👈👈👈یعنی با همان متانت و وقار رسول اکرم (صل الله علیه و آله و سلم) حرکت میکرد و آن عظمت و وقار و متانت در راه رفتن او بود و همه آنچه را که شایسته یک زن است رعایت کرده بود.
👈👈👈در این عبارت دو نکته وجود دارد: اول آنکه رفع این شبهه است که چرا حضرت تند میرفت و عجله داشت که پاسخ میگوید مشی او مثل پدرش رسول اکرم (صل الله علیه و آله و سلم) بود یعنی با همان متانت و وقار و دوم اینکه شاید به دلیل بلند بودن، لباس قهراً زیر پا قرار میگرفته است.
👈👈سپس حضرت وارد مسجد شد در حـالی کـه گرداگـرد خلیفه اول ابی بکر را جمـع زیادی از مهاجرین و انصار و دیگر مسلمین گرفته بودند.
♻️همین که خبردار می شوند دختر پیغمبر(صل الله علیه و آله و سلم) در راه مسجد است یا به محض ورود ایشان محیط را آماده میکننـد و برای حفظ حضرت از نگاه مـردان، پـرده ای بین ایشان و مهـاجرین و انصـار حاضر در مسجد نصـب میکنند و این روش و احترام به صورت سنّت درآمده است و امروزه نیز در مجالس مذهبی رعایت میشـود .
صالحین خراسان رضوی
✳️حمد الهی و شکر نعمتها حضرت با این کلام خطبه را آغاز کردند: «فَقالتَ: اَلْحمد للهّ علی ما أنعْم
✅حمد، ستایش نسبت به کمال است و شکر عبارت از قدردانی نسبت به فعل است.
✅شکر یا به این معنا است که یا انسان در خود نعمت، منعم را شهود میکند و یا اینکه از نعمـت بـه مـنعم راه مییابد و لـذا در ابعـاد وجـودی انسان آثار مختلفی دارد.
♻️اثر شکر در قلب بـه صـورت خضـوع، خشـوع، محبت، خشیت و امثال این صفات ظهور مـی کنـد . شـکر در زبـان بـه شـکل ثنـا و حمـد وستایش خود را نشان می دهد و در اعمال و افعال قالبیه انسان بـه صـورت اطاعـت و به کارگیری نعمت در راه رضای منعم و… بنابراین حمد و شکر از نظر بروز و ظهور بـه اصـطلاح زبـانی نسبت به خداوند یکی است.
⏪⏪⏪اما اگر مثلاً از ملکه جود سـتایش شـود حمـد صـورت گرفتـه زیرا حمد ستایش از صفت است اما شـکر قـدردانی از فعـل اسـت کـه فعـل خـود ناشـی از صفت است. پس دایره شکر محدودتر از حمد است.
صالحین خراسان رضوی
لشكر سايبري صالحين خراسان رضوي
امام خميني(ره):
#تربيت انسان از #حكومت و #انقلاب هم مهمتر است.
https://eitaa.com/salehin_razavi
صالحین خراسان رضوی
صالحین خراسان رضوی لشكر سايبري صالحين خراسان رضوي امام خميني(ره): #تربيت انسان از #حكومت و #انقلاب
لطفاً دوستان را به کانال صالحین دعوت بفرمایید
صالحین خراسان رضوی
✅حمد، ستایش نسبت به کمال است و شکر عبارت از قدردانی نسبت به فعل است. ✅شکر یا به این معنا است که یا
✅در اینجا منظور از الهام آن معرفت و شعور درونی اسـت کـه خداونـد بـه انسان عنایت فرموده است. وحی اعم از الهام است👇👇👇
⏪⏪زیرا وحـی نسـبت بـه جمیـع موجـودات اطلاق می شود؛ حتی حیواناتی مثل زنبور عسل و… اما الهام دایره اش محدودتر است.
❇️شاید در قرآن اصلاً الهام را نسبت به غیر انسان به کار نبسته است. پس یـک الهـام عمـومی نسبت به انسـانها داریـم کـه حضرت(سلام الله علیها) فرمودند «و لهَ الشّکْرُ علی ما ألَهم»؛ از این الهام آنچه که عمومی اسـت
✳️و به اصطلاح عقل عملی می گویند یعنی ادراک خوبیها و بدیها که هر انسانی از نظر خلقت به این ادراک و شعور مرموز درونی مفطور است و زیبایی امور مثل عدل و زشتی امـوری مثل ظلم را هر انسانی از نظر درون درک میکند. خدا خود این را به انسـان یـاد داده و به همه الهام کرده است
✳️ثنای الهی و هدف از خلقت
حضرت در ادامه با جملاتی آسمانی به ثنای حق تعالی و به اقرار توحید می پردازند و گواهی می دهد که خدایی جز الله تعالی ذات مستجمع جمیع صفات نیست و شریکی برای او وجود ندارد. سپس ایشان پس از بیان اینکه خداوند موجودات را خلق کرد بدون آنکه محتاج به آنان باشد یا سودی از این کار برای او حاصل شود به هدف خلقت اشاره می کند:👇👇👇👇
صالحین خراسان رضوی
✳️ثنای الهی و هدف از خلقت حضرت در ادامه با جملاتی آسمانی به ثنای حق تعالی و به اقرار توحید می پرداز
1️⃣خداوند موجودات را برای تثبیت حکمتش خلق کرد. حکمت به معنـای قـدرت بـریک شی ء است اما بر طبق مصلحت. در اینجا حضرت می فرمایند حکمت الهی به یک معنا اقتضاء خلقت می کند و البته فضل خداوند و فیاضیتش هـم از طـرف دیگـر اقتضـاء خلقـت می کند.
2️⃣و نیز این خلقت برای آگاه سازی انسانها است برای اطاعت خداوند. در حقیقت حضرت می فرمایند که اطاعت امری تحمیلی نیست بلکه انسان مفطور به اطاعـت اسـت و این نافرمانی خداست که امـری تحمیلـی اسـت.
4️⃣و برای این است که او را پرستش کنند.در حقیقت ظهور قدرت خداوند نتیجه اش این است که مخلوقات او بی چون و چرا او را کرنش می کنند
5️⃣این خلقت و نظام آفرینش بهترین پشیبان و پشتوانه دعوت انبیا به سوی حق است. به تعبیر دیگر خلقت و احتیاج مخلوق به حق تعـالی بزرگتـرین پشـتوانه بـرای تثبیت و تقویت دعوت انبیاء است.