🏴🏴🏴
تفاوت دفع بلا و رفع بلا چيست؟ در اين مسئله صدقه چه نقشى دارد؟
✍آیت الله جوادی آملی:(دفع بلا يعنى انسان كارى انجام دهد كه بلا نيايد؛ مثل واكسنى كه انسان استفاده مى كند تا بيمار نشود. در واقع پيشگيرى است. رفع بلا آن جا است كه بلا آمده و بايد آن را برطرف كرد؛ مثل اين كه شخصى بيمار شده و بايد درمان شود.صدقه هر دو كار را انجام مى دهد(هم دفع بلا هم رفع بلا)
❇️از آقا امام صادق (علیه السلام) نقل شده است که :«الصَّدَقَةُ لَیْلَةَ اَلْجُمُعَةِ بِأَلْفٍ وَ اَلصَّدَقَةُ یَوْمَ اَلْجُمُعَةِ بِأَلْفٍ(ثواب صدقه در شب و روز جمعه هزار برابر-اوقات دیگر- است)
🏴🏴🏴
🏴🏴🏴
دو داستان آموزنده
روزى مرد جوانى نشسته بود و با همسرش غذا مى خوردند و پيش روى آنان مرغ بريان قرار داشت ، در اين هنگام گدائى به در خانه آمد و درخواست کمک كرد.
جوان از خانه بيرون آمد و با خشونت تمام ، سائل را از در خانه براند و محروم ساخت ؛ مرد محتاج نيز راه خود را گرفت و رفت .
پس از مدتى چنان اتفاق افتاد كه همان جوان ، فقير و تنگدست شد و تمام ثروت او نابود گرديد و همسرش را نيز طلاق داد. زن هم بعد از آن با مرد ديگرى ازدواج نمود.
از قضاء روزى آن زن با شوهر دوم خود نشسته بود و غذا مى خوردند و درون سفره پيش روى آنان مرغى بريان نهاده بود، ناگهان گدائى در خانه را به صدا در آورد و تقاضاى كمك نمود.
مرد به همسرش گفت : برخيز و اين مرغ بريان را به اين سائل بده ! زن از جا برخاست و مرغ بريان را بر گرفت و به سوى در خانه رفت كه ناگهان بديد سائل همان شوهر نخستين اوست . مرغ را به او داد و با چشم گريان برگشت .
شوهر از سبب گريه زن پرسيد: زن گفت : اين گدا، شوهر اول من بوده است و سپس داستان خود را با سائل پيشين كه شوهرش او را آزرده و از در خانه رانده بود، به تمامى بيان كرد.
وقتى زن حكايت خويش را به پايان آورد، شوهر دومش گفت : اى زن بخدا سوگند، آن گدا خود من بودم .
داستان دوم
اميرالمؤ منين علی علیه السلام روزی براى يك نفر، پنج وسق (900 كيلو) خرما از خرماى زمين خودش را كه در ينبع (اطراف مدينه ) مالك بود فرستاد؛ آن شخص هم از مردمانى بود كه به عطاى حضرت چشم داشت و هيچ در مقام تقاضا از آن جناب و غير را راضى نمى كرد!
يك نفر حضور حضرت عرض كرد: به خدا قسم آن شخص از شما تقاضايى نكرده بود كه چنين عطائى فرموديد، اگر يك واسق (يك كيلو) به او مى داديد كافى بود!
حضرت فرمود: خداوند امثال شما را در بين مسلمين زياد نكند، من مى بخشم و تو بخل مى كنى ؟
اگر من آن چه اميد دارد ندهم مگر بعد از تقاضا، پس جز به قيمت آنچه را كه از او خريده ام ، نداده ام . زيرا آن صورتى كه براى پروردگارش به خاك مى مالد و عبادت مى كند را، واداشتم كه براى من هم ، بذل نمايد؛ هر كه چنين كند با برادر مسلم خود، و حال آنكه مى داند محل قابل است براى صله و نيكى ، پس راست نگفته است با خدا كه در دعا در خواست بهشت براى او كند.
با آنكه بخل مى كند براى او متاع فانى دنيا را، زيرا كه بنده در دعا مى گويد: (اللهم اغفر للمؤ منين و المؤ منات خدا يا بيامرز مردان مؤ من و زنان مؤ منه را) چون مغفرت را خواسته براى برادرش ، پس بهشت را خواسته است ، لذا سزاوار نيست به گفتار بدون عمل بگويد.
🏴🏴🏴
هدایت شده از کریم
نکاتی از قرآن 98
با اهل کتابی که به خدا و قیامت ایمان نیاورده و حرام خدا را حرام ندانسته و به دین اسلام نمی گروند جنگ کنید تا داوطلبانه و شکست خورده جزیه بدهند.
علما و راهبان و مسیح را خدای خود پنداشته و می خواهند نور خدا را خاموش کنند که خدا نگذاشته و به حد اعلی می رساند و دین اسلام را بر همه ادیان تسلط می دهد.
به کسانی که طلا و نقره را ذخیره می کنند و در راه خدا انفاق نمی کنند بشارت عذاب دردناک بده !
آن طلا و نقره ها را در جهنم به بدنشان به حالت مذاب چسبانده و می گویند بچشید !
هدایت شده از سلامت آنلاین
۱۲ توصیه طلایی برای کنترل فشارخون !🩸
سبک زندگی تقریبا بیشترین تأثیر رو روی ابتلا به فشارخون بالا داره و خوشبختانه با دستورالعملهای درست چیزیه که میشه تغییرش داد.
کانال بزرگ #سلامت_آنلاین👇
@salamat_on
هدایت شده از آیات الهی
✨ عالم برزخ را بهتر بشناسیم ✨ ( ۵ _ ۲۷ )
بر طبق آیات الهی، یکی از اسباب و علل رشد بسوی تعالی، آزمایشات و ابتلائات الهی است.
در پیغام روز گذشته میهمان آیهء ۱۵۵ بقره بودیم و امروز میهمان آیهء ۳۵ انبیاء میشویم 👇
🌹🌹كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ۗ وَنَبْلُوكُم بِالشَّرِّ وَالْخَيْرِ فِتْنَةً ۖ وَإِلَيْنَا تُرْجَعُونَ.
هر انسانى طعم مرگ را مى چشد. و شما را با بدیها و خوبیها آزمایش مى کنیم. و بسوى ما بازگردانده مى شوید. ۳۵ انبیاء.
تفسیر: قانون مرگ، یک قانون کلی است و برای همه حادث میشود.
پس زمان را نباید از دست داد. باید بدون فوت وقت، اسباب هدایت را بیابیم و تلاش کنیم تا به یاری خداوند هدایت شویم و سعادتمند إن شاءالله.
👈 ما شما را با بدیها و نیکیها امتحان مى کنیم، و سرانجام بسوى ما باز مى گردید.
مفهوم آیه اینست که جایگاه اصلى ما این جهان نیست، بلکه جاى دیگر است. ما تنها براى کسب تکامل به این دنیا می آییم و پس از پایان زمان مقرر به جایگاه اصلى خود که سراى آخرت است بازمی گردیم.
🌸 و چه تعبیر زیبایی آقا رسول الله فرمودند: مقایسهء دنیا در برابر آخرت، مانند عالم جنین است در برابر دنیا.
جنین در یک محیط کاملا بسته و محدود و سخت قرار دارد و مراحل رشد را سپری می کند تا آمادهء آمدن به این دنیا شود، و در دنیا در معرض آزمایشهای شر و خیر قرار می گیرد تا آمادهء رفتن به عالم بالا شود.
👈 کودکی را در نظر بگیریم که با تمام ضعفها و ناتوانیها و دلتنگیها راهی مدرسه میشود و هیچکس هم به اندازهء مادرش او را دوست ندارد. مادر می داند انجام تکالیف برای فرزندش سخت است اما او را مجبور به انجام تکالیف می کند، بازی کودک، تفریح او، گشت و گذارش را محدود می کند تا او تکالیف سخت مدرسه را انجام دهد.
و جالب اینجاست که دیگران هم، این مادر را تحسین می کنند.
چطور؟
این مادر، با همهء عشقی که به فرزندش دارد، بر او سخت می گیرد و اگر فرزندش شرایط را نپذیرد چه بسا از طرف مادر جریمه هم بشود. چون مادر می داند و کودک نمی داند.
همهء اینها برای اینست که فرزند، رشد کند و صاحب موقعیتهای بهتر و بالاتر بشود.
👈 آیا میتوان گفت که این مادر، عاشق فرزندش نیست؟!!
👈 آیا خداوند عاشق اباعبدالله نبود که اجازه داد و اصلا اینطور خواست که بهترینها در روی کرهء زمین، گرفتار بدترینها شوند؟
خداوند بهترینها را برای ماموریتی بزرگ انتخاب کرد و آن بهترینها با سختیهای شدیدی که در راه انجام ماموریت بزرگ الهی متحمل شدند توانستند به بالاترین مقامهای آخرت دست پیدا کنند و آن شد که امام حسین به مقام ثارالله رسید.
🌹وَاللَّهُ یَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ.
خدا می داند و شما نمی دانید ۲۱۶ بقره.
👈 اما نکتهء قابل توجه در آیهء مورد بحث، اینست که مواد امتحانىِ شر، مقدم بر خیر ذکر شده. این به این دلیل است که امتحانهای الهی که با سختی همراه است، سختتر و مشکلتر خواهد بود از امتحاناتی که با نعمت همراه است.
👈 بنابراین در هر دو صبور باشیم و شکرگزار 👇
🌹🌹فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً.
إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً.
پس به یقین با سختی، آسانی هست.
به یقین با سختی، آسانی هست. ۵ و ۶ انشراح.
🌼 به این معنی که وقتی گرفتاری یا سختی و یا مصیبتی برایمان پیش می آید قطعا به موازات آن، نعمت و اخبار خوب و آسانی هم به ما رو می کند.
بنابراین، همیشه سختیها و ناگواریها نیمهء پر هم دارند. همانگونه که خوشیها و شادیها دارای نیمهء خالی هم هستند. پس نه در مصیبتها، همهء امید خود را از دست بدهیم، و نه در شادیها دچار غرور و شعف بیحد بشویم.
در اینباره خداوند فرموده اند، در سختیها علاوه بر صبر، شکرگزار هم باشید، و در شادیها، علاوه بر شکرگزاری، صبور هم باشید:
🌹إِنْ یَشَأْ یُسْکِنِ الرِّیحَ فَیَظْلَلْنَ رَواکِدَ عَلى ظَهْرِهِ إِنَّ فِی ذلِکَ لَآیات لِکُلِّ صَبّار شَکُور. ۳۳ شوری.
🌹 وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا مُوسَى بِآیَاتِنَا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَکَ مِنْ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللهِ إِنَّ فِی ذَلِکَ لاَیَات لِکُلِّ صَبَّار شَکُور. ۵ ابراهیم.
🌹 أَ لَمْ تَرَ أَنَّ الْفُلْکَ تَجْرِی فِی الْبَحْرِ بِنِعْمَتِ اللّهِ لِیُرِیَکُمْ مِنْ آیاتِهِ إِنَّ فِی ذلِکَ لَآیات لِکُلِّ صَبّار شَکُور. ۳۱ لقمان.
/اصولا آزمایشات الهی چگونه باعث رشد انسان میشوند؟
فردا إن شاءالله/