۵ - عدم تحجر.pdf
391.3K
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#نوآوری
✅ مفاهیم اساسی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی
🔶 قسمت پنجم / عدم تحجر
🔸 در فرهنگ لغت دهخدا
تحجر = مثل سنگ سخت شدن
🔸 در فرهنگ عمید
تحجر = جانبداری کردن از عقاید و افکار قبلی همراه با اندیشههای نو
🔸 اما در متضاد واژه تحجر تکان، جنب و جوش، جنبش و حرکت آمده است.
🔸 جمهوری اسلامی نوآوریها و پدیدههای بشری را درک میکند و بنای مقابله با آنها را ندارد، مگر پدیدههایی که برای سعادت دنیوی و کمال اخروی آحاد جامعه مضر باشد، اما نکته مهم بومیسازی و تطابق آنها با فرهنگ ایرانی اسلامی است که این دیگر تحجر نیست، بلکه عین خلاقیت و عقلانیت خواهد بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر قاسم حبیب زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#روز_پاسدار
✅ روز پاسدار چه روزی است؟
🔸 بر اساس روایتی در کتاب کافی، جبرئیل بر رسول خدا (ص) فرود آمد و عرض کرد «ای محمد! بهراستی خدای سبحان تو را بشارت داد به مولودی از دخترت فاطمه زهرا سلامالله علیها، ولیکن امتت وی را پس از تو خواهند کشت؛ (اما) امامت و ولایت را در نسل تو قرار داده است».
🔸 هنگامیکه امام حسین(ع) دیده به جهان گشود، جبرئیل امین از سوی پروردگار متعال مأمور گردید تا همراه هزار فرشته، جهت تهنیت و شادباش گویی به نوزاد فاطمه زهرا سلامالله علیها، به زمین فرود آیند.
🔸 خداوند هم در عوض شهادتش، شفا را در تربت ایشان قرار داد.
🔶 حضرت امام خمینی(ره) در سوم شعبان سال ۱۳۹۹ هـ.ق برابر با هفتم تیرماه ۱۳۵۸ هـ.ش پیامی به مناسبت ولادت امام حسین(ع) فرستادند و در این پیام، سوم شعبان را روز پاسدار نامیدند. اما علت این نامگذاری بزرگ چیست؟
1⃣ پاسداران پس از انقلاب اسلامی همچون اباعبدالله همه وجود و توان خود را بر سر هدف خویش که همانا حفظ و حراست از انقلاب اسلامی بوده گذاشتهاند.
2⃣ سپاهیان همچون امام حسین(ع) برای تعلیم آزادگی و حقیقت طلبی بارها حماسههای پرشور آفریدند.
3⃣ پاسداران با تأسی از سالار شهیدان برای دفاع از اسلام، انقلاب و مبارزه با تحریف، از بذل جان شیرین خود دریغ نکردند.
4⃣ بزرگترین سرمایه پاسداران برگرفته از مکتب حسینی، اتصال به تعالیم الهی، معنویت، ائمه اطهار(ع)، ولایتمداری و شهادت طلبی است.
5⃣ امام حسین(ع) با خون پاک خود اسلام را احیا و درخت اسلام را آبیاری نمود و هزاران پاسدار با خون خود نهال انقلاب اسلامی را به درختی تناور تبدیل ساختند.
6⃣ پاسداران تلاش کردهاند که همانند ثارالله صرفا یک شخصیت نظامی نباشند بلکه در ترویج دین، یاری به مستضعفان عالم، دفاع از ارزشها،کمک به اقتصاد و سلامت و آموزش کشور نقش اساسی ایفا کنند.
🔸 نامگذاری روز ولادت بزرگ پاسدار اسلام به عنوان روز پاسدار مهر تأییدی برحسینی بودن راه و حرکت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از بدو تشکیل تا آینده و ظهور حضرت حجت است، که پاسداران عزیز ضمن افتخار به این مدال باارزش باید از تلاش مضاعف برای نزدیکتر شدن به الگوی بزرگ خود دریغ نورزند.
🔶 نامگذاری میلاد خجسته چنین امامی به نام روز پاسدار، موجب فخر سربازان سبزپوش وطن است؛ اما این نامگذاری برای پاسداران چند درس مهم دارد:
1⃣ عدالت
ازآنجاییکه امام حسین(ع) قیام خود را بر علیه جور و ستم یزید و معاویه قرار دادند، پاسداران نیز علاوه بر اینکه خود باید موصوف به عدالت باشند تا بتوانند از عدالت پاسداری کنند؛ باید ذات پاسداری خود را نیز در دفاع از عدالت قرار دهند.
2⃣ بصیرت افزایی
یکی از اهداف مبارزاتی امام حسین(ع) مقابله با خفقان و وارونه نشان دادن مکتب نورانی پیامبر اعظم(ص) بود و برای این جهاد تبیین هزینههای زیادی اعم از شهادت و اسارت اعضای خانواده و فرزندان را پذیرا شدند. اکنون سپاه پاسداران در عرصههایی بسیار گستردهتر از دفاع مقدس در حال مبارزه سخت، نرم و هوشمند است تا هم از ساختار و هم از محتوای انقلاب اسلامی دفاع کند. در موارد بسیاری در هوا، دریا، زمین و فضا پنجه در پنجه آمریکا افکنده و به لطف خداوند پیروزیهای شایسته بیشماری به دست آورد و بارها دشمنان لجوج و عنود را به گوشه رینگ برده و پیامآور شادی در میان امت اسلامی گردیده است.
🔶 نکته پایانی
🔸 در سالهای اخیر سپاه پاسداران در مقابل حجم گسترده آتش سلاحهای جنگی دشمنان بیرونی با تعقل و شجاعت جنگیده است و بازدارندگی از هرگونه حمله نظامی دشمنان به کشور نشان از اثرگذاری این اقدامات مقتدرانه دارد؛ اما دشمن با تحریف و وارونه نمایی به تاکتیکهایی شبیه معاویه در معرفی پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است تا حمایت مردمی را از آنان کاهش دهد؛ لذا تاکتیک سپاه و پاسداران برای مقابله با این هجمهها مبتنی بر حضور مؤثر در سه عرصه جهاد خصوصاً جهاد تبیین است و به لطف خداوند این راهبرد برکات زیادی داشته است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد مهدوی؛ کارشناس رسانه و مسائل سیاسی
و مصطفی علیجانزاده
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#برجام #مذاکره
✅ ایستادگی بر خطوط قرمز در گام آخر
🔸 برخی گمانهزنیها از پایان مذاکرات در وین حکایت دارد؛ خبرهایی که از باقی ماندن چند موضوع پادمانی برای احیای مجدد برنامه جامع اقدام مشترک خبر میدهند که قرار است در سفر گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به کشورمان بر سر تعیین تکلیف آنها رایزنی صورت گیرد.
بااینحال مقامات کشورمان همچنان بر این عقیده هستند که تا زمانی که تمامی خواستهها و شروط ایران پذیرفته نشده، پایان مذاکرات به معنی انجام توافق، قابل تصور نیست.
🔶 گزارههای خبری
🔸 خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان بعد از توئیت نمایندگان انگلیس و فرانسه در وین در خصوص پایان یافتن مذاکرات، در توئیتی نوشت: «گفتگوهای وین همچنان ادامه دارد. اخبار زودهنگام خوب، جایگزین توافق خوب نمیشود. هیچکس نمیتواند بگوید که توافق انجام شده است، مگر آنکه تمام مسائل مهم باقیمانده حلوفصل شود. تلاش مضاعفی لازم است. اکنون همه بر گامهای کلیدی نهایی متمرکز شدهاند».
🔸 امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با بیان اینکه شتاب و عجله طرف غربی نمیتواند مانع رعایت خطوط قرمز ایران شود، تصریح کرد: «هر زمانی که طرفهای غربی خطوط قرمز باقیمانده و اعلام شده ما را بپذیرند آماده حضور در وین هستم».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 خبرها از مذاکرات وین نشان میدهد که طرفین اختلافات را کم کرده و به توافق نزدیک شدهاند. در این مقطع حساس، گزارههای خبری موجود و فضای افکار عمومی نباید اغواکننده شود و نباید مقاومت تیم مذاکرهکننده کشورمان بر سر خطوط قرمز، در این برهه حساس تضعیف شود.
🔸 درست است که در آستانه یک توافق برای لغو تحریمهای آمریکا قرار داریم و به عبارتی توافق در دسترس است، اما خطوط قرمز و اختلافات باقیمانده نباید در لحظه آخر نادیده گرفته شود و در مواجهه با فضای روانی، تسهیل گردد.
🔸 اگر فرضیه کنونی از توافق برای انتفاع اقتصادی پایدار، تبدیل به توافق به هر شکل ممکن شود (که البته اینگونه نیست)، باید انتظار بدعهدی طرف مقابل در فردای توافق باشیم.
🔸 نباید فراموش کنیم که آمریکاییها استاد بدعهدی و دبه درآوردن هستند. در این خصوص تجارب گذشته برای ما درسآموز است.
🔸 مسائل باقیمانده مهم هستند، بهخصوص که میتوانند در آینده مبنایی برای عدم انتفاع اقتصادی پایدار جمهوری اسلامی از توافق احتمالی باشند. در این میان یکی از مسائل مهمی که نباید بدون حلوفصل آن توافقی صورت گیرد، بسته شدن پرونده اتهامات بیپایه آژانس در خصوص فعالیتهای هستهای صلحآمیز ایران است. بدون بسته شدن پرونده ایران در شورای حکام آژانس، توافق با غرب برای احیای برجام و ورود مجدد آمریکا به توافق هستهای بیفایده بوده و بهمنزله حرکت بر لبه تیغ است؛ چراکه بهانه آشکاری به طرف مقابل برای فشار مجدد بر جمهوری اسلامی در شورای حکام آژانس و به طبع آن، شورای امنیت خواهد داد.
🔸 آژانس بینالمللی انرژی اتمی در دوره مناقشه غرب بر سر حقوق هستهای کشورمان، نشان داد که یک نهاد بینالمللی مستقل نبوده و به تکالیف ذاتی و قانونی خود پایبند نیست. مضاف بر اینکه در زمینه امانتداری از اطلاعات امنیتی اعضا، بهویژه جمهوری اسلامی ایران، کارنامه سیاهی دارد.
🔶 نکته پایانی
🔸 بیشک توافق احتمالی بدون رعایت خطوط قرمز ایران و حلوفصل مسائل باقیمانده، به پاشنه آشیل جمهوری اسلامی در آینده تبدیل خواهد شد. در شرایط کنونی عقبنشینی از خطوط قرمز، بازی در عملیات روانی طرف مقابل بوده و زمینه را برای بهانهتراشی و تعهدناپذیری غرب در آینده فراهم خواهد کرد. اکنون که مقاومت در حال نتیجه دادن است، ضرورت دارد در گام پایانی بر روی خطوط قرمز پافشاری نمود؛ چراکه امروز آمریکا در وضعیتی قرار دارد که محتاج توافق با ایران است و راهی جز امتیاز دادن ندارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: احمد بنافی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#اوکراین #غرب
✅ استانداردهای دوگانه!
🔸 جنگ و ستیزهگری بهصورت مطلق در فطرت آدمیان از هر رنگ و نژاد و مذهبی، مذموم و ناپسند است اما بهواسطه عوامل و عوارض ثانویهای همچون زیادهخواهی عدهای، آتش جنگها شعلهور میشود.
🔸 این روزها جنگ اوکراین به سبب نگاه ویژه غرب به آن و به مدد توانمندیهای رسانهای و اطلاعرسانی، بیش از سایر جنگهایی که هماکنون و در صد سال معاصر وجود داشته و دارد، در رسانهها و افکار عمومی مجال طرح پیدا کرده است.
علت این کار چیست؟
آیا این جنگ واجد برجستگی و شاخصههای ویژهای است؟
تفاوت آن با جنگ ۷۳ ساله صهیونیستها علیه فلسطینیها، جنگ ۷ ساله ائتلاف سعودی علیه یمنیها و بیش از ۲۰ ساله تجاوز آمریکاییها علیه افغانستان، عراق و سوریه در چیست؟
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 اوکراین به دلیل بازی ناشیانه در زمینی که چشمآبیهای دو سوی آتلانتیک برایش آراستند، خود را در مهلکه و معرکه روسی گرفتار کرد. بهاحتمالقوی چند سال دیگر مشخص شود که هم واردکردن دیروز اوکراین به این جنگ سناریویی غرب ساخته است و هم ایفای نقش امروز و فردای آن در قالب یک قربانی، سناریویی آمریکایی است؛ برای محاصره روسیه در حلقه ناتو و مهمتر از آن حلقه افکار عمومی دنیا بهمنظور مقدمهسازی برای تکرار پروژه شوروی سابق با روسیه فدارتیو.
🔸 ادراک این موضوع درگرو فهم برخی از استانداردهای دوگانهای است که از عاملی عرضی در فرهنگ و گفتمان قدرتهای غربی به خاطر بیشینهسازی کسب درآمد، از زیادی ارتکاب، به عادتی ثابت و صفت ذاتی غرب و آمریکا تبدیلشده است، یعنی اگر غربیها و آمریکاییها تا دیروز گاهی برای کسب پول و قدرت دروغ میگفتند و فریب میدادند و با متر و معیارهای دوگانه و متناقض با دیگران رفتار میکردند، امروز نژادپرستی، فریب و خدعهگری و آدمکشی را بهراحتی آب خوردن و کشورگشایی را توجیه آکادمیک و تئوریپردازی علمی میکنند و دوست دارند این ضد ارزش را هنجار فرهنگ غربی و ارزش آمریکایی جا بزنند!
🔸 با این نگاه، لنز دوربینهای آمریکایی و اروپایی از گزارشگری کمترین سوژهها در اوکراین که نشان از تعدی و تجاوزگری روسی باشد، فروگذار نیستند و حتی اگر سوژهای نباشد، میسازند اما دریغ از ذرهای انعکاس هزاران درد و رنج بیخانمانی، سوءتغذیه، بیسرپناهی، آوارگی و کشته و جراحت و بیماری انسانهای فلسطینی، یمنی، عراقی و سوری در عالم واقعهای که خود برای آنها ساختهاند!
🔶 نکته راهبردی
🔸 شناخت فرهنگ غیرانسانی غرب در جهان کنونی نیاز به تبیین صحیح دارد. بشریت امروز باید از ابعاد این جاهلیت مدرن که سرمنشأ جنایت گریهاست، آگاه باشد و اسیر تبیین دروغ رسانههای غربی نشود.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ خدمتی که دیده نشد!
🔸 حدود یک ماه از سفر رئیسجمهور به استان گیلان و دستور ضربالأجلی ایشان برای اجرای قانون سواحل و حریم رودخانهها میگذرد؛ دستوری که بهفوریت اجرا شد و طی روزهای گذشته شاهد سرایت اجرای این قانون به حریم رودخانهها، بخصوص رودخانه کرج و تخریب یکی پس از دیگری ویلاهای کاخ نما در حریم این رودخانه هستیم.
🔸 بااینحال و باوجود بیسابقه بودن اجرای چنین قانونی در کشور، انعکاس چندانی از تحسین چنین اقدام جهادی و عدالتخواهانه دولت و قوه قضائیه از سوی چهرههای سیاسی و رسانهای نیستیم.
🔸 بهندرت شاید بتوان در این زمینه گزاره آورد که این اقدام را تمجید و دولت را تشویق به ادامه این حرکت نماید. در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران، حجتالاسلام حاج علیاکبری به این اقدام شایسته دولت اشاره کرد و اظهار داشت: «آزادسازی سواحل نشان داد که میشود قانونهای روی زمینمانده را اجرا کرد... خداوند را شاکریم که این روحیه جهادی در حال شکل گرفتن است و خبرهای خوبی به گوش میرسد».
🔸 تصرف نوار ساحلی دریای خزر توسط نهادها و سازمانهای دولتی و حتی اشخاص حقیقی به اواخر دهه ۴۰ بازمیگردد. تشدید آن در دهههای گذشته موجب شده بود تا مردم و گردشگران نتوانند از تمام ظرفیت نوار ساحلی بهره ببرند و عملاً بخش مهمی از سواحل، خارج از دسترس عموم بود.
🔸 دسترسی آزادانه به دریا و خط ساحلی بهعنوان انفال، یکی از حقوق عامه است که برای تضمین آن قانون اراضی مستحدث ساحلی در سال ۱۳۵۴ به تصویب رسید. در سال ۱۳۸۶ و در جریان برنامه چهارم توسعه بار دیگر عقبنشینی از ۶۰ متر حریم دریای خزر مصوب شد. طبق این قانون تمامی دستگاههای دولتی و خصوصی و همچنین مالکان شخصی موظف به رعایت حریم ۶۰ متر شدند؛ اما این قانون آنگونه که انتظار میرفت، اجرایی نشد.
🔸 در جریان سفر بهمنماه رئیسجمهور به گیلان، مسئله تصرف سواحل و لزوم آزادسازی آن، مورد تأکید مجمع نمایندگان استان قرار گرفت و رئیسجمهور نیز دستور ویژهای را برای آزادسازی سواحل تصرفشده خزر صادر کرد.
🔸 آنچه مهم است این است که دکتر رئیسی توانست وعدهای که در سفر به گیلان برای آزادسازی سواحل به نفع مردم داده بود را با پیگیری جدی محقق کند، بهگونهای که قبل از اتمام مهلت ۲۰ روزه رئیسجمهور، اجرای ۹۹ درصدی را به همراه داشت.
🔶 نكته پايانی
🔸 دولت در این اقدام بیسابقه و اجرای این قانون بر زمین مانده نیز همانند واکسیناسیون عمومی، کارنامه خوبی از خود بهجای گذاشت؛ اقدامی بزرگ که آنچنان که باید دیده نشد!
🔸 از ضروریات جهاد در میدان و عرصههای مختلف کارزار تبیین، این است که رسانههای انقلابی بهجای رقابتهای رسانهای، اتحاد، همافزایی، هماهنگی، تقسیمکار و همپوشانی و عمل جبههای را وجهه همت کار خود قرار دهند. اولین جایی که قواره جهادی کارها خود را نشان میدهد؛ اطلاعرسانی، آگاهیبخشی و روشنگری بهموقع، پیشدستانه با محتوای جذاب، هنرمندانه و تأثیرگذار در افکار عمومی است که فقط از یک حرکت جهادی و انقلابی قابل تحقق است.
🔸 در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران، مقام معظم رهبری تأکید کردند: «کار تبلیغاتی کار مهمی است؛ ما در این زمینه ضعف داریم. حالا بگذریم از آن آدمهای غافلی که از رسانههای داخلی هم به نفع دشمن استفاده میکنند -که حالا آن محل بحث ما نیست- لکن [درباره] آن کسانی هم که قصد خیر در این زمینه دارند، ما کمکاری داریم. در زمینه کار تبلیغاتی و حرکت تبلیغاتی درست و تمهیدات رسانهای باید قویتر و هوشمندانهتر عمل بکنیم».
🔸 #به_قلم_اساتید: حسين عباسيان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#روز_درختکاری #محیط_زیست
✅ مروری بر بیانات رهبرانقلاب پس از کاشت نهال در روز درختکاری ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
🔶 کاشت درخت یک حرکت دینی و انقلابی است.
کاشتن مرحلهی اول کار است، نگهداشتن درختان و حفظ درختان هم بسیار مهم است که بایستی رعایت بشود.
🔸 خدای متعال گیاه زنده را منبع رزق همه جانبهی آحاد مردم قرار داده.
گیاه، منشأ خوراک، دارو، تنفس، جمال و زیبایی طبیعت است.
گیاه، آسایشدهندهی روح و نگهدارندهی جسم انسان است.
ایجاد گیاه زنده و حفظ گیاه زنده یک وظیفهی عمومی همهی انسانها است، چون انسانها همه به گیاه وابسته هستند.
🔸 تخریب جنگلها، تخریب محیطزیست و نابود کردن ریشهای گیاهی، تخریب منابع ملی است و ضربهی به منافع عمومی جامعه است.
🔸 مسئلهی محیطزیست یک مسئلهی تشریفاتی و تزئینی نیست.
حفظ محیطزیست جزو اساسیترین و لازمترین کارهای کشور و مؤسسات کشور است.
یکی از کارهای جدیِ حفاظت از محیطزیست، مسئلهی آب و خاک است. آب و خاک دو ثروت عظیم ملی است، دو ذخیرهی حیاتی همهی ملتها است؛ نباید با اینها مسرفانه برخورد کرد.
رفتار مسرفانهی با آب و خاک مطمئناً ضربهی به منافع ملی است.
🔸 یک موضوع دیگری که در باب حفاظت از محیطزیست مورد نظر است، مسئلهی حفاظت از حیات وحش است.
بیتفاوتی نسبت به حیات وحش و حیواناتی که در سرتاسر کشور در جنگلها، در بیابانها، در دشتها متفرقند، قطعاً به ضرر منافع ملی است.
مسئلهی شکار غیر قانونی را باید جدی گرفت. در شرع مقدس اسلام، شکار فقط در صورتی که کسی برای تغذیه نیاز به شکار داشته باشد مجاز است؛ در غیر این مورد، اصلاً شکار مجاز نیست. در کتابهای فقهی که نگاه کنید، میگویند نماز در سفری که برای شکار انجام میگیرد تمام است؛ یعنی سفر، سفر حرام است.
🔸 یک نکتهی دیگری که باز آن هم مربوط به سازمان حفاظت محیط زیست است، جلوگیری از تبدیل زمینهای کشاورزی است به بناهای دیگر؛ جلوی این [کار] باید گرفته بشود.
باید زمینهای کشاورزی توسعه داده بشود که این البته فقط کار [سازمان حفاظت] محیطزیست نیست؛ وزارت کشاورزی و بعضی دستگاههای دیگر هم در این [قضیّه] تأثیر دارند.
🔸 یک موضوع دیگر، توسعهی انرژیهای غیر فسیلی است؛ یعنی انرژیهایی که متکی به نفت نیستند، مثل انرژی هستهای، انرژی خورشیدی، انرژی بادی و مانند اینها.
🔸 همهی کارهای مهم با پشتیبانی ملّت انجام میگیرد. حالا امروز روز درختکاری است که آحاد ملّت میتوانند در این زمینه تأثیر داشته باشند به معنای واقعی کلمه؛ یعنی درخت بکارند و درخت را حفظ کنند و از محو درختها و محو باغهایی که در شهرها یا اطراف شهرها هست جلوگیری کنند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#میلاد_حضرت_عباس #روز_جانباز
✅ الگوی ولایت پذیری
🔶 چهارمین روز از ماه شعبان المعظم، سالروز ولادت با سعادت قمر بنی هاشم(ع) و «روز جانباز» است.
🔸 عباس بن علی بی ابیطالب(ع)، اولین فرزند حضرت امالبنین(س) و حضرت امیرالمؤمنین(ع) است، که مهمترین فراز زندگی ایشان حضور در حماسه کربلا و حمایت از حضرت سیدالشهدا(ع) و شهادت در روز عاشورا است؛
🔸 اهلبیت عصمت و طهارت(ع)، مقام بسیار بالایی برای حضرت اباالفضل(ع) قائل بودند، چنانچه امام سجاد(ع) فرمودند: «إنَّ لِعَمِیَّ العَباسْ دَرَجَهً یَغبِطُهُ بِهَا جَمیعُ الشُّهَداء یُومَ القِیامَه...»: «برای عمویم عباس جایگاهی است که تمام شهدا در روز قیامت، به مقام و درجهی ایشان غبطه میخورند!» (أمالی شیخ صدوق، ص۴۶۳)
همچنین حضرت فرمودند: «خداوند عمویم عباس را رحمت کند که ایثار کرد و خود را به سختی افکند و در راه برادرش جانبازی کرد، تا آنکه دستهایش از پیکر جدا گردید؛ آنگاه خداوند به جای دستان، دو بال به وی عنایت فرمود که در بهشت همراه فرشتگان پرواز کند؛ همانطور که برای جعفر طیار(ع) قرار داد...» (خصال شیخ صدوق، ص۶۸)
🔸 مشهورترین کنیه حضرت عباس(ع)، «ابوالفضل» به معنی«ابوالفضائل» است زیرا ایشان جلوهی تمام فضایل و زیباییهای ظاهری و باطنی بودهاند؛ چنانچه در فضائل ظاهری، چنان زیبا و تنومند بودند که حضرت را «قمر بنی هاشم» نامیدند؛ و در فضایل اخلاقی و معنوی از قبیل ایمان، علم، بصیرت، شجاعت، وفاداری و ولایت پذیری و ولایتیاوری، نیز شاهکار خلقت بودهاند؛
🔸 هرچند متأسفانه درباره زندگی و احوالات ایشان تا قبل از محرم سال ۶۱ قمری، اطلاعات اندکی وجود دارد! اما از همین اطلاعات و احادیث محدود میتوان به فضائل ارزشمندی از حضرت اباالفضل العباس(ع) اشاره نمود:
1️⃣ علم و دانش
امام سجاد(ع) میفرمایند: «اِنَّ العَبَّاسَ بنِ عَلِیّ (ع) زُقَّ العِلمَ زَقّاً»: «به درستی که عباس بن علی(ع)، دانش را از سرچشمه چشیده است، چشیدنی!» (بحارالأنوار، ج ۴۵، ص ١٣٧)؛
2️⃣ بصیرت نافذ
امام صادق(ع) فرمودند: «انَ عَمُّنا العَبَّاسُ (ع) نافِذَ البَصیرَه»: «عموی ما عباس(ع) بصیرت و بینشی ژرف داشته است» (اعیان الشیعه، ج ٧، ص ۴٣٠)؛
بیشک حضرت عباس(ع) را میبایست شاهکار بینش و بصیرت دانست، چنانچه در فتنهها، بهراحتی، حق را از باطل تشخیص داده و با تمام همت عالی خود، عزم بر تحقق آن داشتهاند، لذا امام صادق(ع) در زیارت نامه آن حضرت میفرمایند: «گواهی میدهم که تو لحظهای از خود سستی نشان ندادی و برنگشتی، بلکه راه و روش تو بر ایمان و بصیرت در دین رقم خورده است» (کامل الزیارات، ص ٧٨۶)؛
3️⃣ شجاعت و وفاداری
حضرت ابوالفضل(ع) مظهر شجاعت و وفاداری است، ایشان از نوجوانی در جنگ صفین نشان دادند که پور حیدر کرارند! اما اوج این شجاعت و شهامت در حماسه کربلا بود، بهگونهای که امام حسین(ع) با دیدن بدن غرقه به خون برادر، فرمودند: «چشمهایی که تا دیشب از ترس تو نخوابیده بودند، امشب به خواب خواهند رفت!» (معالیالسبطین، ج ١، ص ۴۴٣)؛
4️⃣ ولایت پذیری
از مهمترین و اصلیترین فضائل حضرت عباس(ع)، که میبایست تمامی مسلمانان از آن الگوگیری نمایند، «ولایت پذیری» و اطاعت محض از ولی امر و امام مسلمین است؛ بهگونهای که در کربلا تا زمانی که امام حسین(ع)، امر به ماندن حضرت در کنار خیمهها داده بودند، حضرت بدون چون و چرا! از خیمهها پاسداری میکردند و هنگامی که امام(ع)، امر کردند که آب برای اهلبیت(ع) فراهم کنند، ایشان بدون معطلی با تبعیت محض از ولیامر، پا در رکاب کرده و جان گرامیشان را در راه اطاعت از ولایت، فدا کردند!
لذا مسئله شهادت حضرت عباس(ع)، تنها مسئله نثار جان نیست، بلکه مهمتر از آن، سطح بالای معرفت آن حضرت، نسبت به مقام امام معصوم و جانفشانی بیقید و شرط ایشان برای انجام فرمان ولیامر و درک معنای واقعی «ولایت» است!
🔸 و یادداشت را با فرازی از زیارت ناحیه مقدسه که از توقیعات مشهور امام زمان است به پایان میبریم که حضرت ولی عصر(عج) فرمودند: «سلام بر ابوالفضل، عباس بن اميرالمؤمنين، همدرد بزرگ برادر، كه جانش را فدای او ساخت و از ديروز بهرهی فردايش را برگزيد، آنكه فدايی برادر بود و از او حفاظت كرد و براى رساندن آب به او كوشيد و دستانش قطع گشت! خداوند قاتلان او را لعنت كند...» (الاقبال بالاعمال الحسنه، ج۳، ص۷۴).
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#حقوق_بشر
✅ کدام حقوق بشر؟!
🔶 این هفته در یک بمبگذاری در مسجد شیعیان پاکستان بیش از ۶۰ نفر به شهادت رسیدند ولی رسانههای غربی و جریان غربگرای داخلی از کنار آن بهراحتی عبور کردند. لذا یکی از گلوگاههایی که باید در مقابل غرب و جریان غربگرای داخلی ایستاد و تشت رسوایی آنها را از بام افکند، همین نگاه دوگانه و متناقض به بشریت و حقوق بشر است.
🔸 از سال ۱۹۴۵ تا ۲۰۰۱ میلادی، از مجموع ۲۴۸ منازعه نظامی رخداده در ۱۵۳ نقطه جهان، دولت آمریکا آغازگر ۲۰۱ جنگ یعنی ۸۱ درصد آنها بوده است؛ یعنی بهطور متوسط ۴ جنگ در هر سال.
🔸 از طرفی این داده تحلیلی به آنچه در فضای مجازی میچرخد نیز باید اضافه شود که اصلاً نژاد، رنگ پوست، چشم رنگی بودن یا نبودن، اروپایی یا غیراروپایی بودن و ... برای غربیها و آمریکاییها محلی از اعراب ندارد؛
چراکه در سال ۱۹۹۵ طی یک هفته، ۸۰۰۰ نفر در سربرنیتسا در قلب اروپا به دست راتکو ملادیچ قتلعام شدند. این کشتار وحشیانه با چراغ سبز غرب خصوصاً آمریکاییها رخ داده و اسناد آمریکایی خارج شده از طبقهبندی نیز اثبات میکند که سازمان سيا از طريق هواپيماهای جاسوسی خود بهطور زنده در حال مشاهده این نسلکشی بوده است. فاجعهبارتر آنکه بوریس جانسون نخستوزیر فعلی انگلیس در یادداشتی در روزنامه Ottawa Citizen با نوشتن این عبارت که آنها فرشته نیستند، تلویحاً از کشتار سربرنیتسا حمایت کرد.
🔸 لذا آنچه در حقوق بشر برای آمریکا و غرب اهمیت دارد، منافع غرب خصوصاً کارتلهای تسلیحاتی است.
🔸 بااینوجود، نگاه برخی غربگرایان داخلی مانند عباس عبدی در مواجهه با رفتار دوگانه غربی، چیز دیگری است؛
وی در یادداشت جدیدش برای توجیه رفتار غرب در خصوص جنگ اوکراین نوشته است: «آیا باید انتظاری جز این از آنان داشت؟ شخصاً معتقدم، خیر. انسانها نمیتوانند نسبت به دردها و خوشحالیهای همه آحاد بشر واکنش یکسانی نشان دهند، حتی اگر نژادپرست هم نباشند».
🔸 در جایی که بارت نماینده پارلمان ایرلند و جیسون کال نماینده دموکرات کنگره آمریکا به این دوگانگیها اعتراض میکنند، این یقه دریدن جریان غربگرا را باید مصداق کاتولیکتر از پاپ یا کاسه داغتر از آش دانست.
🔶 نکته پایانی
🔸 تحولات جاری فرصت خوبی است برای تبیین این موضوع که بشریت و حقوق بشر صرفاً لقلقه زبان غرب و جریان غربگراست؛ آنچه در یمن، سوریه، اوکراین، پاکستان و ... برای غرب مهم است، منافع اقتصادی و سیاسی، خصوصاً منافع کارتلهای تسلیحاتی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۶ - چرایی و چگونگی استمرار نظام اسلامی.pdf
332.2K
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#نظام_اسلامی
✅ مفاهیم اساسی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی
🔶 قسمت ششم / چرایی و چگونگی استمرار نظام اسلامی
1⃣ تا قبل از سال ۱۳۵۷، همواره منافع قدرتهای بزرگ بر منافع ملت ایران ترجیح مییافت.
2⃣ تحقق شعار عدالت در جامعه
3⃣ زمینهسازی برای برپایی حکومت عدل کامل
4⃣ حمایت مردمی
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر قاسم حبیب زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#روسیه
#رژیم_صهیونیستی
✅ ماهی گرفتن از آب گلآلود!
🔶 در بحبوحه جنگ روسیه با اوکراین، نخستوزیر رژیم صهیونیستی سفری به روسیه داشته است؛ سفری که بسیاری آن را بازی جدید صهیونیستها با کارت روسیه در جنگ اوکراین میدانند.
🔸 وبگاه خبری آمریکایی «اکسیوس» درباره این سفر نوشت: «پیشنهاد میانجیگری اسرائیل میان مسکو و کییف بنا به درخواست زلنسکی انجام گرفته و نفتالی بنت در دیدار با پوتین برای توقف جنگ اوکراین تلاش کرد».
🔸 روزنامه انگلیسیزبان جروزالم پست نیز نوشت: «در دیدار ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل در خصوص تداوم عملیات اسرائیل در سوریه توافق شد. این توافق در پی مخالفت اسرائیل از خرید سلاح برای اوکراین صورت گرفت».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 در رسانههای غربی دو نوع روایت متفاوت از سفر نخستوزیر رژیم صهیونیستی به روسیه منتشر شده است:
1⃣ در رابطه با گزاره اول یعنی میانجیگری رژیم صهیونیستی باید گفت بعید است بنت برای این اقدام به مسکو سفر کرده باشد؛ زیرا پوتین بر روی شروط خود مثل استقلال لوهانسک و دونتسک و برکناری زلنسکی تأکید دارد؛
2⃣ اما گزاره دوم به واقعیت نزدیکتر است؛ زیرا رژیم صهیونیستی بنا بر اذعان مقامات آن، یکی از راههای مقابله با نفوذ ایران را همکاری با روسیه میداند؛ بنابراین حفظ رابطه با روسیه از اولویت مهمی برای رژیم صهیونیستی برخوردار است و شواهد میدانی حاکی از آن است که این رژیم بین اهم (نفوذ ایران در سوریه) و مهم (اوکراین)، اهم را انتخاب کرده است.
🔸 در این میان رژیم صهیونیستی یک راهبرد برد-برد را در این مقطع دنبال میکند؛ بهگونهای که این رژیم در مقابل درخواست اوکراین برای ارسال سامانه گنبد آهنین و پهپادهای تهاجمی، جواب رد داده و در مقابل، این انتظار را از روسیه دارد تا در سوریه همکاریهای بیشتری با این رژیم داشته باشد؛
🔸 اما اینکه روسیه چنین خواسته و توقعی را از رژیم صهیونیستی بپذیرد، بعید به نظر میرسد؛ چراکه روسیه یک پای ثابت قدرت گرفتن گروههای تکفیری در سوریه را حمایتها و پشتیبانیهای این رژیم میداند و پذیرش مجدد نقشآفرینی رژیم اشغالگر قدس در سوریه، برای مسکو که در سوریه حضور دارد و متوجه تهدیدات گسترش مجدد اقدامات تروریستی در سوریه بر منافع بلندمدت خویش در منطقه است، بعید است.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
۷ - ابزارهای تشکیل و پیشرفت نظام جدید.pdf
332.8K
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#پیشرفت #تبیین
✅ مفاهیم اساسی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی
🔶 قسمت هفتم / ابزارهای تشکیل و پیشرفت نظام جدید
🔸 نظام اسلامی راهیافته و تثبیت شده و اکنون تمرکز بر پیشرفت آن در حوزههای مختلف است.
🔸 ابزارهای پیشرفت نظام جدید طیف وسیعی از مؤلفهها و مفاهیم و نهادها را در بر میگیرد.
🔸 شناخت و تلاش برای صیانت از آنها مقابل هجمههای هدفمند مخالفان، ضرورتی انکارناپذیر است، البته دفاع خوب و منطقی.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر قاسم حبیب زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تولید
✅ کارنامه دولت در تحقق شعار سال
🔶 در روزهای پایانی سال، وقت آن است که بررسی شود چه سیاستهایی از حیث عملیاتی و فرهنگی پیرامون تحقق شعار سال اتخاذ شده است.
🔶 بررسی رویکردهای خرد، کلان و بنگاهی نشان میدهد برخی مسائل پیرامون تحقق شعار سال حلشده و برخی نیز همچنان نیازمند تلاش بیشتر است:
1⃣ عدم تشکیل کارگروهی تخصصی برای پیگیری تحقق شعار سال آسیبی است که همهساله با آن مواجهیم و متأسفانه از این حیث، در ۱۴۰۰ نیز اقدام تأثیرگذاری صورت نگرفت.
2⃣ از اصلیترین موانع تولید در کشور، تودرتوی نهادی است؛ بهگونهای که قوانین فسادزا و نسنجیده، دست و پای سرمایهگذاران و بنگاهها را قفل کرده و باعث شده تا ایران در شاخص سهولت کسبوکار، جایگاه ۱۲۷ام را داشته باشد.
دولت برای اصلاح این جایگاه، سامانه الکترونیکی صدور مجوز کسبوکار را راهاندازی کرده که بستری شفاف و کارآمد را برای تسریع در سرمایهگذاری و شروع به کار بنگاههای تولیدی ایجاد میکند.
3⃣ یکی از مسائل دیگری که تولید کشور با آن مواجه است، شاخص امنیت سرمایهگذاری است. گزارش مرکز پژوهشهای مجلس بیان میدارد، عمل مسئولان ملی و محلی به وعدهها، اعمالنفوذ و تبانی در معاملات ادارات، به ترتیب بهعنوان نامناسبترین مؤلفههای امنیت سرمایهگذاری قلمداد شده است و متأسفانه همچنان این نقیصهها وجود دارد. البته دولت با فعالسازی ظرفیتهای منطقهای و عضویت در پیمانهای منطقهای توانسته است تا حدودی بستر جذب سرمایهگذاری را فراهم کند.
4⃣ حضور مستمر دولت و قوه قضاییه در استانها نیز باعث شناسایی بهتر و رفع برخی موانع تولید و مشکلات کارخانهها و بنگاهها شده است.
ازاینجهت نیز برخی بنگاههای تولیدی که مشکلاتی داشتند و راکد مانده بودند، شروع به کار نمودهاند.
5⃣ تأمین مالی در کشور ما بر عهده نظام بانکداری است و متأسفانه همچنان قانون اصلاح نظام بانکی کشور، تدوین و اجرا نشده است.
6⃣ بها دادن به واحدهای تولیدی کوچک و کسبوکارهای خانگی در قانون بودجه مورد توجه قرار گرفته و تسهیلاتی برای رونق آنها پیشبینی شده است که جای تحسین دارد.
7⃣ اصلاح نظام مالیاتی و کاهش فشار مالیات بر بنگاههای تولیدی اگرچه در دستور کار قرار گرفته است؛ اما همچنان نیازمند اصلاح است.
8⃣ از حیث فرهنگی، همچنان بخش زیادی از مردم نسبت به اهمیت حمایت از تولید ملی از طریق خرید کالای داخلی، توجیه نیستند و در این زمینه نیز نیازمند کار فرهنگی بیشتر هستیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab