هدایت شده از مشق استراتژی | حائری زاده
🟩 برساخت «ربّنا» در حیرت ابتهاج
برخی در تحلیل جایگاه نوای زیبای ربّنای شجریان در کلیت نگاه دینی و سیاسی و سبک زندگی او ابهاماتی دارند و تعارضات موجود را نمیتوانند حل کنند که مگر این نیست که هنر دینی و متعالی از هنرمند متدین و نورانی صادر میشود؟ شجریانی که متدین و متشرع نبود، چگونه در تیر ماه ۱۳۵۸ آن ربّنای مناجاتگونه از او صادر شد؟
✳️ هوشنگ ابتهاج درباره ربنای مرحوم شجریان نظری خاص داشته که به نظرم بسیار مهم هست: «ﻫﯿﭻﮐﺲ ﻧﻤﯽﺗﻮﻧﻪ ﺍﯾﻦﻃﻮﺭ ﺑﺨﻮﻧﻪ، ﻫﯿﭻﮐﺲ. حتی ﺧﻮﺩ ﺷﺠﺮﯾﺎﻥ!»
یعنی چی؟! یعنی اتفاقی بوده؟ شاید این جور برداشت بشه. اما من نگاه دیگری دارم.
b2n.ir/957287
❇️ ابتهاج ادامه داده: «ﺧﯿﻠﯽ ﮐﺎﺭ ﻋﺠﯿﺒﯿﻪ... ﺭﻓﺘﻪ ﺍﺳﺘﻮﺩﯾﻮ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺑﭽﻪﻫﺎ ﺑﮕﻪ ﺍﯾﻦﻃﻮﺭﯼ ﺑﺨﻮﻧﯿﻦ، ﺿﺒﻂ ﮐﺮﺩﻥ ﻭ ﺷﺪﻩ ﺍﯾﻦ «ﺭﺑّﻨﺎ». ﺷﺠﺮﯾﺎﻥ ﻧﻮﺍﺭ اصلی اﯾﻦ ﺭﺑّﻨﺎ ﺭﻭ ﺑﻪ ﻣﻦ ﺩﺍﺩ ﮐﻪ ﺍﻻﻥ ﻧﺪﺍﺭﻣﺶ. ﻣﻦ ﺍﻭﻝ ﻧﻤﯽﺩﻭﻧﺴﺘﻢ ﭼﯿﻪ، ﻭﻗﺘﯽ ﺷﻨﯿﺪﻡ ﺣﯿﺮﺕ ﮐﺮﺩﻡ. ﻫﯿﭻﮐﺲ ﻧﻤﯽﺗﻮﻧﻪ ﺍﯾﻨﻮ ﺑﺨﻮﻧﻪ، ﭼﻪ ﺻﺪﺍﯼ ﺣﯿﺮﺕﺁﻭﺭﯼ ﺩﺍﺭﻩ! اصلا ﯾﻪ ﺻﺪﺍﯼ ﺯﻣﯿﻨﯽ ﻧﯿﺴﺖ! (ﺳﺮﺵﺭﺍ ﺗﮑﺎﻥ ﻣﯽﺩﻫﺪ) ﺷﺎﻫﮑﺎﺭﻩ، ﭼﻪ ﺣﺎﻟﺖ ﻭ ﺍﻟﺘﻤﺎﺳﯽ ﺗﻮ ﺍﯾﻦ «ربّنا» ﻫﺴﺖ (ﺑﻪ ﮔﺮﯾﻪ ﻣﯽﺍﻓﺘﺪ) ﻓﻘﻂ ﺻﺪﺍ ﻧﯿﺴﺖ، ﯾﮏ ﻧﻮﺍﺯﺷﯽ ﺗﻮﺵ ﻫﺴﺖ. ﺍﻧﮕﺎﺭ ﺩﺍﺭﻩ ﺑﺎ ﺧﺪﺍ ﻣﻌﺎﺷﻘﻪ ﻣﯽﮐﻨﻪ، ﻫﻤﻪﯼ ﻧﯿﺎﺯﻫﺎﯼ ﺑﺸﺮﯼ ﺗﻮ ﺍﯾﻦ ﺻﺪﺍ ﻫﺴﺖ! ﺑﻬﺶ ﮔﻔﺘﻢ ﺁﻗﺎﯼ ﺷﺠﺮﯾﺎﻥ ﺍﯾﻨﻮ ﺗﻮ ﭼﻪ ﻣﺎﯾﻪﺍﯼ ﺧﻮﻧﺪﯼ؟ ﻧﮕﺎﻫﻢ ﮐﺮﺩ… واقعا نمیشه ﮔﻔﺖ ﺗﻮ ﺷﻮﺭﻩ، ﺍﻓﺸﺎﺭﯾﻪ، چیه!»
✅ به نظر من آن ربنا، ربنای شجریان نبوده، بلکه ربنای ملت مؤمن ایران بوده است؛ حاصل ‹ایمان جمعی› ملتی بوده که حدود چهار ماه از انقلاب نورانی آنها گذشته بود. به قول امام که فرموده بود: «میبینم ملت الهی شدهاند» بخشی از این ملت، مرحوم شجریان بوده است که در این فضای الهی نفس میکشیده و قطعا متاثر از آن بوده است. این اثر ‹برساختی› از آن اتمسفر نورانی بوده است. مجال توضیح تفصیلی در مورد مفهوم برساخت نیست، بماند برای اهل فن...
البته بحث من فراتر از اثرپذیرفتن شجریان از جوّ آن موقع است، منظور دقیقترم این است که گاهی ممکن است خدا به انسان نعمتی دهد که علت آن خود او نبوده، بلکه تنها وسیلهای برای دریافت فیض الهی به واسطهی نورانیت جمعی بوده که خدا خواسته به آن جمع تفضّل و مرحمت کند و او توفیق یافته که مجرای آن فیض الهی شود. او تا آخر عمر اگر شکر آن لحظه ویژه را به جا آورد، کم است.
شجریان با آن ربّنا در هویت جمعی ملت مؤمن ایران شریک شد. شکر آن نعمت میتوانست نعمتش افزون کند. خدا چه داند، کاش قدر آن نعمت انحصاری و خاص را بیشتر میدانست. اما قطعا درسی هست برای همه ما که بسیاری از نعمتهایی که دریافت میکنیم ماحصل توفیقی بوده که از ناحیه نورانیت جمعی به دست آوردهایم. در همین فضا، مثلا تطور حامد زمانی هم مورد مطالعاتی مهمی است و البته فرصت برای او باقی است. هر کدام از ما چه؟ چه نعمتهایی به دست آوردهایم که ماحصل توفیقی بوده که از ناحیه نورانیت جمعی به دست آوردهایم؟ حکمت شرکت در جمعهای عزاداری و مناجات همین است که اگر عنایتی به جمع میشود ما هم از آن بهرهمند شویم. در تولید اثر هنری، تولید علم و هر خلاقیت دیگری هم همین قاعده وجود دارد؛ معمولا تولید فکر یا خیال، این قدر شخصی نیست که منحصر در نهاد هنرمند باشد، بلکه منبعث از نهاد جمعی (فطرت جمعی) هست که منشأ آن بوده و اگر این قاعده را نشناسیم از بسیاری نعمتهای الهی محروم خواهیم شد که منشأ آنها #برکت_جماعت است. عصر انقلاب اسلامی، عصر تزاید این گونه نعمتهاست. یکی از دلایلی که جمهوری اسلامی ایران را دوست دارم و به آن افتخار میکنم همین است.
#حکمت_جماعت
🔘 پینوشت:
- منبع صحبتهای ابتهاج در کتاب «پیر پرنیاناندیش» است.
- این یادداشت موجز، بنمایهی نظریهای است در باب «علوم اجتماعی اسلامی» که تفصیل جوانب آن به وقت و در جایش.
🖋✍مشق استراتژی | حسام الدین حائری زاده
@h_haerizadeh
15.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شاید تا کنون چندصد کتاب از خاطرات شفاهی انقلاب و تاریخ معاصر را خواندهام.
همیشه یکی از حسرتهای بزرگ زندگیام، از دست رفتن سوژههای خارقالعاده و درس آموزی است که در خاطرات خاک خورده مییابم.
فرقی هم نمیکند، سفرنامه فلان شرقی یا خاطرات فلان شهید یا فلان سیاستمدار و... همه سوژههای ناب زیاد دارند، سوژههایی که به تصویر کشیدنشان میتواند بسیاری از مشکلات فرهنگی، سیاسی و حتی اقتصادی ما را به راحتی حل کند، میتواند انقلاب را صادر کند.
این وسط کمکاری نه بلکه خیانتها دارد صورت میگیرد، آخر این همه ندیدن طبیعی نیست!
@sharh_hal
🎙این آقا آبرو دارد اسلام آبرو ندارد؟! (قسمت اول)...
🔰آیتالله حائری شیرازی:
🔹«قاضی باید زمینهای باشد که کلمه الله را بالا نگه دارد؛ آن کسی که نیتش امر به معروف و نهی از منکر است، مسلط باشد بر آن کسی که قصد فساد و قصد شرارت دارد.
⁉️چرا میگوید فاسد را بیاور در ملاء عام و شلاق بزن و ما تشکر میکنیم از آن قضاتی که حکم کردند چند رشوه خوار را در نماز جمعه تعزیر کنند؛ دستشان درد نکند؛ خدا توفیقشان بدهد، از این کارها بیشتر بکنند.
🔸نیایند بگویند اینها آبرو داشتند اینها خانواده داشتند، شما گفتید اینها خانهشان کجا هست، شغلشان چه هست؟ اسم پدرشان چه هست؟ چه رده بودند، چه قدر حقوق گرفتند، چه قدر رشوه گرفتند، اینها باید گفته بشود. اسلام آبرو ندارد؟ ایشان آبرو دارد؟!
🔹آبروی اسلام را میبرد آبروی ایشان را ببرند، ظلم است؟ تا بداند رشوه خوار که اگر پول گرفتن شیرین است، چوب خوردن و آبرو رفتن دارد، دیگر آدم نتواند سرش را جلو مردم بلند بکند، فامیل آدم آبرویش برود، آن ها هم هست.
🔸کار مردم را معطل کنند تا حاضر بشود چیزی را به عنوان رشوه بدهد تا حق را بگیرد یا ناحق را حق کند، یک روزی هم این چیزها را دارد.
🔹خود این شلاق زدن دفع بلا میکند دفع عذاب میکند. اگر در ملاء عام زناکار را شلاق زدند بگو الهی شکر، زن را هم شلاق زدند. یک دفعه نگویید این زن هست و جنسش لطیف است و این شلاق با بدن او سازگار نیست، خدا که روی این بدنها آتش میگذارد، چه طور سازگار است؟ تاول میزند چه طور سازگار است؟ مگر ما به آخرت معتقد نیستیم؟ مگر در قرآن اسم آتش را نیاورده است؟ تا مغز استخوان را میسوزاند.
⁉️ما از خدا، انسان دوستتر هستیم؟ ما از خدا با شرافتتر هستیم؟! ما از خدا رحم و مروتمان بیشتر است؟ خدا که ارحم الراحمین است آن کار را میکند.
🔸شلاقش میزنی که دردش دو روز است سه روز است یا یک ماه، برای این که الی الابد در جهنم نیفتد. این هم خدمت است این هم الطاف خفیه است.
🔹تنبیه میکنند برای این که جرات را از شریر بگیرند و جرات را به مومن بدهند. برای این است که تو صدایت را در امر به معروف و نهی از منکر محکم تر کنی. جرات پیدا کنی همت پیدا کنی؛ وقتی یک رشوه خوار را میزنند این جوری نیست که بگویی تورم هست و مشکلات اقتصادی هست و حقوق کارمند کم است و این جور میشود. وقتی شلاق میزنی به رشوه خوار، آن کسی که حقوقش کم است، میگوید خدا را شکر این که رشوه گرفت کتک خورد. اگر من نانم کم است اما آبرو دارم اما اگر شلاق نزنی آن کسی که رشوه نمیگیرد دو رنج میبرد یکی رنج تورم، یکی رنج این که میبیند، همکارش رشوه گرفت و کسی متعرض آن نشد. غیضش بیشتر میشود ضد انقلاب میشود. شما با جرات رشوه خوار را تعقیب کن. این هم مسکنی است برای آن که تحت فشار است.
🔸این جور نیست که اگر رشوه خوار را زدی صدای کسی در بیاید که تورم هم هست، نمیگذارند، رشوه هم بگیریم.
یک درصد یا دو درصد فاسد در بین اینها هست اما بقیه سالم هستند؛ انسان هستند. آنها بیشتر خوشحال میشوند که رشوه نمیگیرند و اداری هستند.»
@sharh_hal
شرح حال
🎙این آقا آبرو دارد اسلام آبرو ندارد؟! (قسمت اول)... 🔰آیتالله حائری شیرازی: 🔹«قاضی باید زمینهای با
✍این آقا آبرو دارد اسلام آبرو ندارد؟! (قسمت دوم)...
🔰 یکی از موضوعاتی که مدام توسط مردم و بسیاری از نیروهای ارزشی و عدالتخواه و حتی علماء و مسئولان قوه قضائیه مطالبه میشود، علنی شدن اسم مجرمین است.
به عنوان نمونهای از این مطالبه سخنان آیتالله حائری شیرازی در این رابطه را در قسمت اول آوردم.
https://eitaa.com/sharh_hal/2826
🔰 اما از طرفی برخی دیگر نیز مخالف اینکار هستند و منجمله این افراد خود حضرت آقا هستند که ایشان نیز استدلالهای خودشان را برای این موضوع دارند.
ممکن است برخی تصور کنند که نظر حضرت آقا صرفا در مورد متهمین است که هنوز جرم آنها ثابت نشده است، چرا که ایشان در موارد مختلفی در مورد انتشار عمومی اعترافات یا اطلاعات متهمین تذکراتی دادهاند:
👈«کسی نباید اینجور عمل کند، اینجور حرف بزند - نه از این طرف، افراد به صرف اینکه متهم به یک معنائی شدند، این اتهام آشکار شود، واضح شود، در افکار عمومی مطرح شود. افکار عمومی از این مسئله چه لذتی میبرد؟ برای افکار عمومی چه فایدهای دارد که بداند زیدی، عمروی، بکری متهم به فلان عمل خلافی است؟»
🔰 اما نظر ایشان حتی در مورد کسانی که جرم آنها ثابت شده است نیز چنین است:
👈«حتّی اگر چنانچه فرض کنیم یک نفری جرمی هم کرده است، این جرم در دادگاه صالح اثبات هم شده است، این شخص به مجازات محکوم هم شده است - فرض کنید رفته زندان - چه لزومی دارد ما اسم او را در روزنامهها منتشر کنیم تا بچهی این آدم که دارد مدرسه میرود، دیگر رویش نشود مدرسه برود؟ چه اشکال دارد که این مدتِ زندانش را بگذراند، بیاید بیرون، خودش و خانوادهاش زندگی عادیشان را ادامه دهند؟ خب، جرمی کرد، مجازات شد، تمام شد دیگر. باید حتماً آبروریزی بشود؟ این از نکات بسیار مهمی است. البته مخاطب این حرف فقط قوهی قضائیه نیست؛ مسئولان قوه، خارج قوه، رسانهها مخاطبند.» ۶ تیر ۱۳۹۰.
✅ اولین نکته اینکه باید دقت داشت که نه کلام موافقین علنی شدن مجازاتها و نام متهمین، مطلق است و نه کلام مخالفین آن، چراکه برخی موارد را قرآن تصریح دارد که متهمین را باید به صورت علنی و عمومی مجازات کرد. مثلا در آیه ۲ سوره مبارکه نور میفرماید:
«الزَّانِيَةُ وَ الزَّاني فَاجْلِدُوا كُلَّ واحِدٍ مِنْهُما مِائَةَ جَلْدَةٍ وَ لا تَأْخُذْكُمْ بِهِما رَأْفَةٌ في دينِ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ وَ لْيَشْهَدْ عَذابَهُما طائِفَةٌ مِنَ الْمُؤْمِنينَ »
تعبیر طائفه یعنی جماعتی گرد فرد مجازات شونده جمع شوند و مجازات او را مشاهده کنند.
✅ آنچه هم از سیره به علت وجود نقلهای متعدد میتوان بصورت قطعی ادعا کرد اینکه این "مجازات علنی" محدود به مورد زنا نبوده است و در جوامع آن روز که افراد معمولا در شهر و منطقه خود شناخته شده بودند، چنین هم نبوده است که مثلا چهره افراد را بپوشانند و بر آنها حد و تعزیر جاری کنند بلکه آشکارا و به صورت علنی افراد حد بر آنها جاری میشد، شلاق میخوردند، سنگسار میشدند و یا حتی لگدمال.
حتی به فتوای بسیاری از علما منجمله حضرت امام لازم است که حاکم هنگام اجراء حد به مردم اطلاع دهد تا جمع شوند بلکه حتی آنان را امر به خروج از منازل برای دیدن حد کند.
⁉️پس سوال اصلی در حدود و ثغور این ماجراست و کسی به نحو مطلق، علنی شدن یا نشدن مجازات و نام متهمین را ادعا نمیکند.
ادامه دارد...
@sharh_hal
شرح حال
✍این آقا آبرو دارد اسلام آبرو ندارد؟! (قسمت دوم)... 🔰 یکی از موضوعاتی که مدام توسط مردم و بسیاری از
✍ این آقا آبرو دارد اسلام آبرو ندارد؟! (قسمت سوم)...
🔰 در قسمت اول شاهدی از بیانات آیتالله حائری شیرازی مبنی بر لزوم اعلام اسامی مجرمین و محاکمه علنی آنان آوردم.
https://eitaa.com/sharh_hal/2826
🔰 در قسمت دوم نیز شاهدی از بیانات حضرت آقا مبنی بر عدم لزوم اعلام اسامی مجرمین و انتشار اخبار مربوط به اتهمات در فضای عمومی آوردم و اشاره کردم که نظر حضرت آقا صرفا در مورد متهمین نیست بلکه آنان که جرم آنان نیز ثابت شده است لزومی ندارد اسامی آنان به صورت عمومی منتشر شود. همچنین اشاره کردم که آیات و روایاتی دلالت قطعی مؤید لزوم انجام برخی مجازاتها در انظار عموم دارد و هیچ کدام از دو نظر مطلق نمیباشد و سوال اصلی در حدود و ثغور این مطلب است.
https://eitaa.com/sharh_hal/2827
🔰 قبل از اینکه به سراغ ادله برویم باید ببینیم اصل در اینجا چیست؟ تأسیس اصل برای این است که در مواردی که شک و شبههای وجود دارد به اصل رجوع کنیم.
در اینجا از این باب که حقوق انسانها محترم است اصل بر حفظ آبرو و احترام "آنان ولو مجرم" است، همچنین در خود اجرای حدود نیز اصل بر ترک اجرای حدود در صورت مطرح شدن شبهه است. « الحدود تدرء بالشبهات»
🔰 بخواهیم یا نخواهیم از این جهت که در دوران غیبت هستیم دست ما برای فهم و اجرای دین به تمامه باز نیست و هیچ وقت نباید اضطرار خود به معصوم را فراموش کنیم، در اینکه برخی از حدود را پیامبر و امیرالمؤمنین (علیهما الصلوة و السلام) به صورت علنی اجرا میکردند، شکی نیست و مواردی چون اجرای اعدام به اشکال مختلف، قطع دست، سنگسار شدن، لگدمال شدن و... در روایات مختلف ذکر شده است اما آیا امروزه میشود، همه اینها را اجرا کرد؟ احکام ثانوی مختلفی که در این شرایط زمانی برای اجرای حدود مطرح است، چیست؟ مثلا در نقل داریم که امیرالمؤمنین(علیه السلام) در مناطق مرزی که مردم چندان با اسلام آشنایی نداشتند، برخی حدود را اجرا نمیکردند و سوالات بسیار دیگری که تا به پاسخ از روی حجت به آنها نرسیم امکان اجرای حدود را نداریم.
✅حضرت آقا میفرمایند:
👈«بعضی اوقات انسان میبیند روی قوهی قضائیه فشار میآورند که آقا افشاء کنید. نه آقا، هیچ لزومی ندارد افشاء کردن. در موارد خاصی، بله، شارع مقدس مشخصاً و معیناً خواسته است که مردم مجازات را ببینند، یا مجازات شونده را بشناسند؛ اینها موارد خاصی است، مال همه جا نیست. بخصوص وقتی که در فضای جامعه روحیهی تعمیم وجود دارد که یک چیزی را به غیر مورد خودش تعمیم میدهند، اینجا انسان خیلی باید احتیاط کند. تا وقتی جرمی ثابت نشده است، قطعاً نبایستی کسی را در معرض قرار داد؛ در معرض اتهام هم نباید قرار داد؛ چون وقتی گفتید متهم است، افکار عمومی تفکیک نمیکند بین متهمی که هیچ گناهی نکرده است، با آن کسی که شواهدی بر گناه او وجود دارد. حتّی بعد از اثبات جرم هم چه لزومی دارد؟ عرض کردم، مگر یک موارد خاص؛ «و لیشهد عذابهما طائفة من المؤمنین». چند موردِ اینجوری داریم. حتّی اگر چنانچه فرض کنیم یک نفری جرمی هم کرده است، این جرم در دادگاه صالح اثبات هم شده است، این شخص به مجازات محکوم هم شده است - فرض کنید رفته زندان - چه لزومی دارد ما اسم او را در روزنامهها منتشر کنیم تا بچهی این آدم که دارد مدرسه میرود، دیگر رویش نشود مدرسه برود؟ چه اشکال دارد که این مدتِ زندانش را بگذراند، بیاید بیرون، خودش و خانوادهاش زندگی عادیشان را ادامه دهند؟ خب، جرمی کرد، مجازات شد، تمام شد دیگر. باید حتماً آبروریزی بشود؟» ۶ تیر ۱۳۹۰
✅ خب این اشکال باقی میماند که اجرای علنی حدود هم منافع بسیاری برای اجتماع دارد که در سخنان مرحوم آیتالله حائری به آنها اشاره شد و علماء و فضلاء بایست در این باب مشخص نمایند که در چه مواردی قطعا و با حجت میتوان به صورت علنی احکام را اجراء و اسامی مجرمین را منتشر کرد؟ اما هرچقدر هم تلاش کنیم این دست موارد چندان زیاد نیست و مطمئنا در عمده موارد به علت شبهات مختلف مجبور به مراجعه به اصل اولی هستیم. درست است که ما نمیتوانیم اسلام را در اینجا به تمامه فهم و درک کنیم اما راهی نداریم باید بپذیریم در دوران غیبت هستیم و دستمان از معصوم کوتاه است.
📌بله ما باید اضطرارمان به معصوم را فراموش نکنیم و بدانیم که راهکار اصلی اوست و ما فعلا ناچارا دست و پایی میزنیم و تلاشمان را میکنیم تا هم نیاز خود به معصوم را خوب درک کنیم و هم لیاقت خود برای همراهی و اطاعت از او را نشان دهیم.
@sharh_hal
🔴 یک واقعیت باور نکردنی
🔹 چند روز قبل رسانههای سایت #اربعین نامهای از عتبه مقدسه عباسیه را منتشر کرد که طبق آن، مرکز شمارش الکترونیک عتبه تعداد زائران اربعین امسال را، بیش از چهارده ملیون زائر اعلام کرد.
🔻 در ادامه بخشهای دیگر این نامه را منتشر میکنیم:
🔹 سال گذشته تعداد زائران بر اساس همین آمار بیش از پانزده میلیون بوده است. در این بین با احتساب حذف چند میلیون زائر غیر عراقی، این یعنی حضور خود عراقی ها امسال بیشتر از سال گذشته بوده است.
🔻 این رخداد از دو جهت قابل توجه است:
🔸️ اول: عاشورای میلیونی کربلا، و عدم تأثیر آن در روند تصاعدی کرونا، سبب شده که عراقی ها، در مورد زیارت اربعین، نسبت به رعایت دستورات بهداشتی بی توجه باشند.
🔹 در عراق قبل از عاشورا مردم به شدت مقید به رعایت دستورات ستاد کرونا بودند، به طوری که چند ماه در شهرهای نجف وکربلا مقررات منع آمد و شد برقرار بود، وعملا به شهر ارواح تبدیل شده بود، ورودی کربلا برای غیر ساکنین بسته بود.
🔹 بعد از اجتماع چند میلیون در مراسم تبدیل پرچم در اول محرم، و عزای تطبیر در صبح عاشورا وعزای طویریج و شام غریبان و ... و گذشت دوهفته آمار رسمی کرونا و فوت کمتر شد.
🔸️ دوم: جمعیت عراق ۳۹ ملیون برآورد شده است. اگر ۶۰ درصد آن شیعه باشند، چیزی حدود ۲۴ میلیون آن شیعیان هستند.
🔹 از طرفی ۱۴ میلیون که به زیارت آمده اند، حتما با ده میلیون دیگر در ارتباط هستند، چون شاید خانواده ای پیدا نکنید که هیچ کدام از آنها به زیارت اربعین نیامده باشند.
🔹 اختلاط این چهارده میلیون:
اولا: طولانی مدت (بین ۴ تا ۱۶ روز) بوده است.
ثانیا: اختلاط تمام وقت و به طور ۲۴ ساعته و در بالاترین سطح بوده است. کمتر از ۵ درصد زوار از ماسک استفاده کردند. (پذیرایی از زوار و خوابیدن در خانه ها وحسینیه های بین راه و کربلا و ازدحام جمعیت در طول مسیر، مخصوصا در ورودی حرمها، کفشداریها، امانتداریها، رواقهای اطراف ضریح و غیره).
🔹 بنابر این باید در استانهای شیعه عراق فاجعه انسانی رخ دهد.
از این ۲۴ ملیون در خوشبینانهترین حالت، باید ۱۵ میلیون کرونا بگیرند و دست کم سیصدهزار نفر بمیرند (با احتساب آمار فعلی عراق، به ازای هر هزار مبتلا ۲۰ فوتی).
🔹 اگر تعداد مبتلایان و فوتی ها به این عدد نرسید، یا باید در صدق داستان کرونا و این بگیر و ببندها، شک کرد، یا باید پذیرفت که در کربلا به معجزه امام حسین(ع) چنین اتفاق خارق العاده ایی رخ داده است.
🔸️ قابل توجه است که این عدد از ابتلا و فوت قابل مخفی کردن و بازی با آمار نیست. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، آنقدر واضح و روشن خواهد بود که نیاز به بررسی آمار نخواهد بود. تشکیک در صدق آمار وپاک کردن صورت مسأله ، بیمحتواترین سخنی خواهد بود که ممکن است گفته شود.
🔸️ لازم به ذکر این نکته هست که اهل بصره وجنوب عراق از ابتدای ماه صفر شروع به پیاده روی میکنند، یعنی تا الان بیست روز از آغاز این اختلاط میلیونی شیعیان عراق گذشته است.
🆔 @ArbaeenIR
📌 www.arbaeen.ir
✍️ روح دمیده در تار و پود فرهنگ غربی...
🔰 تلویزیون نمایشگاه ماشینی را در تهران نشان میداد، ماشینهای با رنگهای مختلف و تزئین شده که کنار هر کدام یک خانم ست شده با رنگ ماشین و آرایش غلیظ ایستاده بود.
⁉️ مجری سراغ یکی از این خانمها رفت و از او چند سوال در مورد ماشین کرد و این خانم هیچ کدام را نمیدانست، بعد مجری کناری رفت و این سوال را پرسید که فلسفه حضور خانمها کنار این ماشینها چیست؟
🔰 همین ماجرا را در مورد محصولات غذایی مختلف نیز دیدهایم که در تبلیغات آنها مسائل شهوانی را ولو بیهیچ ارتباطی ربط میدهند و از خانمها در آن استفاده میکنند، اما چرا؟ فلسفه آن چیست؟
🔰 گاهی که ما میخواهیم این ماجرا را نقد کنیم از منظر سوء استفاده از نجابت آن خانم درون تبلیغ به این مسأله میپردازیم که آن هم درست و جای خود را دارد اما هدف کسی که از این خانم اینگونه استفاده میکند واقعا سوء استفاده از او نیست، برای او این خانم با یک مجسمه هیچ فرقی نمیکند، هدف اصلی او سوء استفاده از ماست.
🔰 این نوع از تبلیغات، قدرت فکر کردن و انتخاب صحیح را از مخاطبان خود سلب میکند اما چطور؟
✅ انسان برای اراده کردن چیزی، باید نسبت به آن شوق و میل پیدا کند یعنی مرحله قبل از اراده، شوق و میل است، برای شوق پیدا کردن نیز ذهن ابتدا آن امر را تصور میکند بعد از تصور قوه شهویة در نفس انسان به کار میافتد شهوت نسبت به غذا، شهوت نسبت به جاذبههای جنسی و...؛ کار قوه شهوانی این است که پس از تصور امری که ملائم با طبع انسان است، موجب شوق و حرکت انسان به سمت آن امر میشود، اما علاوه بر این قوه، قوه عاقله نیز در مورد این امر تصور شده فکر میکند، مصلحت و منفعت آن یا مفسده و مضرات آن را بررسی میکند و اگر تشخیص داد که آن امر به مصلحت است به شوق میافزاید و اگر مضر است مانع اراده و حرکت به سمت آن امر میشود.
✅ اما قدرت کدام قوه و میل حاصل از کدام قوه بیشتر باشد نتیجه آخر را مشخص میکند، نقش حضور این زنان و مسائل شهوانی در تبلیغات، چرباندن کفه قوه شهوانی و میل به سمت ماشین یا غذا و... است.
📌وقتی به فرهنگ غرب نگاه میکنیم یک روح در تمام تار و پودش دمیده شده است و آن دور شدن از تعقل است، حال با استفاده زیاد از موسیقی باشد یا شهوت یا ورزش و...
..............
مطالب مرتبط:
✍️جماعت سلبربتی زده و دولت سلبریتی باز...
🔸https://eitaa.com/sharh_hal/1985
✍️اینستاگرامیها...
🔹https://eitaa.com/sharh_hal/1791
✍️رویکردهای کلان آسمانی و دنیایی...
🔸https://eitaa.com/sharh_hal/1526
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ آقای روحانی الحمد لله که باز هم با سخن خودت خود را رسوا نمودی.
⭕️ ای کاش از تاریخ درس میگرفتی.
بله امام حسن (علیه السلام) وقتی به او گفتند: چرا نمیجنگی و با معاویه پیمان شکن، صلح میکنی؟ حضرت فرمودند: «انی رایت هوی اعظم الناس فی الصلح و کرهوا الحرب فلم احب ان احملهم علی ما یکرهون»
⭕️این کلام حضرت نشان داد که ایشان طالب جنگ بودند و راه درست مقاومت مقابل معاویه بود اما مردم به واسطه خناسی امثال شما فکر کردند سعادت و راحتی آنان در صلح و مذاکره با معاویه است و شد آنچه شد و پس از صلح و کنار گذاردن سلاح، معاویه امام(ع) را شهید کرد و تمام عهدهای خود را شکست و بعد از آن، جز کشته شدن و آوارگی نصیب شیعیان نشد.
📌ای کاش از تاریخ درس میگرفتید.
⁉️البته یک سوال مهم هم دارم؟!
آخر شما کی اهل جنگ بودهاید؟!
خودتان میگویید ما در جنگیم و آمریکا و اروپایی که عاشقشان هستید از هیچ عهد شکنی و خیانتی دریغ نکردند، آخر به کجا دل میبندید؟! آخر چقدر سستی و وادادگی دارید؟!
📌فکر میکنید نمیدانیم بخش اعظم این مشکلات اقتصادی زیر سر خودتان است، برای بازیهای کثیف سیاسیتان برای خرج کردن بیشتر از سرمایههای کشور در مسیر باطلتان؟! برای برجام موشکی و منطقهای!
بس نیست این همه رسواییتان؟!
@sharh_hal
👌 یک پیشنهاد جالب از یکی از مخاطبان کانال:
با توجه به بروز مشکلات ناشی از ویروس کرونا در تعطیلی حوزهها، پیشنهاد میشود، در شبکه آموزش یا قرآن دروس حوزه هم در کنداکتور شبکه قرار داده شود.
و یا یک شبکه مستقل برای حوزه علمیه در صدا و سیما راه اندازی شود.
آیا وقت آن نرسیده است که آموزش مجازی را جدیتر بگیریم و تجربه کنیم؟
.........
📌به نظر بنده نیز:
این اقدام میتواند برکات خوبی برای طلاب و بهرهوری دروس و نیز در آشنایی بیشتر مردم با دین و حوزه بسیار مؤثر باشد و همچنین حوزه علمیه را در جامعه جریانساز کند و بحثهای علمی خوبی در حوزه بوجود آورد.
این پیشنهاد را حداقل در مورد یک شبکه رادیویی با پیوست در فضای مجازی نیز میشود مطرح کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی عارف، فیلسوف و فقیهی چون حضرت امام(ره) آن هم روی منبر عمومی میگویند، شاید، یعنی این شاید بدرد مردم میخورد، باید بشنوند.
این شاید یک شاید معمولی نیست.
.......
یک بار با بنده خدایی که از اساتید و اهل علم و معرفت بود در باب شهود صحبت میکردم نکته ظریفی گفتند که این چیزها را اولا نباید برای هرکسی گفت و ثانیا اگر میگویی با صراحت نباید بگویی چون اگر صریح و متقن گفتی و مخاطبت آن را انکار کرد، چون واقعیت دارد و حرف حقی است، کسی که انکارش میکند به همان نسبت اهل کفر میشود و ظلمت او را میگیرد.
چرا که کفر به معنای پشت کردن به حقیقت است.
.....
حضرت امام در چهل حدیث میفرمایند اگر دیدی مرتاضی هم چیزی گفت که نمیدانی، بگو نمیدانم آن را انکار نکن.
.....
الغرض که خود این نوع از بیان از ویژگیهای اهل شهود است، پس اگر حضرت امام(ره) با این ویژگیها میفرمایند: «شاید» آن را یک «شاید» معمولی ندانیم چرا که شاید «شایدی» بر اساس شهود باشد.
@sharh_hal
🎙زمان و زمانه خود را بشناسید... (قسمت اول)
آیتالله حائری شیرازی:
🔰 اینکه موقعیت تاریخی و جهانی ما چیست؟ از زبان قرآن بیان کنم، به عنوان تطبیق کلی بر مصداق.
🔰 قرآن میفرماید در کتاب زبور بعد از تورات نوشتیم این زمین را، بالاخره، بندگان صالح، وارث خواهند شد. این پیام برای بندگان راستین خدا کافی است. مکرر، رهبر بزرگوار فرموده است: ما در سر یک پیچ تاریخی هستیم، جهان بر سر یک پیچ تاریخی است. یعنی انتقال قدرت از فاسدها به صالحها، امام راحل میفرمود: من با اطمینان میگویم: «اسلام، ابر قدرتها به خاک مزلت میکشاند»، من با اطمینان میگویم: «اسلام سنگرهای کلیدی را یکی پس از دیگری تسخیر خواهد کرد.» برای اینکه بهتر به زبان آشنا بشویم؛ قضیه ای را از سوره یوسف برایتان نقل میکنم.
🔰 سوره یوسف احسن القصص است و خداوند به زبان سوره یوسف حق اهل بیت را ادا کرده است. خیلی از مطالب را که می خواهد درباره اهل بیت بگوید، از زبان یوسف و یعقوب در این سوره بیان میکند. جفاهایی که به اهل بیت میشود را در عمل برادران یوسف شرح میدهد و قرآن بر این رسم نازل شده است که « ایاک اعنی و اسمعی یا جارة» منظورم مخاطب است اما میگویم همسایه. از غایب صحبت میکند اما منظور حاضرین است. از گذشته صحبت میکند منظور آینده است.
🔰میدانید که برادران پیش پدر آمدهاند که ما خیر خواه یوسف هستیم او را بده، با ما بگردد. ما او را حفظ خواهیم کرد. شب گریه کنان آمدند که ما درحال مسابقه با یکدیگر بودیم یوسف را در کنار اجناسمان گذاشته بودیم، یوسف را گرگ خورد. یعقوب هم گفت که «بَلْ سَوَّلَتْ لَکمْ أَنفُسُکمْ أَمْرا». خیالات شیطانی کردید، سالها گذشت. یوسف در مصر به مقام خزانهداری کل رسید و طرف معامله همه شهرها بود واین ها(برادران) رفتند برای گرفتن گندم به خاطر قحطی.
🔰گفتند: برادری دیگری هم داریم سهم او را هم بدهید. نداد. وقتی برمیگشتند یوسف گفت که آن وسائلی که برای فروش آورده بودند بگذارید زیر خورجینهایشان و گندم را بر روی آنها بریزید. به دو دلیل: یکی اینکه چیزی داشته باشند تا برای خرید دوباره گندم بیایند. دوم اینکه این گندم تمام بشود و دوباره زود برگردند. وقت خداحافظی به آنها گفت: «ائْتُونی بِأَخ لَّکم مِّنْ أَبِیکم». گفتید که برادر پدری دارید، او را برای من بیاورید. «أَ لَا تَرَوْنَ أَنّی أُوفی الْکیل وَ أَنَا خیرُ الْمُنزلین» میبینید که به شما پر و پیمان دادم و در پذیرایی شما کم نگذاشتهام. این تطمیع بود اما تهدید کرد: «فَإِن لَّم تَأْتُونی بِهِ فَلَا کیل لَکمْ عِندِی وَ لَا تَقْرَبُون» اگر او همراه شما نباشد نه شما راه خواهم داد و نه کیلی در اختیار شما خواهم گذاشت.
🔰خدا از زبان یوسف با ما حرف میزند که وقتی به پیش من میآیید اهل بیت را همراه خود بیاورید. اگر نیاورید نه نمازتان را قبول میکنم و نه حاجتتان را « ائْتُونی بِأَخ لَّکم مِّنْ أَبِیکم، أَ لَا تَرَوْنَ أَنّی أُوفی الْکیل وَ أَنَا خیرُ الْمُنزلین، فَإِن لَّم تَأْتُونی بِهِ فَلَا کیل لَکمْ عِندِی وَ لَا تَقْرَبُون». چرا؟! چون اینها گنهکار بودند. آن برادر بی گناه بود و اگر بیگناه را همراه خود نیاورند گنهکار را نمیپذیرند. گنهکار باید بیگناه را وسیله شفاعت خود قرار بدهد. به طفیلی او این را می بخشند.
🔰در روایت داریم که خدا گناه امت را به خاطر رهبر عادل میآمرزد. و صواب امت را به خاطر رهبران فاسد قبول نمیکند. در این آیه نقش اهل بیت را برای شفاعت این ها به ما یاد آور می شود. « قَالُوا سَنراوِدُ عَنْهُ أَبَاهُ وَ إِنَّا لَفاعلونَ». با پدرش در این موقع گفتگو میکنیم سعی میکنیم او را بیاوریم. آمدند به پیش پدر. گفتند جنسهایمان را باز کردیم و متاعمان اینجاست: «هَذه بِضاعتُنا رُدَّتْ إِلَینَا وَ نَمِیرُ أَهْلَنَا وَ نحفَظُ ُ أَخَانَا». اجازه بدهید برادرمان بیاید هم کیل و سهم خود را ببرد و ما حفظش خواهیم کرد. تا گفتند حفظش میکنیم. پدر گفت: «هَلْ ءَامَنُکمْ عَلَیهِ إِلَّا کمَا أَمِنتُکم عَلی أَخِیه مِن قَبْل» همانطور که آن برادر را دادم و شما لباس خون آلود او را دادید. اعتماد به شما بکنم؟ « فَاللَّهُ خَیرٌ حَافظاً وَ هُوَ أَرْحَم الرَّحِمِین» «لَنْ أُرْسِلَهُ مَعَکُم حَتی تُؤْتُون مَوْثِقاً مِّنَ اللَّه لَتَأْتُنَّنی بِه إِلا أَن یحاطَ َ بِکم». این دیگری به مانند اولی نیست بدون وثیقه نخواهم داد. وثیقه الهی بسپارید که او را بر من برخواهید گرداند مگر اینکه از عهده شما خارج باشد. «فَلَمَّا ءَاتَوْه مَوْثِقَهُم قَالَ اللَّه عَلی مَا نَقُول وَکیل». وقتی وثیقه را دادند برادر را در اختیارشان گذاشت و گفت خدا وکیل است.
📌ادامه دارد...
@sharh_hal
🎙زمان و زمانه خود را بشناسید... (قسمت دوم)
آیتالله حائری شیرازی:
🔰 «الْعَالِمُ بِزَمَانِهِ لَا تَهْجُمُ عَلَیهِ اللَّوَابِس» زمان خود را بشناسید. زمان پیچ تاریخی را بشناسید. زمان این حرفی است که یعقوب به برادران یوسف زد. ما میگوییم امام زمان را بفرستید ما در خدمتشان هستیم. خداوند به ما میگوید: یازده امام برایتان فرستادم چکارشان کردید:«هَلْ ءَامَنُکمْ عَلَیهِ إِلَّا کمَا أَمِنتُکم عَلی أَخِیه مِن قَبْل».
🔰 درباره آن یازده تا چکار کردید؟ امت چه کردید با آن یازده تا؟ اما نسبت به این یکی «لَنْ أُرْسِلَهُ مَعَکُم حَتی تُؤْتُون مَوْثِقاً». این یکی را بدون وثیقه نخواهم داد. وثیقه میخواهد، وثیقه حرفی هم خدا نمی پذیرد. خدا نمیپذیرد. وثیقه عملیاتی میخواهد. امام راحل بیان میکند:
روزها میگذرد حادثه ها میآید --- انتظار فرج از نیمه خرداد کشم.
معنایش این نیست که مرگ من در چهارده خرداد است، معنایش این است که نیمه خرداد اولین وثیقهای بود که امت برای امام زمانش داد.
🔰 امام محکوم به اعدام بود شهدای پانزده خرداد اعدام او را تبدیل کردند به شش ماه زندان و این به خاطر امام زمان بود، این وثیقه گذاری امت برای آزادی امامشان بود. نایب او آزاد میشود آزادی اوست. امام دست امام زمان بود. این دست وقتی باز میشود دست امام زمان مبسوط الید شده است.
🔰 مردم پانزده سال بعد از تبعید امام مرتبا وثیقه گذاری کردند. امام هم بدون واهمه خرج کرد. امام هیچ احتیاطی نمیکرد. همیشه میزد به سیم آخر. وقتی که کاپتولاسیون و مصونیت مستجاران آمریکایی تصویب شد، امام گفت: قلبم در فشار است، این چند روز که این اخبار را شنیدم مرگ خودم را از خدا میطلبم. جریان این نوار به تمام کشور پخش میشد. مردم ما با این قانون، اگر یک ایرانی یک سگ آمریکایی رو زیر بگیرد دادگاههای آمریکا او را جلب میکنند اما اگر یک آمریکایی شاه ایران را زیر بگیرد دادگاههای ما نمیتواند آن آمریکایی را احضار کند. شاه ایران را با سگ آمریکایی کنار هم گذاشت این منتهای بی احتیاطی است؛ به سیم آخر زد. هرچه میخواهند بکنند. این کار به مردم گستاخی میداد. به مردم روحیه میداد و روحیه را از وابستگان شاه میگرفت. وقتی این را گفت تبعیدش کردند. باز مردم جان فشانی کردند تا امام از تبعید برگشت.
🔰 از دوازده خرداد تا بیست و دوم خرداد مردم جان فشانی ها کردند. امام حاکم شد یعنی نماینده امام زمان حاکم شد. اینها همه وثیقههایی بود که دادند؛ ایستادند و خداوند به وعدهاش عمل کرد و آزاد کرد. دقیق، هرچه مردم دادند و خرج کردند؛ زمینه امام بالا آمد.
📌 زمان ما این است، دارد حبل الله بر سر جایگاه اصلی خود برمیگردد.
🔰 اما نکتهای مانده که به شما عرض بکنم. «فَلَمَّا فَصَلَ طالُوتُ بِالْجُنُودِ قالَ إِنَّ اللَّهَ مُبْتَلیکمْ بِنَهَرٍ فَمَنْ شَرِبَ مِنْهُ فَلَیسَ مِنِّی وَ مَنْ لَمْ یطْعَمْهُ فَإِنَّهُ مِنِّی إِلاَّ مَنِ اغْتَرَفَ غُرْفَةً بِیدِهِ فَشَرِبُوا مِنْهُ إِلاَّ قَلیلاً». قبل از اینکه با دشمن روبرو بشوند. طالوت به یاران خود گفت: خدا شما را به یک نهر میآزماید. هر که از آن نهر خورد از من نیست و هر کس از آن نخورد از من است مگر اینکه با دستش یک کف خورده باشد.
🔰 فقط افراد قلیلی نخوردند که تعدادشان ۳۱۳ نفر بودند. امام زمان هم که امام زمان هم با ۳۱۳ نفر میآید پس یک نهری هم در آنجاست که این ها نمیخورند و با او می مانند.
این نهر چیست؟! این نهر قدرت است. ما از این قدرتمان سوء استفاده بکنیم. « فَمَنْ شَرِبَ مِنْهُ فَلَیسَ مِنِّی». همه سر نهر طالوت هستیم. زیر میزی روی میزی کردن خورد از این آب است. نخور! امتیاز برای خود و بچه هایش گرفتن خوردن از این نهر است. قناعت کردن « إِلاَّ مَنِ اغْتَرَفَ غُرْفَةً بِیدِهِ»
📌ما را امتحان میکنند. «الْعَالِمُ بِزَمَانِهِ لَا تَهْجُمُ عَلَیهِ اللَّوَابِس» بدانیم سر این نهریم. بدانیم عالم در حال دگرگونی است.
🔸قسمت اول👇
https://eitaa.com/sharh_hal/2838
@sharh_hal
📌شاخص فلاکت از بعد از انقلاب👇
https://www.mashreghnews.ir/amp/973706/
نتیجه مدیریت دو شخصیت نزدیک به هم یعنی هاشمی و روحانی بعد از جنگ در عرصه اقتصاد هم چقدر بهم نزدیک است!
✍️ حالا من بودم و ضریح امام رضا(ع)...
🔰 اولین بار بود که به مشهد میرفتم، مشهد که چه عرض کنم از شیراز برای تفریحی یکی دو روزه به یاسوج رفته بودیم، صبح بود و قصد برگشت به شیراز داشتیم که به پدرمان اصرار کردیم کمی جلوتر هم برو، خواستیم کمی جلوتر رویم که مردی کنار جاده ایستاده بود، از او پرسیدیم این جاده به کجا میرود؟ مرد گفت: به اصفهان، قم بعد هم مشهد.
ما هم تا اسم مشهد را شنیدیم، سه برادری با پسرعمهام شروع کردیم پشت سر هم دست زدن و گفتن: مشهد، مشهد، مشهد...
🔰 آن مرد که نام مشهد را آورد، پدرم که انگار به دلش افتاده بود، به مادرم نگاه کرد و گفت چهکنم؟ پول و وسایل مسافرت طولانی را نداریم؟ مادرم گفت: برو، توکل بر خدا اگر هم نداشتی من النگوهایم را میفروشم. مادرم توکلش خیلی بالا است و آخرش النگوهایش را هم لازم نشد بفروشد اما همیشه نان این توکلش را میخورد و خدا هم تا حالا یاد ندارم رویش را زمین انداخته باشد.
🔰 عمهام که دختری نوجوان بود و پسرِ عمه بزرگم، هم با ما بودند، جالب اینکه پدرم برای اینکه پسرعمهام را به مشهد ببرد به مادر و پدرش هم زنگ نزد.
آن وقتها مثل الان نبود که بچهها رنگ دایی و عمه و... را هم نبینند، بلکه خیلی وقتها ما منزل آنها بودیم یا بچههای آنها منزل ما میماندند، خیلی از خاطرات کودکیام مربوط به داییها و عموهایم است و حالا هم به خاطر محبتهای زیادی که در بچگی به ما داشتند، آنها را خیلی دوست داریم و هرجور شده به آنها سر میزنیم.
🔰 ما بچهها که از خوشحالی در پوست خود نمیگنجیدیم دست میزدیم و خوشحالی میکردیم، انگار دنیایی به ما داده بودند. شب شد و خوابیدیم اما خیلی شیطنت کردیم، پدرم که ناراحت شده بود، گفت فردا برمیگردیم میرویم شیراز، آنقدر ناراحت شده بودم که تا صبح زیر پتو گریه کردم و به امام رضا(ع) گفتم من میخواهم به مشهد بیایم.
🔰 صبح بابایم انگار نه انگار که دیشب چنین گفته بود، سوار ماشین شدیم و او هم خیلی راحت به راه ادامه داد، شادیم مضاعف شده بود و مثل اینکه دنیایی از دست رفته را دوباره به من داده بودند.
🔰 قم که رسیدیم نواری زیبا خریدیم که از اول تا آخرش قربان امام رضا(ع) میرفت و با او حرف میزد، آقاجون قربونتم ... ما هم هی با آن تکرار میکردیم، آقا جون قربونتم...
به مشهد که رسیدیم رسما احساس میکردم امام رضا(ع) به استقبالمان آمده است اما نمیدانستم چگونه این احساس را بیان کنم، به حرم رفتیم و کنار ضریح بودم، پدرم ما را فرستاد و گفت بروید پیش ضریح، پدرم خیلی حساس نبود و به ما آزادی زیاد میداد و همه خوشیها در همین آزادیها بود، تا حالا نشده است که بخواهم کاری بکنم و ایشان مخالفت کنند، البته نظرشان را به صورت مشورت میدهند اما همیشه فرصت تجربه را به ما میدهند، شاید این از مهمترین تجربههای ۳۰ ساله معلمی و تربیت کودکان توسط او باشد که با وسواس نشان ندادن نه زندگی را به خودش و نه به ما تلخ نکرده است.
🔰 جمعیت زیاد بود و من کودکی که تازه قدم به کمر مردها میرسید. هرچه تلاش کردم نتوانستم حتی به ضریح نزدیک هم شوم، مانده بودم چه کنم؟ بازهم تلاش و تلاش و باز هم بیفایده! خیلی ناراحت بودم.
در عالم بچگیام به حضرت گفتم: آقاجان هیچی از شما نمیخواهم فقط راهم را باز کن، میخواهم راحت ضریحت را بگیرم.
امام رضا(ع) صدای همه ما را میشنود اما به همه جواب نمیدهد، باید کودک شد، کودکها با تمام وجود و خالصانه با آقا حرف میزنند و واقعا باور دارند که آقا صدایشان را میشنود و به آنها پاسخ میدهد.
📌در همان لحظه دو خادم جمعیت را از پشت سر من کنار زدند، همه را کنار میزدند الا من و همینطور زائران را کنار زدند تا من به ضریح رسیدم، مانده بودم جریان چیست؟ اینها چرا با من کاری ندارند؟ به ضریح که رسیدم به فاصله نیممتر از هر دو طرف را بستند و پشت سرم نشستند و مشغول شستن زمین شدند، گفتند: اینجا خون ریختهاست و باید طاهر شود، عجله هم نمیکردند. حالا من بودم و ضریح امام رضا(ع).☺️
@sharh_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقا جون قربونتم...
مشکل اصلی از آقایان علما نیست مشکل اصلی از فضلاء و طلاب انقلابی است که با علماء ارتباط قوی ندارند، این مسائل را از علماء مطالبه نمیکنند، با آنها در این امور صحبت نمیکنند، زیاد طرف اعتماد علماء نیستند، میرزای شیرازی هم اگر این فتوا را داد چون عالمی چون آیتالله فال اسیری از شیراز نزد ایشان رفت و با ایشان در این رابطه صحبت کرد و فتوای تحریم تنباکو را گرفت.
چون آیت الله مدرس از تهران در این رابطه به میرزای شیرازی مراجعه کرد و در این مورد با ایشان صحبت کرد.
شرح حال
مشکل اصلی از آقایان علما نیست مشکل اصلی از فضلاء و طلاب انقلابی است که با علماء ارتباط قوی ندارند، ا
از این جهت که تعدادی از دوستان در مورد این پست نکاتی عمدتا اعتراضی را فرمودند و به احتمال قوی دوستان زیاد دیگری نیز نظر مشابه را دارند، عرض میکنم:
به نظر بنده
توجه به دو نکته لازم است:
۱. اینکه توجه اصلی ما باید این باشد که برای اصلاح وضع موجود، چه کاری از دست ما بر میآید، ما کجا را و به چه شکل میتوانیم اصلاح کنیم؟ کدام مشکل را ما میتوانیم برطرف کنیم.
هزار نق زدن به جان این و آن که چرا شما کار نکردید، بیارزش نیست اما به اندازه یک ذره انجام کاری که از دست خودتان بر میآید ارزش ندارد.
در این ماجرای سکوت علما و عدم جریانسازی و تأثیر گذاری مثبت علما که بسیار هم خطرناک است، بنده مواردی را مصداقا سراغ دارم که دوستانی با ورود به درس خارج بعد از مدتی بر اساتید خود اثر گذاشتهاند، موضوعاتی را مطرح کردهاند و فضا سازی کردهاند.
۲. انتقاد عمومی از علماء در وضع موجود چیزی را تغییر نمیدهد و مضراتی مثل بدبین شدن مردم و از دست رفتن اندک سرمایه موجود را هم در پیدارد.
حکایت نقد علما توسط طلاب در نظر مردم به فردی میماند که بر شاخه نشسته بود و بن میبرید.
علاوه بر این فارغ از بایستهها، واقع نیز اینگونه است که علما بدون شاگرد فاضل انقلابی دستشان بسته است، همانطور که استاد بر طلبه تاثیر دارد، طلبه بر استاد و همانطور که استاد ظرفیتهای طلبه را بالا میبرد، طلبه ظرفیتهای استاد را.
در حال حاضر شئون زیاد مانع از ارتباطات گسترده علما است؛ در خاطرات مربوط به حضرت امام هم این زیاد دیده میشود که شاگردان خوب ایشان نقش زیادی در شکلگیری جریانات مختلف توسط ایشان داشتند، جریاناتی که بعضا مبدء اصلی آنها خود شاگردان ایشان بودند و ظرفیت امام نیز پای آن میآمد.
🔹محمد محمدی، در حین امربه معروف به شهادت رسید
شهید محمدی از بسیجیان پایگاه مقاومت بسیج انصارالامام تهران، دیروز حوالی ساعت ۱۹ ضمن درگیری با ۷ نفر از اراذل و اوباش تهرانپارس مورد ضرب و جرح با چاقو قرار گرفت و شهید شد.
براساس اظهارات شاهدان حادثه، اراذل و اوباش در حین پارک ماشین و خرید نان به اتومبیل خانمی برخورد کرده که پس از اعتراض آن خانم و ورود نانوا به ماجرا درگیری آغاز شد.
به گفته شاهدان، اوباش با الفاظ بسیار رکیک، خانم مورد نزاع و نانوا را مورد خطاب قرار داده و فضای وحشت در محله ایجاد نمودند، در همین حین شهید محمدی وارد صحنه شده و از اوباش درخواست میکند که در انظار عمومی، عفت کلام را رعایت کرده و به درگیری خاتمه دهند.
اما اراذل و اوباش که در ابتدا ۳نفر بودند به فحاشی ادامه داده و با این پاسدار بسیجی نیز درگیر شدند و سایردوستان خود را نیز مطلع کردند، در جریان این درگیری، یکی از این اراذل که از قبل چاقویی را با خود داشت به پهلوی این بسیجی ضربه وارد میکند که به دلیل عمق زیاد این ضربه و پاره شدن ریه و قلب شهید محمدی، به شهادت رسید.
گفتنی است دو نفر از این اراذل در صحنه جرم دستگیر و مابقی متواری هستند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک اعتراف تلخ!
دکتر قانعی دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا اعتراف کرد که وزارت بهداشت پذیرفته است که کشور ایران به همراه چند کشور دیگر، تعداد فراوانی از مردم را به عنوان موش آزمایشگاهی برای تست داروهای ضد ویروس قرار دهد و نتایج را به سازمان بهداشت جهانی اعلام کنند.
تا کنون داروهای ضد ویروس رمدیسیویر، فواپیراویر، کلترا، اینترفرون و ... بر روی تعداد بسیاری از بیماران آزمایش شده است ولی به نتیجه نرسیده است و نتایج این آزمایش به سازمانهای جهانی نیز اعلام شده است!
این در حالی است که وزارت بهداشت حاضر نیست، این آزمون و خطاها را در اختیار طب سنتی نیز قرار دهد تا در یک شرایط ثبت شده و معتبر ثابت کند داروهایش مؤثر است یا خیر!
میدانیم مبنای اصلی طب تجربه است و این روزها توصیههای مختلفی از طب سنتی را مردم تجربه کردند و واقعا نتیجه گرفتند اما وزارت بهداشت حاضر نیست از این تجربهها استفاده کند.
بیایید از خود مردم اجازه بگیرید که میخواهیم داروهای طب سنتی یا داروهای توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی را بر روی شما آزمایش کنیم تا ببینیم اعتماد مردم به سازمان بهداشت جهانی بیشتر است یا طب سنتی؟!
@sharh_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦 فلاحی نماینده مردم همدان در مجلس: ۸ ماه پیش داروی درمان قطعی کرونا را ساختهایم و به دانشگاه هم دادهایم اما دولت اقدامی نمیکند!!
........
در مورد این دارو خبرهایی به گوش بنده نیز رسیده است، دوستان میگفتند چندین هزار نفر را با این دارو خیلی سریع و راحت درمان کردهاند.
یک اسپری است که در دست جناب فلاحی هم در تصویر قابل مشاهده است و در بینی زده میشود و آنطور که گفته شده است برخی علائم را یک یا دو روزه خوب میکند.
@sharh_hal
📝بعد از درگذشت مرحوم حاجآقا مصطفی خیلیها معتقد بودند که ساواک در این کار دست دارد؛ اما این قضیه چندان روشن نبود و نیاز به تحقیقات بیشتر داشت. آقای هاشمی نقل میکنند:
📻 «آن روزى كه مرحوم حاج آقا مصطفى (ره) فوت مىكنند، از امام درباره او سوال مىشود كه آيا ايشان شهيد شدند و آيا كسى ايشان را كشته؟
شما خون ايشان را به گردن ساواك و يا شاه يا كسى ديگر مىاندازيد يا نه؟ مىدانيد كه آن روزها جو طورى بود كه اگر امام مىخواستند از اين مسأله براى كوبيدن دشمن استفاده كنند، خيلى طبيعى بود كه بگويند بله.
اما ايشان همان مقدار كه درباره مرگ فرزندشان مىدانستند، همان را گفتند و نخواستند از حادثهاى كه پيش آمده، مردم را تهيج كرده به انتقام خون ايشان، عده زيادى از دشمنان را از پا در آورند.
ايشان در آن زمان به عنوان رهبر يك مكتب و نه يك رهبر سياسى رفتار كردند تا به اين وسيله تفاوت بين مكتب اصيل اسلام را كه بر اساس اخلاق و عدالت استوار است با ساير مكاتب- كه در آنها هدف، وسيله را توجيه مىكند- به همه نشان دهند.»
👈كارنامه و خاطرات، انقلاب و پيروزى، ص : ۳۶۳.
https://eitaa.com/sharh_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰اگر دشمن خیلی فشار بیاورد قضیه صلح امام حسن رخ نمیدهد، بلکه حادثه کربلا رخ میدهد.
🔰 این بیانات در دهه هفتاد وقتی گفته شد که آمریکا بعد از افغانستان به عراق حمله کرد و رسما اعلام کرد هدف بعدی ایران است و نمایندگان مجلس ششم سراسیمه و دست پاچه برای رهبری نامه نوشتند که کشور رو به فروپاشی است، اگر صلحی قرار است الآن زمان آن است و شما نیز همچون حضرت امام بپذیرید که باید جام زهر را بنوشید.
🔰امروز بعد از قریب به دو دهه عوض اینکه همان آقایان عقلا به تجربه گفتههای اشتباه سابق خود مراجعه کنند، باز همان فضا را ترسیم و همان توصیههای باطل را تکرار میکنند!
@sharh_hal
✍️ استیضاح روحانی آری یا خیر؟!...
✅ قبل از هر صحبتی اینکه: اگر حضرت آقا مخالف استیضاح باشند و توصیهای داشته باشند، همانطور که در مواردی متذکر شدهاند به صورت علنی اعلام خواهد کرد با این کار مخالف هستند و به صلاح کشور نیست، پس بدانیم این بازی که عدهای بخواهند به نام حضرت آقا و صحبتهای درگوشی و فلانی در دفتر آقا و... دائما نمایندگان مجلس و امت حزبالهی را محدود کنند با منش خود حضرت آقا هم سازگار نیست، مائیم و بیانات عمومی و مسلک شناخته شده ایشان و غیر از آن هیچ کدام دیگر اعتباری ندارد.
✅ بس کنیم هزینه کردن از حضرت آقا و کمتر پشت ایشان پنهان شویم، هر کس به آنچه وظیفه دارد و میفهمد عاقلانه و درست است، عمل کند، حضرت آقا هم اگر جایی دیدند دارد اشتباه میشود، تذکر لازم را میدهند، به بهانه آقا دهانها و اندیشهها را نبدید! ایشان نشان دادهاند همیشه فرایندهای قانونی کشور را حمایت میکنند و یکی از ظرفیتهای مجلس استیضاح «وزراء و یا خود رئیس جمهور» است و نمایندگان موظف هستند اگر این اقدام را به صلاح کشور میدانند ولو یک روز به ریاست جمهوری روحانی مانده باشد این کار را انجام دهند.
✅ اما همه بحث در مورد این مصلحت است که بیاییم سبک و سنگین کنیم که استیضاح روحانی به مصلحت است یا خیر؟
درست است که همه مردم عادی حتی حامیان این دولت هم دیگر طاقتشان از این حجم از بیکفایتی یا شاید هم اخلال دولت به سر آمده،
درست است که باز هم عدهای که این دولت را به قدرت رساندهاند رهبری و نظام را متهم میکنند که روحانی از خودشان است و این بدبختیها همه زیرسر خودشان است، وگرنه او را برکنار میکردند!
درست است که دولت بیتدبیر به خار در چشم و استخوان در گلو میماند که هر روز بودنش سرمایههای کلان مادی و معنوی این کشور را هدر میدهد.
✅ اما مگر دعوا سر روحانی است؟! روحانی رفت جهانگیری که هست؟! جهانگیری رفت ظریف که هست؟! این جماعت تمامی ندارند تا وقتی فکرشان هست همیشه هستند، تا وقتی الگویشان هست، هستند و دوباره سر در میآورند، دعوای ما با اشخاص نیست با گفتمانها است.
✅ مگر با استیضاح کار حل میشود، مگر این جماعت کم رسوا شدهاند اما فردای آن انگار نه انگار! برخی از این حقیرها که بعد از ۸۸ در دادگاه آمدند و آن اعترافها را کردند، امروز کمآوردهاند! دوباره مدعی نیستند؟! مگر برای کرباسچی دادگاه گرفته نشد دادگاه را هم از تلوزیون پخش کردند متهم و برکنار هم شد اما او را کردند قهرمان ملی! تجربه نشان داده هروقت روال کار عادی نبوده است این جماعت گسل باز پیروز بودهاند، با هوچی گری و شانتاژ خبری ماهی خود را از آب گلآلود گرفتهاند.
✅ روحانی و دولت ناکارآمدش، با ظرفیتهای قانونی موجود از مجلس و قوهقضائیه تا جای ممکن کنترل و تحمل شود تا این چندماه باقیماندهام تمام شود، بهتر است؟ یا اینکه او را استیضاح و خاطره آشوبهای بعد از بنیصدر را زنده کردن؟!
✅ اگر مشکل یک یا دو نفر بود با یک یا دو استیضاح حل میشد اما باندهای شکلگرفته را چطور میشود استیضاح کرد؟! مگر این جماعت و اطرافیانشان این ایام با استفاده از شُکهای مختلف اقتصادی و انواع رانتها، کم چاق شدهاند و ترسی از خرجکردن بخشی از ثروتهای چندهزار میلیاردیشان برای آشوب آفرینی در کشور دارند! در خیابان بورس و طلا نمیبینید چطور عربده میکشند و قیمتها را بالا و پایین میکنند! وقت گرداندن با خفت این لاتها در شهر هم خواهد رسید اما حالا تا رسیدن مأمورها باید صبر کرد.
@sharh_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدا هست...
بله خدا هست، به او حسن ظن داشته باشیم و صبور باشیم پشیمان نمیشویم.
ان شاء الله.