💠 پرسش| این صحبت که #امام_حسین علیه السلام در جنگ با ایرانیان حضور داشته اند، صحیح است؟
✅ پاسخ: در منابع معتبر اولیه تاریخی و همچنین منابع متأخر از حضور امام علی علیهالسلام در فتح ایران هیچ گزارشی وجود ندارد، اما درباره حضور امام حسن و #امام_حسین علیهماالسلام برخی از منابع مانند طبری (1) و بلاذری (2) به حضور ایشان در فتح ایران اشارهکردهاند؛ اما این گزارشها از جهات مختلف مخدوش است از جمله اینکه:
1. در تاریخ خلیفه بن خیاط و یعقوبی که هر دو مقدم بر طبری هستند اسمی از حضور امام حسن و #امام_حسین علیهماالسلام در فتح ایران نیامده است.
2. از این گزارشها به دست میآید که فتح ایران(آغاز جنگ از زمان ابوبکر و اوج آن در زمان خلیفه دوم بود) در زمان عثمان انجامشده است و زمان عثمان زمانی بوده که حضرت علی علیهالسلام در بسیاری از موارد تقیه نمیکردند و در حد مشاوره نیز به عثمان کمک نمیکردند تا چه رسد به اعزام فرزندان خودشان به جنگها.
3. در جنگ صفین وقتی امام حسن علیهالسلام به میدان رفت امام علی فرمودند: از طرف من جلوی این جوان را بگیرید تا با مرگش پشت مرا نشکند که من از رفتن این دو (امام حسن علیهالسلام و #امام_حسین علیهالسلام) به میدان نبرد دریغ دارم تا مبادا با مرگ آن دو، نسل رسول خدا صلیالله علیه واله و سلم قطع شود.(3)
چگونه امکان دارد با چنین اکراهی حضرت حاضرشده باشند فرزندانشان فرسنگها دورتر برای جنگ بروند آنهم در زمان عثمان!
4. بلاذری به حضور حسنین علیهماالسلام در فتح ایران با تعبیر «یقال» (گفته میشود) اشارهکرده است. به کار بردن فعل مجهول نشانگر عدم اعتماد نویسنده به این گزارش است.(4)
5. ناقل روایت طبری، علی بن مجاهد است که هر فردی ضعیف و کذاب بوده و اعتباری در نقل آن نیست.(5)
درنتیجه دلیل معتبر و موجهی بر حضور اهلبیت در فتح ایران وجود ندارد و گزارشهای موجود نیز ضعیف هستند.
پی نوشت ها:
1. طبری، تاریخ الطبری، ج4، ص 269.
2. بلاذری، فتوح البلدان، ص 326.
3. طبری، تاریخ طبری، ج 4 ص 440؛ ابن صباغ مالکی، الفصول المهمه، ص 82، ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه ج 1 ص 244.
4. بلاذری، همان.
5. الجرح و التعدیل، ابوحاتم رازی، ج ۶، ص ۲۰۵
🆔 @smht11014
💐 ولادت حضرت امام "محمد باقر(ع)" (57 ق)
✍ حضرت امام محمد باقر(ع) امام پنجم شيعيان در در سال 57ق، در مدينه به دنيا آمد. مادرش، فاطمه معروف به ام عبداللَّه، مي باشد. ابوجعفر كنيه ي ايشان و باقر و باقرالعلوم نيز از القاب آن حضرت مي باشند. سن آن حضرت 57 سال و مدت امامتش 19 سال و اندی ذکر شده است.
✅ وليد بن عبدالملك، سليمان بن عبدالملك، عمر بن عبدالعزيز و هشام ابن عبدالملك در زمان حيات آن امام همام حكومت مي كردند. اولاد آن حضرت را پنج پسر و دو دختر نقل كرده اند.
✅ در زمان امام باقر(ع) علي رغم هرج و مرج موجود به جهت تغيير حاكميت اموي به عباسي، زمينه اي براي قيام عليه دستگاه جور فراهم نبود. با اين حال، قيام عِلمي ممكن بود. امام باقر(ع) در آن دوران، مطالب علمي و اسلامي را بازگو مي كرد و چنان در بسط علوم متبحّر بود كه به باقرالعلوم يعني شكافنده ي دانش ها، معروف گرديد.
✅ اين تلاش مقدس به حدي بود كه شيخ مفيد آن را منحصر به فرد مي داند و ميزان ظهور علوم دين، آثار و سنت و علوم قرآن، تاريخ و فنون آداب را در اين زمان، بي نظير توصيف مي كند. اگر به روايات شيعه رجوع كنيم، خواهيم ديد كه بيشترِ آنها از امام باقر و امام صادق عليهماالسلام است، زيرا امامانِ ديگر، مانند آن دو بزرگوار، براي نشر حقايق مجال نيافته اند.
💠اثرات بسيار خطرناك گناه بر روح و جان انسان
🌷 قَال الباقر علیه السلام: إِنَّ لِلَّهِ عُقُوبَاتٍ فِي الْقُلُوبِ وَ الْأَبْدَانِ ضَنْكٌ فِي الْمَعِيشَةِ و َوَهْنٌ فِي الْعِبَادَةِ و َمَا ضُرِبَ عَبْدٌ بِعُقُوبَةٍ أَعْظَمَ مِنْ قَسْوَةِ الْقَلْبِ؛
🌹 امام باقر علیه السلام فرمودند: گناه باعث:
1⃣ تنگى و ناخوشايندى زندگى
2⃣ سستى و بى حالى در عبادت
3⃣ قساوت قلب و سنگدلى مى شود كه هيچ ضربه و ضررى خطرناك تر و بيچاره كننده تر از سنگدلى نيست.
📚 بحارالانوار، ج، 75، ص، 176
#احکام
📚 ادرار بچه شیرخوار
💠 سؤال: آیا #ادرار بچه #شیرخوار #نجس است؟
جواب: ادرار بچه شیر خوار نجس است و در این حکم بین دختر و پسر تفاوتی نیست.
#احكام_نجاسات
#بول_بچه_شيرخوار
🆔 @leader_ahkam
🆔 @smht11014
❇️ ویژگی های منحصر به فرد امام حسین (ع) از زبان پیامبر(ص)
✍ در مورد خصائص سیدالشهدا(ع) روایتی از پیامبر اکرم(ص) آمده است که سه ویژگی، مختص آن حضرت است. بر اساس این سه ویژگی، امام حسین(ع) با دیگر اهل بیت و معصومین متمایز شده است.
✅ ۱- یکی «الشِّفَاءَ فِي تُرْبَتِهِ» است. که در تربت مضجع شریف امام حسین(ع) شفا قرار داده شده است. خوردن خاک حرام است ولی تربت سیدالشهدا به میمنت آن حضرت و مبارکی و تبرک ایشان نه تنها حرام نیست بلکه خوردن آن مستحب است.
✅ ۲- دومین خصوصیت «وَ إِجَابَةَ الدُّعَاءِ تَحْتَ قُبَّتِهِ» است که دعا زیر قبه امام حسین(ع) مستجاب است. لذا فرمودند: وقتی به آنجا مشرف شدید حاجات خود را طلب کنید. طبق این فرمایش نبوی یکی از جاهایی که دعا مستجاب است همین زیر قبه امام حسین(ع) است.
✅ ۳- سومین ویژگی که رسول اکرم(ص) در خصوص امام حسین(ع) فرموده است، عبارت است از: «وَ الْأَئِمَّةَ مِنْ ذُرِّيَّتِهِ» یعنی ائمه بعد از امام حسین(ع) همه از اولاد آن حضرت هستند. لذا امام زمان هم که می خواهند خود را معرفی کنند می فرمایند: من نهمین فرزند از نسل حسین(ع) هستم.
--------------------
📚 بحارالانوار: ج۴۳، ص۲۴۸
#حدیث
🏴قال الإمام الصادق عليه السلام:
اِنهَزَمَ النّاسُ يَومَ اُحُدٍ عَن رَسولِ اللّه ِ صلي الله عليه و آلهفَغَضِبَ غَضَبا شَديدا ، قالَ : وكانَ إذا غَضِبَ انحَدَرَ عَن جَبينِهِ مِثلُ اللُّؤلُؤِ مِنَ العَرَقِ ، قالَ : فَنَظَرَ فَإِذا عَلِيٌّ عليه السلام إلى جَنبِهِ فَقالَ لَهُ : اِلحَق بِبَني أبيكَ مَعَ مَنِ انهَزَمَ عَن رَسولِ اللّه ِ . فَقالَ : يارَسولَ اللّه ِ ، لي بِكَ اُسوَةٌ . قالَ : فَاكفِني هؤُلاءِ فَحَمَلَ فَضَرَبَ أوَلَّ مَن لَقِيَ مِنهُم . فَقالَ : جَبرَئيلُ عليه السلام : إنَّ هذِهِ لَهِيَ المُؤاساةُ يا مُحَمَّدُ . فَقالَ : إنَّهُ مِنّي وأ نَا مِنُه . فَقالَ جَبرَئيلُ عليه السلام : وأ نَا منِكُما يا مُحَمَّدُ . فَقالَ أبو عَبدِ اللّه ِ عليه السلام : فَنَظَرَ رَسولُ اللّه ِ صلي الله عليه و آلهإلى جَبرَئيلَ عليه السلام عَلى كُرسِيٍّ مِن ذَهَبٍ بَينَ السَّماءِ وَالأَرضِ ، وهُوَ يَقولُ : لا سَيفَ إلاّ ذُو الفَقارِ ولا فَتىً إلاّ عَليٌّ .
▪️امام صادق علیه السلام می فرمایند:
در روز نبرد اُحُد ، مردم از اطراف پيامبر صلي الله عليه و آله گريختند . پيامبر خدا به شدّت خشمگين شد و هرگاه خشمگين مى شد ، از گونه هايش عرق ، مانند مرواريد ، فرو مى ريخت . آن گاه پيامبر صلي الله عليه و آله نگاه كرد و على عليه السلام را در كنار خود ديد . به وى فرمود : «تو هم به [آن دسته از] برادرانت كه از پيامبر خدا گريختند ، بپيوند» . على عليه السلام گفت : اى پيامبر خدا! تو برايم الگو هستى . پيامبر صلي الله عليه و آله فرمود : «پس مرا از شرّ اينها در امان بدار» . على عليه السلام بر آنان يورش بُرد و به نخستين كسى كه از دشمن ديد ، ضربتى زد . جبرئيل عليه السلام گفت: اى محمّد! اين همان مُواسات (از خود گذشتگى/فداكارى) #مواسات به معناى آن است كه كسى ، ديگرى را در مال و جان ، همچون خويشتن بشمارد (ر . ك : لغت نامه دهخدا ، ذيل «مواسات») . است .
پيامبر صلي الله عليه و آله فرمود : «او از من است و من از اويم» . جبرئيل عليه السلام هم گفت : و من از شمايم ، اى محمّد!
امام صادق عليه السلام فرمود : «پيامبر صلي الله عليه و آله به جبرئيل عليه السلام نظر افكند كه بر تختى طلايى ميان آسمان و زمين نشسته و مى گويد: "#شمشيرى جز #ذوالفقار و جوان مردى جز #على نيست"» .
الكافي : ج 8 ص 110 ح 90 .