#روز_نگاشت - 1403
* دوشنبه – 10 دی 1403 – 28 جمادی الثانی 1446 – 30 دسامبر 2024
• امروز ساعت 7 صبح بیمارستان چشم پزشکی نور وقت داشتم؛ امیدوارم به لطف صاحب الزمان این اقدامات به بهبود وضعیت چشمانم کمک کند.
• یکی از اصطلاحاتی که از قدیم به گوش همگان رسیده است آن است که باید مراقب بود، قبح برخی از امور ریخته نشود. فضای بیمارستان ها با تمام خیر و برکتی که ان شاءالله برای انسان ها دارد محیطی است پر از کم حیائی و بی توجهی به اصول بایسته و شایسته شرعی!
• گرچه گاهی برخی از اقدامات و دستور العمل ها به خاطر زاویه های عده ای از مردم با حکومت و دستگاه های نظارتی به سخره گرفته شده و عملاً به جایی نمی رسد، اما این واقعیت هم وجود دارد که بسیاری از محیط های بیمارستانی در کشور ما، برای هر کسی که وارد می شود به معنای محرمیت او به کادر بیمارستان، اعم از پزشک و کسانی که به پزشکان کمک می کنند گرفته تا کسانی که حتی نظافت اتاقی را بر عهده دارند جاری است و بالعکس! و البته که این کم حیایی ها و بی حیایی ها، در دامن زدن به برخی از نابسامانی ها و مشکلات اخلاقی برای کسانی که با این محیط ها رفت آمد دارند موثر است. حتما و حتما ابلاغیه ها و دستورالعمل های اداری – حتی اگر لازم باشد – در این زمینه کاری از پیش نمی برد؛ خصوصاً در فضای جامعه ی امروز ایران که یک گارد سخت و تلخ نیز نسبت به همه این قبیل فرمان های دولتی و اداری حاکم شده است. اما این که چه کنیم و چگونه تربیت کنیم که بتوانیم عزیزانی داشته باشیم که حتی اگر در چنین محیط هایی حضور پیدا کردند نه تنها تأثیر نپذیرند و آلوده نشوند بلکه در مقام اصلاح برآیند کاری جدی و کارستان است!
• روشن است که این توضیحات به معنای برچسب خطا و انحراف و کم حیایی به همه ی اعضا و کار کنان و پزشکان و پرستاران محیط های درمانی نیست! بلکه سخن از اتفاقی است که به شکلی نامحسوس و به تدریج، در طول زمان و با برخی از القائات غلط و برخی تعلیم های نبایسته در جامعه درمانی نفوذ کرده است.
• حال اگر این مشاهدات را در کنار این قبیل گزارشات بگذاریم نتایج تلخ تر می شود: «یکی از بستگان پزشک ما می گفت، من هیچ مانعی برای ازدواج با خواستگاران هم صنف خود ندارم، اما علت آن که اینقدر ازدواجم به تاخیر افتاده آن است که منتظر خواستگاری هستم که حداقل اهل نماز باشد!»
• امروز جلسه ی «مباحثی پیرامون وجدان» را کنسل کردم چون هم با توجه به اقدام درمانی برای چشمم مشکل تاری دید داشتم و هم نمی دانستم که برنامه ی صبح تا چه زمانی به طول خواهد انجامید. البته که بعد از آن هم نیاز به استراحت داشتم!
• امروز سالگرد درگذشت مادر بزرگ عزیزم مرحومه عَذرا بروجردی مشهور به زرین است (م:10 دی 1396) مادر بزرگی که حتماً حق زیادی به گردن من دارد. از مهربانی ها و حمایت ها و همراهی های او خاطرات بسیار دارم. از خدا می خواهم در این روز او را میهمان سفره هم نامش حضرت فاطمه ی عذرا سلام الله علیها قرار دهد. مادر بزرگم در طول زندگی زحمات بسیار کشید؛ هم در دوران کسالت پدرشان و هم مادر و عمه شان و هم بیماری هایی که برای همسر و فرزندانشان رخ داده بود و همیشه در خانه اش باز و سفره اش برای همگان پهن بود؛ خیرخواه همه بود؛ مهربان و صمیمی و مودب! و البته فرزندانی هم تربیت نمود که هر کدام به به نوعی خیر رسان جامعه هستند. خدا عاقبت ما را ختم به خیر گرداند.
https://ble.ir/S_M_Kheradmand
#روز_نگاشت - 1403
#برگزاری_سمینارها_سخنرانی_ها_جلسات_کلاس_ها_و_کارگاه_ها
* دوشنبه – 14 آبان 1403 – 2 جمادی الاول 1446 – 4 نوامبر 2024
• امروز سالگرد مرحوم پدربزرگم حاج عباس آقای زرین است؛ در بامداد چنین روزی در سال 1379 و در بیمارستان رسالت تهران به دیار باقی رفتند.
قبل از ظهر جلسه ی «#مباحثی_پیرامون_وجدان» داشتیم. جلسه ی سی و پنجم؛ خلاصه ای از نکتههای طرح شده در این جلسه با قلم یکی از دانشجویان چنین است:
• در ذیل صفحه ی ۷۳ و ۷۴ کتاب مطرح شد:
• حقیقت عرفان یعنی همه خدایی. می گویند غیرت خدا اجازه نمیدهد که یک دویی در دنیا وجود داشته باشد! همه چیز اوست. اما از دیدگاه معصومین خدا در همه چیز و همه ی ذرات هست ولی ممزوج با آن ها نیست.
• خدا و فعل خدا و ذات خدا برای ما قابل درک و تصور نیست.
• امور وجدانی لزوماً برای همگان و همان ابتدای توجه، روشن نیستند؛ وجدانی بودن به معنای واضح و آشکار بودن نیست.
• دست یافتن به امور وجدانی همیشه آسانی نیست و گاهی به تذکرات عمیق نیاز دارند؛ این گونه نیست که اگر برای ۱۰ نفر یک امری وجدانی بود برای ۹۰ نفر دیگر هم وجدانی می شود.
• ما فطرتاً خداشناس و نبی شناس و ولی شناس هستیم ولی تربیت غلط و معصیت زیاد، انسان را از این معرفت الله وجدانی دور میکند.
• فعل ما چیزی جز توجه نیست. (پایان خلاصه ی جلسه)
• عصر به سمینار «هشتمین نشست احیاگران فرهنگ امامت» در ایام سالگرد مرحوم صاحب مکیال، شهید سیدمحمدتقی موسوی احمدآبادی دعوت بودم. خیلی خیلی دوست داشتم در این برنامه شرکت نمایم، اما تنها نه! به دنبال فراهم آوردن شرایطی بودم که با یکی از دوستان بروم ولی موانعی رخ داد و توفیق شرکت را نیافتم. شب برنامه ی جایگزینی با یکی از دوستان تنظیم کردم که کمی جبران این فرصت از دست رفته باشد؛ خوب بود و شیرین و خاطره انگیز.
• جلسه ای مجازی و کوتاه با دکتر امانی و دکتر حیدری از دوستان دوره ی دکترا داشتیم. حدود ساعت یک و نیم بامداد خوابیدم.
https://eitaa.com/s_m_kheradmand
#روز_نگاشت - 1379
#مسؤولان_نماز_دبستان
#معلمان_قرآن_دبستان
* دوشنبه – 23 آبان 1379 – 16 شعبان المعظم 1421 – 13 نوامبر 2000
• امروز جلسه ی هشتم از کلاس دینی و قرآن و نماز دوم دبستان (صلحا) بود؛ در این جلسه ابتدا نوار قرائت قرآن پخش شد. سپس کار با تمرین مجدد روی جدول صداها -َ -ِ - ادامه پیدا کرد. لازم به ذکر است که بچهها کتاب در اختیار نداشتند. سپس وارد عبارات قرآنی شدیم و عبارت «بسم الله الرحمن الرحیم» که در این قسمت توضیحی درباره ی «الف و لام» در «الرحمن و الرحیم» داده شد که نوشته میشود ولی و به جهت اتصال کلمات رحمن و رحیم به کلمه ی ماقبل، در این جا خوانده نمیشود.
• کلاس امروز به جهت برنامه ی «دهان شویه» با حدود یک ربع تأخیر آغاز شد و احتمالاً مدتی به همین صورت خواهد بود.
• همچنین امروز جلسه ی هجدهم نماز دانش آموزان کلاس سوم بود؛ با بچه ها به نمازخانه رفتیم و ابتدا با هم، دو نماز را خواندیم؛ بعد مطابق معمول دعای فرج خواندیم و بعد از جمع کردن جانمازها در دو گروه ده نفری در دو طرف نمازخانه ایستادند؛ از هر طرف یکی می آوردیم، یکی از حالات در نماز را می گفتیم بایستند. بعد به گروهی که نماینده اش درست تر عمل کرده بود یک امتیاز میدادیم؛ بعد تا آخر نمازخانه لی لی می رفتند و می آمدند. اگر کسی پایش را بر زمین می گذاشت می سوخت و برنده یک امتیاز میگرفت. خصوصاً درباره سجده و نحوه قرار گرفتن انگشت بزرگ پا بر زمین توجه داده و توضیح دادم. برنامه ی بسیار جذابی برای بچه ها بود. الحمدلله.
https://ble.ir/S_M_Kheradmand
#بخوان_و_بخوان_و_بخوان
#روانشناسی_آموزشی
این کتاب شامل 7 فصل می باشد؛ برای مطالعه و تأمل.
فصل 1 - یافتن زمینه عمومی
فصل 2 - آیا تکلیف درسی نتیجه بخش است؟
فصل 3 - زمانی که صرف انجام تکلیف درسی می شود
فصل 4 - طراحی تکلیف درسی
فصل 5 - اثرات خانه و جامعه بر سر تکلیف درسی
فصل 6 - خط مشی های تکالیف درسی برای مدارس نواحی ، مدارس و کلاس درس
فصل 7 - نکات نهایی لازم برای والدین و دانش آموزان
http://sm-kheradmand.com/Recommended/section5/Archive/lang/Fa.aspx