❇ #تفسیر_آیه
بار دیگر با بیان تازه اى بدعتهاى زشت و خرافاتى را که عربهاى جاهلى داشتند (در زمینه تنفر از فرزندان دختر و اعتقاد به این که فرشتگان دختران خدایند) محکوم کرده مى گوید: آنها از یکسو از فرزندان دختر کراهت دارند ولى سوى دیگر آن را براى خدا قائل مى شوند! (وَ یَجْعَلُونَ لِلّهِ ما یَکْرَهُونَ).
این تناقض عجیبى است و همان گونه که در سوره نجم آیه ۲۲ آمده است: این یک تقسیم ناهنجار است! اگر فرشتگان، دختران خدایند، پس معلوم مى شود دختر چیز خوبى است، چرا شما از فرزندان دختر ناراحت مى شوید! و اگر بد است چرا براى خدا قائل هستید؟
و با این حال آنها به دروغ مى گویند که سرانجام نیک و پاداش خیر از براى آنها است (وَ تَصِفُ أَلْسِنَتُهُمُ الْکَذِبَ أَنَّ لَهُمُ الْحُسْنى).
با کدام عمل، انتظار چنین پاداشى را دارند؟ با زنده به گور کردن دختران معصوم و بى گناه و بى دفاع؟ و یا با تهمت و افتراء به ساحت مقدس پروردگار؟ با کدامین عمل؟
کلمه حُسْنى که مؤنث احسن است و به معنى نیکوتر یا نیکوترین مى آید در اینجا به معنى بهترین پاداشها و یا بهترین عاقبتها است که این قوم مغرور گمراه با همه جنایاتشان براى خود قائل بودند و در این صورت این سؤال پیش مى آید: با این که عرب جاهلى عقیده به معاد نداشت، چگونه چنین سخنى را مى گفتند؟!.
🌼🌼🌼
ولى باید توجه داشت همه آنها منکر معاد به طور مطلق نبودند، بلکه معاد جسمانى را نفى مى کردند و از این که انسان بار دیگر به حیات مادى باز گردد، تعجب داشتند! به علاوه این تعبیر ممکن است به صورت قضیه شرطیه بوده باشد یعنى آنها مى گفتند: اگر جهان دیگرى هم در کار باشد ما در آنجا بهترین پاداش را خواهیم داشت و همین گونه است طرز تفکر بسیارى از جباران و منحرفان لجوج که در عین دورى از خدا خود را به خدا از همه نزدیکتر مى دانند و ادعاهاى پوچ و مسخره اى دارند.
این احتمال را نیز بعضى از مفسران داده اند که منظور از حُسْنى همان نعمت حسنى یعنى پسران است; چرا که دختران را شوم و بد مى دانستند، ولى پسران را خوب و نعمت عالى مى دانستند.
اما تفسیر اول صحیحتر به نظر مى رسد، لذا بلافاصله مى گوید: ناچار براى آنها آتش دوزخ است (لا جَرَمَ أَنَّ لَهُمُ النّارَ).
یعنى نه تنها عاقبت نیکى ندارند، بلکه پایان کارشان جز آتش دوزخ نیست.
و آنها از پیشگامان در آتشند (وَ أَنَّهُمْ مُفْرَطُونَ).
مُفْرَط از ماده فَرَط (بر وزن فقط) به معنى پیشگام و متقدم است.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۶۲ #سوره_نحل
@Roznegaar
مراقب #شکستگی_لگن
در #سالمندان باشید
💻 موارد بیشتر را اینجا بخوانید👇👇👇
article.tebyan.net/480384
@Roznegaar
این کاریه که #نوشتن میکنه🙂
🔸سال ۱۹۸۶ میلادی در مطالعهای مشخص شد که نوشتن میتونه #استرس رو کاهش بده و به مرور زمان اونو از بین ببره
🔸همچنین با #نوشتن_خاطرات و تجربیات روی کاغذ، قادر به درک بهتر موقعیت استرسزا میشیم.
@Roznegaar
🔻 #عبادت یعنی متوجه وابستگیتان میشوید و تواضع میکنید تا به آغوش کسی که به او وابستهاید پناه ببرید
🔻عالیترین مثال برای اینکه انسان بدون بلا عمق وابستگیاش را به خدا بفهمد، کربلاست
📌ابعاد عبادت باعظمت #اربعین -ج3
🔘 ریشه همه بدیها این است که انسان وابستگیاش به خدا را فراموش کند
🔘 تواضع به خدا یعنی «همه داراییها و همه هستی من وابسته به خداست»
🔘 چگونه متوجه وابستگی به خدا بشوم و این وابستگی را در خودم شدیدتر کنم؟ با عبادت
🔘راه امامحسین و اربعین، اینقدر وابستگیِ شما را شدید میکند که جز با شهادت، آرام نمیشوید؛ مثل شهید سلیمانی
🔘 فراموشی وابستگی به خدا انسان را آلوده میکند، باید با نماز، خود را از این آلودگی پاک کنیم
____________
#علیرضاپناهیان در مسیر نجف به کربلا:
پیادهروی باعظمت اربعین یک عبادت بزرگ است اما برای درک این موضوع، باید ابتدا عبادت را بازتعریف کنیم. ریشۀ عبادت این است که ما به خدا وابستهایم. انسانها حمایتهای خدا را به شکل ابزار و ارتباطهایی در اطرافشان میبینند لذا کمکم خود را نیازمند همین ابزار و ارتباطها میبینند نه نیازمند به منبع اصلی قدرت.
ریشه همه بدیها این است که انسان وابستگی به خدا را فراموش کند و ریشه همه خوبیها این است که خود را وابسته به خدا حس کند. وقتی بزرگ میشویم حس وابستگی را فراموش میکنیم چون فکر میکنیم خودمان امور زندگیمان را پیش میبریم؛ این فکر غلط آغاز همه خطاهای انسان است، اگر نفهمیم وابسته هستیم، دچار غرور و تکبر میشویم و احساس استقلال از خدا پیدا میکنیم.
تواضع نسبت به خدا که در اثر احساس وابستگی ایجاد میشود منشأ همه داراییهای ما و راه دریافت داراییهای بیشتر است. تواضع به خدا یعنی «همه داراییها و همه هستی من وابسته به خداست، اصلاً من چیزی ندارم» وقتی احساس وابستگی به خدا را درک کنید تکبر میرود و تواضع و همه خوبیهای دیگر به جایش قرار میگیرد، آنوقت خدا داراییهایش را به تو میدهد و قدرتهای بالاتر به تو خواهد داد. راهش این است که بدانی به خدا وابستهای و به اقتضاء این وابستگی عمل کنی.
چگونه متوجه وابستگی به خدا بشوم و این وابستگی را در خودم شدیدتر کنم؟ با عبادت؛ یعنی انجام یک فرم رفتاری خاص مثل نماز، شما در یک فرم رفتاری خاص، متوجه وابستگیتان میشوید، وابستگیتان را اعلام میکنید و از روی فکر، عقل و معرفتتان، تواضع میکنید، تا به آغوش کسی که به او وابستهاید پناه ببرید.
عالیترین مثال برای اینکه آدم بدون بلا، عمق وابستگیاش را به خدا بفهمد کربلاست، آنجا که احساس کنید به امامحسین(ع)، به ذکرش، به زیارتش و به اربعینش وابسته هستید.
«أَ فَمَنْ شَرَحَ اللَّهُ صَدْرَهُ لِلْإِسْلامِ فَهُوَ عَلى نُورٍ مِنْ رَبِّه» (زمر،22) کسی که خدا به او شرح صدر داده و نوری از جانب خدا دریافت کرده است میفهمد به خدا وابسته است. او کارهای خوب دیگر را هم قربةً الی الله انجام میدهد تا به خدا نزدیک بشود. شهید سلیمانی به خدا نزدیک بود ولی میخواست با شهادت نزدیکتر بشود. راه اربعین امامحسین، اینقدر وابستگی شما را شدید میکند که شما باید شهید بشوید تا آرام بشوید.
«فَوَيْلٌ لِلْقاسِيَةِ قُلُوبُهُمْ مِنْ ذِكْرِ اللَّه» (زمر،22) کسی که قساوت قلب دارد نماز برایش سخت است چون وابستگی خودش را درک نمیکند. نماز اصلیترین نیاز ما است؛ نمازهای پنجگانه مثل نهر آبی است که انسان روزی پنج بار خودش را در آن بشوید، فراموشی وابستگی به خدا انسان را آلوده میکند، باید با نماز خود را از این آلودگی پاک کنیم. قلب تمیز که قساوت ندارد احساس وابستگی به خدا میکند.
آیا اگر انسان مثل برخی حیوانات باوفا یا مثل برخی دیگر متین و خدمتکار باشد کافی است؟! این حد از اخلاق بدون دین هم بود، وابستگی به خدا چیز دیگری است که یکی از نتایجش اخلاقی مانند وفا و متانت و... است، اینجا باید گفت: چون که صد آمد، یک هم پیش ماست! امامحسین(ع) فرمود اگر دین ندارد لااقل آزاده باشید، جلوی چشم من به خیمهها حمله نکنید؛ شمر را هم میشود به اخلاق حداقلی دعوت کرد. اخلاق حداقلی برای کسانی است که سطح بالای انسانیت را درک نمیکنند.
گریه شما به خاطر مصائب امامحسین(ع) اخلاق حداکثری است. اخلاق حداکثری ناراحتی شما برای غربت امامحسین(ع) است، کمکم این اخلاق به جایی میرسد که نمیتوانید غربت ولی خدا را تحمل کنید و کمکم از غیبت او ناله میزنید. کسی که برای غربت امامزمان(عج) ناله نزند فاقد سطح بالای انسانیت است. کسانی که اخلاق حداقلی داشتند امامحسین(ع) را محاصره کردند و کسانی که اخلاق حداکثری دارند امامحسین(ع) را از غربت خارج میکنند و کار را به دست مهدی او میدهند.
🚩 مسیر نجف به کربلا
موکب امام رضا(ع) - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
@Roznegaar
نشانههای #ارتباط_سالم
🔸ما توی رفاقت با دوستامون، اطرافیان، همسر و خانواده همیشه باید استاندارهای لازم رو رعایت کنیم تا یه ارتباط سالم داشته باشیم؛ اما ویژگیهای این ارتباط سالم چیه؟
@Roznegaar
🔰به مناسبت سالروز درگذشت آیتالله #سیدعلی_قاضی (ره) از اساتید آیتالله بهجت قدسسره
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔹[آیتالله قاضی رحمتاللهعلیه] در نجف میگفتند:
«من ضامنم کسیکه این نمازهای پنجگانه را در اول وقت بخواند، به مقامات عالیه میرسد».
🔶خیلی کلام بزرگی ایشان گفت؛
گفت: «اگر نمازهای پنجگانه را در اول وقت خواند، باز هم نرسید به آن مقامات عالیه، به من لعن کند!».
خیلی عجیب است! خیلی عجیب است! معلوم میشود این، چیزی هم نیست؛ هر کاری دارد، یکی از این نمازهای پنجگانه را میتواند در وسط آن کارها انجام دهد؛ چون اول وقت است
📚دیدار با مسئولان برگزاری دومین کنگره اخلاق پزشکی ایران، ٢٨ فروردین ١٣٨٧
@Roznegaar