🔸۱۴ مرداد، درگذشت سدیدالسلطنه مینابی، شاعر، نویسنده و مورخ اهل بندرعباس (۱۳۲۰ ش)
📙« سفرنامه سدیدالسلطنه »
( التدقیق فی سیر الطریق )
نویسنده: محمدعلی سدیدالسلطنه مینابی بندرعباسی
مصحح : احمد اقتداری
این کتاب سفرنامۀ مرحوم #سدیدالسلطنه است که یک بار به سال 1314 ـ 1316 قمری و به روزگار #مظفرالدین شاه قاجار از #بوشهر به #تهران و #مشهد رفته و از #مشهد از راه تهران به #کربلا سفر نموده و از راه #بصره و #خلیج_فارس به بوشهر و #بندرعباس بازگشته است. بار دیگر به سال 1308 خورشیدی از بندرعباس به تهران آمده و تا اواسط سال 1309 خورشیدی در تهران توقف داشته است.
@safarvaname | سفر و نامه
#التدقیق_فی_سیر_الطریق
#سفرنامه_سدیدالسلطنه
#سدیدالسلطنه_مینابی
#احمد_اقتداری
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸۱۵ مرداد، درگذشت سیدمحمود قادری گلابدرهای (۱۳۱۸-۱۳۹۱) نویسندهٔ معاصر ایران
📙«ده سال هوم لسی آمریکا»
نوشتهه محمود قادری گلابدرهای
📌«محمود گلابدرهای» نویسنده ایرانی است که به #آمریکا سفر کرد و حدود ده سال در قالب مردی #بیخانمان (یا به اصطلاح هوملِس) زیست. او از تجربههای شخصی خود این کتاب را به رشته تحریر درآورده است.
محمود گلابدرهای از دربهدریهایش در خاک آمریکا می گوید؛ از اینکه قرار بود سردبیر مجله جوانان #لس_آنجلس او را معاون خود کند؛ از مردی به نام «رضا #کاردی» که در ایران جاهل معروفی بود، اما در آمریکا صاحب فروشگاه، خودروی بنز، محافظ، منشی، مجله و روزنامه شده بود. رضا کاردی نگذاشت که او به مجله جوانان لس آنجلس برود و تصمیم داشت او را آدم خودش کند، اما در همان روزها رضا کاردی را در خیابان ترور کردند و گلابدره ای دوباره #آواره شد و ...
@safarvaname | سفر و نامه
#ده_سال_هوم_لسی_آمریکا
#محمود_قادری_گلابدرهای
#سفرنامه_آمریکا
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸۷ اوت، درگذشت رابیندرانات تاگور (۱۸۶۱–۱۹۴۱) شاعر، نمایشنامهنویس، فیلسوف، موسیقیدان و چهرهپرداز اهل بنگال هند.
📓« در سرزمین حافظ و سعدی »
(سفر رابیندرانات تاگور به ایران)
نوشته یوسف نیکفام
📌 رابیندرانات تاگور، فیلسوف و شاعر هندی در سفری که به #ایران داشت و از آرامگاه های #حافظیه، #سعدیه، #تخت_جمشید، #مساجد بزرگ #اصفهان و #ساختمان_مجلس_شورای_ملی دیدن کرد. او در خطابهایش به تجلیل از مقام شاعری حافظ و سعدی به بررسی وحدت نژادی دو ملت ایران و هند میپردازد. این کتاب شامل گزارش هایی از #سفر تاگور، اشعاری سروده شده درباره تاگور، ملاقاتهای تاگور، عکس های سفر تاگور به ایران و... است.
@safarvaname | سفر و نامه
#در_سرزمین_حافظ_و_سعدی
#رابیندرانات_تاگور
#یوسف_نیکفام
#سفرنامه_ایران
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸8 اوت، سالروز اعلام استقلال افغانستان (۱۹۱۹م)
📙« در کشور خداداد افغانستان »
(۱۹۱۵_۱۹۲۰)
نوشته ایمیل ریبیچکا
ترجمه روح الله یاسر
📌عنوان کتاب خاطرات ایمیل ریبیچکا(Emil Rybitschka) افسر #اتریشی است که سال ۱۹۱۴میلادی به #جنگ_جهانی_اول در #شرق_اروپا فرستاده شد تا در مقابل #روس ها بجنگد.
او چند ماه پس از آغاز جنگ، #اسیر شده و به زندان #ترکستان در #آسیای_میانه منتقل میشود.اما بعد از مدتی با چند تن از همقطارانش به سمت مرزهای کشوری در #جنوب، به نام #افغانستان فرار میکند که تا قبل از آن حتی نامش را نشنیده بود. وی در آنجا با دنیای عجیب و غریب و افسانهایتر از داستانهای هزار و یکشب رو برو میشود.
داستان ورود پرحادثه آنها از طریق رود #آمو، رفتن به قلعه جنگی #دهدادی و سپس شهر #مزارشریف، مشاهده زندگی روزمره مردم مزار و سپس #سفر طولانی آنها به سمت #کابل و توصیف مسیر راه برای آنانی که در سالهای اخیر این مسیرها را سفر کردهاند، بسیار شنیدنی است.
@safarvaname | سفر و نامه
#در_کشور_خداداد_افغانستان
#ایمیل_ریبیچکا
#روحالله_یاسر
#سفرنامه_افغانستان
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸9 اوت، درگذشت هرمان هسه، شاعر و نویسندهٔ سوئیسی.(۱۸۷۷_۱۹۶۲) وی برندهٔ جایزهٔ نوبلِ سال ۱۹۴۶ در ادبیات بود.
📓« سفر شرق »
نوشتۀ هرمان هسه
📌سفر شرق از دیدگاه شخصی نوشته شده است که عضو "The League" می شود ، یک فرقه مذهبی بی انتها که اعضای آن شخصیت های مشهور خیالی و واقعی مانند افلاطون ، موتزارت ، فیثاغورس ، پل کلی ، دون کیشوت ، بودلر و... هستند.
شاخه ای از گروه در جستجوی "حقیقت نهایی" به زیارت "شرق" می رود. راوی از سفر در هر دو زمان و مکان ، در سراسر جغرافیای خیالی و واقعی صحبت می کند.
اگرچه در ابتدا رمان سرگرم کننده و ساده شروع می شود اما رفته رفته وقتی لئو ناپدید می شود گروه دچار اضطراب و مشاجره می شوند و کشمکش اصلی رمان تازه شکل می گیرد. گروه دچار بحران می شوند. لئو که برای همه انسانی جذاب بود و با حیوانات رابطه خوبی برقرار می کرد به ناگاه ناپدید می شود. براستی برای جستجوی او به کجا باید سر زد؟
آنها لئو را متهم می کنند که اشیای مختلفی را که گویا گم شده اند (که بعدا پیدا می شوند) با خود برده و او را سرانجام مقصر می دانند.این امر باعث از هم پاشیدگی گروه می شود تا اینکه...
@safarvaname | سفر و نامه
#سفر_شرق
#هرمان_هسه
#رمان_سفر
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸10 اوت، سالروز افتتاح موزه لوور پاریس. ۱۷۹۳
🎥 مستند « موزه لوور پاریس »
موزه لوور را در یک روز نمیتوان #گردش و بازدید کرد ،آثار نفیس خریداری شده و یا غارت شده از جهان از دوران فراعنه #مصر ، قوم آشور ، سومر ، #ایران و ...... و حتی #اروپا همچون #رم و #یونان در آن جای دارند ، جواهرات هخامنشی ، ستون های #تخت_جمشید در آن جای گرفتهاند و بسیاری از دیدنی های تاریخیای که ارزش #سفر و دیدن آنها با دوربین #مستندساز را دارد.
لینک مشاهده مستند
@safarvaname |سفر و نامه
#موزه_لوور_پاریس
#سفرنامه_پاریس
#فیلم_مستند
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸11 اوت، در طی جنگ ویتنام آخرین گروه نیروی زمینی ارتش ایالات متحده ویتنام جنوبی را ترک کرد. ۱۹۷۲
📓« زندگی، جنگ و دیگر هیچ »
نوشته اوریانا فالاچی
ترجمه لیلی گلستان
📌اوریانا فالاچی، در زمان جنگ #ویتنام، خبرنگاری جوان بود که در سال 1969 به این کشور #سفر کرد. او جنگ های توپخانهای را از نزدیک دید، در مأموریتهای نیروهای #آمریکایی حضور داشت و هیچ آشوب و آشفتگیای در این #جنگ، از چشم او پنهان نماند. فالاچی، قهرمانانی واقعی را در جنگ ملاقات کرد؛ قهرمانانی که به چشم مردم دنیا نمیآمدند و او بود که با دیدن فداکاریها و اتفاقات خونین جنگ، شیفته و مجذوب این افراد میشد.
رمان زندگی، جنگ و دیگر هیچ، تشریحی زیبا و فوق العاده جذاب از اتفاقات یک سال از جنگ ویتنام است که اوریانا فالاچی، آن را به شکل داستان به رشتهی تحریر درآورده است.
@safarvaname |سفر و نامه
#زندگی_جنگ_و_دیگر_هیچ
#اوریانا_فالاچی
#لیلی_گلستان
#سفرنامه_ویتنام
#سفرنامه_جنگ
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸12 اوت، درگذشت توماس مان (۱۸۷۵_۱۹۵۵) نویسنده آلمانی که در سال ۱۹۲۹ برنده جایزه نوبل ادبیات را دریافت کرد.
📔« سفر دریایی با دن کیشوت »
نوشته توماس مان
ترجمه محمود حدادی
📌او در یک #سفر_دریایی از #اروپا به #آمریکا که در آن کتاب دن کیشوت را میخواند اندیشههایش را روی کاغذ آورد و به این ترتیب کتاب #سفر دریایی با #دن_کیشوت که بهنوعی دفتر خاطرات این نویسنده است نوشته شد.
دلیل رفتن توماس مان به آمریکا در آن زمان به قدرت رسیدن #هیتلر و آواره شدن او مانند بسیاری از سایر افراد در آن زمان بود و کتاب او را میتوان یکی از اولین کتابهایی دانست که در آن زمان و در این حوزه نوشته شدهاند. #سفرنامه توماس مان پر از ترسهای او دربارهی #وطن ش است و رنگی از غم و درد در خود دارد که میتوان آن را حس کرد.
@safarvaname |سفر و نامه
#سفر_دریایی_با_دن_کیشوت
#توماس_مان
#محمود_حدادی
#سفرنامه_آمریکا
#سفرنامه_جنگ
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸13 اوت، درگذشت هِربرت جورج وِلز (۱۸۶۶_۱۹۴۶) روزنامهنگار، جامعهشناس، تاریخنگار سوسیالیست اهل انگلستان و نویسندهٔ رمان و داستان کوتاه.
او به خاطر خلق رمانهای علمی–تخیلی شناخته شدهاست و اغلب از او با عنوان «پدر علمی-تخیلی» یاد میشود.
📘« ماشین زمان »
نوشته هربرت جورج ولز
ترجمه فاطمه داودپور
📌نخستین #سفر حیرت آور #مسافر زمان 800000 سال فراتر از دوران خودش آغاز می شود.
این کتاب ماجرای دانشمندی را روایت میکند که میتواند دستگاهی بسازد که در زمان سفر کند.
سفر او با این ماشین اتفاقات مهمی را میسازد. ساخت #ماشین_زمان همواره برای بشر اتفاقی غیرممکن بوده است که آرزوی دیرینه و دست نیافتنیاش بوده. این کتاب روایت این آرزو هاست.
@safarvaname |سفر و نامه
#ماشین_زمان
#هربرت_جرج_ولز
#فاطمه_داودپور
#سفرنامه_تخیلی
#رمان_سفر
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸۲۳ مرداد، سالروز جدا شدن بحرین از ایران. ۱۳۵۰ ش
📙« بحرین؛ یادی از آن استانِ آشنای گمشده »
نوشته فریدون زندفرد
📌نگارنده، که خود #سفیر ایران در #کشورهای_عربی بوده است، پس از بیان کلیاتی دربارة جغرافیا، ترکیب جمعیتی، منابع اقتصادی و موقعیت سیاسی کشور #بحرین، با استناد به اسناد و گزارشهای رسمی، رخدادهای تاریخی این کشور را برمیشمرد و به وقایع و جریانهای رخ داده در آن کشور میپردازد.
از میان رخدادهای مورد توجّه در کتاب میتوان به این موارد اشاره کرد: قرارداد عمومی سال 1820م؛ قرارداد 1856م انگلیس با شیخ بحرین؛ قرارداد 1880 و 1892م و مسئلة تحت الحمایگی بحرین؛ ایجاد پایگاه دریایی در بحرین به سال 1935م؛ #جدایی_بحرین از ایران با اقدام سازمان ملل متحّد و مساعی همه جانبه دبیر کل #سازمان_ملل در سال 1969 1970 م .
@safarvaname |سفر و نامه
#بحرین
#فریدون_زندفرد
#سفرنامه_بحرین
#سفرنامه_سیاسی
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸15 اوت، درگذشت گراتزیا دلددا، نویسنده ایتالیایی (1936_1871)
(گراتزیا کوزیما دِلِدّا نویسندهٔ ایتالیایی اهل جزیرهٔ ساردینیا. وی در سال ۱۹۲۶ برندهٔ جایزه نوبل ادبیات شد.)
📔« غربت »
نوشته گراتزیا کوزیما دِلِدّا
ترجمه بهمن فرزانه
📌رجینا به همراه شوهرش «آنتونیو» به سمت #رم، زادگاه آنتونیو، درحرکت است، اتفاقات زیادی در رم برای او میافتد. رجینا به خاطر #غربت در این شهر، دچار افسردگی کوتاهمدت شده و به این دلیل به #زادگاه ش برمیگردد.
در این میان آنتونیو به خاطر خواستههای زیاد رجینا به خواهش زنی به نام «مادام» در یک قمار شرکت کرده و برنده میشود. بعد از بازگشت دوباره رجینا به رم به وسیله یکی از دوستانش تهمتی به «آنتونیو» زده میشود که او فاسق «مادام» است و به همین دلیل برای او کار میکند. و ...
@safarvaname |سفر و نامه
#غربت
#گراتزیا_دلددا
#بهمن_فرزانه
#رمان_سفر
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸15 اوت، زادروز توماس ادوارد لورنس، معروف به لورنس عربستان ۱۸۸۸_۱۹۳۵
(توماس ادوارد لورنس؛ باستانشناس، افسر نظامی، دیپلمات و جاسوس بریتانیایی.)
🎥 مستند « لورنس عربستان »
📌لورنس شخصیت خیلی خاصی داشته است زیرا از یک طرف از دوران کودکی بواسطه کتاب هایی که از این منطقه خوانده است عاشق #سرزمین رمز آلود، اسطوره ای و اسرار آمیز #غرب_آسیا بوده است و از یک طرف دیگر به عنوان شهروند #بریتانیا وقتی با یک هیأت #باستان_شناسی به منطقه #سفر می کند و با اعراب دست دوستی می دهد، مجبور بوده اقداماتی را به ضرر مردم این منطقه انجام دهد ولی جالب این بوده که لورنس در همین حال از این اقدامات احساس ناراحتی و عذاب وجدان می کرده است!
لینک مشاهده مستند
@safarvaname |سفر و نامه
#توماس_لورنس
#لورنس_عربستان
#فیلم_مستند
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه