💠 ایران و عربستان؛ توافق با چه انگیزه ای؟(۳)
صابرگلعنبری
3⃣ آشتی یا مدیریت تنش ؟
🔹حالا که توافق از سرگیری روابط میان تهران و ریاض امضا شده است، زود است که آن را "آشتی" بنامیم و باید دید اقدامی است در جهت مدیریت تنش یا حل اختلافات. باید منتظر ماند و دید این توافق چه برگردانی بر پروندههای منطقهای خواهد داشت؛ به ویژه در لبنان و عراق و یمن.این برگردان است که نشان میدهد صرفا با یک توافق و روابط عادی مواجه خواهیم بود یا نه.
🔹 حالا که از سرگیری روابط دو طرف قبل از عادی سازی عربستان و اسرائیل انجام شده است، باید دید این مساله همچنین چه تاثیری بر این عادی سازی خواهد گذاشت و آیا تهران میتواند بر آن روند تاثیرگذار باشد و مانع آن شود؟ این مساله بیشتر معطوف به این است که توافق پیشگفته چقدر عمق پیدا کند. در عین حال، فعلا بعید است که شاهد تحولی ژرف در روابط تهران و ریاض باشیم.
⬅️ پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 توافق ایران و عربستان سعودی از نگاه تحلیلگران و روزنامه های رژیم صهیونیستی
محسن فائضی
✂ برشهایی از متن
🔸 کاهش قدرت آمریکا، تغییر معادلات منطقه و بی ثباتی داخلی را می توان 3 محور اصلی همه گزارش ها و تحلیل ها دانست. حتی خوشبینانه ترین تحلیل گران صهیونیستی هم این اتفاق یعنی توافق تهران و ریاض را یک شوک می دانند. شوکی که حداقل آینده آن مبهم است.
🔸 شبکه عبری کان ۱۱ رژیم صهیونیستی: بلایی که امروز سر ما آمده است تقصیر آمریکاست. زمانی که انصارالله یمن به آرامکو حمله کرد آمریکاییها هیچ کاری نکردند. عربستان هم متوجه شد که تنها راه امنیت کشورش توافق با ایران است؛ بدترین اتفاقی که میتوانست در این زمان رخ دهد همین توافق است.
🔸 اورشلیم پست: تغییر نقش ایالات متحده در منطقه از مقابله با تروریسم پس از 11 سپتامبر به مقابله با رقبا، مانند چین و روسیه به این معنی است که منطقه(خاورمیانه) نیز در حال بازنویسی روابط خود با واشنگتن و پکن است.
🔸 یدیعوت آحارونت: یکی از آسیب های شدید چهار سال هرج و مرج که اسرائیل را فراگرفته، از دست دادن توانایی تشخیص دقیق واقعیت است. هر چالش استراتژیکی که در داخل یا خارج از کشور ایجاد میشود، بهطور عینی تحلیل نمیشود، اما بلافاصله به عنوان دستاورد چشمگیر یک حزب سیاسی یا به عنوان مدرکی از شکست عظیم حزب دیگر برچسبگذاری میشود. بهجای پاسخ مناسب به رویدادها، آنها به عنوان «سلاح» در تبادل ضربات بین اردوگاههای رقیب در نظر گرفته میشوند.
برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 پربازدیدترین مطالب شعوبا در سال 1401
1⃣ روند ده ساله دینداری در ترکیه؛ ترکها بیدینتر میشوند!
2⃣ تحول گفتمان سلفیت جهادی؛ از مبارزه با غرب تا مبارزه با تشیع
3⃣ قاچاق نطفه، نبردی شگفت آور برای بقا
4⃣ ریشه های شکل گیری و سیر تطور سلفیت جهادی
5⃣ ساختار و تفکر جریان صدر؛ صدری ها چگونه می اندیشند؟
6⃣ جشنهای فارغالتحصیلی عراق؛ از پوشیدن لباسهای شرمآور تا فرو رفتن در قالبِ خونآشامها!
7⃣ به بهانه بیانیه حضرت آیت الله سید کاظم حائری؛ مقتدی رهبری را می خواهد نه مرجعیت؛
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
✳ 10 مستند منتخب پایگاه شعوبا که تماشای آن را برای روزهای تعطیلات نوروز پیشنهاد می دهیم:
1⃣ «اسرائیل، شکاف از درون» ؛ بررسی عقاید و رفتار متحجرین یهودی ساکن اسرائیل
https://www.aparat.com/v/MInaX
2⃣ بعد از هفت سال؛ الحاد یا تکفیر، روایت هایی ازچهره ی دیگر جوانان مصر پس از سقوط دولت اخوانی
https://www.aparat.com/v/0jyGf
3⃣ افغانستان کشور زخم خورده
تصویری جامع از افغانستان طی دهه 60 میلادی تا 2021 (البته با تمرکز بیشتر بر وضعیت زنان این کشور)
https://www.aparat.com/v/HGaCp
4⃣ مستند: نجم الدین اربکان، پدر اسلامگرایی ترکیه
https://www.aparat.com/v/8drIS
5⃣ مستند: اقبال لاهوری
https://www.aparat.com/v/J4ITa
6⃣ مستند: جنگ قدرت در خاندان آلسعود
https://www.aparat.com/v/YvA8y
7⃣ مستند «راز شهر نیوم»؛ پروژه بلند پروازانه محمد بن سلمان در عربستان سعودی
https://www.aparat.com/v/h8NGg
8⃣ مستند : صوفیان مصر
https://www.aparat.com/v/IFDC5
9⃣ مستند: تصوف در ترکیه
https://www.aparat.com/v/gO9aE
🔟 مستند: فتح الله گولن
https://www.aparat.com/v/6Z3vR
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕋 #ماه_امت
✳ توفیق المنجد؛ بلبل شام
🔸 شهرتش آن قدر فراگیر شد که به او لقب بلبل شام دادند! توفیق المنجد که صدایش هم نشین وقت افطار و سحر سوری ها و بسیاری در دیگر کشورهای اسلامی شد.
🔸 توفیق احمد فرید الکرکوتلی در سال 1909 در دمشق به دنیا آمد. دکان پدرش نزدیک مسجد جامع اموی بود، از این رو شنیدن صدای قرآن و مدح پیامبر او را علاقه مند به خواندن کرد.
🔸 کم کم گروه کوچکی تشکیل داد که در جشن ها در دمشق و اطراف آن برنامه اجرا می کردند؛ به تدریج او به مُنشِد و خواننده اصلی حلقات صوفیه تبدیل شد.
🔸 صدای او سالها در هنگام افطار و سحر از رادیو و تلویزیون در سوریه پخش میشد.
🔸 المنجد در سال 1998 جان به جان آفرین تسلیم کرد.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
#بازنشر
💠 جریان شناسی مطالعات قرآنی در جهان اسلام
محمد جواد محمدی مجد
✂ برش هایی از متن
🔸 ورود مدرنیته به جهان اسلام و برخوردی که بین تمدن غرب و جهان اسلام پس از حمله ناپلئون به مصر اتفاق افتاد، بر تمام ابعاد فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حتی علمی جهان اسلام اثر گذاشت و موجب شد مطالعات قرآنی نیز از این اتفاق متاثر شود.
🔸 اصلیترین سؤالی که بعد از شناخت مسلمانان از غرب اتفاق افتاد که به «سؤال النهضه» معروف است این بود که: چرا غرب پیشرفت کرد اما جهان اسلام نه؟ در پاسخ به این سوال، جنبشها و حرکتهای اصلاحی مختلفی شکل گرفت که میتوان آنها را در دو گروه اصلی اسلامگرا و تجددگرا تقسیم کرد.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
#بازنشر 💠 جریان شناسی مطالعات قرآنی در جهان اسلام محمد جواد محمدی مجد ✂ برش هایی از متن 🔸 و
1⃣ جریان اسلامگرا که با سیدجمال آغاز شد و بعدها توسط محمدعبده و رشیدرضا با تفسیر معروف و جریانساز «المنار» ادامه یافت داعیه آن را داشت که علت اصلی عقبماندگی مسلمانان، عدم توجه به متن اصلی خود یعنی قرآن کریم است که امکان بازیابی هویتی و تمدنی را از مسلمانان سلب نموده است. از این رو با ندای بازگشت به قرآن و با هدف احیای تمدن اسلامی پا بهعرصه مطالعات قرآنی گذاشت.
2⃣ در اواسط قرن بیستم میلادی، امین الخولی که خود از شاگردان غیرمستقیم محمد عبده بود مکتبی را بنا نهاد که بعدها به «مکتب ادبی» یا «المدرسه البیانیه» معروف شد که میتوان آن را نقطهعطفی در تاریخ مطالعات قرآنی معاصر و بهمثابی دوران گذاری از مطالعات سنتی بهغلبه خوانشهای مدرن دانست. در این مکتب، خوانش فرهنگی-بلاغی از قرآن کریم مورد توجه قرار گرفت. بدین معنا که برای فهم بهتر معارف قرآن باید آنرا در قالب فرهنگ و زبان عربی عصر نزول فهم کرد. تنها در اینصورت است که اعجاز آن بر همگان روشن شده و حقانیتش ثابت میشود. زیرا اصلیترین بعد اعجاز قرآن کریم، همان اعجاز بلاغی آن است.
3⃣ جریان سومی که بهنوعی میتوان آنرا ادامهی مکتب امین خولی دانست و از آن به «جریان روشنفکری مسلمان» تعبیر کرد در ربع آخر قرن بیستم ظهور کرد. این جریان، درصدد هماهنگی بین آموزههای مدرنیته مثل سکولاریسم، حقوق بشر، آزادی، دموکراسی، برابری جنسیتی و… با سنت (تراث) و مشخصا آموزههای قرآن کریم بود و داعیهی بازخوانی یا نقد تراث را داشت. چهرههای اصلی این جریان را میتوان محمد ارکون، نصر حامد ابوزید و عبدالمجید الشرفی دانست.
برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 رژیم صهیونیستی دولت دینی یا سکولار؛ تفرقه و چنددستگی در صفوف مدعیان امت خدا !
محمود محمد السید- ساسة پست
✂ برش هایی از متن
🔸 صهیونیسم با هدف وفق دادن خود با جامعه جهانی از یک سو و نیز جلوگیری از خطر انقراض و نابودیاش از سوی دیگر، همواره و به صورت همزمان دارای دو هویت سکولار و دینی بوده است. در واقع، صهیونیسم، هویت خود را طبق شرایط تاریخی و بر اساسِ هویتِ طرفی که در برابر آن ایستاده است، تعریف مینماید.
🔸 صهیونیستها در برابر دولتها و حکومتهای غربی و نیز در مقابل افکار عمومی بینالمللی، چهره سکولاریسم به خود میگیرند تا حمایتشان را جلب کنند. این درحالی است که آنها هرگاه در صددِ اقناعِ یهودیان ساکن سراسر جهان به پذیرش ارزشهایِ مد نظر خود برمیآیند، لباس دینی بر تَن میکنند تا بتوانند با یهودیان ارتباط برقرار سازند و از حمایتشان برخوردار گردند.
🔸 جنگ سال 1967 یک نقطه تحول مرکزی در موضعگیری یهودیانِ مذهبی در قبال صهیونیسم و اسرائیل به شمار میرود. زیرا تا سال 1967 «دولت اسرائیل» در بخشی از «سرزمین اسرائیل» برپا شد؛ یعنی به صورت دقیق در بخشی که در سنتِ یهودیان از جایگاه دینی مهمی برخوردار نبود. با این حال، پس از جنگ سال 1967 عملا تفاوت میان دو مفهوم مذکور یعنی «دولت اسرائیل» و «سرزمین اسرائیل» از بین رفت و میان «سرزمین اسرائیل» به عنوان یک مفهوم دینی و «دولت اسرائیل» به عنوان یک مفهومِ سیاسیِ سکولار، نوعی همگرایی ایجاد شد.
🔸 مرحله دیگری در تاریخ اسرائیل وجود دارد که نقش مهمی در ارتقاء جایگاه جریانِ دینی در آنجا داشته است. این مرحله همان مرحله به قدرت رسیدن حزب «لیکود» در سال 1977 است. حزب «لیکود» در شرایطی بر کرسی قدرت تکیه زد که پیش از آن حزب «کار» از سال 1948 (یعنی قریب به چند دهه متوالی) به صورت تقریبا مطلق بر حیات سیاسی در اسرائیل سیطره پیدا کرده بود.
برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
📚 پرونده: جامعه رژیم صهیونیستی به چه سمت و سویی می رود؟
بحران داخلی کم سابقه در رژیم صهیونیستی وارد مراحل پیچیده تری شده است. با برکناری گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مخالفت ها با عملکرد نتانیاهو و دولت وی گسترده تر شده است.
این اتفاقات، اما دارای لایه ای زیرین است که ریشه در جامعه رژیم صهیونستی و شکاف ها و تعارضات موجود در آن دارد. در این پرونده به این مباحث پرداخته شده است.
همزمان با تشکیل دولت راستگرا در رژیم صهیونیستی؛ شکاف سکولار- مذهبی به روایت آمار - محسن فائضی
تشدید بیسابقه تنشهای داخلی؛ آیا اوضاع داخلی در رژیم صهیونیستی به مرحله انفجار میرسد؟ - محسن محمد صالح، مرکز مطالعات الزیتونه
اختلافات سکولارها و مذهبیها در رژیم صهیونیستی؛ افزایش یک شکاف! - محسن فائضی
غلبه لیبرالیسم بر شریعتِ یهودی؛ چرا اسرائیل به بهشت همجنس بازان تبدیل شد؟ - میرفت عوف، الجزیره
اسرائیل و جنگ داخلی! آیا چنین گزینهای قابل تصور است؟ - ماجد عزام، عربی پست
مروری بر 20 سال افکار عمومی رژیم صهیونیستی - محسن فائضی
رژیم صهیونیستی دولت دینی یا سکولار؛ تفرقه و چنددستگی در صفوف مدعیان امت خدا ! - محمد محمود السید، ساسة پست
نتایج انتخابات 2022 و احزابی که آینده رژیم را می سازند - محسن فائضی
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
May 11
🇮🇶 پرونده: بیست سالگی سقوط صدام
1⃣ سایه طولانی جنگ عراق
لیندا رابینسون، اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا
✂ خلاصه متن
🔸 20 مارس 2003 وقتی به عنوان خبرنگاری که در حال پوشش عملیات نیروهای دریایی ایالات متحده و نیروهای ویژه لهستان در تهاجم به عراق بودم، در طوفان شنی شدید گرفتار شدم. در طول این دو دهه بیش از سی بار به عراق سفر کردم تا تلاش هایی که برای ایجاد ثبات در این کشور و ایجاد یک حکومت دموکراتیک انجام میپذیرد را بررسی کنم. در طول این مدت دو کتاب و چندین مقاله در مورد جنگ عراق نوشتم.
🔸 اگر هزینه های مجروحین در جنگ عراق را در نظر بگیریم، هزینه این جنگ 8 تریلیون دلار تخمین زده شده است؛ جنگی که در آن 300 هزار عراقی کشته شدند، بیش از 9 میلیون آواره داشته است و البته 4598 سرباز آمریکایی نیز در آن کشته شده اند
🔸 تصمیم به جنگ اولین و فاجعه بارترین اشتباه بود، اگرچه مجموعه ای از تصمیمات اشتباه بعدی اثر آن اشتباه را تا حد زیادی تشدید کرد. همانطور که بعداً مشخص شد، توجیه رفتن به جنگ بر اساس اطلاعاتی اندک و عمیقاً ناقص بود: صدام حسین سلاح کشتار جمعی نداشت!
برای مطالعه متن کامل کلیک کنید:
https://zaya.io/حمله_به_عراق
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
🕋 #ماه_امت
💠 مسجد امام حسین(ع) قاهره؛ مرکز جشنهای رمضانی مصر
مصطفی فتحی- رصیف 22
🔸 رسیدن به مسجد الحسین یا به قول مصریها «سیدنا الحسین» به آسانی ممکن است. کافی است به میدان معروف عتبه در قاهره بروید؛ آنجا با ماشینهای زیادی روبرو میشوید که رانندگانشان با صدای بلند فریاد میزنند «الحسین، الحسین» و این ماشینها با چند جنیه(واحد پول مصر) شما را به جایی میبرند که خیلیها آن را از برکات پیامبر(ص) میدانند.
🔸 این جا در روزهای ماه رمضان حال و هوای دیگری دارد. فانوس فروشان در همه جا پخش شده اند و تزئینات آویزان، دیدن آسمان را دشوار می کند. فانوسها تمام خیابانهای اطراف مسجد را پوشاندهاند و رستورانهای اطراف منوی غذایی خود را برای پذیرایی از روزه داران با خوشمزهترین غذاها در افطار و سحر آماده میکنند.
🔸 این مسجد دری دارد که به آن باب الاخضر(درب سبزرنگ) میگویند که بسیاری از مصریها قائل به برکتی خاص برای آن هستند. حاج رجب، مشهورترین فروشنده تسبیح بازار مسجد الحسین(ع) میگوید:« وقتی این در سبز رنگ را زیارت میکنید، احساس میکنید که روح حسین(ع) به استقبال شما آمده و به شما خوش آمد میگوید.»
برای مطالعه متن کامل کلیک کنید.
https://zaya.io/مسجدالحسین_قاهره
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 عرین الاسود
🔸 جوانان «عرین الأسود» معتقدند که تنها مواجهه مسلحانه با اسرائیل است که میتواند تکلیف صاحبانِ اصلی سرزمین فلسطین با اشغالگران را روشن کند. این جوانان بر این باورند که اسرائیل همچنان به ریختن خون فلسطینیان ادامه میدهد و نباید از مبارزه با آن دست کشید.
🔸 در همین ارتباط، در گزارش «حمایت از غیرنظامیان» که در روز 16 اکتبر سال جاری میلادی توسط سازمان ملل متحد منتشر شد، آمده است که دولت اشغالگر امسال بیش از 120 فلسطینی را کشته است. این بیشترین آمار جنایت در کرانه باختریِ اشغالی در طول حدود چند سال گذشته است.
🔸 گستردگی عملیاتهای «عرین الأسود» در کرانه باختری و نیز برخی عملیاتهای آن در قدس اشغالی در طول یک مدت زمان بسیار کوتاه، تهدید امنیتی بزرگی را برای اسرائیل به وجود آورد.
🔸مجریان عملیاتهای ضد اسرائیلی در گروه «عرین الأسود» به یک سلسله زنجیره فرماندهی واضح و آشکار مرتبط نیستند که بتوان از طریق اقدامات اطلاعاتی، آنها را به راحتی شناسایی کرد. از همین روی، مأموریت اسرائیل برای مقابله با «عرین الأسود» سخت است.
بخشی از مقاله : مقاومتِ فرازمانی … چرا اسرائیل از «عرین الأسود» هراس دارد؟
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 در مورد ماجرای فلسطین چه بخوانیم؟ چه ببینیم؟
محسن فائضی
🔸 هر آن چه از فلسطین و رژیم صهیونیستی لازم است بدانیم؛ اینجاست! در این بسته جامع و متنوع سعی کرده ایم تعدادی از بهترین کتابها، مستندها و فیلمهای تولید شده مرتبط با مساله فلسطین و رژیم صهیونستی را معرفی کرده و با تفکیکی کاربردی ارائه کنیم.
این بسته کامل مطالعاتی در 9 سرفصل ارائه شده است که عبارتند از:
1⃣ آشنایی با یهود
2⃣ آیین و تفکرات صهیونیسم
3⃣ روند شکل گیری و تاریخ رژیم صهیونیستی
4⃣ بافت اجتماعی و ساختار سیاسی رژیم صهیونیستی
5⃣ نظامی گری و جاسوسی در تاریخ اسرائیل
6⃣ زندگی فلسطینی
7⃣ جریان شناسی سیاسی- اجتماعی فلسطین
8⃣ غرب و اسرائیل
9⃣ ایران و مساله فلسطین
برای دانلود این کتابچه کلیک کنید.
https://zaya.io/سیر_مطالعاتی_فلسطین
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 19 فروردین ؛ سالگرد شهادت شهید سید محمد باقر صدر
از شعوبا در مورد شهید صدر بخوانید :
🔸 خاطراتی از شهید صدر؛ اگر میدانستم فلسفتنا انقدر معروف میشود به اسم خودم منتشر نمیکردم! - مصاحبه با آیت الله صالحی از شاگردان شهید و علمای شیعه افغانستان
🔸 شهید صدر چگونه میان «مسئله هویت» و «مسئله پیشرفت» جمع میکرد؟ - حیدر حب الله
🔸 بررسی دلایل نفوذ اندیشه شهید صدر در جهان اسلام؛ چرا اندیشه شهید صدر برخلاف سایر اندیشمندان شیعه در جهان اسلام نفوذ کرد؟ - امید موذنی، معاون پژوهشی پژوهشکده شهید صدر
🔸 شهید صدر در نگاه اندیشمندان غربی؛ مسیحیان از استدلالات شهید صدر استفاده میکنند
🔸 نگاهی به الگوی شهید صدر برای نزدیکسازی فقها و روشنفکران- حیدر حب الله
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠«قرقیعان» میراث فرهنگی کشور های خلیج فارس
🔸در اواسط ماه رمضان همه ساله، کودکان در بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس به مناسبت «قرقیعان» جشن میگیرند، روزی که در حقيقت تشویق برای روزه گرفتن نیمی از ماه رمضان و به عنوان انگیزه ای برای کودکان برای تکمیل روزه بقیه ماه است.
🔸به دلیل ارزش تاریخی این جشن، نهادهای مختلف کشورهای حاشیه خلیج فارس مشتاق شرکت در جشن و سازماندهی رویدادها و مهمانیهای آن هستند.
🔸در حال حاضر سازمانهایی جهت احیا فرهنگ و آداب رسوم ماه مبارک رمضان در این کشورها مشغول فعالیت هستند.
عربی بوست
🔰آخرین اخبار فرهنگی و اجتماعی کشورهای مسلمان در شعوبا پلاس:
@shoubaplus
شعوبا
💠شهید آوینی چگونه به جهان اسلام می اندیشید و چه می گفت؟ (بخش اول) یاسر عسگری ✂️برشهایی از متن: 🔹ا
💠 شهید آوینی چگونه به مسائل جهان اسلام می اندیشید و چه می گفت؟ (بخش دوم)
یاسر عسگری
✂ برشهایی از متن:
🔸 تأمل در شخصیت پیچیده سید جمال الدین اسدآبادی و تأثیرات او بر تاریخ و مردمانی که در ایران و افغانستان و عثمانی و مصر معاصر او بودند و از جمله میرزارضا کرمانی ـ که ناصرالدین شاه را کُشت ـ به روشنی نشان می دهد که بزرگترین مسأله ما در طول این یک قرن و نیم، نسبت دین با تمدن غرب و جستجوی آن هویت تاریخی است که باید با رجوع به آن، خود را از استحاله در تاریخ غرب حفظ می کردیم
🔸 وحدت سیاسی یا ملی پاکستان متکی بر وحدت و اشتراک زبان در ایالات و مناطق مختلف نیست. ضرورت ابداع زبان ساختگی و بدون تاریخ چون اردو در همین جاست: مشکلات ناشی از تعدد زبان در ایالات و مناطق مختلف پاکستان.
🔸 حال و هوای فیلم های تولید داخلی پاکستان آنچنان که از تصاویر برمی آید همان است که پیش از انقلاب، بر پرده سینماهای لاله زار و استانبول می یافتی، زن هایی جاهل پسند، کوتاه و خِپله که می رقصد، یک آرتیست به همان خوش تیپی فردین و ناصر ملک مطیعی و بیک ایمانوردی و سعید راد و یک غول نخراشیده و نتراشیده در نقش رئیس دزدها، شخصیت مقابل و معارض با آرتیست فیلم، در یک داستان عشقیِ عاطفی پُرحادثه و فول اَکشن، همراه با لودگی و مَسخرگی یک دلقک استاندارد، یعنی همین فرمول مشهور عشق مجازی و خشونت و سکس و اکشن و حادثه و عاطفه و لودگی، منتها با خصوصیتی اخذ شده از فرهنگی سنتی.
برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 حماس دنبال ماجراجویی و نجات نتانیاهو یا تضعیف بازدارندگی تل آویو ؟
محسن فائضی
🔸 این جملات را از دکتر زید آبادی از تحلیل گران به نام مسئله فلسطین در ایران بخوانید:
⬅ "شلیک چند راکت از خاک لبنان به شمال اسرائیل از طرف حماس نامش مقاومت نیست؛ اقدامی در جهت نجات کابینه نژادپرست و افراطی بنیامین نتانیاهو از مهلکه است! تاریخ فلسطین نشان میدهد که این ترقهبازیهای کماثر کمکی به رفع اشغال و یا کاهش درد و رنج مردم فلسطین نمیکند"
❓ اما آیا واقعا حوادث هفته اخیر ترقه بازی بود؟ یا نتانیاهو را از مشکلات داخلی نجات داد؟
🔸 برای پاسخ به این پرسش، در این یادداشت کمی به حوادث قبل و بعد حملات منتسب به حماس از لبنان و جولان به سرزمین های اشغالی و واکنش رژیم صهیونیستی و شخصیت های مهم تل آویو پرداخته ایم.
برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 بسته مستند فلسطین
عصر روز قدس را به مشاهده مستندی در مورد فلسطین سپری کنیم :
🔸 فلسطینیان داخل سرزمینهای اشغالی یا عرب های 48
🔸 روابط با ایران هرگز لحظهای قطع نشد؛ فیلم کامل مصاحبه خالد مشعل با شبکه الجزیره
🔸 مستند: فتحی شقاقی؛ موسس جهاد اسلامی فلسطین
🔸 مستند: جنگ شش روزه 1967
🔸 مستند: دره اردن؛ طمع اسرائیل به خاکی حاصلخیز
🔸 مستند: جنبش فتح فلسطین
🔸 مستند: یاسر عرفات
🔸 مستند: سلاح مقاومت فلسطین
🔸 مستند: حماس در عربستان سعودی
🔸 مستند: ادوارد سعید؛ اندیشمند نام آشنای فلسطینی
🔸 مستند «روزهایی در اردوگاه»؛ نگاهی به زندگی فلسطینیان در اردوگاههای لبنان
🔸 مستند «اسرائیل، شکاف از درون»، روایت درگیری افراطیون یهودی با مردم و دولت اسرائیل
برای مشاهده، روی عنوان هر مستند کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
May 11
💠 درامی که درد و رنجهای «مو» فلسطینی را با رویکرد کمدی روایت میکند
مها شهوان - نون بوست
✂️ برشهایی از متن
◽️ «نِتفلیکس» (پلتفرم و شرکت تولیدکننده محتوای آمریکایی) سریال تلویزیونی و کُمدی «مو» (Mo) را پخش کرده است. «محمد عامر» شخصیت قهرمان این سریال است و در آن به روایت قصه یک پناهجوی فلسطینی که در شهر «هیوستون» آمریکا زندگی میکند، میپردازد.
◽️ سریال «مو» (Mo) روایتکننده زندگی روزانه یک جوان پناهجوی فلسطینی به نام «محمد» است. در آمریکا او را «مو» و در خانه «حمودی» صدا میکنند.
◽️ مادر مو علیرغم مهاجرتش توانست عادات و سنتهای خود را حفظ کند. او مدام مراقب فرزندانش است تا مبادا گرفتار محرّمات شوند. قهرمان سریال برادری دارد که از بیماری اوتیسم رنج میبرد. خواهرش نیز علیرغم مخالفت خانوادهاش با یک مَرد کانادایی ازدواج کرده است که بتواند تابعیت کانادا را بگیرد.
◽️ بسیاری از فلسطینیان به این سریالِ درام کمدی واکنش مثبت نشان دادند و آن را برگرفته از واقعیت زندگی اجتماعی خود در آمریکا و کشورهای اروپایی دانستند. آنها معتقدند که این سریال، تلاششان برای دستیابی به یک تابعیت خارجی را به خوبی به تصویر کشیده است.
◽️ منتقدان می گویند باید به این مسئله توجه داشت که وجود محتوای عربی در پلتفرم «نتفلیکس» اصلا به این معنا نیست که این شرکت، مسئله فلسطین را در زمره اولویتهای خود قرار داده و یا حتی به همبستگی با آن میپردازد.
🔖 2100 کلمه
⏰ زمان مطالعه: 10 دقیقه
📌 برای مطالعه متن این یادداشت کلیک کنید.
https://zaya.io/سریال_نتفلیکس_مو
⬅️ شعوبا
@shouba
💠 ماجرای «اصحاب القضية» چیست؟ چرا مقتدی صدر فعالیتهای جریان صدر را متوقف کرد؟
علیرضا مجیدی - کارشناس مسائل عراق
📍 دستور مقتدی صدر برای تعلیق کلیه فعالیتهای جریان تحت زعامت وی، باعث شگفتی بسیاری از ناظران شده است. ما طی چهار بند، این دستور را تحلیل و پیامدهای آن را بررسی کردهایم.این چهار بند عبارتند از:
1️⃣ پیام جنجالی مقتدی؛ تعلیق کلیه فعالیتهای جریان صدر
2️⃣ «اصحاب القضية» چه کسانی هستند؟
3️⃣ رفتار مقتدی را باید در چه چارچوبی تحلیل کرد؟
4️⃣ تحولات میدانی بعدی چه خواهد بود؟
برای تشریح هر کدام از بندهای فوق، مطالب بعدی را ملاحظه بفرمایید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
💠 ماجرای «اصحاب القضية» چیست؟ چرا مقتدی صدر فعالیتهای جریان صدر را متوقف کرد؟ علیرضا مجیدی - کارشنا
#️⃣ قسمت اول
💠 ماجرای «اصحاب القضية» چیست؟ چرا مقتدی صدر فعالیتهای جریان صدر را متوقف کرد؟
🔸 پیام جنجالی مقتدی؛ تعلیق کلیه فعالیتهای جریان صدر شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان، همزمان با برپایی مراسم شبهای قدر در سرتاسر جنوب عراق، مقتدی صدر با صدور اطلاعیهای اعلام کرد کلیه فعالیتهای جریان صدر به مدت حداقل یک سال به حالت تعلیق درمیآید.
🔸 مقتدی علت این کار را حضور «اصحاب القضية» و «فاسدین» در جریان صدر خواند.
🔸 او در همین راستا، پایان اعتکاف مسجد کوفه را اعلام کرد. یعنی دقیقا در شب قدر و اوج مراسم اعتکاف مسجد کوفه، پایان این برنامه اعلام شد!این همه ماجرا نبود! رهبر جریان صدر، پررنگترین المانهای مذهبی اجتماعی جریان صدر را نیز تعطیل کرد! حتی مزار پدرش نیز تا پایان عید فطر تعطیل شد.
🔸 این یعنی مهر «توقیف موقت» بر جدیترین یادگار پدر؛ آن هم در پیامی که صراحتا نوشته: «برای اعلام برائت خود [از اصحاب قضیه و فاسدین] در برابر خدا و پدر خود.» بلافاصله مقتدی صدر توقف حساب شخصی خود را اعلام کرد. به فاصله چند دقیقه، حساب وزیر و سخنگوی آن یعنی «صالح محمد العراقی» هم پایان فعالیت خود را اعلام کرد و این موج دومینووار به بقیه رسانههای این جریان نیز رسید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba