هدایت شده از سلمان رئوفی
باسمه تعالی
بحث مکتب شناسی کاربردی
علمی ترین، سریع ترین و راحت ترین راه اجتهاد از نظر بنده همین دروس مکتب شناسی فقهی است
چون اجتهاد و فنون مختلف آن مرحله به مرحله برای طالب آن بیان می شود
و طلبه متوجه می شود اجتهاد چه نقشه ای دارد و در هر مرحله کجای اجتهاد است
اما معمول طلاب بدون دانستن این نقشه وارد دروس خارج می شوند لذا دیر و با سردرگمی به مقصود می رسند
دروس مکتب شناسی فقهی شیخ انصاری
و دروس مکتب شناسی کاربردی را که در ماه مبارک رمضان برقرار می شود
حتما گوش کنید و شرکت کنید
جلسه اول
🔆 #مکتب_شناسی_کاربردی
جلسه ۱
🔆هدف از بحث
🔆فایده بحث
🔆نگاهی به مکاتبی که کار خواهد شد و تعداد آنها
لینک بحث
👇👇👇
https://eitaa.com/salmanraoofi/6268
@salmanraoofi
باسمه تعالی
چندین نفر از بنده سوالاتی داشتند
بواسطه کثرت مراجعات بزرگوارن پیامها را پیدا نمی کنم
از جمله بزرگواری از گلپایگان
و بزرگواری دیگری از اهواز
سوالاتی داشتند
لطفا دوباره پیام بدهند تا سوالات را پیدا کنم و جواب بدهم
متشکر
@salmanraoofi
🔸هماندیشی «ظرفیت فقه در انحصاری کردن انتقال مالکیت اموال غیرمنقول با سند رسمی» برگزار می شود
🔹این نشست از سوی مرکز همکاری های علمی و بین الملل و پژوهشکده فقه و حقوق در روز پنجشنبه 1398/03/23 به آدرس: قم، ابتدای خیابان معلم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تالار امام مهدی(عج) برگزار می گردد.
🔹با حضور و سخنرانی حضرات آیات: آیت الله سیدمحمدرضا مدرسی یزدی، آیت الله محمدمهدی شبزندهدار جهرمی، آیت الله محمد قائینی و حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمد صالحی مازندرانی و دکتر نجاتا... ابراهیمیان، دکتر سیدحسین میرحسینی
@salmanraoofi
مکتب شناسی شیخ انصاری، استاد رئوفی.docx
23.4K
باسمه تعالی
🔆خلاصه سازوار
🔆مباحث مکتب شناسی فقهی شیخ اعظم انصاری
که توسط طلبه بزرگوار
🔆جناب محمدرضا ملایی تدوین شده
بنده از ایشان تشکر میکنم
شکرالله مساعیه
🔆برای اطلاع اجمالی از مباحث واقعا جالب تنظیم شده است
@salmanraoofi
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#علم_دینی
📌 ارزش جهانی علم و مسئله علم دینی
علم دینی در بستر علم جهان شمول
🔅🔅🔅
✳ در روایات و سنت فلسفی اسلامی علم دارای ارزشی جهان شمول بوده و در هر کجا و توسط هر کسی تولید شود معتبر است. این أمر در ظاهر مسئله با طرح علم دینی دارای نوعی تضاد است.
📝 پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح؛ علم در سنت اسلامی همواره أمری مطلوب بوده است به گونهای که تأکیدات فراوانی به یادگیری آن شده است. از اطلاق این روایات میتوان در نظر گرفت که هیچ محدودیتی چه از جانب منبع آموزش و چه از ناحیه نوع علم مطرح نشده است. پدیدهای که امروزه با آن مواجهه هستیم تقسیم علم، به الهی و الحادی یا خوب و بد است که در ابتدا چنین به نظر میرسد که تضادی با روایات اسلامی دارد. از طرف دیگر این تقسیم بندی به نظر با فلسفه اسلامی هم سر تضاد دارد چراکه علم در فلسفه اسلامی به تصور مطابق با واقع اطلاق میشود. بنابراین یافته شما یا مطابق با واقع است که در آن صورت علم نامیده شده و یا خلاف واقع است که در آن صورت جهل است. بنابراین نقطه مقابل علم، جهل قرار دارد و تقسیم بندی و ایجاد تقابل میان دو نوع علم، خلاف سنت فلسفه اسلامی به نظر میرسد.
@salmanraoofi
ادامه یادداشت را در زیر دنبال کنید👇👇👇
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#علم_دینی
📌 ارزش جهانی علم و مسئله علم دینی
علم دینی در بستر علم جهان شمول
🔅🔅🔅
✳ به عبارت دیگر در روایات و سنت فلسفی اسلامی، #علم دارای ارزشی جهان شمول بوده و در هر کجا و توسط هر کسی تولید شود معتبر است. این أمر در ظاهر مسئله با طرح #علم_دینی دارای نوعی تضاد است. برای گریز از این اشکال اکثر #اندیشمندان معتقد به علم دینی بازگشت تقسیم بندی علم به دینی و غیر دینی را نه به خود علم بلکه به أمر دیگری دانسته اند. در واقع ایشان ضمن پایبندی به ارزش علم ولو آنکه در #غرب تولید شده است به سنت اسلامی وفادار مانده اما در عین حال با بازگرداندن مقسم شکل گیری #علم_دینی و غیر دینی، به أمری غیر از خود علم مسئله دینی سازی علم را دنبال میکنند.
👈 دراینجا به نظرات سه تن از #اندیشمندن مختلف که ضمن پایبندی به ارزش علم و علم مطابق با واقع، از #علم_دینی سخن میگویند اشاره خواهیم کرد.
🔹 از منظر #دکتر_مهدی_گلشنی، دانشی که برگرفته از تجربه صرف باشد همواره در همه جای عالم معتبر است، اما مشکل ما با کلان نظریههایی است که علاوه بر پایههای آزمایشگاهی از جهان بینیهای مختلف تغذیه میشوند. ایشان برای توضیح مدعای خود مثالهای گوناگونی میآورند. برای نمونه ایشان معتقد اند که اصل آنتروپی که معتقد به نظم خارق العاده جهان به گونهای است که امکان حیات در آن فراهم میشود، اصلی تجربی و صحیح است و میتوان به آن برچسب علم خالص زد. اما بر اساس این آزمایش نظریه شکل میگیرد تحت عنوان جهانهای موازی که میگوید بی نهایت عالم در عرض یکدیگر قرار دارند که تنها در یکی از آنها به فراهم بودن شرایط امکان حیات وجود دارد. به صورت ساده شده اگر بخواهیم این نظریه را توضیح دهیم چنین است که فرضا اگر جهان زمانی امکان حیات در آن فراهم باشد که فاصله الکترونها نسبت به هستههای تشکیل دهنده آن ده اپسیلون باشد در آن صورت ما با بی نهایت جهان مواجه هستیم که فاصله جهان اول یک اپسیلون، فاصله جهان دوم دو اپسیلون و الی آخر و در میان این بی نهایت جهان تنها جهان ما که فاصله الکترون از هسته ده اپسیلون هست امکان حیات وجود دارد. مسئلهای که در اینجا مطرح میشود آن است که این کلان نظریه جهانهای موازی نه بر اساس تجربه بلکه حاصل از یک جهان بینی است. بنابراین هنگامی که سخن از آزمایش تجربی در میان است، دینی و غیر دینی مطرح نیست اما هنگامی که سخن از کلان نظریههای مبتنی بر جهان بینی است در اینجا سخن از دینی و غیر دینی مطرح میشود. بنابراین ایشان همچنان معتقد به ارزش جهانی علم بوده اما در عین حال سخن از علم دینی در برابر علم غیر دینی مطرح میکنند.
@salmanraoofi
ادامه یادداشت را در زیر دنبال کنید👇👇👇
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#علم_دینی
📌 ارزش جهانی علم و مسئله علم دینی
علم دینی در بستر علم جهان شمول
🔅🔅🔅
🔹 #آیت_الله_جوادی_آملی هم مطابق با سنت روایی اسلامی، علم را پدیدهای ارزشمند دانسته و معتقد است از آنجا که علم پرده از خلق خداوند بر میدارد نه تنها خنثی بلکه بالذات دینی است. در واقع ما به همان دلیل که علومی مانند تفسیر را که پرده از کلام الهی بر میدارند دینی مینامیم، علمی مانند فیزیک و … را به دلیل آنکه پرده از آثار صنع الهی بر میدارند دینی مینامیم. اکنون این پرسش مطرح میشود که چگونه روزنهای برای باز کردن علم دینی در برابر علم الحادی در اندیشه ایشان باز میشود. ایشان با مطرح کردن مسئله نسبت فلسفه با علم معتقد است فلسفه تنها علمی است که در لحظه تولد سکولار بوده، اما در ادامه یا الحادی است و یا الهی از همین رو اگر علمی از فلسفه الحادی تغذیه کند به واسطه نسبتش با فلسفه الحادی خوانده میشد. در نتیجه ایشان هم علم را دارای ارزش جهان شمول میداند اما ریشه دینی و یا غیر دینی بودن را نه به خود علم بلکه به فلسفه باز میگرداند.
🔹 #آیت_الله_مصباح یزدی در تعریف علم میگوید: علم مجموعه مسائلی است که گرد یک موضوع کلی جمع شدهاند و هرگونه تلاش برای کشف این مسائل، علم محسوب میشود. بنابراین تلاشها چه از جانب عالم غربی و چه از جانب عالم مسلمان متصف به صفت علم شده و دارای ارزش و اعتبار است. ایشان میان دو دسته از گزارههای رشتههای علمی تقسیم بندی میکند. گزارههای کشفی که سخن از اکتشاف عالم میزنند و از هستها نکاتی را مطرح میکنند علم بوده و متصف به صفت دینی و غیر دینی نمیشوند اما تنها کار علم کشف نیست بلکه علم با کمک نظام ارزشی اقدام به دادن راهکار میکند. برای مثال علم اقتصاد گاهی میگوید که رشد بانکها میتواند از طریق خلق پول منجر به رشد نقدینگی شود. این گزاره که از جنس هست و نیست بوده علم است و نمیتوان آن را متصف به دینی و غیر دینی کرد اما گاهی علم به کمک نظام ارزشی میگوید که نظام بانکداری باید بسته باشد بدین معنا که بانک مرکزی عمده پول سپرده شده در بانکها را در نزد خود بلوکه کند و گاهی خلاف این را میگوید. گزارههای باید و نباید دیگر از عهده علم خارج است بلکه برآمده از نظام ارزشی هستند پس در اینجا میتو
ان سخن از علم دینی و غیر دینی زد بنابراین در اینجا هم علم دارای ارزش جهان شمول بوده اما نظام ارزشی میتوان آنرا متصف به دینی و غیر دینی کند.
@salmanraoofi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سخنان مقام معظم رهبری در مورد تخریب قبور ائمه بقیع (علیهم السّلام)
@salmanraoofi
🔆خسی در میقات
اللهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِیِّ النَّقِیِّ وَ حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّیقِ الشَّهِیدِ صَلاةً کَثِیرَةً تَامَّةً زَاکِیَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً کَأَفْضَلِ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ .
تا سه شنبه هفته بعد در مشهد نایب الزیاره شما هستم
دوستانی که حضوری امری دارند در خدمتم
@salmanraoofi
#احادیث_فقه_حکومتی
#فقه_حکومتی
#عملیات_ویژه 10
🔅🔅🔅
14/ فی رجال الکشی قَالَ سَعْدٌ، وَ حَدَّثَنِي جَمَاعَةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا مِنَ الْعِرَاقِيِّينَ وَ غَيْرِهِمْ بِهَذَا الْحَدِيثِ عَنْ جُنَيْدٍ ثُمَّ سَمِعْتُهُ أَنَا بَعْدَ ذَلِكَ مِنْ جُنَيْدٍ : أَرْسَلَ إِلَيَّ أَبُو الْحَسَنِ الْعَسْكَرِيُّ (ع) يَأْمُرُنِي بِقَتْلِ فَارِسِ بْنِ حَاتِمٍ الْقَزْوِينِيِّ لَعَنَهُ اللَّهُ، فَقُلْتُ لَا حَتَّى أَسْمَعَهُ مِنْهُ يَقُولَ لِي ذَلِكَ يُشَافِهَنِي بِهِ، قَالَ، فَبَعَثَ إِلَيَّ فَدَعَانِي فَصِرْتُ إِلَيْهِ، فَقَالَ: آمُرُكَ بِقَتْلِ فَارِسِ بْنِ حَاتِمٍ! فَنَاوَلَنِي دَرَاهِمَ مِنْ عِنْدِهِ، وَ قَالَ: اشْتَرِ بِهَذِهِ سِلَاحاً فَاعْرِضْهُ عَلَيَّ فَذَهَبْتُ فَاشْتَرَيْتُ سَيْفاً فَعَرَضْتُهُ عَلَيْهِ، فَقَالَ: رُدَّ هَذَا وَ خُذْ غَيْرَهُ، قَالَ، فَرَدَدْتُهُ وَ أَخَذْتُ مَكَانَهُ سَاطُوراً فَعَرَضْتُهُ عَلَيْهِ، فَقَالَ: هَذَا نَعَمْ، فَجِئْتُ إِلَى فَارِسَ وَ قَدْ خَرَجَ مِنَ الْمَسْجِدِ بَيْنَ الصَّلَاتَيْنِ الْمَغْرِبِ وَ الْعِشَاءِ، فَضَرَبْتُهُ عَلَى رَأْسِهِ فَصَرَعْتُهُ وَ ثَنَيْتُ عَلَيْهِ فَسَقَطَ مَيِّتاً، وَ وَقَعَتِ الضَّجَّةُ فَرَمَيْتُ السَّاطُورَ بَيْنَ يَدَيَ ، وَ اجْتَمَعَ النَّاسُ وَ أُخِذْتُ إِذْ لَمْ يُوجَدْ هُنَاكَ أَحَدٌ غَيْرِي، فَلَمْ يَرَوْا مَعِي سِلَاحاً وَ لَا سِكِّيناً، وَ طَلَبُوا الزُّقَاقَ وَ الدُّورَ فَلَمْ يَجِدُوا شَيْئاً، وَ لَمْ يُرَ أَثَرُ السَّاطُورِ بَعْدَ ذَلِكَ .»
🔹در رجال کشی آمده ؛ سعد می گوید : « جماعتی از اهل عراق برای من روایت کردند و بعد از من از خود جنید شنیدم که امام عسکری علیه السلام به سوی من (قاصدی) فرستاد و مرا به کشتن فارس بن حاتم قزوینی لعنه الله امر فرمود من گفتم: نه تا اینکه این کلام را شفاهی به من بفرمایند گفت پس بسوی من فرستاد ومرا خواند پس من پیش اشان رفتم پس فرمود: تو را به کشتن فارس بن حاتم امر می کنم واز نزد خودشان چند درهم به من دادند وفرمود: با یان سلاحی بخر وآنرا به من نشان بده. پس من رفتم و شمشیری خریدم وبه ایشان نشان دادم پس فرمود: اینرا برگردان و چیز دیگری بگیر. گفت: برگرداندم وبجای آن ساتوری خریدم و به ایشان نشان دادم پس فرمود: بله این است. پس پیش فارس آمدم و او بین نماز مغرب و عشا از مسجد خارج شده بود پس ضربه ای به سرش زدم واو را انداختم ودوباره بر او زدم پس مرد وافتاد وداد وفریاد شد پس ساتور را جلویم انداختم و مردم جمع شدند و مرا گرفتند چون غیر از من کس دیگری پیشش نبود پس پیش من سلاح و چاقویی ندیدند کوچه ها و خانه ها را گشتند اما چیزی پیدا نکردند و بعد از آن هم اثری از ساتور پیدا نشد . »
@salmanraoofi
صدا 010.m4a
4.84M
#سوالات_حوزوی
سلام استاد عزیز
شش سال اول حوزه را در مدرسه ای از مدارس اهواز گذراندم سال تحصیلی گذشته را که سال هفتمم بود در موسسه فقهی ..... قم بودم
حقیر بحمدالله دارای حافظه و هوش و استعداد یادگیری خوبی هستم و البته همین مزیت سبب شده تا کنون مسیرم را با قاطعیت نفهمم
علاقه به کلام و فلسفه و تفسیر دارم
خود و جامعه را از فقه و اصول و... بینیاز نمیبینم و در همگی مستعدم
24 سال سن دارم و اخیرا ازدواج کردم
خواهش مندم راهنمایی بفرمایید.
@salmanraoofi