#نوا_و_نما_های_فاطمی
#فاطمیه_نزدیک_است ...
▪️5 روز تا شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها (روایت 95روز) - 15 آذر 1403
پيامبراکرم صلي الله عليه و آله در نقل حديث قدسي از طرف خداي متعال خطاب به حضرت زهرا سلام الله عليها مي فرمايند: فَالْوَيْلُ کُلُّهُ لِمَنْ ظَلَمَکِ وَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ لِمَنْ نَصَرَک ..
.
http://sm-kheradmand.com
#روز_نگاشت - 1403
* چهارشنبه – 2 آبان 1403 – 18 ربیع الثانی 1446 – 22 اکتبر 2024
• جلسهی مجازی صبحم برگزار نشد. زهرا سادات خانم شب حدود ساعت ۲۰ خوابید و گفت که صبح ساعت ۳ مرا بیدار کنید و من حدود چهار و نیم بیدارش کردم.
• ساعت هفت آقا سیدمجتبی را به مدرسه رساندم و بعد کمی استراحت کردم. ساعت ۹:۳۰ برای کارهای مشاورهای مدرسهای قرار داشتم. با مدیر، ناظم دبستان و یکی از معلمان کلاس اول صحبت مفصلی داشتم.
• معلمان توجه داشته باشند که بدون اطلاعات دقیق از شرایط و تحصیلات خانوادهها به جلسه ی ملاقاتشان نروند. به یکی از معلمان گرامی تذکّر داده شد که سؤالاتی مشخص را از مادر به دانش آموزی بپرسد
• مدیر مدرسه یک مورد خاصی را معرفی کردند. یک دانش آموز به یک دانش آموز دیگری پیشنهادی داده است و موضوع نیاز به پیگیری دارد.
• حدود یک ربع سر کلاس پنجم نشستم تا کلاس و دانش آموزان را ببینم. کلاس هدیههای آسمان بود و موضوع حضرت مریم، حضرت زکریا و حضرت عیسی علیهم السلام. کلاس در مجموع گرم و با مشارکت خوب بچهها پیش میرفت. به یاد زمانی افتادم که اصلاً کتابها این گونه نبود ولی کلاسهای دینی و نماز و قرآن دبستان را اداره میکردم و البته بارها بچههای آن زمان از خاطرات شیرین آن دوران و کلاس ها تعریف میکنند.
• به گمانم صحبتهای بچهها با وجود مشارکت خوبشان در بحث، ناقص میماند؛ نیاز به مدیریت گفتگوها بیشتر است.
http://sm-kheradmand.com
#با_هم_بشنویم (88) در پیام رسان تلگرام
#امام_عصر_علیه_السلام_معنای_زندگی
عنوان بحث: #در_محضر_مکیال_المکارم
خوانش کتاب درسنامه ی مکیال المکارم؛ این کتاب تلخیص و باز نویسی ای از کتاب گرانسنگ «مکیال المکارم فی فوائد الدعاء للقانم عجل الله تعالی فرجه» است.
الحمدلله و به لطف امام مهربانی ها عجل الله تعالی فرجه الشریف
جلسه ی 37 از مجموعه جلساتِ «#در_محضر_مکیال_المکارم» برگزار گردید و فایل تصویری آن در دسترس علاقه مندان به مباحث #مهدویت قرار گرفت:
آدرس بخش اول جلسه 37 :
https://www.aparat.com/v/fnndvf5
آدرس بخش دوم جلسه 37 :
https://www.aparat.com/v/oee8v3a
#روز_نگاشت - 1403
#برگزاری_سمینارها_سخنرانی_ها_جلسات_کلاس_ها_و_کارگاه_ها
#اعتقادی
* جمعه – 25 آبان 1403 – 13 جمادی الاول 1446 – 15 نوامبر 2024
• امشب توفیق داشتم تا بحثی را با عنوان «خذلان در فاطمیه» در منزل دوست عزیز آقای طاهر کاظمی ارائه دهم.
• ابتدا روایتی را از وجود نازنین حضرت کاظم علیه السلام خواندم و به مناسبت عبارتی از آن در ارتباط با غیرت ورزی در اعتقادات و عدم بی تفاوتی نسبت به شعائر فاطمی نکاتی را بیان کردم.
• الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّهِ عَلَیْهِمُ السَّلاَمُ.
* یکشنبه – 27 آبان 1403 – 5 جمادی الاول 1446 – 17 نوامبر 2024
• امروز صبح بعد از نماز توفیق خواندن بخش هایی از صلوات جناب خواجه نصیر را داشتم. بعد از راهی کردن بچه ها نشستم به تنظیم برخی کارهای جاری:
• بررسی سه خلاصه از دو جلسه که توسط دانشجویان گرامی انجام شده بود و قرار دادن آن ها روی سایت؛ پیگیری شرایط دو دانش آموز ارجاع داده شده از یکی از دبستان ها؛ تماس با مدیر یکی از مدارس برای تنظیم جلسه ی اولیایشان؛ تماس با آقای بهنام محمدیان – از دوستان قدیمی - برای احوال پرسی از خودشان و پدرگرامی شان که دچار بیماری شده اند؛ تماس با دوست قدیمی آقا مرتضی نادری در ارتباط با پایان نامه ی دکترایشان و کتاب شریف غیبت نعمانی. تماسی هم با آقا مهدی آتشک گرفتم. این دوست عزیز قدیمی لطف کرده بودند و سایت و آپارات و کانال هایم را با دید فنی نگریسته و نقدهای خوبی بر آن ها داشتند؛ تذکراتی سازنده که البته واقعاً بعضی از آن برایم مقدور نیست و برای بخشی از آن، زمان و هزینه ی قابل توجهی نیاز است، فرمودند.
https://t.me/Kheradmand_S_M
#روز_نگاشت - 1403
#حضور_و_استفاده_از_سخنرانی_ها_کلاس_ها_سمینارها_و_کارگاه_ها
#اعتقادی
* یکشنبه – 4 آذر 1403 – 22 جمادی الاول 1446 – 24 نوامبر 2024
• بعد از غروب در جلسه ای با حضور نویسنده ی کتاب «توهم جانشینی، نقد اصلیترین دلیل فرقه یمانیّت» شرکت کردم. چاپ اول این کتاب است و انتشارات امامت اهل بیت علیهم السلام در قم، آن را نشر داده است. کتاب را دوست عزیز و قدیمی ام آقای حامد حاج عبدالعلی به دستم رساندند که تا قبل از این نشست، بتوانم آن را مطالعه نمایم. نکتههایی از کتاب را در حین مطالعهی آن یادداشت کردم تا در صورت امکان در این برنامه بپرسم: ۱- نص مباشر و نص غیر مباشر را توضیح دهید و نقش آن را در ادعای یمانی تبیین فرمایید. (صفحه ۱۷). ۲- ثانیاً را در صفحه ۵۳ توضیح دهید.
• نکتههایی از فرمایشات آقای دکتر عبدالعلی موحدی، نویسنده ی کتاب:
• میگویند سخن پیامبر صلی الله علیه و آله حصر در این ۱۲ نفر نشده است.
• ادعایشان این است که خاستگاه ما شیعه است در حالی که اصل و اساس خود را از پیروان سقیفه گرفته اند.
• این روایت وصیت، تک روایتی است که بر آن تکیه میکنند و محفوف به قرائن است.
• گنده ی پیروان یمانی میگویند اساساً مکتوب نبودن وصیّت مهم نیست.
• کارهای مختلفی راجع به روایت انجام شده است. سند حدیث و اضطراب برخی قسمتهای روایت کاری است که عدهای روی آن کار کرده اند.
• اگر این روایت را از جهت اضطراب و سند زیر سؤال ببریم جاهای دیگری هم در ارتباط با روایات دیگری دچار مشکل میشویم که این البته مشی ما نسبت به روایات اهل بیت علیهم السلام نیست.
• سه قاعده برای حجّت الله دارند: نص، علم، دعوت به حاکمیّت اللّه. نص من اللّه در بیان احمدالحسن رؤیاست و البته اصلیترین دستاویزشان در تئوری نص است ولی در عمل رؤیاست.
• نص تشخیصی، نصّی را میگویند که غیر مباشر و از امام پیشین است که یا قرینه ی داخلی دارد یا قرینه ی بیرونی و فقط مصداق واقعی اش میتواند به آن استدلال کند. میگویند اصلاً استناد به عاصم من الضّلال فقط کار مدعی واقعی است.
• سه مُدل میشود این محور سخن آنها را نقد کرد.
جلسه حدود 2 ساعت به طول انجامید و برخی دوستان قدیمی را هم زیارت کردم.
http://sm-kheradmand.com
صبرم تمام شد - آقای علوی.mp3
3.13M
#یادگار_نبوت
#گفتار_هایی_کوتاه_از_دیگران
▪️3 روز تا شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها (روایت 95روز) - 15 آذر 1403
https://www.aparat.com/sm.kheradmand
اهمیت توسل به حضرت زهرا - آیت الله جعفر تبریزی.mp3
1.01M
#یادگار_نبوت
#گفتار_هایی_کوتاه_از_دیگران
▪️3 روز تا شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها (روایت 95روز) - 15 آذر 1403
https://www.aparat.com/sm.kheradmand
#روز_نگاشت - 1381
#نامه_هایی_که_نوشتم
* یکشنبه – 8 اردیبهشت 138۱ – 15 صفر ۱۴۲۳ - 28 آوریل 2002
• امروز اولین نامه ام را از پادگان خاتمی یزد، برای خانواده ی عزیزم ارسال کردم و در ان چنین نوشتم:
• «باسمه تعالی. اَلسَّلاَمُ عَلَي الْمَهْدِيِّ الَّذِي وَعَدَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِ الأْمَمَ. حاجیه خانم مادربزرگ، جناب پدر و خانم مادر، همشیره ی گرامی، سلام علیکم و رحمۀ الله. و له الحمد. حَسب وظیفه، به جهت عدم توفیق گفتگوی تلفنی، و اطلاع رسانی به خانم والده از استقرار حقیر در پادگان به عرض میرساند: به لطف الهی و عنایات ولی عصر ارواحنا فداه، در جایگاه خویش قرار گرفته و از هوای مطبوع و تمیز منطقه بهرهمندم. آن چه در زمینه نماز، مورد نگرانی بود حل شده و به لطف الهی امکان اقامه ی نماز به احسن وجه و در اول وقت مقدور است. گرچه هیچ آشنایی در میان گُردان ما و گردان های دیگر نیست، لیکن هستند دوستانی که بعضاً هم رشته ی دانشگاه و متدیّن، که میتواند موجب مسرّت باشد. همه ی سربازان قدیمی این پادگان معتقدند سختیهای احتمالی مربوط به هفته ی اول است و چون ما لیسانس هستیم، این دوره را از آنان نیز بهتر خواهیم گذراند. از لحاظ غذایی نیز نسبتاً وضعیت خوب است. البته من دیروز ناهار که خورشت قیمه با پلو و ته دیگ بود، کم خوردم و شام هم میل نکردم. صبحانه هم کره و مربا بود که به مقداری نان و کره قناعت شد. از لحاظ غذایی و پوشاک هیچ چیز کم نیست. آنقدر وسیله و لباس و شامپو و پودر لباسشویی و واکس دادهاند که ماندهام چگونه به تهران بیاورم. اکنون حدود ساعت ۸ صبح روز دوم است. بعضی در حال استراحت و بعضی گپ میزنند و عدهای هم در حال نوشتن نامه هستند. در مجموع اوضاع خوب است. خیالتان آسوده باشد. فرصت مطالعه و قرائت قرآن هم داریم، برای کسانی که بخواهند. تا جایی که گفتهاند فعلاً خبری از تلفن نیست. لیکن امکان ترخیص جهت امتحان فوق لیسانس روانشناسی وجود دارد. امکان هم دارد تا آخر اردیبهشت ترخیص نشویم. اگر خواستید نوشتهای ارسال نمایید به همان آدرس که در پشت نامه آمده لطف کنید، لیکن این جا اسم خیلی مطرح نیست. شماره حقیر باید روی پاکت نوشته شود: برسد به دست سرباز وظیفه: سیدمحمد خردمند دوره ۷۱، کد سازمانی: ۱۱٫۰۵۶ . البته خود را به زحمت نیندازید. از این که نوشته ام عجلهای و نامنظم است ببخشید. میخواستم خبر از احوالم بدهم. اگر توانستم باز هم می نویسم. به همه ی آشنایان و اقوام که احوال مرا میپرسند سلام برسانید. حاج محمد آقا گل زردی را اختصاصاً عرض ادب دارم. عموعلی را یادم رفت خداحافظی کنم، اگر تماس گرفتید سلام برسانید. ارادتمند مامان جون و دست بوس پدر و مادرم و دعاگوی همشیره. 138۱٫2٫8».
http://sm-kheradmand.com
#روز_نگاشت - 1399
#در_مسیر_کسب_معرفت
* جمعه – 22 اسفند 1399 – 28 رجب 1442 – 12 مارس 2021
• در برنامه ی سخنرانی حاج آقای فائق، در مسجد اعظم قلهک شرکت کردم و نکاتی از این جلسه یادداشت نمودم:
• به سفری، سفر معصیت میگویند که یا خود سفر معصیت است یا به جهت انجام معصیتی است.
• الف: سفری که خانمی انجام دهد که بر او واجب نیست و شوهرش راضی نیست سفر معصیت است؛ اگر قلباً هم شوهر راضی نیست، حتی اگر به زبان اعلام رضایت کند کفایت نمیکند.
• ب: سفر فرزند در صورتی که پدر یا مادر از این سفر ناراحت میشوند به جهت نگرانی از برای خود آن فرزند. پس اگر فرزند کاری کند که برای او واجب نباشد ولی پدر مادرش ناراضی باشند خود این سفر معصیت میشود.
• ج: فردی که میرود تا قرض ربوی اش را وصول کند، سفری است که به قصد معصیت است.
• توضیحاتی در ذیل آیات 11 تا 28 سوره ی نوح:
• حضرت نوح عمده سکونتشان در مسجد کوفه بوده است.
• آیه ی ۲۸، دعای حضرت نوح است برای کسانی که دارند وارد مسجد کوفه میشوند: رَّبِّ اغْفِرْ لِی وَلِوَالِدَیَّ وَلِمَن دَخَلَ بَیْتِیَ مُؤْمِنًا وَلِلْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَلَا تَزِدِ الظَّالِمِینَ إِلَّا تَبَارًا.
• هر رکعت نماز در مسجد کوفه معادل ۱۰۰۰ رکعت ثواب دارد.
• حضرت نوح صبح برای تبلیغ میرفته است و جوابی جز دشنام و سنگ پرانی و جسارت نداشته است. این پیامبر الهی علی نبیبنا و آله و علیه السلام هم انذار داشته و هم ابشار؛ از جمله بشارتهای حضرت نوح آیه ی ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ سوره نوح است: یُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَیْکُم مِّدْرَارًا. وَیُمْدِدْکُم بِأَمْوَالٍ وَبَنِینَ وَیَجْعَل لَّکُمْ جَنَّاتٍ وَیَجْعَل لَّکُمْ أَنْهَارًا. مَّا لَکُمْ لَا تَرْجُونَ لِلَّهِ وَقَارًا.
• 3 نکته ی حاشیه ای و کاربردی:
• الف: در نشر مطالب عجله نکنید. آن که را اسرار حق آموختند ...
• ب: ما را ارجاع به خواب و رویای صادقانه ندادهاند.
• ج: هرچه را مسخره کردند البته لزوماً غلط نیست.
https://ble.ir/S_M_Kheradmand