هدایت شده از خاطرات و کرامات شهید عاملو
سوالاتی که هر عضوی برای شروع در عرصه نویسندگیِ خاطرات شهدا باید پاسخ آنها را بداند.(در نظر داشته باشید در پاسخگویی به سوالات، بنا را به ایجاز و اختصار گذاشتهایم)
1- چرا باید خاطرات شهدا را جمعآوری کرد؟
2- کدام شهید را باید به عنوان «سوژه» مدنظر قرار داد؟(بهتر است کدام شهید را کار کنم؟)
3- در کُل نویسندگی خاطرات شهدا به چند مرحله تقسیم میشود؟
4- چگونه باید خاطرات شهدا جمعآوری گردد؟(روش یا روشهای جمعآوری کدامند؟)
5- مصاحبه چیست و چگونه باید انجام گیرد؟(روشهای مصاحبه کدامند؟)
6- نویسندگی را از کجا باید شروع کرد و نحوه پیادهسازی و نگارش خاطرات شهدا چگونه است؟
1- تاریخ جنگ تحمیلی یا دفاع مقدس پُر است از متن و حاشیههای جذاب و گاه باورنکردنی برای ما. نَقل و روایت خاطرات دفاع مقدس همواره میتواند باعث عبرت نسلهای آینده در پیشبرد اهداف انقلاب باشد. نسلی که در هر دورهای قاعدتاً گرفتار مشکلاتی در عرصههای مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بوده و است. خاطرات شهدا نیز جزء مهمی از این تاریخ است. خاطراتی که سبک زندگی پاک و الهی مردانِ مرد و فرشتگان خاکی را به روایت میکشد؛ فرشتگانی در هیئت انسان. کافی است برویم به دنبالش و پیدایشان کنیم.
خاطرات شهدا را جمع میکنیم تا اولاً خودمان با آنها بیشتر آشنا شویم، به رفتارشان تأسی بجوییم و در وهله بعد به دیگران منتقلشان کنیم. تأسی از رفتار شهدا انسان را پاک میکند؛ آسمانی میکند و به خدا میرساند. هر چه در جامعه رنگ و بوی شهادت بیشتر بپیجد، آن جامعه برای ظهور حضرت ولیعصر(ع) بیشتر آماده میگردد.
2- برای جمع آوری خاطرات شهدا بهتر است ابتدا به سراغ شهیدی برویم که نسبت به او آشنایی داریم. این آشنایی از طُرق مختلف میتواند بدست آید. مثلاً ممکن است تمثال یا چهره نورانی شهیدی شما را به خود جذب کرده باشد؛ یا حتی اسم یک شهید(همچنان که برای «ژاکلین زکریا»، دانشآموز مسیحی پیش آمد و او را به سمت شناخت «شهید سید مجتبی علمدار» به شلمچه کشاند و مسلمان کرد!) شما را به سمت خود کشانده باشد. یا اینکه همیشه دوست داشتید از شهیدی که نامش در محله شماست بیشتر بدانید. و یا شهیدی که از اقوام دور یا نزدیک شماست و همیشه میخواستید او را بهتر بشناسید...
اینها همه دلیلی میشود برای انتخاب شهیدِ دلخواه خود به عنوان سوژه کار و کتاب. این را هم اضافه کنم اگر میخواهید در میانهی راه انگیزهتان ضعیف نشود، بگردید دنبال «سوالات ذهنیِ» خودتان از یک شهید. همان شهیدی که به نحوی شما را جذب کرده و فکر شما را به خود مشغول کرده است؛ خوبیاش این است که باعث میشود در بین راهِ تحقیق، اشتیاق شما را برای ادامه کار دوچندان میکند.
بعید میدانم کسی در این کشور زندگی کند و به شهیدی وابسته نبوده و علاقهمند نباشد!
3- نویسندگی خاطرات شهدا را میتوان به سه مرحله تقسیم کرد:
۱- جمع آوری خاطرات ۲- نگارش ۳- چاپ
اما شما ابتدا باید تمرکز کنید بر جمعآوری اطلاعات شهید. یعنی جمعآوری هرگونه مطلبی که منتسب به شهید شماست؛ از خاطره همرزمان و دوستان و آشنایان و وابستگان درجه اول گرفته تا عکس، دستونشه، فیلم و صوت و... .
در این صورت شما گام اول را برداشتهاید. یک نویسنده خوب(در هر زمینهای) ابتدا باید دستش از مطالب و محتوای کتابی که میخواهد بنویسد، پُر باشد. لذا شما نیز به عنوان نویسندهای که میخواهد از شهدا بنویسد، باید بروید به دنبال هر چیزی که از شهید موجود است. و در این مرحله، خاطرات نقشِ اساسی را دارد؛ خاطراتی که از شهید هست را بشنوید و آنها را ثبت و ضبط کنید تا آماده شوید برای مرحله بعدی.
مرحله دوم مربوط میشود به نگارش که خود دو مرحله را دارد. اول پیاده سازی فایلهای صوتی یا تصویری ضبط شده در مصاحبهها و سپس نگارش و قلمفرسایی و انتخاب نوع سبک در نگارش خاطرات.
تذکر جدی: به کسانی که در مرحله جمع آوری خاطرات هستند توصیه میکنم اصلاً به مرحله بعد فکر نکنند و مطلقاً به خود نگرانی راه ندهند. بسیاری مواقع اتفاق میافتد که کسی یا کسانی خاطرات شهیدی را جمعآوری کنند و بعد از آن به هر دلیلی انگیزهای برای نگارش خاطرات را نداشته باشند. مطمئن باشید زحمت آنها به هدر نرفته و نمیرود. چراکه ممکن است به فاصلهای-ولو کم یا زیاد-، نویسنده دیگری برود به دنبال نگارش کتابی از همان شهید. در این صورت میتواند از مطالب شخص مذکور بهره برده و قانوناً و شرعاً موظف است نام وی را نیز در کتاب خود برده و یا حداقل بدان اشاره کند. برای همین اصلاً نگران نباشید.
وقتی خاطرات را جمع آوری میکنید، شما فقط یک کار دارید؛ شما تنها مسئول جمعآوری خاطرات یک شهید هستید. پس متمرکز شوید بر جمعآوری خاطرات. وقتی کار تمام شد تصمیم با خودتان است؛ دوست دارید وارد عرصه نویسندگی شده و کتابی هم از همان شهید بنویسید یا خیر. به هر حال شما گام اول و مهمتر را برداشته اید... .👇
@shahid_ketabi
هدایت شده از خاطرات و کرامات شهید عاملو
4- جمعآوری خاطرات را میتوان به انحاء مختلف انجام داد.
اول: شنیدن و ضبط کردن خاطرات از طریق ضبط کنندههای صوتی(مثل رکوردر یا حتی گوشی تلفن همراه).
مصاحبهکننده در این روش، ابتدا نام و نامخانوادگی شخصِ مصاحبهشونده را برده و تاریخِ شمسی ضبط را نیز یادآور میشود. سپس دستگاه را در نزدیکترین جایی که شخص مصاحبهشونده نشسته قرار میدهد و سوالات خود را از ابتدا تا انتها میپرسد.(فرم سوالات در کانال قرار داده خواهد شد)
دوم: در این روش، شخص مصاحبهکننده از خودِ راوی یا مصاحبهشونده میخواهد که خاطرات خود را گفته و آنها را با یک دستگاه ضبط کند و –از طریق ایمیل یا یکی از شبکههای اجتماعی- بفرستد. این روش برای مواقعی مفید است که به طرف مقابلتان دسترسی ندارید یا امکان مصاحبه حضوری برای هر دو(مصاحبهکننده و راوی) فراهم نیست(مثلاً مصاحبه شونده خانم یا آقایی است که نمیتواند در حضور شما مصاحبه کند؛ به هر دلیلی) لازم بذکر است که شما قبل از هر چیز باید به مصاحبهشونده یادآور شوید که منظور شما از خاطرات دقیقاً چیست و دنبال چه چیزی هستید. این بدان جهت است که او ممکن است در گفتههایش به کلّیگویی بسنده کرده و مطالب غیرمفید را برای شما بازگو کند. (در مورد اینکه خاطره دقیقاً چیست بعداً مطالبی را در کانال به اشتراک خواهم گذاشت.)
سوم: در این روش از شخص راوی(روایتکننده خاطرات) میخواهد که خاطرات خود را به نگارش درآورده و به صورت مکتوب برای شما ارسال کند. این روش نیز مختص کسانی است که از قلمِ خوبی برخوردارند و به فنِ نویسندگی تا حدودی آشنا هستند. والّا ممکن است برای بازگو کردن مطالب دچار مشکل شده و نتوانند مطلب را به درستی برای شما بیان کرده و به اصطلاح «مطلب را نرسانند».
چهارم: هر روشی غیر از این روش یا جمع دو مورد از روشها. مثل اینکه مصاحبهکننده در حضور راوی –علاوه بر ضبط کردن- خود شروع به نگارش بیانات و مطالب راوی کند. یعنی علاوه بر ضبط کردن به صورت صوتی، همزمان خاطره را بنویسد... .
#مهم
#گام_اول
@shahid_ketabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ توصیه حاج قاسم به استادان و #دانشجویان چه بود؟
✅ اهمیت پرداختن به محتوا و فهم شهادت، شهادتطلبی و نظریه و اندیشهی مقاومت یکی از دغدغههای حاج قاسم در دانشگاهها بود.
استادان عزیز با لبیک به این ندای حاج قاسم به فکر تربیت نسل جدید دانشجویان با دغدغهی جریان مقاومت باشید.
#استاد_تراز
#دانشگاه_تراز
#روز_دانشجو
📡 @shahid_ketabi
💢 اینفوگرافی شهید آیت الله عبدالحسین دستغیب
💠 نام و نام خانوادگی: سید عبدالحسین دستغیب شیرازی
♦️ تاریخ تولد: 18 آذر 1293 (هـ.ش)
🔹 تاریخ شهادت: 20 آذر 1360 (هـ.ش)
🔅 زادگاه: شیراز
🔸 محل شهارت: مصلّی نماز جمعه شیراز
🔶 مدفن: شیراز (در جوار مرقد میر سیدمحمد)
🔹 منصب: نماینده امام خمینی (رحمة الله علیه) در استان فارس و امام جمعه شیراز
♦️ شهرت: برگزاری درس اخلاق، نگارش کتابهای اخلاقی و فعالیتهای انقلابی
📚 آثار: گناهان کبیره، قلب سلیم، داستانهای شگفت، آیین زندگی، اخلاق اسلامی، معاد، مهدی موعود و ...
🔸 لقب: سومین شهید محراب
❇️ #سالروز_شهادت سومین شهید محراب گرامی باد
📎 #شهید_محراب
📎 #شهید_دستغیب
♨️ @shahid_ketabi
خدایا !
مرا پاکیزه بپذیر...
این دو نفر!
🔹 نمیدانم این آذریِ غیورِ دلیرِ مجاهدِ مظلومِ مقتدر چه داشت که هم حاج احمد کاظمی، هم قاسم عزیز و همهٔ رزمندگان لشکر ۳۱ و هم کسانی که او را از نزدیک میشناختند؛ پروانهوار عاشق این مبارز و شهیدِ آذری بودند و هستند! به قول آقا مهدی عزیز؛ «الله بنده سی»
✔️ این آذریِ عزیز و دلیر آنقدر برای حاج قاسم عزیز بود که حتی آخرین دعای قاسم سلیمانی هم، دعای حاج مهدی باکری، فرماندهٔ دلیر، غیور و شجاع آذریست! «خدایا مرا پاکیزه بپذیر»
#شهید_باکری
#شهید_سلیمانی
#تلنگر
#شهدا
@shahid_ketabi
✅ شهیدے ڪه یک تنه جلوے ۴۰ داعشے ایستاد و ۳۷ نفر را به هلاڪت رساند
🔸 اگر شهید #عبدالڪریم_پرهیزگار نبود، جاده بوڪمال به دست داعش میافتاد و به دنبال آن شهر بوڪمال نیز سقوط میڪرد.
🔸 او به تنهایے با ۴۰ تن روبهرو میشود و پس از به هلاڪت رساندن ۳۷ نفر از آنها، فشنگهایش تمام میشود. به سوے او حمله میڪنند تا اسیرش ڪنند، اما این بار با سرنیزه دفاع و دو نفر دیگر را مجروح میڪند و در نهایت به شهادت میرسد.
🔸 شهید پرهیزگار متولد ۱۳۶۵ و نخستین شهید مدافع حرم شهرستان خفر در استان فارس است. او ۲۰ آذر ۹۶ در سوریه به شهادت رسید و هیچگاه دومین پسرش را ندید
🔸 این شجاعتها را در ابرسربازان آمریڪایے دیده بودیم البته در هالیوود!
🥀 تاریخ شهادت: ۱۳۹۶/۹/۲۱
💠 @shahid_ketabi
23.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎐 #مکتب_حاج_قاسم |#حاج_قاسم
🎞 در چشمانم نمک میریزم (نامه سردار سلیمانی به دخترشان)
#مکتب_سلیمانی
#ویژه
#تلنگر
@shahid_ketabi
ضرورت مكتوب كردن خاطرات دفاع مقدس
1- حفظ تجربيات ارزشمند دوران دفاع مقدس
اولين ضرورتي كه اقتضا مي كند خاطرات دفاع مقدس مكتوب شود ، حفظ تجربيات ارزشمن دوران دفاع مقدس است . دوران دفاع مقدس گنجينه اي عظيم از تجربيات ارزشمند است كه حفظ و بهره گيري از آن ها عزمي ملي و كوششي فراوان مي طلبد . با مكتوب كردن خاطرات ، تجربيات ثبت و محافظت مي شوند . اين تجربيات به قيمت جان ده ها هزار رزمنده و مجاهد ايثار گر حاصل شده اند ، بنا براين مكتوب كردن آن ها مي تواند تجربيات حاصل شده را از خطر نابودي محافظت كند .
2 – انتقال دستاورد هاي گرانسنگ به نسل هاي آينده
ما در صورتي مي توانيم تجربيات و دستاوردهاي دوران دفاع مقدس را به آيندگان و نسل هاي بعدي منتقل كنيم و آن ها را براي آن ها تبين نماييم كه همه خاطرات و عملكردها مكتوب شده باشند . در صورت مكتوب نشدن خاطرات ، در اثر گذشت زمان ، آن ها به بوته فراموشي سپرده مي شوند و با درگذشت رزمندگان و مجاهدان دوران دفاع مقدس ، خاطرات نيز محو مي شوند و در اين صورت ما ديگر براي آيندگان نكته اي قابل ذكر در مورد تبين دستاوردهاي دوران دفاع مقدس نخواهيم داشت .
3 – الگو برداري از خاطرات دفاع مقدس براي نسل كنوني و آينده
دوران دفاع مقدس سر شار از صحنه هاي شگرف ، عظيم و به ياد ماندني بوده كه هر روز آن ده ها خاطره مهم و تاثير گذار را در خود جاي داده است . اين خاطرات مي توانند الگوهاي مناسبي براي نسل هاي كنوني و اينده باشند . مشكل جوانان عصر حاضر ، بي هويتي ف سردرگمي ، اضطراب و پريشاني خاطر است . انسان عصر حاضر ، خود را گم كرده است و نمي داند كه به كدام سو در حال حركت است . بشر امروز و فردا – خصوصا جوانان و نوجوانان – به دنبال الگوهايي مناسب و شايسته مي گردند تا با الگو قرار دادن آنها احساس هويت و كرامت نمايند .
مكتوب كردن خاطرات دوران دفاع مقدس و الگو قرار دادن رزمندگان و مجاهدان ،مي تواند راهگشاي مناسبي براي رهايي از بحران ها و دل زدگي هاي عصر انفجار اطلاعات و فناوريهاي ناشي از رشد يكسويه تكنولوژي باشد .
4 – تجزيه و تحليل علل پيروزي ها و شكست ها از لابه لاي خاطرات
از جمه فوايد مهم و ارزشمند مكتوب كردن خاطرات ، آن است كه ما مي توانيم با تجزيه و تحليل ان ها ، علل پيروزي ها و شكست ها را دريابيم و تجربه اي مثبت براي جنگ هاي بعدي كسب كنيم . اي بسا در درون يك خاطره ساده ، چندين عامل پيروزي يا ناكامي و شكست قرار داشته باشد كه با بررسي آن عوامل ، تجربه اي گرانسنگ براي دوره هاي بعدي حاصل شود . اين دستاورد مهمترين ضرورت مكتوب كردن خاطرات دوران دفاع مقدس است .
5 – بهره گيري از خاطرات دوران جنگ در كتب درسي و مراكز اموزش هاي نظامي و دفاعي
يكي ديگر از ضرورتهاي مكتوب كردن خاطرات دفاع مقدس ، بهره گيري از خاطرات دوران جنگ در كتب درسي و مراكز آموزش هاي نظامي و دفاعي است .
در كشور ما مجمع دانش آموزان و دانشجويان حدود يك سوم كل جمعيت كشورند ، بنابرين بسيار مناسب و شايسته خواهد بود كه پاره اي از خاطرات جذاب و تاثير گذار در كتب درسي گنجانده شود ، تا دانش آموزان و دانشجويان متوجه عظمت دوران جنگ و رشادت هاي دوران دفاع مقدس شوند و با تاسي به آنان مسير درست زندگي را انتخاب كنند .
فايده ديگر مكتوب كردن خاطرات ، آن است كه بيان اين خاطرات در مراكز آموزش هاي نظامي و دفاعي راهگشاي بسياري از آموزش هاست . چرا كه دانشجوي دوره نظامي ممكن است تصور كند كه بسياري از آموزش ها صرفا نظري است و در ميادين جنگي كارايي ندارند ، در حالي كه بيان اين خاطرات با توجه به كاربردي بودن آن ها كمك بزرگي به تلفيق آموزش هاي نظري و عملي است .
6 – مكتوب كردن خاطرات ، قدر شناسي از زحمات رزمندگان و ايثار گران است
با مكتوب شدن خاطرات و چاپ كتب خاطرات دوران دفاع مقدس ، به نوعي از زحمات و خدمات ارزنده رزمندگان و ايثار گران قدر داني و تجليل مي شود . چرا كه با مكتوب شدن خاطرات ، ياد و نام نگارنده آن ها جاودانه خواهد شد و اين خود نوعي قدر داني و قدر شناسي از زحمات خالصانه آنان است .
چه تجليل و تكريمي از اين بالاتر و والاتر كه نام و ياد رزمندگان پر تلاش دوران دفاع مقدس براي هميشه ، در كتب دلاوران و شجاعان ثبت و درج گردد و از آنان براي هميشه تاريخ به بزرگي و عظمت ياد گردد؟
7 – تهيه فيلم و برنامه هاي تلويزيوني – سينمايي از خاطرات مكتوب دفاع مقدس
در عصر جديد تلويزيون و سينما در متن زندگاني انسانها وارد شده اند و تاثير پذيري خانواده ها و انسان ها از تلويزيون و رسانه هاي صوتي و تصويري فوق العاده زياد است . اگر خاطرات رزمندگان و مجاهدان دوران دفاع مقدس مكتوب شوند ، سازندگان برنامه هاي تلويزيوني – سينمايي مي توانند با ساخت فيلم هايي با مضامين دفاع مقدس ، جلوه هاي از مجاهدت ها و فداكاريهاي دوران دفاع مقدس را به تصوير كشند و جوانان و نوجوانان را در حال و هواي آن دوران قرار دهند👇
بنابراين ، مقدمه ساخت چنين برنامه هاي ، مكتوب شدن خاطرات و حوادث سال هاي دفاع مقدس است . شايد بتوان گفت ، تاثير يك فيلم بر مخاطبان خود – به خصوص جوانان و نوجوانان – از هر عامل ديگري عميق تر و پر نفوذ تر است .
8 – مكتوب كردن خاطرات دفاع مقدس ، يعني حفظ اسناد ملي و دفاعي
خاطرات دوران دفاع مقدس بخش مهمي از اسناد ملي و دفاعي كشور را تشكيل مي دهند . اثر مهمي كه مكتوب كردن خاطرات دوران دفاع مقدس براي جامعه دارد ف آن است كه اينها بخشي از اسناد مهم فرهنگي – نظامي كشور را تشكيل مي دهند . ضمن لزوم طبقه بندي كردن اين خاطرات و نوشته ها ، بايد نهايت اهتمام را در حفظ آن ها به خرج داد .
از آن جا كه مكتوب نشدن خاطرات دفاع مقدس ، يعني خاي بودن پرئنده هاي اسناد مرتبط با دوران دفاع مقدس – كه اين خود لطمه اي جدي بر سيستم نظامي و دفاعي كشور وارد مي كند – لذا اگر ما بخواهيم اسناد قوي و دست اول داشته باشيم ، بايد نهايت اهتمام را در مكتوب نمودن خاطرات دوران جنگ به خرج دهيم
.
9 – انتقال دستاوردهاي ارزشمند دفاع مقدس به كشورهاي مظلوم و مسمان تحت سيطره
مكتوب نمودن خاطرات دوران دفاع مقدس ، دستاورد ديگري نيز خواهد داشت . متاسفانه دنيايي كنوني ، دنيايي ظلم و نابرابري است . كشورهاي قدرتمند ، بي رحمانه بر كشورهاي كوچك و مستضعف ظلم مي كنند و صداي ناله مظلو مان ياريگري در جهان ندارد .
ما مي توانيم با مكتوب نمودن خاطرات و تجربيات ارزشمند دوران دفاع مقدس ، آن ها را در اختيار ملت هاي مظلوم و مسلمان تحت سيطره قرار دهيم و از اين طريق به عزت و سر افرازي مسلمانان و مستضعفان كمك كنيم . ملت مظلوم و ستم ديده فلسطين ف شايد بيش از هر كشورديگري نياز مند تجربيات موفق دوران دفاع مقدس ما باشد .
10 – مكتوب كردن خاطرات ، يعني ماندگاري و جاودانگي ياد و آثار شهدا
از آنجا كه بخشي از رزمندگان و مجاهدان مخلص و فداكار دوران دفاع مقدس به شهادت رسيده اند ، مكتوب نمودن خاطرات دفاع مقدس ، يعني ماندگاري و جاودانگي ياد و آثار شهدا.
در اين زمينه ، مكتوب كردن خاطرات دو دستاورد مهم دارد :
اول اينكه آيندگان از تجربيات ارزشمند آنان بهره مند خواهند شد .
دوم آن كه ياد و نام آنان را جاودانه كرده و بدين طريق سپاس و حق شناسي خويش را به شهدا اعلام داشته ايم
با توجه به ده بند مطرح شده ، ضرورت مكتوب نمودن خاطرات دفاع مقدس ، جدي تر مي شود ، كه در اين زمينه لازم است گام هاي مهم و فراگير تري برداشته شود.
#خاطرهنویسی
#آموزش
@shahid_ketabi
هشتمین #کتاب حقیر که زندگینامه و خاطرات #شهید_علیاصغر_کلامی است به روایت همسر
#سایه_گذرا
#حقیر
#معرفی_کتاب
#موسسه_مرصاد
#پدر
@shahid_ketabi
🔸 باز اگر خواستید عکس صبحونه و ناهار شامتونو منتشر کنید.... ✌️
#شهید_غلامعلی_پیچک
#تلنگر
#یلدا
📡 @shahid_ketabi
#دست_نوشته شهید ابراهیم هادی👇
«راستی اینجا به ما خیلی خوش میگذرد، چون رزق مومنین دائماً برقرار میباشد. رزق مومن که میدانید چیست؟! از همان سورهای امام حسینی است که دائم برقرار است و ما هم آنرا توی رگ میزنیم که قوت بگیریم، که اگر با دشمن روبرو شدیم با یک مشت به درک واصلشان کنیم.
والسلام ابراهیم هادی»
🌹#شهید_ابراهیم_هادی
#شهدا
#اسناد
#نمونه_دستنوشته
#فاطمیه
@shahid_ketabi
با سلام خدمت اعضای محترم و عزیزی که تازه وارد کانال شدهاند؛
توصیه میکنم برای شروع مطالعه مطالب کانال، از #گام_اول که در مورد انتخاب سوژه یا موضوع و یا #شهید است شروع کنید.
در صورتی که سوژه یا موضوع مورد نظر از قبل انتخاب شده، میتوانید به سراغ #گام_دوم رفته و سپس مطالبی را که مربوط به #مصاحبه است دنبال کنید.
لازم به یادآوری است موضوع کانال #آموزش گامبهگام جمعآوری #خاطرات و نگارش کتاب از #شهدا و #ایثارگران است؛ کاری که #حقیر یک دهه، تجربه فعالیت در آن زمینه را داشتهام.
در واقع مدتی بود به این فکر میکردم که بصورت فردی نمیتوان در برابر حجم انبوهی از خاطراتی که هر لحظه ممکن است دستخوش تغییر و تحریف و فراموشی گردد، فعالیت کرد؛ و لازمه این نگرش، راهاندازی نهضتی بود که شاید از سالها قبل باید شروع میشد؛ نهضتی ملی که شعارش #هر_شهید_یک_کتاب است و هدفش دنبال کردن رسالتی است که هر کسی که اندک آشنایی و دغدغهای در مورد زندگی شهدا دارد، آن را حس میکند.
با این اوصاف و پس از نگارش چندین جلد کتاب، تصمیم گرفتم تا کانالی را ولو با عده و عده کم راهاندازی کنم؛ تا شاید اندکی بتواند این عقبماندگی و خسارت را جبران کرد. که نمیتوان!
👈 «هر که دارد هوس کرببلا #بسمالله...»👉
#شروع
#آموزش
#حقیر
#سوالات_مصاحبه
#پرسشنامه
@shahid_ketabi
🔹 مادر شهید را در هواپیما دیده بود. وقت پیاده شدن، با اینکه خیلی عجله داشت، ساک مادر را گرفت و با خودش آورد.
پای مادر درد میکرد، با این حال پلهها را یکییکی همپای مادر پایین آمد و تا کنار ماشین همراهیاش کرد.
#حاج_قاسم
#نمونه_خاطره
@shahid_ketabi
گاهی رنج و زحمت زنده نگهداشتن خون شهید، از خود شهادت کمتر نیست!
دیدار با خانواده شهدا ۱۳۷۶/۲/۱۷
#آقا
#شهدا
#شهادت
#خاطره_نویسی
@shahid_ketabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این چند دقیقه از #حاج_قاسم سلیمانی محشر است؛ نامش را چه بگذاریم؟ الهیات، عرفان یا مناجات نمیدانیم؛ شاید توصیفی عاشقانه از دفاع مقدس بهترین عنوان باشد
حاجقاسم سلیمانی:
«آمد، اورکتش روی دوشش بود و جوراب نداشت. یک نگاهی به او انداختم و لبخندی زدم. گفت: "داشتم با این حال نماز میخواندم. گفتند که با من کاری دارید. میخواستم جورابم را بپوشم، با خودم گفتم که حسین پسر مش غلامحسین تو اینجوری رفتی پیش خدا، حالا میخای پیش فلانی یهجور دیگه بری؟!"»
#ویژه
#تلنگر
#نمونه_خاطره
🆔 @shahid_ketabi
حاجی میگفت:
این انقلاب، آنقدر
تلاطم و سختے دارد
ڪه یڪ روزی #شهدا
آرزو مےڪنند زندہ شوند
و براۍ دفاع از انقلاب
دوبارہ #شهید شوند....
(راوی: حاج مهدی سلحشور)
#شهیدان
#حاج_قاسم❤️
#تلنگر
#نمونه_خاطره
#بصیرت
#hero
@shahid_ketabi
🔴 هیئت فقط برای خوبها نیست.
🌹به #شهید_سیدمجتبی_علمدار گفتم، اینا کیان که میآری هیئت و بهشون مسئولیت میدی؟
گفت: وقتی تحویلشون بگیری و بهشون بها بدی، جذب همین راه میشن ...
📅 به مناسبت سالگرد شهادت سید مجتبی علمدار 🌹
#شهدا
#سالگرد_شهادت🕊🍃
#عشق_من
#فاطمیه
#نمونه_خاطره
@shahid_ketabi
دیروز آقا با چشم اشکبار خاطرهای از حاج قاسم روایت کرد. جزئیات بیشتر ماجرا از این قرار است؛ مهدی مغفوری از رزمندگان لشکر41 ثارالله بود و در کربلای4 پرکشید. از او 3 فرزند به یادگار ماند. یکی فاطمه که آن زمان 3 ساله بود.
فاطمه خانم با علی تهامی-فرزند شهید- ازدواج میکند و صاحب دو فرزند میشوند؛ زینب و حسین. پدر در ماموریت است و زینب نیاز به عمل جراحی پیدا میکند. خبر به حاج قاسم میرسد و او سریع خود را به بیمارستان میرساند. عمل با موفقیت به پایان میرسد و مادر از حاج قاسم تشکر میکند و...
میخواهد برود و به کارش برسد. حاج قاسم میگوید؛ «من بابات را به جای خودم فرستادم و حالا به جای او اینجا هستم.» میماند تا دخترک به هوش بیاید و خیالش راحت شود. برای فاطمه خانم پدری میکند و برای زینب پدربزرگی.
* #کتاب حاج قاسمی که من میشناسم/خاطرات علی شیرازی
تکمله؛ شهید عبدالمهدی مغفوری عارف و به نوعی اهل کشف و کرامات بود. دائم الوضو بوده و در قنوت دعای کمیل را میخواند. احترام خاص به والدین از دیگر ویژگیهای او -همچون فرماندهاش حاج قاسم-بود.
#معرفی_کتاب
#حاج_قاسم
#آقا
#حاج_قاسمی_که_من_میشناسم
#شهدا
@shahid_ketabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«من به دنبال قاتلم میگردم و چقدر مشتاق دیدارشم، او مرا به قله سعادت خواهد رساند.
بیا! خواهش میکنم بیا!
تحملم تمام شد بیا!
بیا با تیغ برهنه برنده، گلوی من آماده بریدن و خون من آماده جهیدن از جسم
بیا مرا از این زندان رها کن، ای کلید قفل اسارتم، بیا بیا بیا ...
من مقلد آن آزادهام که گفت قسم به خدا اگر مرا شهید کنی شفاعتت میکنم.»
۹۳/۷/۱
پ.ن: دستنوشته عجیب سردار سلیمانی که چند روز قبل تقدیم رهبر معظم انقلاب شد، کلمات مرد عارفیست که به کنه «من طلبنی وجدنی...» رسیده بود...
📝 #ویژه
#حاج_قاسم
#سالگرد_شهادت
#سند
#نمونه_اسناد
#قهرمان
#قهرمان_من
#hero
@shahid_ketabi
💢 اقامه نماز در کاخ «کرملین» روسیه
🔶 زدیم بغل؛ وقت نماز بود. گفتم: «حاجی قبول باشه.»
گفت: «خدا قبول کنه انشاءالله.»
نگاهم کرد، گفت: «ابراهیم!»
نگاهش کردم.
ــ نمازی خوندم که در طول عمرم توی جبهه هم نخوندم.
ــ حاجآقا! شما همه نمازهاتون قبوله.
🔷 قصهاش فرق میکرد؛ رفته بود کاخ «کرملین». قرار داشت با «پوتین».
تا رئیسجمهور روسیه برسد، وقت اذان شد. حاجی هم بلند شد، اذان و اقامهاش را گفت.
صدایش پیچید توی سالن. بعد هم ایستاد به نماز. همه نگاهش میکردند. میگفت در طول عمرش همچین لذتی از نماز نبرده است.
🔶 پایان نماز، پیشانیاش را گذاشت روی مهر. به خدای خودش گفت: «خدایا این بود کرامت تو، یه روزی توی کاخ کرملین برای نابودی اسلام نقشه میکشیدند، حالا منِ قاسم سلیمانی اومدم اینجا نماز خوندم.»
📚 سلیمانی عزیز، ص 109.
به نقل از ابراهیم شهریاری، دوست و همرزم حاج قاسم
📎 #حاج_قاسم
#تلنگر
#سردار_دلها
@shahid_ketabi
💌خداوندا عاشق دیدارتم
🔹#امام_خمینی(ره):
آخر مطلب #شهادت است و وصول به لقاءالله و حضور در محضر حضرت سیدالشهدا و امثال او، و این غایت آمال اشخاصی است که #عشق به خدا دارند.
#ویژه
#تلنگر
#حاج_قاسم
#فاطمیه
@shahid_ketabi