1_441468536.mp3
18.88M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | علل و عوامل خوانشهای متعدد از حادثه #عاشورا
🎙دکتر #احمدحسین_شریفی
جلسه اول
#حادثه_عاشورا
#امام_حسین علیه السلام
⚜️ @taammolat74
🔉 کتاب صوتی:
🔶 موضوع | عاشورا
علی صفایی حائری
قسمت هشتم (نهایی)
📖بازخوانی صفحه ۶۷ الی ۷۹
⚜️ @taammolat74
⚜️ @EinSad_aBook👇👇👇
کتاب عاشورا - 08.mp3
4.14M
🔉 کتاب صوتی:
🔶 موضوع |#عاشورا
#علی_صفایی حائری
📖بازخوانی صفحه ۶۷ الی ۷۹
🔹حسين (ع)، اين ادامهى على (ع) و چشم رسول (ص)، از هدفها دست نمیشويد. او مشتاق سلطنت نيست. وسعت روح او با اين سرابها دمساز نيست. عظمت او اسير اين حقارتها نيست. جز امر حق او را حركت نمیدهد. حسين (ع) كه جز به پا داشتن حق و حكومت خدا بر
مردم، هدفى نمیتواند بگيرد، در اين مرحله از زندگى و در اين حدّ از مبارزه، به انتخاب میرسد...
🔗 صوت قبل را در اینجا بشنوید.
⚜️ @taammolat74
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تریلر مستند «معضل اجتماعی»
📍«وقتی برای کالایی پولی نمیپردازید (مثل استفاده از شبکههای اجتماعی) در حقیقت محصولی (که فروخته میشود) خود شما هستید»
🔸مستند «معضل اجتماعی» یکی از مهمترین آثاری است که طی سالهای اخیر درباره تاثیر منفی فضای مجازی ساخته شده است. جف اورلوفسکی که کارگردان این فیلم است، پیش از این هم به خاطر مستند «تعقیب یخی» تحسین شده بود و حالا هم فیلمی ساخته که اگرچه به دلیل کپسولشدن حجم عظیمی از اطلاعات و تحلیلها در آن، دیدنش انرژی ذهنی زیادی میگیرد، اما بعید است کسی این فیلم را ببیند و در نگاهش به فضای مجازی، تردیدهای جدی رخ ندهد.
🔹این مستند حدودا 1.5 ساعت است و در آن اطلاعات هشداردهنده و تحلیلهای افشاگرانهای راجعبه چیستی تجارت شبکههای اجتماعی و البته تاثیرات ویرانگر آنها ارائه میشود. محتوای کلی کار این هشدار آخرالزمانی است که جادوگران فناوری، شکل جدیدی از سرمایهداری را طراحی کردهاند و اکنون بشریت منبعی برای تغذیه ماشینها شده است!
⚜️ @taammolat74
تاملات
🎥 تریلر مستند «معضل اجتماعی» 📍«وقتی برای کالایی پولی نمیپردازید (مثل استفاده از شبکههای اجتماعی)
🔰 شورش آشپز علیه مخدر هوشمند
🔸تا بهحال چندین فیلم سینمایی، تلویزیونی و مستند در انگلستان و آمریکا ساخته شده که درباره تاثیرات منفی و ویرانگر فضای مجازی و شبکههای اجتماعی بودهاند. حقیقت این است که چنین انتقاداتی عمدتا از سمت لیبرالها مطرح میشود و اگر بخواهیم معادل آمریکایی صاحبان چنین گفتمانی را اسم ببریم، باید از جناح دموکرات اسم برده شود.
🔹مشکل دموکراتها و فضای مجازی چیز دیگری است، چیزی که میتوان آن را در #پرونده_کمبریج_آنالیتیکا و ماجرای دخالت #فیسبوک در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۷ بهوضوح دید. بنابر الگوریتمهای هوشمندی که برای آنها طراحی شده؛ از روی لایکها، کامنتها و حتی توقف شما برای مشاهده هر محتوایی در فضای مجازی، به این پی ببرند که چه سلیقهای دارید و چه چیزهایی ممکن است توجهتان را جلب کند.
🔸یکسری از گروههای اجتماعی که افراد کمسواد، کمبهره ذهنی و اصطلاحا لمپنها هستند، معمولا گفتمان غیررسمی هرکشوری را تشکیل میدهند و هیچکدام از بلندگوهای رسمی در اختیارشان نیست. اما فیسبوک میتواند مثلا با رصد گروههایی در فضای مجازی که حول ایده «کروی نبودن زمین و مسطح بودن آن» شکل گرفتهاند، تشخیص بدهد که چنین افرادی چه تعداد هستند، کجا هستند و با چه ایدههایی جذب میشوند. تنها با رصد چنین مواردی است که میشودیک #بسیج_بزرگ_اجتماعی برای کمپینی ایجاد کرد که میخواهد کسی مثل دونالد ترامپ را به کاخ سفید برساند. در انگلستان هم برگزیت بههمین شیوه توانست در رفراندوم پیروز شود.
🔹در نبود جایگزینی مناسب برای فردگرایی بیمهار لیبرالیسم، این #فاشیسم بود که توانست بهعنوان یک ایده جمعگرا، از طریق بسیج کردن لمپنها، در بخشهای قابلتوجهی از جهان به پیروزی برسد. ابزار فاشیستها از میانمار تا آمریکا، شبکههای اجتماعی و بهخصوص فیسبوک بود. کسانی که بدون تعارف اگر جامعهای میخواهد پیشرفت کند و بسامان باشد، باید صدایشان را از رسمیت بیندازد، با این بسیج مرگبار صاحب صدا شدند.
🔸این مسائل باعث شده که لیبرالهای سراسر جهان و بهطور خاص دموکراتهای آمریکا، منتقد اصلی و جدی فضای مجازی باشند. فاشیسمی که فیلم هشدار میدهد با ادامه این روند، یعنی مهار نشدن فضای مجازی، میتواند در تمام دنیا گسترده شود، چیزی است که به هرحال حقیقت دارد. شاید ما جایگزینی که این منتقدان بهدنبال آن هستند را هم نپذیریم؛ ملال سیاسی و نسبیتانگاری محض و تنهایی انسان.
💢البته اینکه #نتفلیکس و بهطور کل دموکراتها و بهطور کلیتر لیبرالها، چه جایگزینی برای این لمپنیسم دارند، بحث جدایی است؛ اما ما فعلا میتوانیم از داخل این گسلی که بین دو طیف لیبرال و لیبرتارین به وجود آمده، محتویات جهان سرمایهداری را ببینیم.
⚜️ @taammolat74
🔉 مناظره
🔶 موضوع |علم بومی، استعمارگر یا استعمار زدا؟!
▪️ جواد میری
▪️ احمد رهدار
برنامه تلویزیونی زاویه
قسمت دوم، فصل پانزدهم
⏰ 2 مهر ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
قسمت دوم برنامه زاویه.mp3
44.82M
🔉 مناظره
🔶 موضوع |#علم_بومی ، استعمارگر یا استعمار زدا؟!
▪️ #جواد_میری
▪️ #احمد_رهدار
برنامه تلویزیونی #زاویه
🔹در این برنامه زاویه به سراغ موضوع «ایده علم بومی »میرود و میپرسد که این ایده از اساس مفهومی استعماری است یا برعکس، منجر به استعمارزدایی از دانش میشود؟
🔻 پ.ن:
صوت قسمتهای آینده برنامه زاویه را هر شنبه از کانال تأملات دنبال کنید...
🔗 برای شنیدن مناظره قسمت قبل، اینجا را ببینید.
⚜️ @taammolat74
🔰فلسفهورزی درباره ایده دانشگاه
✍️ میثم سفیدخوش
🔸کمتر از یک سده است که ما در کشورمان دانشگاه مدرن تأسیس کردهایم بیآنکه از همان آغاز، یا در ادامه، توجهی به روح دانشگاه یعنی فلسفۀ دانشگاه کرده باشیم. ایدههای فلسفی دربارۀ ماهیت و رسالت دانشگاه روح دانشگاه بهشمار میآیند و مبادی عزیمت، مسیر اصلی و غایت فرجامین آن را تعیین میکنند.
🔹رسالت کنشگرانِ دانشگاه، خواه آموزگاران و دانشجویان و پژوهشگران، و خواه مدیران دانشگاه توسط ایدههای فلسفی تعیین میشود و به یاری سنجههای فلسفی ارزیابی میشود. دستکم برای دویست سال است که فیلسوفان بزرگ مغرب زمین از کانت به بعد، مفصلاً به بحث و نظریهپردازی دربارۀ هویت فلسفی دانشگاه اقدام کردهاند. فیلسوفانی چون کانت، نیومن، هیدگر، گادامر، هابرماس، جان سرل و مانند آنها از این شمارند.
💢جالب اینجاست که در ایران حتی اهل فلسفه هم توجه چندانی به اندیشهورزی این اندیشمندان دربارۀ این موضوع دانشگاه نکردهاند. این مجموعه میتواند سرآغازی برای توجه جدی به این حوزه باشد.
📚 کتاب ایده دانشگاه
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
#اختصاصی
🔶 موضوع |مطالعۀ انتقادی ابعاد هنری و رسانهای موسیقی محرّم
🎙 دکتر ابراهیم فیاض
پژوهشگاه هنر، فرهنگ و ارتباطات
⏰ 30 مهر 1398
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
ابراهیم فیاض.mp3
28.35M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |مطالعۀ انتقادی ابعاد هنری و رسانهای #موسیقی_محرّم
🎙 دکتر #ابراهیم_فیاض
.
🔹نظر به اهمیت جایگاه هنر موسیقی در آیینهای سوگواری و مناسک دینی ماه محرم، در این نشست تلاش میشود با تبیین و تنویر ابعاد هنری و رسانهای موسیقیهای تولید شده در این عرصه، نحوه کاربست آنها و نیز چگونگی تآثیرگذاری این تولیدات بر مناسک و آیینهای ماه محرم، واکاوی گردد.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | فتنه اعتقادی؛ مشروطه اقتصادی
🎙حجت الاسلام محمدصادق حیدری
مجلس یازدهم
حسینیه اندیشه
⏰ ۱۰ شهریور ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74
⚜️ @hoseiniyehandisheh👇👇👇
13990610-Moh1442-R11-01Menbar_Heydari_0.mp3
16.6M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | فتنه اعتقادی؛ مشروطه اقتصادی
🎙حجت الاسلام #محمدصادق_حیدری
مجلس یازدهم
🔹حاکمیت اخلاق رذیله اجتماعی بر اخلاق افراد، توسط طواغیت
🔹اهداف برنامههای توسعه و آثار سوء بکارگیری آن در نظام اسلامی
🔹طراحی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، گرچه جزء سفارشات و تاکیدات رهبر انقلاب بوده است اما دغدغه و موضوع اصلی نخبگان حوزوی و دانشگاهی قرار نگرفته است و اساسا این نوع موضوعات را تجارب بشری برای تأمین معاش و رفع فقر دانسته که ربطی به اسلام و کفر ندارد!
🔹فرهنگ دینی مؤید این است که بسترها و ابزارهای اجتماعی که توسط طواغیت پایه گذاری میشود، نقشمحوری در دنیاپرست کردن یک یک آحاد جامعه دارند؛ نه هوای نفس فردی و میلهای مادی شخصی!
🔗 جلسه قبل را در اینجا بشنوید.
⚜️ @taammolat74
تاملات
🎯 نقد و بررسی ایده پسااسلامیسم میلاد دخانچی 📚معرفی کتاب | پسااسلامیسم 📘دانلود جزوه pdf | مقدمهای
🔰 دوگانههای متضاد و استدلالهای ناتمام
✍️ دکتر شریف لکزایی
🔸میلاد دخانچی، در مطالعات خود بر مبحث دولت و به تعبیر خود وی، استیت، متمرکز شده و کتاب اخیر او نیز در همین زمینه منتشر شده و در دسترس است. بنیاد و چارچوب نظری کتاب بر بحث دوگانههای متضاد و متکامل بنا شده است که البته میتواند چارچوب مستحکمی هم تلقی شود اما نقد وی نیز از همینجا آغاز میشود.
🔹دخانچی در بحث دوگانههای متضاد هیچگونه تفکیکی میان انواع دوگانههای ارادی و غیرارادی قائل نیست. دوگانه زن و مرد یا مذکر و مؤنث یا شب و روز در طبیعت به صورت تکوینی وجود دارد و انسان نمیتواند هیچگونه مداخلهای در آن بنماید. این دوگانهها به صورت تکوینی و البته به صورت متکامل در طبیعت خلقت یافته است. اما آنجا که این دوگانه بر مذهب و سیاست حمل میشود و تطبیق مییابد به نظر با یک دوگانه از نوع ارادی سر و کار خواهیم داشت.
🔸اساساً دوگانههای ارادی از این ویژگی برخوردارند که میتوانند به صورت متضاد ترسیم شوند و با آنها به صورت متضاد رفتار شود یا به صورت متکامل مورد توجه قرار گیرند و بنابراین نحوه مواجهه با اراده انسانها و براساس ارزشهای متخذه هر فرد ممکن است متفاوت تلقی شود. از این روست که یک انسان سکولار ،قائل به جدایی میان مذهب و سیاست میشود و یک انسان مؤمن به عدم جدایی میان این دو حکم میکند. بنابراین نباید با خلط میان دوگانههای طبیعی و تکوینی با ارادی و اختیاری سعی کنیم نتایج دلخواه در حوزه سیاسی و اجتماعی بگیریم.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا بخوانید.
⚜️ @taammolat74
تاملات
🎯 نقد و بررسی ایده پسااسلامیسم میلاد دخانچی 📚معرفی کتاب | پسااسلامیسم 📘دانلود جزوه pdf | مقدمهای
🔰دخانچی، پسااسلامیسم، استیت ایرانی
✍️ محمدجواد نجارزاده
🔘 بخش 1 از 3
🔸چند وقتی هست که ذهنم با مسائل دخانچی و نوشته هایش گره خورده و بیش از آنچه که فکر میکردم مهم باشد برایم مهم شده
اول کتاب را خواندم و مسائلی توجهم را جلب کرد و بعد از آن درس گفتار ها را و البته میزان شوق و تعلقم نسبت به دخانچی هیچ گاه ثابت نبود. ابتدا همینطور زیاد شد تا جایی که به قله رسید و سپس آرام آرام کاسته شد تا درک من از دخانچی از هیجان و احساس به تعقل و واقع بینی هدایت شود.
🔹و اکنون که دوباره بازخوانی انتقادی مطالبش را آغاز کرده ام هنوز فکر میکنم دخانچی به اندازه مسئله و نوشته هایش بزرگ نشده و هنوز گرفتار حصار شهرتش مانده و البته مطمئن هستم این خود او را هم اذیت می کند. لکن برای بررسی آرا و نظراتش به نظر لازم است ابتدا برای علاقه مندان بیان کنم چرا خواندن پسااسلامیسم و درس گفتار ها امر مهمی است و به آن نیاز داریم و از فردا شب به نقد و بررسی آرا و نظراتش می پردازم:
1️⃣ دخانچی مقوله استیت را به خوبی فهمیده و در بازخوانی تاریخی با رویکرد استیت و قبیله فرم موفق عمل کرده. این نقطه ای است که ضعف اکثر نظریه پردازان، عالمان دین و حزب اللهی ها (مردمی که دغدغه دینی سازی حکومت را دارند) در آن نمایان است.
2️⃣ اگر بخواهیم به زبان خود دخانچی بگوییم دخانچی به دنبال احیای امر سیاسی است و در گام اول کاری به ساحت نمادین سیاست ندارد. این یعنی پسااسلامیسم چیزی فراتر از یک گروه سیاسی است که به دنبال رسوایی گروه های دیگر است. یعنی مسئله نه فقط دعواهای رایج سیاسی که دعواهای الاهیاتی است و نگاه مذهب به سیاست را محل بحث قرار می دهد.
3️⃣ دخانچی(پسااسلامیسم) جایگاه مذهب را در استیت ایرانی درک می کند و تعهد به اسلام سیاسی دارد. البته مشخصا این اسلام سیاسی با اسلام سیاسی امام یکی نیست. اما دخانچی در تلاش برای پیاده سازی مذهب است و فهم تاریخی از جایگاه مذهب دارد.
4️⃣ دخانچی را میتوان واجد منظومه ای دانست که در این منظومه نسبت مذهب و سیاست و فرهنگ و جامعه مشخص است. البته مشخصا می توان به این منظومه نقد وارد کرد. شاید تفاوت دخانچی و مجید حسینی در همین درک منظومه ای باشد. این چنین درک منظومه ای به درک کلی مسائل می پردازد و هیچ گاه اسیر جزئیات نمی شود.
5️⃣ دخانچی به دلیل نگاه منظومه ای در آسیب شناسی وضع موجود ج.ا دقیق عمل می کند و پیشنهادات مشخص ایجابی برای وضع موجود دارد و تنها به انتقاداتی کلی بسنده نمی کند.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | شرحی بر کتاب فتح خون (شهید آوینی)
🎙وحید یامین پور
جلسه دوم
هیئت خدام الرضا علیه السلام
⚜️ @taammolat74
⚜️ @yaminpour👇👇👇
4_6030676490708846121.mp3
29.4M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | شرحی بر کتاب #فتح_خون (شهید آوینی)
🎙وحید #یامین_پور
جلسه دوم
🔹فتح خون، دوگانه باطن و ظاهر، امام باطن قبله است!
🔗 برای شنیدن قسمت قبل، اینجا رو کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | علل و عوامل خوانشهای متعدد از حادثه عاشورا
🎙دکتر احمدحسین شریفی
جلسه دوم
مسجد چهارده معصوم سال ۱۳۹۷
⚜️ @taammolat74
⚜️ @ahmadhoseinsharifi👇👇👇
1_442085997.mp3
22.99M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | علل و عوامل خوانشهای متعدد از حادثه #عاشورا
🎙دکتر #احمدحسین_شریفی
جلسه دوم
#حادثه_عاشورا
#امام_حسین علیه السلام
🔗 برای شنیدن قسمت قبل، اینجا رو کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
🔰 روشنفکران بزرگ در CIA
✍️ پیام فضلینژاد
🔸در اسناد عملیات PSB به عنوان بزرگترین عملیات جاسوسی قرن بیستم در حوزهی علوم انسانی، از «علوم انسانی» به مثابهی «الهیات جنگ سرد» یاد میشود و فیلسوفان و روشنفکران نیز «الهههای پاسدارِ» کشتی طلایی لیبرالیسم هستند، اما در ادبیات جاسوسی آن را به «جنگهای کثیف» تعبیر میکنند و از کارگزارانش به عنوان «افسران عملیات مخفی» نام میبرند.
🔹در طول این 42 سال بزرگترین فلاسفه، جامعهشناسان، اقتصاددانان و هنرمندان غرب به خدمت سازمانهای جاسوسی اروپا و آمریکا درآمدند. سرلشگر ویلیام داناوان، رئیس کل OSS دوست داشت که آن را به حیاط خلوت روشنفکران تبدیل کند و نام همه آنها را در لیست جاسوسان حقوقبگیر خود ببیند.
🔸در مرکز حلقهی فلسفی و سیاسی OSS دو چهره برجسته بیش از دیگران به چشم میآمدند: یکی آیزایا برلین و دیگری جرج کنان. برلین یک مارکسشناسِ برجسته، دیپلمات و جاسوس ارشد اینتلیجنس سرویس انگلستان (MI6) به شمار میرفت. او نه تنها در مقام مشاور بلندپایه جرج کنان در طراحی استراتژی عملیات PSB مشارکت کرد، بلکه «نماینده جهانبینی فرهنگی CIA» شناخته میشد.
💢پس از تأسیس آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده در سال 1948 حلقه «فیلسوفان یهودی» روز به روز بزرگتر میشد، چنانکه هانا آرنت، ریمون آرون، توماس کوهن و دانیل بل نیز به جمع سِر کارل پوپر و سِر آیزایا برلین و هربرت مارکوزه پیوستند.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
#اختصاصی
🔶 موضوع | سال های زندگی امام حسین(ع)
🎙 دکتر احمد پاکتچی
مطالعات شیعه در غرب
⏰ سال 1398
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
سال_های_زندگی_امام_حسین_علیه_السلام.mp3
16.77M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | سال های زندگی #امام_حسین(ع)
🎙 دکتر #احمد_پاکتچی
.
🔹پاکتچی دینشناس و زبان شناس، متخصص علوم قرآن و حدیث، عضو شورای عالی علمی مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و سرپرست کنونی پژوهشکده دانشنامه نگاری در پژوهشگاه علوم انسانی است.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | فتنه اعتقادی؛ مشروطه اقتصادی
🎙حجت الاسلام محمدصادق حیدری
مجلس دوازدهم
حسینیه اندیشه
⏰ ۱۱ شهریور ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74
⚜️ @hoseiniyehandisheh👇👇👇
13990611-Moh1442-R12-01Menbar_Heydari_0.mp3
19.07M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | فتنه اعتقادی؛ مشروطه اقتصادی
🎙حجت الاسلام #محمدصادق_حیدری
مجلس دوازدهم
🔹محیط تنوع و تغییر دائمی در همه کالاها، به عنوان منشا انگیزش اجتماعی در برنامههای توسعه (رذیله حرص در مقابل ایثار)
🔹مدل و ماشین متداول اداره جوامع، برای تحریک و برانگیختن مردم و ایجاد انگیزش اجتماعی، نیازمند سوخت متناسب با هدف دنیاپرستی است که سوخت این ماشین و مدل توسعه، خلق «حرص» نام دارد. زیرا آنچه که باعث تحریک یک جامعه میشود این است که دائما دنبال مطامع و لذات دنیا بدوند و به هیچ سطحی از آن قانع نشوند!
🔹اشتباه است که علت این چالش، صرفا مسئولین نفوذی یا غربزده و لیبرال معرفی شوند زیرا این چالش (عدم بستر حضور انگیزههای الهی در فعالیتهای اقتصادی)، از لوازمات مدل اداره رایج در جهان است و نخبگان حوزوی و
دانشگاهی نسخه و مدل جایگزینی تولید نکردهاند، تا مسئولین طبق آن
عمل کنند.
🔗 جلسه قبل را در اینجا بشنوید.
⚜️ @taammolat74
🔰 بازاندیشی و آسیبشناسی درس خارج حوزه علمیه قم
🔸آقای احمد مبلغی از اساتید و پژوهشگران جدی حوزوی و صاحب نظر در باب فقه الاجتماع هستند. اخیرا کتابی از ایشان با عنوان (درس خارج و گامهای اجتهاد) منتشر شده است که واقعا کتاب مفید و مبسوطی است و بنا داشته توضیحات مفیدی نسبت به مقوله درس خارج در حوزه علمیه را ارائه بدهد.
🔹ایشان معتقد است عمقگرایی و کیفیاندیشی را دو ویژگی مهم درس خارج است و بیان دارد: برای اینکه حوزه علمیه بتواند عمق، دقت، توانایی و توانمندیهای خود را در عرصه علم فقه به نمایش بگذارد باید بازتعریف دقیقتری از درس خارج در جهت استحصال ظرفیتهای نهفته در تجارب گذشته در خصوص آن به انجام برساند.
🔸امروز کتاب جدید آقای مبلغی رو داشتم مطالعه میکردم، و به نظرم رسید که بخشی از این کتاب را که با عنوان آسیبشناسی درس خارج هست رو بازنشر بدم. نظرات خود را نسبت به تحلیل آقای مبلغی برای بنده بفرستید...
⚜️ @taammolat74
تاملات
🔰 بازاندیشی و آسیبشناسی درس خارج حوزه علمیه قم 🔸آقای احمد مبلغی از اساتید و پژوهشگران جدی حوزوی و
🔰آسیبشناسی درس خارج
✍️ احمد مبلغی
🔸 #درس_خارج نیز بسان هر پدیده بشری، ممکن است دچار آفت و آسیبهایی شود و در نتیجه، کارکرد و روند حرکت آن به سوی اهداف مورد نظر، دچار خلل هایی شود. بدین جهت، بایسته و ضروری است که همواره به رصد و پایش دقیق و دلسوزانهای نسبت به آن پرداخته شود و از نقد درس خارج به مثابه فرصتی جهت تکمیل و ارتقاء آن استفاده گردد.
🔹فلسفه اولیه درس خارج آن است که به طور نوعی، سبب پیدایش توانایی #اجتهاد در شرکت کنندگان گردد، اما اگر خلاف این وضعیت رخ دهد، باید تمام مراحل این پدیده را مورد بازنگری قرار داد و به تصحیح و تکمیل آن پرداخت.
🔸در هر صورت باید با واقع نگری به آسیبشناسی این گونه مسائل پرداخت و به دنبال کشف تمامی عناصر دخیل در کاهش کارکرد درس خارج بود و سهم هر عامل، سرچشمه های پیدایش آن و نیز راه های پیشگیری ویا درمان هر کدام را مشخص کرد.
📚 درس خارج و گامهای اجتهاد ، ص 66 و 67
⚜️ @taammolat74