🔎ریشهیابی آموزههای جنبشهای دینی نوپدید در ادیان هند(1)
👈«اکنکار» و آموزه «اناهَتَه شَبده»
🔺یکی از محورِترین آموزههای فرقه «اکنکار»، تجلی خداوند در وت و مراقبه بر صوت مقدس است. بر اساس آموزههای «پال توئیچل»، بنیانگذار این جنبش، برای سفر روحانی، سه اصل بنیادین شامل تفکر، نور و صوت وجود دارد که در این میان، صوت از همه برتر است، چون همان خداوند متعال است که خود را در صورتی قابل شنیدن متجلی ساخته و هنگامی که شخص، آمادگی سفر روحانی پیدا میکند، گوش معنوی او توانایی شنیدن این صوت را خواهد یافت.
🕉با ریشهیابی این آموزه درمییابیم که در دو آیین هندو و سیکه، دقیقاً چنین تعلیمی وجود دارد. این آموزه در آیین هندو با نامهای مختلفی مانند آکاشهوانی به معنای صوت آسمانی و اناهتهشبده به معنای صدای قلب مطرح میشود. همچنین در آیین سیکه، خداوند به عنوان مرشد حقیقی یا ستگورو، خود را از طریق کلام(گوربانی) برای جهانیان متجلی کردهاست.
📚منبع: وکیلی، هادی، شاکرنژاد، احمد، مجموعه مقالات همایش ملی معنویتهای نوظهور؛ شاخصهها و نقدها، قم: «پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی»، ج اول، 1398، صص 131-132.
@Feraghvaadyan
🔹نماینده ایرانیان کلیمی در مجلس: بهترین دوستان من بسیجی هستند
🔸به گزارش روشنگر و به نقل از خبرگزاری فارس، #همایون_سامهیح نماینده ایرانیان #کلیمی در مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک به مناسبت #هفته_بسیج گفت: بسیج چه در دفاع مقدس و چه در جنگ #کرونا اقدامات قابل توجه بسیاری را برای دفاع از مردم انجام داده است.
🔰وی ادامه داد: اگر فرمان امام (ره) برای تشکیل #بسیج نبود معلوم نبود امروز ما چه وضعی داشتیم. بسیج بارها در جنگ تحمیلی با دست خالی برای دفاع از کشور مقابل دشمن بعثی ایستاد.
↩️نماینده ایرانیان کلیمی در مجلس با بیان اینکه «من خود یک بسیجی هستم»، اظهار داشت: بسیج و سپاه در مورد #اقلیتهای_دینی و از جمله ایرانیان کلیمی حمایت قابل توجهی را در حوزه فرهنگی، اقتصادی و امنیتی داشتهاند.
✅سامهیح خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط سخت اقتصادی فعلی در نشستی که امروز در بسیج برگزار شد و من هم در آن حضور داشتم بنا شد تا بستههای حمایتی به اقشار ضعیف ارائه شود و نکته قابل توجه اینجا است که در توزیع این کمکها هیچ فرقی بین مسلمان، #کلیمی و #مسیحی وجود ندارد.
👈نماینده کلیمیان در مجلس افزود: بهترین دوستان من که با آنها در ارتباط هستم بسیجی هستند و هرگاه کمک یا کاری از آنها خواستهام به بهترین وجه به من کمک رسانده و از من حمایت کردهاند؛ من این نکته را که بهترین دوستانم #بسیجی هستند از صمیم قلب عنوان میکنم.
@Feraghvaadyan
🔺خودشکوفایی، سعادت نیست!
↙️بررسی غایت متداول در معنویتهای نوظهور
✍جریانهای معنوی نوپدید، به پیروی از مکاتب و #ادیان سنتی شرقی همچون #بودیسم، #تائوئیسم، و #دانته، #یوگه و #ذن، غایاتی را به عنوان «سعادت» (تقریباً معادل با اصطلاحاتی همچون موکشه، سمادهی، نیروانه، ووشین و...) برمینهند. یکی از این غایات که در تعالیم بسیاری از معنویتهای جدید، شیوع یافته، «#خودشکوفایی» نام دارد.
🔘این موضوع به خودشناسی عمیق و دستیابی به خود واقعی، وابسته است. هرچند خودشکوفایی، گامی به سوی رشد و تعالی است و آثار شگرفی دارد، اگر به یک نوع ارتقای آگاهی و درک اعتلای خویشتن حقیقی بر بدن و تعلقات مادی، منحصر بماند و با بصیرت نسبت به مراتب هستی و به امکان فقری خویشتن همراه نشود، قطعاً سزاوار آن نخواهدبود که به خودیخود، غایت تلاشها و مساعی انسان قرار گیرد؛ #سعادت آنجا نیست.
✴️ این در حالی است که بررسی ادبیات تولیدی استادان #معنویت نوین، عمدتاً حالت و وضعیتی برتربرای انسان به تصویر نمیکشد و تمام همت برای دستیابی به خودشکوفایی است که با برچسبهایی چون #ثروت، #آرامش، خلاقیتريال لذا، شادابی و... همراه است. و سعادت ابدی با کمال وجودی عجین است که با رشد عقل عملی و نظری حاصل میشود.
⭕️آثار خودشکوفایی، زیاد است اما این آثار، غایت لنفسه ندارند؛ یعنی به خودی خود، کمال نهایی انسان محسوب نمیشوند.
📚منبع: حمیدیه، بهزاد، «نقد معنویتهای سکولار بر اساس فلسفه سعادت»، از مقالات ارائهشده به همایش معنویتهای نوظهور؛ شاخصهها و نقدها.
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
🔴وزیر یهودی بایدن؛ بازوی مسیحیتصهیونیستی؟
🔺انتصاب «آنتونی بلینکن» به عنوان وزیر خارجه جدید آمریکا، جهتگیریهای کلان دولت بایدن را روشنتر کرد. بلینکن ۵۸ ساله، فعالیت در #وزارت_خارجه را در دولت بیل کلینتون آغاز کرد و در دولت اوباما در فاصله سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷، معاون وزیر خارجه و بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا بوده است. او در خانوادهای #یهودی در نیویورک به دنیا آمد و در سن ۹ سالگی به همراه مادر و پدر خواندهاش به پاریس مهاجرت کرد. «ساموئل پیزار» همسر مادر بلینکن، وکیل آمریکایی و زاده لهستان است که به عنوان بازمانده #هولوکاست معرفی میشود.
⏪او همچنین در تراز یک #صهیونیست دو آتشه، حامی #رژیم_صهیونیستی است. به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل، بلینکن در گفتوگو با گروههای یهودی دوست دارد نکتهای را درباره جنگ #غزه در سال 2014 برجسته کند؛ «بلینکن این طور تعریف میکند که سفیر اسرائیل نیمه شب او را از خواب بیدار میکند و خواستار کمک نظامی فوری به این رژیم میشود. بلینکن فردای همان روز، مسئله را با #اوباما و #بایدن در میان میگذارد و جواب مثبت میگیرد. سپس به همراه بایدن، ضمن لابی موفق میشود کنگره را به پرداخت کمک 250 میلیون دلاری برای تقویت سامانه گنبد آهنین #اسرائیل ظرف چند روز متعهد کند. بلینکن میگوید دولت بایدن، بدون قید و شرط به تلآویو کمک خواهد کرد. بایدن کمک نظامی خود به اسرائیل را به هیچ تصمیم سیاسی اسرائیل مرتبط نخواهد کرد.»
📰بلینکن در گفتوگو با نشریه «جیوش اینسایدر» وعده داده که دولت بایدن سیاست به رسمیت شناختن #اسرائیل از سوی کشورهای عربی را دنبال کند. بیراه نیست که بسیاری از کارشناسان میگویند «انتخاب #آنتونی_بلینکن برای وزارت خارجه، هدیه تیم بایدن به اسرائیل است.
💢«مایکل اورن»، سفیر سابق رژیمصهیونیستی در آمریکا نیز ابراز داشته: «تونیبلینکن، یهودی و دوست واقعی اسرائیل است. او در جلسات توجیهی در واشنگتن گفته؛ برجام را به گونهای تقویت خواهد کرد که مورد استقبال اسرائیل قرار گیرد.» همچنین رسانه صهیونیستی جویش اینسایدر (jewish insider) در گزارشی خاطر نشان کرده است: «انتصاب تونی بلینکن به عنوان وزیر امور خارجه و جیک سالیوان به عنوان مشاور امنیت ملی، با تحسین گسترده رهبران یهودی و کارشناسان خاورمیانهروبرو شده است.»
🌀با این تفاسیر به نظر میرسد، وزیر خارجه دولت جدید ایالاتمتحده، نقش بازوی پیشبرنده اهداف جریان #مسیحیت_صهیونیستی را ایفا خواهدکرد تا نفوذ و لابیهای عمیق جریان مزبور در لایههای مختلف و اصلی سیاست آن کشور، با تغییر در احزاب، تکان نخورده و به قوت قبلتداوم یابد. باید دید با این رویه، خط مشی و راهبردهای تازه جریان مسیحیتصهیونیستی چه تحولاتی را تجربه خواهدکرد.
@Feraghvaadyan
❤️عشق در #معنویتهای_نوپدید
📝در معنویتهای نوین، #عشق با ادبیات متفاوت مورد مواجهه قرار گرفتهاست؛ برخی عشق را به مثابه میل به جنس مخالف و رابطه آزاد جنسی تعبیر نمودهاند که نشاندهنده عدم اهتمام این قبیل معنویتپژوهشان به عشق آسمانی، ملکوتی و هستیشناختی است.
💑 جنسیتمحوری و عدم مطلوبیت آرامش، عاشقمحوری و عدم اهتمام به معشوق، ویژگیهای این سبک از التفات به عشق است. معنویتهای نوین، کارکردهایی همچون عامل ضداستبداد و خودکامگی، تمایزبخش #معنویت صحیح و ناصحیح، تکثربخش به تلقیات متکثر از معنویت، مهمترین عامل مراقبه، دلیل تکامل در انسان کامل، عالم صلح و تفاهم اجتماعی و عاملی برای دستیابی به #انرژی_کیهانی را برای عشق ذکر میکنند.
🔸برخی از این مفاهیم مانند عدم استبداد و نفی خودکامگی، مفاهیمی با تفاسیر مختلفند، لذا عبور از خود یا نفی خودکامگی در اندیشه اسلامی به معنایی متفاوت با تفسیری است که یک معنویتگرای نوین دارد.
📚منبع: غفاری قرهباغ، سیداحمد، بررسی مفهوم عشق و کاربردهای آن در معنویتهای نوظهور، از سری مقالات ارائهشده به همایش معنویتهای نوظهور؛ شاخصهها و نقدها.
@Feraghvaadyan
⭕️ادعای یافتن خانه دوران کودکی عیسیمسیح
🔸روشنگر بخ نقل از بي.بي.سي: یک باستانشناس گفته است «شواهدی بسیار قوی» وجود دارد که خانه یافتشده در کاوشهای باستانشناسی شهر ناصره، محلی باشد که #عیسی_مسیح کودکی خود را در آن سپری کردهاست.
🔹«پروفسور کن دارک»، استاد دانشگاه «ردینگ» در #بریتانیا، 14 سال را به مطالعه آثار باقیمانده از یک منزل مسکونی متعلق به قرن یکم میلادی اختصاص دادهاست. این خانه در کاوش در محوطه صومعهای یافت شده که امروزه مورد استفاده گروهی از راهبان قرار دارد.
🔸او گفته است که برای اولینبار در قرن نوزدهم این نظر مطرح شد که این خانه محل سکونت عیسی و مریم، مادر او بودهاست اما در دهه ۱۹۳۰ باستانشناسان این نظر را مردود دانستند.
از آن پس این محل کمابیش به دست فراموشی سپرده شده بود تا اینکه در سال ۲۰۰۶ پرفسور دارک طرحی را برای بررسی مجدد آن آغاز کرد.
🔹او گفته است: من برای یافتن خانه عیسی به ناصره نرفتم بلکه هدف من از این سفر در واقع مطالعه این شهر به عنوان یکی از زیارتگاه های مهم #مسیحیان در دوره امپراتوری بیزانس بود. یافتن شواهد حاکی از اینکه این محل به احتمال زیاد، خانه دوران کودکی عیسی است نمیتوانست کسی را بیش از من متعجب کند. این خانه باستانی زیر یک کلیسای متعلق به دوره #بیزانس یافت شده که ساختمان صومعه متعلق به راهبههای "خواهران ناصریه" روی آن ساخته شده است.
🔸"براساس مدارک مکتوب، در دوره بیزانس این اعتقاد وجود داشت که #کلیسا در محل خانه عیسی ساخته شده و خانه در سردابه کلیسا محفوظ است. به گفته پرفسور دارک «تقریباً به یقین میتوان گفت که کلیسای زیر صومعه، همان کلیسای خواهران ناصره است. قدمت این خانه به قرن اول میلادی باز می گردد و در دل یک صخره واقع در دامنه یک تپه تراشیده شدهاست. سازنده این خانه، یک سنگ تراش ورزیده و از جمله افرادی بوده که به تکتون شهرت داشتند. تکتونها، صنعتگران بسیار ماهری بودند و انجیل در اشاره به یوسف، همسر مریم، این واژه را به کار می برد.
@Feraghvaadyan
📈فشار «مُدرنیون» بر «جذبی»
🔺کمپینهای ضد طریقتی «آزمایش»
↙️مأذون خارجنشین فرقه «نعمتاللهی سلطانعلیشاهی»، اینروزها با راهاندازی کمپینهایی با عناوین مختلف، بهاصطلاح- «#دادخواهی» قطب پیشین را در اعمال فشار بر قطب کنونی پی گرفته است.
⭕️مجموعه تحرکات نامبرده در فضای مجازی و تحریک احساسات شماری از #دراویش متمایل به مکتب «دراویش مدرن»، جوی بر فرقه مزبور حاکم کرده که شاید پیش از این به خود ندیدهبود؛ کارشکنی و اعمال فشار حداکثری بر قطبیت فرقه –به عنوان مراد و مرجع تبعیت بیچون و چرای مریدان- تا حدی که «#علیرضاجذبی» را به ادعای رسانه منتسب به آزمایش به صدور اعلامیهای درخصوص یکی از چهرههای برجسته و البته مورد انتقاد مدرنیون واداشته، به معنای باز شدن تَرَکهای قدیمی و محقق شدن قریبالوقوع فرضیه «شکست از درون» فرقه سلطانعلیشاهی است.
➕صرفنظر از تحولات ساختاری محتمل و مفروض برای این #فرقه درویشی -در صورت تداوم ایندست بازیهای سیاسی- این ماهیت فقر و درویشی است که در سراشیبی سقوط به ناکجاآباد قرار گرفته. با وجود تلاشهای قاطبه #دراویش و چهرههای محافظهکار سنتی برای حفظ مبانی اعتقادی و پایبنید به «طریقت»، لیکن تجمیع چند فاکتور کلیدی پس از مرگ «نورعلی تابنده»(قطب سابق)، بحرانی خاموش بر فرقه مذکور مستولی ساخته که تشریح کمو کیف آن را به مطالب آتی میسپاریم.
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
❌نفی دین و مقدسات در جريانهای فرقهای
✍️برخی جريانهای فرقهای، ماهیتی «ضد دین» داشته و از اساس، هدف خود را مقابله با #دین رسمی بیان داشتهاند. برخی نیز لباس عناد بر تن نداشته، لیکن در عمل و رفتار، بهشدت دینستیزند و هرجا دست دهد در قول و فعل، برای تقابل با دین، کوتاهی نمیکنند.
🔺جریان «#آتئیسم» را بهخصوص در سر و شکل بومیشده آن در داخل که کاملاً حالتی تشکیلاتی و فرقهای به خود گرفته، باید سرآمد گروههای #ضددین دانست که بنیان خود را در ضدیت با دین و مقدسات، بنا نهادهاند. گروههای مختلف آتئیستی فارسیزبان که فعالیت بسیاری در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی دارند، از آن جملهاند.
🔘در میانه این دسته، باید به برخی جریانهایی شبهمعنوی نوپدید –با ریشههای شرقی و غربی- اشاره داشت که بعضی با نفوذ به داخل، نمونههای بومی نیز یافتهاند. برای نمونه، «#کريشنامورتی» ميگويد: «انسان در طلب چيزی است جاودانه و پايدار. در طلب آن چيز بينام و نشان، #کليسا و معابدی ساخته است و با نام مذهب، دست بهکارهای فوقالعادهای زده است. جنگهايی واقعشده که #مذاهب، مسئول آن بودهاند. انسانهايی شکنجه و سوزانده شده و به هلاکت رسيدهاند و اين بدان جهت است که ايده و نظريه، اهميتی بيش از حقيقت مذهب پيدا کردهاست. »
➕وی معتقد است: #اصول_اخلاقی که بزرگ داشته میشود و بهوسيله گروههای سنتی تصويب شده، ضداخلاقی است و اصول اخلاقی انقلابی نيز بهزودی، همانند اصول اخلاقی جامعه کنونی، بزرگ داشته و ضداخلاقی میشود. اين اصول اخلاقی، فرد را بر آن میدارد که به جنگ برخيزد، بکشد، حريص و طالب قدرت باشد و اصل تنفر را بپذيرد که همگی بهراستی، ستمگری و بيدادگری اتوريته کنونی است.»
📚آرشيو روشنگر
@Feraghvaadyan
🔎ریشهیابی آموزههای جنبشهای دینی نوپدید در ادیان هند(2)
📌کثرتگرایی دینی
✍️یکی از مهمترین آموزههای جنبشهای نوپدید دینی، بهویژه سَتهیه سایبابا و رامه کریشنه، تبیین نوعی کثرتگرایی دینی یا «#پلورالیسم» است. سوامی ویوکاننده، برجستهترین شاگرد رامه کریشنه در کتاب «بنیادهای آیین هندو» مینویسد: «برای هندو حرکت از اشتباه و خطا به سوی درستی و راستی نیست، بلکه سیر از مراتب پایین حقیقت به بالاتر آن است.
↩️برای #هندو همه ادیان از انواع پایین فیتشگرا تا کاملترین آنها، تنها تلاشهای مختلف انسان برای دست یافتن به حقیقت غایی تلقی میشود.» این دیدگاه کثرتگرایانه بر مبنای یکی از آموزههای باستانی هندی است که در آن همه #ادیان و مذاهب و فرقهها راههایی مختلف به سوی حقیقتی واحد هستند و تنها #حقیقت را با رویکردهای مختلف مطابق تجلیهای مختلف حقیقت یکسان بیان میکنند. این نظریه به طور خاص در آیین جَینه تحت نظریه عدم مطلقباوری یا انکانتواده عنوان شده. در متون باستانی هندو مانند «ریگوده» نیز آمده: «حقیقت واحد است، ولی حکیمان آن را با نامهای متفاوت بیان کردهاند.»در بهگودگیتا هم این آموزه چنین مطرح شده: «همه به صورتی راه مرا دنبال میکنند و آنان را به نسبتی که به من تسلیم شوند، پاداش میدهم.»(1)
💢پلورالیسم برآمده از این آموزهها و مطمحنظر جنبشهای دینی نوپدید، با اشاعه نوعی رویکرد سهلممتنع در باب مبانی اعتقادی، ارزش و جایگاه ادیان آسمانی را متحمل تنزل تدریجی کرده و سِره را با ناسره، ممزوج. کثرتگرایی در جنبشهای دینی نوپدید، به واقع برونرفتی برای لاپوشانی فقدان پشتوانههای مستحکم تاریخی و بنیادین و راهی برای جذب اعضای تازه است.
📚پینوشت:
1. وکیلی، هادی، شاکرنژاد، احمد، مجموعه مقالات همایش ملی معنویتهای نوظهور؛ شاخصهها و نقدها، قم: «پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی»، ج اول، 1398، ص129.
@Feraghvaadyan
✅وبینار بررسی تاثیر گفتگو و همکاری ادیان بر حفظ ارزشهای دینی
🔹روشنگر به نقل از خبرگزاری مهر، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فیلیپین در ادامه سلسله نشستهای ادیانی با همکاری و مشارکت نخبگان و فرهیختگان ایران و فیلیپین، این وبینار را با همکاری دانشگاه دلاسال فیلیپین برگزار کرد. این وبینار با شرکت حجت الاسلام سید مفید حسینی کوهساری استاد دانشگاه و حوزه و معاون بینالملل حوزههای علمیه ایران اسلامی و رئیس دانشکده و چند تن از اساتید دانشگاه دلاسال فیلیپین و با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از اساتید و دانشجویان و خبرگان دینی دو کشور در بستر زوم و همزمان در فیسبوک و یوتیوب برگزار شد.
ادامه خبر: mehrnews.com/xTcJb
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
🌀«یوتا»، ایالتی عجیب
👈از کمونی «مورمونیسم» تا «ستون فلزی» ناشناخته
🔺«#یوتا» را باید یکی از عجیبترین ایالات در امریکا دانست. این ایالت که تا پیش از این به خاطر کمونی فرقه جنجالی #مورمونیسم و افتضاحان سرکرده آن بر سر زبانها بود، اینک با کشف سازه فلزی ناشناخته، بار دیگر در رأس اخبار قرار گرفت. مقامات #یوتا با انتشار ویدیویی از یافتن یک سازه فلزی درخشان نصبشده در اعماق منطقه طبیعی «رد راک» خبر دادند. اینکه این تک ستون را چه کسی و چرا در این محل دورافتاده قرار داده یک معماست. نکته جالب توجه اینکه بنابر تحلیل تصاویر ماهوارهای #گوگل، این طور به نظر میرسد که مونولیت یوتا، دستکم از پاییز ۲۰۱۶ در آنجا کاشته شدهاست.
⭕️ماجرا با خبر ناپديد شدن اين شیء مرموز در روز نهم آذرماه سال جاري، پيچيدهتر شد! هنوز مشخص نيست اين #سازه چطور و توسط چه كس يا كسانی برداشته شده. با توجه به قرار داشتن #فرقه مرموز #مورمونیسم در اين ایالت که با خط مشی همسران متعدد برای سرکرده، #ازدواج با #کودکان، ازدواجهای تشکیلاتی به انتخاب سرکرده، ممنوعیت استفاده از هر گونه وسایل ارتباطجمعی، استفاده از لباس و مدلهای خاص و متحدالشکل برای #زنان و کار اجباری برای مردان، و این اواخر با دستگیری و محاکمه سرکردهاش، «#جمیزجونز» به اتهامات مختلفی چون #فسادجنسی و اقتصادی، همواره به عنوان فرقهای عجیب در میان جریانهای فرقهای تلقی شده، اینک پیدا شدن این شیء ناشناخته که یادآور فیلمهای #سینمایی علمی-تخیلی است، گمانههایی بابت خط و ربطهای احتمالی میان جریانهای فرقهای و سازه، محتمل میسازد. آیا یوتا، فرقهایتر و مرموزتر از آن چیزی است که میدانیم؟
@Feraghvaadyan
🛐ندای کدام درون؟
👈نقدی بر آموزه اصالت در معنویتهای نوپدید
📝#اصالت یکی از ایدههای محوری تفکر معاصر، نمودیافته در #معنویتهای_نوپدید است.
↙️انتقاد ایده اصالت، متوجه مرجع آن، یعنی درونیات هر فرد است. اصالت، متأثر از ایدههای دوره #رمانتیسیم و مسئله ندای درون میباشد که پیشفرض آن، نگاهی بسیار مثبت به سرشت انسانی است؛ نگاهی که بر اساس آن، سرشت آدمی سراسر پاکی و نیکی بوده و با بازگشت انسانها به چنین سرشتی، تمام مشکلات اجتماعی برطرف خواهدشد.
⚠️اشکال این نگره، آنجاست که دیدگاههایی مانند #نیچه و #فروید در کنار تصویری که از متون دینی در مورد سرشت انسان بهدست میآید، نشانگر آن هستند که سرشت انسان سراسر خوبی و نیکی نیست و در کنار نداهایی که به خوبی و نیکی دعوت میکنند، نداهایی نیز در سرشت ما وجود دارد که به سوی بدی و پلیدی فرامیخوانند؛ از اینرو ارجاع بدون قید و شرط به درونیات و ملاک قرار دادن آن برای تمام شئون زندگی بر پایه صحیحی استوار نیست.
⏪برای سپردن امور زندگی به درونیات، نیازمند ملاکی خواهیم بود برای تمییز درونیات نیک از بد. چنین نیازی، ما را به ملاکی خارج از درونیات –بیرونی- رهنمون خواهدشد؛ امری که کاملاً در تقابل با ایده #اصالت است.
📚منبع: سهرابیفر، وحید، «تأملی انتقادی در انسانشناسی معنویت جدید»،از مقالات ارائهشده به «همایش معنویتهای نوپدید؛ شاخصهها و نقدها»
@Feraghvaadyan
▪️پیام تسلیت انجمن کلیمیان در پی ترور دانشمند هستهای
↙️در پی ترور "محسن فخری زاده" دانشمند هستهای، #انجمن_کلیمیان_ایران در پیامی ضمن محکوم کردن این #ترور، کردند انجام چنین اعمال شومی توسط #صهیونیسم جنایتکار و #امپریالیسم آمریکا، کوچکترین خدشهای به عزم و اراده ملت ایران وارد نخواهد ساخت.
📜«به نام خدا
شهادت دانشمند فرهیخته دکتر فخری زاده را خدمت مقام معظم رهبری و ملت شریف ایران و خانواده آن شهید، تبریک و تسلیت عرض میکنم.
جامعه ایرانیان کلیمی ضمن محکوم کردن این ترور، اعلام میدارند که انجام چنین اعمال شومی توسط صهیونیسم جنایتکار و امپریالیسم آمریکا، کوچکترین خدشه ای به عزم و اراده ملت ایران وارد نخواهد ساخت .
بی شک غم از دست دادن آن شهید بزرگوار باعث اندوه ملت عزیز ایران شده ولی زهی خیال باطل دشمنان که نظام مقدس جمهوری اسلامی متکی به نفر نبوده و تولید علم و پیشرفت و توانمندی جمهوری اسلامی ایران کماکان ادامه خواهد یافت.»📜
@Feraghvaadyan
📣مسیحیان صهیونیست جانی تر از یهودیان صهیون
❓آیا واقعا عامل قتل عام و کشتار زنان و کودکان در فلسطین مسیحیان پروتستانی نیستند؟!
🌐 بر کسی پوشیده نیست که در فلسطین اشغالی چه بر سر کودکان، زنان و مردان این دیار آمده است و چه فاجعه هایی صهیونیست های یهودی در این سرزمین به بار آورده اند.
✅ اما نکته ای که بساری از پژوهشگران و تمامی ملل از آن غافل شده و حتی در ایران اسلامی نیز بصورت مطلوب به آن پرداخته نشده است و بسیار نادر به آن اشاره شده، مخفی ماندن بازیگر اصلی وقایع خونین و غیر انسانی فلسطین و منطقه غرب آسیا است.
❇️ به این سخنان دونالد ترامپ توجه کنید: ... ما پایتخت اسرائیل را به اورشلیم بردیم. این برای مسیحیان انجیلی بود. خب نکته شگفتآور این است که انجیلیها درباره این موضوع بسیار هیجانزدهتر از یهودیان هستند. واقعا همینطور است...
❇️ دونالد ترامپ در جمع هوادارانش در شهر اوشکوش ایالت ویسکانسین گفته بود که به خاطر رضایت هوارادان مسیحی انجیلی خود، رسما اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل- بخوانید رژیم منحوس صهیونیستی_ به رسمیت شناخته و سفارت امریکا را به آن جا منتقل کرده است!!
❌ همین یک اشاره کافی است برای اینکه نقش اصلی جنایات و وقایع خونبار بی حد و حصر صهیونیست ها را در فلسطین و لبنان و در این چند سال در سوریه و یمن، بشناسیم.
⛔️ یهودیان صهیون بدون صهیونیست های مسیحی توان انجام اقدامات خشونت بار را نداشته و قدم از قدم بر نمی دارند. به واقع این جاندار بودن و دست و پا زدن رژیم اشغالگر صهیونیست را باید در حمایت بی چون چرای مسیحیان تبشیری- صهیونیستی دید.
@Feraghvaadyan
@antisect (رهپویان هدایت)
روشنگر مدیا
🔺تصوف در غرب
✍️تأثیر #تصوف در غرب (ایالات متحده امریکا، کانادا، اروپای غربی و امریکای جنوبی)، بیشتر در حوزه مطالعات دانشگاهی، فرهنگ عامه و آیینهای دینی، آشکار است. «حرکت تصوف به سوی #غرب در قرن دهم میلادی و از طریق ایران آغاز شد. برخی عوامل مؤثر در اشاعه تصوف به غرب عبارتاند از:
🔹 ترجمه متون تصوف در محیطهای مطالعاتی و دانشگاهی؛ «ترجمه متون اصلی صوفیان با ترجمه اشعار فارسی ــ که بخش اعظم آنها آکنده از مفاهیم عرفانی است ــ شروع شد. این ترجمهها باعث شد شاعران غربی، همچون گوته و والتویتمن، درصدد جستجو و کشف مضامین عرفانی شرقی در آثار آنها برآیند».
🔸 استعمار سیاسی؛ این پدیده، زمینههای تعامل میان غربیان با فرهنگ و آموزههای اعتقادی شرق را فراهم آورد.
🔹 مهاجرت مسلمانان به غرب، بهویژه در نیمه سدهاخیر.
🌀محققان، قرن شانزدهم میلادی را از نظر ظهور جنبشهای نوپدید معنوی و چالشهایی که در اعتقادات دینی ایجاد کردند، آغاز عصری نو در تاریخ غرب میدانند که این روند با پیدایش جنبش «تئوسوفی» توسط «بلاواتسکی» شروع شد.
↩️در ادامه، شاهد ظهور حلقههایی از اندیشمندان غربی هستیم که اعضای آن بهرغم بستر فرهنگی خود، به اسلام و طریقههای صوفی گرویدند که «ایوان آگوئلی، فریتهوف شووان و مارتین لینگر» از آن جملهاند.
✴️جریان نسبتاً متفاوت دیگری در دهههای آخر قرن نوزدهم میلادی و اوایل قرن بیستم توسط «جرجی گورجیوف» ارمنیتبار شکل گرفت که متأثر از مولوی بود و تصوف اسلامی را با سنن دینی خاور دور در آمیخت.
🔰از دیگر رهبران تصوف غرب -همزمان با گورجیف- «عنایتخان چشتی» است. وی را اولین استاد صوفی میدانند که از شرق به غرب وارد شد. او به کشورهای مختلف غربی مانند فرانسه، انگلیس و امریکا سفر کرد و با تشکیل طریقت صوفیانه خاص، پیروان بسیاری در غرب یافت.»*
📖*متن کامل این مقاله را در دفتر تصوف فصلنامه روشنا، شماره 85 مطالعه بفرمایید.
@Feraghvaadyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مستند "پایان فصل سرد"
✍️موضوع: روایتی از بانوی رهایافته(#مهشیدضیایی) از فرقه ضاله #بهائیت
📡زمان پخش مستند: سهشنبه 11/9/99 ساعت 19:15 از شبکه سوم سیما
@Feraghvaadyan
📛ممنوعیت ثبت نام دانش آموزان جدید در عالیترین مدرسه #کاتولیک انگلیس
↙️روشنگر به نقل از گفتگوی ادیان/ دولت #انگلستان طی حکمی مانع از ثبت نام دانشآموزان جدید در یکی از بهترین و قدیمی ترین مدارس کاتولیک این کشور موسوم به کالج «امپلفورث» شد.
دولت انگلستان طی این حکم، کالج مزبور را به دلیل آنچه «تخطی» های جدی از استانداردهای آموزشی در مدارس خصوصی دینی نامیده، از ثبت نام دانش آموزان جدید منع کرد. بر اساس این حکم، این مدرسه شبانهروزی کاتولیک، حق ثبتنام دانشآموزان جدید را ندارد.
⭕️تحقیق درباره آزار و سوء استفاده جنسی در مدارس کاتولیک خصوصی از سال ۲۰۱۸ و با انتشار گزارشی به شدت انتقاد آمیز از وضعیت این مدرسه به مواردی چون قلدری، سوء استفاده جنسی، زورگیری و نقض استانداردهای آموزشی آغاز شد.
📝در این گزارش آمده موارد سوء استفاده جنسی چندین دهه است در این مدرسه ادامه دارد و کودکان هفت ساله نیز در امان نبودهاند. بنا بر حکم دولت انگلستان، «کاثبر مدن» (رئیس این مدرسه کاتولیک) به اتهام بی کفایتی در تامین #امنیت دانش آموزان و سکوت در قبال آزار #کودکان در سال ۲۰۱۸ از سمت خود کنار گذاشته شد.
🔺«دیردر رو»، جانشین وی نیز بعد از 10 ماه ریاست، پس از انتشار یک گزارش انتقاد آمیز دیگر از سمت خود کنار گذاشته شد. در گزارش دوم نیز به مواردی مانند ناکارآمدی در تامین امنیت دانش آموزان، مدیریت امور مدرسه و دانش آموزان و جلوگیری از زورگیری، تجاوز و سوءاستفاده و تخطی جدی از استانداردهای آموزشی اشاره شده است. البته مدرسه کاتولیک امپلفورث با انتشار بیانیهای گفته دادخواستی علیه این حکم غیرمنصفانه تنظیم کردهاست. در این بیانیه آمده این تصمیم دولت بر اساس اطلاعات غلط گرفته شده است.
@Feraghvaadyan
⭕️مردهپرستی، استفاده ابزاری از قطب یا شهوت قدرت؟
🔘پشتپرده روزشماری دراویش افراطی برای سالمرگ «نورعلی تابنده»
✍️با نزدیک شدن به سالگرد مرگ #قطب جنجالی و سابق فرقه نعمتاللهی سلطانعلیَشاهی، #نورعلی_تابنده، طیف افراطی و مدرنگرای فرقه، تبلیغات وسیع رسانه ای و باز نشر اخبار مربوط با بیماری و در نهایت فوت تابنده را در دستورکار قرار داده تا در کنار کمپینهای ساختگی خود تحت عناوینی چون «دادخواهی» در خصوص مرگ قطب یا هجمه به بزرگان سنتی#فرقه با پوش «پرسش از ...»، اهداف نهانی خود را در تحریک احساسات #دراویش، برهم زدن آرامش نسبی ظاهری –که با تلاش بسیار پس از فاجعه #گلستان_هفتم 1396 بهدست آمده- تعمیق شکافهای موجود و اختلافافکنی به ویژه پررنگتر کردن خط تمایز میان طیف سنتی و خط ابداعی خود یعنی «درویشی مدرن»پی گرفتهاند تا به غایت نهایی خود یعنی کسب قدرت نزدیک شوند.
➕تأکید بر قول و فعل قطب سابق، مقدسنمایی وی و تمرد اشکار از قطب فعلی(#علیرضاجذبی)، مرده پرستی ظاهری، استفاده ابزاری پنهانی از مقام قطبیت و سرانجام، شهوت قدرت را در این جرگه، بیش از پیش نمایان می سازد؛ امری که شاید تا به امروز در #فرقه_سلطانعلیشاهی به این شکل وجود نداشته و می رود که با تداوم و اصرار افراطیون، مقاومتهای طیف سنتی و محافظهکار دستخوش ضربه شود و مهمتر از آن، زیر سؤال رفتنهای هرروزه مبانی اعتقادی و طریقتی فرقه نزد قاطبه #دراویش و افکارعمومی است که یکی از بزرگترین بحرانهای این فرقه محسوب میشود.
@Feraghvaadyan
✅دیوار حائل «کلیسای تاریخی سُهرل» مرمت شد
↩️معاون میراث فرهنگی آذربایجانشرقی از مرمت، ساماندهی و اجرای دیوار حائل کلیسای تاریخی سُهرل خبر داد.
👤«علیرضا قوچی»، معاون میراث فرهنگی آذربایجانشرقی گفت: کلیسای سهرل شهرستان شبستر از جمله آثار تاریخی ارزشمند استان است که قدمت آن متعلق به قرن پنج و شش میلادی بوده و در سال ۱۳۴۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده.
➕او با بیان اینکه در راستای حفاظت از کلیسای تاریخی سهرل، مرمت، ساماندهی و اجرای دیوار حائل این #کلیسا در دستور کار #میراث_فرهنگی استان قرار گرفته، گفت: در این پروژه، ناپایداری و لغزش خاک بستر کلیسا موجب بروز خسارت و آسیب سازهای کلیسای شده بود، لذا با احداث دیوار حائل سنگی به طول ۹۱ متر و در ارتفاع ۲.۵ متر یک نیروی مقاوم قابل توجه در برابر نیروهای محرک خاک ایجاد شده و سایر مراحل عملیات مقاوم سازی نیز در حال انجام است.
@Feraghvaadyan
🔴🔴 کشیشان کاتولیک در انتظار کاخ سفید
🔸 با شکست دونالد ترامپ در انتخابات 2020 آمریکا، کشیشان و مسیحیان اوانجلیست از صحنه سیاست آمریکا خارج شدند و جای خود را به کاتولیک های حامی جو بایدن دادند.
🔸 با موفقیت این پیرمرد 78 ساله، کشیشان کاتولیکی همانند اونجلیک ها در دوره ریاست جمهوری ترامپ، برای حضور در کاخ سفید لحظه شماری می کنند.
🔸 اخبار نشان میدهد با شروع ریاست جمهوری جوبایدن، شاهد فعالیت های و تحرکات کشیشان کاتولیکی با الگوگیری از مسیحیان انجیلی، در سیاست های دولت آمریکا خواهیم بود.
🔸 اخیرا یکی از کشیشان برجسته کاتولیک آمریکایی، اعلام کرد با پایبندی و به کار بستن آموزه های مسیحیت کاتولیک، میتوان بسیاری از معضلات و مشکلات جامعه امروز آمریکا را مرتفع نمود و به زودی این امر در دوره ریاست جمهوری بایدن اتفاق خواهد افتاد.
🔸 جو بایدن، بعد از جان اف کندی، دومین رئیس جمهوری کاتولیک تاریخ آمریکا شناخته می شود که این امر برای مسیحیان عضو این فرقه بسیار اهمیت دارد. آنان درصدد هستند در این 4 سال پیش رو، بیشترین بهره و استفاده مطلوب را ببرند.
🔸 بنابراین، بایدن علاوه بر علاقه مندی شدیدی که به مسیحیت کاتولیک دارد، بنابر نظر اندیشمندان مسیحی، از حضور موثر کشیشان کاتولیکی آمریکایی برای دوره ریاست جمهوری خود، بیشترین استفاده راخواهد کرد.
#مسیحیت_تبشیری #مسیحیت_صهیونیستی
@Feraghvaadyan
@antisect (رهپویان هدایت)