📌ثبتنام مسابقات قرآن روستائی و عشایری کشور
💠ویژه خواهران و برادران ساکنان روستاها و عشایر کشور
🔹رشته قرائت تقلیدی ویژه برادران ۹-۱۸ سال
🔹رشته حفظ جزء ۱،۵،۱۰ ویژه برادران و خواهران ۱۹-۴۵ سال
🔹رشته اذان و قرائت تحقیق ویژه برادران ۱۹-۴۵
🔹رشته ترتیل ویژه خواهران ۱۹-۴۵ سال
🌐جهت ثبتنام به حوزه ها و دفاتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان یا شهرستان و یا مکان های تعیین شده مراجعه و تماس بگیرید و یا از طريق لینک زیر ثبتنام کنید:
https://survey.porsline.ir/s/GSLqLvF
🔻مهلت ثبتنام: ۲۰ دی ماه الی ۵ بهمن ماه ۱۴۰۱
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
#معاون_پژوهش_حوزه_های_علمیه
#تجلیل #پژوهشگر_برتر
#تفسیر_قرآن
💠 حجت الاسلام والمسلمین مقیمی معاون پژوهش حوزههای علمیه کشور از پژوهشگر برتر استان یزد حجت الاسلام والمسلمین شاهدی تجلیل کرد.
توضیح اینکه، حجتالاسلام والمسلمین شاهدی در حوزه کتابخانه تخصصی تفسیر و قرآن کریم و پژوهش های قرآنی فعالیت ویژه ای دارد.
🌍 لینک مشروح خبر
━━💠🍃🌺🍃💠━━
@tafsir_yazd
#قصه_قرآنی
#احسن_القصص
#حضرت_یوسف
#قسمت_اول
🌹 حضرت یوسف در قرآن:
🔸 حضرت یوسف (علیهالسلام)، فرزند حضرت یعقوب (علیهالسلام) بوده و از پیامبران بنی اسرائیل است. داستان حضرت یوسف (علیهالسلام) در قرآن به عنوان: «اَحسَنُ القِصَص؛ نیکوترین داستانها» معرفی شده است.
🔹 نام حضرت یوسف (علیهالسلام) فرزند حضرت یعقوب (علیهالسلام) ۲۷ بار در قرآن آمده است، و یک سوره قرآن یعنی سوره دوازدهم قرآن به نام سوره یوسف است که ۱۱۱ آیه دارد و از آغاز تا انجام آن پیرامون سرگذشت یوسف (علیهالسلام) میباشد. یوسف (علیهالسلام) دارای یازده برادر بود، و تنها با یکی از برادرهایش به نام بِنیامین از یک مادر بودند، یوسف از همه برادران جز بنیامین کوچکتر، و بسیار مورد علاقه پدرش یعقوب (علیهالسلام) بود. [۱]
حضرت یوسف (علیهالسلام) هنگامی که نه سال داشت، روزی نزد پدر آمد و گفت: «پدرم! من در عالم خواب دیدم که یازده ستاره و خورشید و ماه در برابرم سجده میکنند.» یعقوب که تعبیر خواب را میدانست به یوسف (علیهالسلام) گفت: «فرزندم! خواب خود را برای برادرانت بازگو مکن که برای تو نقشه خطرناکی میکشند، چرا که شیطان دشمن آشکار انسان است، و این گونه پروردگارت تو را بر میگزیند، و از تعبیر خوابها به تو میآموزد، و نعمتش را بر تو و بر خاندان یعقوب تمام و کامل میکند، همان گونه که پیش از این بر پدرانت ابراهیم و اسحاق (علیهماالسلام) تمام کرد، به یقین پروردگار تو دانا و حکیم است.»[۲]
این خواب بر آن دلالت میکرد، که روزی حضرت یوسف (علیهالسلام) رییس حکومت و پادشاه مصر خواهد شد، یازده برادر، و پدر و مادرش کنار تخت شکوهمند او میآیند، و به یوسف تعظیم و تجلیل میکنند[۳]
و سجده شکر به جا میآورند.[۴]
و طبق بعضی از روایات بعضی از زنهای یعقوب موضوع خواب دیدن یوسف را شنیدند و به برادران یوسف (علیهالسلام) خبر دادند، از این رو حسادت برادران نسبت به یوسف (علیهالسلام) بیشتر شد به طوری که تصمیم خطرناکی در مورد او گرفتند.
🖊 پانویس:
۱. ↑ حویزی، عبدعلی بن جمعه، تفسیر نور الثقلین، ج۲، ص۴۱۰.
۲. ↑ یوسف/سوره۱۲،آیات۵-۶.
۳. ↑ یوسف/سوره۱۲، آیه۱۰۰.
۴. ↑ حویزی، عبدعلی بن جمعه، تفسیر نور الثقلین، ج۲، ص۴۱۰.
#قصه_قرآنی
#احسن_القصص
#حضرت_یوسف
#قسمت_دوم
🔺 نیرنگ برادران یوسف:
🔹 برادران یوسف در جلسهای محرمانه و به پیشنهاد لاوی (یا: روبین، یا یهودا) که برادران را از قتل یوسف (علیهالسلام) برحذر داشت، ایشان را به چاهی که در سر راه کاروانها است انداختند تا بعضی از رهگذرها که کنار آن چاه برای کشیدن آب میآیند، یوسف را بیابند و او را با خود به نقاط دور برند و در نتیجه برای همیشه از چشم پدرشان پنهان خواهد شد. [۵] [۶] [۷] آری خصلت زشت حسادت باعث شد که آنها پدرشان پیامبر خدا را گمراه خواندند، و اکثراً توطئه قتل یوسف بیگناه را طرح نمودند، و تصمیم گرفتند به جنایتی بزرگ دست بزنند، تا عقده حسادت خود را خالی کنند.
🔸 برادران یوسف با نفاق و ظاهرسازی عجیبی نزد پدرشان حضرت یعقوب (علیهالسلام) آمدند، و با کمال تظاهر به حق به جانبی و اظهار دلسوزی با پدر در مورد یوسف (علیهالسلام) به گفتگو پرداختند تا او را یک روز همراه خود به صحرا ببرند تا در آن جا در کنار آنها بازی کند. در این مورد بسیار اصرار نمودند. یعقوب (علیهالسلام) گفت: من از بردن یوسف، غمگین میشوم، و از این میترسم که گرگ او را بخورد، و شما از او غافل باشید. برادران به پدر گفتند: با این که ما گروه نیرومندی هستیم، اگر گرگ او را بخورد، ما از زیانکاران خواهیم بود، هرگز چنین چیزی ممکن نیست، ما به تو اطمینان میدهیم. حضرت یعقوب (علیهالسلام) ناگزیر رضایت داد که فردا فرزندانش، یوسف (علیهالسلام) را نیز همراه خود به صحرا ببرند.
☘ کاروان فرزندان یعقوب به سوی صحرا حرکت کردند، یعقوب در بدرقه آنها، به طور مکرر آنها را به حفظ و نگهداری یوسف سفارش مینمود و میگفت: «به این امانت خیانت نکنید، هرگاه گرسنه شد غذایش دهید، و در حفظ او کوشا باشید». وقتی که آنها از یعقوب فاصله بسیار گرفتند، کینههایشان آشکار شد و حسادتشان ظاهر گشت و به انتقامجویی از یوسف (علیهالسلام) پرداختند، یوسف (علیهالسلام) در برابر آزار آنها نمیتوانست کاری کند، ولی آنها به گریه و خردسالی او رحم نکردند و آماده اجرای نقشه خود شدند.
🔸 مطابق پارهای از روایات، پیراهن یوسف را از تنش بیرون آوردند، هرچه یوسف تضرع و التماس کرد که او را برهنه نکنند، اعتنا نکردند و او را برهنه بر سر چاه آورده و به درون چاه آویزان نموده و طناب را بریدند و او را به چاه افکندند.
🖊 پانویس:
۵. ↑ حویزی، عبدعلی بن جمعه، تفسیر نورالثقلین، ج۲، ص۴۱۳.
۶. ↑ فیض کاشانی، ملامحسن، تفسیر صافی، ج۳، ص۷.
۷. ↑ طبرسی، فضل بن حسن، جوامع الجامع، ج۲، ص۲۰۵.
#یک_آیه
🔹 كُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ ثُمَّ إِلَيْنا تُرْجَعُون ۵۷/عنکبوت
🔸 ترجمه:
هر نفسى چشنده مرگ است، سپس به ما بازگردانده مىشويد.
🔰 توجه:
عبارت «كُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ» در دو جای دیگر قرآن کریم نیز آمده است.
🖊 توضیح برخی لغات:
«نفس» به معنای «خود» است. هر موجودی که «خود» و «هویت»ی متمایز از دیگری برایش فرض شود، تعبیر «نفس» در موردش صادق خواهد بود. (التحقيق في كلمات القرآن الكريم، ج۱۲، ص: ۱۹۸) علت اینکه روح را هم «نفس» میگویند این است که «خودِ» ما انسانها در گروی روح ماست.
🔺 تعبیر «ذائقه الموت» تقریبا معادل «یذوق الموت» است (لذا برخی مترجمان ترجمه کردهاند: «مرگ را میچشد») اما وقتی به جای فعل (یذوق)، اسم فاعل (ذائق/ذائقه) میآید دلالت بر ثبوت و استمرار میکند. یعنی اگرچه فعل مضارع، دلالت بر وقوع عمل در حال حاضر و استمرار آن دارد؛ اما این معنا در اسم فاعل بسیار شدت مییابد.
به تعبیر دیگر، فعل مضارع در جایی که کار الان انجام میشود و تمام می شود هم به کار میرود (مثلا: من میروم) اما اسم فاعل در جایی است که آن کار همچنان ادامه دارد (مثلا: آب روان است)
🔸 ابن مسعود از پیامبر اکرم ص نقل میکند که خداوند میفرماید:
اى پسر آدم! هر روز روزى تو را میدهند و تو غمگينی! و هر روز از عمر تو كاسته میشود و تو شادى میكنى! آنچه تو را كفايت كند دارى و در همان حال آنچه تو را بطغيان كشاند ميطلبى! نه به كم قانع میشوى و نه با بسيار سير!
🔹 تدبر:
۱) مرگ قطعیترین واقعیتی است که اغلب آن را نادیده میگیرند. همه میدانیم میمیریم، اما اصرار داریم خود را به غفلت بزنیم. همه میدانیم که وقتی بمیریم به سوی خدا میرویم یعنی به سوی بینهایت؛ آنگاه چقدر برای آبادانی این زندگی محدود در دنیا وقت میگذاریم و چقدر برای زندگی بینهایتمان؟
۲) مرگ استثنا ندارد و برای همه هست. اینجا موقعیت نهایی همه ماست که دیگر هیچ پارتی و پول و … به درد نمیخورد و فرقی بین فقیر و غنی، عالم و جاهل، رئیس و مرئوس، و … نمیماند. همه ما هر چه داشته باشیم و هر کسی که باشیم، خواهیم مرد.
۳) مرگ پایان کار نیست، شروع کار است. اگر حقیقیترین حقیقت عالم خداست، و با مرگ به سوی خدا میرویم؛ پس تازه با مرگ به سوی حقیقیترین حقیقت میرویم؛ یعنی تازه زندگی حقیقی را شروع میکنیم.
۴) آیت الله جوادی آملی در درس تفسیر خود مکرر میفرمودند: «توجه کنید که مرگ ما را نمیچشد، بلکه ما مرگ را میچشیم. ما مرگ را در خود هضم میکنیم، نه بالعکس.» یعنی مرگ در ما گم میشود، نه اینکه ما با مرگ گم شویم. ما جاودانیم و مرگ را هم در خود هضم میکنیم.
۵) مرگ چیست؟ آیا فقط خروج روح از بدن است؟ پس در مورد فرشتگان چه معنی دارد؟
آیه میفرماید هر «نفس»ی (یعنی هر کسی که «خود» دارد) مرگ را میچشد و مرحله بعد از مرگ «رجوع الی الله» است.
پس «مرگ» یعنی آنچه که «خودم» را آن میدانم، از «من» میگیرند؛ و این گونه به خدا نزدیکتر میشوم.
تا در دنیا هستیم «خود» را همین بدن میپنداریم؛ با مرگ، این بدن را از ما میگیرند و در عالم برزخ به زندگی ادامه می دهیم، اما بدنمان در قبر میپوسد. سپس با نفخ صور، از برزخ هم میمیریم و به قیامت منتقل میشویم.
۶) مردن یک اقدامی نیست که در آینده رخ میدهد، بلکه الان هم هست (نفرمود «سیذوق الموت» فرمود «ذائقه الموت») اقدامی هم نیست که یکدفعه رخ دهد، دائمی و مستمر است. (فرق «ذائق» با «یذوق» در قسمت «توضیح برخی لغات» بیان شد) هر لحظه، بخواهیم یا نخواهیم، داریم چیزی را از دست میدهیم و به سمت خدا حرکت میکنیم. فرشته مرگ – که از ملائکه مقرب الهی است – دارد آرام آرام ما را به سوی خدا میبرد، اما ما … ؟
۷) اگر آن چیزی که با مرگ از دست میدهیم آن چیزهایی باشد که محدودمان میکند (= وابستگی به مال و مقام و فرزند و …)، جای ناراحتی ندارد.
اما اگر به این محدودیتها چسبیده باشیم، جدا شدن از اینها همانند «جان»مان برایمان مهم خواهد بود، پس «جان»مان را به جای اینکه به سوی نامحدود (= خدا) ببریم و از محدودیت رها شویم، به دنیا گره زدهایم و آنگاه است که چشیدن «مرگ» برایمان تلخ میشود.
۸) مهمترین مشکل ما کمظرفیت بودن است و به جای اینکه بدنبال اضافه کردن «داشتهها» باشیم، باید برای «ظرفیت»مان فکری کنیم؛ که این «من» چنین و چنان کردم، و همه چیز را از «من» ببینم، همان کمظرفیتی ماست. پس این «من» محدود را باید از ما بگیرند و با هر مرگی، یک مرحله از این «من» محدود را میگیرند؛ یکبار من «خودم» را همین «بدن»م تصور میکنم، با مرگ از دنیا این را از من میگیرند؛ یکبار «خودم» را «بدن برزخی» تصور میکنم؛ آن را هم از من میگیرند؛ و این سیر تا خدا ادامه دارد: الینا ترجعون.
@tafsir_yazd
📢 رهبر انقلاب اهانتهای اخیر به قرآن در کشورهای اروپایی را محکوم کردند
👈 علیرغم توطئه استکبار، آینده از آن اسلام است
🔻 حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی اهانتهای اخیر به مقدسات اسلامی و قرآن کریم را در چند کشور اروپایی محکوم کردند. رهبر انقلاب اسلامی این اهانتها را نشانه دشمنی استکبار با اصل اسلام دانستند و همه آزادیخواهان جهان را به مقابله با سیاست پلید توهین به مقدسات و نفرتپراکنی، فراخواندند.
📝 متن موضعگیری حضرت آیتالله خامنهای که در حساب توئیتر رسانه KHAMENEI.IR منتشر شد به شرح زیر است:
«اهانت جنون آمیز به قرآن با شعار آزادی بیان نشان میدهد هدف حملات استکبار، اصلِ اسلام و قرآن است. علیرغم توطئه استکبار، قرآن روزبهروز پرفروغتر شده و آینده از آن اسلام است. همه آزادیخواهان جهان باید درکنار مسلمانان با سیاست پلید توهین به مقدسات و نفرتپراکنی مقابله کنند.»
💻 Farsi.Khamenei.ir
📷 #گزارش_تصویری
🖊 دوره تکمیلی مهارت های بیان تفسیر قرآن کریم
🔹 ویژه خواهران
✅ استاد: آرزومندی
🔺 مکان: مؤسسه قرآنی محبان حسین بن علی ع
📅 مدت دوره: شنبه ۸ بهمن الی پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۱
با همکاری ستاد تفسیر قرآن کریم استان یزد
@tafsir_yazd
هوالجواد...
" یوم الله 22بهمن روز تجلی حضور و پیروزی امت حزب الله بر استکبار جهانی مبارک باد"
هجدهمین جلسه" زندگی به رنگ خدا "
موضوع:
"آثار تلاوت قرآن در نگاه آیات و روایات"
سخنران :
حجت الاسلام و المسلمین دکتر قائمی(زید عزه)
⏰زمان: 1401/11/20- ساعت10
🏢مکان:
خیابان امام خمینی(ره)- خیابان شهیدابراهیمی- روبروی فرمانداری- دفتر آیت الله جوادی آملی(حفظه الله)
🔶واحد فرهنگی دفتر مرجعیت دینی و علمی حضرت آیت الله جوادی آملی(حفظه الله)-یزد
هوالجواد...
" شهادت هفتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت امام موسی الکاظم(علیه السلام) را تسلیت عرض می نماییم. "
نوزدهمین جلسه " زندگی به رنگ خدا "
موضوع:
" قرآن در قرآن "
سخنران :
حجت الاسلام و المسلمین
دکتر فهیم نیا(زید عزه)
ذکر مصیبت امام موسی الکاظم(ع)
توسط حجت الاسلام والمسلمین مرشدی(زید عزه)
⏰زمان: 1401/11/20- ساعت10
🏢مکان:
خیابان امام خمینی(ره)- خیابان شهیدابراهیمی- روبروی فرمانداری- دفتر آیت الله جوادی آملی(حفظه الله)
🔶واحد فرهنگی دفتر مرجعیت دینی و علمی حضرت آیت الله جوادی آملی(حفظه الله)-یزد
🔸🔸🔸توجه توجه🔸🔸🔸
✅دانش آموزان پایه نهم
✅ دانش آموزان پایه دوازدهم، دارندگان مدرک دیپلم و بالاتر
✨✨✨
علوم دینی وکاربردی در زندگی را با تحصیل در باسابقه ترین مرکز علوم دینیِ استان یزد با رویکرد آموزشی ,پژوهشی,فرهنگی....بیاموزید.
🗓 شروع ثبت نام 29 بهمن 1401 🗓
🔷توفیق شاگردی مکتب اهل بیت علیهم السلام
🔷تحصیل در محیطی معنوی و با نشاط
🔷 دارای مهد کودک قرآنی ویژه نوگلان 2 سال تا 6 سال
🔷مجهز به سیستم هوشمند آموزشی
🔷اعطای مدرک سطح2 (کارشناسی)
✅ثبت نام از طریق سایت👇🏻
paziresh.whc.ir
✅و یا مراجعه حضوری
آدرس: یزد، خیابان سلمان فارسی ، کوچه مسجد تقوی ، کوچه مکتب الزهرا سلام الله علیها 🗺
☎️تلفن: 36230014 36230510
به کانال ما در ایتا بپیوندید👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2202664970C6aed79f2bf
هوالجواد...
" اعیاد شعبانیه مبارک باد "
بیستمین جلسه " زندگی به رنگ خدا "
موضوع:
" خانواده ملکوتی- جلسه دوم "
سخنران :
حجت الاسلام و المسلمین
سید حمیدآتشی(زید عزه)
⏰زمان: 1401/12/04- ساعت10
🏢مکان:
خیابان امام خمینی(ره)- خیابان شهیدابراهیمی- روبروی فرمانداری- دفتر آیت الله جوادی آملی(حفظه الله)
🔶واحد فرهنگی دفتر مرجعیت دینی و علمی حضرت آیت الله جوادی آملی(حفظه الله)-یزد
#تفسیر_قرآن
#دوره_آموزشی
🔹 به لطف خداوند متعال در روز شنبه ۶ اسفند مصادف با ولادت حضرت ابوالفضل العباس ع، ادامه دوره مقدماتی مهارتهای بیان تفسیر قرآن کریم برای روحانیون عقیدتی سیاسی انتظامی استان یزد در محل دارالقرآن عقیدتی سیاسی با حضور استاد صدقی برگزار شد.
@tafsir_yazd
#تفسیر_قرآن
#دوره_آموزشی
📷 تصاویر دوره مقدماتی مهارتهای بیان تفسیر قرآن کریم استان یزد در دارالقرآن عقیدتی سیاسی انتظامی استان یزد با حضور استاد صدقی.
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
#تفسیر_قرآن
🔹 اعزام جمعی از اساتید بیان تفسیر قرآن کریم در یزد به مشهد مقدس
🔸 به منظور تکریم از اساتید بیان تفسیر قرآن کریم و برنامه ریزی برای اقدامات بعدی در زمینه تربیت مربیان مهارتهای بیان تفسیر قرآن، تعدادی از اساتید تفسیر قرآن در یزد به اردوی مشهد مقدس اعزام شدند.
در این برنامه که با همراهی و حضور نماینده معزز ولی فقیه و امام جمعه یزد آیتالله ناصری برگزار شد علاوه بر فیض زیارت ثامن الائمه، علی بن موسی الرضا علیه السلام، نشست هم اندیشی با موضوع توسعه جلسات بیان تفسیر قرآن کریم به خصوص در ماه مبارک رمضان برگزار گردید.
در این جلسه، آیتالله ناصری درباره برنامه ریزی و گسترش جلسات تفسیر به خصوص برای جوانان تاکید کردند.
هوالجواد...
" اعیاد شعبانیه بر محبین اهل بیت(ع) مبارک باد "
بیست و یکمین جلسه
" زندگی به رنگ خدا "
موضوع:
"جهادتبیین در سیره اهل بیت و کلام رهبری "
سخنران :
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن میررحیمی(زید عزه)
مسئول دفتر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی(حفظه الله)
⏰زمان: 1401/12/11- ساعت10
🏢مکان:
خیابان امام خمینی(ره)- خیابان شهیدابراهیمی- روبروی فرمانداری- دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی(حفظه الله)
🔶واحد فرهنگی دفتر مرجعیت دینی و علمی حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی(حفظه الله)-یزد
#کلیپ
#مسابقه
#تفسیر_قرآن
📌مسابقه بزرگ تفسیر سوره لقمان ویژه ماه رمضان
🔹 برای عموم
💥با ۱۱۰ جایزه ۳۰۰ هزار تومانی
🔸 برای شرکت در مسابقه به سامانه آموزش مجازی ستاد اقامه نماز، بخش مسابقه و کتابخوانی به آدرس زیر مراجعه نمایید:
mehr.namaz.ir
@tafsir_yazd