❇️
بررسی فقهی بیمه یا عقد تأمین
🔻آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی در درس خارج «فقه بیمه» بیان کرد؛
⬅️ اولین شخص در میان علمای امامیه که مباحث بیمه از ایشان استفتاء شده مرحوم حاج سید محمد کاظم یزدی صاحب عروة است که استفتائات ایشان در کتابی به قلم مرحوم حاج شیخ احمد کاشف الغطاء جمعآوری به چاپ رسیدهاست.
⬅️در میان اهل سنت نیز در رابطه با این موضوع بسیار بحث شدهاست و تمامی اقسام بیمه را از حیث فقهی و حقوقی مورد بررسی قرار دادهاند که گاهی اوقات بررسی یکی از اقسام به نگاشتن کتابی قطور منجر شده است.
⬅️بیمه با نگاه اجمالی و بدون در نظر گرفتن جزئیات و ضوابط آن امری حادث نیست بلکه از زمانهای گذشته نیز موجود بودهاست. البته ضابطهمند و به صورت عقد و پیمان نبودهاست
⬅️به نظر ما حقیقت و جوهر اصلی بیمه -نه عقد بیمه- ریشه قرآنی دارد. در آیه «ثُمَّ أَنْزَلَ عَلَيْكُمْ مِنْ بَعْدِ الْغَمِّ أَمَنَةً نُعَاسًا» خداوند متعال با توجه به حادثه، گرفتاری و غم عارض بر مسلمانان در جنگ احد، برای مجاهدان ایمنی یعنی خواب را فرستاد تا آن مسائل و مصائب جبران و تدارک شود. حقیقت بیمه نیز در این رابطه میباشد به این صورت که عمل و تعهدی برای تدارک خسارت و اعم از خسارت در نظر گرفته شود.
⬅️در فقه برای بیمه سه مورد وجود دارد: الف- ضمان جریره که در مباحث ارث مطرح میشود. ب- دیه بر عاقله در قتل خطائی. ج- ضمان درک مبیع
🌐 ادامه متن :
https://b2n.ir/e55847
———————————————————
#فقه_نظام
#درس_خارج
#فقه_بیمه
#آیت_الله_محمد_جواد_فاضل_لنکرانی
🔎
@fiqhenezam_com