روشنگر مدیا
⭕️برخورد با عرقگیران بهائی
🔰کشف و ضبط چند کارگاه #گلاب_گیری بدون مجوز و غیربهداشتی #بهائیان
✍🏻فعالیتهای غیرقانونی بهائیت خبر تازهای نیست، بخشی از این فعالیتها برای بهرهوری مادی و بخشی با هدف تبلیغ و اشاعه بهائیت انجام میشود. با توجه به فصل بهار و بازار داغ گلابگیری در «کاشان»، عناصر #فرقه_بهائیت در روستای «مازگان» قمصر به صورت غیرقانونی در زمینه گلابگیری و تولید عرقیجات فعالیت میکردند که با آنها برخورد لازم برای جلوگیری از فعالیت غیرقانونی و غیربهداشتیشان صورت گرفت.
↙️البته گوشهای از این برخورد، در خبرگزاریهای معاند با عنوان «ممانعت از فعالیت اقتصادی و توقیف لوازم گلابگیری شهروند بهاوی اهل #کاشان » منتشر شده بود ولی قصد این بازتابها، مظلومنمایی برای این عناصر تشکیلاتی بود.
🍷در حالی که تولید گلاب و عرقیجات توسط این بهائیان، فاقد وجاهت قانونی، به نحوی غیربهداشتی و در کارگاههای فاقد مجوز فعالیت و پروانه سلامت بهداشت بوده در بازار توزیع و به فروش میرسید. قریب به 9 تن مجرم بهائی، با تغییر کاربری بخشی از منازل مسکونی خود، اقدام به عرضه این محصولات به مسافرین و حتی نصب بنر فروش در منطقه بدون هیچگونه مجوز کسب و فعالیت و ... مینمودند. محل نصب دیگهای گلابگیری این بهائیان، در معابر عمومی مازگان #قمصر و در کنار طویله نگهداری حیوانات و نیز استراحتگاه و آبشخور چند قلاده سگ بود. ضمن اینکه بعضاً شرایطی برای اسکان مسافران نیز فراهم میآوردند و به نوعی علاوه بر تأمین مالی، به تبلیغ و ترویج اعتقادات بهائی میپرداختند.
⚖️بنابراین با اجرای ماده 31 آئیننامه اجرایی قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی بهداشت محیط با حضور کارشناسان بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرستان کاشان و اداره نظارت بر اماکن عمومی ناجا، نسبت به اجرای حکم مذکور در تاریخ 22/02/98 بدون هیچ حاشیه و با رعایت مواد قانونی و حفظ حقوق شهروندی، برخورد لازم با این خاطیان انجام شد.
طی این اقدام عرقیجات غیرقانونی به همراه چند دستگاه گیرنده ماهواره و حدود 280 لیتر پیشساز #مشروبات_الکلی توقیف و محل عرضه محصولات پلمپ گردید.
@feraghvaadyan
💢نقد سید مصطفی طباطبایی بر نظریه پلورالیسم دینی عبدالکریم سروش
🔻«جان هیک» #کشیش مسیحی،خواسته در میان این اختلافات ادیان، جمع میان فرق بکند و گفته که هر کدام از این اختلافات، سهمی از حق دارند. دکتر سروش هم مفسر و مترجم آرای جان هیک است که بنیان #پلورالیسم را برپا کرد. مذاهب در خیلی از مسائل با هم اختلاف ندارند. مثلاً، همه میگویند غیبت، تهمت، قتل، خیانت در امانت و مانند آن بد است و همه در اینگونه مسائل، تقریباً مشترک هستند. جان هیک خواسته آن اختلافات را جمع کند درحالی که آنها با هم جمع نمیشوند. اگر ما بخواهیم اینها را جمع بکنیم و بگوییم اینها همهشان سهمی از حقیقت دارند، باید هم پیغمبر اسلام، خاتم انبیا باشد، هم نباشد. هم تثلیث درست باشد، هم نباشد. هم بهائیگری درست باشد هم تشیع درست باشد. این جمع بین متناقضهاست و این ممکن نیست و فطری هم نیست. او خواسته همه مذاهب را با جمع کند. بهائیگری، دین #اسلام را منسوخ میداند، ما او را یک شخص کاذب میدانیم، اینها را نمیشود همه را قبول کرد!
🔘بنابراین، اگر دغدغه جان هیک و آقای #سروش، این است که نزاعها از بین برود باید یک رأی دیگری اتخاذ بکنند که آن را قرآن فرموده. قرآن در چند سوره ذکر کرده که اگر مخالفانتان، سر جنگ با شما نداشتند، میتوانید با آنها عادلانه رفتار کنید؛ «لا ینهاکم اللَّه عن الّذین لم یقاتلوکم فی الدّین و لم یخرجوکم من دیارکم ان تبرّوهم و تقسطوا الیهم انّ اللَّه یحبّ المقسطین»(سوره مبارکه ممتحنه، آیه 6) این است که میتواند مذاهب را در کنار هم بنشاند و بگوید تو مسیحی هستی و حقوق اقلیتها وجود دارد.(1)
📚1.گفتگو با سید مصطفی طباطبایی ، نشریه روشنا،شماره72.
@feraghvaadyan
♨️آسیبهای فرقه ای
▪️«فرقه ها برخی از بهترین اذهان جامعه را از آموزش و افکار مثبت، منحرف میکنند. بسیاری افراد به فرقه ها کشانده شدند؛ جایی که تمام سالهای عمرشان را فقط برای قدرت و منافع #رهبر_فرقه صرف نموده اند. آنها بهترین سال های زندگیشان را از دست داده اند و در صورت جدایی، ممکن است نتوانند تواناییها و استعدادهای قبلیشان را به کار گیرند.»(1)
💢«به علت تعهد کاملی که از اعضا خواسته میشود...فرقه ها آسیب بسیار جدی به روش دموکراتیک زندگی ما میزنند. آنها عمداً جلوی اهداف تحصیلی و شغلی را میگیرند، خانوادهها را از هم میگسلند، روابط شخصی را به درگیری میکشانند و پیروان را به اعطای پسانداز، متعلقات و سایر داراییهای خود وادار مینمایند. در بسیاری از موارد، عواقب عضویت در #فرقه، خردکننده، دراز مدت و گاه غیرقابل جبران است.»(2)
📚1.سینگر، مارگارت تالر، فرقه ها در میان ما، ترجمه ابراهیم خدابنده، انتشارات دانشگاه اصفهان، 1387، ص122.
2.همان،ص127.
@feraghvaadyan
✅کلیسای کاتولیک امریکا متهم به لابی گری برای فرار از قانون
🔸روشنگر به نقل از گفتگوی ادیان/ بر اساس یک گزارش جدید کلیسای کاتولیک متهم به هزینه کردن یازده میلیون دلار برای لابی کردن علیه قربانیان جنسی است که بر اساس قانون در پی عدالت قضایی میگردند. بر اساس این گزارش که از سوی چهار حقوقدان روز سه شنبه گذشته منتشر شد، کلیسای کاتولیک در کانکتیکت، ماساچوست، نیوهمپشایر، نیوجرسی و نیویورک و پنسیلوانیا از سال 2011 تا 2018 از طریق وکلای خوددرصدد محدود کردن اصلاحات قانونی در پرونده سوء استفاده جنسی از کودکان بوده است و برای این کار بیش از ده میلیون دلار خرج کرده است.
ویلیام سدار، سیگر ویس، آبراهام واتکینز و سیمپسون توجل، چهار وکیلی که این گزارش را منتشر کرده اند میگویند مستندات بسیاری درباره این ادعای خود جمع آوری کرده اند و قصد دارند شکایت جدیدی از کلیسای کاتولیک به اتهام اخلال در نظام حقوقی مطرح کنند.
آنها میگویند این اقدام کلیسای کاتولیک مغایر با سوگندیست که آنها برای احقاق حقوق قربانیان آزار جنسی در کلیسا خورده اند. یکی از این وکلا میگوید بسیار شنیده ایم که کلیسای کاتولیک ادعا کرده است با تمام توان و قدرت در مقابل چنبن اتفاقاتی خواهد ایستاد و دیگر اجازه تکرار چنین حوادثی را نخواهد داد. اما با شیوه ای که در عمل برای محدود کردن قوانین و لابیهای گسترده برای تبرئه مجرمین در حال نقض قول و قرارهای خود است.
در این گزارش به طور مفصل به اقدامات اسقف نشینهای مختلف آمریکا و میزان هزینه ای که خرج محدود کردن قوانین حمایتی از قربانیان ازار جنسی در کلیسا شده است، اشاره شده است. از جمله به اسقف اعظم کلیسای نیویرک که 3 میلیون دلار برای این کار هزینه کرده است🔸
@FERAGHVAADYAN
♨️اهداف و متدهای رسانههای تبشیری
1️⃣کادرسازی
یکی از کارکردهای این قبیل شبکهها، نقش آنها در پرورش و رشد رهبران #تبشیری و ارائه فرصت اجرای برنامه به آنها است. گردانندگان این شبکهها توانستهاند افراد جدید و جوانی را در این عرصه وارد کنند که اغلب از عناصر ضدانقلاب هستند. بکارگیری این عناصر در شبکهها و موسسات وابسته، موجب تثبیت حضورشان در جریان تبشیر شده و نیروی انسانی مناسبی را برای سازمانهای وابسته به این جریان فراهم کرده است.
2️⃣قالبهای نوین برنامهسازی
تهیه محتوای آموزشی، بر پایه موضوعات روانشناسی و حل مسائل خانوادگی، از گذشته به عنوان شگردی مهم به حساب میآمد اما با ورود شبکههای ماهوارهای، عرصههای جدیدی نیز به فرایند تبشیر افزوده شد و این شبکهها توانستهاند با گستره بزرگتری از مسائل نظیر #آموزش آشپزی، قصهگویی و ... #آموزههای تبشیری را به مخاطبان انتقال دهند.
3️⃣همافزایی
شبکههای ماهوارهای برای تهیه اقلام تبشیری، نیازمند غنای محتوایی هستند و به همین خاطر، با مراکز پژوهشی تبشیری همکاری میکنند نمونه این مسئله، ارتباط مؤسسه « #عیلام» با شبکههای مختلف تبشیری است که موجب همافزایی این قبیل مراکز شده است.
@feraghvaadyan
❇️آئین مذهبی باداراک در قرهکلیسا، امسال با کمی تأخیر برگزار میشود.
♨️با توجه به همزمان شدن برگزاری المپیک سراسری ارامنه در ارمنستان با ایام آئین مذهبی باداراک، خلیفهگری ارامنه آذربایجان طی اطلاعیهای از تمدید زمان برگزاری مراسم خبر داد.
🔺بنابه اعلام خلیفهگری ارامنه آذربایجان این مراسم در روزهای 3، 4 و 5 مرداد(27-25 ژوئیه2019) برگزار خواهد شد.همچنین در این اطلاعیه آمده است:«با عنایت به اینکه پروژه مرمت و نوسازی کلیسای تادئوس مقدس(قرهکلیسا) به پایان رسیده، به همین جهت یک روز پیش از آغاز مراسم یعنی صبح روز چهارشنبه 2 مرداد، آئین افتتاحیه کلیسا برپا خواهد شد.»
🔺گفتنیست مراسم مذهبی سورپ باداراک هر ساله با همکاری خلیفهگری ارامنه آذربایجان و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی، در اواخر تیرماه و مصادف با شهادت تادئوس مقدس یکی از حواریون حضرت عیسی(ع) در قرهکلیسای چالدران برگزار میشود و هزاران ارمنی از سراسر جهان در این مکان گردهم میآیند و به انجام آئینهای مذهبی میپردازند.
📚گروه ترجمه روشنگر
@Feraghvaadyan
♨️انجمنحجتیه و وحدت ستیزی
▪️یکی از راهبردهای #انجمن_حجتیه در سالیان اخیر، فعالیت و تبلیغ افراطی علیه اهل سنت میباشد که در مراسمها و مناسبتهای مختلف مذهبی ظهور میکند.
🔶«برپایی مراسم بزرگداشت پیشوایان دینی ازشعائر بزرگ الهی فعالیتی است مطلوب و آنچه بد است #وحدت_ستیزی در قالب فعالیتهای مذهبی می باشد. با کمال تاسف برخی از انجمنیان در استانهای سنی نشین به ویژه سیستان و بلوچستان و مسجد مکی زاهدان به پخش جزوات تحریک کننده که به اسم دفاع از #تشیع منتشر و پخش می شود مبادرت کردهاند که رویکرد وحدت ستیزانه آنها را نشان میدهد.»(1)
1.محبی، آرش، نقد و بررسی انجمنحجتیه، کانون اندیشه جوان،ص143.
@feraghvaadyan
🔻دادگاه امریکا شکایت ملحدان از درج نام خدا روی برگه دلار را نپذیرفت🔻
📣روشنگر به نقل از دین آنلاین/ دادگاه عالی امریکا بازبینی شکایت ملحدان، درباره شعار «ما به خدا اعتماد داریم» (In God we trust) درج شده بر روی اسکناس دلار را رد کرد.
یک وکیل ملحد امریکایی به نام مایکل نیودو شکایتی را ارائه کرد بود و درج این عبارت را بر روی دلار مخالف قانون اساسی امریکا و اجبار دین از سوی کنگره دانسته بود.
نیودو چند بار در این مورد شکایت کرده بود که به جایی نرسیده بود و پرونده را به دادگاه عالی فرستاد که حالا بازبینی شکایت رد شد.
او در سال ۲۰۱۴ هم درباره عبارت «دولت متحدی زیر سایه خدا» که در قسم ریاست جمهوری ایالات متحده وجود دارد طرح شکایتی کرده بود که آن هم به جایی نرسیده بود.
گفتنی است نخستین بار عبارت In God we trust در سال ۱۸۶۴ روی پول چاپ شده بود و بعد کنگره در ۱۹۵۵ تصویب کرد این عبارت بر روی تمام پولها و اسناد مالی درج شود.
@feraghvaadyan
📮مراحل پایانی بازسازی مسجد گوهرآغا در شوشی
↙️روشنگر به نقل از وبسایت خبری تحلیلی آذریها/ تعمیرات و باسازی #مسجد ایرانی معروف به گوهرآغای شهر شوشی در مراحل پایانی خود قرار دارد.
👤روبن وارطانیان، سرمایه دار و خیّر #ارمنی هزینههای تعمیرات این بنای مسجد زیبا را در #شوشی به عهده گرفته و هنرمندانی از ایران بازسازی و ظرایف #هنری آن از جمله کاشیکاری و مرمت را بر عهده دارند.
گفتنی است این مسجد در سال جاری بازگشایی شده و نخستین #اذان ایرانی در این مرکز فرهنگی بعد از معاهدات ننگین #گلستان و #ترکمانچای به گوش خواهد رسید
🏗بازسازی و بازگشایی این مسجد پس از دو قرن نمونه ای خوب از گفتگوی تمدنها در منطقه به شمار می رود. تامین هزینه های مرمت یک مسجد از سوی خیّر #مسیحی در منطقه ای پرآشوب نشانگر روابط بسیار خوب ملتهای منطقه است. میتوان گفت در تاریخ سابقه نداشته که مسجدی توسط فردی مسیحی بازسازی و بازگشایی شود. اما آنچه که همه مردمان ماوراء #قفقاز را به یکدیگر متصل میکند فرهنگ و پیشینه مشترکی است که بخش بزرگی از آن ریشه در ایران فرهنگی دارد.
@Feraghvaadyan
⭕️تلفیق مسیحیت و قانون جذب
🔘هرچند کاترین پاندر(کشیش مسیحی) در کشور ما بیشتر در زمره نویسندگان #قانون_جذب و روانشناسی مثبت شناخته میشود اما تمرکز وی بر مبانی اعتقادی مسیحیت و اذعانش بر مقام معنوی خویش به عنوان یک کشیش که بدان افتخار میکند، حساب وی را از سایر نویسندگان و شخصیتهای این حوزه جدا میکند. این مسئلهای است که وی در کلیه آثار و سخنرانیهای خود بدان اشاره و اذعان داشته و حتی دستاویزی برای کسب وجهات و اعتبار بیشتر قرار دادهاست. بدیهی است، مردم به کسوت و ردای روحانیت و هر آنچه رنگ و بوی مذهبی داشته باشد، گرایش و اعتماد بیشتری دارند. این امر درخصوص مخاطبان غربی، با عنایت به کثرت #مسیحیت، کاملاً طبیعی بوده و در میان سایر مخاطبان نیز –صرفنظر از جایگاه مقبول دین مسیحیت در سراسر جهان- با توجه به زیرکی پاندر در گره زدن مبانی به آموزههای عرفانی شرقی-غربی و جنبه فرامذهبی بخشیدن به آنها قابل توجیه است.
♨️در بررسی آثار #پاندر، آنچه در نخستین نظر به چشم میآید، تمرکز بر روشهای توانگری و کسب حداکثر رفاه و ثروت است؛ همان کمال مطلوب و مورد نظر نظام سرمایهداری حاکم بر غرب که با توجه به خوی سلطهگرایاش سعی در گسترش آن در سراسر جهان دارد. تبلیغات رسانهای فراوان حاکمان سرمایهداری، موفقیتهایی نیز -دستکم در غرب- داشته که شاهدش همین استقبال جهانی از کتب افرادی چون پاندر است.
@feraghvaadyan
👈رجزخوانی چهره ها و آبروی نداشته فقری....
♨️چالش پنهان فرقه گنابادی
✍️تداوم رجزخوانی آمیخته به هتاکی این روزهای برخی چهره های شناخته شده دراویش گنابادی در شبکه های اجتماعی، صرف نظر از چربیدن کفه قدرت به سمت کدام دسته و طرفدارانش، بیش از هر چیز، «آبروی فقری» را به نظر انداخته.
🔹اساسا حیثیت و شانیت درویشی و فقر که همواره از سوی اقطاب فرقه گنابادی مورد تاکید قرار گرفته، پس از غایله گلستان هفتم اسفند ماه ۹۶ در سراشیبی اضمحلال قرار گرفت و با این دست تقابلات درونی، بیش از گذشته محل خدشه خواهد بود.
🔹بدین سان، تعصبات طیف افراطی و لجبازی های رقبا و هوادارانشان برای دراویش، گران تمام خواهدشد؛ چراکه حاصلی جز عیان شدن ماهیت گسسته و شکسته شدن بزرگ تربت آرمان دراویش یعنی «اتحاد» ندارد.
👈و این شاید چالش پنهان این روزهای فرقه گنابادی باشد.
📚بخش تحلیلی روشنگر
@feraghvaadyan