❌ترامپ در کتاب آمریکای زمینگیر میگوید: ایران تا زمانی که متعصبان مذهبی بر آن حاکم باشند، ملتی قدرتمند است. مادامی که این افراد در قدرتند، ایران دشمن ما و تهدیدی برای موجودیت اسرائیل است.
آمریکای زمینگیر، ترامپ، ص۵۶
🔍مجید سهیلی مهر
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @SIASILAND
🔴 امنیت اقتصادی نه اقتصاد امنیتی
🔹رسیدن به امنیت اقتصادی برای همه ی کشورها مهم است.
🔹بسیاری از کشورهای در حال توسعه همواره سعی می کنند تا بر اساس شاخص های اقتصادی کشورهای توسعه یافته رفتار کنند تا به امنیت اقتصادی که همان تامین کالاهای مورد نیاز جامعه و بالا بردن سطح رفاه مردم است دست یابند.
🔹کشور های توسعه یافته نیز که همواره کسب منفعت خود را در استفاده از منابع اقتصادی کشور های دیگر می بینند با استفاده از منابع این کشورها سطح امنیت اقتصادی خود را ارتقا می دهند و در کشور مقابل امنیت اقتصادی ناپایدار و مشروط بر روابط دو کشور ایجاد می کنند.
🔹در اصطلاح به این گونه از روابط اقتصادی که هم اکنون تعداد زیادی از کشورهای جهان سوم گرفتار آن هستند "اقتصاد امنیتی" گفته می شود.
🔹اقتصاد امنیتی یک اقتصاد متزلزل است چرا که با اندک خشم و ناراحتی کشورهای توسعه یافته بهم میریزد و بنابراین کشور ضعیف تر مجبور است تمام دستورات آنها را اجرا کند.
🔹آنچه از مذاکرات برای ما باید حاصل شود یک توافق کامل و جامع است که مقدمه ی امنیت اقتصادی ما شود نه اینکه باعث وابستگی بیشتر شود و هراس از خروج کشورهای غربی از تعهداتشان را به همراه داشته باشد.
🔹اقتصاد درون زا به دنبال امنیت اقتصادی بدون شرط است نه یک اقتصاد امنیتی و مشروط لذا برای رسیدن به اقتصاد پایدار و مطلوب تن دادن به هر نوع مذاکره ای با هدف گشایش اقتصادی که اقتصاد امنیتی است اشتباه است و تبعات آن ریشه دارتر شدن مشکلات اقتصادی است.
✍جهانگیری
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @SIASILAND
هاآرتص: ترامپ، نتانیاهو را برکنار میکند
نویسنده صهیونیستی در مقالهای در روزنامه هاآرتص نوشت:
🔹رئیس جمهور منتخب آمریکا علیرغم دوستی با نتانیاهو، هیچ فرصتی را برای برکناری او از دست نخواهد داد زیرا هزینه «حفاظت و صیانت» از نتانیاهو بسیار بالاست.
@siasiland
فدراسیون روسیه و مسئولیت محافظت از کلاهکهای هستهای در حین جنگ
#جنگ_اوکراین_روسیه
#بحران_اوکراین
#اروپا
#سلاحهای_هستهای
#سلاحهای_کشتار_جمعی
در سال 1991، زمانی که فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی قریبالوقوع به نظر میرسید، کنگره ایالات متحده برنامه کاهش تهدید تعاونی را تأسیس کرد که هدف آن کمک به روسیه برای حفظ زرادخانه هستهای عظیم شوروی متشکل از 30000 کلاهک هستهای است که به ارث رسیده بود. از آنجایی که این مکانهای ذخیرهسازی دیگر تحت نظارت دولت پلیس شوروی نبودند، مکانهای آنها دیگر مخفی نبود، تجهیزات امنیتی کمی داشتند یا اصلاً نداشتند، و نگهبانان آنها حقوق دریافت نمیکردند. با کمک CTR، روسیه تعداد کلاهکهای خود را کاهش داد و زرادخانه خود را در 42 انبار موجود که مجهز به ویژگیهای امنیتی مدرن بودند، تثبیت کرد. کلاهکها در سه نوع مکان امن بودند: 12 مکان مرکزی بزرگ که صدها کلاهک استراتژیک و غیراستراتژیک را در خود جای داده بودند. 30 انبار کوچکتر در مجاورت پایگاههای نظامی که دهها کلاهک را که میتوانستند روی موشکها، زیردریاییها، کشتیها یا هواپیماهای پایگاهها نصب کنند، ذخیره میکردند و سه نقطه انتقال ریلی که در آن کلاهکها میتوانند به و از قطار به کامیون منتقل شوند. کلاهکهای روسی اغلب برای بررسی های تعمیر و نگهداری و ایمنی جابه جا میشوند، بنابراین این نقاط انتقال تقریباً همیشه دارای کلاهک هستند - و این نقاط انتقال ریلی جایی هستند که کلاهکها آسیب پذیرتر هستند، زیرا در پناهگاههای امن قرار ندارند.
✍ میثم رحیمی
@siasiland
سیاست بدون خط خوردگی
#قفقاز #آذربایجان #جمهوری_اسلامی_ایران
چالشها و فرصتهای ابتکار ایرانی کریدور ارس
قفقاز جنوبی از ابعاد مختلف مورد توجه کشورهای منطقه کنشگران منطقهای و فرامنطقهای است. یکی از مهمترین ابعاد ژئوپلیتیکی این منطقه کوچک موقعیت ترانزیتی آن در اتصال شرق غرب و شمالی و جنوب و اتصال منطقه خزر به دریای سیاه است. در همین چارچوب کنشگران مختلف با نظر داشت. اهداف، منافع و اولویتهای خود ابتکارهای مختلف حمل و نقلی را در این جغرافیای کوچک طرح و پیگیری کردهاند. اتحادیه اروپا تراسیکا را ترکیه کریدور میانی را روسیه کریدور شمال و جنوب را، و چین ابتکار کمربند و جاده را طرح و پیگیری میکنند. جغرافیای ایران در کنار قفقاز جنوبی باعث شده است که در کریدورهای شرق به غرب با هم رقیب باشند. به همین دلیل، بیشتر سرمایه گذاری ایران بر کریدور شمال و جنوب با همراهی روسیه و هند از دریای کاسپین و قفقاز جنوبی است. اما در سالهای اخیر تهران برای مقابله با تغییرات ژئوپلیتیکی در قفقاز با محوریت ترکیه و جمهوری آذربایجان ابتکاری شرقی غربی را به نام کریدور ارس برای اتصال جمهوری آذربایجان به نخجوان و ترکیه مطرح کرده است. هدف ایران در سی سال اخیر تبدیل مسیر مورد استفاده جمهوری آذربایجان برای اتصال به نخجوان و به کریدور بینالمللی برای استفاده روسیه، ترکیه، چین و اتحادیه اروپا و جلوگیری از مسدود شدن مرز خود با ارمنستان بوده است. در صورت سرمایه گذاری لازم در زیرساختهای ریلی و جاده ای، مدیریت روابط با غرب و کاهش تنشها همچنین توجه به منافع همه کنشگران دخیل کریدور ایرانی ارس شاخۀ مهمی از کریدور شرق به غرب برای استفاده چین، روسیه، جمهوری آذربایجان، ترکیه و اتحادیه اروپا ممکن است عمل کند. به همین واسطه، رشد و توسعه مناطق مرزی به ویژه منطقه آزاد ارس را در پی خواهد داشت.
✍ علیرضا زمانیان
@siasiland
🔴 یک سرباز اسرائیلی در واکنش به پاسخ شهروندان هلندی به تخریب اموال عمومی توسط هواداران گروهک مکابی در آمستردام نوشت: زنان و کودکان غزه بهای آن را پرداخت می کنند!
@siasiland
بازگشت مجدد دونالد ترامپ به صحنه ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا
#دونالد_ترامپ
#ریاست_جمهوری_آمریکا
#ایالات_متحده_آمریکا
#افول_نظم_لیبرال
#رصد_اندیشکده
شورای روابط روابط خارجی ایالات متحده آمریکا در مقالهای مینویسد؛ در دولت آینده ترامپ، هنوز هم جمهوری خواهان متعارفی وجود خواهند داشت که به دنبال یک فرصت شغلی برای یک بار در زندگی هستند و مایلند در صورت مخالفت با ترامپ، خطر خودسوزی را که ممکن است برایشان پیش بیاید، به خطر بیاندازند. هیچ کس نباید خدمات آنها را تحقیر کند، زیرا بدون آنها، ترامپ بهترین رئیس جمهور ممکن نخواهد بود. همچنان ایدئولوگهایی وجود خواهند داشت که فکر میکنند استراتژی درستی را برای دنبال کردن میدانند و معتقدند که میتوانند ترامپ را به سمت انجام کاری هدایت کنند که آنها آن را درست میدانند - به عنوان مثال، رها کردن اوکراین به غارتهای ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و در عین حال تشدید بازدارندگی آمریکا از چین، رویکردی که ممکن است در یک سمینار دانشگاهی یا مقاله روزنامه هوشمندانه به نظر برسد، اما احتمالاً در زندگی واقعی کارساز نخواهد بود. و به لطف بنیاد هریتیج و مؤسسه First America، عوامل هرج و مرج زیادی وجود خواهند داشت که برای آنها تخریب سیستم موجود سیاست گذاری امنیت ملی، که منافع آمریکا را برای 80 سال حفظ کرده است.
✍ تحقیق و ترجمه: میثم رحیمی
@siasiland
رویترز: میانجیگری قطر در پرونده آتشبس غزه متوقف میشود
رویترز:
🔹️قطر میانجیگری در پرونده آتشبس در غزه را متوقف خواهد کرد.
🔹️این میانجیگری در مذاکرات تا زمانی متوقف خواهد بود که حماس و رژیم صهیونیستی، تمایل صادقانهای برای بازگشت به میز مذاکرات نشان دهند.
@siasiland
برگزاری نشست مشترک سران قوا
🔹نشست مشترک سران قوا به میزبانی رئیسجمهور در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
@siasiland
#فرهنگ_شهادت _طلبی
شهادت عزیزترین نوع حیات و عالی ترین نوع عروج و باعزت ترین نوع مرگ است، این شهادت و فرهنگ شهادت طلبی ست که حافظ مکتب تشیع است و با گذشت بیش از ۱۴۰۰ سال باعث حفظ مکتب تشیع و تشکیل نظام جمهوری اسلامی شده است.
فرهنگ ایثار و شهادت تمام شدنی نیست، کهنه نمی شود و تا زمانی کفر هست مبارزه هست و تا زمانی مبارزه هست فرهنگ شهادت طلبی هست. در طول تاریخ مجاهدان و رزمندگان زیادی در صف اول میدان مبارزه با کفر بودند و جان و مال و خانواده خود را کف دست گرفته و سینه چاک در این پیکار جنگیدند. شهامت و شجاعت در سایه ی شهادت طلبی معنا می یابد وگرنه ترس و واهمه شخص را از شهادت طلبی دور می کند.
عصاره فرهنگ ایثار و شهادت از خود گذشتگی و اخلاص و آزاد منشی و شجاعت است. امثال شهیدان حاج قاسم و اسماعیل هنیه و یحیی سنوار و امیر عبداللهیان زاده ی مکتب شهادت طلبی و ایثار بودند و این تفکر را به محور مقاومت و جوانان امروز تزریق کردند لذا امروز می بینیم دهه نودی ها و هشتادی ها و هفتادی ها در صف شهادت ایستاده اند و در محور مقاومت در داخل و خارج برای ریشه کن کردن رژیم منحوس اسراییل شبانه روز تلاش می کنند.
◇• خدای متعال در رابطه با شهادت میفرماید: «إِنَّ الله اشْتَرَى مِنَ الْمُؤْمِنِینَ أَنفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ الله فَیَقْتُلُونَ وَیُقْتَلُونَ» آنچه در برابر مجاهدت در راه خدا وجود دارد و خدای متعال در مقابل تقدیم کردن و روی دست گرفتن جان و مال در راه خدا قرار داده، بهشت است، رضای خدا است.
۱۳۹۷/۱۲/۱۹
✍جهانگیری
@siasiland
⁉️ کدام رئیسجمهور آمریکا بیشترین تحریمها را علیه ایران وضع کرد؟
@siasiland