هدایةالامة جلسه ۶۲.mp3
50.59M
✅ هداية الامه جلسه شصت و دوم
#اعتقادات
#توحید
#هداية_الامه
❇آیدی تلگرام
https://t.me/SheikhMahdiTehrani
❇آیدی ایتا
http://eitaa.com/sheikhmahditehrani
🛑دعای سفارش شده #حضرت_زهرا_🛑
( سلام الله علیها) در #روز_سه_شنبه
💠اََللّهُمَّ اجْعَلْ غَفْلَةَ النّاسِ لَنا ذِکْراً، وَ اجْعَلْ ذِکْرَهُمْ لَنا شُکْرَاً، وَاجْعَلْ صالِحَ ما نَقُولُ بِأَلْسِنَتِنا نِیَّةً فی قُلُوبِنا .اََللّهُمَّ إِنَّ مَغْفِرَتَکَ أَوْسَعُ مِنْ ذُنُوبِنا، وَ رَحْمَتَکَ أَرْجَی عِنْدَنا مِنْ أَعْمالِنا .اََللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ وَفِّقْنا لِصالِحِ الإَعْمالِ وَالصَّوابِ مِنَ الْفِعالِ .
💠« خداوندا! غفلت مردم از ما را مبدل به یاد خود فرما، و یادشان را برای ما عامل شکرگذاری قرار ده، و قول نیکی که به زبان می گوییم،نیت قلبی مان قرار ده.
بارخدایا! بخشش تو از گناه ما وسیعتر است، و رحمتت امیدوار کننده تر از اعمال ماست .
💠خداوندا! بر محمد و آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم ) درود فرست، و ما را بر انجام اعمال نیک و افعال درست موفق گردان.
-------------------------
@SheikhMahdiTehrani
🔴 آشنایی با تصوّف (۲)
«تصوّف» به عنوان یکی از انحرافات جدّی در امّت اسلام، دوران پر فراز و نشیبی را طی نموده است؛ اهلبیت علیهمالسلام از همان ابتدای تشکیل این جریان، به مخالفت با آن پرداختند؛ این انحراف، از بین اهل تسنّن آغاز گردید و تقریباً تا دوران صفویه در بین شیعیان جایگاهی نداشت؛ اکثر قریب به اتفاق بزرگان صوفیه از اهل تسنّن و مخالفین بودند؛ این جریان انحرافی، با زهد وَرزیهای دروغین #حسن_بصری و #سفیان_ثوری در عصر بنیامیّه آغاز گردید تا اینکه در دوران #امام_صادق علیهالسلام رسماً به عنوان یک مسلک و مذهب توسط #ابوهاشم_کوفی اعلام موجودیت کرد.
🔷 مفهوم شناسی تصوّف
برای کلمه «صوفی» هزار و یک معنا در نظر گرفتهاند که در اینجا به بیان سه قول مشهور میپردازیم.
🔹 قول اوّل: قول #ابوریحان_بیرونی و تابعین اوست؛ آنها قائلند کلمه #صوفی از Soph که کلمه یونانی است، گرفته شده و به معنای حکمت و دانش است! (کلمه «فیلسوف» هم از Fila به معنای علاقمند و Sophia به معنای دانش اخذ شده است؛ پس فیلسوف یعنی علاقمند به دانش.) این نظر که صوفی به معنای حکمت و دانش باشد مردود است؛ به جهت اینکه علمای علم حروف، سین یونانی (سیکما) را همه جا (از جمله کلمه فیلسوف) به عنوان سین ترجمه کردهاند و علی القاعده باید «سوفی» ترجمه میشد نه صوفی! [۱]
🔹 قول دوّم: قول متصوّفه است که گفتهاند کلمه «صوفی» مشتق از صُفّه است؛ این عده نیز سعی دارند آن را به اصحاب صُفّه که یاران پیامبر بودند و به جهت فقر و نداری روی سکوی مسجد زندگی میکردند، برسانند؛ این قول نیز مردود است! چرا که این جریان، یک واقعیت تلخ اقتصادی است که #رسول_خدا صلّیاللهعلیهوآله آنها را یک به یک بیرون آورد و متحوّل کرد؛ در عین حال، صوفیه برای اثبات این نظر هیچ سندی ارائه ندادهاند؛ در ضمن اگر از صُفّه مشتق شده بود، باید «صُفّی» میشد نه صوفی!
🔹 قول سوّم: این قول از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا روایات ائمّه علیهمالسلام مؤیّد آن میباشد؛ بر اساس این نظریه، واژه «صوفی» از «صوف» به معنای پشم گرفته شده است؛ چون صوفیانِ اوّلیه، لباسهای پشمینه میپوشیدند؛ دکتر اسدالله خاوری از پیروان فرقه صوفیه ذهبیّه نیز در کتاب خود این نظریه را تأیید میکند؛ دکتر عبدالحسین زرینکوب از مدافعان تصوّف مینویسد: «در میان ریشهشناسیهایی که برای کلمه صوفی پیشنهاد شده است، محتملترینشان بیشک آن است که صوفی را از صوف به معنای پشم، مشتق میداند؛ صوفیان به عنوان نشانهای از فقر دینی خود، جامههای پشمی خشنی به تن میکردند!» [۲]
📚 منابع:
[۱] تحقیق ماللهند (ابوریحانبیرونی)، ص۱۶
[۲] تصوّف ایرانی در منظر تاریخی آن (عبدالحسینزرینکوب)، ص۳۸
🍂 «اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج.»
#مقاله #شبهات #تصوف #زهد
@SheikhMahdiTehrani
💚 امام صادق (عليه السلام) :
🌷 هرگاه شخصى بگويد :
🤲 اَللّهُمَّ اغْفِر لِلْمُؤمِنينَ وَالْمُؤمِناتِ،
وَالْمُسلِمينَ وَالْمُسلِماتِ، اَلْأَحياءِ مِنْهُم وجَميعِ الْأَمْواتِ🤲
❤️ خداوند به شمارِ هر انسانى كه درگذشته
و هر انسانى كه باقى است ،
يك دعا به او برمى گردانَد🌷
📖 فلاح السائل ص110
@SheikhMahdiTehrani
هدایةالامة جلسه ۶۳.mp3
11.38M
✅ هداية الامه جلسه شصت و سوم
#اعتقادات
#توحید
#هداية_الامه
❇آیدی تلگرام
https://t.me/SheikhMahdiTehrani
❇آیدی ایتا
http://eitaa.com/sheikhmahditehrani
🛑دعای سفارش شده #حضرت_زهرا🛑
(سلام الله علیها) در #روز_چهار_شنبه_ "
💠 اََللّهُمَّ احْرُسْنا بِعَیْنِکَ الَّتی لا تَنامُ، وَ رُکْنِکَ الَّذی لا یُرامُ وَ بِأَسْمائِکَ الْعِظامِ وَصَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَاحْفَظْ عَلَیْنا مالَوْ حَفِظَهُ غَیْرُکَ ضاعَ، وَاسْتُرْ عَلَیْنا ما لَوْ سَتَرهُ غَیْرُکَ شاعَ . وَاجْعَلْ کُلَّ ذلِکَ لَنا مِطْواعَاً إِنَّکَ سَمِیعُ الدُّعاءِ، قَرِیبٌ مُجیبٌ.
💠« خداوندا! با چشمانت که آن را خوابی نیست
و با رکن ستونت که آن را کژی و سستی نیست و با اسماء و نامهای عظیمت ما را حفظ فرما و بر محمد و آل محمد ( صلی الله علیه وآله و سلم ) درود فرست، و آن را برای ما حفظ فرما که غیر تو اگر بر حفظ آن قیام کند، تباهش می کند، و آن را از ما بپوشان که اگر غیر تو بخواهد مستورش کند، افشایش می کند و تمام این امور را سبب فرمانبرداری مان از خودت قرار ده که تو شنونده دعایی و به ما نزدیکی و اجابت کننده دعائی».
------------------------
@SheikhMahdiTehrani
هدایت شده از کانال رسمی حاج شیخ مهدی تهرانی
#مجلس_هفتگی
مجلس هفتگی چهارشنبه شبها
قرائت حديث کسا
و
سـخـنرانی خـطـیـب اهل بــیــت علیهم السلام
حــجــت الإســلام والمــســلمــین
آقای حــاج شــیخ مــهــدی تــهــرانے
باموضوع شرح خطابه غدیر
زنبیل آباد خیابان فجر کوچه ی ۸ ،سمت راست کوچه پنجم پلاک ۱۹
و آدرس دیگر از خیابان لقمان۲۴، کوچه چهاردهم پلاک ۱۹
🅾 به ساعت جلسه توجه فرمایید.
✅ ساعت ۲۰:۰۰
❎ خواهران و برادران
@SheikhMahdiTehrani
🔴 آشنایی با تصوّف (۳)
🔷 چگونگی پیدایش تصوّف
معمولاً بسیاری از صوفیان و مدافعان آنها سعی میکنند زمینه پیدایش تصوّف را «زُهد اسلامی و نیاز امّت!» معرفی کنند؛ در همین زمینه، به دو نظر از مدافعان تصوّف اشاره میشود:
🔹اوّل: قول جلالالدین همایی: «عامل پیدایش تصوّف، همان زهد و پرهیزگاری است!» [۱]
🔹دوم: قول کاظم یوسفپور: «در جهان اسلام، خاستگاه اصلی تصوّف را باید در اعتراض گروهی از مؤمنان دلسوخته جستجو کرد که پس از دوران طلایی اسلام، شاهد گرایش مسلمین به مادّیگری و دنیاطلبی بودند!» [۲]
طبق این دو نظر، خاستگاه اصلی تصوّف اعتراض گروهی مؤمن دلسوخته در برابر گرایش به مادّیگری مسلمانان بوده است!
❓طرح سؤال
🔹اول: اگر بروز این تفکّر به سبب اعتراض مؤمنان دلسوخته بود، چرا اهلبیت علیهمالسلام که زاهدترین افراد بودند، آن را همراهی نکردند؟! و چرا سردمداران این جریان انحرافی را نیز طرد و تکفیر نمودند؟!
🔹دوم: این مؤمنان دلسوخته چه کسانی بودند؟ حسن بصری، سفیان ثوری یا ابوهاشم کوفی؟! بدیهی است که اینان در زمان حیات ظاهری اهلبیت علیهمالسلام زندگی میکردند و روایات رسیده گواه آنست که ائمّه معصومین به شدّت با اینان مخالف بودند!
#حسن_بصری که حرفهای #بنی_امیه را «اسلامیزه» میکرد، کارش به جایی رسید که فقیه دربار حجّاج ثقفی خونخوار شد! او #امیرالمؤمنین و #امام_مجتبی علیهماالسلام را میشناخت و آن بزرگواران نیز حسن بصری را خوب میشناختند؛ حال اگر دلسوختگی کسانی چون حسن بصری باعث پدید آمدن تصوّف شد، آیا میتوان پذیرفت که او مَشرب حَقّهای درست کرده باشد که امیرالمؤمنین علیهالسلام آن را تأیید نکنند؟! اگر قرار بود از این جریان، زهد اسلامی شکل گیرد، پس چرا در تشکیلات او از افرادی چون کمیل و عمّار و مقداد خبری نیست؟! همچنین تاریخ شهادت میدهد که امثال #ابوهاشم_کوفی از سرمایهداران زمان خود بودند و رابطهای با #زهد و دنیاگریزی نداشتند!
🔷 قول صحیح در زمینۀ پیدایش تصوّف
جریان تصوّف را میتوان «سقیفه بنیساعدۀ دوم» نامید؛ چرا که منافقین و یهود پس از شهادت #رسول_خدا صلّیاللهعلیهوآله با تشکیل #سقیفه بنیساعده توانستند خلافت و حکومت ظاهری را از ائمّه معصومین علیهمالسلام بگیرند، ولی در مقابلِ معنویّت امام علیهالسلام ماندند و نتوانستند کاری کنند؛ از این رو بهترین کار، ساخت جریانها و شخصیتهایی بود که بتوان آنها را جایگزین امام علیهالسلام کرد و ولایتی را تعریف کرد که در عین تبعیّت مردم از آن، دست خلفای غاصب را در حکومت ظالمانهشان باز گذارد!
🔷 اوّلین صوفی
عثمان بن شریک کوفی مشهور به «ابوهاشم کوفی» است که بعدها ابوهاشم صوفی هم لقب گرفت؛ وی در قرن دوم میزیست و معاصر #امام_صادق علیهالسلام بود؛ از آن حضرت روایت شده است که درباره او فرمودند: «اِنّهُ کانَ فاسدُ العقیدةِ جداً وهُوَ الذّی اِبتَدَعَ مَذهَباً یُقالُ لَهُ التَصَوّف وَاجَعَلَهُ مَفَرّاً لِعَقیدتِهِ الخَبِیثَۀِ.» [۳] «همانا او (ابوهاشم کوفی) کسی است که جدّاً عقیدۀ فاسدی دارد و اوست که از روی بدعت، مذهبی را بنا نهاد که تصوّف نامیده شد و آن را محل فراری برای عقاید خبیثۀ خود قرار داد!»
کیوان قزوینی که ۳۲ سال نزد مؤسس فرقه صوفیه گنابادیه (ملاسلطان محمد گنابادی) خدمت کرد تا اینکه به منصور علیشاه ملقّب شد و بعدها هم از تصوّف توبه کرد، میگوید: «اوّلین کسی که زیر بار این ننگ و بدعت رفت، ابوهاشم کوفی بود که رنجها به خود داد تا اَرّادۀ صوفیه به راه افتاد!» [۴]
📚 منابع:
[۱] تصوّف در اسلام (همایی)، ص۶۰
[۲] نقد صوفی (یوسفپور)، ص۲۸
[۳] سفینة البحار (محدثقمی)، ج۵، ص۱۹۸
[۴] استوارنامه (کیوانقزوینی)، ص۲۲
🍂 «اللّهمّ عجّل لمولانا الغریب الفرج.»
#مقاله #شبهات #تصوف
@SheikhMahdiTehrani
هدایت شده از کانال رسمی حاج شیخ مهدی تهرانی
#مجلس_هفتگی
مجلس هفتگی چهارشنبه شبها
قرائت حديث کسا
و
سـخـنرانی خـطـیـب اهل بــیــت علیهم السلام
حــجــت الإســلام والمــســلمــین
آقای حــاج شــیخ مــهــدی تــهــرانے
باموضوع شرح خطابه غدیر
زنبیل آباد خیابان فجر کوچه ی ۸ ،سمت راست کوچه پنجم پلاک ۱۹
و آدرس دیگر از خیابان لقمان۲۴، کوچه چهاردهم پلاک ۱۹
🅾 به ساعت جلسه توجه فرمایید.
✅ ساعت ۲۰:۰۰
❎ خواهران و برادران
@SheikhMahdiTehrani
روضه هفتگی ٢۴_۸_۱۴۰۲ شرح خطبه غدیر.mp3
37.62M
#مجلس_هفتگی
✅ حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ مهدی تهرانی
✅ شرح خطبه غدیر
چهارشنبه ۱۴۰۲/۸/۲۴
آیدی تلگرام
https://t.me/SheikhMahdiTehrani
آیدی ایتا
http://eitaa.com/sheikhmahditehrani
🛑دعای سفارش شده #حضرت_زهرا_ 🛑
( سلام الله علیها) در #روز_پنج_شنبه"
💠اَللّهُمَّ إِنّی أَسْئَلُکَ الْهُدَی وَالتُّقی وَالْعِفافَ وَالْغِنَی، وَالْعَمَلَ بِما تُحِبُّ وَ تَرْضی.
💠اَللّهُمَّ إِنّی أَسْئَلُکَ مِنْ قُوَّتِکَ لِضَعْفِنا، وَمِنْ غِناکَ لِفَقْرِنا وَ فَاقَتِنا، وَ مِنْ حِلْمِکَ وَ عِلْمِکَ لِجَهْلِنا.
💠اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ أعِنّا عَلی شُکْرِکَ وَ ذِکْرِکَ، وَ طاعَتِکَ وَ عِبادَتِکَ، بِرَحْمَتِکَ یا أَرْحَمَ الّراحِمینَ.
💠« خداوندا! من از تو هدایت و تقوا و عفت و بی نیازی و عمل به آنچه را که تو دوست می داری و بدان رضایت می دهی، می خواهم.
💠پروردگارا! از تو مسألت دارم که ما را قدرتی دهی تا ضعف و نیستی مان را بهبود بخشیم، و از صبر و علمت بهره ای دهی تا جهلمان را درمان کنیم .
💠"خداوندگارا! بر محمد و آل محمد ( صلی الله علیه وآله و سلم ) درود فرست، و ما را بر شکر و ذکر و فرمانبرداری و عبادتت یاری فرما، به رحمتت سوگند ای مهربانترین مهربانان.»
-------------------------
@SheikhMahdiTehrani
🛑دعای سفارش شده #حضرت_زهرا_🛑
(سلام الله علیها)در #روز_شنبه_
💠اَللَّهُمَّ افْتَحْ لَنَا خَزآئِنَ رَحمَتِکَ، وَ هَبْ لَنَا اللَّهُمَّ رَحمَةً لَا تُعَذِّبُنا بَعدَهَا فِی الدُّنیَا وَ الآخِرَةِ، وَارزُقنَا مِن فَضلِکَ الوَاسِعِ رِزقًآ حَلَالًآ طَیِّبًّا،وَ لَا تُحَوِّجنَا وَ لَا تُفْقِرْنَا إلَی أحَدٍسِوَاکَ، وَ زِدنَا لَکَ شُکرًا، وَ إلَیکَ فَقرًا وَ فَاقَةً، وَ بِکَ عَمَّن سِوَاکَ غِنًا وَ تَعَفُّفًا،
💠اللَّهُمَّ وَسَّعْ عَلَینَا فِی الدُنیَا، اَللَّهُمَّ إنَّا نَعُوذُ بِکَ اَن تَزْوِیَ وَجهَکَ عَنَّا فِی الحَالٍ، وَ نَحنُ نَرغَبُ إلَیکَ فِیهِ؛ اللَّهُمَّ صَلِِّ علَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ اَعطِنَا مَا تُحِبُّ، واجْعَلْهُ لَنَا قُوَةً فِیمَا تُحِبُّ، یا اَرحَمَ الرَّاحِمِینَ
💠 خداوندا! گنجینه های رحمت خویش به روی ما بگشای؛ رحمتی به ما عطا کن که بعد از آن در دنیا و آخرت ما را عذاب نکنی .
💠 و از فضل وسیع خویش رزقی حلال و طیّب روزی ما کن؛ و ما را به احدی غیر از خودت محتاج و نیازمند مگردان، و توفیق شکرگزاری هرچه بیشتر به ما مرحمت کن و ما را نسبت به خود نیازمند و از غیر خود بی نیاز و عفیف کن! پروردگارا، وسعت (در ایمان و روزی) را در دنیا برایمان عطا کن!
💠 معبودا، پناه می آورم برتو از اینکه لحظه ای روی از ما برگردانی، در حالی که مشتاق توّجه و عنایت توایم!
💠 پروردگارا! بر محمّد و آل محّمد درود بفرست و آنچه خود می پسندی برای ما عطا کن و نیروی ما را در آنجا که خودت دوست داری صرف کن، ای مهربانترینِ مهربانان!
---------------------
@SheikhMahdiTehrani