ساده زیستی امام خمینی
برای هریک از صورت و دستها فقط یک مشت آب
من وضو گرفتن امام خمینی(ره) را دیده ام ،درست مثل وضوی پیغمبر اکرم(صلی ا... علیه وآله وسلم) که در اخبار ذکر شده است که برای هریک از صورت و دستها فقط به یک مشت آب، اکتفا می کردند و با یک مرتبه شستن،وضو می گرفتند. امام (ره)در مقام فتوا هم برخلاف بسیاری از مجتهدین،می فرمودند:بیش از یک مرتبه شستن، استحباب ندارد و افضلِ وضوها،وضوی پیغمبر(ص) است که با یک مشت آب و یک مرتبه شستن، وضو می گرفتند.
آیت ا...قدیری(از کتاب«برداشت هایی از سیره امام خمینی»ج2،ص108)
درفاصلة بجا آوردن اعمال وضو،شیر آب را می بستند
من بارها ناظر وضو گرفتن امام خمینی(ره) بوده ام و دیده ام که ایشان درفاصلة بجا آوردن اعمال وضو،شیر آب را می بندند و در موقع لزوم، دوباره باز می کردند تا مبادا آب اضافی از شیر، خارج شود.گاهی می دیدم که اگر آقا ،آب می خوردند، باقیماندة آب لیوان را خـالی نمی کردند بلکه کاغـذی روی آن می گذاشتند تا بعـدا از آن اسـتفاده کنند؛ برای امام (ره)، ماندن و گرم شدن آب مساله ای نبود.
مرضیه حدیده چی(از کتاب«برداشت هایی از سیره امام خمینی»ج2،ص108)
امام در خانه اجاره ای نجف مانند سایر طلاب معمولی زندگی کرد. بارها نزدیکان خواستند یک کولر بر یکی از اتاق ها نصب کنند، اما امام(ره) با لحن شدید فرمود: "شما دست به یکی کردید تا مرا جهنمی کنید." و مانع از این کار شد. تا اینکه پس از چند سال، دیگر به اصرار زیاد برخی اعاظم قبول کردند یک پنکه در آن گذاشته شود.
اتاق بیرونی حضرت امام (ره)با زیلوهای فرسوده پوشیده شده بود. یک وقت برخی نزدیکان عرض می کنند: "این ها مناسب منزل شما نیست اجازه بدهید آنها را تعویض کنیم." امام(ره) در جواب می فرماید: "مگر منزل صدر اعظم است؟!" و اجازه تعویض نمی دهد.»
(خاطرات آیت الله مسلم ملکوتی، چاپ مرکز اسناد انقلاب اسلامی، صفحه ۱۸۵)
امام(ره) نسبت به اسراف ،خیلی حساس بودند؛ مثلا اگر شیر آبی چکه می کرد، تحمل نمی کردند و با زنگی که نزدیک ایشان بود خبر می کردند که بیایید این شیر را درست کنید که آب هدر نرود.
سیدرحیم میریان(از کتاب«برداشت هایی از سیره امام خمینی»ج2،ص107)
*آزمون دکتر فیل مک گرا*
http://www.ravanyar.com/FunnyTests/personality/DrPhils/default.asp .
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸اگر همدیگر را دوست ندارید به جایی نمی رسید🔸
اگر همدیگر را دوست ندارید به جایی نمی رسید ... توصیه می کنم که همدیگر را دوست بدارید و این را به عنوان یک #اصل برای خودتان قرار دهید. جدی بگیرید.
🌹
✨محبّت و دوست داری همسر با نماز شب
زنی به خدمت حضرت صادق علیه السلام آمد و عرض کرد: ای پسر پیغمبر! شوهرم مرا دوست نمی دارد. چه کنم؟
حضرت فرمود؛ «عَلَیک بصلوة اللّیل» بر تو باد نماز شب (یعنی برو نماز شب بخوان).
پس از چندی، زن به خدمت حضرت رسید و تشکر کرد و گفت: شوهرم از آن وقت هیچ کس را به اندازه من دوست نمی دارد.
پس آن حضرت فرمود: خدا رحمت کند زنی را که سحر برخیزد و شوهرش را بیدار کند. و همچنین مردی که برخیزد و زنش را بیدار کند و نماز شب بخوانند.
📚قیامت و قرآن، ص 157.
✍💎
👩👩👧👧ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻪ #ﻭﺍﻟﺪﯾﻦ
👈ﺭﺍﺑﻄﻪ ﺭﻓﺘﺎﺭ #ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺑﺎ ﺗﺮﺑﯿﺖ #ﻣﺎ👉
ﺭﻭﺍﻧﭙﺰﺷﮑﺎﻥ ﻣﻌﺮﻭﻑ ﻣﯽﮔﻮﯾﻨﺪ
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ ﺧﯿﻠﯽ #ﺩﺭﻭﻍ ﻣﯿﮕﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﺧﯿﻠﯽ ﺑﻬﺶ #ﮔﯿﺮ ﻣﯿﺪﯼ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﺍﻋﺘﻤﺎﺩﺑﻨﻔﺲ ﻧﺪﺍﺭﻩ؟
ﺯﯾﺮﺍ #ﺗﺸﻮﯾﻘﺶ ﻧﻤﯽﮐﻨﯽ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﮐﻢﺣﺮﻓﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﺑﺎﻫﺎﺵ ﺣﺮﻑ #ﻧﻤﯿﺰﻧﯽ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﺩﺯﺩﯼ ﻣﯿﮑﻨﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﺑﺬﻝ ﻭ #ﺑﺨﺸﺶ ﺭﻭ ﺑﻬﺶ ﻧﻤﯽﺁﻣﻮﺯﯼ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﺗﺮﺳﻮﺳﺖ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﻫﻤﯿﺸﻪ #ﻃﺮﻓﺪﺍﺭﯾﺸﻮ ﻣﯿﮑﻨﯽ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ ﺑﻪ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ #ﺍﺣﺘﺮﺍﻡ ﻧﻤﯿﺬﺍﺭﻩ؟
ﺯﯾﺮﺍ #ﺻﺪﺍﺕ ﺭﻭ ﻭﺍﺳﺶ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﻧﻤﯽﺁﺭﯼ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ ﻫﻤﯿﺸﻪ #ﻋﺼﺒﯿﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﺍﺯﺵ #ﺗﻌﺮﯾﻒ ﻧﻤﯿﮑﻨﯽ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﺑﺨﯿﻠﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﺑﺎﻫﺎﺵ #ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ ﻧﻤﯿﮑﻨﯽ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ ﺑﻪ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ #ﭘﺮﺧﺎﺵ ﻣﯿﮑﻨﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﺗﻮ #ﺧﺸﻦ ﻭ ﺳﺨﺘﮕﯿﺮﯼ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﺿﻌﯿﻔﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﻫﻤﯿﺸﻪ #ﺗﻬﺪﯾﺪﺵ ﻣﯿﮑﻨﯽ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﺩﺍﺩ ﻭ ﻓﺮﯾﺎﺩ ﻣﯿﮑﻨﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﺑﻬﺶ #ﺍﻫﻤﯿﺖ ﻧﻤﯿﺪﯼ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﻧﺎﺭﺍﺣﺘﺖ ﻣﯿﮑﻨﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ #ﺑﻐﻠﺶ ﻧﻤﯽﮐﻨﯽ ﻭ ﻧﻤﯽﺑﻮﺳﯿﺶ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﮔﻮﺷﻪﮔﯿﺮﻩ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﻫﻤﯿﺸﻪ #ﻣﺸﻐﻮﻟﯽ...(ﻣﺸﻐﻮﻝ ﮐﺎﺭﻫﺎﯼ ﺧﻮﺩﺕ)
ﻧﻤﻮﺩ ﺍﯾﻦ ﺭﻓﺘﺎﺭﻫﺎ ﺩﺭ #ﺑﺰﺭﮔﺴﺎﻟﯽ ﺑﺴﯿﺎﺭ #ﺧﻄﺮﻧﺎﮎ ﻭ ﻏﯿﺮ ﻗﺎﺑﻞ درمانند.
🔹جدول تشویقی و قرارداد میتواند در امر #تربیت فرزندان به #والدین بسیار کمک کننده باشد.
🔸جداول و قراردادها حس #مسئولیت پذیری و #رفتارهای مثبت را در کودک تقویت میکند.
🔹 جداول یک توافق کتبی بین شما و فرزند شماست که شما را قادر میسازد تا به #ارزیابی رفتاری بپردازید که بهبود یافته است و رفتاری را که نیاز به برنامه ریزی بیشتری دارد را شناسایی کنید.
🅿️4⃣نیاز به حفظ هویت مستقل و استقلال
💠بسیاری از #زنان تنها در سایه نقشهای #جنسیتی خود تعریف میشوند، آنها دائما به عنوان یک همسر، مادر و خواهر و ... به دیگران معرفی میشوند.
💠 در حالیکه درست است که این نقشها بخشهای بسیار پررنگ و با اهمیتی از زندگی یک زن را تشکیل میدهند اما زنان نیاز دارند که جدای از همه اینها #هویت مستقل خود را حفظ و با توجه به توانمندی های خود مورد ارزیابی قرار بگیرند.
💠زنانی که میتوانند در کنار نقشهای جنسیتی خود هویت مستقل خویش را نیز حفظ کنند بیشتر در جهت #خودشکوفایی و پیشرفت فردی در کنار رشد #خانوادگی تلاش میکنند و به آن دست مییابند.
💢سردی روابط، مزاجهای متفاوت، عدم شناخت و ارضای #نیازجنسی همسر، #تنوعطلبی و روابط فرا زناشویی، روابط قبل ازدواج، عدم #صمیمیت جنسی و #اختلال جنسی و نیز عدم وجود مواردی، مانند برآورده شدن نیاز جنسی، روابط جنسی سالم، بلوغ جنسی زوجین، جذابیت جنسی، آگاهی از نیاز جنسی طرف مقابل، رابطه زناشویی مؤثر و صمیمیت جنسی، سبب ناکامی شریک زندگی میشود و زمینه فروپاشی خانواده را فراهم میکند.
🅿️6⃣ - #مدیریت خانه برای مردها بسیار مهم است.
✍تقریبا در تمام فرهنگ ها #مرد به عنوان قدرت اول #خانواده شناخته شده است.
🔸 مردها می خواهند هسته و ستون اصلی خانواده باشند و در خانواده هایی که #زن بدون نظرخواهی و #مشورت همسرش درباره مسائل خانوادگی تصمیم می گیرد، معمولاً مشکلات زیادی مشاهده می شود که سرکوب شدن #اعتماد به نفس مرد را می توان یکی از این ناراحتی ها دانست.
🔹 البته این که مرد، قدرت اول خانواده باشد بدان معنا نیست که مرد، در یک نقش #دیکتاتوری ظاهر شود بلکه منظور از این مسئله #مدیریتی است که باید بر عهده مرد قرار بگیرد.
✍میتوان با نگاهی به تاریخ بشر اذعان داشت که در تمامی طول تاریخ، ویژگیهای #بیولوژیک و #طبیعی زن و مرد عمدهترین عامل در تفکیک #جنسیتی_نقشها در #خانواده و #جامعه بوده است؛
✍یعنی #زن و #مرد به واسطه تفاوت نقشی که در #تولید نسل دارند، به طور طبیعی در جایگاههای متفاوتی از نقشها قرار گرفتهاند و این تفکیک شامل نقش رسیدگی به تمامی امور داخلی منزل برای زن و نقش #حمایت مالی و در واقع تأمین #معاش خانواده برای مرد بوده است و حتی در آرای بسیاری از نظریهپردازان اجتماعیِ کلاسیک و معاصر، این تفکیک نقش برای بقا و #استحکام نهاد #خانواده امری ضروری به حساب میآید که نسل به نسل، از طریق #الگوپذیری از #والدین به #فرزندان نیز منتقل می شود.