🔴 وزیر جوان به کجا چنین شتابان؟
ارتباطات با کجا؟ چرا؟ و چگونه؟
🔸کابینه پیر دولت اما یک جوانِ جویای نام در وزارت ارتباطاتِ آن به چشم میخورد. در نگاه اولیه انسان فکر میکند در ناامیدی بسی امید است، همین یک وزیر هم در کابینه برای دلخوشی جوانان را باید به فال نیک گرفت. اما همینکه با دقت به صفحه شطرنج و صحنه بازی قدرت نگاه میکنی درمییابی که تیم حرفهای و باندهای کارکشتهٔ امنیتی کابینه شکار خوبی صید کرده تا بدون مقاومت و هیاهو از آن استفاده ابزاری بکند و این نقش را هم تاکنون بهخوبی ایفا کرده است!
🔻در این زمینه چند گزاره میتواند قابل تأمل باشد:
1⃣- استفاده ابزاری از جوانان: استفاده ابزاری از زنان و جوانان، احزاب و مطبوعات و شعار درمانی همواره در دورههای مختلف سازندگی، اصلاحات و اعتدال به شکلهای مختلف انجامشده و به سکوی ثابت فرار به جلو، عوامفریبی، نردبان فتح سنگر به سنگر قدرت، فشار از پائین و چانهزنی از بالا تبدیل شده است اما در این دولت خیلی حرفهایتر عمل شد. تیم امنیتی کابینه با برند وزیر جوان و لبخندهای دیپلماتیک زهرآلود خیلی از راههای نرفته را دارد طی میکند.
2⃣- پاتوق انتخاباتی: شاید ارتباطات در ادبیات سیاسی جدید به ارتباطات انتخاباتی تغییر ماهیت داده است و ما نمیدانستیم. این هم نوعی نوآوری در عالم سیاست ورزی مدرن است.
وزارت ارتباطات، سازمان محیطزیست بدون زیست و امثال آنها به ستاد انتخاباتی و محمل اجرای سندهای یونسکو نظیر سند 2030 و حیات خلوت گردشگران معلومالحال غربی گردند.
چنین رویکردی شاید بدترین نوع سیاست ورزی باشد که البته رمزهای ناگشوده دارد و تفصیل آن به فرصت مقتضی موکول میگردد.
3⃣- تلویزیون ماهوارهای برای دور زدن نظام بهجای دور زدن تحریمها: حالا که دولت انگیزه دور زدن تحریم را ندارد و این انگیزه را در دیگران هم کشته است، البته برایشان سیاست دور زدن نظام اولویت یافته است. وزیر جوان ارتباطات برای گرفتن امتیاز از دست نظام و رهبری معظم انقلاب درصدد جایگزینی تلویزیون ماهوارهای خصوصی بهجای صداوسیمای ملی است.
افراد و دستگاههای سادهلوح هم البته ممکن است در ابتدای کار؛ فریب این ترفند را بخورند و بدون درک صحیح از دستهای پشتصحنه با آن همراهی کنند. وزارت ارتباطات همه همت خود را از مدتها قبل بر این گذاشته تا بازتاب حداکثری ماهواره و اینترنت را در جهانیسازی فرهنگ به اقصی نقاط کشورمان فراهم سازد و این خدمت بزرگ را به جهانیسازی آمریکایی به سرانجام برساند. او میخواهد انحصار رسانه ملی را بشکند.
سؤال این است که سود این اهتمام نصیب چه کسی خواهد شد؟ تکلیف نهادها و نیروهای انقلابی چیست؟ مجلس جدید چه وظیفهای در این زمینه دارد؟ امید است به این سؤال دقت بشود.
✍ دکتر علی مرادزاده
کارشناس مسائل سیاسی
@seraj1397
.
🔴 فاسد نبودنِ یک مسئول کافی نیست؛ مسئولی که دلسوز نیست باید برکنار شود
👈🏼 مطالبهگری و عدالتخواهی
🔸برای تقویت مطالبهگری و عدالتخواهی و برای حفظِ آن از آسیبها چهکار باید کرد؟ نصیحت یا نُصح (بهمعنای دلسوزی و کم نگذاشتن برای کسی) مفهومی است که سطح مطالبهگریِ ما را صددرصد افزایش میدهد و سلامت مطالبهگری ما را هم تضمین میکند.
🔸اینکه ما از یک مسئول، صرفاً عدالت بخواهیم، معمولاً تصور میکنند از او میخواهیم که ظلم نکند. این کافی نیست، بلکه باید سطح مطالبهگری خودمان را از عدالت بهمعنای حداقلی، بالاتر ببریم و از مسئولین، نصیحت (نٌصح) تقاضا کنیم؛ که حداکثر عدالتخواهی است. یعنی از او بخواهیم «تمام دلسوزیات را بهکار ببر.»
🔸علی(ع) میفرماید: مدیران باید برای جامعه، منصح باشند (نهجالبلاغه/ خطبه ۳۴) لذا ما میتوانیم یقۀ یک مدیر را بگیریم که «تو چرا منصح نبودی؟ چرا تمام دلسوزیات را بهکار نبردی! بله؛ رانتخواری نکردی، ظلم و دزدی نکردی؛ اما تمام تلاشت را بهکار نبردی.»
🔸نصیحت یک چیزی فراتر از عدالت است. پدر و مادر با بچه صرفاً عادلانه برخورد نمیکنند، بلکه دلسوزانه برخورد میکنند. هرجا یک مسئولی دلسوزی نکرده، درواقع کارشکنی شده و مقدمات فساد فراهم شده است. البته او میتواند بگوید «من فساد نکردهام!» و او را بهخاطر دلسوزی نکردن، در هیچ دادگاهی هم نمیشود محاکمه کرد!
🔸شما باید بررسی کنید و ببینید مشکلات کشور ما چند درصدش بهخاطر فساد است و چند درصدش بهخاطر بیعرضگی است؟ چند درصدش بهخاطر عدم اهتمام است؟ چند درصدش بهخاطر عدم نُصح و دلسوزیِ مسئولین است؟!
🔸اگر ما صرفاً دنبال این باشیم که مسئولین فساد نکنند، مملکت اصلاح نخواهد شد. جریان مطالبهگری باید برود دنبال اینکه «اگر یک مسئولی دلسوز نبود باید کنار برود» این عبارت را دربارۀ عملکرد مسئولین بهکار ببریم که «آیا این دلسوزانه رفتارکردن است؟!»
✍ حجتالاسلام علیرضا پناهیان
@seraj1397
.
🔴 توان #سپاه در خدمت صنعت خودروسازی
🔸صنایع نظامی از نظر فنی و تکنولوژی در لبه علم دنیا قرار دارند و میتوان گفت؛ بسیاری از فناوریهای امروز دنیا از صنایع نظامی شروع شدهاند. در کشور ما ایران نیز صنایع نظامی توانسته است در میدان رقابت فنی و تکنولوژیک از صنایع موازی ازجمله خودرو سبقت بگیرد بهگونهای که امروز درخواست از سپاه برای ورود به صنعت خودرو به مطالبهای جدی در جامعه تبدیل شده است.
🔻گزارههای خبری:
1⃣- تاکنون چندین کمپین با عنوان «سپاه خودرو بساز» در فضای مجازی شکل گرفته است که آخرین آنها مربوط به اردیبهشت سال جاری بوده است.
2⃣- چند روز پیش حسین مدرسخیابانی سرپرست وزارت صمت در حاشیه نشست مشترک با سردار حاجیزاده فرمانده هوافضای سپاه اظهار کرد: «صنایع دفاعی و بهخصوص صنایع موشکی ما بهعنوان صنعتی پیشرو در دنیا مطرح است و به عبارتی نماد افتخار و تکنولوژی در کشور محسوب میشود. با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر این که چطور ما در صنایع موشکی، نانو و نظامی پیشرفت کردهایم، اما برای تولید محصولی مثل خودرو مشکل داریم؛ تکلیفی بر گردن همه ما است که این الگوی پیشرو و موفق را برای خود در نظر بگیریم.»
🔻گزارههای تحلیلی:
◀️ درحالیکه صنایع خودروسازی در تولید تعداد محدودی از قطعات استراتژیک خودرو وابسته به واردات و تحتفشار شدید تحریمهاست، ضروری است که همه توان کشور در مقابله با فشار تحریمها بسیج شوند. سپاه نیز مانند سایر میدانها آمادگی دارد در مقابله با سیاستهای استکباری غرب با تمام نهادها و ارگانهای ملی همکاری کند و این همکاری بهنوعی اجرای بخشی از رسالت و مأموریت سپاه است.
◀️ اگرچه ورود سپاه به صنعت خودروسازی، جهاد در عرصه علمی و تکنولوژی محسوب میشود ولیکن تا زمانی که دستگاههای مربوطه از سپاه درخواست نکنند، سپاه نمیتواند در این عرصه ورود کند؛ بنابراین اگر سپاه تاکنون به این عرصه ورود نکرده است به دلیل عدم درخواست دستگاههای مربوطه بوده است.
◀️ همچنین کمک و ورود سپاه به عرصه خودروسازی کشور، نباید منجر به تنبل و یا منفعل شدن دستگاههای اجرایی مربوطه و بهنوعی شانه خالی کردن از مسئولیت محوله شود.
صنعت خودروسازی اگر در طول ۴۰ سال گذشته با مدیریت قوی و جهادی اداره میشد امروز نبایست در تولید برخی قطعات مهم و راهبردی متکی به واردات میبود.
◀️ بدون شک کمک امروز سپاه به صنعت خوروسازی، توسط رسانههای اپوزیسیون و وابستگان داخلی آن بهعنوان دخالت سپاه در خودروسازی تعبیر خواهد شد و لذا هوشمندانه است که تمام درخواستها و اقدامات سپاه مستندسازی شده و از اکنون برای خنثی کردن شبهه احتمالی دشمن، تدابیر مقتضی اتخاذ شود.
✍ علی کارگر
@seraj1397
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 پیشبینیها در مورد آیندهٔ اعتراضات در آمریکا
🔸شاید مرگ جرج فلوید همان جرقهای باشد که تغییر بزرگ را رقم میزند!
@seraj1397
.
1234.pdf
173.6K
🔴 «ایالات متحده» با چالش فروپاشی مواجه است/ نسخه pdf
✍ بهقلم: سعدالله زارعی
@seraj1397
.
11.pdf
81.6K
🔴 سیر مطالعاتی واژگان سیاسی
#سیاست_شناسی
✅ واژه ۱۱ : نازیســم
@seraj1397
.
12.pdf
122K
🔴 سیر مطالعاتی واژگان سیاسی
#سیاست_شناسی
✅ واژه ۱۲ : جامعــه مدنــی
@seraj1397
.
🔴 إخوانالمسلمین را بیشتر بشناسیم
(قسمت اول)
🔸اخوانالمسلمین یک جریان ریشهدار از لحاظ فکری در دوران معاصر اسلامی است که توسط امام حسن البناء در اوایل قرن بیستم تاسیس شد.
این جریان در پاسخ به انحطاط داخلی جهان اسلام و تسلط استعمارگران بر آن شکل گرفت و با روشهای تبلیغی و دعوت مسالمت آمیز و بدون خشونت سعی بر جذب افراد داشت.
🔸شعار "الاسلام هوالحل" حرف جدید إخوانیها برای جهان اسلام بود که میگفتند: خداوند هدف ما، پیامبر الگوی ما، قرآن قانون اساسی ما، جهاد راه ما و مرگ در راه خدا، والاترین آرزوی ماست.
🔸همچنین برای اولینبار إخوانیها در جریانهای اهل سنت بر تکثرگرایی و دموکراسی تاکید کردند که واکنش علما و جریانهای سنتی و سلفی را برانگیخت.
🔸پس از شکست اعراب از اسرائیل در ۱۹۴۸ ، إخوان المسلمین منحل شد که واکنش گروههای زیرزمینی آن را برانگیخت؛ نقراشی پاشا نخستوزیر وقت مصر توسط یک جوان اخوانی ترور شد.
🔸حسن البناء ترور را محکوم کرد اما دولت آن را نپذیرفت و در نهایت سال بعد حسن البناء به طرز مشکوکی (که برخی معتقدند توسط پلیس مصر بوده) ترور شد!
🔸پس از حسن البناء ، حسن هضیبی مرشد جدید اخوانیها شد و آنها به جمال عبدالناصر کمک کردند تا کودتای افسران آزاد را صورت دهد با این امید که حکومت اسلامی مدنظر آنها را ایجاد نماید.
🔸اما ناصر ملیگرا و سکولار بود و با إخوانیها وارد چالش شد؛ پس از امضای قرارداد مصر و انگلیس بر سر کانال سوئز اخوانیها ناصر را خائن خواندند و پس از یک سوءقصد مشکوک به ناصر که برخی آن را به اخوان نسبت میدادند، این جریان غیرقانونی اعلام شد و رهبران و اعضای آن تحت تعقیب قرار گرفتند؛ حسن هضیبی بازداشت و ۶۰ نفر از اعضای اخوان اعدام شدند!
🔸یکی از اعضای زندانی که بعدها اعدام شد سیّد قطب نام داشت که اثری بسیار تاثیرگذار را در زندان نوشت؛ کتاب "المعالم فِی طریق ".
🔸در این کتاب سید قطب ۲ دوره تاریخی از رسالت حضرت محمد (ص) را بررسی میکند: اولین دوره زمانیست که پیامبر در مکه حضور داشت و به دعوت مبادرت میکرد و هرگونه حرکت قهری و تسلیحی را مردود میشمارد. بازه دوم حضور و رفتار رسولالله در مدینه بود که سید قطب آن را دوره جهاد با کفار مینامد.
🔸نکته مهم اینجاست که بدانیم برخلاف شیعه که در منابع فقهی خود بر نقش مهم عقل تکیه دارد و به همین دلیل اجتهاد بر اساس عقل را به رسمیت میشناسد، اهل سنت پس از قرآن، سنت به قیاس معتقدند و همین امر از پویایی فقهی آنان میکاهد.
🔸فلذا سیّد قطب نه بر پایه عقل بلکه بر اساس قیاس دوران پیامبر با عصر حاضر، قصد داشت برای جامعه جدید مصر نسخه پیچی کند که عمرش کفاف نداد و در سال ۱۹۶۶ اعدام شد.
🔸پس از اعدام وی عدهای از میانهروها به رهبری هضیبی همان راه گذشته را رفتند و بر دعوت تاکید کردند و عدهای دیگر که گروه رادیکال و تندرو انشعابی از إخوان بودند به طریق جهاد قدم نهادند و جریانالتکفیر و الهجره به رهبری شکری احمد مصطفی پایهگذاری شد.
🔸این جریان معتقد بودند که اکنون شرایط جامعهٔ مدینةالنبی حاکم است و باید جهاد کرد اما جهاد باید با دولت کافر، و مردمی که در مقابل دولت کافر سکوت کردهاند و آن را حمایت میکنند، باشد.
استنادشان هم به آیه ۴۴ سوره مائده بود؛ وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ.
#ادامه_دارد....
@seraj1397
.
احکام مربوط به تحلیل سیاسی، بر اساس فتاوای حضرت امام خامنهای
⁉️ شاخصههای تحلیلهای مشروع کدامند؟
✅ جواب:
-نداشتن رفتار نامناسب با منتقدین
-حفظ حرمت افراد
-حفظ اعتماد عمومی نسبت به نظام
-عدم اتهام نسبت به دیگران و بیان واقعیات مشروع
-سعهصدر و اجتناب از نارواگویی
-بیان موفقیتهای نظام
-عدم کاربرد شیوههای انتقادی دشمن پسندانه
@seraj1397
.
احکام مربوط به تحلیل سیاسی، بر اساس فتاوای حضرت امام خامنهای
⁉️ در تحلیلهای سیاسی، آوردن نام افراد چه حکمی دارد؟
✅ جواب:
اگر در تحلیل، مفاسد اخلاقی فردی ذکر شود، باید از ذکر نام افراد خودداری شود، ولی در مفاسد اقتصادی، سیاسی، امنیتی محرز شده، ذکر نام افراد ایرادی ندارد.
@seraj1397
.
احکام مربوط به تحلیل سیاسی، بر اساس فتاوای حضرت امام خامنهای
🔴 تبیین و تحلیلی که همراه با یأس و ناامیدی مردم باشد، چه حکمی دارد؟
✅ جواب:
کمک به دشمن، موجب تقویت وی و تضعیف مسلمانان میباشد و لذا جایز نیست.
بنا به فرمایش مقام معظم رهبری مدظله العالی: «امروز هرکس که مردم را ناامید کند و به خود، به مسئولین و به آینده بی،اعتماد کند، به دشمن کمک کرده است.» ۱۳۸۶/۱/۱
@seraj1397
.
💢 #دانش_حقوقی ؛
🔴 حضانت فرزند بعداز ازدواج مجدد مادر چگونه است؟
✅ جواب:
🔸مطابق با قانون اگر مادری که حضانت فرزندش را برعهده دارد، مجدداً ازدواج کند، حق حضانت از او سلب میشود.
🔸بر اساس اصلاحیه قانون مدنی، حضانت فرزندان اعم از دختر و پسر، تا سن ۷ سالگی برعهده مادر است.
🔸حال باید به این نکته توجه داشت که حضانت به معنی نگه داشتن طفل، مراقبت و تربیت او و تنظیم روابط او با خارج است.
🔸نگهداری و مراقبت از کودک شامل موارد مختلفی مانند تعلیم آداب مختلف اجتماعی، فراهم کردن فضای مناسب تفریح، بهداشت و آرامش است و به طور کلی هر آنچه که کودک برای رشد و بالندگی به آن نیاز دارد در مقوله حضانت قرار دارد.
🔸با اصلاح قانون مدنی اولویت حضانت تا ۷ سالگی کودکان با مادر است و پس از این سن دختران تا ۹ سالگی و پسران تا ۱۵ سالگی، تحت حضانت پدر قرار دارند.
🔸اما مطابق با قانون پس از سن بلوغ دختران در ۹ سالگی و پسران در ۱۵ سالگی بطور کامل حق خواهند داشت که خودشان انتخاب کنند با کدام یک از والدین میخواهند زندگی کنند.
🔸اگر در مدتی که حضانت کودک با مادر است، او به جنون مبتلا شود یا ازدواج مجدد کند، حق حضانت به پدر میرسد، البته اگر حضانت از طریق توافق میان زوجین به مادر واگذار شده باشد، صرف ازدواج مجدد مادر، حق حضانت او نسبت به کودک از بین نمیرود.
@seraj1397
.
💢 #دانش_حقوقی ؛
🔴 ضبط مکالمات خود با دیگران غیرقانونی است
⁉️ سوال:
آیا ضبط مکالمات خود با افراد دیگر روی تلفن همراه جرم است؟ (کسی زیر قولش میزند و توافقات تلفنی را منکر میشود. آنگاه به هیچ وجه نمیتوان صحت ادعاهای خود را ثابت کنیم. اینجا است که ضبط کردن تماسهای تلفنی اهمیت پیدا میکند.)
✅ پاسخ :
حریم خصوصی افراد دارای حرمت و محدودیت برای ورود دیگران است. حریم منزل، دفتر کار، نامهنگاریها، ایمیل، پیامک و نامههای اداری و شخصی و تماسهای تلفنی، مصداقهای حریم خصوصی هستند.
رعایت اسرار و اطلاعات خصوصی مردم، یکی از مهمترین مصادیق حقوق شهروندی است. قانون اساسی و قوانین عادی به این امر مهم پرداختهاند.
در اصل ۲۲ قانوناساسی به طور صریح آمده است که حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است، مگر در مواردی که قانون مجاز دانستهاست. مانند اجازهای که قضات برای کشف جرم برای شنود و یا ورود پنهانی میدهند.
همچنین بر اساس اصل ۲۵ قانون اساسی، بازرسی و نرساندن نامهها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، افشای مخابرات تلگرافی و تلکس، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هرگونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون.
@seraj1397
.
💢 #دانش_حقوقی ؛
⁉️ آیا ازدواجِ زن ایرانی با مرد خارجی ممکن است؟
✅ جواب:
🔸طبق ماده ۹۸۷ قانون مدنی، زنان ایرانی مجاز به ازدواج با اتباع خارجی هستند اما ازدواج به اين ترتيب دارای آثار متعددی، از جمله تبدیل تابعیت آنها به تابعیت دولت متبوع همسر، محدودیت در حق مالکیت آنان نسبت به اموال غیرمنقول، امکان تحصیل تابعیت همسرشان و بهطور كلي آثار متعددي از لحاظ حقوقي بر زن خواهد داشت.
🔸در ابتدا این را نیز به خاطر داشته باشید که طبق ماده ۱۰۵۹ قانون مدني ازدواج مرد خارجی با زن ایرانی منوط به مسلمان شدن وی و سپس، کسب اجازه مخصوص از طرف دولت است.
🔸این ازدواج بدون اجازه دولت، به لحاظ شرعی صحیح است اما این اقدام برای طرفین مسئولیت ایجاد میکند و قابل پیگرد است.
@seraj1397
.