🌹امام علی علیه السلام:
🌷هر مردى درباره كنيزان و خانواده خود بازخواست می شود.
🌹قال علی علیه السلام:
🌷كلُّ امرِئٍ مَسؤولٌ عمّا مَلَكَتْ يَمِينُهُ و عِيالِهِ
پ.ن:
🖊 #استاد_فاطمی_نیا:
بعضی ها هنوز اخلاق خود را در منزل اصلاح نکرده اند ، به فکر عارف شدن افتاده اند.
اخلاق و عرفان و سلوک را باید از خانه آغاز کرد.
💠نقشهای خانوادگی:
♦️همانگونه که در هر سازمانی، هر فرد جایگاه ویژهای دارد، در نظام خانواده نیز هر فرد جایگاه خاصی دارد که متناسب با آن، از #حقوق و #وظیفههای_ویژهای برخوردار است.
📌با توجه به #جایگاه و سمت و مقامی که هر یک از اعضای خانواده اشغال میکند، نقشی برای او تعریف، و #هنجارها، #انتظارها و کارکردهایی متناسب با آن از او خواسته میشود.
📌هر یک از اعضای خانواده باید از نقش خود و کارکرد آن در جهت پیشبرد خانواده به سوی هدف و غایت مطلوب آن درک درستی داشته باشد.
📌اگر این مسئله مهم در خانواده رعایت نشود و هر عضوی بیتوجه به جایگاه خود، با دیگر اعضا تعامل داشته باشد، خانواده انسجام لازم و کاراییاش را از دست خواهد داد.
‼️اسلام برای ارتقای کارایی خانواده، نقشها، کارکردها، حقوق، و وظایف هر یک را تبیین کرده است.
🔰با توجه به آموزههای اسلامی، میتوان سه مرتبه را برای خانواده در نظر گرفت:
✅مرتبهی نخست:
♦️زن، شوهر و فرزندان
✅مرتبهی دوم:
♦️زن، شوهر، فرزندان، والدین زن و شوهر (اجداد فرزندان)؛
✅مرتبهی سوم:
♦️زن، شوهر، فرزندان، والدین زن و شوهر، دایی، خاله، عمو و عمهی فرزندان.
📌این اولویتبندی بر اساس مسئولیتهای زن و شوهر نسبت به هم، والدین نسبت به فرزندان، و فرزندان نسبت به اجداد، عمه، عمو، خاله و دایی در نظر گرفته شده است؛ اما بیشتر آیات و روایات به روابط اعضای خانوادهی مرتبهی نخست پرداختهاند.
✳️نقش پدری:
♦️هر چند میزان حضور پدر در خانواده مهم است؛ ولی آنچه اهمیت بیشتری دارد، #کیفیت_حضور و چگونگی #رفتار و #تعامل پدر با فرزندان است.
📌پژوهشها نشان میدهد تأثیر پدران در تربیت فرزندان، از تأثیر مادران کمتر نیست؛ بلکه از جهاتی بهتر و مؤثرتر نیز هست.
📌مطالعات انجام شده، دیدگاههای سنتی در بارهی ایفای نقش پدری را تأیید نمیکند و هیچ نظریهی قابل پذیرشی که الزاماً در فرزندپروری، نقش دوم را به پدرها محول کند، در دست نیست.
📌تأثیرگذاری پدر، از جنبهی #وراثتی، یعنی به ارث گذاشتن ویژگیهای روحی، اخلاقی و جسمانی، آغاز شده و تا جنبهی #الگویی، یعنی الگو بودن پدر حتی در کوچکترین رفتارهای او که زیر ذرهبین فرزندان است، ادامه مییابد.
✳️نقش پدر در تربیت اجتماعی:
📌اولین قدم در این راه مشورت با فرزندان و سپردن مسئولیتهای مناسب به آنهاست. مشورت گرفتن از فرزندان، باعث شکوفایی شخصیت و احساس مفید بودن در آنها میشود و اعتماد به نفس آنها را افزایش میدهد.
📌قدم دوم نظارت و یاری کردن در انتخاب دوست است. در این برهه وظیفه پدر تحمیل نظرات خود به فرزند نیست بلکه پدر در فضای عاطفی و معقول شرایط و مصادیق یک دوست خوب را برای فرزندش بازگو میکند و از دور روند انتخاب فرزندش را کنترل مینماید.
📌قدم سوم که بسیار مهم و حیاتی این است که خود پدر به اموری که آنها را بیان میکند، پایبند باشد و خود به آنها عمل کند و نقش یک الگوی مناسب را برای فرزندانش ایفا نماید، علی الخصوص در فرزندان پسر که در سنین مختلف پدر خود را به عنوان الگو بر میگزینند.
✳️نقش پدر در تربیت اقتصادی:
📌مسئله اقتصاد و تامین معاش از ضروریات زندگی است و یکی از وظایف پدر پایه گذاری بینش و دید صحیح در این زمینه در فرزندان است.
📌نهادینه شدن به دست آوردن رزق حلال، انفاق و دستگیری نیازمندان در دوران کودکی است که برای فرزند به صورت یک ارزش در می آید.
📌وظیفه بعد در این نوع تربیت، شناسایی استعدادهای فرزند و سوق دادن او به سمت شغلی که به آن علاقهمند است و کمک فکری و مادی به فرزند برای رسیدن به شغل مناسب که همشان و مناسب اوست.
‼️پدر گرامی:
♦️هنگامی که اتفاقی ناگوار برایتان رخ میدهد، رفتار شما مانند عصبانیت، فریاد زدن، کتککاری و ناسزاگویی و یا برعکس صبر، متانت، بزرگواری و قدرت حل مسئلهی شما، زیر ذرهبین فرزند دلبندتان است.
♦️اگرچه شما نمیتوانید در آرایش وراثتی کودک خود تغییری ایجاد کنید؛ ولی میتوانید محیط او را تغییر دهید.
♦️شما به منزلهی یک پدر خوب میتوانید دربارهی چگونگی بزرگ شدن فرزندتان و محیطی که او تجربه میکند، دست کم در محیط خانه، تصمیم بگیرید، بنابراین اگر فرزند خوب میخواهید، محیط او را سالم نگه دارید.
طلاق به خاطر خمیر دندان
یکی از عجیبترین طلاقها در سالهای اخیر! زوج جوان به خاطر اختلاف سلیقه در فشار دادن خمیر دندان از هم جدا شدند! مرد جوان عادت به فشار دادن انتهای خمیر دندان داشت و همسرش از میانه خمیر دندان را فشار میداد
پ.ن:
اميرمؤمنان امام علۍ عليه السلام فرمودند:
بهترين زنان شما پنج دسته اند.
گفتند: آن پنج دسته ڪدامند؟
حضرت فرمود:
① زنان ساده و بى آلايش،
② زنان دل رحم و خوش خو،
③ زنان هم دل و همراه،
④ زنى ڪه چون شوهرش به خشم آيد تا او را خشنود نسازد، خواب به چشمش نيايد
⑤ زنى ڪه در نبود شوهرش از او دفاع ڪند؛
چنين زنى ڪارگزارى از ڪارگزاران خداوند است و ڪارگزار خدا هرگز خيانت نمى ورزد.
توقعات غیرمنطقی در دلزدگی زناشویی موثر است!!!
گاهی توقعات ما آن قدر بالا و غیرواقع بینانه است که ازدواج با هر فرد دیگری هم نمی تواند این توقعها را برآورده کند. وقتی زن و شوهر از فاز هیجانی و عاطفی اول ازدواج بیرون می آیند، هر حادثه کوچکی را بهانه میکنند تا به همسرشان یک برچسب منفی برنند، در این مواقع سکوت مردها نشانه بیاحساسیشان تلقی میشود و یک بار محبت نکردن زنها، نشانه نامهربانیشان میشود.
اگر همسران نیازهای خود را مطرح نکنند یا در رابطه با همدیگر پی به نیازهای یکدیگر نبرند و به راه حل مثبتی برای برآورده کردن نیازهای شان نرسند، خطر دلزدگی دو چندان می شود.
فقط نگران تحصیل و آینده مالی فرزندان خود نباشید.
خانه سالمندان پر از سالخوردگانی است که فرزندان خود را وکیل پزشک و مهندس و... تربیت کرده اند اما احترام تواضع ایثار و... را در وجودشان نهادینه نکرده اند
@sss1400
🌺 تقدیم به مادرها:
#از_زبان_یک_مادر🤱🏻
تا میخواهم تلفن☎️ را بردارم پایم روی دانه های انگور 🍇میرود. حواسم به پشت خط است، له میکنم و رد میشوم.🤦♀️
خداروشکر روی خیسیِ فرشی که تازه نجسکاری اش را آب💦 کشیدم پایم تمیز میشود و رد میشوم. 🙂
دم آشپزخانه، پایم روی تاس منچ میرود، چقدر سر پنج وشش، 🎲 همدیگر را میزنند، 👊حق هم دارند، همه دوست دارند بی نظیر باشند و برنده.
دیشب خیلی دیر خوابیدند.😴 پایم روی خرمایی میرود که تازه خورده و چون دوست نداشته، بقیه اش را به فرش چسبانده🤦🏻♂️
وقتی حالم خوب است، هربار پایم👣 روی جسم نامتعارفی میرود و چندشم میشود🤢، به خانه هایی🏠 فکر میکنم که تر و تمیز ولی سوت و کور و بی روح است،
اما حالا که کوه خستگی ام، با خودم نق میزنم، من هم دوست دارم خانه ام مرتب باشد، بههمریختگی، کلافه ام میکند 😩، لکه دست های کوچک و کوچکتر روی شیشه و آینه و درهای کابینت مدام روی مغزم🧠 راه میرود
🔰 راستش را بخواهید من هم گاهی احساس میکنم. ارزش جان و جوانی ام🧕🏻 بیشتر از این است که از این طرف جمع کنم از آن طرف بریزند .😒
چندبار گفتم من؟
🤔 بله دقیقا، با بچه داری👦🏻👧🏻 من پایم را روی "منیت"خودم میگذارم. بزرگ میشوم و رد میشوم .💪
✅ آنقدر باید نفسم را زیر پا کنم🤜 تا قدم به بهشتی که خدا وعده داده بگذارم، و الا این تک و توک بچه های ما👦🏻👧🏻، کجای بحران جمعیتی کشور را چاره کنند؟
مگر اینکه دست بالاسری باشد🤲🏻، خدایی که به زنبور، عسل🐝 شفابخش عنایت کرد ، چون با دهانش قصد خاموش کردن آتش🔥 ابراهیم را داشت، پس یکی دوتای ما هم در رشد امت اسلامی مؤثر خواهند بود🙏
حتی اگر در نمودارها 📊تغییری حاصل نشود.
اگر دست بالاسری باشد، که هست، کلاف نخی هم از ما میخرند💰 چه برسد به این که ما همه زندگی مان را به پای قد کشیدن اینها میریزیم ، حتی اگر غم کوچکی از دل آقایمان بردارند، می ارزد.😊
❤️ برای فرزند بعدی، دل دل نکن شیرزن!👍 دست بالاسری هست... 😇🤲🏻
پیر👵 که همه میشوند، مهم این است کوله بارت 🎒خالی نباشد. از تو، ذره ذره رنج هایت را، گران میخرند.💎
5.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رهبر انقلاب: دشمن بشریت کانون خانواده را هدف قرار داده
🔴 #بدگویی_دیگران_از_همسر
💠 اگر دیگران در غیاب همسرتان از او بدگویی میکنند به آنها میدان ندهید که با فراغ بال از همسرتان #بدگویی کنند.
💠 شنیدن بدگویی از همسر علاوه بر آنکه #غیبت و گناه است، موجب میشود به تدریج رفتار شما نیز نسبت به همسرتان #تغییر کند و نسبت به زندگی خود #دلسرد و بیانگیزه شوید.
💠 برای اینکه طرف مقابل ناراحت نشود حتی شده به شوخی و خنده، از همسرتان دفاع کنید. یقیناً این کار شما هم ثواب دارد و هم عامل محبوبیّت شما در نزد همسرتان خواهد شد.
•┈┈••✾❀🍃♥️🍃❀✾••┈┈•
#ازدواج
💠....مهارتهای ارتباطی زوجین....
1️⃣ #مهارت_گفتگو:
✳️ مهارت گفتگو با همسر، هنری است که باید به مرور فرا گرفت.
🔹نه تنها در #خانواده، بلکه در محیط کار و حتی بین #دوستان هم بگومگو اجتنابناپذیر است. به عبارتی، مجادله تا زمانی که به راهحل منطقی منجر شود و در عین حال به هیچکدام از طرفین آسیبی وارد نشود، کاملاً طبیعی است.
در واقع ما باید سازنده صحبت کردن را یاد بگیریم!
♦️چند نکته در گفتگو با همسر:
✅ همواره #بامتانت
🔹 آخرین جروبحث شما به فریاد زدن و کوبیدن در منتهی شده است. شاید واقعاً حق با شما بوده است و به حق آنقدر عصبانی شدهاید، اما نکته اینجاست که در گفتگوی سازنده، باید با آرامش مکالمه کنیم.
🔅حتی با آرامش #احساسات جریحهدار شدهمان را بیان کنیم!
✅ وفاداری به سوژه:
🔹اگر کثیف بودن آشپزخانه موضوع جروبحث شماست، پس لطفاً فقط درباره همین موضوع گفتگو کنید. بسط دادن انتقادها به مسایلی که البته بهنظر خودتان بسیار هم به همین موضوع مرتبط است، نتیجه خوبی نخواهد داد.
🔅وقتی شما موضوع را به عدم موفقیت کاری و درآمد کم ارتباط میدهید، از طرف مقابل هم انتظار داشته باشید که برآشفته و هیجانی پاسخگوی شما باشد!
✅ هرچیز به وقتش!
🔹مهارت گفتگو با همسر را میتوان در پیدا کردن زمان و مکان مناسب برای بحث جستجو کرد. درست در زمان پایان کار روزانه و ورود به منزل و یا قبل از خواب، اقدام به بحث کردن نتیجهای جز آشفتگی احساسات طرفین نخواهد داشت.
🔅بله، باید از انباشته نمودن حرف و دلخوریها جلوگیری کنیم؛ اما باید در عین حال، وقتشناس هم باشیم!
✅ با گوش جان شنیدن
🔹شاید حرفی که طرف مقابل میگوید، دلچسب نباشد؛ با این وجود باید بادقت و توجه گوش دهیم. زیرا اولین پیام جروبحث این است که لطفاً به من توجه کن!
‼️خانومهای عزیز! لطفاً از سوهان کشیدن ناخن،
‼️آقایان عزیز! لطفاً از خندههای تمسخرآمیز خودداری کنید.
✅ «من» بهجای «تو»
🔹لطفاً از گفتن این عبارت ویرانگر «تو دوباره …» خودداری کنید که نتیجهای جز برآشفتگی و برهمزدن گفتگو نخواهد داشت.
🔅شنیدن «تو دوباره …» در مخاطب این احساس را ایجاد میکند که «من دوباره مورد اتهام قرار گرفتم! هرچه سریعتر باید از خودم دفاع کنم!».
✅ توافق بهجای تفاهم
🔹راهحل سازنده لزوماً راهحلی نیست که هردوطرف به یک اندازه راضی باشند.
🔅در کار و زندگی شخصی، همیشه قدری انعطافپذیری و همراهی برای رسیدن به سازش، راهگشا است.
✅ عذرخواهی بدون احساس خجالت
🔹زیاده از حد پرحرارت و با کمی بدجنسی بحث کردید! پس #عذرخواهی کنید.
🔅این نشانه "بزرگی و بلوغ فکری" شما است که متوجه تندروی خود شدهاید و قصد دلجویی دارید.
#مهارت_گوش_دادن
با بدنتان به صحبتهای همسر خود گوش دهید.
این یک تمرین برای تقویت ارتباط با همسر است. بدن شما با انتقال این پیام که شما دارید گوش میدهید، میتواند همسرتان را به صحبتکردن ترغیب نماید. دفعه بعد که همسرتان شروع به صحبتکردن با شما میکند، این روشهای ساده را دنبال کنید:
تماس چشمی خود را حفظ کنید.
نزدیکتر بنشینید یا کمی به جلو خم شوید.
برای همدلی با آنچه گفته میشود، لبخند بزنید یا اخم کنید.
سرتان را تکان دهید یا به طور متناوب کلمات «بله» یا «آهان» را بگویید.
در وضعیت راحتی قرار بگیرید، رو در روی همسرتان بنشینید و بازوهای خود را به حالت باز نگه دارید.
فعالانه از عوامل حواسپرتی دوری کنید.
تلویزیون را خاموش کنید، گوشی و مجله یا روزنامه وکتاب را کنار بگذارید و ...
🔴 #بیان_مشکلات_محل_کار
💠 گاه برخی از #مشکلاتِ قابلِ بیانِ محل کار خود را با خانمتان در میان بگذارید تا به شما #مشورت دهد.
💠 مهم این است که همسرتان #حس کند او را حساب کردهاید و این در افزایش مهر و علاقهی او به شما موثر است.
💠 گاهی این کار، بعضی از #دلخوریهای همسر نسبت به شوهر را از بین میبرد.
💠 همیشه برای گفتگو، بهانهای پیدا کنید تا دلهایتان به یکدیگر نزدیکتر شود.
فقط مواظب باشید در این گفتگو، صمیمیّت ایجادشده را با چیزهایی مثل پشتسر دیگران حرف زدن و بدگویی از اطرافیان آلوده نکنید چرا که اثر عکس میگیرید.
✅ امروز چه کردم؟
🔹پایان هرروز، کارنامه خود را بررسی کنید. امروز چندبار توانستم موفق شوم؟
🔅به عبارتی امروز چندبار توانستم از موقعیت جروبحث و دلخوری، به عنوان شانسی برای گفتگوی سازنده و ارتقای رابطه بهره ببرم!
#مهارت
#تربیت_دینی
🔻قابل توجه خانواده های مذهبی...
⛔️ به بچه هاتون نیش نزنید... خیلی ها رو میشناسم که به خاطر همین کار وقتی بزرگ تر شدن از دین دور شدن...
اگر این اتفاق رخ بده در گناهشون شریک هستید...
#استاد_پناهیان
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
#تربیت_کودک
وقتى كودک ظرفى را شكست يا گونى برنج را برگرداند، او را دعوا نكنيد، داد نكشيد، به او احساس گناه ندهيد كه "من با اين خستگى بايد خرابكارى تو رو تميز كنم" "تو هم لنگه باباتی" "ای خدا منو بكش" "كشتی منو"
يا فرزندتان را نترسانيد "دست نزن" "برو عقب" "نكن بدتر ميشه" "دستت ميبره" "پاهات كثيف ميشه"
بلكه بهش بگيد برو جارو يا دستمال رو بيار تا با هم تميز كنيم و اجازه دهيد كمک كند و با اين كار به او جبران كردن، همكاری كردن، #اعتماد_به_نفس و اعتماد كردن به خودش و شما را بياموزد.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
#تربیت_کودک
در قدیم مرد سالاری بود، الان مردسالاری را تغییر داده ایم شده است فرزند سالاری.
کدام بهتر است؟
وقتی الان فرزند سالار شده ایم، دختری که تربیت می کنیم می شود زن سالار ۲۰ سال دیگه
و پسری که تربیت می کنیم می شود مرد سالار آینده!
وقتی این مرد سالار و زن سالارهای ما با یکدیگر ازدواج می کنند چه می شود؟
دو سالار در یک خانه نمی گنجند و آمار طلاق بشدت بالا می رود.
فرزند سالاری بسیار خطرناکتر از مرد سالاری است.
#دکتر_اسلامی
┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅
#تربیت_کودک
❌ فاجعه ای به نام دو تربيتی شدن فرزندان!
حتی اگر با همسرتان در اوج تفاهم باشید ، در زمینه روش فرزندپروری تان باید دوباره بر سر میز مذاکره بنشینید و با هم به تفاهم برسید .
این هماهنگی و تفاهم یکی از مهمترین کلیدهای تربیت فرزند است.
مادر اخم می کند و پدر لبخند می زند.
این فرمانده دستور حمله می دهد و آن یکی دستور عقب نشینی.
با این وضعیت کودک و نوجوان شما هرگز نخواهد فهمید که چه کاری خوب است و چه کاری بد!
این تعارض ، یعنی دوگانگی در سبک فرزندپروری والدین ، سم مهلکی برای شخصیت کودک و نوجوان است.
فرزند شما در این خانواده ، هرگز احساس امنیت نخواهد کرد و این مسأله او را دچار افسردگی و اضطراب می کند.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
✅ تربیت با دوام
به عقیده اسلام مهم ترین دوره تربیت کردن، دوره خردسالی، کودکی و #نوجوانی است و هر چه سن فرزند کمتر باشد تربیت عملی تر و امکان پذیرتر است و استقرار و دوام خواهد داشت.
هر که در خردیش ادب نکنند
در بزرگی فلاح از او برخاست
چوب تر را چنان که خواهی پیچ
نشود خشک جز به آتش راست
سعدی
💠 امام علی ( علیه السلام) فرمودند:
قلب نوجوان همانند زمینی بکر و آماده است که هر چه در آن افکنده شود بلافاصله آن را با همه وجود قبول کرده، پذیرا می گردد.
📚 نهج البلاغه، خطبه۳
#تربیت_فرزند
#جوان
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
#سؤال_پرسیدن
بعضی والدين فكر ميكنند اگر كودكشان سوالی نميكند، يا هنوز برای دانستن خيلی كوچک است يا بدتر از آن هنوز علاقه خاصی به موضوع و پرسيدن ندارد،
📣 اما كودكان حتما سؤال دارند.
شايد نميدانند چگونه بپرسند و شايد بی میلی والدين را در پاسخ دادن به چنين سؤالاتی احساس ميكنند.
مسؤوليت والدين اين است كه حرف بزنند و اجازه دهند باب گفتگو باز شود.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
#تربیت_کودک
گاه والدینی که وقت کافی برای گذراندن زمان با فرزندان شان ندارند دچار عذاب وجدان و احساس گناه می شوند. به همین خاطر دست به کارهای عجیب میزنند و سعی میکنند با
- خرید افراطی؛
- پاسخ گویی به تمام خواسته های فرزندشان؛
- دادن آزادی مفرط؛
عذاب وجدان خود را کاهش دهند!
این رفتار والدین فقط بر مشکلات دامن میزند و در بلند مدت شرایط را بدتر میکند!
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
#تربیت_کودک
✅ به کودکان اجازه دهید که تصمیم گیرنده باشند❗️
مساله ای که بیشتر والدین با آن رو به رو هستند این است که تمایل دارند خیلی سریع فرزندانشان را از مخمصه نجات دهند.
البته به کرات دیده شده وقتی که مشکل حل می شود و همه چیز سر و سامان می گیرد به فرزندانمان می گوییم که ما گفتیم که چه کار کنید.
اما اگر فرزندتان تکالیف مدرسه اش را نمی داند یا چیز هایش را گم کرده است، او را برای یافتن راه حل و پیدا کردن موقعیتش تشویق کنید.
سعی کنید حتما او را برای حل مشکلش تشویق و یاری کنید تا بتواند مشکلش را بدون استرس حل کند نه اینکه به او فشار آورید و او را مورد سرزنش قرار دهید.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
#اعتماد_به_نفس
مهلک ترین سمی که اعتماد بنفس کودک را از بین می برد گفتن این جمله است که بخصوص از زبان پدربزرگ مادربزرگا گفته میشه:
''بده من انجام بدم تو نمیتونی''
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
#تربیت_کودک
🔻 اشتباهات برخی مادران👇
1️⃣ به جای فرزندتان حرف میزنید.
2️⃣ فرزندتان را در تخت خود میخوابانید.
3️⃣ برای کودکتان هزاران اسباب بازی میخرید.
4️⃣ از خواب کودک برای استراحت خود استفاده نمیکنید.
5️⃣ میخواهید از فرزندتان انیشتین بسازید.
6️⃣ کودکتان را با بچههای دیگر مقایسه میکنید.
7️⃣ همسرتان را فراموش میکنید.
به خصوص مورد هفتم رو جدی بگیرید.
8️⃣ مدام از فرزندتان دفاع میکنید.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
#تربیت_کودک
والدین گرامی اگه دوست دارید فرزندانی عالی داشته باشید که هیچ وقت به سمت اعتیاد، انواع بزهکاری های اجتماعی و روابط نامشروع نرن به راهکارهای زیر عمل کنید:
1_همیشه فرزندت را با عنوانهای محترمانه و عاطفی چون آقا، خانم و...صدا بزن
نرگس خانم، علی آقا، عزیز گلی مامان، فرشته کوچولوی من و...
2- حداقل روزی یک بار به فرزندت این جمله را بگو عزیز دلم من به وجودت افتخار میکنم.
3- به فرزندت بیشتر از یک مهمان احترام بگذار و برای شخصیتش ارزش قائل باش.
4- به فرزندت اعتماد کن تا هر چه را تو دوست نداری هیچ گاه انجام ندهد.
5- قبل از همه چیز اختلافات خود را باهمسرت در روشهای تربیتی رفع کن.
6- بیشتر برای فرزندت و حرف زدن با او وقت بگذار وکمتر از کودک زیر هفت سالت دور باش.
7- جلوی فرزندت رابطه ات با همسرت از همیشه بهتر باشد.
8- فرزندت را از صمیم قلب دوست بدار و این دوست داشتنت را همیشه ابراز کن.
9- از سه سالگی به بعد کم کم مسئولیت های فرزندت را به خودش واگذار کن.
10- سعی کن رابطه ی خود و خانواده ات را با خدا و دین مستحکم تر کنی. فرزندان دیندار و با عقیده کمتر مسیر زندگی را به سمت کارهای خلاف کج می کنند.
11- اشتباهات فرزندت را ببخش و به او فرصت بازگشت بده تا محرم اسرارش باشی (حتی گاهی فرصت اشتباه کردن و ریسک کردن به او بده)
12- هر روز با کودکت بازی کن. گاهی در میان بازی بلند بلند بخندید.
13- روزهای مشخصی را صرف پیاده روی با فرزندت کن.
14- برای فرزندت مصداق واقعی صداقت، امانت داری، کنترل خشم و وفای به عهد باش.
┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅
#تربیت_کودک
ما امروز به بهانه این که اگر به بچّه ها محبّت کنیم، لوس و نُنُر میشوند، از محبّت کردن، شانه خالی میکنیم؛
امّا کسانی که با تفکّری مادّی گرا سعی دارند نوجوانان و جوانان ما را از مسیر دین خارج کنند، به این نتیجه رسیده اند که نباید دائم در گوش جوانان ما از دین، بد بگویند و تبلیغات منفی علیه دین داشته باشند. آنها راه را کوتاه کرده اند.
⚠️ دنیای مادّی گرای غربی، به این نتیجه رسیده به جای این که با دستور و #نصیحت ، مخاطبان را به سوی خود بکشانَد، باید کسانی را با عنوان اسطوره یا الگو به دنیا معرّفی کند.
او به کمک #رسانه ، مدّت ها روی یک فرد خاص، تبلیغ می کند تا آن شخص را به یک شخصیت محبوب، تبدیل کند.
وقتی این محبوبیّت اتّفاق افتاد، به راحتی هر چه تمام تر آنچه را که با چندین کتاب و چندین سال آموزش نمی توانست به خوردِ مخاطبان خود بدهد، در کوتاهترین زمان ممکن به جان آنان تزریق میکند.
دشمنان دین، از اصل #محبت ، نهایت استفاده را میکنند و به اهداف شوم خود دست می یابند؛ در حالی که ما نشسته ایم و تماشاچیِ صیّادی آنها هستیم و تنها برای صیدهایی که از ما و در میان ما بودند، آهی میکشیم ؛ امّا حالا در میان ما هستند، ولی از آنها شده اند.
📚 من دیگر ما
#استاد_عباسی_ولدی
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
#تربیت_کودک
باید بدونیم که #لجبازی یعنی پافشاری روی حرف یا خواسته "غیر منطقی".
بنابراین اگه خواسته ی فرزندتون "منطقی" بود، بی جهت "نه" نگید.
❓اما راهکارهای حل این مسأله چیه؟
🔹 خودتون در اختلاف های خانوادگی، لجبازی نکنید.
🔹 بدون دلیل منطقی، به کودک، "نه" نگید تا مجبور بشید دوباره نظرتون رو عوض کنید.
🔹 وقتی کودکتون لجبازی می کنه، "سکوت" کنید و یا بعد از هر بار اصرار او، جمله آخر خودتون رو، با همون لحن، تکرار کنید؛ مثلا وقتی گفتید " شکلات، بی شکلات"، در دفعه های بعد، چیزی به این جمله اضافه نکنید.
🔹 با "بی توجهی" به پافشاری کودک، خودتون رو مشغول کاراتون نشون بدید.
🔹 برای آرام کردن #کودک_لجباز ، اونو بغل و نوازش نکنید؛ این کار، لجبازیش رو تقویت می کنه.
🔹 از روش هایی مانند فریاد زدن، کتک زدن، تهدید کردن و... برای مقابله با لجبازی کودک استفاده نکنید. شاید با این روش ها موفق بشید، اما کودک در معرض آسیب های روانی قرار می گیره.
🔹 برای پایان دادن به لجبازی، به کودک "رشوه" ندید.
🔹 لجبازی کودک را با "محرومیت" تنبیه کنید؛ مثلا اونو از تماشای برنامه کودک ، به مدت نیم ساعت، محروم کنید.
✍ منبع: مجموعه کارت های « به_گلها آب بدهید»
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
#تربیت_کودک
بچهها از حدود 9 سالگی به بعد روابط دوستی پایدارتری دارند گر چه برخی از آنها حدود 11 سالگی ترجیح میدهند که فقط با یک نفر دوست باشند و یک دوست را همیشه برای خودشان داشته باشند.
اما بین 12 تا 13سالگی شبکه دوستان وسیعتر شده و گرچه در آغاز بچهها به دنبال حفظ دوستی هستند یعنی با یک نفر ارتباط برقرار میکنند اما آهسته آهسته به حلقه دوستی و دوستان توجه بیشتری پیدا میکنند در حالیکه در آموزش، لذت بیشتری است و خوشحالی زیادی میتوانند داشته باشند.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
#تربیت_کودک
تشبیه جالبی درباره کودکان وجود دارد. کودک مثل "اسفنج" است!
هرچه پیرامونش باشد، جذب می کند.
مراقب چیزهایی که کودکتان می بیند و می شنود باشید.
فیلم، کتاب، موسیقی، اسباب بازی و هر رسانه دیگری که در اختیار کودک است را با دقت زیر نظر داشته باشید!!
✔️ هرگز فراموش نكنيد: پدر، مادر شدن راحت است، ولی پدر و مادر خوب ماندن، سخت است!
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
#تحقیر
❌ فرزندتان را تحقیر نکنید ...
کودک می گوید می خواهم در آینده مهندس یا دکتر بشوم؛
والدین در جواب می گویند «آره! حتما با این درس خوندنت مهندس هم می شی! با این نمره های ریاضیت، تو دیپلمت رو بگیری ما جشن می گیریم! بیچاره اون مریض هایی که زیر دست تو باشن.»
👈 این جملات، بازدارنده انگیزه هستند و عزت نفس کودک را پایین می آورند. او مدام به این جمله ها فکر می کند و به خود می گوید که «من هر چقدر هم که تلاش کنم، به اینها نخواهم رسید»، پس دیگر تلاشی نمی کند.
✔️ در چنین شرایطی، بهتر است بگوییم: «آره حتما، اگر تلاش کنی، می تونی یک پزشک یا یک فوتبالیست خوب بشی.»
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
#تربیت_کودک
✅ تشویق کودک بایستی متناسب با سن و سطح تواناییهای او باشد.
زمانی که به یک کودک کم سن می گویید میبینم که کفشهایت را درست پوشیدی؛ این برای کودک تشویق تلقی میشود، اما برای یک نوجوان این حرف یک توهین پنداشته میشود.
♨️ تشویق کودک نباید به گونهای باشد که شکستهای گذشته را نیز به او یادآوری کند:
"فکر نمیکردم در ریاضی نمره خوبی بگیری ولی گرفتی! "
شور و شوق فراوان از طرف والدین میتواند مانعی برای کودک محسوب شود گاهی اوقات شور و شوق بیش از حد والدین فشار زیادی به کودک میآورد:
" تو بالاخره یک دانشمند بزرگ میشوی "
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
#تربیت_کودک
#دکتر_کریمی_افشار :
✅ بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم فرزندم یک مهمان است در خانه ام و روزی از خانه ام می رود.
روزها با سرعت عجیبی میگذرد و او به زودی از من جدا میشود...
به خودم گفتم: کدام مهمتر است؟ نظم خانه یا اینکه فرزندم به خوبی از من یاد کند؟
⚡️کدام مهمتر است؟ خانه یا اخلاق و روحیه و حُسن تربیت فرزندم؟
چون دانستم که او مهمان خانه من است.
این باعث شد اولویتم را تغییر دهم،
💟 بعد از این مهمترین چیز نزد من آرامش خاطر من و اوست....
شروع کردم به پیاده کردن نقشه ام، و طبعا مجموعه کمی از قوانین مهم را انتخاب کردم و خود را ملزم به اجرای آنها دانستم و مابقی چیزها را بدون هیچ قید و شرطی رها کردم.
✔️ از عصبی شدن و داد و فریاد زدن کم کردم و به #آرامش رسیدم.
از وسواس هایم گذشتم و به خانه ای راضی شدم که مقداری بهم ریخته و نامنظم است و کمی #شلختگی در آن به چشم می خورد.
👈 اما، فرزندی را تحویل گرفتم که آرامش دارد و از من و خشم هایم نمی نالد و رابطه ای قوی و زیبا بین ما حاکم گشته است.
چون می دانم......
او مهمان زودگذر خانه من است.
کودک عزیزم امیدوارم مهمانی خانه من زیباترین مهمانی زندگیت باشد.
✅ پدر و مادر حرفهای
بچهی «باعرضه» بار میآورند
نه شاگرد اول.👌
برايشان مهم است بچه راحت بتواند زیپ کاپشنش را بالا بکشد
و بند کفشش را ببندد.
وقتی سر جلسهی امتحان، خودكارش ننوشت اشكش در نيايد و راهی پیدا کند.
ميوههايی كه مادر برايش میگذارد، توی كيفش نگندد.
وقتی معلمش یا ناظمش دنبال داوطلبی میگردند زير ميز قايم نشود.
غذا خوردنش كه تمام شد دل آدم بههم نخورد از ديدن ظرف غذايش.
وقتی بزرگتری خواست از او سوالهای اضافی بپرسد راحت بپيچاندش.
وقتی تلويزيون نگاه میکند
انگشتش نيممتر توی حلقش فرو نرود.
✅ پدر و مادر حرفهای يكجوری با بچهاش حرف میزند كه بچه، جواب دروغ نمیدهد.
اگر بچه ویرش گرفت در حمام آواز بخواند و صدايش را رها کند،
پدرش توی ذوقش نمیزند که «چه خبرته!».
وقتی یک بچهی دیگر خواست توپش را به زور بگيرد او ندهد، بهش حالی كند با زور نمیتوانی، اما اگر دوست داری، باهات بازی میكنم.
وقتی چیزی به نظرش نامعقول آمد به هر که میخواهد باشد، اعتراض میکند.
اینها بچهی با عرضه بار میآورند
تا به خاطر نيم نمره امتحانی جلوی ميز معلم عجز و التماس نكند.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
«گلها، مشكلي ندارند؛ باغبانها، اشكال دارند» (بهپژوه، 1394؛1395). سخن از گل و باغ و باغبان است. البته اين سخن تا زمانی درست است كه گل خود داراي اراده و اختيار نشده است و تحت تأثیر تعاليم باغبان است. اما وقتي كه خود گل، به مقام باغبانی میرسد، ميتواند با اراده، خودآگاهی و خودسازی، بر احوال خود مداقه كند، ارزيابي كند، بازنگري كند و با خوديابی ببيند اين كاري را كه ميكند درست است يا نادرست؟ اين روشي را كه بكار ميبندد آيا او را به هدف ميرساند يا او را از هدف دور میسازد؟ در اين ارتباط مولوي به زيبايی فرموده است:
خلق را تقليدشان بر باد داد اي دو صد لعنت بر این تقليد باد
كودكان چگونه رفتار ميكنند؟ پاسخ: همان گونه كه با آنها رفتار ميشود
روانشناسان در قرنهای نوزدهم و بيستم بر اين باورند که هر دو عامل هم وراثت و هم محيط و تعامل هر دو در رشد و سازندگی انسان مؤثر و نقش آفرين است. اينجانب تأکيد ميكنم كه عامل وراثت، عامل زمينهساز است و عامل تربيت، عامل شکوفاساز، به ويژه در رشد جسماني و رشد هوش. از اين رو، در پيشرفت تحصيلي فرزندان بايد بيشتر به عامل وراثت توجه كنيم. من و شما ويژگيهاي هوشي خود را از پدران و مادرانمان تا هفت نسل قبل به ارث برده و ميبريم و در نتيجه من از نظر هوشی هيچ انتخاب و اختياري ندارم. اين مجموعۀ ژنها و ساختار آنهاست كه هوش مرا زمينهسازي ميكنند. برای مثال، يك مقني احتماًل ميدهد که اگر پنجاه متر زمين را بكند، به آب ميرسد. شرط اول چيست؟ اين است كه در پنجاه متري آبي باشد. اگر در پنجاه متری آبي نبود، چه کار میتوان کرد؟! گاهي برخی از پدران و مادران ميگويند: «من حاضرم فرش زیر پایم را بفروشم، تا فرزندم ديپلم بگيرد! دانشگاه برود! اين طور بشود يا آن طور بشود.» اين قبيل پدران و مادران، برای فرزندشان معلم خصوصي میگیرند، فرزندشان را به كلاس خصوصي میفرستند و به روشهای گوناگون بر او فشار میآورند و... بعد در پايان ملاحظه ميکنند كه هيچ پيشرفت و تغييری در فرزندشان رخ نداده است
اين مثلي كه قديميها گفتهاند: «چشمه بايد خودش بجوشد، آب دست ريز فايده ندارد!»؛ اكنون روانشناسي آن را ثابت كرده است؛ يعني همان شكوفاسازي توانهاي بالقوه و استعدادهايي كه در وجود فرد هست. مگر كسي ميتواند ادعا كند كه هزار کودک پنج ساله را در اختيار من بگذاريد، يک سال با آنها كار كنم و پس از اين مدت، همه بشوند نابغۀ دهر!؟ ابداً اين طور نيست. شرط اول اين است كه کودکان مورد نظر از هوشی سرشار برخوردار باشند، استعداد خدادادی و توانهاي ژنتيكي لازم را داشته باشند و سپس در قدم بعدي ما به عنوان كشاورز و باغبان، شرايط مناسب و محيط مناسب را فراهم كنيم تا استعدادهای آنان شكوفا شود. لذا اينجانب تاكيد دارم كه كار تعليم و تربيت ايجاد نيست، شكوفاسازي است. خانواده، نظام آموزشی و مدرسه، كارش شكوفاسازي است. کسی نميتواند بگويد كه من استعدادی را يا تواني را در فردی ايجاد كردم؛ بلكه ميتواند بگويد من استعداد خاصی يا توانايي خاصی را در فلان دانشآموز شناسايي و كشف كردم و آن را استخراج كردم و شکوفا ساختم. اين كار تعليم و تربيت است، اين كار پدر و مادر و خانواده است و اين کار مدرسه است. در اين باره ميکل آنژ (نقاش، معمار و مجسمهساز ايتاليايی) گفته است: «در دلِ هر قطعۀ سنگی، مجسمهای پنهان است و وظیفة مجسمهساز کشف و برملا کردن آن مجسمه است».
بنابراين، در كار تعليم و تربيت «اصل بمير و بدم!» و «بايد» راهي ندارد، «بايد» بيست شوي! «بايد» ديپلم بگيري! «بايد» دانشگاه بروي! بايد، بايد و بايد. برخی از مادران و پدران به روشهای گوناگون بر فرزندانشان فشار میآورند و برای مثال میگويند: «اگر بيست نگرفتي خانه نيا!»، يا «اگر نمرهات خوب نشد، ديگر دختر من نيستي و يا پسر من نيستي!». بديهی است اين گونه برخوردها و روشهاي تهديدآميزي كه بعضي از خانوادهها بكار ميبرند، به دليل جهل و ناداني است و پيامدهای منفی به دنبال دارد. در اين ارتباط سعدي فرموده است که:
باران كه در لطافتِ طبعش خلاف نيست
در باغ لاله رويد و در شورهزار خس
دكتر احمد بهپژوه استاد روانشناسی دانشگاه تهران
https://sccr.ir/News/4245/1/%D8%B6%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%AA%E2%80%8C-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D9%88-%D8%AA%D9%88%D8%AC%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D9%86%D9%82%D8%B4-%D8%AA%D8%B9%D9%84%D9%8A%D9%85-%D9%88-%D8%AA%D8%B1%D8%A8%D9%8A%D8%AA%E2%80%8C