز شود، این است که علم به طور فزاینده ای نشان می دهد که خداناباوران از خداباوران معقول تر نیستند. به روشنی، خداناباوران به اندازه هر فرد دیگر مستعد "همرنگی با جماعت" یا سایر اشکال غیر عقلانی شناخت هستند [1]. برای مثال مردم مذهبی و غیر مذهبی، به طور همسانی می توانند به پیروی و تقلید از اشخاص کاریزماتیک و پر جذبه، بدون به پرسش گرفتنشان، منتهی شوند. و چنانچه جاناتان هیت، روان شناس اجتماعی، دریافته است، ذهن های ما اغلب صداقت را بر حقیقت ترجیح می دهند.
🔹حتی خود اعتقادات خداناباوران، بسیار کمتر از آن چه خداناباوران تصور می کنند، کمتر با تحلیل عقلانی در ارتباط است. اکنون می دانین برای مثال کودکان غیر مذهبی، با والدین مذهبی، اعتقادات [دینی] خود را به دلایلی که به ندرت با خردورزی فکری مرتبط اند، از دست می دهند.آخرین پژوهش شناختی نشان می دهد که عامل تعیین کننده در از دست دادن اعتقادات دینی، بیش از آن که گفتار والدین باشد، کردار والدین آن هاست. بنابراین اگر والدین بگویند که مسیحی هستند، اما از انجام اعمالی که می گویند باید به آن ها اهمیت داد - مانند عبادت یا رفتن به کلیسا - غافل شوند، کودکان آن ها از پذیرش عقلانیت دین سر باز می زنند.
🔹به یک معنا، این امر کاملا منطقی است، اما کودکان آن را در سطحی شناختی پردازش نمی کنند. طی تاریخ تکامل ما، انسان ها اغلب زمان موشکافی و بررسی شواهد را از دست داده اند و به ارزیابی های شتابزده نیازمند شده اند. این بدان معناست که کودکان تا حدی تنها اطلاعات مهم را جذب می کنند، که در مثال یاد شده، بی اهمیتی باور دینی بر خلاف گفتار والدین آن هاست.
🔹حتی کودکان بزرگتر و بزرگسالان که واقعا درباره دین ژرف اندیشی کرده اند، شاید به قدری که گمان می کنند در نگرش خود مستقل نباشند. پژوهش های نوظهور، نشان می دهند والدین خداناباور (و دیگران) باور های خود را مشابه والدین مذهبی به کودکان خود منتقل می کنند.
🔹برخی از والدین، این دیدگاه را اتخاذ می کنند که کودکان خودشان باید اعتقادات خود را انتخاب کنند، اما آن چه در عمل انجام می دهند، انتقال طرز فکر هایی خاص درباره دین است، مانند این که دین امری انتخابی است به جای آن که حقیقتی الهی باشد. شگفت آور نیست که تقریبا همه این کودکان - 95 درصد - انتخابشان به خداناباوری ختم می شود.
✳️ کل ترجمه به متن اصلی وفادار است .
🔭سایت علمی phys
Ⓜ️https://www.phys.org/news/2018-09-atheists-rational.amp
🎓 محقق عزیز : B.U.D.A
🔺انتشار در کانال با ذکر نام و ایدی.
🔺استفاده کاربران محترم بدون لینک بلامانع میباشد.
قسمت اول
ادامه دارد ✅
@Zandiq_IQ7
@Feraghvaadyan
♦حسین فلاح رهیافته از بهاییت به اسلام
خلوص صادقانه بچههای بسیجی در منطقه سبب شدمن بااسلام واقعی آشنا شوم. در نظر من مسلمانان واقعی، کسانی بودند در جبههها و پشت جبهه کمک میکردند.
rahyafteha.ir/9586
روشنگر مدیا
♦حسین فلاح رهیافته از بهاییت به اسلام خلوص صادقانه بچههای بسیجی در منطقه سبب شدمن بااسلام واقعی آش
مسافر.....:
🔵“بهزاد جهانگیری”، معروف به حسین فلاح که پس از یافتن حقیقت #اسلام مشکلات بسیاری را از سوی افراد فرقه #بهائیت متحمل شده است.
🔶لطفاً در ابتدا شرح مختصری از خود بفرمایید و اینکه چطور وارد فرقه بهائیت شدید؟
جهانگیری: بنده متولد سال ۱۳۴۶، ساکن همدان و متأهل هستم. من بهائیزاده بودم یعنی پدر و مادرم بهائی بودند. البته بهائی شدن اجباری نیز داریم....زمانی که ۲۸ سال داشتم، از این فرقه جدا شدم. من در آن هنگام ازدواج کرده بودم، همسرم نیز بهائی بود
👈شخصیت افراد پاک و خالصی که در جبهه به خاطر مملکت خود میجنگیدند مرا به اسلام علاقمند کرد
🔷من از دوران کودکی، ناخواسته جذب رفتار و اخلاق مسلمانان شده بودم، در این میان، تشکیلات تلاش میکرد تا برخی از افراد را جمع کند، اما در مورد عدهای، چندان موفق نبود یکی از این عده، ما و افرادی مانند ما بودند که بیشتر راغب رفت و آمد و معاشرت با مسلمانان بودیم. به همین دلیل من در زمان جنگ، به صورت داوطلبانه به منطقه رفتم.
🔶من در سال ۶۵ در جبهه مسلمان شدم. در منطقه، نماز میخواندم اما در همدان به دلیل عدم استقلال نمیتوانستم نماز بخوانم. تشکیلات من را سخت تحت کنترل داشت، برای آنها سؤال بود که چرا رفتار من اینگونه شدهاست.
🔷هنگامی که شهید میآورند، بهائیها جشن میگرفتند. من تا آن زمان ندیده بودم در یک مملکت، کسی از مرگ و شهادت همنوع خود خوشحال شود و جشن بگیرد.
از خاطرات خود در دوران دفاع مقدس بگویید، چه چیزی در رزمندههای مسلمان دیدید که در بهائیان دیده نمیشود
🔺متن کامل این مصاحبه در سایت #رهیافته
rahyafteha.ir/9586/
#دفاع_مقدس و #تازه_مسلمانها
@Feraghvaadyan
@rahyafte_com
☯شباهتهای عرفان حلقه و مكتب عصر نوين
🔰یکی از باورهای تئوصوفیستها باور به دورهای بودن جهان است که هر دوره برای خود یک معلم جهانی دارد. عرفان حلقه نیز با بازگویی این آموزه زندگی را در چرخهای دوره ای که تضاد بر آن حاکم است و در انتخاب آزمایش آخر این چرخه و دوره تداوم خود را دارد. تعبیر معلم آخر در عرفان حلقه و تطبیق آن بر شخص آقای محمدعلی طاهری از جانب عدهای از طرفدارانش نیز دلیل بر وام گیری عرفان حلقه از مکتب تئوصوفی عصرجدید است
✖️تقدیس شیطان تئوصوفی نیز جالب توجه است. در تئوصوفی و جنبش عصر جدید به وجود گروهی بسیار تکامل یافته اعتقاد دارند و آن ها را سران حکمت ( سلسله سران روحانی یا مرشدان عروج کرده) می نامند موجودی به نام “مایتریا” از تمام آن ها برتر و رهبر آن هاست که خود او تحت فرمان “سانات کومرا” قرار دارد. دن رودیار تئوصوفیست بیان میکند سانات کومرا طبق تعالیم نهان پیشگان، همان شیطان است «شیطان تغییر یافته لغت سانات کومرا است و در فلسفه نهان پیشگان هند، موجودی شبیه به پریمیسیوس است که به انسان آتش خودآگاهی، استقلال و فردیت بخشید.» شاید این مطالب برای کسانی که در کلاس آقای طاهری نشستهاند یا آثارش را خواندهاند آشنا باشد.
👿در عرفان حلقه ابلیس به عنوان مدبر شبکه شعور کیهانی و در رأس کارگزاران هستی مطرح میشود. این تعبیر که خانم هلینا بلاواتسکی در مورد ابلیس بیان میکند که ابلیس به انسان آتش خودآگاهی و استقلال بخشید بارها از زبان طاهری نیز بازگو شده است.
📚منبع: باور های عصر جدید و عرفان حلقه، متن نشست ویژه حجت الاسلام و المسلمین رسول حسن زاده در غرفه انجمن نجات از حلقه.
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
🔄تقلای عناصر افراطی گنابادی برای اعتبارسازی ماذون مطرود
✍پس از بیانیه اسفندماه ۱۳۹۶ قطب فرقه گنابادی و اعلام برایت وی از افراطیون و نیز نفی نقش و جایگاهی به نام "سخنگوی دراویش" که ماذون خارج نشین فرقه (مصطفی آزمایش)،خود را بدان مفتخر ساخته است, افراطیون در تقلایی همه جانبه می کوشند به طرق مختلف_ از تبلیغ تا سندسازی_ اعتبار ساقط شده و آبروی رفته نامبرده را به نوعی به جوی بازگردانند.
⁉ اما آیا این دست اقدامات می تواند بر رویکرد, اقوال و اعمال وی که فاصله ای بسیار از رویه سنتی درویشی گری دارد, سرپوش بگذارد؟
👈فعالیت های رسانه ای مشارالیه و همسرش(که با وجود ادعای تشرف به فقر به بدیهی ترین آداب از جمله حجاب, بی اعتناست ) با رنگ وبوی سیاسی و اشاعه "درویشی مدرن", اظهر من الشمس بوده, تا جایی که مراتب اعتراض مریدان را برانگیخته است.
📝درست در تابستان بود که انتشار نامه مبسوط جمعی از فقرای گنابادی در مذمت اقدامات نامبرده, سر و صدای زیادی به پا کرد و تلاش های اخیر در راستای اعتبارسازی برای آزمایش را باید در همین راستا ارزیابی کرد.
به هر حال در جنگ قدرت فعلی حاکم بر فرقه, جلب اعتبار و هوادار, هزینه دارد!
📚بخش تحلیلی روشنگر
@Feraghvaadyan
✝خلع لباس دو اسقف شیلیایی به اتهام سوء استفاده جنسی از کودکان
📣روشنگر به نقل از یورونیوز/ پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان از دو اسقف شیلیایی متهم به سوء استفاده جنسی از کودکان، خلع کسوت روحانیت کرد.
🔺واتیکان، روز شنبه ۲۱ مهر اعلام کرد که پس از انجام تحقیقات محلی همچنین تحقیق در واتیکان، دو روحانی به نامهای فرانسیسکو خوزه هونئوس ۸۴ ساله، اسقف اعظم پیشین شهر لاسرنا و مارکو آنتونیو اوردنس فرناندس ۵۳ ساله، اسقف اعظم پیشین شهر ایکوییک در شمال شیلی از کسوت روحانیت خلع خواهند شد.
🔺خلع کسوت روحانی، شدیدترین مجازاتی است که کلیسا میتواند برای روحانیان خود به اجرا بگذارد و چنین مجازاتی به ندرت برای اسقفهای اعظم اعمال میشود.
🔺در پی انتشار اخبار رسوایی جنسی کشیشیان کاتولیک، این نهاد مذهبی در شیلی و بسیاری دیگر از کشورها از جمله آمریکا، آلمان و استرالیا با یک بحران جدی روبروست.
🔺این احتمال وجود دارد که تصمیم به خلع لباس برای شمار دیگری از مقامات ارشد کلیسای کاتولیک از جمله تئودور مک کاریک، اسقف اعظم پیشین واشنگتن نیز گرفته شود.
🔺تئودور مک کاریک در ماه ژوئیه پس از انجام تحقیقات از سوی کلیسای آمریکا و اعلام اینکه در موضوع اتهامات وارد شده به او یعنی آزار جنسی یک فرد زیر سن قانونی، مدارک معتبر و قابل اثباتی یافت شده است، عنوان کاردینالی خود را از دست داد.
@Feraghvaadyan
◾️ بیانات ریاست محترم دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در همایش ملی تصوف؛ پاسخ حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمد واعظی به انتقادها درباره همایش تصوف
🔺حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمد واعظی – رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم – روز ۱۹ مهر ماه در اولین همایش ملی «تصوف؛ شاخصهها و نقدها» در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی با بیان اینکه رصد جریانات فکری و فرهنگی به منظور صیانت از مرز اعتقادات و باورها وظیفه نهادی مانند دفتر تبلیغات است، گفت: تصوف، خرده فرهنگ است و باعث ایجاد شبکه باورها در بستر زمان میشود، لذا ما باید نسبت به این مسئله آگاه باشیم و کار علمی انجام دهیم.
🔺وی افزود: از ابتدا ما تاکید کردیم که این همایش علمی در مورد تصوف است و نه عرفان نظری و ادبی و همایشی کاملا علمی و رسمی است و بیش از ۲۶۰ مقاله علمی و ۳۰۰ چکیده به دست ما رسیده است از این رو این برخورد و مواجهه جای تعجب دارد.
🔺اشکالگیری ناشی از سوء تفاهم
واعظی بیان کرد: بسیاری از اشکالات این افراد ناشی از سوء فهم است مثلا برخی مانور دادهاند که عرفان مسئله ما نیست، چرا به آن میپردازید؟ که ما گفتیم عرفان نظری به عنوان شاخه معرفتی و دانش نظری در حوزه مطرح است ولی این همایش برای بررسی عرفان نیست.
🔺واعظی اظهار کرد: در برخی نوشتهها آمده که تصوف یک جریان ریشهدار تاریخی است که قرون زیادی در این کشور ریشهداشته و با یک همایش نمیتوان آن را از میدان به در کرد. بنده میگویم کسی که این مطلب را نوشته چقدر ما را سادهلوح میداند که فکر میکند ما معتقد به این هستیم که با یک همایش میتوان تصوف را ریشهکن کرد؛ درست مانند اینکه ما فکر کنیم با برپایی یک همایش در مورد وهابیت میتوان وهابیت را ریشهکن کنیم.
🔺رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه بیان کرد: برخی گفتهاند که شما نائره و دامنه اختلافات میان فقها و مخالفان صوفیه با صوفیه را شعلهور میکنید ولی من نمیفهمم اگر نهادی در مورد یک جریان فکری و فرهنگی بررسی علمی کنند این به معنای برافروختن نائره اختلاف و دامن زدن به آن است؟.
🔺وی افزود: در برخی نوشتهها دیدم که میگویند عدهای پیوندشان با دین از طریق تصوف است و شما با این کار جلو دینداری این افراد را میگیرید؛ که این هم حرف درستی نیست؛ این حرف همانند آن است که جریانی ایجاد شود و بدعتی در دین ایجاد کند.
🔺رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بیان کرد: نمیتوان با این توجیه که این گروهها داخل در دین هستند برخوردفکری با آنان نشود؛ این منطق فارغ از مصداق آن یعنی تصوف درست نیست.
🔺وی تاکید کرد: من چون دیدم به ناروا در طی ماههای اخیر به این همایش هجمه شد بر خود فرض دیدم که از کیان این مسئله دفاع کنم؛ البته اگر این هیاهو برپا نمیشد این همایش هم مانند سایر همایشات برگزار میشد ولی باعث تبلیغ بیشتر این مسئله شدند.
🔺عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: همایش امروز معطوف به قالب سوم یعنی عرفان سلوکی است و عرفان نظری و ادبی محل بحث ما نیست. عرفان نظری مورد بحث نیست چون این دانشهای نظری در دورن خودش با قرائت مختلف و از حیث بیرون با چالشهایی مواجه است و در حوزه و دانشگاه هم در این حیطه بحث شده است.
https://bit.ly/2QOAn44
➕ http://tasavvof.com/2413/بیانات-ریاست-محترم-دفتر-تبلیغات-اسلام.html
◾️ بیانات حجت الاسلام و المسلمین سبحانی در اولین همایش ملی تصوف؛ آمادگی مسئولان همایش برای برگزاری مناظره با متخصصان فرقه تصوف
🔺حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی سبحانی در اولین همایش ملی تصوف؛ شاخصه ها و نقدها که در سالن غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با بیان اینکه این برنامه علمی و تخصصی است و از سال های دور و با حمایت حضور متخصصین قدم به قدم پیش رفته تا به این همایش رسیدیم، گفت: در افق آینده این همایش، پیش بینی شده که با نشست های علمی، جلسات گفت وگو های علمی و تولید ادبیات تحصصی، محققان را از مباحث علمی بی نیاز کنیم.
🔺رئیس همایش ملی تصوف؛ شاخصه ها و نقدها، با اشاره به محورهای علمی آینده این همایش گفت: در این مورد محورهائی مطرح است، اولین محور آن این است که تصوف جریان تاریخی است و باید در مورد تاریخ تصوف مطالعه شود. مرزها و واگراها و فرقه ها تفکیک شود.
🔺تصوف از قرن ششم به بعد وارد جهان تشیع شد. در رابطه با تاریخ صوفیه، بزرگان حوزه، نقدهای جدی کردند و هدفشان با این نقدها این بود که خواستند این افراد به دامن تشیع برگردند و باتلاش های فراوان توفیقاتی از این ناحیه حاصل شد.
🔺وی عنوان کرد: محور دوم بحث جغرافیای کنون جهان اسلام و دنیای امروز تصوف است، وقتی از تصوف سخن گفته می شود از انواع گونه های تصوف حرف به میان می آید. پرسش این است، آیا همه اینها دارای آداب و مرز واحد هستند یا از منابع مختلف سرچشمه می گیرند. آیا می توان با عنوان تصوف، طرفداران آنها را مورد تأیید قرارداد؛ بحث علمی نشان می دهد بدون گونه و جریان شناسی امکان نقد درست وجود ندارد. ممکن است عده ای معتقد باشند که تصوف جلوی وهابیت ایستاده است و در حال مقاومت است؛ باید گفت این سخن نادرست و ناشی از عدم آگاهی از وضعیت تصوف در دوران معاصر است، مثلا تصوف در شبه قاره با وهابیت آمیخته شده و خطرناک ترین اندیشه ها را علیه اسلام ایجاد کرده، سید احمد خان هندی از بزرگان صوفیان شبه قاره و وهابی و سلفی مسلک هست و بزرگترین هجمه ها را علیه تشیع ایجاد کرده است. طالبان درس خوانده از همین تصوف هستند و عقائدشان از همین جا آمیخته شده، با مطالعه دقیق می توان به این اختلافات پی برد و فهمید تصوف شبه قاره خود به دو گونه است. در شمال افریقا درحوزه عربی، تصوف مدرسه ای و مسجدی است. بنده در اسفند ماه گذشته بانی همایشی در بیروت بودم و از نمایندگان جریان های صوفی شمال افریقا دعوت کردیم. سران آنها تاکید داشتند به دلیل ایراد خطبه در نماز جمعه نمی توانند روز شنبه حاضر شوند و درخواست داشتند که همایش را به روز یکشنبه موکول کنیم. لذا بامطالعه دقیق می بینیم که تصوف در مناطق جغرافیایی با هم فرق دارد.
🔺محور سوم بررسی تصوف، فرقه تصوف در داخل کشور است که به عنوان شیعه خودشان را معرفی می کنند. ما در مباحث علمی آینده به دنبال این تصوف و بررسی آن هستیم. بررسی فرقه های منصوب به تشیع به خصوص در دوران عصر صفویه، به وسیله مقالاتی از سوی محققان مورد بررسی دقیق قرار می گیرد و معلوم می شود جریانهای شیعی تصوف از بعد صفویه با چه مباحث خطرناکی آمیخته شده و به مخاطبان القاء می کنند. برگزار کنندگان همایش به خوبی با ظرفیت های علمی تصوف داخل کشور و بیرونی آشنا هستند و مخاطرات را به خوبی می دانند، اما سخن این است اگر ظرفیتی است و وقتی شما غذای خوبی با سمومی همراه می کنید نمی شود به همه افراد و جوانان داد تا از آن استفاده کنند.
🔺حجت الاسلام والمسلمین سبحانی اظهارداشت: در محور چهارم معتقدیم که مرزداری و مرزبانی از اعتقادات دینی شیعه است و اگر تاکنون در این رابطه کوتاهی شده، نباید این کوتاهی را به معنای ندانستن، تساهل و کوتاه آمدن از مبانی دانست . ما به همه ظرفیت ها آگاه هستیم و مخاطرات را هم می شناسیم. چند سال است به افرادی که متخصص فرقه و یا در داخل فرقه هستند، اعلام کردیم، مسئولان برگزاری این همایش آمادگی مناظره و همایش علمی را دارند.
https://bit.ly/2yGr7az
➕ http://tasavvof.com/2413/بیانات-ریاست-محترم-دفتر-تبلیغات-اسلام.html
فایل صوتی بیانات ایشان در لینک زیر:
https://bit.ly/2pTcJIn
📋 سایت علمی و مشهور phys جدیدترین مقاله در نقد خداناباوری را منتشر کرد :
🖊September 27, 2018 by Lois Lee [ 5 مهر ]
#قسمت_دوم🔮
📍چرا آتئیست ها آن قدر خردگرا و منطقی نیستند که برخی دوست دارند این طور فکر کنند؟
📍Why atheists are not as rational as some like to think
🔺علم در برابر اعتقادات🔻
🔹اما آیا خداناباوران بیشتر از افراد مذهبی پذیرای علم هستند؟ بسیاری از نظام های اعتقادی می توانند کمابیش با دانش علمی ارتباط نزدیکی داشته باشند. برخی نظام های اعتقادی آشکارا منتقد علم هستند، و تصور می کنند بسیار از اثرگذاری روی زندگی ما به دور است، در حالی که سایر نظام های اعتقادی بسیار مشتاق آموختن درباره علم و واکنش نشان دادن به دانش علمی اند.
🔹اما این تفاوت چندان نمایشگر دیندار بودن یا نبودن نیست. برای مثال برخی سنت های پروتستان، خردورزی یا اندیشه علمی را محور زندگی دینی خود می دانند. ضمن آن که، نسل جدیدی از خداناباوران پست مدرن، بر محدودیت های دانش انسان تاکید می کنند و دانش علمی را به ویژه در حیطه سوالات وجودی و اخلاقی، بسیار محدود و حتی دارای مشکل می دانند. این خداناباوران ممکن است برای مثال، از اندیشمندانی مانند شارل بودلر باشند که معتقد بود دانش حقیقی تنها در بیان هنری یافت می شود.
🔹و در حالی که بسیاری از خداناباوران دوست دارند فکر کنند حامی علم هستند، علم و فناوری به خودی خود می تواند گاهی مبنای اندیشه یا باور های دینی باشد یا گاهی حتی دوستدار آن باشد. برای مثال، خیزش جنبش های فرا انسان گرایانه [2]، که محوریت اعتقاد آن ها به این است که انسان ها می توانند و باید با استفاده از فناوری، از محدودیت ها و وضعیت طبیعی کنونی خود فراتر بروند، مثالی از چگونگی تاثیر نوآوری فناوری روی ظهور جنبش هایی است که با دین وجوه مشترک دارند.
🔹حتی برای آن خداناباورانی که نسبت به فرا انسان گرایی شکاک اند، نقش علم صرفا خردورزی نیست - بلکه می تواند برآورنده نیاز های فلسفی، اخلاقی، عرفانی و زیبایی شناختی باشد که اعتقادات دینی برای دیگران برآورده می کنند. برای مثال، علم جهان زیستی، بسیار بیشتر از یک کنجکاوی فکری است - برای برخی خداناباوران، معنا و آسایش را درست مانند باور به خدا در خداباوران فراهم کند. روان شناسان نشان می دهند باور به علم در مواجهه با استرس و اضطراب وجودی افزایش می یابد، درست مانند باور های دینی که در خداناباوران در این موقعیت ها شدت می یابند.
🔹آشکارا، این ایده که خداناباور بودن به خردورزی محض ختم می شود در حال نابخردانه به نظر رسیدن است. اما خبر خوب برای تمام مشتاقان این است که خردورزی به شدت اهمیت یافته است. نبوغ انسانی بسیار بیشتر بر پایه اندیشه عقلانی استوار شده است. چنانچه هیت از "ذهن صادق" سخن می گوید، ما در واقع "برای 'انجام' اعمال اخلاقی طراحی شده ایم" - فکر می کنیم کاری خردمندانه می کنیم حتی اگر به روشی خردمندانه این اعمال را انجام ندهیم. توانایی تصمیم گیری سریع، پیروی از تعصبات و عمل بر اساس شهود، ویژگی های انسانی مهمی هستند و برای موفقیت ما بسیار مهم اند.
🔹سودمند است که ما چیزی اختراع کرده ایم که بز خلاف ذهن خود ما، خردمندانه و مبتنی بر شواهد است: علم. هنگامی که به شواهد محکمی نیاز داریم، علم غالبا نیاز ما را برآورده می کند - اما تا وقتی که موضوع قابل آزمون باشد. مهم این که، شواهد علمی تمایلی به حمایت از این دیدگاه که خداناباوری اندیشه ای عقلانی است و خداباوری برآورنده نیاز های وجودی، ندارد. حقیقت این است که انسان ها مانند علم نیستند - هیچ یک از ما عاری از اعمال نابخردانه یا دوری از معانی وجودی و آسایش نیستیم. خوشبختانه، مجبور به این کار ها هم نیستیم.
✳️ ترجمه به اصل متن وفادار است
🔭سایت علمی phys
Ⓜ️https://www.phys.org/news/2018-09-atheists-rational.amp
🔰پانویس:
1- کلمه به کار رفته در متن group-thinking است که معنای تحت اللفظی آن گروه اندیشی است. مفهوم آن با ضرب المثل "همرنگ جماعت شدن" فارسی همسان است.
2- ترجمه مستقیم transhumanism.
➖➖➖➖➖➖
🎓 محقق عزیز : B.U.D.A
#پایان
@Zandiq_IQ7
@Feraghvaadyan