#روز_نگاشت - 1379
#معلمان_دینی_دبستان
#معلمان_قرآن_دبستان
* دوشنبه – 24 بهمن 1379 – 18 ذی القعده 1421 –12 فوریه 2000
• در جلسه ی سی و سی و یکم دینی و قرآن دوم دبستان صلحا که در دو زنگ اول کلاس قرآن داشتم، آقای امیرحسین سهراب پور میهمان ما بودند که از بچهها تک تک قرآنهای تمرین شده در قرآن صبحگاهی را میپرسیدند و در جدولی که در اختیار داشتند علامت میزدند؛ ابتدا روخوانی پرسیده میشد و بعد حفظ قرآن. اصراری نبود که بچهها یک تعداد خاصی را حتماً مطالعه کنند. هر کس هر میزان که میدانست می خواند؛ البته در پایان زنگ از بچههایی که مسلط بودند برای کمک به آقای سهرابپور استفاده شد.
• در طی این دو زنگ کاغذی که نام سورهها در آن نوشته شده بود در اختیار همه بود تا رنگ بزنند. قرار است این کاغذها بعداً توسط خود بچهها بریده شود و در کنار تابلوی هواپیماهای یونولیتی قرار گیرد تا ببینند موشک هر کس تا چه میزان بالا می رود. در واقع هر کس قرآنهای بیشتری از حفظ باشد موشکش بالاتر میرود. در این بین خودم تک تک بچهها را صدا میزدم و دفترهایشان را بررسی میکردم. کسانی که دفترشان کامل بود یک کاغذ جدید طراحی میدادم با نقش «یا امیرالمؤمنین». به لطف الهی دو زنگ بسیار پربار و خوبی بود.
• در این جا توضیح مشروح برنامه ی حفظ قرآن بچه ها به قلم آقای ناصر عباسی میآید:
• با توجه به حد مناسبی که بچهها از لحاظات درس قرآن رسیدهاند، قرار بر این شد که کار حفظ سورههای کوچک قرآن را در کلاس جدیتر دنبال کنیم. در ضمن قبل از هر چیز قابل ذکر است که بچهها از ابتدای کار قرآن صبحگاهی، که از سوره ی حمد و انتهای جزء سی شروع به کار کرده اند عملاً این سورهها را که سه بار تکرار میشد حفظ میشدند. ولی برای پیگیری اینها از تابلویی که در کلاس دوم بود استفاده شد. هر یک از بچههای کلاس روی تابلو یک موشک دارد که با طناب مخصوصی بالا میرود. از ابتدای حرکت موشک به فاصلههای ۱۰ سانتیمتری به ۱۰ سانتیمتر به ترتیب نام سورهها از انتهای جزء سیام قرآن زده شده است. هر کس سورههای بیشتری حفظ شود موشک او بالاتر میرود. بنابر برنامهای که در کلاس دوم ریخته شده است در طول امسال تقریباً تا سوره بینه کار خواهد شد تا در سال سوم از سوره ی «بینه» به بعد پیش بروند، ان شاء الله.
http://sm-kheradmand.com
#روز_نگاشت - 1403
* یکشنبه – 21 مرداد 1403 – 6 صفر 1446 – 11 آگوست 2024
• شب در برنامه ی نماز جماعت مسجد اعظم قلهک حاضر شدیم و بعد در مجلس عزای حضرت سیدالشهداء علیه السلام که به دعوت آقای حاج محمدرضا قاسمی در منزل مرحوم حاج آقای تهرانچی – پدر خانم ایشان – بود، شرکت کردیم.
• آقای سیدعلیرضا شجاعی فرمایشات امیرالمؤمنین علی علیه السلام به جناب کمیل را توضیح می دادند؛ توسل به عنایات کریم مدینه حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام پیدا کردند و مداح محترم هم روضه ی امام مجتبی علیه السلام و کوچه ی بنی هاشم را خواندند. لعنۀ الله علی القوم الظالمین.
• امروز همچنین مجموعه ی 10 سخنرانی در دهه ی اول محرم 1446 که توسط جناب آقای دکتر عبدالحسین طالعی در هیأتی از جوانان شهر دزفول تشکیل شده بود را به پایان رساندم؛ تحت عنوان: «نابایسته های مجالس حسینی»
• محتوای سخن هر مجلس با ذکر اشعاری در ارتباط با وجود مقدس امام عصر علیه السلام آغاز می شد و با توسلی و معمولاً اشعاری در ارتباط با حضرت سیدالشهدا علیه السلام و یارانشان به اتمام می رسید. زمان جلسات کمتر از 45 دقیقه بود. توفیق داشتم این مجموعه را در دهه ی اول ماه صفر، مرداد 1403 بشنوم.
• برخی نکته ها:
• عبادت نباید عادتی شود؛ هیات رفتن باید همراه با توجه باشد.
• امام صادق علیه السلام از امیرالمؤمنین علیه السلام از پيامبر اکرم صلی الله علیه و آله: لاَ يَقِلُّ عَمَلٌ مَعَ تَقْوَى وَ كَيْفَ يَقِلُّ مَا يُتَقَبَّلُ.
• پیغمبر فرمودند: یک مجلس علم از ۱۲ هزار ختم قران بالا تر است!
• در ارتباط با افراد کافر قرآن می فرماید: اخاهم هودا.
• حکایت جالبی از اثر حسن معاشرت شیعیان در هند و زشتی رفتار پیروان سقیفه در همان منطقه؛ جایگاه خوش خلقی در تبلیغ حق.
• الحمدلله تا امروز -21 مرداد 1403- بیش از 1450 ساعت فایل صوتی و تصویری در حیطه های اعتقادی، عبادی، تفسیری، نهج البلاغه، اخلاقی و تاریخ اسلام دیده و شنیده ام.
https://www.aparat.com/sm.kheradmand
بکم فتح الله.mp3
4.87M
#نوا_نما_های_حسینی
آغازم ایوان نجف .... 😭
http://sm-kheradmand.com
#روز_نگاشت - 1381
#روانشناسی_سلامت
* پنجشنبه – 5 دی 1381 – 21 شوال 1423 – 26 دسامبر 2002
• دوره ی آموزشی سربازی هستم؛ پادگان خاتمی یزد؛ جاده ی خضر شهر.
• امروز اولین جلسه ی کلاس امداد را داشتیم. مطالب خوب و مفیدی بیان شد که بخشی از آن را در این جا می آورم:
• تفاوت مرغ مرده ی سر جدا شده و مرغ زنده ی سر جدا شده (مرغهای سالم و غیر سالم) آن است که: وقتی مرغ مرده بوده و سرش را بریده اند محل برش گردن صاف است اما در غیر این صورت متورم است. پس یکی از راهها که میتوان مورد خرید دقت کرد تورم در محل برش سر است. همچنین اگر مرغی را دیدید که یک طرف بدن آن قرمز شده یا لکههای قرمز دارد و یا سیاه شده اینها همه بر اثر بیماری مردهاند، چون وقتی میمیرند محلی که در آن زمان روی زمین بوده کبود و سیاه و قرمز میشود. استنشاق محل وصل ران به بدن و زیر بال مرغ و دریافت بوی تعفن هم نشانه ی عدم سلامت مرغ است؛ یعنی این مرغ مرده بوده و سرش را جدا کردهاند. برای امتحان سلامت مرغ، چاقوی لب تیزی را به مدت حدود ۱۰ دقیقه در آب جوش قرار دهید و وقتی که خوب داغ شد آن را خشک کنید. بعد لبه ی تیز آن را در قسمتی از بدن مرغ فرو کنید و بعد از لحظاتی که خارج کنید و استنشاق کنید بوی گند مردگی و لاشه میدهد.
• رنگ پوست مرغ و قسمتهای داخلی بدن آن باید یک رنگ باشد. اگر جایی مرغی مدت زیادی مانده باشد میان پوست او و داخل بدن او تفاوت رنگ وجود دارد، که اینها نشانه ی مرده بودن مرغ قبل از جدا شدن سر او، بیمار بودن او یا ماندگی آن است؛ در این حال درون بدن مرغ کمی سبز رنگ و تیره میشود.
• در باره ی تخم مرغها: در روز میتوان در مقابل نور آفتاب گرفت و در شب در مقابل نورهای معمولی و از این طریق میتوان فهمید که تخم مرغ سالم است یا ناسالم. سالم باشد جلد تخم مرغ سفید و شفاف است و ناسالم باشد جداره ی تخم مرغ به زردی میزند. پس از شکستن نیز میتوان ۱۲۵ گرم نمک با ۱۰۰۰ گرم آب مخلوط کرد و اگر تخم مرغ در زیر قرار گرفت سالم است و اگر رو آمد خراب است، و اگر در وسط ایستاد بهتر است استفاده نشود. تخم مرغِ خراب بوی گند میدهد.
• در باره ی چای: اگر روی آب جوش چند دانه برگ چای ریختید رنگ چای به شکل عمودی پایین آمد و ته نشین شد بدانید این چای سالم است اما اگر چای خوبی نبود رنگ پخش میشود و تمام آب لیوان را میگیرد. در چای نپتون هم همینطور اگر همه لیوان را رنگ آن گرفت و بعضی جاها بیشتر متمرکز شد این نپتون خوبی نیست. ولی اگر رنگ آن به شکل منظمی جدا شد و ته نشین شد نپتون خوبی است. چای زیاد خوردن موجب اعتیاد مختصر روانی میشود. اما خوردن آن خواب را برای درس خواندن به تأخیر میاندازد. هرگز بعد از خوردن ناهار و شام بلافاصله چای و مایعات و آب استفاده نکنید، مخصوصاً چای؛ چون مقدار زیادی املاح مخصوصاً آهن را از بدن خارج میکند به خصوص در کودکان که مقدار آهن بدن آن ها را کاهش داده و آن ها را لاغر و ضعیف میکند. نوشابه گازدار هم بدتر از چای در میان غذا و بعد از غذا، موجب می شود پرز های معده از بین برود. برآمدگی شکم در مردان بر اثر نفخ است که بر اثر خوردن آب در بین غذا به وجود میآید.
https://t.me/Kheradmand_S_M
10.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نوا_نما_های_حسینی
آب و آتش ...
شب جمعه و خوشا به حال زائرانت!
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ
http://sm-kheradmand.com
#با_هم_بشنویم (79) در پیام رسان ایتا
عنوان بحث: #تحلیلی_بر_شادابی_و_رضایت_در_زندگی_مشترک
مخاطبان: مادرانِ دانش آموزانِ مقطع متوسطه، موسسه ی پسرانه ی حامد
فایل های این 7 برنامه، همراه با خلاصه ی آن، در آدرس زیر قابل استفاه است:
http://sm-kheradmand.com/Classes-WorkShop/Tarbiyati/page3/lang/Fa.aspx
#روز_نگاشت - 1380
* سه شنبه – 11 اردیبهشت 1380 – 7 صفر 1422 – اول می 2000
• پادگان خاتمی یزد هستم. جدول برنامه ی کلاس گروهان ۱۱ را چنین اعلام کردند:
• روز شنبه کلاس ۱: ص ج . کلاس ۲: ت د م . کلاس ۳: احکام. کلاس ۴: سلاح. کلاس ۵: تاکتیک. کلاس ۶: حفاظت.
• روز یکشنبه کلاس ۱: ص ج . کلاس ۲: اخلاق. کلاس ۳: تاکتیک. کلاس ۴: احکام. کلاس ۵: سیاسی. کلاس ۶: تاکتیک.
• روز دوشنبه کلاس ۱: ف . کلاس ۲: آ م ت . کلاس ۳: سلاح. کلاس ۴: سیاسی. کلاس ۵: تاکتیک. کلاس ۶: سلاح.
• روز سهشنبه کلاس ۱: ص ج . کلاس ۲: تاکتیک. کلاس ۳: اخلاق. کلاس ۴: احکام. کلاس ۵: سلاح. کلاس ۶: سیاسی.
• روز چهارشنبه کلاس ۱: مخ . کلاس ۲: ص ج . کلاس ۳: آ ب . کلاس ۴: اخلاق . کلاس ۵: د ف غ . کلاس ۶: تخریب.
• روز پنجشنبه کلاس ۱: ج ن . کلاس ۲: ص ج . کلاس ۳: امداد . کلاس ۴: ... کلاس ۵ و 6: فوق برنامه.
• نام کلاس ها به رمز:
• مخ: مخابرات. ت د م: تاریخچه دفاع مقدس. ف: فرماندهی. آ م ت: آیین نامه و مقررات. آ ب: آشنایی با بسیج. د ف غ: دفاع غیرنظامی. ج ن: جنگ نوین. ش م ر: شیمیایی،مکروبی.
https://t.me/Kheradmand_S_M
Zendegi-Ba-Emame-Asr-232.mp3
48.02M
#با_هم_بشنویم (80) در پیام رسان ایتا
عنوان بحث: #زندگی_با_امام_عصر_علیه_السلام
خوانش کتاب شریف #مکیال_المکارم_فی_فوائد_الدعاء_للقائم_عجل_الله_تعالی_فرجه
مجموعه مباحثی در ارتباط با وجود مقدس امام زمان علیه السلام
قطره ای از فضائل حضرت، چرایی و اهمیت دعای بر حضرت و اهتمام بر دعا جهت سلامتی و ظهور آن عزیزِ غریب
همراه با گفتارهایی پیرامون برخی از اصحاب حضرت سیدالشهداء علیه السلام، بدان امید که به شفاعت ایشان، ما هم از اصحاب آخرین وصی و حجت الهی باشیم.
جلسه ی دویست و سی و دوم؛ برگزار شده در 23 مرداد 1403:
دو تذکر مهم در ابتدای جلسه: کیفیت یا کمیت؛ توجه به زبان عربی.
معرفی کتاب مهدوی «یادی از امام عوالم» توسط یکی از داشجویان
بیان روایتی مهم پس از معرفی کتاب در باره ی معرفت امام عصر علیه السلام و شکر نعمت ولایت حضرت.
امکان حضور در این جلسات برای عموم افراد فراهم است؛ روز های سه شنبه، ساعت 9 الی 10/45. به وقت تهران. فضای اسکایپ.
برای شرکت به این شناسه در اسکایپ پیام دهید: Kheradmand s.m
بخشی دیگر از این مجموعه جلسات در ادرس زیر قابل شنیدن است:
http://sm-kheradmand.com/Classes-WorkShop/Eteghadi/page29.aspx
#روز_نگاشت - 1378
8 شنبه – 11 شهریور 1378 – 21 جمادی الاول 1420 – 2 سپتامبر 1999
• امروز صبح رفتم دبستان پیام. آقای سعید پورسیف را تا راهنمایی با ماشین بردم، تا در مسیر درباره ی کارم بپرسم، قرار شد شنبه صحبت کنم. بعد رفتم حوزه علمیه ی چیذر با یک طلبه ی ۶ ساله صحبت کردم و نتیجه گرفتم که اگر می خواهم در موضوعات حوزوی کار کنم باید از نوار استفاده کنم.
• رفتم پیش دبستان پیام؛ اول فقط آقای رحمتی بود و بعد آقای قاسمی، بعد آقایان پاداش و پورسیف و یزدانیان آمدند. با آقای کبیریان درباره ی کسر حقوق صحبت کردم.
• تلفنی تماسی با آقای مسعود ترقی در مشهد گرفتم.
• نماز را در مسجد علی بن الحسین علیه السلام، خواندم و از آقای سیدمحمد ضیاءآبادی چند بحث شرعی پرسیدم و سؤالاتی درباره ی کتاب بست تجربه ی نبوی. مقداری از دانشگاه گفتم و دو عدد کتاب به ایشان هدیه کردم.
• عصر مقداری مطالعه و استراحت استراحت کردم.
• شب نماز مغرب و عشا و دعای کمیل را در مسجد هدایت (قلهک) خواندم.
• شام منزل مامان جون بودم. کمرشان درد می کند.
• امروز مطالعه ی کتاب «تفسیر و پیام آیات نماز، اقتباس از تفاسیرِ مجمع البیان، المیزان، نمونه» اثر آقای عباس عزیزی، از انتشارات نبوغ، چاپ دوم، زمستان 75 (چاپ اول. تابستان 75) را که در 432 صفحه
عرضه شده است به پایان رساندم.
• کتابی است که 130 آیه از آیاتِ قرآن را با استفاده از تفاسیر مذکور و تفاسیرِ دیگری چون تفسیر راهنما شرح داده است. این آیات هر کدام به نحوی با نماز در ارتباط است.
• اگر کتاب را به طور کلی نگاه کنیم کارِ نو و قابل استفاده ای است، اما بی دقتی هایی هم که انتظار نمی رفته در این کتاب آمده و موجب می شود از توصیه به مطالعه آن به طور عام پرهیز شود. مثلا حدیثی که در المیزان رد شده به اسم نقلی از المیزان آورده شده (!!!) و یا بعضی قسمت ها که سوال انگیز است و در تفاسیر هم که مراجعه شد به همان شکل آمده است قابل حذف یا توضیح بوده است!
• به هر حال با وجود اهمیت مطالعه، برخی کتاب ها می تواند علاوه بر نیکویی هایی که دارند برای افرادی که اهل مراجعه به اصل مطالب یا پرسش در برخی ابهامات نباشند مسئله ساز شود.
https://eitaa.com/s_m_kheradmand