#رسانه
#تکنیکهای_رسانه
#کرونا
#سواد_رسانه
#آنتی_شایعه ۲
🔅🔅🔅
✅ هدف قرار دادن اعتقادات مذهبی و حوزههای علمیه
اینکه اولین نقطه شیوع کرونا، قم بوده دلیل مهمی است برای اینکه بیشتر هجمهها بهسمت اعتقادات دینی و حوزههای علمیه باشد. این توییت یکی از خبرنگاران رسانههای اپوزیسیون فارسیزبان است: «به همان اندازه که شلیک موشک به هواپیما، قدرت و ماهیت سپاه را نشان داد، شیوع کرونا هم دانش و ماهیت فقها را عیان کرد؛ سریال دوقلوها.» . در یک موج عملیات روانی دیگر، این افراد بر روی یک خبر بهصورت گسترده مانور دادند: «رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد: حضور ۷۰۰ طلبه چینی در حوزه علمیه قم، زمینه انتشار ویروس کرونا را فراهم کرد.» خبری که مشخص شد کاملا جعلی است و تکذیب شد. این تکنیک « فریب خبری» است که برای برانگیختن احساسات مردم بر علیه آنها انتخاب شده است.
▪ اینجا تکنیک قرینهسازی به کار گرفته میشود. این توییت یکی از اکانتهای برانداز در همین دسته قرار میگیرد: «هواپیما را با موشک اشتباه میگیرند، کرونا را با آنفلوآنزا ، ولی راه سعادت بشر و مسیر تکامل انسان رو مطمئنند که درست تشخیص دادهاند.»
▪ برای زیر سوال بردن اعتقادات مذهبی، یکی از پرکاربردترین تکنیکها مغالطه بوده است. بهعنوان نمونه این یکی از توییتهایی است که با این سمتو سو نوشته شده است: «چطور ممکن است ضریحی که همیشه واسطهی تبرک و شفابخشی بوده، حالا شده باشد عامل انتقال بیماری و ویروس مرگ؟! »
▪ یکی از تحلیلگران رسانهای در توییتر به سرخطی که در ادامه، توسط این رسانهایها در پیش گرفته شده اشاره کرد و نوشت: امروز صبح رعنا رحیمپور خبرنگار بیبیسی فارسی در مهمترین بخش رادیویی انگلیس به شکلی باورنکردنی علیه ایران کمپین کرد. ژورنالیست بیطرف بماند؛ رحیمپور مثل یک فعال سیاسی برانداز بود و ادعا کرد بنیادگرایی شیعی دلیل شیوع کروناست و گفت تنها راه مقابله، دخالت بینالمللی. تصویری که رعنا رحیم پور از ایران داد، کشوری یکسر فرورفته در خرافات بود که باید توسط تحریم و فشار خارجی مجبور به پذیرش قوانین علمی شود. رحیم پور نگفت ایران در ۴دهه گذشته بیشترین فارغ التحصیل دانشگاهی رشتههای علوم و بهترین سیستم درمانی منطقه را دارد و از پیشتازان تحقیقات پزشکی است.
✅ القای سوءمدیریت مسئولین و تصمیمگیران
سر خط دیگر، «القای سوءمدیریت شدید» چه در سطح کلان مسئولین تصمیمگیرنده و چه در بخشهای بیمارستانی و عملیاتی است. سوءمدیریتی که نه تنها مردم کشور خودمان را بهخطر انداخته بلکه حتی باعث ورود کرونا از ایران به سایرکشورها هم شده است. اینها بخشی از توییتها با این سمتوسو است: «امارات از تشخیص دو مورد جدید از ویروس کرونا خبر داد که یک ایرانی و همسرش هستند. جمهوری اسلامی با بیکفایتیاش در حال انتشار کرونا به جهان است. کانادا، لبنان و حالا امارات». یکی از خبرنگاران بیبیسی هم تلاش کرد اقدامات طبیعی کشورهای همسایه در بستن مرزهای خود با ایران را به ناکارآمدی کشور ارتباط دهد و نوشت: « بعد از اینکه ویروس کرونا را به کانادا، لبنان، افغانستان و امارات صادر کردیم، ترکیه، پاکستان و ترکمنستان هم مرزهای خود با ایران را بستند، افغانستان و عراق هم احتمالا ببندند؛ جزیره ثبات.»
▪ مهمترین تکنیکی که در این سرخط مورد استفاده قرار گرفته، «تسرّی دادن» یعنی تعمیم نارکارآمدی در یک بخش را به کل سیستم است. طبیعی است که در بخشهایی از مراکز تصمیمگیرنده یا قسمتهای عملیاتی مخصوصا در ساختار بهداشتی و درمانی نقصهایی جدی وجود داشته باشد؛ در این تکنیک عملیات روانی بر روی این نقصها بهصورت گسترده مانور داده میشود تا به مردم القا کند کل سیستم اجرایی و مدیریتی کشور دچار ناکارآمدی جدی است. نتیجه آنکه اولاً اعتماد عمومی نسبت به مسئولین از بین میرود و مردم به توصیهها و تصمیمات مهمی که برای مهار این بحران از سمت مسئولین اعلام میشود، توجه نمیکنند و سلامتی جامعه بهصورت جدی به خطر میافتد. دوماً یک اضطراب و بلاتکلیفی گسترده بهجود میآید که فضا را برای انتشار شایعات گسترده و همینطور ناآرامی و اغتشاش بسیار مستعد میکند.
▪ یکی از مواردی که بهصورت جدی توسط این رسانههای مخالف جمهوری اسلامی دنبال میشود، تلاش برای تعطیلی همه مراکز از سمت خودِ مردم با القای همین موضوع است که مسئولان در اداره بحران ناکارآمد هستند و خود مردم باید دست به کار شوند.
@salmanraoofi
#رسانه
#تکنیکهای_رسانه
#کرونا
#سواد_رسانه
#آنتی_شایعه ۳
🔅🔅🔅
▪ یکی از افراد فعالی که با نهادهای آمریکایی مرتبط با پروژههای براندازی جمهوری اسلامی مرتبط است در یک توییت نوشت: «وظیفه رسانههای فارسیزبان خارج از کشور است از هر فرصتی استفاده کننده و از مردم بخواهند در خانه بمانند. البته که نخواهند کرد و رسانه خود ماییم. از همین توئیتر و اینستاگرام و تگرام و تلفن و ایمیل استفاده کنیم و از همه بخواهیم در خانه بمانند والا کرونا همه را آلوده خواهد کرد.»
✅ انسانیتزدایی با هدف توجیه خشونت
ربط دادن موضوع پنهانکاری به منافع حکومت، سرخط دیگری است که در پیش گرفته شده است؛ آنها این پنهانکاری را به راهپیمایی و انتخابات ربط میدهند و بر مبنای آن تلاش میکنند تکنیک «انسانیتزدایی از حکومت» را با القای این موضوع که برای جمهوری اسلامی جان و سلامتی شهروندان اهمیتی ندارد، در پیش بگیرند. هدف از چنین تکنیک عملیات روانی علاوه بر ایجاد بیاعتماد، شکل دادن این باور در مردم است که در مقابل این حکومت هر عمل خشونتآمیزی توجیه دارد.
▪ این یک نمونه از توییتها با این سمت و سو است: « ما در کشوری زندگی میکنیم که تا صبح دیروز، منابع حکومتی هیچ موردی از کرونا را در ایران گزارش نمیکردند اما عصر دیروز، دومین کشور جهان از جهت تلفات این بیماری شدیم. همه چیزمان فدای بقای این حکومت است. کرونا مخفی ماند چون حکومت راهپیمایی میخواهد. چون انتخابات پرشور میخواهد.» یا کاربر دیگری با بهکار گرفتن همین تکنیک نوشت: « وقتی صداقت ودرستی به مسلخ برده میشود؛ تا 4 شنبه موردی از کرونا در ایران نبود،در عرض دو روز ایران دومین کشور شیوع وتلفات کرونا شد! باید به آیین شما هم کافر بود! سیستمی که بقای خودش را بافدا کردن مردم بادروغ و ریاکاری بداند لایق لعن هم نیست! مطمئن باشید ابلیس برایتان ایستاده کف میزند»
این کلیگوییها و بازی با کلمات در حالی است که هیچگاه استدلال محکمی برای تأیید این ادعاها وجود ندارد و همیشه به شایعات و دروغها توسل میشوند.
⚫️تکنیکی که تحتعنوان «کلیبافی فریبنده» از آن یاد میشود
▪«تکرار» تکنیک دیگری است که مورد استفاده قرار گرفته است؛ هنگامی که مخاطب پیامی را از منابع مختلف دریافت کند، کمتر به خودش اجازه نمیدهد که در درستی و حقانیت پیام تردیدی به خود راه دهد.
بیشتر سرخطهای بالا به کرات توسط رسانههای اپوزیسیون و اکانتهای فعال آنها در شبکههای اجتماعی تکرار میشود و همین، آن را برای عموم باورپذیرتر میکند.
✅تکنیک عملیات روانی «شایعه» را بیشتر بشناسیم
در هر موقعیت بحرانی از جمله موضوع شیوع کرونا، رواج «شایعه» سادهترین و موثرترین تکنیکی است که برای جلو بردنِ سرخطهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. حجم زیادی از شایعات مختلف در طی این یک هفته، مخصوصا از طریق شبکههای اجتماعی، به جامعه تزریق شده است. در توییتر بسیاری از این شایعات بالوپر داده میشوند و تبدیل به موج میشود؛ این یکی از این نمونههاست: «در خبرها سرچ کنید. تاریخِ اولین تکذیب مسئولین جمهوری اسلامی دربارهی کرونا، همان تاریخیست که ویروس فعالیتش را در ایران شروع کرد.» یا شایعات مختلفی که در خصوص تعطیلی مدارس، دانشگاهها و مراکز دولتی و خصوصی در فضای مجازی میچرخد.
@salmanraoofi
#رسانه
#تکنیکهای_رسانه
#کرونا
#سواد_رسانه
#آنتی_شایعه ۴
🔅🔅🔅
◾️محققان اجتماعی میگویند بیشترین حجم از شایعه زمانی بهوجود میآید که موقعیتهای ناآشنا و نامتعارف اتفاق بیفتد و اغتشاشات هیجانی و احساسی مثل اضطراب و بلاتکلیفی به وجود بیاد که بر چگونگی واکنش مخاطبان تأثیر بگذارد.
🔅درگیرشدن ناگهانی کشور در شیوع کرونا با اعلام فوت دو نفر و تأخیر رسانههای رسمی در اطلاعرسانی سریع و گسترده باعث شد جامعه به یکباره دچار اضطراب و بلاتکلیفی شود و بهصورت طبیعی شایعات مختلفی شکل بگیرد.
🔲حالا موقعیتی را در نظر بگیرید که رسانههای رسمی و غیررسمی مخالف جمهوری اسلامی از خلأ ایجاد شده سوءاستفاده کنند و حجم بسیار زیادی از شایعه را مخصوصا در شبکههای اجتماعی منتشر نمایند.
🔳نمونهای که با هدف برانگیختن احساسات در حجم گسترده منتشر شده، این توییت است: «دکتر رضا کوچکینیا در لاهیجان به دلیل ابتلا به کرونا جانش را از دست داده.. اینکه بعد از چین، ایران بیشترین آمار مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را داره فقط و فقط به علت پنهانکاری و دروغگویی جمهوری اسلامی است».
🔳در حالیکه خبر فوت این پزشک بهعلت کرونا شایعهای بود که کاربران گیلانی به آن واکنش نشان دادند و دروغ بودن آن را تذکر دادند.
✅راهکار عملیاتی برای مقابله با شایعه چیست؟
رضا جنیدی در کتاب «تکنیکهای عملیات روانی و راههای مقابله با آن» بر اساس نتایجی که از تحقیقات مختلف به دست آمده مینویسد:
مهمترین راهکار، توجه به ریشههای اضطراب و بلاتکلیفیهای مخاطبان و تلاش برای رفع دلایل آن است.
✅البته او تأکید میکند که اول باید اضطرابهای شدید یا هر ناراحتی هیجانی دیگری که مردم دارند، برطرف شود و بعد بلاتکلیفیها یعنی تردیدهای فکری و ذهنی رفع و رجوع شود.
✅چون احساسات تاثیر اصلی را بر روی مخاطب دارند و ممکن است حتی اگر از نظر ذهنی و فکری قانع شوند، با هم در برابر شایعه آسیبپذیر باشند.
✅او روشهای دیگری را نیز برای مقابله با شایعه پیشنهاد میدهد که مهمترین آن «تعامل گسترده مقامات رسمی با رسانهها برای رفع ابهام» است.
✅البته این تعامل فقط از طریق دادن اطلاعات مورد نیاز جامعه اتفاق نمیافتد؛ دو تن از محققان آمریکایی که اولین تحقیقات را بر روی شایعه انجام داده بودند، یک روش را ابداع کردند؛ ایجاد کلینیکهای شایعه.
✅به این صورت که از مطبوعات پرتیراژ و رایج خواستند تا به بررسی و تحلیل شایعهها بپردازند، آن رسانهها نیز از خوانندگان خود درخواست میکردند تا شایعات شنیده شده را برای آنها ارسال کنند.
✅فرض اساسی این دو محقق در مورد کلینیکهای شایعه این بود که تحلیل، بررسی و افشای محتوای دروغین شایعات، مردم را در برابر آنها مصون میکند.
♻️«افزایش ایمان و اعتقاد مردم به اظهارات مقامات رسمی»،
♻️«افزایش قدرت تحلیل و استدلال جامعه خودی»،
♻️«افشای ماهیت شایعهپراکنان»
♻️و در نهایت «تشکیل کمیته مقابله با شایعات» روشهای دیگری است که این محقق برای مقابله با شایعه پیشنهاد میدهد.
✅در روانشناسی شایعه آمده که ضریب شایعه، میزان اهمیت موضوع ضربدر میزانی ابهاماتی است که درباره آن موضوع وجود دارد. بر اساس این قانون، رابطه اهمیت و ابهام، رابطه «جمع» نیست؛ یعنی اگر موضوع مهم نباشد یا ابهامی درباره آن وجود نداشته باشد، شایعه شکل نخواهد گرفت.
✅بدیهی است که اهمیت شیوع کرونا برای عموم مردم و مسئولین بسیار زیاد است؛ پس باید برای کنترل شایعات تا آنجایی که امکان دارد، ابهامات موجود را با اطلاعرسانی سریع و دقیق کم کرد.
انتهای پیام
@salmanraoofi
هدایت شده از مناهج 🇵🇸🇮🇷
📠 نظر کاربران
💬 یا علی ۱۱۰:
سلام علیکم
بعضی اوقات که این فکر به ذهنم میاد شب رو نمیتونم بخوابم خطابم به مسئولین شهریه ست شاید اون شهریه که این ماه جلوش گرفته شد: هزینه یه قوطی شیرخشک بچه بود!
شاید هزینه داروی یه طلبه بود!
شاید قسط وام عقب افتاده بود!
و هزاران شاید دیگه که یه طلبه به اون امیدوار بود...
اگر سهم بزرگی در امیدواری طلاب نداریم حداقل روزنه امید اون هارو قطع نکنیم....
#نظر_اعضا
#معیشت
#شهریه
@Manahejj
#ضد_براندازی5
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
حدیث:
📚 8/ فی تفسیر العیاشی ؛ عن الإمامُ الصّادقُ عليه السلام : دَخَلَ علَىَّ اُناسٌ مِن أهْلِ البَصرةِ فسَألونى عن طَلْحَةَ والزُّبيرِ ، فقلتُ لَهُم : كانا إمامَينِ مِن أئمَّةِ الكُفْرِ ، إنّ علِيّا صلواتُ اللّه ِ علَيهِ يَومَ البَصرةِ لَمّا صَفَّ الخُيولَ قالَ لأصْحابِهِ : لا تَعْجَلوا علي القَومِ حتّي اُعْذَرَ فيما بَينى وبينَ اللّه ِ وبينَهُم . فقامَ إلَيهِم فقالَ: يا أهلَ البَصرةِ، هَلْ تَجِدونَ علَىَّ جَورا فى الحُكْمِ ؟ قالوا : لا ......... ثُمَّ ثَني إلي أصْحابِهِ فقالَ : إنّ اللّه َ يَقولُ فى كتابهِ : « و إنْ نَكَثوا أيْمانَهُم مِن بَعْدِ عَهْدِهِم وطَعَنوا فى دِينِكُم فقَاتِلوا أئمَّةَ الكُفْرِ التوبة : 12 .» . فقالَ أميرُ المؤمنينَ عليه السلام : والّذى فَلَقَ الحَبَّةَ وبَرَأَ النَّسَمَةَ واصْطَفي محمّدا صلي الله عليه وآله بالنُّبُوَّةِ إنّكُم لأصْحابُ هذهِ الآيَةِ ، وما قُوتِلوا مُنْذُ نَزَلَتْ 9.
▫️ در تفسیر عیاشی از امام صادق عليه السلام نقل شده : گروهي از مردم بصره نزد من آمدند ودرباره طلحه و زبير نظرم را پرسيدند، گفتم : آنان دو تن از ائمه و سردمداران كفر هستند . علي، صلوات اللّه عليه ، در جنگ بصره، وقتي سواران خود را آرايش داد، به يارانش فرمود: در جنگ با اين قوم شتاب مكنيد تا ميان خود وخداوند متعال وآنان عذر را تمام كنم . پس نزد آنان رفت و به بصريان فرمود: آيا فكر مي كنيد كه من در حكمرانی مرتكب ستمي شده ام ؟ گفتند : نه ......... سپس نزد ياران خود برگشت و فرمود : خداوند در كتاب خود مي فرمايد : «اگر پس از پيمان بستن عهد وسوگندهاي خود را شكستند ودر دين شما طعن زدند با سردمداران كفر قتال كنيد التوبة : 12 .» . پس ، امير المؤمنين عليه السلام فرمود : سوگند به آن كه دانه را شكافت ومردمان را آفريد ومحمّد صلي الله عليه وآله را به نبوّت برگزيد، اين آيه درباره شماست واز زماني كه نازل شده با چنين گروهي جنگ نشده است .
🔅🔅🔅
📚 9/ فی البحار الأنوار فى الزِّيارَةِ الجامِعَة : فنَحنُ نُشهِدُ اللّه َ أنّا قَد شارَكْنا أولياءكُم وأنصارَكُم المُتَقَدِّمينَ ، فى إراقَةِ دِماءِ النّاكِثينَ والقاسِطينَ والمارِقينَ ، وقَتَلَةِ أبى عبدِ اللّه ِ سَيّدِ شَبابِ أهلِ الجَنّةِ يَومَ كَربلاءَ ، بالنِّيّاتِ والقُلوبِ والتّأسُّفِ علي فَوتِ تِلكَ المَواقِفِ الّتى حَضَروا لِنُصرَتِكُم 10.
▫️ بحار الأنوار : در زيارت جامعه آمده است : خدا را گواه مي گيريم كه در ريختن خون ناكثين وقاسطين ومارقين وقاتلان ابا عبد اللّه ، آن سرور جوانان اهل بهشت، در كربلا، ما نيز با نيّت ها ودل هايمان وتأسّف خوردن براي از دست دادن آن صحنه هايي كه يارانتان براي ياري شما حضور داشتند، در كنار دوستان وياران وقت شما شركت داشتيم.
⏪ ادامه دارد....
📝 پانویس:
9.تفسير العيّاشى : 2/77/23
10.بحار الأنوار : 102 / 167 / 6.
@salmanraoofi
#نکته_های_نو_در_علوم_مقدماتی_اجتهاد 33
👈👈این مباحث تدریس هم شده که بسیار مطالب بیشتری در تدریس گفته شد، برای دریافت بهتر مطالب، صوتهای تدریس را گوش کنید.
⏪ مباحث مطرح شده نهایی نیست و مقاله احتیاج به ویرایش دارد
🔅🔅🔅
✅ علل تغییر رویکرد اصحاب از کار فهرستی به کار رجالی
⏪ 1- از بین رفتن مصادر اولیه
با تالیف کتب اربعه و دیگر کتابهای تالیف شده در آن ادوار بسیاری از اصول و مصنفات قدما به فراموشی سپرده شد و اندک اندک از بین رفت . با ضبط و تثبیت روایات در کتب اربعه بسیاری از کتابهای مستقل پیشین از میان رفت و به دنبال آن بحث از اختلاف نسخه های مختلف آثار متقدم نیز کنار نهاده شد . از میان رفتن مصادر اولیه موجب چاره اندیشی فقهای امامی گردید و این چاره اندیشی چیز جز تغییر رویکرد از تحلیل فهرستی به تحلیل رجالی نبود بدین ترتیب ارزیابی اعتبار روایات بر اساس توثیق و تضعیف سلسله راویان آنها تغییر یافت .
⏪ 2 - طرح بحث حجیت تعبدی خبر
در میان علمای شیعی نخستین بار شیخ طوسی حجیت تعبدی خبر را به عنوان مبنای پذیرش حدیث پذیرفت . این مبنا تحلیل کتابشناسی حدیث را از اساس انکار می کرد و تحلیل رجالی را به جای آن می نشاند .
نوع کارهای کتابشناسی ( فهرستی )
▪ تحلیل کتابشناسی حدیث شناسی ، بر مسائلی از این دست استوار بود که کدام راوی مولف کتاب است ، کتاب او در چه پایه ای از اعتبار است ، از این کتاب چند نسخه ( تحریر / روایتهای متفاوت ) در دست است و طریق ( سلسله سند دستیابی به متن ) هر یک کدام است نسخه های کتاب چه تفاوتهایی ( در تعداد روایات ، تنظیم کتاب ، اختلافات متن ، و... ) با یکدیگر دارند .
▪ شیوه نقد محدثان شیعی که بر تحلیل مکتوب استوار بود - در کنار نوع نگارشی رجال که به بررسی وثاقت راویان حدیث می پرداخت- به ایجاد نوع نگارشی فهرست انجامید که در آن از اعتبار آثار مکتوب حدیثی سخن می رفت . رونق نگارش کتابهای فهرست در میان محدثان قدیم شیعی را آن گونه که در قرن پنجم نجاشی به کتب «فهرستات » اشاره میکند و شیخ طوسی از «الفهارس المصنفه» یاد مینماید باید در همین راستا ارزیابی کرد .
✅ روش کار رجال فهرستی
ما در این مجال کوتاه تنها به اشاره ای اجمالی و کوتاه اشاره میکنیم به این امید که در مقاله ای مستقل به ارائه و نقد این روش بپردازیم :
با توجه به مطالب ارائه شده توسط محققین این فن دو روش برای این کار وجود دارد :
⏪ 1- باز سازی متون کهن حدیثی شیعه : در این راه باید متن حدیثی ای ، از اصول و مصنفات قدیمی بازسازی شود سپس ارزیابی این اصل یا تصنیف و به بررسی درجه اعتبار احادیث آن پرداخته شود . یکی از محققین با استفاده از مبانی روش فهرستی به بازسازی متن آداب امیر المومنین پرداخته با استفاده از همین مبانی میتوان به بازسازی بسیاری از اصول شیعه پرداخت .
⏪ 2- بازسازی متون فهارس قدیم : در این راه باید سلسله سند هایی که نجاشی و شیخ طوسی در فهارس خود یاد کرده اند بررسی کرد و به نقل فهارس از یکدیگر پی برد و از همین طریق به بازسازی فهرستهای متقدم که اینک مفقود است پرداخت . سپس با توجه به گزارشات آنها به ارزیابی احادیثی که در اصول و مصنفات است پرداخت.
⏪ ادامه دارد....
@salmanraoofi
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 #چالش جدید حوزه توییت
عملکرد شورای عالی حوزههای علمیه را با عملکرد دولت فعلی مقایسه کنید.
وجوه اشتراک و افتراق را برای #حوزه_توییت ارسال کنید.
🔻 بدیهی است پیامهایی که حاوی توهین و بیادبی باشد منتشر نخواهد شد.
💬 ادمین
#شورای_عالی
@HozeTwit
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 بزرگترین شباهت بنظرم اینه هردو از پاسخگویی فراری هستند 🤔
💬 چشم غیر مسلح
#شورای_عالی
@HozeTwit
هدایت شده از پیرو
⚠️ چرا دستگاه دیپلماسی کشور نسبت به رنج و مصائب مسلمان هند بیتفاوت است⁉️
🌐 my.farsnews.ir/c/19155 لینک مطالبه گری
🔘باوجود دلبستگی و شیفتگی بسیاری از مسلمانان و شیعیان جهان نسبت به ایران و انقلاب اسلامی، بیتفاوتی غیرقابل توجیه دستگاه دیپلماسی کشور نسبت به مصائب مسلمانان مستضعف عالم اثری جز وهن انقلاب اسلامی و سرخوردگی جبهه جهانی مقاومت ندارد.
🔺 این رویه چه نسبتی با خط و راه امام راحل ره در حمایت قاطع و بدون مماشات از مستضعفین جهان خصوصا مسلمانان و شیعیان مظلوم عالم دارد؟
♦️ به عنوان نمونه میتوان به محکومیت قاطع حمله شوروی به افغانستان علی رغم تقابل ایران با آمریکا و منافع بالقوه ای که همکاری با شوروی میتوانست برایکشور داشته باشد، اشاره کرد.
🔻 اگر سکوت در برابر ظلم و جنایات حکومتهای هند و آذربایجان به طمع منافع اقتصادی باشد که وا اسلاما! اما سکوت در برابر جنایات حکومت نیجریه هم منفعت اقتصادی دارد؟
👤 آقای ظریف: شما وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هستید یک عده وحشیگرانه به مسلمین در هندوستان حمله میکنند من از شما میخواهم به رسم مسلمانی و وظیفه اسلامی و انسانیتان با دولت هندوستان مبنی بر این حمله وحشیانه صحبت کنید.
#️⃣ #پیرو #کشتار_مسلمانان #ظریف #مسلمانان_هند #خبرگزاری_فارس
🌐 @Peirovir
باسمه تعالی
تصمیم گرفتم مطالب ناب تحلیلی را که در فضای مجازی میبینم با دوستان به اشتراک بگذارم
ممکن است مطالب طولانی باشد ولی بسیار مفید هستند حتما مطالب را بخوانید
@salmanraoofi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 پس از کاشتن دو نهال میوه به مناسبت روز درختکاری انجام شد؛
👈 توصیههای مهم رهبر انقلاب اسلامی به مردم در خصوص بیماری شایعشده
🔻حضرت آیت الله خامنهای پس از کاشت نهال در سخنانی، کاشت درخت را حرکتی با برکت خواندند و در خصوص بیماری شایع شده در کشور، گفتند: همچنانکه قبلاً از پزشکان، پرستاران و مجموعههای درمانی صمیمانه تشکر کردم، لازم میدانم بار دیگر از این عزیزان که با کار بسیار با ارزش خود در حال جهاد در راه خدا هستند، تشکر کنم.
🔹️ رهبر انقلاب اسلامی مشاهده نمونههای درسآموز از تلاش و فداکاری کادرهای درمانی در رسیدگی به بیماران را نشاندهنده مسئولیتپذیری و تعهد انسانی آنان دانستند و افزودند: همچنین لازم میدانم از خانوادههای پزشکان، پرستاران و همه عوامل درمانی که با صبر و تحمل خود در کنار تلاش شبانهروزی عزیزانشان هستند، سپاسگزاری کنم.
🔹️ ایشان با دعا برای عافیت بیماران و همچنین طلب رحمت و مغفرت الهی برای درگذشتگان از این بیماری و صبر و آرامش برای بازماندگان آنها، چند توصیه خطاب به مردم بیان کردند.
حضرت آیت الله خامنهای با تأکید بر رعایت توصیهها و دستورالعملهای مسئولان در خصوص پیشگیری و جلوگیری از آلودگی، افزودند: از این دستورها نباید تخطی شود، چرا که خداوند ما را موظف کرده است در قبال سلامت خود و دیگران احساس مسئولیت کنیم، بنابراین هر چه به سلامت جامعه و جلوگیری از شیوع این بیماری کمک کند، حسنه و هر چه به شیوع آن کمک کند، سیئه است.
🔹️ رهبر انقلاب اسلامی در توصیهای دیگر همگان را به توسل و توجه به پروردگار فراخواندند و گفتند: البته این بلا آنچنان بزرگ نیست و بزرگتر از آن نیز وجود داشته است اما بنده به دعای برخاسته از دل پاک و صاف جوانان و افراد پرهیزگار برای دفع بلاهای بزرگ بسیار امیدوارم، چرا که توسل به درگاه خداوند و طلب شفاعت از نبی مکرم اسلام و ائمه بزرگوار میتواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند.
ایشان افزودند: دعای هفتم صحیفه سجادیه دعای بسیار خوب و خوشمضمونی است که میتوان با این الفاظ زیبا و با توجه به معانی آن با پروردگار سخن گفت.
🔹️ حضرت آیت الله خامنهای همچنین همه دستگاههای کشور را به همکاری و در اختیار قرار دادن امکانات مورد نیاز وزارت بهداشت که در صف مقدم مقابله با بیماری قرار دارد، توصیه کردند و گفتند: نیروهای مسلح و دستگاههای مرتبط با دفتر رهبری نیز به انجام این کار موظف شدهاند.
🔹️ رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به درگیر شدن کشورهای زیادی در دنیا با این بیماری، افزودند: مسئولان ما از روز اول با صفا، صداقت و شفافیت خبررسانی کردند و مردم را در جریان قرار دادند اما برخی کشورهای دیگر که این بیماری در آنها شدیدتر و همهگیرتر است، پنهانکاری میکنند البته ما برای آن بیماران نیز از خداوند طلب عافیت میکنیم.
ایشان حادثه پدیدآمده را مسئلهای گذرا و نه فوقالعاده دانستند و گفتند: البته من نمیخواهم مسئله را خیلی کوچک فرض کنم اما آن را خیلی بزرگ هم نکنیم، این مسئله مدتی نه چندان طولانی برای کشور وجود خواهد داشت و سپس رخت برمیبندد اما تجربیات حاصل از آن و فعالیت مردم و دستگاهها که به مثابه یک رزمایش عمومی است، میتواند به عنوان یک دستاورد باقی بماند.
🔺️ حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به اقدامات پسندیده و نوعدوستانه برخی هموطنان مانند کمکهای مالی و توزیع اقلام بهداشتی افزودند: این کارها بسیار خوب است و با حفظ این دستاوردها، بلا به نعمت و تهدید به فرصت تبدیل میشود و امیدواریم روزگار عافیت کامل برای ملت عزیز ایران نزدیک باشد. ۹۸/۱۲/۱۳
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 متن دعای هفتم صحیفه سجادیه که رهبر انقلاب خواندن آن را توصیه کردند
🔺️ رهبر انقلاب امروز در مراسم روز درختکاری ضمن توصیه همگان به عمل به توصیهها و دستورالعملهای مسئولان و متخصصان برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، مردم را به توسل و توجه به پروردگار فراخواندند و گفتند: «توصیه میکنم دعای هفتم صحیفه سجادیه را که در مفاتیح هم هست با توجه به معنای آن بخوانند.» ۹۸/۱۲/۱۳
💻 @Khamenei_ir
سلمان رئوفی
🔰 پس از کاشتن دو نهال میوه به مناسبت روز درختکاری انجام شد؛ 👈 توصیههای مهم رهبر انقلاب اسلامی به م
باسمه تعالی
امثال بنده که به رهبر معظم انقلاب حفظه الله تعالی عن جمیع الآفات اعتقاد داریم و ایشان را ستون اصلی خیمه مکتب اهل بیت علیهم السلام می دانیم و شب و روز مثل بنده ای با دهان ناپاک خود دعاگوی ایشانیم به دلیل همین کلمات جامع و عالی و بلند ایشان است
بنده به قدر توان و وسع این حوزه های علمیه را زیر و رو کرده ام
از کتابهای قدما در حکمت و معنویات تا کتابها و شخصیتهای متاخرین را در فقه و عرفان و اسلام شناسی
دلیل امثال بنده برای تبعیت از ایشان همین کلمات جامع و عالی و عمل به این معارف از جانب ایشان است
شما بگردید و ببینید در اسلام شناسی کدام یک از علما مثل امام راحل عظیم الشان روحی له الفداء و همچنین مثل رهبر معظم انقلاب حفظه الله سخن گفته اند
همین محاسن کلام است که ما به ایشان و امام خمینی ره اعتقاد داریم
و همین دلیل برای اهل اشارت و دلالت بس است
و آخر دعوانا ان الحمد لله رب العالمین
سلمان رئوفی
پ ن ۱: تعبیر حسنه و سیئه تعبیر بسیار جالبی بود نکات دیگری هم در پیام بود که حوصله شرح نیست
پ ن ۲: بارها دیدم استاد حضرت آیت الله خرازی و استاد آیت الله شب زنده دار برای کاری به کلمات امام خمینی ره و رهبر معظم انقلاب حفظه الله استناد می کنند شاید دلیلش همین عقلانیت بلند دینی در کلام این دو بزرگوار باشد
@salmanraoofi
#مسلمانان_هند
#اسلام
#هندو
#بررسی_و_تحلیل1
💢زمینههای اجتماعی اعتراضات اخیر مردم هند؛ نقطه عطفی دیگر در تاریخ معاصر شبه قاره
⏮مسلمانان هند
نشست «بررسی زمینههای اجتماعی اعتراضات اخیر مردم هندوستان» با حضور سیدعاکف زیدی، کارشناس مسائل هند در مرکز راهبری ورثه الانبیاء قم برگزار شد.
⏹ظرفیتهای عظیم و متنوع انسانی و اسلامی
وی در ابتدا به بیان برخی اطلاعات عمومی درباره این کشور پرداخته و گفت: مساحت هند حدود 3/3 میلیون کلومتر مربع است که تقریبا 2 برابر مساحت ایران به شمار میآید، اما جمعیت این کشور یک میلیارد و 400 میلیون نفر است که حدودا 17 برابر ایران است. به دلیل میزان بالای رشد جمعیت، به زودی هند جای چین را به عنوان پرجمعیتترین کشور جهان خواهد گرفت. حدودا 80% این جمعیت انبوه هندوستان از لحاظ دینی، «هندو» خوانده میشوند که در داخل خود تکثر بسیاری دارند؛ در بین آنها از منکرین خدا تا مشرکان و موحدان حضور دارند.
یکی از بزرگترین جمعیتهای مسلمان جهان در هند زندگی میکند. نزدیک به 200 میلیون هندی مسلمان هستند و پیشبینی میشود در ظرف 30 سال آینده، هند رتبه اول از لحاظ جمعیت مسلمانان در جهان را نیز کسب خواهد کرد. هیچ آمار دقیقی از تعداد شیعیان در دست نیست؛ معمولا حدودا 30 میلیون نفر حدس زده میشود که تقریبا همه آنها دوازده امامی هستند. اگر چه احتمالا تعداد واقعی شیعیان هند کمتر از این عدد است، به هر حال هند رتبه 2 یا 3 جهان دارد از لحاظ تعداد شیعیان. دو نقطهی تراکم اصلی شیعیان در هند، ایالتهای اوترپرادش و سپس کشمیر است.
در هندوستان چند صد زبان زنده وجود دارند که از میان آنها 22 زبان وجهه رسمی در ایالتهای مختلفی دارند بدون اینکه هیچ زبانی جایگاه زبان رسمی کل کشور داشته باشد. البته مهمترین زبان دیوانی و علمی این کشور انگلیسی است، با اینکه فقط حدودا 2% جمعیت بر این زبان تسلط دارد.
⏹شکاف طبقاتی عظیم در بزرگترین دموکراسی جهان
اگرچه از لحظ حجم (شاخص تولید ناخالص ملی) اقتصاد هند رتبه پنجم جهان را به خود اختصاص میدهد، ولی رتبه این کشور از لحاظ شاخص تولید سرانه ناخالص ملی 131 است و این تفاوت حاکی از فاصله طبقاتی عظیمی است. و لذا ضریب جینی در هند 0/8 است، و یک درصد جامعه تقریبا 60% ثروت ملی را در اختیار دارد. بزرگترین جمعیت فقرا، بیسوادان و گرسنگان جهان نیز در هند زندگی میکند. کشوری که یک قدرت هوا-فضایی و نرم افزاری در دنیا محسوب میشود، از لحاظ شاخص توسعه انسانی (HDI) رتبهای پایین تر از عراق، فلسطین و حتی یمن دارد.
نظام سیاسی هند، دموکراسی پارلمانی شبیه نظام انگلیس است و به عنوان بزرگترین دموکراسی دنیا معرفی میشود. عنصر دیگر نظام سیاسی هند، فدرالی بودن آن است. اما ثقل اداره کشور در دولت مرکزی است؛ چون بودجه و بسیاری از اختیارات مهم دیگر اساسا در دست دولت مرکزی است. پایه دیگر نظام، سکولار بودن آن است. اما این به معنای تاکید بر دینزدایی از عرصهی اجتماعی نیست بلکه به معنای تاکید بر پلورالیزم عملی، تسامح و زندگی مسالمت آمیز بین پیروان ادیان و مذاهب مختلف است. لذا خود مقامات دولتی هند معمولا سعی میکنند تدین خود را در منظر مردم ابراز کنند.
@salmanraoofi
#مسلمانان_هند
#اسلام
#هندو
#بررسی_و_تحلیل2
💢زمینههای اجتماعی اعتراضات اخیر مردم هند؛ نقطه عطفی دیگر در تاریخ معاصر شبه قاره
⏮اهمیت روابط با آمریکا، انگلیس، روسیه و اسرائیل؛ ایران در حاشیه
سید عاکف زیدی در ادامه به بیان سیاست خارجی هند پرداخته و گفت: در روابط خارجی هند با جهان میشود کشورهای جهان را به چند قسمت تقسیم کرد: کشورهایی مانند چین و پاکستان که هند با آنها چالش دارد (البته با چین مبادله تجاری مهمی نیز دارد)؛ کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس، روسیه و اسرائیل که از لحاظ راهبردی و تجاری برای هند مهم اند و دولت این کشور به دنبال نزدیکی با آن هاست. تعداد زیادی از کشورهای دیگر در مرتبه پایینتری در اهمیت برای دولت هند قرار میگیرند. ایران برای دولت هند کشور خیلی مهمی نیست. چند ماهی هست که به خاطر وعدهها و تهدیدهای آمریکا، هند دیگر نفت ایران را نمیخرد. با اینکه ایران اولین یا دومین کشور تأمینکنندهی نفت هند بود. در مقایسه با ایران، روابط دولت هند با عربستان گرمتر است.
⏺اما در سطح مردمی بیشتر مردم هند هیچ تصوری از ایران ندارند. حتی شاید اسم ایران را هم نشنیده باشند. در بین مسلمانان هند این وضعیت بهتر است. ولی عموم مسلمانان هند نیز اطلاع خاصی از انقلاب اسلامی و مسائل مهم دیگر متعلق به ایران ندارند. با این حال، یکی به دلیل پیوند عمیق تاریخی و دیگری به سبب مسائل جاری بینالمللی، عامه مسلمانان هند عمدتا یک تصور مبهم ولی مثبت از ایران دارند به عنوان یک کانون مهم ادب و فرهنگ اسلامی، و نیز یک کشور شجاع در مقابل آمریکا. البته یک طیف معدود ولی پر سروصدای وابسته به عربستان دائم شایعه افکنی و سیاه نمایی درباره ایران انجام میدهد. اما شیعیان هند معمولا احساس شخصیت میکنند به خاطر موضع گیری های انقلابی ایران.
⏮اعتراضات گسترده اخیر چرا شکل گرفت؟
این کارشناس مسائل هند در ادامه به اتفاقات جاری این کشور پرداخت: چند هفته پیش (10 دسامبر) در مجلسین هند قانونی تصویب شد به نام «C.A.A» (بازنگری در شهروندی و تابعیت). بر اساس این قانون برای کسانی که از پاکستان، بنگلادش و یا افغانستان به هر نحوی به هند آمدهاند، تسهیل در اخذ تابعیت هندی به عمل خواهد آمد. منتها به یک شرط: اینکه متقاضیان مسلمان نباشند.
⏺به سبب مسائل مختص به آن منطقه، در شمال شرق هند تظاهراتی حتی قبل از تصویب این قانون شروع شده بود. اما چند روز بعد از تصویب آن، تظاهرات به قسمتهای دیگر کشور انتقال یافت و تقریبا کل کشور را فراگرفت. مهمترین نقش در این تظاهرات از آن مسلمانان هند است. در شهرهای دهلی و علیگر – که هر کدام یک دانشگاه با هویت اسلامی دارند- تحصن میشود. در پی برخورد خشونت آمیز نیروی انتظامی با این معترضان، تظاهرات در دانشگاهها و شهرهای مختلف هند گسترش پیدا میکند. تظاهرات کنندگان نه فقط لغو قانون C.A.A. را مطالبه میکنند بلکه در کنار آن، لغو برنامه N.R.C. (برنامهی ثبت ملی شهروندان) را نیز مطالبه میکنند. بسیاری از تحلیلگران میگویند در تاریخ 72 ساله هند آزاد، این کشور شاهد چنین رستاخیز عمومی و اعتراضات مردمی نبوده.
⏺وی افزود: اینجا چند سؤال مهم مطرح میشود. چرا این برنامه های دولت با این حجم از اعتراضات بی سابقه مواجه شده؟ چرا بیشتر معترضان مسلمانند؟ آیا اضافه شدن حدودا40 هزار نفر (طبق تحلیلهای ارگانهای دولتی هند) به تعداد 1/4 میلیارد شهروند هندی توسط C.A.A واقعا جای این همه اعتراض دارد؟ برنامهN.R.C. مگر چه مشکلی دارد که موجب شد هند شاهد تظاهرات بی سابقه شود؟
@salmanraoofi
#مسلمانان_هند
#اسلام
#هندو
#بررسی_و_تحلیل3
💢زمینههای اجتماعی اعتراضات اخیر مردم هند؛ نقطه عطفی دیگر در تاریخ معاصر شبه قاره
⏺برای رسیدن به پاسخ به این سؤالات، لازم است نگاهی به تجربه اخیر ایالتی در شرق هند (نزدیک بنگلادش) به نام «آسام» بیندازیم. این استان کوچک هندی با جمعیت تقریبا 33 میلیون نفر (که حدودا 40 درصد آنها مسلمانند) تنها جای کشور است که در آن برنامه N.R.C. تا به حال اجرا شده. اجرایش به این صورت بوده: ابتدا شهروندی همه ساکنان این ایالت مشکوک خوانده شد وسپس از هر نفر خواسته شد با ارائه مدارک لازم شهروندی خود را اثبات کند. در 4 سال اخیر که اجرای این برنامه به طول انجامید، زندگی آسامیها، بویژه اقشار ضعیف جامعه، مختل شد. زیرا داشتن مدارک مهمی مثل کارت ملی، پاسپورت وغیره نیز، بخاطر احتمال اخذ غیرقانونی آنها ناکافی قرار داده شد! پس همه باید ثابت میکردند که در یک روز معینی در سال 1971، تابع و شهروند قانونی هند بودهاند. چون اکثر مردم بعد از این تاریخ به دنیا آمده اند، از آنها خواسته شد اثبات کنند پدرانشان در آن تاریخ شهروند قانونی هند بودند. اینجا بود که تازه مشکل دوم شروع میشد و آن، اثبات قانونی انتسابشان به پدرانشان بود. مردم بی سواد، فقیر، خانمها و روستاییها و مسلمانان، عذابشان از بقیه بیشتر بود. بازار رشوه و جعل مدرک هم داغ شد. در پایان این فرایند ویرانگر در نیمه دوم سال 2019، نزدیک به 2 میلیون نفر (نزدیک به 6% جامعه آسام) که یک سوم آنها مسلمانند، نتوانستند شهروندی خودشان را اثبات کنند و به بنگلادشی بودن متهم شدند. اما نه دولت هند هیچ برنامهای برای مذاکره با بنگلادش در این رابطه دارد و نه خود بنگلادش قبول میکند که شهروندانش به هند رفته باشند.
⏺این کارشناس مسائل هند ابراز داشت: اینجاست که این برنامه ابعاد وحشتناک پیدا میکند زیرا دولت مرکزی ساخت تعدادی اردوگاه زندانی برای کسانی که نتوانستند شهروندی خود را اثبات کنند در آسام را شروع کرده. ولی همه این اردوگاهها نیز ظرفیت این 2 میلیون نفر را نمیتوانند داشته باشند. اما برخی افراد ردهپایین حکومت و حزب حاکم گفتهاند که با اینکه این افراد شهروند هندی نیستند، اجازه میدهیم در کشورمان بمانند ولی بدون حقوق شهروندی. یعنی نه میتوانند رأی بدهند، نه اموال منقول داشته باشند و نه از خدمات آموزشی و غیره دولت بهرهای ببرند. یعنی ایجاد قانونیِ یک قشر بزرگ شهروند درجه چندم، فاقد بسیاری از حقوق اولیه.
⏮اعتراضات هند
سید عاکف زیدی اضافه کرد: اینجا رابطه بین C.A.A. و N.R.C. واضح میشود. کسانی که با ان.آر.سی از رده شهروندی خارج میشوند، با سی.ای.ای دوباره تابعیت میگیرند، جز مسلمانان که از این قانون استثنا شدهاند. تجربه آسام نشان داده وقتی این برنامه در بقیه هند اجرا میشود، بسیار محتمل است که عذاب اثبات تابعیت در انتظار همه مردم مستضعف باشد، ولی پس از آن، عذاب بزرگتر سلب تابعیت و شاید حبس در زندان، متوجه فقط مسلمانان هند خواهد بود.
⏺مقامات حزب حاکم فعلی ابراز داشته اند که جایی برای اعتراض مسلمانان وجود ندارد زیرا اگر تابع هند باشند جای هیچ نگرانی نیست. ولی شناختی که مسلمانان از این حزب دارند، تجربه تاریخی آنها و نیز تجربه اخیر در آسام، این احتمال را تقویت میکند که اضطراب آنها منطقی است. در واقع، مدتی هست که مسلمانان هند دائم در حال استرس و اضطراب بوده اند و این اعتراضات واکنشی به همان فشار چند ساله یا چند دهه آنان است.
⏮چرا مسلمانان هند مدتهاست که اضطراب دارند؟
وی با پرداختن به ریشه های تاریخی این اضطراب گفت: در سال 1947 هند از استعمار انگلیس استقلال یافت. قبل از دوره استعمار، مسلمانان هند تقریبا 550 سال (حدودا بین 1200-1757م) قدرت سیاسی را در اختیار داشتند که در این مدت، هند یک دوره نسبتا پررونقی را تجربه کرد. به عنوان مثال در قرن 17، هندوستان از لحاظ صادرات و تولید ملی رتبه اول یا دوم جهان را داشت. جهان اسلام نیز از هند نفع زیادی برد که اقلش این بود که با اتصال این واحد اقلیمی ثروتمند به جهان اسلام، حجم اقتصاد و جمعیت جهان اسلام بیش از دو برابر افزایش یافت. اما دوره استعمار هند، دورهی جدایی هند از جهان اسلام بود و به همین خاطر است که دو جامعهی هند و ایران امروز تقریبا از یکدیگر بیخبر هستند، در حالیکه تا نیمه اول قرن 19، رابطه تنگاتنگ و تبادل وسیع فرهنگی و اقتصادی داشتند.
@salmanraoofi
#مسلمانان_هند
#اسلام
#هندو
#بررسی_و_تحلیل4
💢زمینههای اجتماعی اعتراضات اخیر مردم هند؛ نقطه عطفی دیگر در تاریخ معاصر شبه قاره
⏺سیاستهای صنعت زدایی استعمار، هند را از یک قدرت صنعتی به یک منبع برای تامین مواد اولیه کارخانههای اروپا تبدیل کرد. مثلا صنعت نساجی پارچه اعلا، با کاشت پنبه برای پارچه انگلیسی جایگزین شد. انگلیس، هند را تبدیل به کشتگاه تریاک میکند برای صادر قاچاقی آن به چین برای به زانو درآوردن آن کشور بزرگ. پدیده جدید قحطیهای ویرانگر، پی در پی در هند رخ میدهد که آخرینش در 1943م بود که چون محدود به یک استان بود، فقط 3 میلیون هندی مُردند. استعمار هند برای بقیه جهان اسلام نیز مصیبتهایی را به دنبال آورد: برای زمین زدن تمام جهان اسلام، در هند بود که آنها فرق و مذاهب اسلامی و زبان و فرهنگ مسلمین را مطالعه میکردند و نیرو تربیت میکردند. حتی ثوره العشرین عراقیها را توسط نیروی نظامی اعزام شده از هند شکست دادند.
⏺بعد از آخرین قیام نافرجام مسلحانه هندیها علیه انگلیس در سال 1857، اضطراب مسلمانان نسبت به آیندهشان بالا میگیرد. هم قدرت سیاسی را از دست دادند و هم هدف انتقام و هم به صورت برنامه ریزی شده از سوی انلگیسیها تضعیف شدند. سرشماریهایی که انگلیسیها آغاز کردند نشان میدهد که مسلمانان کمتر از 30% جمعیت هند هستند و لذا در معادلات آینده قدرت که مبتنی بر دموکراسی خواهد بود، جایگاه بالایی نخواهند داشت.
⏺عنصر دیگری که بر اضطراب مسلمانان هند از اواخر قرن 19 به بعد می افزاید، شکلگیری و رشد سریع یک جریان هندوی فاشیست است. با حمایت دولت استعمارگر انگلیس، این جریان روایتی از تاریخ را تبلیغ میکند که در آن هندوها مظلومانی هستند که قبل از استعمار انگلیس، ابتدا توسط مسلمانها مورد تهاجم خشونت آمیز و استعماری قرار گرفتند. نزد آنها مسلمانان اساسا یک عنصر خارجی و غیرملی در هندوستان محسوب میشوند. در این نگاه، استقلال هند از انگلیس در واقع پایان دادن به استعمار مدرن (انگلیس) و زمان آغاز تسویه حساب با استعمارگران کهن (مسلمانان) خواهد بود. اگرچه جریان اصلی نهضت استقلال طلب هند تحت مدیریت حزب کنگره بسیاری از مواضع این جریان هندو را رد میکرد و برای مسلمانان هند نیز سهمی در هند قائل بود، اما نفوذ و تاثیر این جریان فاشیست تا قلب حزب کنگره نیز احساس میشد. اینجاست که بخشی از مسلمانان مضطرب هند برای رهایی از اضطراب چندبعدی خود، به ایده ایجاد کشور پاکستان در بخشی از خاک هند متوسل میشوند.
⏮استقلال هند و بوجود آمدن پاکستان: نقطه عطفی در تاریخ مسلمانان
با استقلال پاکستان در سال 1947 مسلمانان هند یک افت بی سابقه در هند احساس کردند. یکباره سهم مسلمانان هند از حدودا 30% به 10% جمعیت هند کاهش یافت و بسیاری از نخبگان مسلمان هندی به پاکستان مهاجرت کردند. و از همه مهمتر، در هند مستقل یک فضای عمومی ایجاد شد که در آن دیگر مسلمانان نمیتواند مطالبه گری کنند. آنها میگفتند و هنوز هم میگویند: اگر اعتراض داری برو به کشور خودت، پاکستان!
⏺اینجاست که یک پیمان نانوشته بین مسلمانان هند و حزب کنگره که قدرت اول سیاسی در هند مستقل بود، ایجاد میشود. کنگره میگوید ما هندوهای خوب هستیم. شما ما را تقویت کنید تا ما آن جریان هندوی فاشسیت و اسلام ستیز را سرجایشان بنشانیم و از شما در برابر آنها محافظت کنیم. بیایید و این نظام هند جدید را – که بر شعارهای دموکراسی، پلورالیسم عملی، سکولاریسم، فدرالیسم، عدم تعهد و ضدیت با استکبار غربی مبتنی است – و حزب ما را که صاحبان این نظام هستیم، تقویت کنید. ضمنا چون پس از جدایی پاکستان دیگر هند مسلمان مطالبهگر را بر نمیتابد، مطالبه هایتان را کم کنید، به ما محترمانه تقاضا کنید تا ما شاید برخی آنها را پدرانه قبول کنیم. و مطالبه هایتان نباید از مسائل صنفی متعلق به «فقط» مسلمین هند تجاوز کنند (مثل اعتبار قانونی شریعت در احوال شخصیه مسلمین، تقویت زبان اردو و…). اما خارج از این لیست مسائل صنفی، مسلمانان حق هیچ گونه اظهارنظر در سیاستهای اصلی را ندارند، تا چه برسد به مطالبه گری.
⏺تحت این پیمان بود که مسلمانان هند از 1947 تا 1991 با یک آرامش نسبی به سر بردند. در این فاز، از سوی حزب حاکم کنگره به شعارهای اصلی نظام تا حد قابل توجهی عمل میشد، ولی در عین حال جایگاه مسلمانان در جامعه به طور نامحسوس مدام تنزل میکرد. اما خشونت علنی علیه مسلمانان رواج پیدا نکرد.
@salmanraoofi
#مسلمانان_هند
#اسلام
#هندو
#بررسی_و_تحلیل5
💢زمینههای اجتماعی اعتراضات اخیر مردم هند؛ نقطه عطفی دیگر در تاریخ معاصر شبه قاره
⏮تغییرات هند از1991 به بعد موجب افزایش اضطراب مسلمانان
⏺سید عاکف زیدی با اشاره به تغییر گفتمانهای حاکم بر احزاب و نخبگان دیگر هند از اوایل دهه 90 میلادی گفت: اما از 1991 تا 2014 فاز دوم تاریخ معاصر هند شروع میشود که در آن، از شعارهای اصلی که نظام هند بر اساس آن تأسیس شده بود، در عمل عقب نشینی میشود. نظام اقتصادی با سرعت به سمت سرمایهداری نئولیبرال غربی هدایت میشود؛ نفوذ سرمایه داران و کمپانیهای بزرگ بومی و غربی به طور فزاینده رشد میکند و شکاف طبقاتی با سرعت بزرگتر از هر زمان سابق میشود؛ تابوی ارتباط با اسرائیل هم میشکند و رابطه سفارتی با آن برقرار میشود؛ ارتباط با شوروی و سپس روسیه سست میشوند و با آمریکا با سرعت گرم میشود؛ بخش خصوصی جای بخش دولتی را در رسانه میگیرد؛ حزب B.J.P. که متعلق به آن جریان هندو فاشیست و اسلام ستیز است، رشد فزایندهای را تجربه میکند تا جایی که در چند ایالت و یک بار در مرکز هم، دولت تشکیل میدهد؛ در چندین نکته از کشور جان، مال و ناموس مسلمانان توسط افراد متعلق به این جریان به طور وسیعی مورد تعرض قرار میگیرد؛ مسجد بابری در روز روشن تخریب میشود؛ نهضت دره کشمیر به فاز مسلحانه کشانده میشود و در اقدامات نظامی و امنیتی مترتب بر آن، بیش از 80 هزار نفر که عمدتا غیرنظامی بودند در این منطقه کوچک مسلمان نشین کشته میشوند.
⏺طبیعتا مسلمانان هند در این فاز مضطرب میشوند. ولی چون هنوز اصول اصلی نظام لااقل در مرحله شعار محترم میمانند اگر چه در عمل از آنها دست برداشته میشود، و چون موارد مثبت در این فاز نیز قابل مشاهده هستند، مسلمانان احساس نمیکنند تغییر فراگیری اتفاق افتاده. مثلا، در این فاز زمانی هند شاهد رشد اقتصادی بالایی بوده و برای بخشی از جامعه یک رونق بی سابقه ای در معیشت بوجود آمد؛ همچنین وقتی حزب B.J.P. در راس یک ائتلاف چند حزبی دولت مرکزی را تشکیل داد، با مسلمانها برخورد مطلقا خصمانه ای نداشت، و حزب کنگره و دیگر احزاب مخالف B.J.P. هنوز حضور قدرتمند خودشان را در صحنه سیاست حفظ کردند. منتها در این برهه از زمان نیز روند سقوط اجتماعی مسلمانان مثل قبل ادامه داشت، ولی با سرعت بیشتر. گزارش معروف رسمی به اسم «سَچَر» در 2006م نشان داد مسلمانان از ضعیفترین طبقات اجتماعی جامعه هندو نیز پایینتر رفتهاند.
⏮تحول هند از 2014 و جمعبندی جدید مسلمانان مضطرب
اما در فاز سوم تاریخ معاصر هند (2014م تا امروز) حزب B.J.P. تحت فرمان یک دسته جدید از رهبران که اطراف نخست وزیر فعلی آقای نارندرا مودی جمع شده اند، اکثریت صندلیهای پارلمان هند را در دست گرفتند. در نتیجه این اتفاق مسلمانان دچار شوک بی سابقه ای در هند مستقل شدند، زیرا از سال 2002 که در دوران ریاست استانی آقای مودی در ایالت گجرات کشتار وسیعی مسلمانان رخ داده بود، وی نزد مسلمانان و برخی غیرمسلمانان هندی منفورترین شخصیت سیاسی در کل کشور بود. ولی با این حال نه فقط نخست وزیر کشور شد، بلکه حزب وی اکثر نهادهای دیگر نظام مثل قوه قضائیه، رسانه وغیره را نیز با سرعت خاضع و همراه خود کرد.
⏺از این به بعد، جریان فاشیست هندو شروع میکند به بی پرده و با سرعت عمل کردن. ایجاد التهاب و دوگانگی در جامعه و بویژه تحریک و هدایت عصبانیت و نارضایتی هندوها علیه مسلمانان، در فضای رسانه ای و اجتماعی هند عادی سازی میشود. اسمهای اسلامی یا فارسی بسیاری از شهرهای هند تغییر میشوند. حتی تاجمحل دیگر از بروشورهای گردشگری دولت حذف میشود. مسلمانان ضعیف را به اتهام بیحرمتی به مقدسات هندو مانند گاو، به طور فجیعی در خیابانها میکشند و پلیس هم مانع نمیشود. از این جرایم فیلمبرداری نیز میشود و با پخش عمدی آن، رعب و وحشت وسیعی ایجاد میشود. غالبا مجرمان این قضایا محاکمه نمیشوند که هیچ، حتی گاهی از طرف مقامات رسمی دولت هم مورد تعظیم قرار میگیرند. در شبکه های تلویزیونی خشم و نفرت از مسلمین میبارد. اقتصاد مسلمانان به بهانه اجرای مقررات بهداشتی و امثال آن، مورد هجمه قرار میگیرد.
@salmanraoofi
#مسلمانان_هند
#اسلام
#هندو
#بررسی_و_تحلیل6
💢زمینههای اجتماعی اعتراضات اخیر مردم هند؛ نقطه عطفی دیگر در تاریخ معاصر شبه قاره
⏺در مقابل این هجمه های پی درپی، مسلمانان خود را فاقد هرگونه سلاح و حتی سپر می یابند. برای اولین بار در هند مستقل، اضطراب نسبت به آینده خود در این کشور حالت عام و عادی مسلمانان میشود. با شوک و سردرگمی ضربات را تحمل میکنند، ولی به جز امید شکست خوردن این حزب در انتخابات بعدی گزینه دیگری نمی یابند. سعی کردند در حمایت از احزاب دیگر از آرای خود متمرکزتر از پیش استفاده کنند تا مانع پیروزی مجدد B.J.P. شوند، ولی دیدند فضا آنقدر علیه آنها سنگین شده که احزاب مخالف اگرچه خواهان آرای مسلمانها هستند، اما حاضر نیستند هیچ گونه تعلق آنها به مسلمان در منظر هندوهای کشور قرار گیرد! اما در انتخابات بعدی در اواسط 2019، حزب B.J.P. با تعداد بیشتری از صندلی ها و قوت بیشتری دوباره دولت مرکزی را تشکیل داد!
⏺شدت و سرعت اقدامات این حزب پس از بازگشت به مسند حکومت در خرداد امسال، همه را در موضع انفعال قرار داد. برنامه N.R.C. آسام را به سرعت به پایان رساند که در نتیجه آن، یک دفعه نزدیک به 2 میلیون نفر در معرض سلب تابعیت قرار گرفتند؛ معترضان را ضد هند و طرفدار بنگلادش خواندند. طلاق ثلاثه مسلمین را به عنوان یک جرم کیفری اعلام کردند؛ بر معترضان برچسپ مخالف حقوق زنان زدند. نه فقط خودمختاری ایالت کشمیر را کاملا لغو کردند بلکه این منطقه را از ایالت بودن هم رسما ساقط کردند؛ معترضان را به طرفداری تجزیه مجدد هند و حمایت از دشمنش یعنی پاکستان متهم کردند. سپس دیوان عالی قوه قضائیه، زمین مسجد تخریب شده بابری را به همان جریان تقدیم کرد که مجرم تخریبش است؛ معترضان را ضد هندو و مروج آشوب خواندند. هر یک از این اقدامات، مسلمانان هند و تعدادی از غیرمسلمانان را سخت ناراحت کردند، ولی فضای اجتماعی آنقدر سنگین شده بود که به جز سکوت، گزینه دیگری عملی نبود.
⏺ناامیدی، افسردگی و وحشت، مسلمانان کشور را بیش از پیش فراگرفت. آنها فقط حیرت زده در انتظار بلاهای بعدی و شدیدتری، بدون هیچ برنامه دفاعی نشستند. به نظر میرسد هند جدید، جایی برای مسلمانان ندارد؛ ولی این جمعیت 200 میلیونی جای دیگری هم ندارد.
⏮انفجار علیه برنامه C.A.A. و N.R.C. نقطه عطفی دیگر در تاریخ معاصر هند و مسلمانان آن
⏺اما در این هفتههای اخیر فشار وحشتناکی که در تاریخ معاصر هند بر مسلمانان وارد شده یک دفعه به اوج رسید و به سوی یک فعالیت اعتراضی مشخص هدایت شد. بدون هیچ رهبری مرکزی و یا هدایت تشکیلاتی، مسلمانان به این جمع بندی رسیدند که الآن وقت بیرون ریختن، و دفاع از خود و از شعارهای اولیه نظام هند مستقل است. صدها نقطه از این کشور پهناور شاهد تظاهرات مردمی شده اند و اکثر تظاهرکنندگان مسلمان هستند. دولت مرکزی هم معلوم است که این واکنش را اصلا پیش بینی نکرده بود. در حالیکه که برای هر اعتراض قبلی جواب و برچسپ کوبنده داشت – مثل: پاکستانی، تجزیه طلب، مرتجع و امثال آن – این بار دیگر دنبال توجیه میگشت، ولی تا به حال پیدا نکرده. مثلا اگر بگوید معترضان پاکستانی و خائن هستند، دیگر به آنان نمیچسبد؛ چون معترضان دارند میگویند هویت هندی را از ما نگیرید! چون در بین معترضان دانشجویان و عده ای از هندوها نیز همراه مسلمانان هستند، کار دولت سخت شده است. سعی میکند این اعتراضات را صرفا متعلق به مسلمین جلوه دهد زیرا در جامعه عمومی هند، حتی در بین هندوهایی که پیرو این جریان فاشیست هندو نیستند، آمادگی تحمل مطالبه گری مسلمان وجود ندارد.
الآن یک نقطهی عطفی برای مسلمانان هست. بعد از 70 سال از استقلال هند، اولین بار است که آنها وارد صحنهی سیاسی بدون مطالبه صنفی شدهاند. نه فقط این، بلکه مطالبه های فعلی آنها – دفاع از قانون اساسی و ارزشهای آن، و از شعارهای اصلی نظام هند – آنها را در جایگاهی قرار داده که از همه مطالبه گران سیاسی هندوستان بالاتر و مترقی تر است. شگفت آور این است که این موقعیت استثنایی برای آنها به صورت دفعی و بدون هیچ برنامه ریزی حزبی و یا هدایت سیاسی متعارف بوجود آمده؛ در واقع بدنه مردم مسلمان با فطرت خودشان به این جایگاه هدایت شده اند و رهبران سیاسی مسلمان و غیرمسلمان، فعلا برای موج سواری دارند دست و پا میزنند. دولت هند هم دنبال این است که این اتحاد نسبی بین مسلمانان هندی و هندیهای دیگر را از بین ببرد تا سرکوب این حرکت را به راحتی انجام دهد.
⏺روزهای آینده، روزهای بسیار حساسی برای هند و بویژه برای مسلمانان این کشور خواهند بود. آیا آنها موفق میشوند از این حالت استثنایی برای تقویت ارزشهای انسانی حیاتی جامعه چندملیتی هند استفاده کنند، و در عین حال موقعیت اجتماعی و سیاسی خود را نیز بالا ببرند؟
@salmanraoofi
باسمه تعالی
از حاج آقای سید محمد عبداللهی که مسن تر از بنده هستند ولی در اداره کانال زحمت زیادی می کشند و مدت زیادی است که کمک کار بنده شدند، کمال تشکر را دارم
هنوز هم اگر رفقایی بتوانند کمک کنند، خصوصا افرادی که بیشتر با رایانه در نت هستند، محتاج کمکشان هستم
🔆در صورت داشتن وقت لازم در آیدی بنده
@srsr1359
اعلام آمادگی کنید
متشکرم
@salmanraoofi
#ضد_براندازی6
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
حدیث:
📚 10/ فی الکافی حَفْصِ بْنِ غِيَاثٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: سَأَلَ رَجُلٌ أَبِي ص عَنْ حُرُوبِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع وَ كَانَ السَّائِلُ مِنْ مُحِبِّينَا فَقَالَ لَهُ أَبُو جَعْفَرٍ ع بَعَثَ اللَّهُ مُحَمَّداً ص بِخَمْسَةِ أَسْيَافٍ ثَلَاثَةٌ مِنْهَا شَاهِرَةٌ فَلَا تُغْمَدُ حَتَّى تَضَعَ الْحَرْبُ أَوْزارَها وَ لَنْ تَضَعَ الْحَرْبُ أَوْزارَها حَتَّى تَطْلُعَ الشَّمْسُ مِنْ مَغْرِبِهَا فَإِذَا طَلَعَتِ الشَّمْسُ مِنْ مَغْرِبِهَا آمَنَ النَّاسُ كُلُّهُمْ فِي ذَلِكَ الْيَوْمِ فَيَوْمَئِذٍ لا يَنْفَعُ نَفْساً إِيمانُها لَمْ تَكُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلُ أَوْ كَسَبَتْ فِي إِيمانِها خَيْراً وَ سَيْفٌ مِنْهَا مَكْفُوفٌ وَ سَيْفٌ مِنْهَا مَغْمُودٌ سَلُّهُ إِلَى غَيْرِنَا وَ حُكْمُهُ إِلَيْنَا ...... وَ أَمَّا السَّيْفُ الْمَكْفُوفُ فَسَيْفٌ عَلَى أَهْلِ الْبَغْيِ وَ التَّأْوِيلِ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ- « وَ إِنْ طائِفَتانِ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ اقْتَتَلُوا فَأَصْلِحُوا بَيْنَهُما فَإِنْ بَغَتْ إِحْداهُما عَلَى الْأُخْرى فَقاتِلُوا الَّتِي تَبْغِي حَتَّى تَفِيءَ إِلى أَمْرِ اللَّهِ » فَلَمَّا نَزَلَتْ هَذِهِ الْآيَةُ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص إِنَّ مِنْكُمْ مَنْ يُقَاتِلُ بَعْدِي عَلَى التَّأْوِيلِ كَمَا قَاتَلْتُ عَلَى التَّنْزِيلِ فَسُئِلَ النَّبِيُّ ص مَنْ هُوَ فَقَالَ خَاصِفُ النَّعْلِ يَعْنِي أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ ع فَقَالَ عَمَّارُ بْنُ يَاسِرٍ قَاتَلْتُ بِهَذِهِ الرَّايَةِ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ ص ثَلَاثاً وَ هَذِهِ الرَّابِعَةُ وَ اللَّهِ لَوْ ضَرَبُونَا حَتَّى يَبْلُغُوا بِنَا السَّعَفَاتِ مِنْ هَجَرَ لَعَلِمْنَا أَنَّا عَلَى الْحَقِّ وَ أَنَّهُمْ عَلَى الْبَاطِلِ . وَ كَانَتِ السِّيرَةُ فِيهِمْ مِنْ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع مَا كَانَ مِنْ رَسُولِ اللَّهِ ص فِي أَهْلِ مَكَّةَ يَوْمَ فَتْحِ مَكَّةَ فَإِنَّهُ لَمْ يَسْبِ لَهُمْ ذُرِّيَّةً وَ قَالَ مَنْ أَغْلَقَ بَابَهُ فَهُوَ آمِنٌ وَ مَنْ أَلْقَى سِلَاحَهُ فَهُوَ آمِنٌ وَ كَذَلِكَ قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ص- يَوْمَ الْبَصْرَةِ نَادَى فِيهِمْ لَا تَسْبُوا لَهُمْ ذُرِّيَّةً وَ لَا تُجْهِزُوا عَلَى جَرِيحٍ وَ لَا تَتْبَعُوا مُدْبِراً وَ مَنْ أَغْلَقَ بَابَهُ وَ أَلْقَى سِلَاحَهُ فَهُوَ آمِنٌ وَأَمَّا السَّيْفُ الْمَغْمُودُ فَالسَّيْفُ الَّذِي يَقُومُ بِهِ الْقِصَاصُ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ- « النَّفْسَ بِالنَّفْسِ وَ الْعَيْنَ بِالْعَيْنِ » فَسَلُّهُ إِلَى أَوْلِيَاءِ الْمَقْتُولِ وَ حُكْمُهُ إِلَيْنَا فَهَذِهِ السُّيُوفُ الَّتِي بَعَثَ اللَّهُ بِهَا مُحَمَّداً ص فَمَنْ جَحَدَهَا أَوْ جَحَدَ وَاحِداً مِنْهَا أَوْ شَيْئاً مِنْ سِيَرِهَا وَ أَحْكَامِهَا فَقَدْ كَفَرَ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ ص . 11»
📝 پانویس:
11.الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج5 ؛ ص10و11
ترجمه حدیث در پست زیر
👇👇👇
#ضد_براندازی6
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
ترجمه حدیث:
▫ در کافی با اسنادش از حفص بن غياث نقل مىكند كه شخصى از امام صادق (ع) در باره جنگهاى امير المؤمنين (ع) پرسيد و سائل از دوستان ما بود، امام به او فرمود: خداوند محمد (ص) را با پنج شمشير مبعوث كرد، سه شمشير از آنها عريان است و غلاف نمىشود تا وقتى كه جنگ تمام شود و جنگ تمام نمىشود مگر اينكه آفتاب از مغرب طلوع كند و آفتاب از مغرب طلوع نمىكند مگر اينكه همه مردم در آن روز ايمان مىآورند، ولى در آن روز ايمان كسى كه پيش از آن ايمان نياورده بود و يا در ايمان خود خيرى كسب نكرده بود، به حالش سودى ندهد و شمشيرى از آن شمشيرهاى پنجگانه در غلاف است و شمشير ديگر در غلاف است و كشيدن آن با ديگران و حكم آن با ماست ......
🔹 و اما شمشيرى كه در لفافه است، شمشير بر اهل بغى و تأويل (يعنى خروجكنندگان بر امام عادل) است. خداوند مىفرمايد: « و اگر دو گروه از مؤمنان با يك ديگر بجنگند ميان آنها صلح برقرار كنيد و اگر يكى بر ديگرى ستم كرد با آن گروه ستم كرده بجنگيد تا به فرمان خدا گردن نهد» وقتى اين آيه نازل شد، پيامبر خدا (ص) فرمود: همانا در ميان شما كسى وجود دارد كه پس از من بر اساس تأويل خواهد جنگيد.همان گونه كه من بر اساس تنزيل جنگيدهام، گفته شد: او كيست يا رسول اللَّه؟ فرمود: پينه كننده كفش و منظورش امير المؤمنين (ع) بود (كه در آن حال مشغول پينه زدن كفش خود بود) عمار ياسر (در جنگ صفين) مىگفت: سه بار زير اين پرچم همراه با پيامبر خدا (ص) و خاندانش جنگيدهام و اين به خدا سوگند كه چهارمى است، به خدا سوگند كه اگر ما را بزنند و ما را به نخلستانهاى سرزمين بحرين برسانند باز ما مىدانيم كه بر حقيم و آنها بر باطلند.
🔹 سيره امير المؤمنين (ع) در باره آنها مانند رفتار پيامبر در فتح مكه با مردم مكه بود كه از آنان اسير نگرفت و فرمود: هر كس در خانهاش را ببندد و سلاح خود را زمين بگذارد و يا وارد خانه ابو سفيان شود در امان است، همچنين امير المؤمنين (ع) در جنگ بصره (جنگ جمل) در باره آنها فرمود: فرزندانشان را اسير نكنيد و زخمىهايشان را نكشيد و كسى را كه فرار كرد دنبال نكنيد و هر كس در خانهاش را ببندد و سلاح بر زمين گذارد در امان است. و اما شمشيرى كه در غلاف است، همان شمشيرى است كه با آن قصاص مىشود، خداوند مىفرمايد: «نفس در مقابل نفس» پس كشيدن آن حق اولياء مقتول و حكم آن بر ماست. اين بود شمشيرهايى كه خداوند پيامبرش را با آنها مبعوث كرد و هر كس آنها و يا برخى از آنها و يا شيوه به كارگيرى آن و يا احكام آن را انكار كند، به آنچه خداوند بر محمد (ص) نازل كرده كافر شده است.
⏪ ادامه دارد....
@salmanraoofi
#نکته_های_نو_در_علوم_مقدماتی_اجتهاد 34
👈👈این مباحث تدریس هم شده که بسیار مطالب بیشتری در تدریس گفته شد، برای دریافت بهتر مطالب، صوتهای تدریس را گوش کنید.
⏪ مباحث مطرح شده نهایی نیست و مقاله احتیاج به ویرایش دارد
🔅🔅🔅
⏪ 3- بررسی اسناد مشابه حدیثی و تفحص در کتب فهرستی مثل کتب نجاشی و شیخ طوسی و جستجو در کتب رجالی و گشتن دقیق در کتب حدیثی برای تشخیص اصول و مصنفات و مولفان و راویان آنها و نسخ مختلف آنها سپس ارزیابی و اعتبار سنجی آن اصل و به تبع حدیث نقل شده در آن اصل .
▫ فواید متفرقه این کار :
1- پیدا کردن مولفین حدیث شیعه
2- تشخیص دقیق راوی و مروی عنه حدیث یا کتاب
3- معلوم شدن کتب حدیثی ای که از احادیث یک اصل استفاده کرده اند
4- تشخیص نسخ مختلف یک اصل
5- تشخیص روات مشترکی که دارای دو عنوان هستند
6- تشخیص عناوین مختلف یک راوی که به علت اختلاف نسخش با عناوین متعدد ذ کر شده است.
▫ این روش همانطور که یابنده آن ادعا کرده اند گرچه روش قدیمی رجالیون شیعه بوده اما روشی سخت و طاقت فرساست که البته با انس و ممارست و استفاده از رایانه راحت تر میشود این روش را پیگیری کرد .
نکته پایانی : براى پى بردن به ثقه بودن راوى، افزون بر توثیق علماى دانش رجال، نشانههاى ديگرى نيزوجود دارد كه به واسطه آنها فقها و رجالیون بر راوی اعتماد میکنند که در اینجا به پارهاى از آنها اشاره می کنیم .
1.راوى از اصحاب اجماع باشد
2.روايت كردن اصحاب اجماع از او، با واسطه، يا بدون واسطه.
3.روايت كردن مشايخ سهگانه از راوى.
4.راوى از مشايخ نجاشى باشد.
5.واقع شدن راوى در سلسله اسناد تفسير علىبن ابراهيم.
6.واقع شدن راوى در سلسله اسناد كامل الزيارات.
7.بسيار روايت داشتن راوى.
8.ترحم كردن مشايخ بر راوى.
9.فراوانى روايت كردن محدث كلينى از یک راوى.
10.واقعشدن راوى در سند حديثى كه عالمان و فقيهان، آن را صحيحه ناميدهاند، كه اين تصحيح سند ناميده مىشود.
11.وكيل امام بودن.
12.شيخ اجازه راوى بودن .
13.صاحب اصل و كتاب بودن.
14.راوى از مشايخ قميين باشد30.
15.راوى از مشايخ صدوق باشد .
🔹 آنچه يادآور شديم، بعضی از نشانه ها و قرينه هايى بود كه ثقه بودن راوى را براى ما مى نمايانند.
📝 پانویس:
30. نهاية المرام»، سيد محمد عاملى، تحقيق حاج مجتبى عراقى و شيخ على پناه اشتهاردى، ج1/176، انتشارات جامعه مدرسين.
⏪ ادامه دارد....
@salmanraoofi
#نکته_های_نو_در_علوم_مقدماتی_اجتهاد 35
👈👈این مباحث تدریس هم شده که بسیار مطالب بیشتری در تدریس گفته شد، برای دریافت بهتر مطالب، صوتهای تدریس را گوش کنید.
⏪ مباحث مطرح شده نهایی نیست و مقاله احتیاج به ویرایش دارد
🔅🔅🔅
⬅ ج) علم نُسَخ :
علم نسخه شناسی از علوم مهجور در بین اکثر فقها و محدثین است در این مجال به دلیل لزوم بررسی نسخ و احتیاج فقیه به این علم و تاثیر این علم در علوم مختلف فقه و رجال پرداخته شده و نکاتی در مورد نسخه شناسی از فقیه بزرگ آیة الله شبیری حفظه الله در این فن ترجمه شده است .
▪ بررسی نُسَخ برای تصحیح متن لازم است چرا که متن صحیح دلیل لفظی صحیح را بدست فقیه میدهد و در هنگام اختلاف نُسَخ موضوع دلالت و دلیل را مشخص میسازد پس فقیه به این علم برای تشخیص نسخه صحیح احتیاج دارد . البته متاسفانه معمولا به یک نسخه یا به نسخه ای مغلوط اعتماد میشود و اهمیت تشخیص نسخه صحیح مورد غفلت قرار میگیرد .
▪ از فقهایی که در این علم متبحر بوده اند و به نُسَخ توجه داشته اند آیة الله بروجردی هستند یکی از محققین در این زمینه میگوید : « از نظر مرحوم بروجردی فتوا دادن طبق مضمون مثلا تنها یک روایت صحیح نشانه نداشتن تتبع کافی در کتابها و عدم تضلع در مقابله کتابها و نسخه هاست . تفاوت نسخه ها هم در متن و هم در سند روایات ، مشکلات جدی ایجاد میکند و بایستی به طور اساسی مورد بررسی و معالجه قرار گیرد . از جمله تلاشهای مرحوم بروجردی برای تحقیق سند و متن حدیث ، تحقیق نسخه هاست . وی در موارد زیادی در کتبی که تحت تحقیق وی – برای مثال ترتیب اسانید – بودند به وجود اختلاف نسخه توجه میکند و با مقابله میان نسخه ها و مقابله میان آن چه به نظرش صواب میرسد ، در معالجه می کوشد . وی اختلافات را در حاشیه تذکر میدهد . گاهی نیز خواننده را به پژوهش و تحقیق دعوت میکند . روش وی در مقابله نسخه ها این گونه است که به نسخه ممتازی که به مصحح بودن آن تصریح میکند ، ملتزم میشود . آن گاه آن چه از تصحیف و خطا در آن آورده شده ، نقل میکند . سپس وجوه تعدیل و تصویب را ذکر میکند . وی منقولات را به دو جهت تغییر نمیدهد : 1. حفظ بر امانت نقل ؛ 2. اینکه مجال برای اعمال نظر آیندگان گشوده باشد 31.
▪ ما در این مجال به یک مثال مهم راجع به اهمیت این علم در استنباط فقهی ا کتفا میکنیم
در باب «ولوغ خنزیر» یک روایت صحیحه از کتاب علی بن جعفر در کتاب تهذیب وارد شده که ظرف باید هفت بار شسته شود. کتاب علی ابن جعفر از کتابهای مشهور بین اصحاب بوده است و نسخه های گوناگونی از این کتاب بین اصحاب حدیث وجود داشته است ، جناب کلینی و شیخ صدوق این کتاب را داشته اند و هیچ کدام قبل از شیخ طوسی در مجامع روائی خویش این روایت را نیاورده اند . با تحقیق در کتب فقهی اصحاب قبل از شیخ طوسی روشن شد که فتوایی مبتنی بر این روایت در کتب اصحاب موجود نیست و روایتی هم از علی بن جعفر نقل نشده که احتمال بدهیم این روایت در یک نسخه موجود بوده و در نسخه دیگر نیامده . شیخ طوسی هم در هیچ یک از کتب فقهی شان به این روایت فتوا نداده اند ، بلکه در کتاب خلاف خوک را در سه بار شستن ظرفش به سگ ملحق کرده اند. اما در کتاب تهذیب این روایت را آورده اند که ظرف باید هفت بار شسته شود 32. این عدم فتوا استمرار پیدا کرده است تا در زمان محقق حلی ایشان در کتاب روایت را آورده اند اما مسکوت گذاشته اند و به آن فتوی نداده اند . علامه در مورد این روایت که به نظرشان صحیح بوده فتوی داده اند که هفت بار شستن واجب است 33.
📝 پانویس:
31. (مکتب اجتهادی آیة الله بروجردی ص 216 و 217 )
32.. تهذیب، ج 1، ص 261، باب «تطهیر الثیاب وغیرها من النجاسات».
33.منتهی المطلب، ج 3 ، ص 341.
⏪ ادامه دارد....
@salmanraoofi
🌍تحلیل توافق آمریکا طالبان
توافق صلح میان آمریکا و طالبان پس از ۱۸ ماه مذاکره مستقیم طالبان با آمریکا ، ۱۰ اسفند در دوحه به امضا رسید. بهطور خلاصه نظامیان آمریکایی پس از ۱۴ ماه از افغانستان خارج میشوند.
در اینباره به نکاتی اشاره میشود:
🔺۱. در این توافق کاملا نقش دولت مرکزی افغانستان نادیده انگاشته شده است. این بدان معناست که این توافقنامه دوجانبه طالبان_آمریکاست و نه دولت_طالبان_آمریکا.
🔺۲. این توافقنامه چون توافق آمریکا با یک گروه است:
🔸الف. آوردهای برای مردم افغانستان ندارد.
🔸ب. توافقنامه آمریکاییها برای حفظ نیروهایشان است و نه افعانستان و مردم.
🔺۳. این توافق هیچ ضمانت اجرایی ندارد.
🔺۴. تعهد طالبان مبنی بر مبارزه با تروریسم که در الحاقیه محرمانه آن که درز کرده است مقصود از تروریست،#القاعده میباشد نشان دهنده ناپایداری این توافق است.
🔺۵. دو بند آن به هیچ عنوان تحقق نخواهد پذیرفت.
الف. آزادی ۶۰۰۰ زندانی از طالبان؛
ب. خروج نیروهای آمریکا از افغانستان ظرف مدت مشخص شده؛ زیرا:
🔸افغانستان همسایه ایران و مشرف بر مرزهای شرقی کشورمان است؛
🔸افغانستان همسایه دو کشور دارای بمب اتم {چین و پاکستان} است؛
و آمریکا به سادگی از افغانستان خارج نخواهد شد.
🔺۶. حمله نیروهای طالبان به مقرهای ارتش افغانستان چند روز پس از این توافق گواه بر این است که طالبان عزمی برای صلح فراگیر ندارد.
🔺۷. این توافق، توافقی بی سرانجام و مقطعی است چون هیچیک از طرفین نمی خواهند به آن پایبند باشند و بشدت شکننده است.
🔺۸. ترامپ چندین سخنرانی قبل از این توافق راجع به طالبان و اهمیت صلح با آن داشته است.
ترامپ این توافق را بدیل توافق با ایران برای مردم آمریکا معرفی کرده است و بدنبال یک پرونده موفق بین المللی برای انتخابات آینده می باشد.
♻️کانال تبیین
@tabyin
@salmanraoofi