💠 علّامه آیةالله حسن زاده آملی مدّظلّه
🔹آن لطائف ذوقى و عرفانى، آن نكات سرّى كه در ادعيه و اوراد و مناجاتهاى ائمه اطهار علیهم السلام ما پيدا مى شود در روايات نمى شود بدست آورد؛
🔹زيرا كه در روايات مخاطب مردمند و با مردم به فراخور عقل آنها صحبت میكردند و سخن میگفتند؛
🔹اما در مناجاتها و ادعيه در خلوتخانه عشق با جمال و جلال مطلق به راز و نياز می پرداختند كه آنچه گفتنى بود به زبان مى آوردند.
📚 «مجموعه مقالات» ص 156
#معارف_الهی
#ادعیه
🆔@shakhehtoba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روزی که ز عصیان قد ما خم گردد
خوش باش که لطف حق مقدم گردد
دانی که چرا جزا به فردا افتاد
چون فاصله پر شود غضب کم گردد
شیخ الله قلی اصفهانی
#حضرت_علامه_حسنزاده_آملی
@shakhehtoba
کیست انسان آنکه با حق است و داد
ورنه دیو و دد بود آن نامراد
#دیوان_اشعار
#حضرت_علامه_حسنزاده_آملی
@shakhehtoba
💠چگونه حضرت عیسی علیه السلام با آنکه پیامبر است به حضرت بقیّةالله ارواحنا فداه اقتدا میکند؟💠
🍃علّامه آیةالله حسن زاده آملی مدّظلّه
🌷هرچند حضرت عيسى عليه السّلام را به حسب ولايت تشريعى، فضلِ نبوّت بوده است، و اين فضل حضرت مهدى عليه السّلام را نمی باشد، ولكن مع ذلک منافاتى ندارد كه حضرت مهدى عليه السّلام را علوِّ مكانت و مرتبت در اتّصاف به تحقّق اسماء الهيّه به حدّى باشد كه به حسب ولايت تكوينى افضل باشد و از اين جهت قُدوه و متبوعِ پيغمبرى حتّى از اولو العزم و صاحب شريعت، قرار گيرد.
📚 «انسان کامل از دیدگاه نهج البلاغه» ص 75
#حضرت_بقیةالله_ارواحنافداه
#حضرت_عیسی_علیه_السلام
#ولایت_تکوینی
🆔 @shakhehtoba
✍امام حسن عسکری (ع) می فرماید :
كسى كه دوستش را در خلوت نصیحت كند او را آراســته اسـت، و كسى كه آشكارا او را نصیحت كند عیب هاى او را بر مـلا كرده است.
📚بحارالانوار ۷۸: ۳۷۴
🌹کانال شاخه طوبی 🌹
@shakhehtoba
🌱درمان دردهای باطنی🌱
آیت الله حسن زاده آملی
🔹...آقا* می داند که خداى شافي براى هر درد درمان آفريد. قرآن مجيد را شفاء لما في الصدور معرّفى كرد. خويش را به قرآن عرضه كند كه معيار صدق و ميزان عدل و ملاک حق و شفاى بيماريها است.
📚 «هزار و یک کلمه» ج 1 ص 242
*جملاتی است از یک نامه و مراد از آقا مخاطب آن نامه است.
#قرآن
🆔 @sHakhehtoba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استجابت دعا را در لقمه حلال قرار دادم
نه در قيل و قال
#آیت_الله_مجتهدی
@shakhehtoba
🍃رؤیای شگفت آور علّامه آیت الله حسن زاده آملی مدّظلّه🍃
🔹...در شبى كه خيلى آه و ناله داشتم و خدا خدا مى كردم، خوابى بسيار شگفت ديده ام، خوابى بسيار كثيف و متعفّن كه تا چندى پس از بيداريم دماغ و روح و ظاهر و باطن و تار و پود خودم را متعفّن يافتم آن چنانى كه بوى مردار در آفتاب مرداد پيش آن افسانه اى است.
🔹خواب ديدم كه در يك چاله سياه قيراندودى لخته هاى گوشت مانند گوشت يكسره راسته و ران گوسفند انباشته است، و سخت متعفّن و بو آمده است، و من بيچاره با هر دو دستم آنها را زيرورو مى كنم با اين كه قصد خوردن و خريدن آن را ندارم،
🔹و هر لخته اى را كه بلند مى كنم بدبوتر و كثيف تر و مانده تر از لخته پيش است، تا از تعفّن آنها بيدار شدم و خودم را مثل همان لخته هاى گوشت متعفّن يافتم، و نزديك بود دچار تهوّع گردم.
🔹...خلاصه خواب خيلى مرا دگرگون كرده بود و سخت ناراحت بودم تا حدود يك ساعت قبل از ظهر فرداى همان شب ديدم در مى زنند، در را باز كردم ديدم مردى در سنّ و سال من بر موتور سيكلت سوار است، پس از سلام و عليك، يك ساك پلاستيكى سياه قيراندود چركين را از خرجين موتورش درآورد و در جلوى من بر زمين نهاد و گفت:
🔹«اين ساك حاوى چند جلد از كتابهاى نوشته فلانى است كه من در سالهاى پيش به خيالى خام آنها را خريدم، و حالا متنبّه شدم كه اينها كتابهاى ضالّ و مضل اند، و از بيم آن كه مبادا فرزندانم آنها را بخوانند و گمراه گردند خواستم آنها را بسوزانم و لكن ديدم كه گاهى اسم خدا و پيامبران و آل در آنها نام برده شده است. بدين فكر افتادم كه آنها را به شما تقديم بدارم شايد در ردّ آنها بخواهيد چيزى بنويسيد و بكار شما آيند»
🔹 اين بگفت و همچنان كه بر موتور سوار بود خداحافظى كرد و برفت. من آن ساك را باز كردم و كتابها را زير و رو مى نمودم و يكى را پس از ديگرى نگاه مى كردم كه آن مرد نابكار در آنها چه نگاشته است؟
🔹در آن حال ناگهان به واقعه رؤياى شب گذشته در عالم خواب منتقل شدم كه آن چال سياه اين ساك سياه قيراندود لجن كثيف است، و آن لخته هاى گوشت متعفّن اين دفترهاى آلوده به نوشته هاى پليد است كه از مردارى بدنهاد نگاشته آمده است.
🔹آن شخص آورنده بى خبر از اين كه من در كنار درياى آب شيرين و زلال، و در كنار رود نيل و فرات نشسته ام، اعنى در پيشگاه قرآن كريم و جوامع روايى بسر مى برم، و با صحف نورى علوم عديده اعمّ از قرآنى و عرفانى محشورم، و چنين كس چگونه دست به آب لجن متعفّن چاله اى كثيف دراز مى كند. و عمر نازنين را به اباطيل و ترّهات آن ساك سياه كه از سگ سياه بدنهادى نوشته شده است صرف مى كند؟!
🔹بسيار خدا را شكر كردم كه در عالم خواب صورت آن واقعه هائله را به من نمودند، و گفتم بار إلها خوابهاى ما را به بيدارى تبديل بفرما، و چشم سرّ برزخى و عقلى ما را چون ديدگان سر ما بينايى ده.
📚 «هزار و یک کلمه» ج 3 ص 454
#حکایت #رؤیای_صادقه #معارف_الهی #کتب_ضاله #صور_برزخی
🆔 @sHakhehtoba
💠دیدگاه علامه حسن زاده آملی نسبت به حضرت معصومه (س)
♦️آیتالله حسن رمضانی میگفت: چندین سال قبل، دانشگاه قم برای تجلیل از مقام حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها گردهمایی تشکیل دادند و از من خواستند که واسطه شوم و حضرت استاد علامه حسن زاده آملی را برای این مجمع دعوت کنم.
♦️معمولا حضرت استاد به خاطر کسالت و اشتغالات فراوانشان این دعوتها را قبول نمیکردند، اما وقتی این مساله را مطرح کردم با کمال صفا و صمیمیت و تمام وجود، سریعا قبول کردند.
@shakhehtoba
♦️حتی به مسئولین آنجا تماسی نگرفتیم که وسیلهای برای حضور استاد در مراسم بفرستند. خود ایشان به محل جلسه تشریف آوردند و به محض حضور در مجلس، جلسه منقلب شد و قرار نبود ایشان سخنی بگویند، اما اصرار مسئولین و دیگران ایشان را به حرف آورد و جملهای که با تمام وجود فرمودند و ابراز کردند و همه را منقلب کرد این بود: «اگر برای من ممکن بود و مواجه با مشکل نمیشدم برای تجلیل از شخصیتی مانند فاطمه معصومه سلام الله علیها این مسیر را سینهخیز میآمدم!»
♦️همچنین علامه میفرمود: «ما امامزاده زیاد داریم و خود موسی بن جعفر علیهماالسلام فرزندان زیادی داشتند، اما کدام یک از ایشان مانند فاطمه معصومه (س) درخشید و منشأ خیرات و برکات شد و باید یک مقام ثبوتی باشد که این مقام اثبات رقم خورده باشد و ای کاش من میتوانستم در این مسیر اینطور به محضر شما تشرف پیدا کنم.»
حضرت علامه حسن زاده آملي
🌹كانال شاخه طوبي 🌹
@shakhehtoba
✍ استاد عظیمالشان علامه حسنزاده آملی میفرمود:
《هر گاه در شهوداتی که تشرف به محضر باهرالنور هشتمین شرط توحید، امام ملک و ملکوت علی بن موسی الرضا(ع) حضرتشان سخن از نیامدن حقیر به زیارت حرم مطهرشان پیش میآوردند میفهمیدم که زیارت حرم بی بی جان فاطمه معصومه(س) به تاخیر افتاده و به زیارت حرم مطهر (س) میرفتم.》
امام رضا (ع) فرمود: 《مَنْ زَارَ الْمَعصُومَةَ بِقُمْ کَمَنْ زَارَنى :
هر کس معصومه را در قم زیارت کند، مانند کسى است که مرا زیارت کرده است.》
حرم حضرت معصومه(س) در طول تاریخ پناهگاه و ملجأ تمام اهل معرفت و ولاء بوده است، از جناب ملاصدرا (ره) منقولست : در طول چند سال اقامت و تبعید به بیابان کهک قم هر گاه عویسهای علمی و توقفی در تلقی معارف الهیه برایم پیش میآمد میفهمیدم که الان باید غسل زیارت کنم و سحر در حرم مطهر بی بی جان(س) مقیم و مُلتجی شوم و با عکوف در کهف ولایت گره از کار و حالم گشوده شود. امام صادق(ع) فرمودند: 《اِذا أَصابَتْکُمْ بَلِیَّةٌ وَ عِناءٌ فَعَلَیْکُمْ بِقُم... زمانى که گرفتارى به شما رو آورد، به قم پناهنده شوید که قم پناهگاه فاطمیون و محل آسایش مؤمنان است.
🔰🔰🔰🔰