✅ دانشگاه کجاست؟استاد شاخص کیست؟
💠منظور ما از دانشگاه، موضعب است که دانش را رشد می دهد و متکفل توسعه مرزهای دانش است و نوآوری های علمی انجام می دهد.
💠استادان مراتب دارند،توسعه مرزها تنها بدست استادان شاخص ممکن است. استاد شاخص کیست؟ توسعه دهنده مرزهای دانش. استاد بنا به تعریف رایج کسی است که یک حوزه را به خوبی می شناسد، ارتباط آن حوزه را با سایر حوزه ها را درک کند، به مبانی آن حوزه از دانش آگاه باشد و حتی نه تنها مرزهای آن دانش را رشد دهد، که قلمروهای جدید آن دانش را تأسیس و مطرح کند که دیگران آن را رشد دهند.
💐گفتاری از استاد دکتر درخشان،منتشر شده در "مناره های دانشگاه"
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✍✍ زندگی جستجوی معنای زندگی است و عرصه ای برای آزمودن و آزموده شدن، یاد گرفتن و یاددادن و یافتن روایتی از زندگی که با حقیقت آن بیشتر سازگار افتد. در این مسیر پرفراز و نشیب، مرور تاریخ زندگی بزرگان این صحنه همیشه پابرجا برای اهل نظر یک غنیمت و موهبت و البته یک میان بر است. مطالعه و بررسی سلوک فردی و اجتماعی اهل نظری همچون علامه طباطبایی (ره) از این جهت ضروری و مفید فایده است.
👥دکتر مرتضی جوانعلی آذر از اساتید هادی مرکز رشد و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در یادداشتی با عنوان «تاریخ و روایت» به روایت هایی از تاریخ زندگی مرحوم علامه طباطبایی (ره) اشاره کرده اند که پیش از این کمتر مورد توجه اهل دقت قرار گرفته است. شما را به خواندن آن دعوت می کنیم.
#یادداشت_رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄 #پایان_بی_سروسامانی
✴️ ساختار وزارتخانه های مرتبط با #اقتصاد کشورها در حال تغییر است؛ این تغییرات مبتنی بر تخصصی شدن امور، مزیت های نسبی، رویکردهای توسعه ای و سایر مسائل متفاوت کشورها است. مثلاً اگر بخش روستایی در کشوری از مزیت نسبی در تولید و ارتقای شاخص های کلان اقتصاد نقش داشته باشد، بر ساختار کابینه دولت ها اثر گذاشته و حتی وزارتخانه ای برایش شکل می گیرد. این مساله برای کشورهای تولید کننده نفت نیز کاملاً واضح است چنانکه همه این کشورها در ساختار دولتی خود وزارت نفت دارند.
🔹 از جمله تغییراتی که در سال های گذشته در کشورهای مختلف شاهد آن بوده ایم ایجاد #وزارت_مالی یا خزانه داری است که علی رغم وجود وزارت اقتصاد یا وزارت توسعه، #وزاتخانه_فاینانس شکل گرفته است. اهمیت این وزارتخانه در دولت های مختلف به سبب کارکردها و وظایف آن است که در ذیل به بخشی از آنها اشاره می شود:
1️⃣ #مدیریت تعهدات و بدهی دولت
2️⃣ تأمین مالی دولت بخصوص از طریق انتشار انواع اوراق بهادار دولتی
3️⃣ #برنامه_ریزی بودجه و سیاستگذاری مالی
4️⃣ رصد و #نظارت بر کلیه وزارتخانهها و سازمانهای دولتی از منظر فرایندهای مالی و تامین نیازهای مالی آنها
5️⃣ در برخی از کشورها سیاستهای پولی نیز توسط این وزارتخانه انجام میشود
6️⃣ اخذ مالیات و تعرفههای گمرکی
🔹 با توجه به وظایف شمرده شده این سوال وجود دارد که #وزارت_اقتصاد چه نقشی در این کشورها دارد؟ چون نقش هایی که ذکر شد در کشور ما توسط وزارت اقتصاد انجام میشود. باید گفت وزارت اقتصاد در کشورهایی همچون ترکیه، آلمان، عربستان و ... عمدتاً تسهیل کننده و هماهنگ کننده بخش های مختلف اقتصادی و سهولت کسب و کار است و جهتگیری های کلی اقتصاد را در قالب سیاست های اقتصادی مشخص مینماید. به عنوان مثال در #ترکیه محوریت تمامی فعالیت های وزارت اقتصاد مبتنی بر تجارت و مالی بینالملل است. در #آلمان نیز وزارت اقتصاد برحسب اهداف اقتصادی و اقتضائات پیش آمده طی دورههای مختلف مقوله های خاصی را محور فعالیت خود قرار داده است که این مقولات از اواخر دهه ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۳ موجب تغییرات متفاوتی با نام های مختلف شده که به ترتیب عبارتند از: وزارت اقتصاد، وزارت اقتصاد و تکنولوژی، اقتصاد و کار، اقتصاد و تکنولوژی و امور اقتصادی و انرژی.
🔹 وزارت مالی جدای از وزارت اقتصاد یا هر وزارتخانه یا سازمان دولتی دیگر است. ارزیابی وظایف وزارتخانه فاینانس در کشورهای مختلف و مقایسه آن با وظایف وزارت اقتصاد و دارایی در ایران، سازمان برنامه و بودجه و سایر وزارتخانه ها و سازمانهای دولتی حاکی از عدم انسجام و اقدامات تخصصی در ارتباط با وظایف مذکور در دولت ج.ا.ا است و خلا ناشی از عدم وجود وزارت فایناس در اقتصاد ایران بخوبی احساس می شود.
🔹 در بسیاری از کشورها وزارت مالی مسئولیت شکل دهی و اجرای وظایف اصلی مالی دولت را بر عهده دارد. و محوریت اصلی سیاست گذاری مالی و اقتصادی بر عهده این وزارتخانه است. برنامه حال حاضر اصلاحی در کشورها برای سیاستهای مالی و مدیریت مالی بیشتر بر تقویت چارچوبهای قانونی و فرایندهای کسب و کار، مبتنی بر #بهترین_روش تمرکز دارد. در وزارت مالی تحلیل های سیاستی و پیشبرد سیاستها با هدف پیگیری اصلاحات تکنیکی (ساختارها و چارچوبهای فیزیکی، نهادی و عملیاتی) دنبال میشود. البته توجه به این نکته ضروری است که هر چند نوشتگان بسیاری در ارتباط با مدیریت مالی عمومی وجود دارد اما در مورد ساختار سازمانی و عملکرد وزارت مالی نوشتگان نسبتاً کمی موجود است. مدیریت مالی عمومی بیشتر تاکید بر سیاستهای مدیریت بدهیهای دولت و تامین مالی بودجه دارد و چندان بر ساختار نهادی و عملیاتی این سیاستها وارد نمی شود. به این معنا که رویههای مدیریتی و سیاستی فارغ از ساختار اجرایی و عملیاتی مناسب آن در ادبیات متعارف دنبال میشود.
✍️ #مجید_کریمی پژوهشگر مرکز رشد
#حلقه_اقتصاد_تحریم_مرکز_رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #نشست_رشد
📄 چهارمین کارگاه تجربه حلقه سینمای مرکز رشد با حضور جناب آقای #سید_محمود_رضوی
✴️ در آخرین روز از آبان ماه ۱۳۹۶ جلسه ۵ ساعته #حلقه_سینمای مرکز رشد میزبان تهیه کننده آرمانخواه و انقلابی جناب آقای سیدمحمود رضوی بود. روایتی از آنچه سید محمود برای مان گفت را برای تان پیشکش آورده ایم.
🔹 #سید_محمود_رضوی، در سال ۱۳۵۹ در خانواده ای مذهبی و سنتی، در مشهد الرضا به دنیا آمد. انقلاب نکرده بود ولی فرزند انقلاب بود و به طبع عاشق انقلاب .
🔹 ۱۵ سالگی دیپلمش راگرفت ولی انگیزه ای برای دردسرهای دانشگاه نداشت. از همون نواجونی دنبال" #رو_پای_خود_ایستادن " بود. اداره حجره سنتی پدر در بازار رو دست گرفت ولی نه به شکل سنتی و به توصیه" الفقه ثم المتجر" چند صباحی هم نشین طلاب #حوزه شد.
🔹دهه ۷۰ بود و شور مطالبات #عدالت_خواهانه و فعالیت های سیاسی در مشهد و او هم #جوان_انقلابی . حجره داری بازار نتوانست این نهاد ناآرام را آرام کند؛ و از طرفی می دانید" آب #نسل_جدید با #نسل_قدیم توی یه جوب نمیره" . حجره را تحویل داد و تنهایی رفت پی کار آزاد. کار آزاد هم گاهی شیرین است و گاهی تلخ. سال ۸۰ بعد از شیرینی نوبت تلخی آن به رسید و کلاه برداری همه را بُرد که بُرد.... از صفر شروع کرد، اما ناامید نشد...
🔹به تهران آمد، چند صباحی از مشهد کالا می آورد و می فروخت ولی زیاد پابند آن نبود برای همین با پیشنهاد کار در #موسسه_فرهنگی ، به آنجا رفت.
🔹دهه ۸۰ ، دهه #خویشتن_سازی_فکری و #عملی بود، از آشنایی با اهل تجربه تا همکاری با گروه مستندسازان و بعدها احساس نیاز به دانشگاه در رشته مدیریت فرهنگی، ازدواج و تشکیل موسسه و برداشتن قدم های بلند در تولید مستند و فیلم کوتاه.
🔹اعتماد به نفس زیادی داشت و دل پرجراتی و همین جسارت، گاهی کار دستش می داد. به سختی برای کار قرض می کرد، و گاهی مجبور بود به زحمت قرض ها را پس دهد. فیلمش که توقیف می شد به هزار راه می زد تا مجوز بگیرد. خودش اهل فکر و ایده برای فیلم هایش بود و مساله اش، مساله #انقلاب ؛ از تاریخ ایران و انقلاب گرفته تا فتنه. از ژانر کمدی تا اجتماعی سیاسی. متفاوت شده بود از خانواده اش ولی خطش را فراموش نکرده بود. با همه کار می کرد و با همه کنار می آمد از اصغر فرهادی گرفته تا مسعود ده نمکی. و به آب و آتش می زد تا همه –ولو اندک- پای #سفره_ی_اسلام_و_انقلاب بنشینند...
🔹اما ما #سید_محمود_رضوی دهه ۹۰ را بیشتر می شناسیم؛ با دهلیز، معراجی ها، پرده نشین، سیانور ، ماجرای نیمروز ،لاتاری ،دارکوب و فیلم هایی که در راه است.
🔹تا نیمه های شب آخر آبان ، سید محمود رضوی تا آخرین نفر ایستاد و سخن گفت، پرکار، پر ایده و سرشار از بیم و امید از آینده ای که معلوم نیست برایش چه تقدیر کرده است.
او هم اکنون در اثنای تهیه روایتی سینمائی از عملیات مرصاد است که تاکنون هم عنوان #ماجرای_نیمروز_چند_روز_بعد را به خود دیده و هم نام #رد_خون را.
همتم بدرقه راه کن ای طایر قدس
که دراز است ره مقصد و من نوسفرم
#حلقه_سینمای_مرکز_رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
💬 آینده نگاری انتخابات ۱۴۰۰ در قالب رمان "منِ رئیس جمهور "
📝 به روایت:امیر حسین ملا حسین
🔹در هسته بازاریابی سیاسی مرکز رشد منتشر شد. این رمان در یازده فصل، انتخابات ریاست جمهوری آینده را از زاویه ورود یک نامزد انتخاباتی، روایت می کند.
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
👥|گزارشجلسههستهنوآوری
🗒 یکشنبه ۲۷ آبان ماه
💬 سند الگوی پایه اسلامی_ایرانی پیشرفت مطابق فراخوان مقام معظم رهبری به نخبگان، بستری برای بحث و فحص فراهم نموده است.
هسته نوآوری برای فهم و اشراف نسبت به این موضوع، علاوه بر انجام مصاحبه با آقای دکتر #زاهدی_وفا(از اعضای شورای عالی مرکز الگو)، جلسه ای را با آقای دکتر مهدی #موحدی عضو اندیشکده اقتصاد مرکز الگو برگزار کرد.در این جلسه، ضمن تبیین اجمالی روش شناسی های متعارف در تولید علم دینی، به چگونگی ساختار سازمانی مرکز الگو، چگونگی گردش کار برای حصول به سند فعلی، وضعیت اندیشکده ها و...پرداخته شد. در پایان دکتر موحدی به سوالات شرکت کنندگان پاسخ دادند.
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
👥| گزارشجلسههستهنوآوریوحلقهبازاریابی
🗒 دوشنبه ۲۸ آبان ماه
💬 دکتر بهرامی و آقای یوسفی از دانش آموختگان دوره های اول دانشگاه امام صادق علیه السلام، از تجربه بیست ساله خودشان همراه با ارائه توصیه برای حمایت از کالای ایرانی سخن گفتند. این دو بزرگوار بعد از شرکت تولید تایر ایران یاسا، اکنون در شرکت پخش هجرت، مدیریت می کنند.
➖ #منهای_رشد
🔸 منهای رشد، نقد اجتماعی است با کمی چاشنی #طنز که از دل موضوعات و مسأله های مبتلا به هسته های مطالعاتی مرکز رشد بر می آید. باشد که بر دل نشیند.
➖➖➖➖➖
📸 #دوربینیا،شخصیتیائی ان مِث ای تی تو فیلم اسپیلبرگ؛ شخصیتائی که اول،همه از چهره و قیافه غیر متعارفشون شوکه می شن ،ولی بعداً بهشون عادت می کنن و باهاشون زندگی می کنن.
📸 #دوربینیا،کسایی ان که همه کار می کنن تا دیده بشن.بعضی وقتا حاضرن دُشنامای آب دار هم نثارشون بشه، اما ...اما دیده بشن.
📸 #دوربینیا،اگه یه دوربین گیر بیارن، انگار دنیا رو بدست آوردن، می دونن تو چه زاویه ای و با چه اِفه ای، خوبِ خوب دیده بشن.
📸 یه گزارش،یه همایش، یه نمایش،یه رزمایش، یه سخنرانی، یه مصاحبه، یه نشست، یه هیأت،براشون فرقی نمی کنه حتی یه زلزله، یه سیل ،یه مصیبت ،یه بلا هم برای اونا نعمتیه، اگه و اگه فقط دوربین رو دَشت کنن.
📸 #دوربینیا، حزب و مرام و مانیفست ندارن. از هر قُماشی هستن و با هر قُماشی می پَرن، فقط به یه ماده و اصل اعتقاد دارن: دیده بشن...
📸 #دوربینیا، هیچ وقت وسط معرکه کار و جهاد و تکلیف پیداشون نمیشه،اونا اغلب مشاورن و مباشر و معاون و مُصاحب، ولی فقط می خوان دیده بشن.
📸 #دوربینیا،وقتی خوب دیده شدن،مهم می شن، تو دل برو می شن، یه عده عاشق شون می شن، یه عده گرفتار شون، یه عده اسیر شون و یه عده عبید شون...
📸 #دوربینیا، وقتی خوب دیده شدن، اون وقته که کار اصلی شون شروع بشه؛
اونا نظر دارن و صاحبنظرن، اونا بَند بازن، اونا بَست نشینن، اونا بَند و بَست دارن، اونا واقعا مهمن، اونا خیلی مهمن، اونا گُلن ، اونا جیگیرن، اونا نازن...اصلا دنیا، دنیای اوناست، دنیای #دوربینیا.
📸 #دوربینیا، دور وزیرن، دور وکیلن، تو مجلسن، با دولتن، کشوری ان، لشگری ان..اونا اینن، اینا اونن...
📸 #دوربینیای اصل، وقتی دوربین ببینن، دیگه هیچی رو نمی بینن، نه بزرگتری، نه کوچکتری، نه مردی ، نه زنی، نه بچه ای ،نه پیری... دوربین همه مرام شونه،دین شونه، آیین شونه...باهاش آدم می خرن و آزاد می کنن،ویلای لواسون دارن و مرسدس شون به راهه...
📸 #دوربینیا، خیلی گنده ن، نه کسی یقه شونو می گیره، نه جرأت داره بگیره...
📸 #دوربینیا، دنیا به کام شونه و سوار بر اسب مُرادن، رو شُونه مردم کِیف می کنن و با بیت المال، حال...
🔸 بیچاره #آقای_دوربینی! اسمش بد در رفته، باید بیاد جلوی این #دوربینیا لُنگ بندازه...
#مصباح_الهدی_باقری پژوهشگر مرکز رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
بیست و نهم آبان ماه، دکتر ابراهیم رضائی از دانش آموختگان رشته اقتصاد دانشگاه علامه و عضو هیات علمی پژوهشگاه سمت، مهمان حلقه اقتصاد تحریم و هسته نوآوری بودند. ایشان حاصل پروژه مطالعات تطبیقی خود در خصوص چگونگی مواجهه کشورهای مختلف با بحران ها و شوک های متنوع و مختلف اقتصادی را عرضه نمودند.تکمیل این مطالعه و ارائه، با پیشنهاد های اعضای حلقه اقتصاد تحریم مرکز رشد همراه بود.
✅ #یادداشت_رشد
📄 #چرا_اثرگذار_نیستیم؟
✴️ #انقلاب، یک کنش قوی جمعی است که حاصل اراده های تجسدیافته مشترک الغایة است. وقتی از فعل جمعی سخن می گوییم، باید به مجرای تحققش نیز ملتفت باشیم. فعل تا جایی جریان دارد که اراده جریان داشته باشد و اگر اراده کم رمق است به ضعف نفس بر می گردد. در همین سیر قهقرایی، علت ضعف نفس را نیز باید در تشتت توجه نفس جست. پس فعل انسان منقطع نمی شود، مگر آنجایی که #اراده انسان منقطع می شود (البته با فرض وجود ابزار انجام فعل و قابلیت ماده پذیرای فعل) و اراده نیز با سقوط علمی که مبدأ اعتبار آن فعل شده زایل می گردد. زوال علم هم به ضعف توجه نفس راجع است.
🔹 در ابتدا به ذهن ما این چنین می آید که غلظت حضور محسوسات با مکث در آن ها و وجود شیء خارجی، اراده ساز است. یعنی به هر میزانی که ما تأنی در حس داشته باشیم، صورت محسوس هم نزد ما جلاء و وضوح بیشتری خواهد داشت و طبعا میل و اراده به آن نیز فزونی می یابد. اما با تأمل مشخص می شود که این مورد تنها عامل قوت نفس و مقام اراده اش نیست.
🔹 یک محفل عمومی را در نظر آورید که اصوات مختلف و مختلطی در فضا تموج دارد و همهمه ای برپاست. در این حالت، اگر ما به یک صدای خاص و متکلم مشخصی اهتمام و قصد نماییم، آن صدا برای ما از باقی اصوات تمیز پیدا می کند و آن را می شنویم. باقی اصوات در حالی به گوش ما می رسند که گویا یک صدای واحد ممتد با اجزای متشابه هستند. همین خصلت مهم در هنگام بیماری نیز خود را نشان می دهد. بیمار، هنگامی که مشغول امری می شود که او را از بیماری اش غافل می کند، ادراک دردش کمتر می گردد. پس به واقع در همه مواجهات ما با محسوسات، این #توجه_نفس است که التفات اراده ساز ایجاد می کند، نه غلظت محسوساتی که ما را احاطه کرده است.
🔹 همین توجه در ادراکات خیالی پر دامنه تر است. اگر توانایی توجه شدید به #ادراکات_خیالی را داشته باشیم، آن ها نیز همچون محسوسات خارجی غلیظ و واضح می شوند؛ کما اینکه همین حالا نیز قوه خیال ما به آنچه معتاد اوست، التفات کثیر دارد.
🔹 #فضای_مجازی، مملو از ممثلات خیالی است و در بالا اشاره شد که چنبره زدن در لابلای خیالات، اراده آور نیست و بلکه #تشتت در توجه نفس ما ایجاد می کند. این تشتت و مآلا #ضعف_نفس، مانع تحقق فعل مطلوب انقلابی می شود. فعلی که باید به دنبال نیازهای انقلاب و اعتبارات وضع شده برای رفع آن ها رقم بخورد. لذا آنکه مناسبات ادراکی خود را در این دنیای تشتت آفرین رقم زده است، بسان همان است که در فضای پر از همهمه می خواهد متوجه همه اصوات شود و مسلما نسبت به هیچ کدام از اصوات و متکلمین آن ها، علم قادر بر ساخت اراده را نمی یابد و نمی تواند اراده لازم برای کنش ورزی اثربخش را رقم زند.
✍️ #احمد_شریعتمداری پژوهشگر مرکز رشد
🏵 #هسته_بازاریابی_سیاسی_مرکز_رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu