.اهمیت استغفار در ماه رمضان.mp3
6.48M
اهمیت #ماه_مبارک_رمضان
🌹هر شب، خداوند سه بار ندا مي دهد آيا کسي هست.. ؟
🎙#آیت_الله_مجتهدی_تهرانی
📣کانال #سلام_فرشته در ایتا، سروش، بله
@salamfereshte
#استغفار #اخلاقي #نکته #حديث #شرح_حديث #جمعه_ماه_رمضان #مغفرت #بخشش
هدایت شده از مدرسه علميه الهادی علیه السلام
💦نم نم باران بهاری
#استاد_عربیان حفظه الله:
🌺عزیزان، قدر این جور برنامه ها را بدانید. این جور برنامه، می توانم تشبیه کنم به نم نم باران در بهار جوانی و رشد است. اگر نم نم باران در بهار، بر زمین ببارد و در زمین فرو برود، سرمنشا رویش می شود. اینکه یک برنامه ای هر روز انسان از روایات استفاده کند، با یک مقدار مشخصی.
🍀امیدوارم که هم نیت ما در وقت شرکت، یک نیت الهی – خدایی باشد. مواظب درون خود و افکار خودمان باشیم. با ذهن پراکنده، مشوش، حیف است که در این جور جلسات حضور پیدا کنیم. فکر و خیالها و نگرانی ها را بگذاریم دم در. با آرامش، با وضو، با یاد خدا و با استغفار وارد شویم.
🌸این طور تصور کنیم که در مسجد رسول الله و محضر رسول الله هستیم و متوسل شویم به خود رسول الله که کمک کنند بهره مند شویم از این فرمایشات. ان شاالله هم خوب بفهمیم. هم به دلمان بنشیند. و هم موفق بشویم که در زندگی مان پیاده کنیم.
📚برگرفته از سلسله جلسات #حدیث_خوانی، #جلسه_سوم در تاریخ دوشنبه 1400/08/10
#قسمت_بیست_و_دو
ادامه دارد ....
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله
#وصیت
#معرفی_حدیث
#حدیث
هدایت شده از مدرسه علميه الهادی علیه السلام
✨رویت حضرت حق
#استاد_عربیان حفظه الله:
🌺رسول گرامی اسلام، در مقابل تقاضای جناب ابوذر... اولا صحبتشان را از انگیزه سازی شروع کردند... در ادامه وقتی خواستند اصل توصیه ها را مطرح کنند، اولین توصیه رسول گرامی اسلام، یک عبادت قلبی بود: اعْبُدِ اللَّهَ کَأَنَّکَ تَرَاهُ، فَإِنْ کُنْتَ لَا تَرَاهُ فَإِنَّهُ یَرَاکَ یک عبادت قلبی.
✨ زیرساخت بندگی و اطاعت و دینداری باید اینجور باشد. قلب به خدا توجه کند. اصلا دینداری ما یک عمقی پیدا می کند که دیگر هیچ چیزی نمی تواند آن را متزلزل کند. چیزی که قلبی باشد، هیچ چیزی نمی تواند آن را متزلزل کند.
☘️در این عبادت قلبی، صحبت از رویت حضرت حق است. این رویت، رویت قلبی است. ممکن است و هیچ جای شک و تردید ندارد. کسی نمی تواند ایراد بگیرد که خداوند قابل رویت نیست و بگوید رویت، نشان دهنده محدودیت است و خداوند یک وجود بینهایت است و اصلا غیرممکن است رویت در مورد خداوند متعال.
📌آن رویتی که غیرممکن است و محال است و ما هم قبول داریم و در دنیا و آخرت می گوییم غیرممکن است، رویت با بصر و چشم سر است. غیر ممکن است.
✨اما رویت با قلب، رویت با دیده قلبی، به چشم دل، این ممکن است. این کمال است. این را انبیای الهی داشته اند و ما را دعوت کرده اند برای بهره مند شدن از یک چنین رویتی. و این نه تنها در آخرت، بلکه در دنیا هم ممکن است. اما طبیعتا در دنیا، انسان باید زحمت بکشد. تلاش وافری داشته باشد تا خودش را آماده کند. از هر آنچه که او را مشغول می کند خودش را کنار بکشد.
📚برگرفته از سلسله جلسات #حدیث_خوانی، #جلسه_سوم در تاریخ دوشنبه 1400/08/10
#قسمت_بیست_و_سه
ادامه دارد ....
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله
#وصیت
#معرفی_حدیث
#حدیث
9.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصويري
🎙 #استاد_شجاعی
🌙 شبهای قدر، میتوانند مهمترین و
سازندهترین اوقات زندگی هر انسان باشند.
💯 در این شبها، چگونه دعا کنیم و چه تصمیمی بگیریم
که بالاترین و بهترین تقدیرات، نصیبمان شود؟!
📣کانال #سلام_فرشته در ایتا، سروش، بله
@salamfereshte
#مهدوي #قدر #فرصت #دعا #وظيفه
هدایت شده از مدرسه علميه الهادی علیه السلام
📌انقطاع درونی مهم تر است
#استاد_عربیان حفظه الله:
ببینید در مناجات شعبانیه چقدر خوب این فرصتی که باید فراهم بشود به تصویر کشیده شده است که إِلهِى هَبْ لى كَمالَ الانْقِطاعِ إِلَيْكَ، وَأَنِرْ أَبْصارَ قُلُوبِنا بِضِياءِ نَظَرِها إِلَيْكَ، دارد همان رویت را می گوید. فانر ابصار قلوبنا نه بصر سر. بصر دیده ظاهری نه. ابصار قلوبنا بضیا نظرها الیک. حَتَّى تَخْرِقَ أَبْصارُ الْقُلُوبِ حُجُبَ النُّورِ فَتَصِلَ إِلى مَعْدِنِ الْعَظَمَةِ هی همین طور ترقی کند و بیشتر بهره مند شود.
📌چیزی که اینجا خوب است به آن توجه کنیم کمال انقطاع است. کمال انقطاع هم به انقطاع بیرونی اشاره دارد هم انقطاع درونی. گاهی موقع انسان انقطاع بیرونی برایش حاصل می شود. بعضی، به صورت غیر لازم معاشرت دارند. دامان غفلت خودشان را پهن کرده و پرنده های فکر و خیال و غفلت، جیک جیک در این دامان غفلتی که پهن کرده می خوانند و سر و صدا. اصلا نمی تواند تمرکزی داشته باشد.
☘️برخی هم دامان غفلت خودشان را جمع می کنند. بی جهت در هر کاری که معلوم نیست برای آن ها مفید باشد وارد نمی شوند. تدبیر می کنند. با برنامه زندگی می کنند. به اندازه زندگی می کنند. به اندازه معاشرت دارد. این تا مقدار زیادی کمک می کند به اینکه آن پراکندگی و آشفتگی ذهنی فکری کم شود. بستر خوبی فراهم شود. اما فقط انقطاع بیرونی کافی نیست. انقطاع بیرونی به اینکه مثلا آدم با افرادی که معاشرت با آن ها سازنده نیست، مثلا معاشرت با کفار، با اهل معصیت، بااهل نفاق، کنار بکشد. معاشرت نداشته باشد. مگر اینکه در بعضی موارد مجبور باشد. مثلا یکی از بستگان نزدیکش اهل معصیت است. اهل نفاق است. حتی کافر است. آنجا باید وظایف ظاهری خودش را مراعات کند ولی به اندازه.
🔹پس آن انقطاع ظاهری ممکن است و می توانیم تا اندازه ای بگوییم به راحتی محقق می شود اما 👈مهم انقطاع درونی است. چون وقتی انسان از همه کنار کشید، می رود گوشه ای می نشیند. یک وقت می بینیم درون، آنقدر سر و صدا و فکر و خیال است. هر چه که دیده و شنیده و برخورد داشته، یک صورتی، یک عکسی، یک اثری، یک باقی مانده ای در درونش است. این ها همه هجوم می آورند. او را احاطه می کنند. اصلا نمی تواند خودش را از چیزهایی که در درونش جمع شده، منقطع کند. که إِلهِى هَبْ لى كَمالَ الانْقِطاعِ إِلَيْكَ. این کمال انقطاع به این حساب است. وقتی این کمال انقطاع حاصل شد، اتفاقات خیلی خوبی پیش می آید.
📚برگرفته از سلسله جلسات #حدیث_خوانی، #جلسه_سوم در تاریخ دوشنبه 1400/08/10
#قسمت_بیست_و_چهار
ادامه دارد ....
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله
#وصیت
#معرفی_حدیث
#حدیث
هدایت شده از مدرسه علميه الهادی علیه السلام
♨️راه به دست آوردن انقطاع درونی چیست؟
#استاد_عربیان حفظه الله:
✍️مجموعه ای از کارها. که این مجموعه باید به تدریج در زندگی پیاده شود. اولین گامش این است که از مخالفت الهی، خودش را کنار بکشد. از گناه و معصیت خودش را کنار بکشد. چون گناه و معصیت در درونش کشمکش ایجاد می کند.
☘️عجیب است دوستان، اطاعت و بندگی خدا، کارهای درست، اصلا موجب تشویش و نگرانی درونی نمی شود بلکه یک آرامش خاطری انسان پیدا می کند. اما معصیت، گناه، مخالفت با حضرت حق، یک کشمکش درونی درست می کند و ذهن انسان را مشوش می کند. این یک قسمت مهمی از ناحیه گناهان کبیره و به طور کلی، اموری که تحت عنوان محرمات مطرح می شود، این را باید فاصله گرفت.
🔹این را که فاصله می گیریم یعنی در حقیقت ورودی ها یک جوری کنترل می شوند. از مولا علی علیه السلام سوال کردند که چطوری به این مقام و مرتبه رسیدی، در جواب فرمودند: کنت بوابا لقلبی. بواب دربان است. دربان خیلی دقیق که کار محافظت را خیلی خوب انجام می دهد. من دم در قلب خودم می ایستادم و نمی گذاشتم هر چیزی وارد بشود. هر چیزی که به صلاح نبود و خدایی نبود، نمی گذاشتم وارد شود. این جوری. قسمت مهمی این است. به تدریج وقتی این درست شد، مدتی انسان باید کار کند گناه از زندگی اش حذف شود. به لغویات انسان می رسد. از این ناحیه انسان آسیب می بیند. آسیبی که انسان می بیند،
🌸پس در مرحله اول از گناهان است. که البته ترک واجبات هم بخشی از گناهان است. آن دسته دومی از عواملی که موجب آسیب است، لغویات است. این لغویات را هم خلاصه انسان باید بگذارد کنار. از این ناحیه هم یک آرامشی در درون انسان پیش می آید.
✨این کارها را که به تدریج انسان انجام می دهد، می بیند در درونش سر و سامان پیدا می کند. در کنارش، وظایف شرعی را هم انجام می دهد. عبادت هایی هم که متناسب با آن وضعیت و جایگاهی که در آن قرار دارد را انجام می دهد. این ها دست در دست هم می دهد که یک وضعیت خوش آیندی پیدا می کند.
📚برگرفته از سلسله جلسات #حدیث_خوانی، #جلسه_سوم در تاریخ دوشنبه 1400/08/10
#قسمت_بیست_و_پنج
ادامه دارد ....
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله
#وصیت #معرفی_حدیث #حدیث
#انقطاع #اخلاقی #دستورالعمل
🌺شيريني وصال
🔸 انسان می تواند از غیر خدا صرف نظر كند و به #بارگاه_الهی برسد، برای اینكه همه چیز آنجا هست.
🍀در دعای ابوحمزه ثمالی هست كه «أنَّ الرَّاحِلَ اِلَیكَ قَریبُ الْمَسافَةِ وَاَنَّكَ لا تَحْتَجِبُ عَنْ خَلْقِكَ اِلاَّ اَنْ تَحْجُبَهُمُ الْأَعمالُ دوُنَكَ»؛
🌸خدایا! اگر كسی #سفر_الهی داشته باشد راه خیلی نزدیك است; این چنین نیست كه راه، زمانی و زمینی باشد، اگر كسی بخواهد از خویشتن بِرَهد و به محبوب حقیقی برسد، «یك قدم بر خویشتن نِه وان دگر در كوی دوست».
🔸 فرمود اگر خواستی به #لقای_الهی بروی، این پا را روی هوس بگذار پای دوم در كوی دوست است: «یك قدم بر خویشتن نِه وان دگر در كوی دوست».
📚بيانات #آیت_الله_جوادی_آملی در سخنرانی عمومی در تاریخ: 1392/03/16
📣کانال #سلام_فرشته در ایتا، سروش، بله
@salamfereshte
#قرب #خدا #اخلاقي #سيروسلوک #ارتباط_با_خدا
☑️ علي عليه السلام، محرم وحي الهي
▪️ در خطبه قاصعه یعنی خطبه 192 كه تقریباً مفصّل ترین خطبه نهج البلاغه است، حضرت امیر (سَلامُ الله عَلَیه) #فضایل خود را که ذكر می كند، می فرماید من از دوران كودكی با رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلم) همراه بودم؛ رسول خدا را از همان دوران شیرخوارگی، فرشته بسیار عظیمی: «أَعْظَمَ مَلَكٍ مِنْ مَلَائِكَتِه»، تأیید می كرد «یسْلُكُ بِهِ طَرِیقَ الْمَكَارِمِ وَ مَحَاسِنَ أَخْلاَقِ الْعَالَمِ لَیلَهُ وَ نَهَارَهُ»؛ من با پیامبر بودم، پیامبر هم با اعظمِ مَلَك الهی بود كه شبانه روز در #تحت_تدبیر_آن_ملک بود. «وَ لَقَدْ كُنْتُ أَتَّبِعُهُ اتِّبَاعَ الْفَصِیلِ أَثَرَ أُمِّهِ یرْفَعُ لِی فِی كُلِّ یوْمٍ مِنْ أَخْلاَقِهِ عَلَماً وَ یأْمُرُنِی بِالْاِقْتِدَاءِ بِهِ وَ لَقَدْ كَانَ یجَاوِرُ فِی كُلِّ سَنَةٍ بِحِرَاءَ»؛ هر ساله او به كوه حرا می رفت و مانند اعتکاف مجاورت می كرد اما «فَأَرَاهُ وَ لاَ یرَاهُ غَیرِی»؛ فقط من می دیدم كه او در كوه حرا هر ساله معتكف می شود. «وَ لَمْ یجْمَعْ بَیتٌ وَاحِدٌ یوْمَئِذٍ فِی الْإِسْلامِ غَیرَ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم وَ خَدِیجَةَ وَ أَنَا ثَالِثُهُمَا».
🔹 آنگاه فرمود: «أَرَی نُورَ الْوَحْی وَ الرِّسَالَةِ وَ أَشُمُّ رِیحَ النُّبُوَّةِ»؛ من نورِ وحی را می دیدم، نور رسالت را می دیدم و #بوی_نبوت را استشمام می كردم «وَ لَقَدْ سَمِعْتُ رَنَّةَ الشَّیطَانِ حِینَ نَزَلَ الْوَحْی عَلَیهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم »؛ وقتی وحی نازل شد من نالهٴ شیطان را شنیدم، «فَقُلْتُ: یا رَسُولَ اللَّهِ مَا هذِهِ الرَّنَّةُ»؛ این اَنین و این ناله چیست؟ «فَقَالَ هذَا الشَّیطَانُ قَدْ أَیسَ مِنْ عِبَادَتِهِ»؛ این ناله یأس شیطان است، او فهمید که دیگر در این سرزمین عبادت نمی شود، [یعنی] با نازل شدن وحی، بساط عبادت شیطان برچیده شد.
🔹 آن گاه به من فرمود: «إِنَّكَ تَسْمَعُ مَا أَسْمَعُ وَ تَرَی مَا أَرَی إِلاَّ أَنَّكَ لَسْتَ بِنَبِی وَ لكِنَّكَ لَوَزِیرٌ وَ إِنَّكَ لَعَلَی خَیرٍ»؛ فرمود یا علی! هر چه را كه من می شنوم تو می شنوی، هر چه را كه من می بینم تو می بینی؛ ولی تو وزیر منی، تو نبی نیستی. نفرمود تو ولی نیستی، فرمود تو نبی نیستی، چون نبوّت، بین ولایت و رسالت است، بنابراین پشتوانهٴ اصلی این مقامات، همان #ولایت است كه اینها دارند..
📚بيانات #آيت_الله_جوادي_آملي حفظه الله در درس تفسير سوره مبارکه حشر جلسه 7
📣کانال #سلام_فرشته در ایتا، سروش، بله
@salamfereshte
#امام_علي عليه السلام #اميرالمومنين #مناسبتي
✨از شکر چنین لطفی غافل نباشید
🌸اگر #خداوند فرصتهایی را در ماه رمضان برایتان پیش آورد تا بتوانید با دلی آرام به #روزه و #دعا و #نماز بپردازید بدانید #لطف بزرگی نصیب شما شده است و از #شکر چنین لطفی #غافل_نباشید، و #فراغتی را که جهت #اُنس بیشتر با خودش برایمان فراهم کرده است، کم نگیرید.
🌼ملاحظه میکنید پیش از ظهر یا بعد از ظهرِ ماه رمضان #فرصتی پیدا کرده اید که به دعاهای آن روز بپردازید این فرصت به این معنا است که خدا لطف و کرمی به ما کرده و ما را در #فراغت قرار داده است تا در آن فرصتِ تنهایی به بهترین نحو میهمانش باشیم..
🤲الحمدلله رب العالمين🤲
📚رمضان دریچه رویت، صفحه ۲۷۲
📣کانال #سلام_فرشته در ایتا، سروش، بله
@salamfereshte
#رحمت_الهي
🔸 دعای #روز_بیست_و_دوم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُمَّ افْتَحْ لِي فِيهِ أَبْوَابَ فَضْلِكَ، وَ أَنْزِلْ عَلَيَّ فِيهِ بَرَكَاتِكَ، وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِمُوجِبَاتِ مَرْضَاتِكَ، وَ أَسْكِنِّي فِيهِ بُحْبُوحَاتِ جَنَّاتِكَ، يَا مُجِيبَ دَعْوَةِ الْمُضْطَرِّينَ.
خدایا در این ماه درهای فضلت را به روی من بگشا، و برکاتت را بر من نازل فرما، و به موجبات خشنودی ات موفقم بدار، و در میان بهشت هایت جایم ده، ای برآورنده خواهش درماندگان.
📣کانال #سلام_فرشته در ایتا، سروش، بله
@salamfereshte
#ماه_رمضان
#دعای_روز
هدایت شده از مدرسه علميه الهادی علیه السلام
✨بی نهایت من جمیع الجهات
#استاد_عربیان حفظه الله:
✍️در ادامه، حضرت توجه می دهند. به ابوذر فرمودند که عبادتت، همراه با مراقبه باشد. مراقبه حضرت حق جل شانه. اعْبُدِ اللَّهَ کَأَنَّکَ تَرَاهُ، گویا خدا را می بینی فَإِنْ کُنْتَ لَا تَرَاهُ فَإِنَّهُ یَرَاکَ خب اینجا در رابطه با خداوند متعال و معرفت ، مقداری حضرت توضیح می دهند: وَ اعْلَمْ أَنَّ أَوَّلَ عِبَادَةِ اللَّهِ الْمَعْرِفَةُ بِهِ این اولین و برترین و مقدم ترین عبادت است. چون اگر معرفت نباشد آدم عبادت نمی تواند بکند. تا کسی خدا را نشناسد، نمی تواند خدا را عبادت کند. هر مرتبه ای از عبادت، شناخت متناسب با آن مرتبه را لازم دارد. بدون آن شناخت، اصلا نمی توانیم عبادت کنیم. پس معرفت مقدم است. با همه مراتبی که دارد. در هر مرتبه ای از عبادت و بندگی، ما احتیاج داریم به معرفت مناسب و متناسب با آن مرتبه.
☘️این معرفت را حالا حضرت باز می فرمایند. ببینید چقدر زیبا باز می فرمایند.این هایی که حضرت می فرمایند عقلی و فطری است. خیلی خوب انسان با یک عقل در حقیقت غیرمشوش و غیر آلوده و یک فطرت سالم، این را به خوبی درک می کند و فورا همراه می شود فَهُوَ الْأَوَّلُ خدا اول است. این اول باید بیان شود. اصلا اول عددی مراد نیست فَهُوَ الْأَوَّلُ قَبْلَ کُلِّ شَیْ خدا اول است. قبل از کل شی است. فَلَا شَیْ ءَ قَبْلَهُ، هیچ چیزی قبل از خدا نیست. هیچ چیزی را نمی توانیم قبل از خدا در نظر بگیریم.
🌸در ادامه کمک می کند که این مطلب را بهتر بفهمیم. وَ الْفَرْدُ خدا، فرد است. حالا این فرد را معنا می کند فَلَا ثَانِیَ لَهُ اصلا ثانی ای ندارد و امکان ندارد ثانی داشته باشد. در حقیقت اگر بخواهیم این مطالب را تصور کنیم، به این نکته توجه کنید که خداوند – حالا این یک تعبیر فلسفی است – که خداوند بی نهایت من جمیع الجهات است. حقیقت بی نهایت من جمیع الجهات است. این حقیقت، تکرار ندارد. دومی ندارد. امکان ندارد که تکرار داشته باشد. اگر کسی، بی نهایت را به شکل فلسفی تصور کند، می فهمد که اصلا تکرار ندارد.
📚برگرفته از سلسله جلسات #حدیث_خوانی، #جلسه_سوم در تاریخ دوشنبه 1400/08/10
#قسمت_بیست_و_شش
ادامه دارد ....
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله
#وصیت #معرفی_حدیث #حدیث #معرفت #خداشناسی