هدایت شده از مدرسه مجازی المرسلات
♨️ حکمت شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی، حکمت الهی اسلامی است.
🔰 رهبر معظم انقلاب
💠💠💠💠💠
🔺من موافقم که از «فردوسی» تجلیل شود، شاهنامه تحلیل شود و حکمت فردوسی استخراج گردد تا همه بدانند که این حکمت، اسلامی است یا غیراسلامی. این بزرگداشتی هم که برگزار شد، اصلاً به دستور و خواست من بود؛
🔺فردوسی را بزرگ کنید. فردوسی باید هم بزرگ شود. فردوسی در قلّه است. امیدواریم کمکاری گریبان ما را نگیرد تا حکمت فردوسی را بیان کنیم. ما هستیم که اسم او را «حکیم ابوالقاسم فردوسی» گذاشتیم؛ دشمنان دین که این اسم را نگذاشتهاند. خوب؛ این حکیم چه کسی است و حکمت او چیست؟ آیا حکمت زردشتی است، حکمت بی دینی است، حکمت پادشاهی است یا حکمت اسلامی؟ این را می شود در آورد.
🔺اگر کسی به شاهنامه نگاه کند، خواهد دید که یک جریانِ گاهی باریک و پنهان و گاهی وسیع، از روح توحید، توکّل، اعتماد به خدا و اعتماد به حق و مجاهدت در راه حق در سرتاسر شاهنامه جاری است. این را میشود استخراج کرد، دید و فهمید.
🔺مخصوصاً بعضی از شخصیتهای شاهنامه خیلی برجسته هستند که اینها را باید شناخت و استخراج کرد. من یک وقت گفتم که «اسفندیار» مثل این بچه حزباللّهی های امروز خودِ ماست! در فرهنگ شاهنامه یک حزباللّهی غیورِ دینخواهِ مبارز وجود دارد.
📚 بیانات 81.11.08
┄┅┅═❅❅❄❅❅═┅┅┄
🔹 خوشبختانه ادبیات سلف ما همهاش در جهت ارزشهای الهی و اسلامی است؛ از جمله همین شاهنامه. اول انقلاب عده ای از مردمِ بااخلاصِ بیاطلاع رفته بودند قبر فردوسی را در توس خراب کنند! وقتی من مطلع شدم، چیزی نوشتم و فوراً به مشهد فرستادم؛ که آن را بردند و بالای قبرفردوسی نصب کردند؛ نمیدانم الان هم هست یا نه. بچههای حادی که به آنجا میرفتند، چشمشان که به شهادت بنده میافتد، لطف میکردند و میپذیرفتند و دیگر کاری به کار فردوسی نداشتند!
🔹 حقیقت قضیه این است که فردوسی یک حکیم است؛ تعارف که نکردیم به فردوسی، حکیم گفتیم. الان چند صد سال است که دارند به فردوسی، حکیم میگویند. حکمت فردوسی چیست؟ حکمت الهیِ اسلامی.
🔹شما خیال نکنید که در حکمت فردوسی، یک ذره حکمت زردشتی وجود دارد.فردوسی آن وقتی که از اسفندیار تعریف میکند، روی دینداری او تکیه میکند. میدانید که اسفندیار یک فرد متعصبِ مذهبیِ مبلّغ دین بوده که سعی کرده پاکدینی را در همه جای ایران گسترش بدهد. تیپ اسفندیار، تیپ حزباللهیهای امروز خودمان است؛ آدم خیلی شجاع و نترس و دینی بوده است؛ حاضر بوده است برای حفظ اصولی که به آن معتقد بوده و رعایت میکرده، خطر بکند و از هفتخان بگذرد و حتّی با رستم دست و پنجه نرم کند. وقتی شما شاهنامه را مطالعه میکنید، میبینید که فردوسی روی این جنبه دینداری و طهارت اخلاقی اسفندیار تکیه میکند. فردوسی بر اساس معیارهای اسلامی، به فضیلتها توجه دارد؛
🔹 فردوسی، خدای سخن است؛ او زبان مستحکم و استواری دارد و واقعاً پدر زبان فارسی امروز است؛ او دلباخته و مجذوب مفاهیم حکمت اسلامی بود؛ شاهنامه را با این دید نگاه کنید.
📚 بیانات 70.12.05
┄┅┅═❅❅❄❅❅═┅┅┄
🔸حکمت شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی، حکمت اوستایی نیست؛ حکمت قرآنی است. اگر کسی به شاهنامه دقت کند، خواهد دید فرودسی ایران را سروده، اما با دید یک مسلمان؛ آن هم یک مسلمان شیعه. بیان زندگی قهرمانها و پهلوانها و شخصیتهای مثبت مثل رستم و اسفندیار در شاهنامه، در اندیشههای اسلامی ریشه و ظهور و بروز دارد. عکس آن، شخصیتهای منفی مثل تورانیها یا بعضی از سلاطین، مثل کیکاووس شخصیتهایی هستند که در تفکر اسلامی بوضوح کوبیده شدهاند.
🔸اما تفکر اوستایی چیست و چیزی که میتواند حکمت اوستایی را به ما نشان دهد، کجاست؟ زمان فردوسی هم بیش از الان نبوده. اینطور نیست که ما خیال کنیم زمان فردوسی تفکر اوستایی آشکارتر بوده؛ خیر، آنوقت هم بیش از آنچه الان ما در اختیار داریم، نبوده است. لذا حکمت قرآنی، همان حکمت ملی بومی و ایرانی ماست.
📚 بیانات 72.06.10
#کلام_ولی
#بزرگداشت_فردوسی
@almorsalat
🔰چرا باید مستند «متولد اورشلیم» را ببینیم.
▪️ ابتدا باید گفت که مستند بی نتیجه است و دقیقا نتیجه این مستند در بی نتیجهگی آن است. شاید بعضی افراد بگویند که این مستند تلاش دارد تا روابط میان اسرائیل و ایران را عادی کند ولی آنچه در مستند فهم میشود، قطعا این نیست.
🔹 مستند تلاش دارد تا به آرامی حرکت کند و سعی میکند تا با ادبیات محکم پیش نرود، اتفاقی که ما در انقلاب جنسی دیدیم ولی توفیق این مستند به خاطر جنس پرداخت به سوژه بیشتر بود.
🔹 به هولوکاست نمیپردازد، بلکه به اصل داستان شبهاتی را به صورت مستند وارد میکند. در مقابل مهمانان گارد ندارد ولی حرف خود را به خوبی تلاش میکند تا بزند.
🔹 مستند متولد اورشلیم نشان میدهد که چه دستی پشت داستان است و تلاش میکند تا یهود در تاریخ اروپا محصور بماند.
#مستند
#متولد_اورشلیم
🆔 @lotfi74
🆔 @magazihaa
🔰چرا ما به ملاقات خودمان در پیری میرویم؟
💠 این تنها یک سرگرمی نیست، نیازی است که شعلهاش در ما زبانه میکشد. نیازی عمیق به دیدار آینده.
آگاهی از آن و آرامش در پی کشفش؛ زیرا امر مجهول به هراس میانجامد و ما گمان میکنیم فردا مجهول است، حال آنکه اتفاقا آینده اکنون در دست ماست، بیآنکه حواسمان باشد.
🆔 @lotfi74
👇👇👇
تاملات
🔰چرا ما به ملاقات خودمان در پیری میرویم؟ 💠 این تنها یک سرگرمی نیست، نیازی است که شعلهاش در ما زبا
ما دوست داریم فردای خودمان را ملاقات کنیم تا قرار یابیم، ملاقات با خودی که ادامهی ماست، اما تصویرش جدا از اکنون است.
تصویر جالبی از چین و چروکهای صورتمان و القای حس آرامشی که «من» تا پیری تن زندهام.
این تنها یک سرگرمی بامزه نیست، پیروی از الگویی است برای میل به تداوم در هستی تن. الگویی برای به ثمر رسیدن و هر روز را امیدی هست به فردا. امید به اینکه توفیقات را دو چندان کنیم و شکستها را پیروزی؛ این عکس به ما آرامش میدهد که فردا را خواهیم دید.
همچنین ما را وا میدارد که بدانیم چه زود ممکن است دیر شود، پس باید جنبید. ما را میجنباند، ما را به حرکت وا میدارد و فردا را همین امروز، پیش چشممان محقق میسازد. مسیری برای تن.
اما کدام فردا؟ فردا همین اکنون است برای دیروز. سیر طولی زمان که باید تعریض شود در امکان انسانی، اما ما طولش را میفهمیم، بیآنکه به عرض و ارتفاعش توجه کنیم.
ما جسم را میبینیم، جسمی که در طول زمان تدریجاً اما مداوم از بین میرود و مجدد بنا میشود و چون حیات دارد، صورت یک کالبد را حفظ میکند و منی که همراه اوست از استیلا و قوام زندانش آرام است. منِ در تلاش برای فردای تن، من منتظر و امیدوار تن، من در گرو مقصود و مطلوب تن، منِ فراموشکار اکنون تن. منی که در ایستگاه میجنگد بیآنکه بداند آیا فردای ایستگاه تن هست یا نه؟ فردا که حتما هست؛ یا در ایستگاه، یا در سفر.
«من» برای ایستگاه کار میکند و امیدش به پیری تن است، تا وقت سفیدشدن موها، برای سفر از تن بکوشد، حال آنکه در پیری، قوه و جسارتی برای جمع کردن مایحتاج سفر نیست.
امروز تب ملاقات با چهرهی پیری تنمان داغ است و مدتی بعد فروکش میکند و حتی فراموش میشود؛ بی آنکه برای ملاقات با «من»مان نیازی احساس کنیم. بیآنکه من مسافرمان را در یابیم... ماخاطرمان میماند که در دنیا چه کردیم، حسرت چه چیزهایی را خوردیم، دل به چه کسانی باختیم و زندگیمان را بر سر چه چیزی قمار کردیم. تنها فایده چنین عکسهایی این است؛ وقتی همسن تصویرت شوی، عکس اکنون جوانت را نگاه میکنی و حسرت میخوری که هر چه گذشت برای تن گذشت، چون خوب میدانی وقتی شبیه این تصویر شوی، علیالقاعدهی طبیعت، در فهرست قطعی انتظار مسافران خواهی بود.
✍امیررضا مافی
🆔 @lotfi74
هدایت شده از گروه علمی فرهنگی فتح
برهنگی.mp3
10.17M
🎶〰🎶〰🎶〰🎶〰🎶〰🎶
📣#رادیو_فتح
🎶〰🎶〰🎶〰🎶〰🎶
♦برهنگی زن،مرد سالاریست!!؟
🎶〰🎶〰🎶〰🎶
💥#زن_برهنه هدف نیست،وسیله است،که این خود عین #مرد_سالاریست و بدترین نوع آن می باشد.
💥در حالی که #پوشش_و_حجاب،نوعی مبارزه با مردسالاری افراطی وضدزن است.
🔰در فرهنگ اسلام مرد سالاری یازن سالاری وجود ندارد،بلکه اصل اسلام #حق_سالاری و #خدا_سالاریست...
👈حالا برهنه بودن زن توهین به اوست یا وجود پوشش و حجاب برای او؟؟؟
🎤استاد رحیم پورازغدی
🎧〰🎧〰🎧〰🎧〰🎧〰🎧
با #فتح همراه باشید:
⭕️کانال ایتا
🔺eitaa.com/fatehan
◀️کانال بله
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
⬅️کانال سروش
Sapp.ir/fatehan.net
هدایت شده از ▫سین
♦️ جذب ممبر واقعی ♦️
افزایش ممبر گروه و کانال
●️ لینکدونی ایتا 👈 eitaa
eitaa.com/joinchat/588251140C02d6af013e
♦️ تبلیغ کانال و گروه ♦️
●️ لینکدونی ایتا 👈 eitaa
eitaa.com/joinchat/588251140C02d6af013e
♦️ تبلیغ کانال و گروه ♦️
●️ لینکدونی ایتا 👈 eitaa
eitaa.com/joinchat/588251140C02d6af013e
♦️ تبلیغ کانال و گروه ♦️
●️ لینکدونی ایتا 👈 eitaa
eitaa.com/joinchat/588251140C02d6af013e
جهت تبلیغ یک سر به ما بزنید و
#تفاوت را با ممبر واقعی ببینید
---------------------------------------
@noktehayenabekotah
@noktehayenabekotah
-------fek---------------------------
هدایت شده از پایگاه صهیونپژوهی خیبر
🔎نقد| نقدی بر مستند #متولد_اورشلیم
✍ «متولد اورشلیم» اثری بدیع است که اطلاعات خوب و جالبی از فضای فکری مردم #اسرائیل و کسانی که قائل به صهیونیسم هستند به مردم ایران و مخاطب میدهد. اما این مستند چندین اشکال عمده دارد.
✍ اول این که در این مستند چندین گزاره و سوژه متفاوت مثل «صهیونیسم»، «جشن پوریم»، «هولوکاست یا اردوگاههای کار» و «ماهیت اسرائیل» مطرح شده که هر یک به تنهایی قابلیت ساخت یک #مستند را دارند. چرا که هر یک از موضوعات، دارای ابعاد و نظرگاههای متفاوتی هستند.
✍ دوم آنکه در ابتدای مستند هیچ تعریف دقیقی از صهیونیسم ارائه نشد و چنین به مخاطب القا شد که صهیونیسم در اسرائیل خلاصه شده، در حالی که اسرائیل وجه سیاسی صهیونسم است. به عبارتی صهیونیسم یک جریان است که محدود به #یهودیان نیست. به طور مثال خاندان راکفلرها یهودی نیستند اما با خاندان یهودیان زرسالار صهیونیسم پیوندی تنگاتنگ دارند.
✍ مسأله سوم #جشن_پوریم است. در این مستند هیچ اشارهای به ماهیت این مراسم نشد، این که این جشن یک مراسم ملی است مثل عید نوروز ما و یا تنها یک مراسم مذهبی است؟ نکته دیگری که درباره عید پوریم باید بیان شود آن است که به علت تاریخی بودن بحث، عدهای از محققان در اصل وقوع چنین حادثهای و عدهای در حدود و وسعت آن نقدهایی دارند. به همین دلیل جا داشت حداقل در این مستند به این مطالب اشاره میشد و به اطلاعات سطحی و پیش فرضهای مخاطب اکتفا نمیکردند.
📌ادامه #مطلب را اینجا بخوانید:👇
🌐 kheybar.net/?p=25016
🆔 @KHEYBAR_NET
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 واکنش جالب رحیمپور ازغدی به توقیف نفتکش انگلیسی
#خبرگزاری_دانشجو #دانشجو #دانشگاه #دانشجویی #رحیم_پور_ازغدی #رحیم_پور #توقیف_نفتکش_انگلیسی #توقیف #نفتکش #نفتکش_انگلیسی #نفتکش_ایرانی
🆔 @lotfi74
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 | #از_انقلاب_تا_ظهور
این کلیپ سخنان حسن عباسی رو امروز دیدم. حقیقتا اشک های استاد پر از سخن و نکته هست دوستان...
🆔 @lotfi74
تاملات
مادرم گفت: "اگه خود ملیحه نخواد چی؟!" گفت: "اگه خودش نخواست... همسرشو باید خودم انتخاب کنم جهیزیه شم
❤️عاشقانه های شهدا❤️ 💕💕💕💕
پسر عمه م بود😊
با هم و تو یه محله بزرگ شده بودیم...
مثه برادرم بود...❤
سرمو مینداختم پایین و تند تند از مدرسه میومدم خونه...
زیر چشمی میدیدمش...
که موقع برگشتنم از مدرسه...
ایستاده کنار کوچه...دم در خونه شون...منتظر...
کوچه رو قرق میکرد تا کسی مزاحمم نشه😡
صبر میکرد تا من بیام و رد شم...❤
بی هیچ حرفی...
به خونه که میرسیدم خیالش راحت میشد...
۱۶سالم بود که اومد با پدر مادرم صحبت کرد... اومده بود خواستگاریم🙈💕
مادرم بهش گفته بود:
با ازدواج فامیلی...
با زود ازدواج کردن و...
با نظامی ازدواج کردن من مخالفه...
بابامم تبعا مخالف بود...
ولی اون سمج گفته بود...
"اگه این کار نشه،خودمو از هواپیما میندازم پایین😡!"
مادرم گفت:
"اگه خود ملیحه نخواد چی🤔؟!"
گفت:
"اگه خودش نخواست...
همسرشو باید خودم انتخاب کنم😔😓
جهیزیه شم خودم تهیه میکنم😥
بعدشم میرم ناپدید میشم😓💔
وقتی دیدن به هیچ صراطی مستقیم نیست...
گفتن برو با ننه بابات بیا...
قبل رفتن گفت:
"پس شمام قبلش با ملیحه صحبت کنید...
ببینید اصلا خودش میخواد...💕"
وقتی فهمیدم شوکه شده بودم😦😳...یه باره ازش متنفر شدم😡😣...
مهری که بعنوان پسر عمه بهش داشتم هم از دلم پاک شد😒
ازش بدم اومده بود...
مادرم سعی میکرد متقاعدم کنه واسه این ازدواج...💕
گفتم:"مگه من تو این خونه اضافه م که میخواید ردم کنید...💔
شما که همش با زود ازدواج کردنم مخالف بودید...نمیخواااام😡
هر طوری بود متقاعدم کرد...
آخرشم گفتم:
"هر چی شما و بابا بگید..."
بعله رو گفته بودم دیگه😊
بخاطر خاطرات دوران بچگی👧👦
تصورش بعنوان شوهر آیندم کمی وقت میبرد
ناراحتیم زیاد طول نکشید...
گمونم تا غروب همون روز😌!!!
تازه فهمیدم چقد دوسش دارم😍😍😍
با پدر مادرش رسماً اومد خواستگاری
#حکایت_همچنان_باقیست...
#شهید_عباس_بابایی
#سبک_زندگی_شهدا
🆔 @lotfi74
🔰آن جغرافیایِ دوری که فانوس دریایی روشن میکند!
...ایده دیگر درباره معاصربودن، نگاهکردن به تاریکیهای زمانه خود است. به طور استعاری به حیطهای که یک فانوس دریای روشن میکند، اشاره میکنم. برای مثال تیر چراغ برق که حیطه روشنایی آن حدود یک متر یا دو متر است، گویی حیطه اکنون را روشن میکنند. این چراغها نور را به جایی که شما ایستادهاید میتابانند. اگر از این نور خارج شوید وارد سیاهی میشوند. بین یک چراغ خیابان و چراغ بعدی فاصلهای تاریک باقی میماند. اما فانوس¬های دریایی معمولاً کنار دریا تعبیر میشوند، بلند هستند و قدرت نورافکنی زیادی دارند و جایی را روشن میکنند که ما نمیبینیم. فانوس دریایی برای چه کسی نور میافکند؟ برای کسی که در سیاهی دریا گمشده است و به دنبال نور فانوس دریایی میگردد. کسی که زیر چراغ خیابان ایستاده است میداند که حیطه این روشنایی کجاست و «اکنون» کجا تعریف میشود. اما مخاطب واقعی فانوس دریایی کسی است که در سیاهی ایستاده است، نه کسی که زیر فانوس دریایی قرار دارد. کسی که زیر فانوس دریایی قرار داد، نور را میبیند اما نمیداند نور کجا را روشن میکند. او نمیداند پیامی که در حال مخابرهشدن است به کجا میرود. معاصرکردن، بیرونآوردن متن از زیر روشنایی یک چراغ خیابان و تبدیلکردن متن به یک فانوس دریایی است. یعنی نشاندادن جایی که از دید مخاطبِ لحظه اکنون، پنهان مانده است...
#پروبلماتیکا #آگامبن #جورجو_آگامبن #تئاتر_دانشگاهی #روایت #تئاتر #گسست
🆔 @lotfi74
🔰شکست ناشی از موفقیت
💢 افسانه پردازان یونانی داستان جوانی را نقل میکنند که به مدد بالهایی که از موم ساخته بود موفق میشود از زندانی که در میان جزیرهای واقع بود و هیچ راه فراری نداشت، پرواز کند و رهایی یابد. #ایکاروس که از فرار خود به وجد آمده بود وسوسه شد که بالاتر و بالاتر برود و در نهایت دچار این وسوسه شد که آنقدر بالا رود تا به خورشید برسد غافل از آن که چون به نزدیک خورشید برسد گرمای خورشید، بال های مومی او را آب میکند. چنین شد که ایکاروس که نتوانست بر بلند پروازی خود غلبه کند از اوج آسمان فرو افتاد و به عمق اقیانوس فرو رفت.
⭐️ این مطلب برگرفته از مقاله هاروارد بیزنس ریویو با عنوان کسب و کار و پارادوکس ایکاروس است. مقاله مثال جالبی می زند: لیست صد شرکت برتر فورچون در سال ۱۹۹۶ را با لیست صد شرکت برتر در سال ۲۰۰۶ مقایسه کنید؛ شصت و شش شرکت دیگر در این لیست حضور ندارند و پانزده شرکت به کلی نابود شده اند.
💠 اسم این پدیده رو هرچی که دوست دارید بذارید #خودشیفتگی، #غرور، #اعتماد_بنفس_کاذب، #ساده_لوحی و ...
🆔 @lotfi74
📌 #طلیعه
💠امروز دوباره برگشتیم مدرسه بهجت.
زنده باد خاطرات...
تابستان داغ امسال رو خدا توفیق داد با گروه #طیبات آشنا بشیم و کلاس های "اقتصاد و معاملات جدید با نگاه فقهی" رو داشته باشیم.
امروز جلسه اول بود با استاد عالمی کلی بحث کردیم. از ربا نطفه پدیده بانک مدرن تا تاریخچه ورود بانک به ایران و اسلام؛ و کلی یاد کردیم از زنده یاد #شهید_صدر نابغه.
هر چند که تا الگوی #بانک_اسلامی راه ها داریم تا برسیم به #توزیع_عادلانه_ثروت ولی خدایی شهید صدر قدم بزرگی برداشت...
🆔 @lotfi74
🔸🔹در وصف حال این روزهایمان چند خطی به زبان دل، قلمی می زنم. به امیدِ قدومش... 🔸🔹
✍ علی پورمعظم
نگاهمان را بنگریم
پر شده است از ساسی مانکن ها و بی حجابی ها و اختلاس ها و جنایت ها و زمین خواری ها...
درست همانجایی که "همه تاریخ" به جشن و پایکوبی نشسته و همه ی بردگان سیاه و زردو سرخ و سفید پوست و همه مستضعفین و پابرهنگان را به این جشن باشکوه فراخوانده تا نشانشان دهد جای دستِ سیلی عزتِ امت ایران را بر صورت اهریمنی "شیطان بزرگ" و یار غارش، "روباه پیر".
🔹🔸نگاهمان را بنگریم
مگر حلقه ی اشک یتیمانِ یتیم خانه ایران در قلب نگاهمان ننشسته بود
مگر کاپیتولاسیون حقارت را بر گُردیمان، ندیده بودیم
مگر دلواری ها و جنگلی ها و دوران ها و مهدوی ها را ندیده بودیم. 🔹🔸نگاهمان را بنگریم
چه شد که هر چه باحجاب شدیم بی حجابی ها را بیشتر دیدیم هر چه لباس تقوا پوشیدیم لباس تقوای دیگران را بیشتر دریدیم هرچه عدالتخواه تر شدیم عداوت ها را بیشتر دمیدیم. 🔹🔸
نگاهمان را بنگریم
مگر نگاه امامان از حافظه ی تصویرمان حذف شده نگاهی که از پاچه گشادها و شقیقه چکمه ای ها از مین جوب ها و چادر گل گلی ها از ژاندار مری ها و ارتش شاهنشاهی نور ایمان دید و همه ما را به داشته ندیده شدمان سپرد تا دست بر زانوی قیام بگذاریم و بنیاد دیگر بسازیم.
مگر نگاه رهبرمان را نمی بینیم که سال هاست حماسه هامان را بر سر دست گرفته تا سینه بر همه عالم سپر کنیم حتی لحظه ای سر به حقارت نیاندازیم.تا لحظه ای توقف در پیشرفتمان نباشد.
چشم ها را باید شست
جور دیگر باید دید...
🆔 @lotfi74
🔰ما گاه گاهى سال به سال كه مىشود، يك خانه تكانى اى مىكنيم، پردهها را برمىداريم و مىشوييم، چركهايش را پاك مىكنيم. فرش، گليم، زير و زبر، همه را شست و شو مىدهيم
. واقع قضيه اين است كه ما خودمان را جزء موجودىها نمىدانيم. يك پارچه و گليم پارهاى را مواظبيم، به يك فرش دقت داريم ولى خود ما پر از كدورت و رنجايم و پر از ضعفايم.
اين ضعفها چه بسا هزار بحران در ما ايجاد كنند، هزار درگيرى بياورند و با خدا درگير شويم؛ اما بىخياليم.
دلهايمان پر از كينه و سوء ظن نسبت به يكديگر شده است. آيا حسادتها در ما نيست؟ يعنى ما نعمتها را ملاك ارزش نمىدانيم ؟ اينكه او از من زيباتر است، رنج نمىبرم؟ اينكه او از من امكانات، ارتباطات و شرايطش بيشتر و بهتر است مرا نمىسوزاند؟ يعنى ته دلم بحرانى ندارم؟
و تو خيال مىكنى دلى كه به اندازۀ ذرهاى حسد داشته باشد، از فضل خدا بهرهاى مىبرد؟!
🆔 @lotfi74
تاملات
🔰برگزاری درس خارج اصول حضرت استاد شب زنده دار "دام ظله" با موضوع " اسباب تسری حکم از موضوعی به موضوع
♨️برگزاری درس خارج استاد با موضوع بسیار مهم "تسری حکم از موضوعی به موضوع دیگر"
⭐️برای کسانی که به دنبال #فقه_حکومتی هستند این بحث میتواند ره گشا باشد...
🆔 @lotfi74
🔰 اعمال روز دحوالارض
🔶 عارف واصل میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در کتاب «المراقبات» مینویسد: «خدای تبارک و تعالی در این روز زمین را برای سکنای بنیآدم و تعیش آن بنا فرمود و زمین و هرچه از نعمات در آن است، حتی بدنهای ما و ارزاق ما تماماً از چیزهایی است که در این روز از رحمت حق انتشار یافته است...»
🔶 خداوند در دو جای کتابش به واقعه دحوالارض اشاره دارد؛ یکی در آیه: «والارض بعد ذلک دحاها»؛ (نازعات/35) و دیگری در آیه: «والارض و ما طحاها»؛ (شمس/6) «طحو» مرادف «دحو» است.
🔶 در کلمات معصومین از این روز به عظمت یاد شده و به دلیل ارتباط آن با عالم تکوین، در شریعت محمدی(ص)، اعمالی برای این روز اختصاص یافته که عمدهترین آن روزه است و از قضا روزه این روز، یکی از آن چهار روزی است که در تمام سال به فضیلت روزه ممتاز گشته است و این خود نزد اهل خرد نکتهای در خور توجه است.
🔶 آقا ملکی تبریزی در «المراقبات» روایتی را از مولود کعبه حضرت علی(ع) نقل کرده که حضرت فرمود: «هر کس در این روز، روزه بدارد و شب آن را قیام به نماز کند، عبادت صد سال باشد.»
از برای این روز به غیر از روزه و عبادت و ذکر خدا و غسل، دو عمل وارد است: اول نمازی که دو رکعت است در وقت چاشت که در هر رکعت بعد از حمد پنج مرتبه سوره «والشمس» بخواند و بعد از سلام بخواند: لا حول و لاقوة إلا بالله العلی العظیم. پس دعا کند و بخواند: «یا مقیل العثرات...»، دوم خواندن این دعا است: «اللهم داحی الکعبة و فالق الحبة...»
🔶 گفتی است که در برخی از کتب، زیارت حضرت امام رضا(ع) از افضل اعمال مستحبه در روز دحو الارض دانسته شده است.
🆔 @lotfi74
گریه، خلقت شگفت خداست و تنها زبانی که ادراک غمگنانه را بازگو میکند.
بزرگی هر کس به بزرگی غمی است که در دلش پنهان کرده است.غم شوکت دارد، مهابت دارد، هیجان می آفریند و حرارت می بخشد.
هرکس به اندازه ادراکش از حقیقت غم دارد. آنها که غم را به افسردگی و غصه فرو می کاهند، غم نمی فهمند.
🆔 @lotfi74
✍ محمدرضا کائینی
به باور این قلم،قبل از اینکه بخواهیم درباره #احمد_شاملو حکمی بدهیم،باید تکلیفمان را با پرسشی مهم مشخص کنیم:
به هنر برای هنر اعتقاد داریم یا مثلا هنر برای اخلاق یا عدالت یا آزادی و...الخ؟
اگر به اولی باورمندیم،باید شاملو را شاعری همه چیز تمامبدانیم! او نبوغ شعری را با خیال و قدرت ساخت و استخدام کلمات در آمیخته و برای خود و خوانندگانش دنیایی شیرین و وهم انگیز آفریده است.(هر چند عده ای از معاریف برآنند که شاملو حتی فارسی را هم درست بلد نبود چه رسد به زبان های دیگر و یا جمعی دیگر در آمده اند که او در مواردی ترجمه های دیگری را به نام خود چاپ زد! و یا حتی صرف نظر از خوشمزه گی هایی که گهگاه درباره فردوسی یا سایر اساطیر ایرانی می کرد)
اما اگر دومی را تصدیق می کنیم-که ظاهرا خود شاملو نیز بدان تظاهر و بسیاری را با استناد بدان محکوم می کرد-قطعا در این فقره او نمره ای نازل می گیرد،چه اینکه شواهد بی اخلاقی او با خانواده و همگنان و دوستان و جامعه در خور نگارش یک کتاب است! داستان وقتی خوشمزه می شود که به او "شاعر آزادی"لقب می دهند،چه اینکه صرف نظر از شعار و تظاهر،باید دید که وی در کدام دوره از زندگی به مقتضای آزادی و دموکراسی عمل کرده است؟ فروغ فرخزاد به درستی درباره او گفته بود: شاملو چیزهایی را توصیف می کند که به آنها نزدیک نشده است!...دراین فقره سخن فراوان است.
💠 با سپری شدن چهل سال از انقلاب و به رغم برخی اسطوره سازی های پوچ،اگر هنوز زمان سخن گفتن در این مقولات نرسیده است،پس زمان آن کِی خواهد رسید؟
🆔 @lotfi74
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 تحول دستگاه قضا
💠تفاوت بین #لاریجانی و #رئیسی، تفاوت بین دو مجتهدی است که یکی از کلاس درس مستقیم بر مسند قاضی القضات نشسته و دیگری چندصباحی مستقیم با مردم نشست و برخاست داشته و اهمیت اقناع افکار عمومی و پاسخ به شبهات آنها را درک می کند.
.
البته منصفانه تر بگوییم، این مشکل آقای لاریجانی تنها نبود، در میان همه ی رؤسای قوه قضائیه از #شهید_بهشتی که بگذریم، هیچکدام به اندازه آیت_الله_رئیسی نفهمیدند که قضاوت مردم به اندازه ی رأی قاضی در اندیشه مردم سالارانه و همراهی مردم با تصمیمات قوه قضائیه اهمیت دارد.
.
حالا که فکر میکنم میبینم چه خوب شد که آقای رئیسی کاندیدای ریاست جمهوری شد و چه خوبتر که رأی نیاورد، اگرنه معلوم نبود تحول در قوه قضائیه چند دهه ی دیگر طول میکشید.
#پدیده
#پدیده_مشهد
#پدیده_شاندیز
🆔 @lotfi74
🔰اقتصاد ما وغربشناسی
✍ حسن سبحانی
لیبرالیسم بهعنوان تفكر برخاسته از فلسفهای كه بر «حق طبیعی» پای فشرد و بهعنوان دفاع از آزادی، هر نوع محدودیتی را حتی اگر از ناحیه قانون و یا خداوند و شریعت باشد مردود میشمارد، به طور قهری اجازه داد كه انسانِ اصالتمحور در جست وجوی منفعت و لذت، و گریزان از رنج و درد، فارغ از دغدغههای اخلاقی و ملاحظات دینی و در پرتو افكار برخوردار از رونق فلاسفه مشهور قرون رنسانس هویت و چیستی معین و تعریفشده به خود بگیرد.
با ابتناء بر اجزا و استعدادهای خود به تغییر جهان پیرامون خویش اهتمام ورزد، پس از آنكه به تغییرِ خود اقدام ورزیده بود.
🆔 @lotfi74👇👇👇
تاملات
🔰اقتصاد ما وغربشناسی ✍ حسن سبحانی لیبرالیسم بهعنوان تفكر برخاسته از فلسفهای كه بر «حق طبیعی» پای
🔰اقتصاد ما وغربشناسی
✍ حسن سبحانی
...نتیجهی این تعاملات، خیرهكننده بود؛ آنقدر كه مردمان حیران و سیاسیون در جستجوی نام و مصلحان شیفته رونق و كاهش آلام عمومی و حتی اندیشمندان غافل از مبانی و مبادی، یارای تأمل و اندیشیدن و انتخاب كردن و یافتن محتوای آن فراهم نشد.
مردمانی كه در كشورهای در حالتوسعه، انواع و اقسام تحقیرهای معطوف به توسعه متوهم را در گذشتهها تجربه میكردند و بعضاً در قبال آنها موضع میگرفتند. اما پس از مدتی آنها را مبدل به انسانهایی كرد كه دیگر نهتنها در قبال كارگزاریها و توصیهها و توسعههای آن انسان و جوامع معطوف به او مقاومت نمیكند، بلكه با اشتیاق كامل و از طریق هزینه كردن پول نفت و طلا و همچنین مالیاتهای جمعآوریشده از تودههای محروم و مستضعف در سرزمین خودش و آموزش مواردی كه احساس میكند او را در قالب انسان معین و دارای ویژگیهای مبنایی غرب آرایش میدهد و به بالا برمیكشد، مهر تأییدی بر ازخودبیگانگی خویش بزند.
اما چنین انسانی در سرزمینی زندگی میكند كه در كنار اصالت فرد از اصالت جمع میگوید و در متن پرداختن به انسان منفرد از لزوم برپایی عدالت و قسط سخن به میان میآورد و در عین حالی كه بر پوسته دریاهای نفت و گاز مینشیند از فقر و تهیدستی در رنج است و لذا بهرغم آموزههای خویش نمیتواند نسبت به این مقولات و چگونگیهای آنها بیعنایت بماند. هم آموزههای ملی و دینیاش اجازه این كار را به او نمیدهند و هم در صورتی كه نسبت به این آموزهها به بیتفاوتی رسیده باشد فضای سیاسی و اجتماعی فرصت جولان دادن بر بیاعتنایی به این واقعیات را برایش فراهم نمیسازند، این است كه بین آنچه آموخته است و آنچه میخواهد عمل كند ناسازگاری میبیند.
در گذار از این تنگنا آنها كه صادقتر هستند سعی در فهم واقعیت و تلاش برای ایجاد گشایش در آن با پشتیبانی آموزههای خود دارند و آنها كه منفعلترند میكوشند تا لباس فاخر آموزههایشان را بر پیكر واقعیتهای اقتصادی جامعهشان بپوشانند. كوششی كه عمدتاً نتیجهای در قالب سازگاری تن و تنپوش ندارد.
🆔 @lotfi74
🔰آچارفرانسه های نیمه علمی
#پیر_بوردیو، جامعهشناس فرانسوی، در کتاب #انسان_دانشگاهی از یک تیپ به نام «آچار فرانسههای نیمهعلمی» حرف میزند.
او این تعبیر را دربارۀ گروهی از مدرکدارانِ دانشگاهی بکار میبرد که حرفهای بسیار پیشپاافتاده را با لعابِ #علمی به خورد جامعه میدهند.
بوردیو دربارۀ این آچارفرانسهها مینویسد:
«[آنها] از طریق بیان مجدد چیزهایی که خود مردم میدانند به زبانی که ظاهر علمی دارد، تظاهر میکنند که چیزی را میدانند که مردم عادی نمیدانند... در حالی که گاهی یک فرد عادی تحصیلنکرده، فهم بهتری در مورد آن موضوع از آن آچار فرانسه دارد»!
🆔 @lotfi74
#یک_پیشنهاد
هفتهای که در پیش داریم، یادآور حوادثی است که هر یکی را میتوان از نقاط عطف تاریخ معاصر ایران دانست؛ شهادت شیخ فضلالله نوری (1288 ه.ش)، صدور فرمان مشروطیت (1285 ه.ش)، و آغاز جنگ جهانی اول (1293 ه.ش).
حال، یک پیشنهاد: با توجه به تأکیدات مکرر امام خامنهای (دام ظله) بر لزوم مطالعهی تاریخ معاصر، این ایام تابستانی را میتوان فرصتی هر ساله برای #بازخوانی_تاریخ_معاصر قرار داد و با تولید پویشی در این موضوع، و نیز تولید پیوستهای مختلف چندرسانهای، گامی مهم در جهت ایجاد #بصیرت_تاریخی در جامعه برداشت.
#یک_هفته_بازخوانی_تاریخ
#مشروطه_خوانی
🆔 @lotfi74
🆔 @risheh