💢 #دانش_حقوقی ؛
🔴 حضانت فرزند بعداز ازدواج مجدد مادر چگونه است؟
✅ جواب:
🔸مطابق با قانون اگر مادری که حضانت فرزندش را برعهده دارد، مجدداً ازدواج کند، حق حضانت از او سلب میشود.
🔸بر اساس اصلاحیه قانون مدنی، حضانت فرزندان اعم از دختر و پسر، تا سن ۷ سالگی برعهده مادر است.
🔸حال باید به این نکته توجه داشت که حضانت به معنی نگه داشتن طفل، مراقبت و تربیت او و تنظیم روابط او با خارج است.
🔸نگهداری و مراقبت از کودک شامل موارد مختلفی مانند تعلیم آداب مختلف اجتماعی، فراهم کردن فضای مناسب تفریح، بهداشت و آرامش است و به طور کلی هر آنچه که کودک برای رشد و بالندگی به آن نیاز دارد در مقوله حضانت قرار دارد.
🔸با اصلاح قانون مدنی اولویت حضانت تا ۷ سالگی کودکان با مادر است و پس از این سن دختران تا ۹ سالگی و پسران تا ۱۵ سالگی، تحت حضانت پدر قرار دارند.
🔸اما مطابق با قانون پس از سن بلوغ دختران در ۹ سالگی و پسران در ۱۵ سالگی بطور کامل حق خواهند داشت که خودشان انتخاب کنند با کدام یک از والدین میخواهند زندگی کنند.
🔸اگر در مدتی که حضانت کودک با مادر است، او به جنون مبتلا شود یا ازدواج مجدد کند، حق حضانت به پدر میرسد، البته اگر حضانت از طریق توافق میان زوجین به مادر واگذار شده باشد، صرف ازدواج مجدد مادر، حق حضانت او نسبت به کودک از بین نمیرود.
@seraj1397
.
💢 #دانش_حقوقی ؛
🔴 ضبط مکالمات خود با دیگران غیرقانونی است
⁉️ سوال:
آیا ضبط مکالمات خود با افراد دیگر روی تلفن همراه جرم است؟ (کسی زیر قولش میزند و توافقات تلفنی را منکر میشود. آنگاه به هیچ وجه نمیتوان صحت ادعاهای خود را ثابت کنیم. اینجا است که ضبط کردن تماسهای تلفنی اهمیت پیدا میکند.)
✅ پاسخ :
حریم خصوصی افراد دارای حرمت و محدودیت برای ورود دیگران است. حریم منزل، دفتر کار، نامهنگاریها، ایمیل، پیامک و نامههای اداری و شخصی و تماسهای تلفنی، مصداقهای حریم خصوصی هستند.
رعایت اسرار و اطلاعات خصوصی مردم، یکی از مهمترین مصادیق حقوق شهروندی است. قانون اساسی و قوانین عادی به این امر مهم پرداختهاند.
در اصل ۲۲ قانوناساسی به طور صریح آمده است که حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است، مگر در مواردی که قانون مجاز دانستهاست. مانند اجازهای که قضات برای کشف جرم برای شنود و یا ورود پنهانی میدهند.
همچنین بر اساس اصل ۲۵ قانون اساسی، بازرسی و نرساندن نامهها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، افشای مخابرات تلگرافی و تلکس، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هرگونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون.
@seraj1397
.
💢 #دانش_حقوقی ؛
⁉️ آیا ازدواجِ زن ایرانی با مرد خارجی ممکن است؟
✅ جواب:
🔸طبق ماده ۹۸۷ قانون مدنی، زنان ایرانی مجاز به ازدواج با اتباع خارجی هستند اما ازدواج به اين ترتيب دارای آثار متعددی، از جمله تبدیل تابعیت آنها به تابعیت دولت متبوع همسر، محدودیت در حق مالکیت آنان نسبت به اموال غیرمنقول، امکان تحصیل تابعیت همسرشان و بهطور كلي آثار متعددي از لحاظ حقوقي بر زن خواهد داشت.
🔸در ابتدا این را نیز به خاطر داشته باشید که طبق ماده ۱۰۵۹ قانون مدني ازدواج مرد خارجی با زن ایرانی منوط به مسلمان شدن وی و سپس، کسب اجازه مخصوص از طرف دولت است.
🔸این ازدواج بدون اجازه دولت، به لحاظ شرعی صحیح است اما این اقدام برای طرفین مسئولیت ایجاد میکند و قابل پیگرد است.
@seraj1397
.
💢 #دانش_حقوقی ؛
🔴 نکات تربیتی فرزند
🔸كودكان توسَریخور و مظلوم در جامعه بچههايی هستند كه هرگز اجازه دفاع از خود در خانه را نداشتند!
🔸اگر نمیخواهيد فرزندتان در مدرسه و جامعه كتک بخورد مورد ظلم قرار بگيرد و ساكت گوشهای گريه كند، كار را از منزل شروع كنيد.
🔸هرگاه از كار اشتباه فرزندتان عصبانی يا ناراحت شديد، قبل از هر اقدام و حرفی به او اجازه دهيد از خود دفاع كند.
اين اقدام شما هم به شما فرصتی میدهد از روی عصبانيت اقدامی اشتباه نكنيد، هم فرزندتان میآموزد میتواند از خود دفاع كند و در محيط بيرون مظلوم نباشد.
🔸با عصبانيت فرياد نزنيد چرا اين كار رو كردی! دليل كارش را بپرسيد و تا پايان حرفش گوش كنيد، به او بياموزيد با تمام اشتباهاتش هنوز ارزشمند است.
@seraj1397
.