با توفیق الهی سلسله مباحث تفسیری قرآن کریم با رویکرد راهبردی در 207 جلسه تا به حال انجام شده است که برای دستیابی آسان تر به فایل های صوتی فهرست آن به صورت هشتگ تقدیم مخاطبان عزیز و گرامی کانال می شود.
#سوره_حمد ( 1 جلسه)
#سوره_بقره ( 48 جلسه)
#سوره_آل_عمران ( 27 جلسه)
#سوره_نساء ( 30 جلسه)
#سوره_مائده ( 21 جلسه)
#سوره_انعام ( 23 جلسه)
#سوره_اعراف ( 26 جلسه)
#سوره_انفال ( 10 جلسه)
#سوره_توبه( 21 جلسه)
🌐https://t.me/nlakzaee/5549
📌بنیاد حکمت اسلامی صدرا در راستای امتداد حکمت و فلسفه برگزار می کند:
حکمت، حکومت و ولایت
تهران ۱۴۰۱
#امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121
۱۲ فروردین؛ حاصل آگاهی ملی و باور مردم به صداقت امام(ره)
شریف لکزایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با اشاره به اتهام رسانههای معاند درباره رفتار احساسی مردم در ۱۲ فروردین گفت: این رسانهها در پوشش حمایت از مردم بدترین توهینها را به آنها میکنند اما واقعیت این است که ۱۲ فروردین و رأی مردم به جمهوری اسلامی ماحصل دو عامل آگاهی عمومی نسبت به محتوای جمهوری اسلامی و اعتماد به صداقت و شجاعت امام(ره) بود.
در پی تأکیدات چندین باره رهبر معظم انقلاب بر موضوع «جهاد تبیین» و تشریح ابعاد مختلف این مفهوم ایکنا در عید ۱۴۰۱ بنا دارد در راستای عمل به فرمایش رهبری، در قالب «یک شبهه، یک پاسخ» به برخی شبهات و تحریفات رسانههای معاند در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه سیاسی بپردازد. به مناسبت فرارسیدن ۱۲ فروردین به یکی از این شبهههای پرتکرار که جایگاه تشریفاتی مردم در نظام #جهموری_اسلامی و عدم باور واقعی حکمرانان به مسئله مشارکت مردم است، میپردازیم، شبههای که حتی همهپرسی ۱۲ فروردین و تأسیس نظام جمهوری اسلامی را نیز زیر سؤال برده و رأی آری ۹۸,۲ درصدی مردم به این نظام را برخاسته از احساسات و هیجانات انقلابی و بدون هیچ آگاهی از محتوای جمهوری اسلامی القا میکند.
#شریف_لک_زایی ، عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در گفتوگو با ایکنا درباره جایگاه واقعی نقش مردم در نظام جمهوری اسلامی در پاسخ به این شبهات گفت: حوادث سیاسی و مباحث مربوط به معیشت و تضییقاتی که در حوزه اقتصادی برای مردم باعث تشدید این شبهات و القای آن در ذهن جامعه شده است اما نکته اصلی و مهم آن است که انقلاب اسلامی و پیروزی و تحقق آن اساسا با حضور مردم معنا پیدا کرده و اینگونه نبوده که انقلاب اسلامی بدون پشتوانه مردمی تحقق پیدا کرده باشد.
متن کامل گفت و گو از طریق لینک زیر:
https://iqna.ir/fa/news/4043421/12-%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%AF%DB%8C%D9%86-%D8%AD%D8%A7%D8%B5%D9%84-%D8%A2%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D9%88-%D8%A8%D8%A7%D9%88%D8%B1-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D8%A8%D9%87-%D8%B5%D8%AF%D8%A7%D9%82%D8%AA-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85%D8%B1%D9%87
برشی از گفت و گوی
#خبرگزاری_ایکنا با #شریف_لک_زایی
در واقع 12 فروردین هم برخاسته از آگاهی عمومی و هم ناشی از اعتماد مردم به صداقت و شجاعت امام(ره) بود و البته اعتماد مردم به امام(ره) به معنای عدم آگاهی مردم به آنچه رأی دادند، نبود. امام(ره) فرمودند میزان رأی ملت است و هیچگاه اجازه نمیدادند افراد چیزی را به مردم تحمیل کنند و این بزرگترین عنصر وحدتبخش بود و امروز تداوم این رویه وحدتبخش میتواند خیلی از مسائل و مشکلات را برطرف کند.
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
سلسله نشست های علمی ( صد نوزدهمین نشست)
📒حکمرانی در قرآن
👤ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی
⬅️دبیر علمی : دکتر سید سجاد آل غفور
📅زمان: یکشنبه ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۴۵: الی ۱۵
💠لینک ورود به جلسه
🌐 dte.bz/hokmconf
📒مجری: پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
🌐https://eitaa.com/isca24/11161
شریف لک زایی در گفتگو با مهر:
مطرح کردن مانور تجمل باعث ایجاد شکاف بین زندگی مردم و مدیران شد
#شریف_لک_زایی گفت: در آموزههای دینی، کارگزاران حکومت اسلامی باید ساده زیست باشند و این به معنای محرومیت از مواهب مادی نیست بلکه به معنای عدم تعلق به مادیات است.
خبرگزاری مهر-گروه دین و آئین-فاطمه کهربائی: در دیدگاه امام علی (ع) فلسفه حکومت، احیای حق، انهدام باطل و رساندن انسان از خاک به خداست. این آرمان والا جز با حکومت صالحان تحقق نمییابد. روشن است که امام باید کارگزاران خویش را از میان بهترینها و نخبگان انتخاب کند تا اشتباهات و انحرافات احتمالی به حداقل برسند. از این رو، نخستین اقدام حکومتی امام پس از بیعت مردم، جا به جایی و عزل و نصب وسیع مدیران اجرایی نظام پیشین بود. معیارهای امام (ع) برای انتخاب کارگزاران در ردههای گوناگون، برگرفته از متن دین و مورد رضای خدا و پیامبر اکرم (ص) بود. از این رو، در عهدنامه مالک اشتر برای هر صنفی از مسئولان حکومت، ویژگیهای خاصی را برشمرده است. یکی از مسائلی که در خصوص کارگزاران نظام اسلامی مطرح میشود پرسشهایی پیرامون الگوی مطلوب زندگی اقتصادی کارگزاران است.
با شریف لک زایی دانشیار گروه فلسفه سیاسی پژوهشکده علوم و فرهنگ اسلامی به گفتگو نشستیم که در ادامه حاصل آن را میخوانید:
مطرح کردن مانور تجمل باعث ایجاد شکاف بین زندگی مردم و مدیران شد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency
https://www.mehrnews.com/news/5446917/%D9%85%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%B1-%D8%AA%D8%AC%D9%85%D9%84-%D8%A8%D8%A7%D8%B9%D8%AB-%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF-%D8%B4%DA%A9%D8%A7%D9%81-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D9%88-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86
السلام علیک یا علی بن موسی الرضا(ع)
صفحه جدید شریف لک زایی در اینستاگرام
https://www.instagram.com/p/Cb5RHVNMVID/?utm_medium=share_sheet
مطالعه تجربه کادرسازی امام موسی صدر.mp3
32.75M
⬅️دوره آنلاین تربیت سیاسی؛ از چیستی تا چگونگی
✍️مطالعه تجربه کادرسازی امام موسی صدر
👤ارائه دهنده : دکتر شریف لک زایی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🎧از رادیو پژوهش بشنوید
🌐http://dte.bz/juoN4
⏰زمان برگزاری: دوشنبه ۲۵ بهمن 1400
🌐https://eitaa.com/isca_seda/4002
با توجه به مسدود شدن صفحه اینستاگرام پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی لطفا به آدرس زیر مراجعه کنید و به دوستانتان نیز اطلاع دهید تا مانند گذشته بتوانیم فعالیت های پژوهشگاه را به خوبی انعکاس دهیم.
https://www.instagram.com/isca.ac_ir/
4_5992289322852682787.pdf
477.6K
تفسیری انسانی، برای زندگی
گفت و گوی روزنامه فرهیختگان با #شریف_لک_زایی درباره #تفسیر_قرآن #امام_موسی_صدر (بخش نخست)
#روزنامه_فرهیختگان، دوشنبه پنجم اردیبهشت 1401
مطابق با 23 ماه مبارک رمضان
شریف لک زایی
تفسیری انسانی، برای زندگی گفت و گوی روزنامه فرهیختگان با #شریف_لک_زایی درباره #تفسیر_قرآن #امام_موسی
گفتوگوی «فرهیختگان» با شریف لکزایی درباره تفسیر قرآن امام موسیصدر(بخش نخست)
تفسیری انسانی، برای زندگی
براساس مطالعاتی که داشتم به نظرم طرح اصلی امام موسیصدر در لبنان ارتقای جایگاه انسان و جامعه لبنانی به لحاظ مادی و معنوی است. این طرح بعد از مطالعه و تأمل فراوان ایشان درباره وضعیت جامعه لبنان بهتدریج پس از هجرت ایشان از ایران (1338 شمسی) به لبنان از شهر صور آغاز میشود و به تمام لبنان بهویژه جنوب لبنان سرایت میکند.
عباس بنشاسته، خبرنگار گروه اندیشه: جایگاه قرآن و چگونگی مواجهه با آن یکی از مهمترین رهیافتها به دیدگاههای عالمان و دریافت اسلامشناسی آنان است. در روششناسیِ فهم اسلام، اهمیت و جایگاهی که عالمان به قرآن در مقایسه با دیگر منابع دینشناسی (عقل و سنت و اجماع) میدهند و در محتوای اسلامشناسی، تفسیر و برداشتهایی که از آیات دارند، واجد اهمیت است. این امر درمورد امام موسیصدر در جایگاه مجتهد اسلامشناس هم صادق است. اما به نظر میرسد که ایشان چندان بهدنبال بسط دیدگاههای تفسیری نیست. جملهای از ایشان نقل شده است که میگوید: «پس اگر شرط نخست در فهم و تفسیر قرآنکریم موردتوجه قرار گیرد، فهم و تفسیر قرآن منحصر به مفسران نخستین نخواهد بود، بلکه ما نیز این حق را داریم که قرآن را به یاری اطلاعات بیشتر و تجارب افزونتر در زمینههای مختلف، ژرفتر و با آگاهی روزآمدتری دریابیم.»
براساس همین شاید بتوان جوهر تفسیر قرآنی امام موسیصدر «تفسیر انسانی» یا «تفسیر زندگی» بدانیم. بررسی اجمالی مباحث تفسیر قرآن #امام_موسی_صدر نشان میدهد که قالب بحثهای ایشان به نوعی اخلاقی تلقی میشود و مباحث تفسیر قرآن ایشان در حوزه اخلاق قرار میگیرد که از این مسیر جامعه، انسان و دولت اصلاح میشود. لذا شاید بتوان اصلاح انسان، جامعه و دولت در پرتو اخلاق را مهمترین نگرش تفسیری امام موسیصدر دانست.
درمورد تفسیر قرآن، تا الان دو کتاب مستقل تفسیری از امام موسیصدر چاپ شده است. یکی با عنوان «برای زندگی» و یکی نیز با نام «حدیث سحرگاهان». کتاب «برای زندگی» مجموعه تفسیر سورههای کوچک قرآن است که امام موسیصدر آن را در جمع اعضای جنبش امل ایراد کرده و حدیث سحرگاهان نیز مطالبی بوده که ایشان در سحرهای ماه مبارک در رادیو لبنان بیان کردهاند.
درمورد پروژه قرآنپژوهی امام موسیصدر سراغ #شریف_لک_زایی عضو هیاتعلمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی رفتیم. لکزایی در سالهای گذشته در ماه مبارک رمضان شرحی بر دو کتاب «برای زندگی» و «حدیث سحرگاهان» امام موسیصدر داده است که فایلهای صوتی و مباحث مطرحشده توسط ایشان موجود است. در این مجال تلاش کردیم با پرسشهایی جدید، قرآنپژوهشی امام صدر را مورد بازخوانی قرار دهیم که در ادامه میخوانید.
4_5997078971596934327.pdf
878.4K
قرآن پژوهی اصلاح اجتماعی
گفت و گوی روزنامه فرهیختگان با #شریف_لک_زایی درباره #تفسیر_قرآن #امام_موسی_صدر (بخش دوم)
#روزنامه_فرهیختگان، سه شنبه ششم اردیبهشت 1401
مطابق با 24 ماه مبارک رمضان
گفتوگوی «فرهیختگان» با #شریف_لک_زایی درباره #تفسیر_قرآن امام موسیصدر (بخش دوم)
قرآنپژوهیِ اصلاح اجتماعی
بحث تمدن برای صدر بهصورت امر بسیار جدی مطرح بوده است. در این نگاه اگر نیازها و ضرورتهای اولیه انسان پاسخ داده شود، جامعه به سمت خلق و هستیبخشی یک تمدن پیش خواهد رفت.
عباس بنشاسته، خبرنگار گروه اندیشه: در قسمت نخست از گفتوگوی «فرهیختگان» با شریف لکزایی، عضو هیاتعلمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی درباره تفسیر قرآن امام موسیصدر، طرح ایشان در پژوهشهای قرآنی را مورد بررسی قرار دادیم. اکنون و در این بخش به نوع تفسیر ایشان و آیاتی که برای تفسیر انتخاب کرده تاکید داشتیم.
باید گفت درمورد تفسیر قرآن تا الان دو کتاب مستقل تفسیری از امام موسیصدر چاپ شده است؛ یکی با عنوان «برای زندگی» و یکی نیز با نام «حدیث سحرگاهان». کتاب «برای زندگی» مجموعه تفسیر سورههای کوچک قرآن است که امام موسیصدر آن را در جمع اعضای جنبش امل ایراد کرده و حدیث سحرگاهان نیز مطالبی بوده که ایشان در سحرهای ماه مبارک در رادیو لبنان بیان کردهاند.
شریف لکزایی در سالهای گذشته در ماه مبارک رمضان شرحی بر دو کتاب «برای زندگی» و «حدیث سحرگاهان» #امام_موسی_صدر داده است که فایلهای صوتی و مباحث مطرحشده توسط ایشان موجود است. در این مجال تلاش کردیم با پرسشهایی جدید، قرآن پژوهشی امامصدر را مورد بازخوانی قرار دهیم که بخش دوم این گفتوگو را در ادامه میخوانید.
قرآنپژوهیِ اصلاح اجتماعی | فرهیختگان آنلاین
https://farhikhtegandaily.com/news/71393/%D9%82%D8%B1%D8%A2%D9%86%E2%80%8C%D9%BE%DA%98%D9%88%D9%87%DB%8C%D9%90-%D8%A7%D8%B5%D9%84%D8%A7%D8%AD-%D8%A7%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C/
⬅️گفتوگوی «فرهیختگان» با شریف لکزایی درباره تفسیر قرآن امام موسیصدر(بخش دوم)
📒در قسمت نخست از گفتوگوی «فرهیختگان» با شریف لکزایی، عضو هیاتعلمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی درباره تفسیر قرآن امام موسیصدر، طرح ایشان در پژوهشهای قرآنی را مورد بررسی قرار دادیم. اکنون و در این بخش به نوع تفسیر ایشان و آیاتی که برای تفسیر انتخاب کرده تاکید داشتیم.
💠باید گفت درمورد تفسیر قرآن تا الان دو کتاب مستقل تفسیری از امام موسیصدر چاپ شده است؛ یکی با عنوان «برای زندگی» و یکی نیز با نام «حدیث سحرگاهان». کتاب «برای زندگی» مجموعه تفسیر سورههای کوچک قرآن است که امام موسیصدر آن را در جمع اعضای جنبش امل ایراد کرده و حدیث سحرگاهان نیز مطالبی بوده که ایشان در سحرهای ماه مبارک در رادیو لبنان بیان کردهاند.
شریف لکزایی در سالهای گذشته در ماه مبارک رمضان شرحی بر دو کتاب «برای زندگی» و «حدیث سحرگاهان» امام موسیصدر داده است که فایلهای صوتی و مباحث مطرحشده توسط ایشان موجود است. در این مجال تلاش کردیم با پرسشهایی جدید، قرآن پژوهشی امامصدر را مورد بازخوانی قرار دهیم که بخش دوم این گفتوگو را در ادامه میخوانید.
📒جزئیات در سایت ایسکا
🌐http://dte.bz/tj2Rh
با توفیق الهی سلسله مباحث تفسیری قرآن کریم با رویکرد راهبردی در 248 جلسه تا به حال انجام شده است که برای دستیابی آسان تر به فایل های صوتی فهرست آن به صورت هشتگ تقدیم مخاطبان عزیز و گرامی کانال می شود.
#سوره_حمد ( 1 جلسه)
#سوره_بقره ( 48 جلسه)
#سوره_آل_عمران ( 27 جلسه)
#سوره_نساء ( 30 جلسه)
#سوره_مائده ( 21 جلسه)
#سوره_انعام ( 23 جلسه)
#سوره_اعراف ( 26 جلسه)
#سوره_انفال ( 10 جلسه)
#سوره_توبه ( 21 جلسه)
#سوره_یونس (14 جلسه)
#سوره_هود ( 17 جلسه)
#سوره_یوسف ( 13 جلسه)
🌐https://eitaa.com/nlakzaee/4406
بازگشت به قرآن در گفتوگو با #شریف_لک_زایی :
مهجوریتزدایی از قرآن باید از متن جامعه و نهادهای غیر رسمی خلق شود
اندیشمندی مانند سید موسی صدر بر این نظر است که خود قرآن واجد فلسفهای خاص است با عنوان فلسفه اسلام است که میتواند تولید و مورد بهره برداری قرار گیرد اگرچه تا کنون هم تولید نشده است.
خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا): جهان مدرن و تکنولوژیک منشا تغییرات عمدهای در زیست بشر بوده و بسیاری از جنبههای معرفتی و هستیشناسی او را دستخوش دگرگونی و پرسشهای اساسی کرده است. در این میان دین یکی از مهمترین و پر چالشترین نهادهایی است که همواره مورد این پرسشگری قرار گرفته است. قرآن کریم کتاب آسمانی آخرین دین الهی و تنها معجزه پیامبر اکرم است و هر گونه مواجهه انسان مسلمان با تغییرات تاریخی و اجتماعی نیازمند رجوع به این کتاب آسمانی است. همین ضرورت و اهمیت است که بحث بازگشت به قرآن را مهم و نیازمند تامل میکند. در ادامه گفتوگوهای پیشین ایبنا با محوریت این موضوع، با شریف لکزایی پژوهشگر و دانشیار فلسفه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به گفتوگو نشستهایم.
مهجوریتزدایی از قرآن باید از متن جامعه و نهادهای غیر رسمی خلق شود | ایبنا
https://www.ibna.ir/fa/longint/320810/%D9%85%D9%87%D8%AC%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D8%B2%D8%AF%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%82%D8%B1%D8%A2%D9%86-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%AA%D9%86-%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9%D9%87-%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%BA%DB%8C%D8%B1-%D8%B1%D8%B3%D9%85%DB%8C-%D8%AE%D9%84%D9%82-%D8%B4%D9%88%D8%AF
CamScanner ۰۵-۰۹-۲۰۲۲ ۰۰.۴۳.pdf
2.05M
یادداشت #شریف_لک_زایی
دولت آسمانی امام موسی صدر؛
در برابر فرقه گرایی و سکولاریسم
فصلنامه علوم انسانی اسلامی صدرا، سال دهم، شماره 39، زمستان 1400
#دولت
#دولت_آسمانی
#امام_موسی_صدر
هدایت شده از نجف لک زایی
با توفیق الهی سلسله مباحث تفسیری قرآن کریم با رویکرد راهبردی در 254 جلسه تا به حال انجام شده است که برای دستیابی آسان تر به فایل های صوتی فهرست آن به صورت هشتگ تقدیم مخاطبان عزیز و گرامی کانال می شود.
#سوره_حمد ( 1 جلسه)
#سوره_بقره ( 48 جلسه)
#سوره_آل_عمران ( 27 جلسه)
#سوره_نساء ( 30 جلسه)
#سوره_مائده ( 21 جلسه)
#سوره_انعام ( 23 جلسه)
#سوره_اعراف ( 26 جلسه)
#سوره_انفال ( 10 جلسه)
#سوره_توبه ( 21 جلسه)
#سوره_یونس (14 جلسه)
#سوره_هود ( 17 جلسه)
#سوره_یوسف ( 13 جلسه)
#سوره_رعد (6 جلسه)
🌐https://eitaa.com/nlakzaee/4406
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سری مستند #صدای_ملت
بررسی ژورنالیسم اندیشه از دوران مشروطه تا آینده انقلاب اسلامی
✅ شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۲۲ از شبکه چهار سیما
✅ تکرار برنامه: ۰۲:۰۰ ، ۰۷:۰۰ ، ۱۵:۰۰
✅ اینستاگرام: seday_mellat
📒📒شما هم دعوتید به بازدید از غرفه اداره نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
⬅️ در سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
🕌 مصلی تهران،شبستان اصلی- راهروی 10- غرفه 1 ( روبه روی محراب)
📆 ۲۱ لغایت ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱
🌐https://eitaa.com/isca24/11446