#خود_مهار_گری 7⃣
#خودکنترلی
#عزت_نفس
📌در قسمتهای قبلی بیان شد که عزت نفس مهمترین اصل افزایش خود مهارگری است.
🕹یکی دیگه از مولفه افزایش عزت نفس در نوجوان «احساس محبت و پذیرش»هست.
🎈برای ایجاد احساس پذیرش و محبت
از مقایسه نوجوانمون با دیگران باید پرهیز کنیم اما میتونیم خودش را با قبل مقایسه کنیم مثلا بگیم یادته قبلا کمتر به خودت میرسیدی یا اتاقت نامرتب بود اما الان چقدر خوب یادگرفتی نظم را!! و یا اگر بخواهیم استرسش را کم کنیم بگیم یادته کوچکتر بودی چقدر بیشتر درس میخوندی و مطالعه داشتی ...
🎈باید نوجوان را بدون قید و شرط بپذیریم تا خودش را پذیرا باشه و برای خودش ارزش قائل بشه. با همه ناتوانیها یا نقص هایی که داره حتی اگر نسبت به دیگران حس میکنیم دست و پاچلفتیه..(البته بچههای دست و پاچلفتی و کند کار حاصل والدین کمالگرا و وسواسی هستند😬😬)
🎈به او احترام بگذاریم و کمک کنیم تا عواطف و احساسات و هیجاناتش را به راحتی بروز بده. مثلا از اینکه رفتار کسی آزارش داده یا حاضرشدن توی جمع ممکنه روحیهاش را بهم بریزه حرف بزنه...وقتی خوب حرفهایش را شنیدیم آروم آروم ریشههای این احساسات را پیداکنیم و ببینیم راه حل مقابله با این احساسات ناخوشایند چیه و تمام این فرآیند را بدون نصیحت و همراه با گفتگو و مشورت جلو ببریم.
🎈بین رفتار او و شخصیت او تفاوت قائل بشویم.برای مثال اگر آشغال ها را روی زمین ریخت. بگوییم سعید جان ما سطل آشغال گذاشتیم تا آشغال را درون او بریزی..هااا...( اینجا فقط کار خطای او را نشانه رفتیم بدون اینکه شخصیتش آسیب ببینه).
اما اگر بگوییم..خستهام کردی از بس تو شلخته هستی.... شخصیت او را له کردیم!!!😞😞