روشنگر مدیا
📡✝️رسانه های تبشیری؛ شبکه 7 پارس
📡✝️رسانه های تبشیری؛ شبکه 7 پارس
👈از جمله فعالترین شبکههای ماهوارهای تبشیری، شبکه Sat 7 Pars است که تحت مدیریت کشیش «هرمز شریعت پناهی» فعالیت میکند. خانواده شریعت پناهی از خانوادههای ریشهدار در جریان منافقین بودهاند و برادر هرمز شریعت از جمله افرادی است که به دلیل ترور مستقیم شهروندان و نقش کلیدی در حوادث ترویستی مختلف در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی بازداشت، محاکمه و مجازات شده است.
🔹هرمز شریعت با توجه به سابقه خانوادگی در جریان نفاق، این بار در لباسی جدید در مقابله با کشور مسلمان ایران، اقدام به مشارکت در راه اندازی شبکه Sat 7 Pars پارس نمود.
سنگ بنای این شبکه تلویزیونی در نوامبر 1995 در نشستی در شهر «لارناکای» کشور قبرس گذارده شد و دو ماه بعد، شبکه «ست 7» با پخش آزمایشی دو ساعته به زبان عربی به روی آنتن رفت و کار خود را به شکل رسمی از ژانویه سال ۲۰۱۲ با مدیریت هرمز شریعت آغاز کرد. این شبکه در حال حاضر به صورت 24 ساعته برنامه پخش میکند. شبکه ست 7 که به جریان اونجلیکال مسیحی ایالاتمتحده وابسته است، توانسته با جذب کمک از سازمانهای تبشیری، کانالهای ماهوارهای ديگری نیز برای مسيحيان ترکزبان و... و حتی کودکان عرب راهاندازی کند. این شبکه برخلاف شبکههای محبت و نجات میکوشد خود را غیرسیاسی جلوه داده و هدفش را ارائه محتوای تبشیری متناسب با فرهنگ، آداب، رسوم و اوضاع سیاسی منطقه عنوان کند. شبکه 7 مسیحی فارسیزبان سعی دارد با برنامههایش بر مسلمانان ایران، افغانستان و تاجیکستان تأثیرگذار باشد.
🔸این شبکه سعی کرده برنامههای متنوعی همچون برنامههای آموزشی، خانوادگی و حتی آشپزی مانند «سفره رنگین» را برای جذب هر چه بیشتر مخاطب تدارک ببیند. برنامههای «دیگه چه خبر» و «قاصدک» ویژه جوانان، برنامه «گردونه» ویژه کودکان از جمله برنامههای این شبکه میباشند. این شبکه نیز مانند دیگر شبکههای تبشیری ادعاهای ماورایی دارد؛ مجریان شبکه مزبور، ادعا میکنند توانایی بخشش گناهان را داشته و این مسئله را در برنامههای مختلف عنوان میکنند.📚منبع: روشنا
@Feraghvaadyan
🏆آغاز به کار جشنواره «جام تموز» در ارومیه
⭕️هجدهمین دوره جشنواره فرهنگی ورزشی جام تموز آشوریان در ارومیه آغاز به کار کرد.
در این مسابقات 170 ورزشکار آشور از ایران و عراق در قالب 26 تیم به مدت یک هفته با یکدیگر رقابت خواهند کرد.
👈در مراسم افتتاحیه این مسابقات، حجت الاسلام «خدایاری»، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به وجود ادیان و مذاهب مختلف در کشورمان گفت: رنگین کمان اقوام و مذاهب در ایران، نماد آزادی و برابری و برادری است و وجود شهدای اقلیتهای مذهبی گویای این ادعا میباشد.
🔹«بت کلیا»، نماینده هموطنان آشوری در مجلس شورای اسلامی نیز ابراز داشت: ایران اسلامی تنها کشور دنیاست که تمامی مسئولان آن برای حفظ آزادی و امنیت اقلیتها تلاش کرده و برگزاری مناسبتهای فرهنگی، مذهبی و ورزشی و حضور اقلیتها در سطح کلان سیاسی همچون مجلس شورای اسلامی گواه این ادعاست.
@Feraghvaadyan
🔴 تشدید اختلافات درونی در #فرقه_گنابادی
⁉️ آیا تحرکات افراطیون، بار دیگر نورعلی تابنده را به واکنش واخواهدداشت؟
روشنگر مدیا
🔴 تشدید اختلافات درونی در #فرقه_گنابادی ⁉️ آیا تحرکات افراطیون، بار دیگر نورعلی تابنده را به واکنش و
✍طی روزهای اخیر، با افشاگری و سخنان برخی #دراویش در خصوص رویکردهای #افراطی و نامقبول گروهک #مجذوبان_نور و عنصر خارجنشین فرقه(مصطفی آزمایش)، موجی از تقابلات افراد و جریانهای مختلف در رسانههای منتسب به فرقه به راه افتاده و هر یک به نوعی درصدد محکوم نمودن اقدامات و اقوال دیگری برآمدهاند. بارزترین این تقابلات را باید در نامه ها و پیامهای همسر «مصطفی آزمایش»، خطاب به یکی از خویشان و نمایندگان قطب دانست. خانم «ش. ب»، طی نامهای خطاب به «محمد تابنده»، مموعه انتقادات و هجمههایی را علیه رویکرد نمایندگان و اطرافیان «نورعلی تابنده»، ذیل چند پرسش مطرح ساخته و ضمن محکوم نمودن رویه آنها در تلاش برای جلوگیری از دامن زدن به شایعات و تحریک احساسات مریدان، عدم بهرهگیری از واژه «حصر» برای قطب را –که توسط خود و همسرش تبلیغ میشود- به صورت ضمنی، مصداق خیانت پنهان دانسته و تحت عنوان «ضرورت مقابله با چاپلوسی»، بر نسبتهای خویشی و نزدیکی –فکری-محمد تابنده و دیگر نمایندگان، تاخته است. انتقادات و هجمههای این فرد و دیگر عناصر وابسته به آزمایش در قبال نمایندگان قطب و مشایخ و مأذونین فرقه، سابقهای طولانی داشته و در خفا و آشکار، میان قول و فعل افراطیون، جاری و ساری بودهاست، لیکن دامن زدن به آن در شرایط حساس فعلی که فرقه با پیامدهای منفی حاصل از حوادث گلستان هفتم، رقابتهای داخلی جریانهای مختلف و بهویژه آخرین سخنرانی نورعلی تابنده (با موضوع تعیین قطبیت)، دست و پنجه نرم میکند، حاصلی جز دشوارتر شدن اوضاع نخواهدداشت. شاید این همان نگرانی قطب بود که او را به سخنرانی بیسابقه اخیرش واداشت؛ هرچند، نتایج مورد نظر وی را نداشت و افراطگراییهای امثال آزمایش و گروهک مجذوباننور، بر طبل اختلافات درونی کوبیده و فرقه گنابادی را با چالشهایی تازه مواجه ساختهاست. باید دید با تداوم این شرایط، آیا قطب بار دیگر ناگزیر به شکستن سکوت خود و صدور فرمانی جدید در این زمینه میشود؟ آنچه مسلم است، بحرانیتر شدن شرایط حاکم بر فرقه گنابادی است که آینده تشکیلاتی و مبانی فکری آن را تحتتأثیر قرار خواهدداد.
✅ بخش تحلیلی روشنگر
⭕️⭕️⭕️ سروش:
sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ ایتاء:
https://eitaa.com/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ گپ:
https://gap.im/feraghvaadyan
◾️گزارش سایت های معتبر :
✨حتی در مناطقی که آشکارا بی دین و سکولار هستند، مردم بر این باورند که دینداری عامل مهم و تقویت کننده اخلاقیات است!
Phys (2017)
https://goo.gl/FGNPF9
@Feraghvaayan
@Zandiq_IQ7
💡🌐دانشگاه هاروارد گوشهای از عظمت عدالتخواهی قرآن را به تمام دنیا منعکس کرد.
🔹دانشگاه هاروارد آیهی 135 از سوره نساء را به عنوان یکی از "بزرگترین گفتههای عدالت در تاریخ" انتخاب و این آیه را بر دیوار دانشکدهی حقوق خود هک کرده است.
🔸در این مقاله ابتدا آیه به زبان انگلیسی آورده شده است:
Qur’an (622 CE): O ye who believe! Stand out firmly for justice, as witnesses To Allah, even as against Yourselves, or your parents, Or your kin, and whether It be (against) rich or poor: For Allah can best protect both.
🔹ترجمه: ای کسانی که ایمان آوردهاید! دادگری پیشه سازید و در اقامهی عدل و داد بکوشید، و به خاطر خدا به حقیقت شهادت دهید هر چند که شهادتتان به زیان خودتان یا پدر و مادر و خویشاوندان بوده باشد و هرچند علیه فقیر و یا ثروتمند باشد. خدا میتواند بهترین محافظ کنندهی هر دو باشد.
🔸در ادامهی متن دانشگاه هاروارد آمده است:
As the name of this surah implies, An-Nisa’ mainly deals with the obligations and responsibilities of women in Islamic society, but it also touches on inheritance and family law along with slavery and temporary marriage. In this verse, the Qur’an is addressing the importance of truthfulness in testimony.
🔹ترجمه: همانگونه که از نام این سوره مشخص است، سورهی النساء عموما به مسئولیتها و تعهدات بانوان در جامعهی اسلامی اشاره دارد. اما در این سوره همچنین به وضع قوانین وراثت و قوانین خانوادگی در ارتباط با بردهداری و ازدواجهای موقت نیز اشاره شده است. در این سوره، قرآن بر اهمیت حق گفتن در حین شهادت دادن تاکید کرده است.
✅همانگونه که مشاهده کردید نه تنها دانشگاه هاروارد در سورهی نساء متوجه هیچگونه نکتهی منفی در مورد زنان و یا بردهداری نشده است بلکه عملا اعلام میکند که قرآن با وضع قوانین خانوادگی و قوانین وراثت به ازدواجهای موقت و بردهداری که در آن زمان ظالمانه و بدون هیچ قانونی بودند، سامان بخشیده است( قبلا نیز بارها به این موضوع اشاره کرده بودیم که قرآن به زیبایی با سامان بخشیدن به بردهداری باعث شد این پدیده به مرور از بین رود)۰
لینک متن منتشر شده در سایت دانشگاه هاروارد:
http://library.law.harvard.edu/justicequotes/explore-the-room/west/
لینک کلیپی که جملات هک شده بر دیوار دانشگاه هاروارد نشان میدهد.
http://library.law.harvard.edu/justicequotes/
@Feraghvaadyan
@rahyafte_com
🌺 وقتی امام خمینی(س) اجازه ندادند نام مدرسه زرتشتیان اردکان عوض شود
👤 حبیب الله بیطرف استاندار اسبق یزد در همایش یزد میراث جهانی:
🔹«اوایل سال ۶۷ بود در دفتر استانداری نشسته بودم. دفتردار آمد و گفت که حاج احمد آقا با شما کار دارند. تعجب کردم که حاج احمدآقا با استاندار یزد چه کار دارند!
🔹گوشی را گرفتم ایشان گفتند که حضرت امام در روزنامه جمهوری اسلامی به خبری برخوردهاند. نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی اعتراض کرده به تغییر نام مدرسه وقف شده زرتشتیان به نام مدرسه شاهد اردکان؛ ایشان گفتند بگویید همین امروز تابلو را بردارند و تابلوی قبلی را نصب کنند.
🔹من به عنوان استاندار خبر نداشتم که چنین اتفاقی در اردکان افتاده که تابلوی مدرسه زرتشتیان اردکان را کندهاند و به جای آن تابلوی شاهد اردکان نصب کردهاند. ماجرا را پیگیر شدم و دستور امام اجرا شد.»/جماران
👈آشنایی اجمالی با انجمن منحرف حجتیه و برخی از افکار و عقاید انحرافی آن ها
🔹انجمن حجتیه، یک ساختار تشکیلاتی پیچیده و منحرف است که مقارن با کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲، توسط شیخ محمود ذاکر زاده تولایی معروف به حلبی، با انگیزه مبارزه با فرقه بهائیت، تاسیس شد.
برخی از مهم ترین عقاید انجمن حجتیه عبارتند از:
🔸 ۱ - جدایی دین از سیاست
در تبصره ۲ از ماده دوم اساسنامه انجمن حجتیه آمده است که به هیچ وجه در امور سیاسی مداخله نخواهد داشت زیرا دخالت در سیاست زیبنده پیشوایان دینی نیست لذا دین از سیاست جد است.
🔸 ۲ - دشمن شناسی ضعیف و غلط
شیخ محمود حلبی موسس انجمن حجتیه تأکید داشت که دشمن اصلی اسلام بهائیت است و تکلیف شرعی و دینی همه ما آن است که با بهائیت مبارزه کنیم، ولی امام خمینی(ره) مبارزه با طاغوت را اصلی می دانستند و معتقد بودند اگر رژیم طاغوتی جمع شود بهائیت نیز از بین خواهد رفت که البته همین طور هم شد.
🔸 3- اعتقاد به در آتش بودن قیام امام خمینی(ره)
انجمن حجتیه با مستمسک قرار دادن برخی احادیث می گفتند، هر پرچمی که قبل از ظهور امام زمان (عجل الله ظهوره) بلند شود در ضلالت است و به شکست می انجامد لذا نباید با رژیم مبارزه کرد و باید منتظر بود تا خود حضرت بیابتد.
امام خمینی(ره) در پاسخ به این تفکر انحرافی می گفتند: آن دسته از روایات مربوط به مدعیان دروغین است نه قیام های مبتنی بر اسلام.
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
🏆آیین افتتاحیه سی و هشتمین دوره پیکارهای ورزشی جام جان باختگان زرتشتی
🏆آیین افتتاحیه سی و هشتمین دوره پیکارهای ورزشی جام جان باختگان زرتشتی شامگاه دوشنبه اول مرداد ماه جاری برگزار شد.
این مراسم در زمین فوتسال مجموعه فرهنگی-ورزشی مارکار تهرانپارس و به همت کانون دانشجویان زرتشتی انجام شد.
@Feraghvaadyan
🔻 💰 #خرافه_گرایی و #درآمدزایی
♦️کسب درآمد از راه ترویج خرافه و روشهای عرفانوارههای کاذب؛ از ارسال انرژی 70هزار تومانی گرفته تا برگزاری کلاسها و دوره های چاکرادرمانی.
@Feraghvaadyan
#خبر
فرمان #مدعی_پیامبری به یک مرده: به تو فرمان می دهم که از #قبر بیرون بیایی. نمایش عجیب مرد اتیوپیایی که ادعای پیامبری دارد در فضای مجازی با واکنشهای زیادی روبهرو شد. این مرد شیاد در #قبرستان شهر «اورومیا» مدعی شد میتواند مردگان را زنده کند.
او در حالی که خود را روی یک قبر انداخته بود فریاد میزد و به او فرمان می داد بیدار شود. در پی این مراسم #ساختگی مأموران پلیس «آیله» - پیامبر دروغین – را #دستگیر کردند.
@ferghenews
@Feraghvaadyan
🔄 تغییر سبک زندگی در #فرقه_ها
↙️یکی از وجوه بارز تاثیر عضویت در فرقه بر روی فرد تغییر سبک زندگی است. به دیگر سخن پس از اینکه فردی به عضویت یک فرقه درآمد ماهیت زندگی او دچار تحول میشود.
🔻اولین و اصلیترین کاری که هر فرقه انجام میدهد دست و پا کردن نوعی تشخص فرقهای برای خود است تا از این روش به هویت مستقلی برسد و اعلام موجودیت نماید. نوع خاص لباس، آرایش مو و صورت، انتخاب حرکات نمادین، اصلاحات سمبولیک و نامهای جدید فرقهای از رایجترین این کارهاست.
🔻برخی فرقهها همچنین از لباس مخصوص یا هر نمود خارجی دیگری به عنوان نشانههای قابل رؤیت در تغییر دادن تازهواردان در جهت روش زندگی فرقهای استفاده میکنند. اگر شما واقعاً بخواهید افراد را تغییر دهید باید ابتدا به تغییر ظاهر آنان بپردازید. بنابراین از اعضای فرقه خواسته میشود یا به آنها دستور داده میشود که موهای خود را کوتاه یا بلند کنند یا به مدل خاصی درآورند، لباسهای متفاوتی بپوشند، اسامی جدید برای خود انتخاب کنند و قیافهها و یا رفتارهای خاصی را از خود نشان دهند.
@Feraghvaadyan
✝️شگردهای تبلیغ مسیحیت تبشیری؛ از پروپاگاندا تا تبشیر چهره به چهره 👈از زبان عنصر تبشیری ،«مهدی فروتن»
🏥آنها از شگردهای زیادی برای تبلیغ استفاده میکردند، از جمله اینکه حتماً انجیل را در ابعادی کوچک و نفیس چاپ کنند تا به راحتی قابل حمل باشد و بهخصوص در میان توریستهایی که به ترکیه میآمدند، توزیع میکردند. شگردشان این بود که هیچ اجباری برای دریافت انجیل نباید وجود داشته باشد. فقط باید خیلی آرام با آنها صحبت شود. اگر افرادی هستند که مشکل دارند و ضربه عاطفی خوردهاند، همانجا برایشان دعا کرده و به کلیسا دعوت شوند. کارتهایی که آدرس کلیسا روی آن نوشته شده بود، وسط انجیل میگذاشتند و به افراد میدادند تا آدرس کلیسای استانبول را داشته باشند و در جلسات حضور پیدا کنند. جلساتی که با دعا و سرود همراه بود و معمولاً افراد را تحت تأثیر قرار میداد. یکی از اهداف اصلیشان این بود که یک میلیون و 300 هزار انجیل مد نظر خود را به ایران برسانند.
شگرد دیگر تبلیغاتی آنها، برنامهای بود شامل 30 روز دعا. یک روز را برای ایران مشخص کرده بودند که در سایت ایلام اعلام میَشد و به این طریق از مردم میخواستند که برای ایران دعا کنند. این مسئله موجب جلب توجه مردم به مؤسسه آنها میشد.
📡مؤسسه ایلام، فعالیتهای سایبری زیادی انجام میداد. آنها در اینترنت و فضای مجازی، دست به اقدامات تبلیغاتی میزدند و قصدشان این بود که برای شبکههای تلویزیونی ماهوارهای هم برنامهسازی کنند و یکسری برنامهها را در اختیار شبکههای تبشیری «محبت» و «نجات» میگذاشتند که همه رویکرد تبلیغاتی داشت. 📚منبع: روشنا
@Feraghvaadyan
◾️گزارش BBC فارسی :
"خداناباوران هم روی باورشان تعصب دارند"
"خداناباوران حتی در کشورهای سکولار هم عمدتا انسانهایی بالقوه خطرناک از لحاظ اخلاقی هستند."
@Zandiq_IQ7
@Feraghvaadyan
⚠️ تصویرِ ما از «تکنولوژیِ دینی، یا ساینسیسم دینی» چیست؟
قطعی است که در ماهیت هیچ وسیله و ابزار و کالای صنعتی، دینی بودن و غیر دینی بودن تضمین نشده است، بلکه در آن هنگام که نیاز های اساسی آدمی، موجب میشود که دست به ابداع و ابتکار صنعتی بزند تا آن نیاز ها را بتواند از خود مرتفع نماید (همانگونه که در قرآن اشاره شده است «واعدّوا ما استَطعْتُم من قوةٍ» و هر چه میتوانید قوای خود را برای دفاع از حیات و شرف و کرامت خود در برابر دشمن، افزون و آماده کنید.) آن صنعت به انگیزگیِ دنیا به وجود آمده است.
سابق بر این، عده ای ساده لوح میکوشیدند اصول همه ابتکارات و تکنولوژی هایی که بشر به آنها دست یافته است، از قرآن و احادیث استخراج نمایند و این یک کار عبثی بود، زیرا وظیفه مستقیم کتابهای آسمانی و منابع معارف دینی این نیست که برای بشریت ضرورت علوم ریاضی، فیزیکی، شیمی، گیاه شناسی، زمین شناسی را با تمامی مسائل و قوانین آنها تعلیم بدهند. آنچه که وظیفه مستقیم انبیا و کتابهای آسمانی آنهاست، تعلیم بشریت در عرصه «حیات معقول» و آموزش همه نیاز های اصیل و تحریک برای مرتفع ساختن آنهاست و اما کمیّت و کیفیت و ماهیت آن وسایل و ابزاری که چنین کاری را بر عهده خواهد گرفت، موکول به حواس عقل و انواع درک و دریافتهای اکتشافی و اختراعی و انواع تکاپوهاست که خداوند به بندگان خود عنایت فرموده است.
بدیهیست همانگونه که دلیل لزوم و کیفیت آماده کردن بیل برای کشاورزی و ابزار خاص برای ساختن مسکن و تهیه انواع داروها برای معالجه بیماریها، وظیفه پیامبران و کتب آسمانی نیست، همچنان بیان طرق به وجود آوردن انواع تکنولوژی ها و ساختن کامپیوتر ها و تجزیه و تحلیل ذرات اتمی و غیرذلک به عهده انبیا و کتابهای آسمانی نیست، گاهی برای هشدار دادن به انسان ها، اشاره هایی کلی درباره اصول زیربنایی جهان هستی و انسانی، در کتب آسمانی و سخنان پیشوایان فوق طبیعی(انبیا و ائمه و اولیا) بدانند و به دیگر مردمان اثبات کنند که معارف کتب آسمانی و سخنان انبیا و ائمه علیهم السلام و اولیاء بر مبنای اشراف به اصول و مبادی کلیِ هستی ارائه شده است.
فلسفه دین، محمد تقی جعفری، صفحه۲۲۸
@Feraghvaadyan
@Naghde_elha
✅یکی از عوامل اجتماعی که باعث میشود فرق ضاله و انحرافي جان گرفته و گسترش یابند بعد آموزشی و تبليغي است. متأسفانه اغلب مسائل و مباني دینی برای اقشار نوجوان و جوان به خوبی تبیین نمیشود. مشخص است جوانی که اطلاعات ناقصی از دین دارد چه چيزي را انتخاب میکند؟
✍️متأسفانه برخي بيآنكه شناخت درستي از دين داشته باشند، آن را سخت جلوه ميدهند در حاليكه احكام و دستورات دين بر سهل و آساني گذاشته شده است و تكاليف آن نسبت به سن، صحت بدن، ميزان درآمد، علم به احكام و... متغير بوده و اجباري براي يك شكل بودن آنها نيست.
هر عصرى ویژگیها، ضرورتها و مقتضياتي دارد كه از مسائل جدید و مفاهیم تازه در عرصه زندگى سرچشمه مىگیرد. همچنین هر عصرى مشكلات، پیچیدگیها و گرفتاریهاى مخصوص به خود را دارد كه آن نیز ناشي از دگرگونى اجتماعات و فرهنگهاست كه لازمه تحول زندگى و گذشت زمان مىباشد. وظیفه اصلی مبلغان دین اسلام برگرداندن میراث علمى و فرهنگى اسلام به زبان روز و پیاده كردن همه آن مفاهیم عالى در روح و جان و عقل نسل كنونى است. بشر به دنبال الگو ميگردد بنابراين بايد الگوهاي ديني ما كه سرمشق ايمان، صبر، تقوا و... هستند معرفي شوند. تبليغات ديني كه بر عهده دستاندرکاران دینی و فرهنگی است بايد به صورت ساده و رسا مطرح شود و از اصطلاحات فنى و فلسفي علوم كه باعث مشكل شدن فهم دین است دور باشد. مطالبى كه راهگشاى زندگى و قابل عرضه نه تنها در جامعه مسلمانان بلكه قابل نشر و انتقال به تمام جوامع انسانى باشد.
🔹چراكه مطالب قرآن و دین محصور به عصر و زمان معین و یا فرد و جمعیت معینى نیست. تفسير آیات بايد بر اساس احادیث و روايات معتبر باشد نه تفسیر به رأى و روایات ضعیف تا فرصتی در اختیار سودجویان قرار نگیرد. البته میتوان گفت به خاطر سرگرمیها و جذابیتهای کاذبی که برای نسل جوان فراهم شده، نداشتن انگيزه و سعی لازم جهت فراگرفتن علوم و معارف دینی هم خود عامل جذب به این فرقههای انحرافی میباشد.
🔸یکی دیگر از جنبههای ایجاد ضعف در دین، عالمان بیعمل هستند که خود به دستورات گفتهشده عمل نمیکنند و این باعث بدبیني به دین میشود. امروزه افراد مختلف از رادیو و تلویزیون و جراید گوناگون به ترویج اسلام و عرفان میپردازند که اشتباهات عمدي يا سهوي این افراد در محیط اجتماع، مردم را از ایشان و مطالب ارائهشده دور میسازد. اگر بتوان اعمال دیني را با زندگی امروزی مردم گره زد و دین را در بطن زندگی آنها نشان داد، مطمئناً پذیرش آموزههای آن برای همگان آسان و لذتبخش خواهد شد.
📚منبع: روشنا
⭕️⭕️⭕️ سروش:
sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ ایتاء:
https://eitaa.com/feraghvaadyan
⭕️⭕️⭕️ گپ:
https://gap.im/feraghvaadyan
⚠️ #نقدی_بر_دیوید_هیوم
هیوم در کتاب «رساله درباره طبیعت انسانی» سعی کرد که اصول پایه شناخت بشری را تعریف کند.
-چگونه مطلبی را به یقین میدانیم؟
-و دقیقا چه چیز است که به یقین میدانیم؟
او در پاسخ به سوالات، ادامه دهنده سنت تجربه گرایی شد، با این عقیده که تمامی شناخت ما در بینهایت بر تجربه استوار است.
از دید دیوید هیوم، تجربه از ادراکات تشکیل میشود و ادراکات بر دونوع اند.
«آن ادراکاتی را که با بیشترین قوت و شدت وارد ذهن میشوند میتوانیم
تاثرات (impressions؛ انطباعات، پندار،تصور) بنامیم؛ و منظور من از این نام، همه احساسات، انفعالات و عواطف است به گونه ای که اول بار در نفس ظاهر میشوند. مقصود من از تصورات، صورت های ذهنی خفیف اینها در اندیشه و تعقل است»
هیوم اینطور توضیح میدهد: «هرتصور بسیط، دارای تاثری بسیط است که با آن همانند است» ولی ما میتوانیم تصورات مرکب را نیز شکل بدهیم. این تصورات، به واسطه تصورات بسیط، از تاثرات ناشی میشوند اما لزوما با یک تاثر، منطبق نیستند. برای مثال، میتوانیم تصور مرکبِ پری دریایی را با ترکیب تصوری که از ماهی، و تصوری که از زن داریم، تخیل کنیم.
هیوم با اعتقاد راسخ به انگاره تاثرات و تصورات، به منزله تنها مبنای یقین شناخت ما، به نتایج خیره کننده ای دست یافت. او اشیا، استمرار، خود یا نفس و حتی علت و معلول را جملگی انگاره هایی خطا معرفی میکند. ما هیچگاه، به واقع خود شی را تجربه نمیکنیم؛ تنها تاثراتی از رنگ، شکل، طعم، غلظت و ثبات آن، و امثال آن را تجربه میکنیم
آشنایی باهیوم، پل استراترن، ترجمه زهرا آرین، ص۲۵
بنابر گزارشی که پل استراترن از مبانی هیوم، کرده است، مشکل عظیم هیوم در عدم دقت در مکانیزم تصور و تصدیق میباشد؛ هر تصوری ناشی از یک مفهوم بوده که همان مفهوم لاجرم مصداقی دارد که از همان مصداق اخذ شده است.
پس آن انگاره ای که: ما هیچگاه خودِ شیء را تجربه نمیکنیم بلکه تنها فقط تاثراتی از آن را ادراک ذهنی میکنیم، باطل جلوه میکند.
چرا که اگر هر مفهومی حتما مصداق دارد(بنابر برهان خلف، بدین بیان که نبودن مصداق، لازمه اش عدم مفهوم است) امکان ندارد تصور مفهوم بدون مصداقش اتفاق بیفتد. لیک برخی مصادیق فی الذهن اند، برخی فی الخارج، که مصادیق فی الخارج را وجدانا میتوان ادراک کرد، در نتیجه کلیت قضیه عدم ادراکِ نفسِ اشیا که توسط هیوم مطرح شده است نقض میشود.
@Naghde_elhad
@feraghvaadyan
🔺«حقوقبشر» با قرائت امریکایی
👈آقای «پمپئو»، لطفاً در خصوص جنایات «ویکو» نیز پاسخگو باشید!
✍️چند روزی است سخنرانی و یادداشت «مارک پمپئو»، وزیر امور خارجه امریکا در باب «نقض آزادیهای مذهبی» در ایران و اتهامات کلیشهای وی و دیگر رفقای غربیاش در باب نقض حقوق اقلیتهای دینی، ملات خبری برای جریانهای معاند فراهم ساخته تا با آب و تاب، تیترهای دلخواه خود را از دل این هجمهها بیرون کشیده و هر کدام به زعم خویش از آب گلآلود ماهی گرفته واهداف خویش را دنبال نماید. یکی از خاصیتهای ایندست گزارشها و انتقادات، رو شدن ماهیت حقیقی فرقهها و جریانهای معاند و تغذیه آنها از یک آبشخور واحد میباشد. 🔸 استقبال گسترده جریانهایی چون بهائیت، مسیحیتتبشیری، التقاطشیعی، طیف افراطی دراویش، گروهکهای برانداز و ضدانقلاب، از یادداشت اخیر وزیر امور خارجه امریکا، ائتلاف پنهانی و اشتراک غایی جریان های مزبور را در ذات، اهداف و صفات فرقهای و معاندانه، آَشکار میسازد.
🔹اینکه پمپئو در این گزارش، بهائیان را همردیف اقلیتهای دینی رسمی قرار داده یا به مجازات قانونی یک قاتل، خدشه وارد میسازد، ریشه در نوع نگاه وی به مقوله حقوقبشر دارد؛ مفهومی برآمده از ارزشها و هنجارهای غرب سکولاریستی و قاعدتاً همسو با سیاستها و راهبردهای امپریالیسم، لذا تعجبی ندارد که پمپئو به خود اجازه میدهد ایران را به عنوان کشوری با بیشترین تنوع دینی، مذهبی و قومی، به نقش آزادیهای مذهبی متهم کند یا در موارد داخلی و بدیهی حقوقی که مصداق جرم و مجازات، کاملاً بارز است، اظهار نظر نماید. ⁉️صرفنظر از اغراض سیاسی پشت اینگونه اتهامات، پرسش از اقای پمپئو این است که در ساحت فکری وی و دیگر اندیشمندان امریکایی، جنایات واقعه «ویکو» که طی ان 76 نفر از اعضای فرقه «داویدیان» را به آتش کشیدند، مصداق نقض «حقوقبشر» محسوب نمیشود؟ در مورد محدودیت فعالیت فرقههای شیطانپرستی در امریکا چه نظری دارد؟ آیا این مصداق نقض ازادیهای مذهبی تلقی نمیگردد؟ تصویب و اجرای قوانین ضدفرقهای در امریکا را چطور توجیه میکنند؟ پرسش از ایندست، بسیار است. 🔺 نکته قابلتأمل، قربانی شدن یک مفهوم است؛ «حقوقبشر» و مراعات آن، آرمانی است برای تمام ابنای بشری، اما قرائتهای غربی این مقوله و ریشههای سکولاریستیاش، به واقع مفهوم حقوقبشر را به بزرگترین قربانی جنگهای روانی اینروزها مبل ساختهاست. ✅بخش تحليلي روشنگر
@Feraghvaadyan
سروده ی شاعری زرتشتی در مدح امام رضا(ع)
شعر زیبای زیر در مدح امام رضا(ع) از سروده های شاعر زرتشتی بانو توران شهریاری است:
به مشهد سلام و به مشهد درود
سر آریم در خاک پاکش فرود
بر این خاک، نور خدا تافته
رهی بر در کبریا یافته
ز دوران دیرین و عهد کهن
چو نور است در چشم مام وطن
بود شهری آباد در روزگار
«امام رضا» خفته در این دیار
هر آن کس برش برد دست نیاز
از این در نگردید نومید باز
غریبی که با هر دلی آشناست
چو آیینه پاک ذات خداست
شفابخش درمانده دردمند
پناه پناهنده مستمند
امام به حق خسرو چاره ساز
نهد بر درش خلق روی نیاز
بسی شهریاران نام آفرین
نهادند بر خاک پاکش جبین
چو این خاک، خاک خراسان بود
هر آن مشکلی بهرش آسان بود
http://www.raherasti.ir/3269
پل ریکور از زیارت حرم امام رضا چه آموخت؟
🔻 پل ریکور (Paul Ricoeur) فیلسوف و ادیب سرشناس فرانسوی است که در سال ۱۹۱۳ در والینس فرانسه به دنیا آمد و سیزده سال پیش، در ۲۰ مه ۲۰۰۵ از دنیا رفت. او متفکری برجسته است که از مهمترین نظریهپردازان هرمنوتیک به شمار میآید. آثار گوناگونی از او و دربارۀ او به فارسی ترجمه و تألیف شده است و از این رو، نام و آرای او برای فارسیزبانان و علاقهمندان حوزههای اندیشه و نظریۀ ادبی آشناست.
داریوش شایگان از خاطرۀ گفتوگویش با این فیلسوف فرانسوی در سفری که او به ایران داشته است سخن گفته است. آنطور که شایگان میگوید، در شهر مشهد با پل ریکور گفتوگویی دربارۀ مذهب داشته است که شایگان در ضمن آن گفتوگو به پل ریکور پیشنهاد میکند که به زیارت حرم امام_رضا برود تا «هیبت» (tremendum) یا «درد تقدس» را تجربه کند. و روز بعد که ریکور شایگان را میبیند، با او دربارۀ نکتهای که از زیارت دریافته است، سخن میگوید.
کتاب زیر آسمانهای جهان ، مجموعه گفتگوهای رامین جهانبگلو با شایگان است در بخش "در جستجوی شرق "،
شایگان در ضمن بحث در باره امر قدسی به دیار و خاطرهیی از پل ریکور در مشهد اشاره میکند:
به یاددارم زمانی درمشهد با پل ریکور که برایش احترام فوقالعادهیی قائلم ، گفت و گو داشتم ریکور بعنوان فیلسوفی پروتستان ، دیدی اخلاقی به مذهب داشت، به او پبشنهاددادم به زیارت حرم امام رضا برود، زیرا آنجا محیط مطلوبی برای تجربه هیبت ( Tremendum ) یا
درد تقدس درمستقیمترین شکل بیانش بود، فردا که اورا پس از زیارت دیدم ، به من گفت از این جنبه از مذهب به کلی غافل بوده است، گمان میکنم که حتی اگر عمر همه مذاهب بسر رسد، این تجربه هرگز از روی زمین محو نخواهد شد، این تجربهیی است که در اعماق جان انسان ریشه دوانیده است.
@Feraghvaadyan
@estedlale_ma
روشنگر مدیا
⁉️مراقبه؛ غربي يا اسلامي؟
⁉️مراقبه؛ غربي يا اسلامي؟ ✍️یکی از اصول اساسی روش مديتيشن يا مراقبه غربی، تأکید بر «مانترا» است. به این معنا که توصيه ميشود واژهاي بيمعنا را بگوييد تا در اين بيمعنايي، تفكري ايجاد نشود و شما سريعتر بتوانيد با شعور خلاق و آگاهي عميق، مرتبط شويد. مانترا در مقايسه با ذكر در عرفان و مراقبه اسلامی، شيوهاي ناقص است. در مدیتیشن، مانترا بايد بيمعنا باشد تا تفكري ايجاد نشود و ارتباط، سريع باشد. حالآنکه در عرفان اسلامی، ذکر بايد از همان ابتدا بامعنا، جهتدار و هدفمند بوده و پس از تكرار فراوان، ذكر خود به خود حذف ميشود و شخص از واژه دور ميگردد.
🔹طرفداران مدیتیشن ميگويند، فرآيند پالايش خود به خود صورت ميگيرد و شخص، به پاكي درون ميرسد اما اهل عرفان و مراقبه اسلامی معتقدند ابتدا بايد معني و فكر باشد تا القا انجام شود و پيامهاي مثبت به درون فرستاده شود. بعد از آن، اين آثار مثبت به مبارزه با وجوه منفي برخاسته و درون به اين صورت پالايش و پاك میشود.
🔹مسئله دیگر آنکه در مديتيشن، تأکید بر «سکوت و سکون» است. یعنی مانترا را مدام در ذهن تكرار ميكنند و لب و زبان تكان نميخورد(حتي به مراقبهكنندگان توصيه ميشود زبانشان تكان نخورد) حال آنكه در ذكر عرفاني، ذكر الزاماً بايد بر زبان جاري شود. شايد اين به همان موضوع تلقين به نفس باز ميگردد. اگر تلقين به نفس با زبان انجام شود و در ذهن به آن فكر كنيم، آمرانهتر و تأكيديتر ميشود و بهتر در ناخودآگاه نفوذ ميكند. هميشه تلقين به نفس با صداي بلند نسبت به تلقين ذهني، برتري و ارجحيت دارد.
🔸همچنین در مراقبه اسلامی، شخص بايد مراقب باشد كه فكرش به جايي ديگر نرود و تمام قلبش متوجه ذكر باشد. برخی عرفا، مهمترين و دشوارترين مرحله فكر را همين مرحله خواندهاند. در حالیکه در مديتيشن غربی، شما هنگام بيان مطلب به فكر خود اجازه ميدهيد كه به هر سو برود. نه از تفكر جلوگيري ميكنيد و نه مجازيد متوجه مطلب باشيد و این یعنی دعوت به نوعی سیر در خلأ و بیمعنایی، حالآنکه در مراقبه اسلامی، غایت نهایی، نیل به درک معنای حقیقت و فنا فیالحق است که از رهگذر خودشناسی نائل میگردد نه خودپرستی که همان غایت مدیتیشن و مراقبه به سبک غربی است.
📚منبع: روشنا
@Feraghvaadyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ویدئوی اعترافات محمدثلاث توسط قاضی شهریاری منتشر شد
@Feraghvaadyan
@NewsSecurityDefensive
روشنگر مدیا
✅ عیادت اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان از حجت الاسلام مهدی تسخیری
✝ اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان، خلیفه ارامنه تهران، صبح روز پنجشنبه 4 مرداد به همراه کشیش ساهاک خسرویان، از حجت الاسلام دکتر مهدی تسخیری، رئیس مرکز گفتگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی عیادت کرد.
✳️ در این دیدار، خلیفه ارامنه تهران از جانب خود، شورای دینی، شورای خلیفه گری و همچنین جامعه ارامنه برای سلامتی و بهبودی هر چه سریعتر حجت الاسلام مهدی تسخیری دعا کرد.حجت الاسلام دکتر تسخیری نیز از حسن توجه اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان و جامعه ارامنه تشکر و قدردانی کرد./خلیفه گری ارامنه تهران
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
👈احکام اعدام شش عضو دیگر فرقه «آئوم شینریکو» در ژاپن اجرا شد
👈احکام اعدام شش عضو دیگر فرقه «آئوم شینریکو» در ژاپن اجرا شد
⭕️شش عضو دیگر فرقه آئوم شینریکو به اتهام حمله شیمیایی به ایستگاه مترو و ارتکاب جرایم دیگر از جمله قتل عمد به اعدام محکوم شده بودند، در ژاپن اعدام شدند.
روز پنجشنبه، ۴ مرداد (۲۶ ژوئیه)، چیزو ماتسوموتو، وزیر دادگستری ژاپن اعلام کرد که احکام شش نفر که در ارتباط با حمله شیمیایی به یک ایستگاه مترو در توکیو، پایتخت، در سال ۱۹۹۵ و موارد دیگر قتل مجرم شناخته و به اعدام محکوم شده بودند اجرا شده است.
روز ۶ ژوئیه (۱۵ تیر) سال جاری هم هفت تن از اعضای این فرقه از جمله شوکو آساهارا، رهبر آن، اعدام شدند.
💢در حمله شیمیایی به یک ایستگاه مترو در توکیو که در آن گاز کشنده سارین به کار رفت، ۱۳ نفر کشته شدند و بیش از شش هزار تن دیگر آسیب دیدند. این حمله بخشی از عملیات اعضای فرقه در سراسر ژاپن بود که ۲۹ کشته برجای گذاشت.
⭕️وزیر دادگستری ژاپن در توجیه اجرای حکم اعدام این افراد گفت که "جنایات هولناک" این گروه به دقت برنامهریزی و سازماندهی شده بود. او گفت که هدف این گروه، ارتکاب "تروریسم کور بود و آنان مرتکب جرایمی شدند جهان را تکان داد."
ماتسوموتو از اجرای حکم اعدام شش تن دیگر از اعضای فرقه آئوم دفاع کرد. یکی از کسانی که روز پنجشنبه اعدام شد، «کازوکایی اوکازاکی» نام داشت که به گفته خانم «ماتسوموتو»، از اولین کسانی بود که به این گروه پیوست و در اقدامات قبلی این گروه از جمله قتل یک وکیل دعاوی و خانوادهاش دست داشت. این وکیل دعاوی که قبلاً به عضویت گروه درآمده بود در نظر داشت از آن خارج شود و به همین دلیل نیز به قتل رسید.
💢علاوه بر حمله به ایستگاه مترو در پاریس، سه تن از اعدام شدگان در روز پنجشنبه، مسئول حمله دیگری با گاز سارین در یکی از شهرهای مرکزی ژاپن و چند فقره قتل دیگر و همچنین عامل تهیه و تولید اسلحه و مواد شیمیایی برای گروه بودند. به گفته وزیر دادگستری ژاپن، ساتورو هاشیموتو، یکی از اعدام شدگان در قتل ده نفر دیگر مشارکت داشت.
روند رسیدگی قضایی و صدور احکام اعدام این افراد چندین سال به طول انجامید و احکام بعضی از آنان پس از طی مراحل متعدد تجدید نظر و استیناف خواهی در سال ۲۰۰۶ تایید شد اما روند رسیدگی به پرونده تعدادی دیگر برای چند سال دیگر ادامه داشت./ بی.بی.سی فارسی
@Feraghvaadyan