#استقلال_و_آزادی
#اقتصاد
#تاریخ_معاصر #نفت
✅ ماجرای ملی شدن نفت و غیرملی سازی آن
🔰 قسمت اول
⁉️ آمریکا پس از کودتای ۲۸ مرداد چگونه توانست بر نفت ایران مسلط شود؟
🔶 ٢٩ مهرماه ١٣٣٣، روزی است که در آن یک قرارداد مهم و سرنوشتساز نفتی در مجلس شورای ملی ایران به تصویب رسید. هرچند برای همگان واضح است که تاریخ معاصر ایران با نفت گره خورده است، اما دنبال کردن ماجرای نفت در ایران تا رسیدن به این تاریخ و تصویب کنسرسیوم، نیازمند دانستن سابقه قراردادهای نفتی ایران، ملی شدن صنعت نفت، کودتای ٢٨ مرداد و در نهایت رسیدن به تصویری از وابستگی ایران در عصر پهلوی است؛ وابستگی که از اقتصاد و نفت آغاز شد اما پیامدهای تاریخی و سیاسی داشت. وابستگی که میتوان گفت به خاطر تاثیر همهجانبهاش در تمام شئون مادی و معنوی زندگی ایرانیان و کشیده شدن دامنهاش به بحثهای اجتماعی و فرهنگی، مهمترین عامل شوریدن مردم و وقوع انقلاب اسلامی در سال ۵٧ بود.
🔶 اعتراض به این وابستگی و تحقیر ملی یک بار در دهه ٢٠ شمسی به خاطر تجارب تلخ اشغال در دو جنگ جهانی و قحطیها و تماشای تاراج منابع مملکت به دست انگلیسیها به اوج خود رسیده بود و ملتی که میدید در تمام مناطق نفتخیز و ادارات شرکت نفت کمتر از ٣٠ نفر کارمند عالی رتبه ایرانی وجود دارد، به دنبال راهی برای قطع دست بیگانگان رفت. بنابراین صنعت نفت با تلاشهای فراوان ملی شد تا نخستین گام برای بومیکردن این صنعت برداشته شود.
🔶 اما شوربختانه کودتای آمریکایی-انگلیسی ٢٨ مرداد ١٣٣٢ نگذاشت ایران دمی در هوای آزادی نفس بکشد و پس از کودتا، دولت زاهدی قرارداد نفتی را با مجموعهای از شرکتهای نفتی بینالمللی امضا کرد و تیر خلاصی بر آزادیخواهی و استقلالطلبی ایرانی زد. این قرارداد که به "قرارداد کنسرسیوم" معروف است، خط بطلانی بر نهضت ملی کردن صنعت نفت و عقبگردی به دوران قبل از ملی شدن بود، با این تفاوت که این بار میهمانان سر سفره نفت ایران بیشتر و حریصتر شده بودند.
🔶 عجیب آنکه قرارداد کنسرسیوم در حالی در ٢٩ مهر ١٣٣٣ در مجلس تصویب میشود که فارغ از تهدید استقلال و آزادی کشور، متن قانون را زیر پا میگذارد. قانون ملّی شدن صنعت نفت (٢٩ اسفند ١٣٢٩) میگوید: «به نام سعادت ملّت ایران، کلیه عملیات اکتشاف، استخراج و تصفیه و بهرهبرداری نفت در سراسر کشور باید کاملاً در دست ایرانیها و دولت ایران قرار گیرد». اما قرارداد کنسرسیوم تنها چهار سال بعد بسیاری از هدفهای ملّی شدن نفت را زیر پا میگذارد و شرکتهای نفتی با این استدلال که نمیتوانند امتیازی بیش از آنچه به دیگر کشورهای تولیدکننده نفت دادهاند به ایران بدهند از قبول بسیاری از تقاضاهای به حق ایران خودداری میکنند. نمایندگان کنسرسیوم نه تنها نمیگذارند که ایران شریک شود و نه تنها درصدی از نفت صادراتی را برای فروش مستقیم در اختیار ایران نمیگذارند، بلکه ایران را وادار میکنند غرامت این ملی کردن صوری و ظاهری صنعت نفت را به بریتیش پترولیوم بپردازد.
🔶 هدف از ملی شدن صنعت نفت این بود که منافع ملی به جیب بیگانه ریخته نشود و موسسات اقتصادی واقع در خاک ایران ایرانی باشند و کارشناس تربیت کنند و ارز حاصل از نفت از مملکت خارج نشود. اما قرارداد کنسرسیوم در تضاد کامل و آشکار با قانون ملی شدن صنعت نفت، دقیقا به عکس عمل میکرد و نمونه کامل یک حرکت استعماری بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: مریم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
#استقلال_و_آزادی
#اقتصاد
#تاریخ_معاصر #نفت
✅ ماجرای ملی شدن نفت و غیرملی سازی آن
🔰 قسمت دوم
⁉️ آمریکا پس از کودتای ۲۸ مرداد چگونه توانست بر نفت ایران مسلط شود؟
🔶 فرمول حقوقی پذیرفته شده طرفین برای تدوین قرارداد کنسرسیوم این بود که اعضای کنسرسیوم به عنوان خریداران نفت و با تأسیس دو شرکت برای اکتشاف و تصفیه موسوم به «شرکتهای عامل»، قراردادی را با شرکت ملی نفت ایران به امضا میرسانند که به موجب این قرارداد شرکت ملی نفت ایران، نفت خام استحصالی را بر سر چاه به اعضای کنسرسیوم میفروخت. بر اساس این قرارداد، اعضای کنسرسیوم میتوانستند به ترتیب مقرر و به نوبت نفت را در بنادر ایران به فروش رسانند. تا بیست سال اعضای کنسرسیوم بدون دخالت دولت ایران برای تعیین میزان تولید و قیمت نفت که عوامل اصلی و تعیین کننده درآمد کشور بودند، تصمیم میگرفتند و دولت ایران در این خصوص هیچ اختیاری نداشت.
🔶 اعضای کنسرسیوم بدین شکل سهم میبردند:
1⃣ شرکت نفت بریتانیا (شرکت سابق نفت انگلیس و ایران) ۴٠%
2⃣ شرکتهای نفت امریکایی (استاندارد نیوجرسی، استاندارد کالیفرنیا، سرکون واکیوم، تگزاس و گلف) ۴٠%
3⃣ شرکت نفت هلندی ـ انگلیسی (رویال داچ شل) ١۴%
4⃣ شرکت نفت فرانسوی (فرانس دوپترول) ۶%
🔶 به این ترتیب کارتل بینالملی نفت میتوانست تا ٢٠ سال دیگر بیش از ٢۴ میلیارد بشکه نفت را به بهای ناچیز صادر کند. ضمنا کنسرسیوم میزان تولید نفت را کنترل میکرد و نمیگذاشت از یک مقدار معین تجاوز کند. این قرارداد در ٢٩ مهر ١٣٣٣ (یک سال بعد از کودتا) تنها با پنج رای مخالف در مجلس شورای ملی به تصویب رسید و در ۶ آبان هم توسط مجلس سنا مصوب شد.
🔶 این قراداد کاملا استعمارگرانه اجرا میشد و ایران هیچ نظارتی بر میزان استخراج یا قیمتگذاری نداشت. تنها به عنوان یک نمونه، کنسرسیوم درمدت ٩ سال فعالیت خود یعنی تا سال ١٩۶٣ (١٣۴٢) بیش از ٣۴٠ میلیون تن نفت استخراج کرد. این مقدار بیش از مقدار نفتی بود (٣٢۵ میلیون تن) که کمپانی بریتیش پترولیوم طی پنجاه سال فعالیت خود در ایران نفت از ایران استخراج کرده بود. میزان نفتی که در تمام این مدت توسط شرکت ملی نفت ایران استخراج شد فقط ٢۵٠ الی ٢۶٠ هزار تن بود، یعنی کمتر از یک هزارم میزان استخراج کنسرسیوم.
🔶 محمدرضا پهلوی در ابتدا به امضای کنسرسیوم افتخار میکرد و آن را یکی از اقدامات موفقیتآمیز خود میدانست. شاهد او هم این بود که آیزنهاور طی نامهای، از کوششهای من در حل معضلاتی که دولت مصدق ایجاد کرده بود قدردانی کرده است! البته رئیسجمهور آمریکا واقعا چنین نامهای نوشته بود اما برای دو نفر؛ یکی برای شاه ایران و دیگری برای سفیر وقت آمریکا در ایران. واقعا هم جای تشکر وجود داشته است، زیرا با همراهی این دو نفر چنین قرارداد عظیمی منعقد شده بود تا جای پای آمریکا در منطقه سفت شود.
🔶 اما بعدها این آش آنقدر شور شد که حتی شاه هم به تنگ آمد. او مخصوصا از کاهش خودسرانه بهای نفت توسط کنسرسیوم ابدا رضایت نداشت و میخواست درآمد ایران از نفت بیش از اینها باشد. وی در مصاحبه با خبرنگار روزنامه لوموند در تاریخ ٢٧ ژوئیه ١٩۵۴ اظهار داشت که از شرایط قرارداد با کنسرسیوم ناراضی است و باید سهم منافع ما بالا برود.
🔶 قرارداد کنسرسیوم مصوب ١٣٣٣، ٢۵ ساله بود و باید تا ١٣۵٨ ادامه مییافت، اما در تابستان ١٣۵٢ به واسطه مذاکرات محمدرضاشاه با کمپانیهای نفتی غربی در انگلستان لغو شد و با تبلیغات فراوان، قرارداد جدیدی جایگزین آن شد که آن هم بیست ساله بود. هویدا نخستوزیر وقت ایران هنگام تصویب قرارداد دوم در مجلس گفت که قرارداد مصوب ١٣٣٣ آغاز راه بود و ما در آن هنگام چارهای جز قبول آن نداشتیم. یعنی به طور ضمنی فاجعهبار بودن آن قرارداد را قبول کرد اما دستگاه پهلوی معتقد بودر قرارداد دوم تجلی ملی شدن صنعت نفت است و عامل آبادانی کشور در حالی که در عمل تفاوت چندانی با کنسرسیوم اول نداشت. در نهایت، با وقوع انقلاب اسلامی عملاً امتیازات اکتشاف، استخراج، پالایش و صدور نفت، از کنسرسیوم سلب شد و در اختیار شرکت ملی نفـت ایران قرار گرفت. دیوان عالی لاهه هم در سال ١٣۶٩ پرونده شکایت شرکتهای عضو کنسرسیوم علیه ایران را مختومه اعلام کرد و مالکیت ایران بر منابع نفتی خود به طور کامل تحقق یافت.
🔸 #به_قلم_اساتید: مریم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_پژوهش
#اقتصاد
#مسئله_محوری
✅ تمرکز بر «استحکام ساخت درونی قدرت» و «نگاه درونزا به پیشرفت»
🔶 کاستیهای دهه ۹۰ باید از همان نقطهای که منشأ انحراف بود، رفع شود. یعنی با تمرکز بر «استحکام ساخت درونی قدرت» و «نگاه درونزا به پیشرفت»
🔶 به نظر شما علت شرایط اقتصادی دهه ۹۰ چه بود و آیا ریشه آن به سالهای قبلتر از آن دهه هم برمیگردد؟
🔸اقتصاد ایران در دهه ۹۰ شاخصهای مطلوبی به یادگار نگذاشت. باید پذیرفت طبیعتاً وقتی در یک حوزه پراهمیت، ضعف پیدا میشود، قوتها و دستاوردها در حوزههای دیگر، از نقطه تمرکز افکار عمومی دور میشود؛ آن هم در این جنگ شناختی تمامعیار امروز که دشمن به سبب مزیت مطلقی که در حوزه رسانه دارد و در مسیر دسترسی حاکمیت به افکار عمومی مردم اختلال و انسداد ایجاد کرده است.
🔶 اما اگر بخواهیم واقعی به صحنه نگاه کنیم و بهعنوان مثال از زاویه یک سند بالادستی، پیشرفت کشور را ارزیابی کنیم، من سند چشمانداز ۱۴۰۴ را انتخاب خواهم کرد؛ در نسبت با این سند، کشور دستاوردهای شگرفی در حوزههای علم و فناوری، سلامت و امنیت، استقلال و اقتدار، همبستگی ملی و الهامبخشی و تأثیرگذاری در جهان و منطقه به ثبت رسانده است، اما متأسفانه هنوز کاستیهایی در حوزه اقتصاد و عدالت اجتماعی وجود دارد که ناشی از عملکرد ضعیف دهه ۱۳۹۰ است.
🔶 این عملکرد ضعیف دلایل متعددی دارد که بخشی از آنها اجرایی و عملکردی و بخشی دیگر، فکری و رویکردی هستند که البته قاعدتاً قابل تفکیک هم نیستند چون عملکرد متأثر از رویکرد است.
🔸اگر بخواهم مهمترین دلیل ناکامیهای اقتصادی دهه ۹۰ را بیان کنم، خواهم گفت در این دوره به استحکام ساخت درونی قدرت توجه نشد و مسئله پیشرفت کشور از کانال نگاه به بیرون دنبال شد؛ یعنی آنچه باید عمل میشد، اقتصاد درونزا و برونگرا بود ولی ما دنبال برونزایی اقتصاد بودیم.
🔶 تلقی این بود توسعه یک امر وارداتی است و ما باید با ارائه امتیازاتی به دشمن، توافق هستهای را به انجام برسانیم تا دیگران بیایند و توسعه را برای ما رقم بزنند؛ یا نسخههای تجویزی غرب را در اقتصاد اجرا کنیم و به پیشرفت برسیم. خب این تلقی اشتباه بود و اقتصاد ایران در یک دورهای معطل امضای برجام، در دورهای معطل اجرای آن و در دوره دیگری در انتظار احیای آن بود. اجرای نسخههای غربی نیز به مثابه لبه دیگر قیچی عمل کرد.
🔶 بحمدالله با روی کار آمدن دولت جدید، رویکرد دیگر این نیست و اقتصاد ایران به مذاکرات گره نخورده است. کاستیهای دهه ۹۰ باید از همان نقطهای که منشأ انحراف بود، اصلاح شود؛ یعنی با تمرکز بر «استحکام ساخت درونی قدرت» و «نگاه درونزا به پیشرفت». در دهههای اخیر، هم سرمایه انسانی منحصر بهفردی تربیت شده و هم دستاوردهای شگرفی در حوزه علم و فناوری تحصیل و انباشت شده که دستیابی به اهداف باقیمانده از سند چشمانداز، با بالفعلسازی این ظرفیت عظیم و برقراری پیوند میان داشتهها و مسئلهها، ممکن است.
🔸اما یک مسئله مهم دیگر که به نظر میرسد در دولت فعلی هم حل نشده، سردرگمی فکری مسئولان ما درزمینه نقشآفرینی دولت در فرایند پیشرفت است.
🔶 بالاخره ما میخواهیم کدام الگو را برای پیشرفت انتخاب کنیم؟ با وجود روشن بودن مسئله در ساحت نظر، هنوز ارادهای برای پیادهسازی الگویی مستقل از اقتصاد دولتی یا اقتصاد بازار به چشم نمیخورد. بین مسئولان ما سردرگمی وجود دارد؛ یک عده قائل به اقتصاد دولتی دهه شصتی هستند، یک عده هم به تداوم مسیر رهاسازی اقتصاد و پیادهسازی ایدههای نئولیبرالیستی که از دهه۸۰ شروع شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: سیدیاسر جبرائیلی
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#اقتصاد
#جنگ_اقتصادی_دشمن
✅ نسخه حل مشکل اقتصاد و معیشت
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۳۸۵.pdf
2.82M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#اقتصاد
#جنگ_اقتصادی_دشمن
✅ نسخه حل مشکل اقتصاد و معیشت
🔶 سخن هفته خط حزبالله در اولین شماره سال ۱۴۰۲ نگاهی به نامگذاری سال جدید به نام «مهار تورم، رشد تولید» از سوی رهبر انقلاب داشته است.
🔶 خط حزبالله، به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان، مروری بر توصیههای رهبر انقلاب برای بهرهمندی حداکثری از فرصت این ماه داشته است.
🌷 شماره این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید علیرضا کریمی نوکآبادی تقدیم میشود.
🔸خط حزبالله؛ شماره ۳۸۵
🆔 @tahlil_shjr
#سیاستهای_کلی_نظام
#اقتصاد
✅ منطق میانجیگری چین
🔶 از مهمترین سؤالهایی که پیرامون توافق احیای روابط ایران و عربستان طرح میشود، معطوف به نقش میانجیگرانه چین در این زمینه است. سؤال این است که با توجه به میانجیگری موفق چین در این زمینه، سیاست این کشور در منطقه را چگونه میتوان تحلیل کرد؟ این موضوع به ویژه بدان روی اهمیت دارد که با سفر اخیر رئیسجمهور چین به عربستان، تصور میشد که چین الگوی رفتاریش در قبال منطقه شبیه آمریکا خواهد بود.
🔶 در پاسخ باید گفت که چینیها برخلاف آمریکا که تأمین منافع خود در منطقه را در گروی اختلافافکنی در میان کشورهای منطقه میداند، سیاست خود در قبال کشورهای منطقه را بر ایجاد ثبات و پرهیز از اختلافات منطقهای و در عین حال، چندجانبهگرایی میدانند.
🔶 در واقع، چون دیپلماسی منطقهای چین اقتصادمحور است، لازمه موفقیت آن، حفظ نظم منطقهای، عدم ورود بازیگران منطقهای به منازعه و توسعه روابط با همه کشورهای منطقه است. مبتنی بر این ملاحظه است که چین تلاش میکند با کشورهای مختلف منطقهای از قبیل ایران، عربستان، قطر، عراق و... وارد تعامل اقتصادی شود، بدون آنکه خود را درگیر اختلافات و ملاحظات سیاسی آنها کند. همچنین، در همین چارچوب است که چین حل اختلافات کشورهای منطقه را به نفع خود و در راستای سیاستهای راهبردی خود میداند.
🔶 به عنوان مثال، تأمین نیازهای انرژی چین و اجراییسازی طرح یک کمربند – یک راه در سطح منطقه با وجود سطح بالای تنش در منطقه، در عمل با دشواریها و شاید هم با هزینههایی همراه خواهد بود. بنابراین، در راستای این قبیل ترجیحات است که چین تلاش دارد تا به جای توسعه منازعات میان کشورهای منطقه، به حل منازعات آنها کمک کند تا زمینه برای بازیگری اقتصادمحور آن بیشتر فراهم شود.
🔶 در عین حال، چین با این میانجیگری موفق، به عنوان قدرت هژمون آینده در نظام بینالملل، درصدد ارائه و تثبیت یک الگوی رفتاری همکاریجویانه و سازنده در سطح نظام بینالملل است. این مهم ضمن اینکه باطلالسحر سیاستها و رفتارهای آمریکا در منطقه است، در ایجاد و تقویت قدرت نرم برای چین و جذابیت الگوی رفتاری آن در سطح نظام بینالملل تأثیرگذار خواهد بود.
🔶 در همین زمینه باید گفت که چین از این طریق به نوعی درصدد رژیمسازی برای آینده نظام بینالملل نیز میباشد. به تعبیر دقیقتر، قدرت هژمون هم باید بالاترین قابلیتهای سیاسی، نظامی، تکنولوژیکی و... را داشته باشد و هم ظرفیت لازم برای ایجاد قاعده و هنجار در نظام بینالملل و قدرت فیصلهبخشی به مناقشات را داشته باشد. بنابراین، میتوان گفت که چین با ورود موفق به میانجیگری میان ایران و عربستان درصدد است تا زمینههای لازم را برای این مهم فراهم کند. بر این اساس، میتوان پیشبینی کرد که در صورت موفقیت چین در این زمینه، این کشور تمایل داشته باشد نقش میانجیگرانه خود را به سایر موضوعها و پروندههای منطقهای و بینالمللی تسری دهد. کما اینکه انتشار برخی اخبار حکایت از میانجیگری احتمالی چین در قضیه اوکراین دارد.
🔶 مبتنی بر آنچه گفته شد، ورود چین به میانجیگری موفق به پروندهها و مسائل منطقهای و پذیرش این نقش از چین از سوی کشورهای منطقه، میتواند بخشی از روندهای نوظهور در نظام بینالملل باشد که نویدبخش نظم نوین حاکم بر جهان خواهد بود؛ زیرا پیش از این، کمتر قدرتی (به جز آمریکا) در اینگونه موقعیتی قرار داشت تا این چنین به مناقشات بینالمللی ورود کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: مصطفی قربانی
🆔 @tahlil_shjr
#امید_به_آینده
#انقلاب_اسلامی
#دفاع_مقدس
✅ جشنواره مقاومت و چند تذکر!
🔶 هفته گذشته، هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» در منطقه عسلویه در استان بوشهر برگزار شد و با معرفی آثار برتر در بخشهای داستان کوتاه، داستان بلند و... به کار خود پایان داد. برگزاری این رویداد هنری طی هفده دوره، آن هم با الهامگیری از شعارها و آرمانهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، به خودی خود موفقیت و پیشرفتی قابل تحسین است که به شرط رعایت برخی نکات مهم، میتواند افقهای روشن و امیدبخشی را برای رشد «هنر انقلاب اسلامی» ترسیم کند؛ اما آنچه در برگزاری این دوره از جشنواره فیلم مقاومت شاهد بودیم و جا دارد متولیان آن فکری جدی برایش کنند، چند اشکال یا حداقل ابهام مهم است که رفع آنها میتواند به غنای جشنواره در سالهای بعد کمک کند.
🔶 یکی از این موارد، ضعف محسوس انجمن سینمای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در نقش برگزارکننده جشنواره، برای عرضه آثار جدید در این دوره از جشنواره بوده است؛ به گونهای که نگاهی گذرا به آثار نامزد و منتخب نهایی، نشان میدهد آثار تولید شده از سوی این نهاد هنری نسبت به نهادهای دیگر، مانند حوزه هنری، اوج و بسیج صدا و سیما بسیار کمتر است و این مسئله، این سؤال را پیش میآورد که با وجود صبغه و سابقه انجمن، آیا چنین وضعیتی میتواند برای انجمن سینمای دفاع مقدس مطلوب باشد؟! نکته دیگر، کمبود آثار با مخاطب نوجوان در این جشنواره است که با توجه به سرمایهگذاری جدی دشمن بر روی این جامعه هدف، ضرورت بیشتری مییابد و بدون توجه به تولید اینگونه آثار، ایجاد بخشهایی، مانند «فیلمساز نوجوان» یا بخش «روایت» به خودی خود نمیتواند اثربخش باشد.
🔶 افزون بر نکات یاد شده، ضعف در اطلاعرسانی آثار داوری شده، نامزد و منتخب نیز ایراد دیگر این دوره از جشنواره بوده است؛ به گونهای که انتشار تدریجی و ناقص اسامی و تغییر برخی اسامی که ابتدا به عنوان نامزد اعلام شده و سپس حذف شدهاند، مخاطبان را با ابهام و سردرگمی و حتی سوءتفاهم مواجه کرد.
🔶 رفع این ابهامات و توجه جدی به عدالت در بررسی و ارزیابی آثار ارسالی به دبیرخانه جشنوارههایی، مانند «مقاومت»، میتواند امید ایجاد شده در دل فیلمسازان جوان برای پرداختن به مسائل اصلی کشور و آرمانهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را روز به روز بیشتر کند.
🔸 #به_قلم_اساتید:حامد حسینعسگری
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#اقتصاد
#سینما
✅ سینمای یک درصدی ها!
🔶 با تصویب سازمان سینمایی، قیمت بلیت سینما در سال 1402 شناور شد. «روحالله سهرابی» مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی اعلام کرده است، قیمت بلیت سینما در سال جدید بر اساس درجه کیفی، موقعیت جغرافیایی قرارگیری سالن سینما و سانسهای گوناگون تعیین میشود و در اختیار متقاضی قرار خواهد گرفت.
🔶 به گفته وی، در این مصوبه، سقف مبلغ بلیت ۶۰ هزار تومان برای سینماهای مدرن در نظر گرفته شده که البته درصد بسیار بیشتری از سالنها و سانسها با ارقام پایینتر، یعنی تا ۲۰ هزار تومان به فروش میرسد. تجربه نشان داده است، هرچقدر هزینه سینما رفتن برای مردم و دهکهای پایین بیشتر شود، گیشه خلوت و متعاقب آن، محتوای آثار رخوتناکتر میشوند.
🔶 تجربه همه سالهای اخیر و از جمله سال 1401 این را ثابت میکند. مطابق آمار، در سالی که پشت سر گذاشتیم، سینمای ایران یکی از ادوار ضعیف خود هم از نظر کیفیت آثار، هم محتوا و هم فروش را تجربه کرد. البته به گفته «هاشم میرزاخانی»، مدیرعامل مؤسسه سینما شهر، فروش سینمای ایران در مقایسه با سال 1400 که آخرین سال سیطره کرونا و فعالیت دولت قبل بود، دو و نیم درصد افزایش یافته است که این نشان میدهد اوضاع اندکی بهتر شده است؛ اما امسال تعداد افرادی که برای تماشای فیلمها به سالنهای سینما مراجعه کردهاند، کمتر از یک درصد مردم را شامل میشود.
🔶 سینمای یک درصدی، نتیجه محتوا، کیفیت و البته قیمت بلیت فیلمهاست؛ چون به اعتقاد خیلی از مردمی که سینما نمیروند، قیمت بلیت، خیلی بیشتر از ارزش فیلمهاست و آنها می توانند با هزینه کمتر، به سرگرمی و محصول فرهنگی و هنری باکیفیتتری دسترسی پیدا کنند! اتفاقا ابتدای سال جاری نیز، با وجود هشدار کارشناسان، قیمت بلیت سینما افزایش یافت.
🔶 یکی از عواقب کاهش ارتباط عامه مردم و طبقات کمبرخوردار با سینما این است که آثار بیمایه که به ذائقه قشر مایهدار نزدیکتر است، بیشتر رو میآیند. به همین دلیل هم در صدر جدول فروش، نام سه فیلم «انفرادی»، «سگبند» و «بخارست» دیده میشود که در رده کمدیهای سطح پایین تقسیمبندی میشوند. نکته جالب این است که فیلمهای انفرادی و بخارست، هر دو متعلق به یک کارگردان، یعنی «مسعود اطیابی» هستند! افزون بر این، در فهرست فیلمهایی که سال 1401 روی پرده رفتند، به جز چند فیلم مانند «موقعیت مهدی»، «بدون قرار قبلی»، «هناس»، «روز صفر» و...، فیلم جدی که به مسائل تاریخی، سیاسی و انقلابی و دفاع مقدسی اختصاص داشته باشد، نمیبینیم.
🔶 این یعنی در سبد عرضه شده به مردم، همچنان فیلمهای خنثی و باری به هر جهت و البته کمدیهای دونپایه غالب بود؛ فیلمهایی مانند «خط استوا»، «چپ راست»، «پالتو شتری» و... . هر چند باید به این نکته هم اشاره کرد که بیشتر فیلمهای سال 1401 تولیدات باقی مانده از دولت قبل به شمار میآیند. یک اتفاق امیدوارکننده امسال، اکران دو پویانمایی باکیفیت «پسر دلفینی» و «لوپتو» و استقبال خوب مخاطب از آن دو بود. امید است که با تجربه گذشته و واقعیتهای اقتصادی، سازمان سینمایی تدابیری را برای دسترسی بهتر و بیشتر عموم مردم به سینما فراهم کند؛ در این صورت هم شاهد رونق گیشه خواهیم بود و هم شکوفایی و پویایی بیشتری در سینما رخ خواهد داد. سینما با مردم زنده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آرش فهیم
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_پژوهش
#رویداد_ملی
✅ اینوتکس 2023
🔶 رقابت ملی استارتاپی «اینوتکس پیچ» یکی از بخشهای جانبی نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۳ است و در این رقابت جذاب و هیجانانگیز، استارتاپهای مناطق گوناگون کشور ایدهها و کسبوکارهای نوین خود را در حضور سرمایهگذاران ارائه میکنند. امتیازدهی به استارتاپهای شرکتکننده در این رقابت نیز از سوی داوران مطرح ایرانی و بینالمللی انجام میشود. رویداد «اینوتکس پیچ تهران» با حضور مدیران و مسئولان پارک فناوری پردیس، پست بانک ایران و ایرانسل و حدود ۲۰۰ نفر از استارتاپها، سرمایهگذاران و مخاطبان رویداد برگزار شد.
🔶 دبیر دوازدهمین رویداد بینالمللی اینوتکس پارک فناوری پردیس که در این مراسم حاضر بود، درباره رویداد اینوتکس پیچ ۲۰۲۳ به منزله یکی از بخشهای این رویداد بزرگ بینالمللی اظهار کرد: «رقابت اینوتکس پیچ برای ششمین سال متوالی در حال برگزاری است و امسال این رقابتها در پنج استان اصفهان، هرمزگان، خراسان رضوی و اردبیل برگزار می شود و امروز نیز ایستگاه پایانی آن در تهران برگزار شد.»
🔶 اینوتکس پیچ؛ زمینهای برای پیشرفت بیشتر استارتاپها
«سجاد عباسی» هدف اصلی برگزاری رقابت سالانه استارتاپی اینوتکس پیچ را شناسایی و حمایت از استارتاپها و ایدههای نوآورانه به منظور توسعه این شرکتها و البته با بازگشت سرمایه دانست و گفت: «شرکت در رویداد اینوتکس پیچ یک جهش برای پیشرفت استارتاپها به شمار میرود.» وی با اشاره به ثبتنام ۸۴ تیم استارتاپی در این رویداد افزود: «در یک پایش اولیه، ۱۳ تیم به رقابت حضوری راه یافتند که دو تیم نخست این رقابت از سوی داوران انتخاب شدند و ضمن اهدای جایزه و بهرهمندی از تسهیلات در نظر گرفته شده، به فینال نهایی راه یافتند.» دبیر اینوتکس پیچ گفت: «دو تیم استارتاپی منتخب استان تهران در طول یک ماه و نیم مانده به رقابت پایانی و فینال که همزمان با روز آخر نمایشگاه اینوتکس در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ برگزار میشود، به مشاورانی که پارک فناوری پردیس برای آنها در نظر گرفته است، متصل خواهند شد.» دبیر برگزاری رویداد اینوتکس ۲۰۲۳ که تاکنون دبیری چهار دوره این رویداد بینالمللی را عهدهدار بوده است، در پاسخ به این سؤال که مهمترین دستاورد رویداد استارتاپی اینوتکس پیچ برای شرکتکنندگان در این رقابت چیست؟
🔶 مهمترین خروجی شرکت در این رویداد ملی را قرار گرفتن ایدههای نو و کسبوکارهای نوین در معرض دید سرمایهگذاران و البته جهش در توسعه سرمایهگذاری و در ادامه پیشرفت دانست.
🔶 عباسی در توضیح بیشتری با اشاره به حضور موفق یکی از استارتاپها در رقابت اینوتکس پیچ سال گذشته (۲۰۲۲) و کسب رتبه برتر این رویداد استارتاپی از سوی یک خانم نوآور با تولید کیت تشخیص روده، خاطرنشان کرد: «در حالی که وی هنوز ارائهاش تمام نشده و از استیج پایین نیامده بود، بیش از پنج سرمایهگذار همزمان برای سرمایهگذاری این محصول اعلام آمادگی کردند.»
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#دیدارنگار
#اقتصاد #مهار_تورم
#ایران_قوی
✅ راهِ مهار تورم و بهبود معیشت مردم
🆔 @tahlil_shjr
دیدارنگار_۱۱۷.pdf
2.45M
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#دیدارنگار
#اقتصاد #مهار_تورم
#ایران_قوی
✅ راهِ مهار تورم و بهبود معیشت مردم
🔶 ویژه بیانات رهبر انقلاب در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی ۱۴۰۲/۰۱/۰۱
🔶 «سرخط»، «مطالبه رهبری»، «بحث روز»، «کلیدواژههای مهم»، «جملات طلایی»، «برشمردنیها»، «نظام فکری»،«جهاد تبیین»،«آیات و روایات»، «یادآوری» و «دعا» از جمله بخشهای «دیدارنگار» است.
🔶 در «یادداشت بیاناتی» این شماره با عنوان «راهِ مهار تورم و بهبود معیشت مردم»، برخی از نکات مهم رهبر انقلاب درباره موضوع رشد تولید و الزامات آن مرور شده است.
🔸 دیدارنگار؛ شماره ۱۱۷
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#ولایت_فقیه
✅ رهبر حکیم و توانای ایران
🔶 از عوامل مهم قدرت و اقتدار ملی یک کشور، رهبری حکیم و تواناست.
🔸حکمت و علم، درایت و مدیریت، توانمندی و مهارت یک رهبر در کنار همه مولفههای قدرت، یک کشور را به نظامی قوی و پیشرفته و ابرقدرتی بزرگ ارتقا می بخشد.
🔶 در میان رهبران جهان، رهبری مهذب، حکیم، توانا، مردم دوست، خداترس، شجاع، مدبر و آینده نگر همانند #امام_خامنهای بی نظیر است.
🔸۳۴ سال قدرت مدیریت بلامنازع و بی نظیر او ناشی از توانمندیها و تجربیات فردی، ارتباطات مقدس با "یدالله فوق ایدیهم" و اولیای الهی، و ارتباط عمیق عاطفی و بنیادی با مردم به عنوان رکن برجسته مشروعیت بخش مردم سالاری دینی است که او را در بین رهبران دنیا به ستارهای درخشان و یگانه تبدیل نموده است.
🔶 با این توصیف، شکر نعمت رهبری الهی در جمهوری اسلامی، دعا برای سلامتی او، ایمان به سخنان و بیانات ایشان، مجاهدت و همگامی در تحقق رهنمودهای او برای پیاده سازی مرحله دشوار دولت اسلامی و جامعه اسلامی و نگاههای بلند تمدنی در گام دوم انقلاب اسلامی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر رمضان شعبانی سارویی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#جنگ_اقتصادی_دشمن
#مهارتورم_رشدتولید
#تولید_ملی
✅ نسخه حل مشکل اقتصاد و معیشت
🔰 قسمت اول
🔶 نگاهی به نامگذاری سال ۱۴۰۲ به نام «مهار تورم، رشد تولید» از سوی رهبر انقلاب
🔶 تحریم، جنگ واقعی است
🔹 یکی از اولویتهای اصلی و دغدغههای اساسی حکمرانی در کشور ما، بهبود و اصلاح وضعیت اقتصادی و معیشت مردم است. نامگذاری سالها و انتخاب شعارهای اقتصادی در شانزده سال اخیر از سوی رهبر انقلاب اسلامی، نشان از فوریت و ضرورت مسئله اقتصاد برای کشور دارد. مسائلی از قبیل ارزش پول ملی، رونق تولید، افزایش صادرات غیر نفتی، پرهیز از واردات کالاهای غیرضروری، افزایش حمایت از شرکتهای دانشبنیان و دهها شاخص و موضوع اقتصادی دیگر به علت تأثیرات مستقیمی که بر زندگی و معیشت اقشار مختلف جامعه دارند، بسیار حائز اهمیت هستند. دشمن نیز با درک اهمیت مسئله اقتصاد، سالهاست توان خود را بر ضربه زدن به این بخش مهم متمرکز کرده و از ابزارهای مختلفی همچون تحریم و تلاش برای محدودسازی روابط اقتصادی ایران با کشورهای همسایه، استفاده کرده است. در این جنگ سنگین اقتصادی، وزارت خزانهداری آمریکا به مکانی برای رصد و اعمال اقدامات محدود کننده اقتصادی،کارشکنیهای مالی و هجمههای تحریمی علیه ملت ایران تبدیل شده است و دشمنان کشور به خصوص آمریکاییها، در این سالها تلاش کردهاند با تمرکز بیشتر بر حربههای اقتصادی به کشور و انقلاب ضربه بزنند. «جنگ واقعی جنگ اقتصادی است، جنگ واقعی تحریم است، جنگ واقعی گرفتن عرصههای کار و فعّالیّت و فنّاوری در داخل کشور است؛ این جنگ واقعی است.»۱۳۹۵/۱۱/۲۷
🔶 پیوست رسانهای جنگ اقتصادی دشمن: سیاهنمایی و یأس پراکنی
🔹 دشمن با مشاهده پیشرفتهای نظامی ایران اسلامی، گزینه تهدید نظامی را به اجبار کنار گذاشته و بر مسئله اقتصادی متمرکز شده و در جنگ اقتصادی همه توان خود را برای ضربه زدن به معیشت مردم به میدان آورده است. آمریکاییها و دنبالهروهای غربی آنها با سرمایهگذاری وسیع رسانهای، درصدد تضعیف اراده و روحیه مردم و از بین بردن ثبات اقتصادی کشور هستند. تهییج مردم برای ورود به بازارهای غیر مولد، ایجاد شغلهای کاذب و از سوی دیگر رواج دلسردی و ناامیدی در میان نخبگان و فعالان جوان دانشگاهی و مأیوس کردن قشر زحمتکش کارگر، از جمله شگردهای آنها در این جنگ است. جنگی ترکیبی و تمام عیار علیه ایران اسلامی که رسانههای مواجب بگیر دشمن به آن دامن میزنند و با نعل وارونه زدن به حقایق، چهره خشن دشمنی که حتی از تحریم داروهای کودکان مبتلا به بیماری پروانهای ابایی ندارد را هم تطهیر میکنند. دشمن در این جنگ، معیشت اقشار مختلف جامعه را هدف گرفته و سالهاست با اقدامات گسترده چند لایه و سیاهنمایی وضعیت اقتصادی، تلاش دارد تا نخبگان و صاحبان سرمایه را به مهاجرت و ترک کشور ترغیب کند. هدف دشمن از این توطئه وسیع، فلج کردن چرخه اقتصادی کشور و ضربه به ستون فقرات جامعه است.
🔶 تولید ملی، مسیر رشد سریع و مستمر اقتصادی
🔹 رشد اقتصادی، تنها از طریق جهش تولید حاصل میشود و در شرایطی که اتاقفکرهای آمریکایی، نبردی همه جانبه علیه اقتصاد کشور به راه انداختهاند، بهبود وضعیت اقتصادی کشور نیازمند یک رشد سریع و مستمر است. باید با اتّکا به سیاستهای درونزا و برونگرای اقتصاد مقاومتی، وضعیت اقتصادی کشور را سرو سامان بخشید و با مهار تورم و حفظ ارزش پولی ملی، با همت صنعتگران و کارآفرینان داخلی، نرخ تولید ملی را افزایش داد. « ما کِی میتوانیم این رشد سریع و مستمر را به دست بیاوریم؟ آن وقتی که با کمک و هدایت مردم بتوانیم تولید را افزایش بدهیم.» ۱۴۰۲/۱/۱ باید مراقب بود که اگر روند تولید در کشور کاهش پیدا کند، همه بلایای اقتصادی از جمله بیکاری، رکود، سختی معیشت و ... را به همراه میآورد و این اتفاق دیگر خیلی ارتباطی به خارج از کشور ندارد. اگر در مسیر تولید سنگاندازی شود و تولید ملی کاهش پیدا کند «جوان ما بیکار میشود، اشتغال ما کم میشود، رکود بر کشور حاکم میشود، وضع زندگی و معیشت مردم دشوار میشود. اینها را که دیگر از طریق ارتباط با آمریکا و با اروپا نمیشود حل کرد، اینها را خودمان باید حل بکنیم. اینها کارهایی است که به عهدهی خود ما است.» ۱۳۹۵/۵/۱۱
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#اقتصاد
#پیام_نوروزی_رهبر
#مهارتورم_رشدتولید
✅ فرازهایی از فرمان اقتصادی رهبری به کارگزاران نظام جمهوری اسلامی در حرم مطهر رضوی(ع)
🔺 مسئولان راه های مشارکت مردم را در اقتصاد پیدا کنند. هر جا مردم وارد شدند ما پیروز شدیم.
🔺ما احتیاج به رشد اقتصادی سریع و مستمر داریم.
🔺 نمایندگان مردم باید مردم را به ایجاد نقش مولد در اقتصاد ترغیب کنند.
🔺اگر از توانایی ملت در قضیه اقتصاد استفاده شود وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم بهتر خواهد شد.
🔺 باید خودتان را از مسابقه تجملگرایی خارج کنید.
🔶 نکته و نظر:
🔶 راه موفقیت در رشد و توسعه اقتصادی، واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی و البته نظارت و عدم تصدی گری دولت است.
این جمله حضرت علامه حسن زاده یادتان باشدکه فرمودند: "گوش تان به دهان رهبری باشد چون ایشان گوش شان به دهان حجه بن الحسن عجلالله است".
🔶 چون هر جا و هر وقت به امر حکیمانه رهبری عمل شد موفقیت را بدنبال داشت. مثلا در حوزه های دانش بنیان، فضا، موشک و تسلیحات، فناوری و انرژی هسته ای و...
🔸 #به_قلم_اساتید:محمدعلی برزگر؛ مدرس دانشگاه
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#اغتشاشات #بصیرت
✅ سیلی به دشمنان
🔶 امام خامنهای: دشمن میخواهد که مردم به حرف رهبری و صدا سیما گوش نکنند. میگویند صدا سیما دروغ میگوید و حرف های رهبری تکراری است.
🔸مردم به همه کسانی که در اغتشاشات تحریک شدند یا تحریک کردند سیلی زد.
🔶 به حول قوه الهی مردم ایران در آینده هم به دشمنانش سیلی خواهد زد. ما حضور در جنگ اوکراین را قاطعا رد میکنیم.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#جنگ_اقتصادی_دشمن
#مهارتورم_رشدتولید
#تولید_ملی
✅ نسخه حل مشکل اقتصاد و معیشت
🔰 قسمت دوم
🔶 مردم پایکار میدان مشارکت اقتصادی برای تحقق ایران قوی
🔶 مردم ایران همیشه پای کار کشور و انقلاب و در صف اول یاریرسانی به یکدیگر بودهاند. در سالهای اخیر یکی دیگر از مظاهر حل مشکلات بزرگ به دست مردم در دوران کرونا و با رزمایش مواسات و کمکهای مومنانه نمایان شد. با وجود چنین ظرفیتهایی در کشور، صاحب نظران اقتصادی نیز برای بهرهمندی از ظرفیت مردمی در جهت رشد تولید باید راهکار ارائه کنند. «یکی از اشکالات مهمّی که ما داریم، این است که روی راههای مشارکت مردم فکر نکردهایم. من ... به مسئولین محترم، به صاحبنظران اقتصادی، به کسانی که علاقهمند به سرنوشت کشورند توصیه میکنم بنشینند راههای مشارکت عموم مردم در مسائل اقتصادی را پیدا کنند. هر جا مردم وارد شدهاند ما پیشرفت کردهایم. در دفاع مقدّس مردم وارد شدند، ما پیروز شدیم؛ در مسائل سیاسی کشور مردم هر جا وارد شدند ما پیروز شدیم؛ در مسائل اقتصادی هم همین جور است.» ۱۴۰۲/۱/۱
🔶 ضرورت رسیدگی به معیشت طبقات ضعیف
🔹 حل قطعی مشکلات اقتصادی مردم نیازمند اقدامات بنیادین و اساسی است، از این رو اقدامات اثرگذار در کوتاه مدت خوب اما ناکافی است « چرا کافی نیست؟ زیرا برطرف کردن مشکل معیشتی از قشر کارگر و معلّم و قشرهای دیگر، به اصلاح مبانی اقتصاد کشور بستگی دارد. فرض کنیم ما حقوق این انسان زحمتکش را بیست درصد یا چهل درصد اضافه کردیم؛ اما اگر تورّم را مهار و ارزش پول ملی را تأمین نکردیم، آن مقداری که او امسال از ما اضافه میگیرد، چنانچه از رشد بی رویّه قیمتها پایینتر باشد، فایدهای برای او ندارد؛ پس ما برای او کاری نکردهایم؛ بنابراین اساس کار آنجاست.» ۱۳۸۲/۲/۱۰
وقتی دشمن بر مسئله معیشت مردم متمرکز شده و عرصه اقتصاد را آماج حملات خویش قرار داده است، در مقابل این هجمه مسئولین نیز باید آرایش جنگی مناسب به خود بگیرند و برای رفع مشکلات معیشتی طبقات ضعیف تلاش همهجانبهای داشته باشند. «مسئولین... به مسئلهی معیشت مردم یک اهتمام ویژه مصروف کنند؛ امروز مهمترین کار و اولویّت این است، چون دشمن روی این متمرکز است؛ معیشت طبقات ضعیف. مشکلاتی که برای طبقات ضعیف در امر معیشت پیش میآید، جزو اساسیترین کارها است برای مسئولان کشور، مسئولان دولتی، عمدتاً مسئولان دولتی؛ این مهمترین کارها است.» ۱۳۹۷/۱۰/۱۹
🔶 رفاه عمومی در سایه رشد تولید
🔹 باید دانست که اگر موانع رشد تولید برطرف شود و ظرفیتهای مردمی در اقتصاد به میدان بیایند با رفع گرانی، کام مردم شیرین شده و در این شرایط «ثروت ملّی به وجود میآید، رفاه عمومی به وجود میآید؛ حتّی پیشرفت علمی به وجود میآید؛ وقتی تولید رونق پیدا بکند، کارخانجات، دستگاههای صنعتی، دستگاههای کشاورزی، احساس احتیاج میکنند به شیوهها و روشهای علمی، دانشگاهها وارد میدان میشوند، رونق علمی هم به وجود میآید؛ یعنی کلید حلّ مشکلات اقتصادی کشور، عبارت است از مسئلهی رونق تولید ... این گرانی، این تورّم، این کمارزش شدن پول ملّی، خب اینها به مردم فشار میآورد؛ اگر بخواهیم اینها برطرف بشود، تنها راه همین است که بپردازیم به مسئلهی تولید ملّی.» ۱۳۹۸/۸/۱۲ البته همه این توفیقات به شرط برنامهریزی صحیح و کار شبانهروزی مسئولان محقق خواهد شد. روحیه جهادی کارگشاست و با کار مخلصانه و روحیه بسیجی است که دشمن به طور کامل عقب خواهد رفت. در دوران دفاع مقدس هم اگر همین روحیه جهادی نبود دشمن عقب نمیرفت، امروز نیز در نبرد اقتصادی روحیه جهادی لازم است. «در همهی بخشها، کمربسته بودنِ مثل یک جهادگر لازم است؛ این اگر بود، کارها راه میافتد؛ این اگر بود، بنبستها باز میشود، شکافته میشود.» ۱۳۹۶/۲/۱۰ و در این صورت همانطور که «دشمن را در همه عرصه ها عقب زدیم؛ در جنگ اقتصادی نیز عقب خواهیم زد.» ۱۳۹۸/۸/۲۸
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#دفاع_مقدس
✅ طنینِ پیام شهیدان
🔰 قسمت اول
🔶 گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب درباره بزرگداشت شهدا و حفظ و تعمیق فرهنگ دفاع مقدس
🔶 «خط حزب الله» به مناسبت ایام بزرگداشت شهدا و برگزاری اردوهای راهیان نور، گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب دربارهی حفظ و تعمیق فرهنگ دفاع مقدس و ثمرات آن را مرور میکند.
🔺 پیامِ حیاتبخش و امیدآفرینِ شهیدان
🔶 «پیام شهیدان، بشارت به دلهای آماده و گوشهای شنوا است. این پیام گرامی به ما یادآور میشود که ایستادگی در برابر شیطانهای قدرت و ستم، در پایان به پیروزی و برافتادن ترس و اندوه میرسد. این پیام، حیاتبخش است، نیرو و امید آفرین است، و نیاز امروز و همیشهی ملت بزرگ ایران و همهی آزادگان جهان است. سلام خدا بر شهیدان عزیز.» ۱۴۰۱/۶/۳۱ «یاد شهیدان باید زنده بماند، پیام شهیدان باید شنیده بشود... فکر هم نکنیم که «خب معلوم است، پیام شهدا را که همه بلدند، میدانند»؛ نه، همه نمیدانند. نسلهای نوبهنو که میآیند باید مطّلع بشوند از آنچه گذشته، و از انگیزهها، فکرها و مانند اینها.» ۱۴۰۱/۸/۸
🔺 راه شهدا، راه دین و سربازی برای انقلاب بود
🔶 باید راه شهدا را که راه دین و فداکاری برای اسلام و سربازی برای انقلاب و تقویت نظام اسلامی بود، دنبال کنید. بازماندگان شهدا، باید احترام به اسلام و استحکام بخشیدن به نظام و سربازی انقلاب را، بیشتر از بقیهی مردم شعار خود قرار بدهند و در این راه حرکت کنند. ۱۳۶۸/۵/۲۵
🔺 بزرگداشت شهدا برای آینده کشور حیاتی و ضروری است
🔶 من عقیدهی راسخ دارم بر اینکه یکی از نیازهای اساسی کشور، زنده نگه داشتن نام شهدا است؛ این یک نیازی است که ما - چه آدمهای مقدّسمآب و متدینی باشیم؛ چه آدمهایی باشیم که خیلی هم مقدّسمآب نیستیم، امّا به سرنوشت این کشور و به سرنوشت این مردم علاقهمندیم - هرجور که فکر بکنید، بزرگداشت شهدا برای آیندهی این کشور، حیاتی و ضروری است. فرهنگ شهادت یعنی فرهنگ تلاش کردن با سرمایهگذاری از خود برای اهداف بلندمدّت مشترک بین همهی مردم؛ که البتّه در مورد ما آن اهداف، مخصوص ملّت ایران هم نیست، برای دنیای اسلام بلکه برای جهان بشریت است. ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
🔺 نسل نوی شاداب امروز باید از تجربه دفاع مقدس استفاده کند
🔶 ما امروز یک نسل نوی شادابِ تازه به میدان وارد شدهای را در کشور خودمان داریم که باید از این تجربهها استفاده کند. از تجربه میدان جنگ که ایستادگی در آن، شهادت و جانبازی و محرومیت از سلامتی و دوری از خانمان و راحتی و فرزندان و عزیزان را داشت، باید استفاده کند. هزاران سختی در میدان جنگ هست که فقط برای کسی که در آن شرایط قرار دارد، قابل لمس است، و لاغیر. تحمّل این سختیها، یک کار عظیم است. ایستادگی در میدان نبرد با دشمن، میدانهای اسارت، دوران جانبازی - که جانبازان ما هنوز در میدان مقاومت و ایستادگی هستند - یک کار عظیم محسوب میشود. ۱۳۷۶/۵/۲۹
🔺 تکریم شهدا موجب تشویق دیگران به ادامه راه شهداست
🔶 وقتی یک نفری میرود در میدان جهاد و شما او را تکریم میکنید، سه کار انجام دادهاید: یکی اینکه این مجاهد فیسبیلالله را تکریم کردهاید، احترام کردهاید؛ یکی اینکه جهاد را تکریم کردهاید؛ کار سوّم این است که شما دیگران را به ادامهی این راه تشویق کردهاید... توجّه داشته باشید که برای همین خاصیّت سوّم، برای همین مسئلهی سوّم، مخالفین شما، دشمنان شما، میخواهند یاد شهدا احیا نشود و شهدا تکریم نشوند؛ برای اینکه جادّهی شهادت کور بشود، مسدود بشود، برای اینکه دیگران تشویق به حرکت مجاهدانه نکنند. ۱۳۹۷/۱۲/۶
🔺 این پیروزی را ما باید روایت کنیم
🔶 ما در این ماجرای هشت ساله، یک پیروزی مطلق به دست آوردیم... این پیروزی را با همین ابعاد، با همهی خصوصیاتی که در آن وجود دارد، با همهی آن هزاران هزار ماجرایی که آن را به وجود آورده است، ما باید روایت کنیم. این کار هنرمندان عزیز ماست؛ کار نویسندگان است؛ کار سینماگران است؛ کار شاعران است؛ کار نقاشان است؛ کار اصحاب فرهنگ و هنر است. امروز کار عدهای که به میدان جنگ رفتند و در این هشت سال، آن حماسه را آفریدند - چه شهدایشان، چه ایثارگرانشان، چه رزمندگانشان - دیگر تمام شد. آنها کار خودشان را کردند. پس از پایان کار آنها، کار یک خیل عظیم دیگری آغاز میشود... بعد از پایان جنگ، نوبت این خیل عظیمی است که این دیگر مسالهاش هشت سال نیست؛ هشتاد سال هم اگر طول بکشد، جا دارد. ۱۳۷۹/۷/۶
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#ناتو #غرب_آسیا
✅ جنگ احتمالی آذربایجان و واکنش ایران
🔶 ماجراجویی های علیف و رژیم حاکم بر آذربایجان با هر نیتی که باشد یا به تحریک هر عامل خارجی که صورت می گیرد، ایران نباید اجازه تکرار تاریخ را بدهد.
🔸امروز هرگاه تاریخ دوره قاجار را واکاوی میکنیم و به قراردادهای ننگین گلستان و ترکمانچای میرسیم، لعن و نفرین خود را نثار بانیان آن می کنیم چرا که علاوه بر تحقیر غرور ملی، بخشهای وسیعی از مناطق ایران جدا شد.
🔶 شاید به نوعی دیگر تاریخ در حال تکرار شدن است و در صورتی که ماجراجویی های علیف شامل منطقه زنگزور یا استان سیونیک گردد و باعث انسداد مرز مشترک ایران و ارمنستان شود، ایران در شمال غرب در بن بست راهبردی قرار خواهد گرفت، امری که تبعات منفی آن تا نسلهای بعدی استمرار خواهد یافت و در آن صورت اگر نسل های آتی همین قضاوتی که ما نسبت به مسئولان بی کفایت دوره قاجار را داریم، نسبت به مسئولان سیاسی و نظامی فعلی پیدا کنند، قابل درک است.
🔶 مسئولان سیاسی و نظامی ارشد ایران درصورت اشغال منطقه زنگزور (سیونیک) که مرز مشترک با ایران محسوب می شود، چاره ای ندارند جز ورود به منطقه زنگزور یا الحاق منطقه نخجوان به ایران؛ که البته در گذشته آن منطقه نیز جزئی از ایران بوده است، زیرا در غیر این صورت امکان محاصره راهبردی ایران توسط ناتو در دهه آینده وجود دارد و ابر کریدور اقتصادی شمال جنوب نیز برای ایران از بین خواهد رفت.
🔸 #به_قلم_اساتید:دکتر قاسم حبیب زاده
🆔 @tahlil_shjr
#دولت_سیزدهم
#جهش_تولید
#مسکن
✅ عملکرد دولت سیزدهم تا بهمن ۱۴۰۱ در حوزه مسکن
🔶 نامنویسی بیش از ۶ میلیون متقاضی مسکن در سامانه نهضت ملی مسکن در اجرای قانون جهش تولید، تامن اراضی به استعداد ساخت یک میلیون و ۳۲۷ هزار واحد مسکونی، افزایش سقف تسهیلات مسکن بخشی از اقدامات وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن در طی دولت سیزدهم است.
🔶 افزایش سقف تسهیلات ساخت به ۴۵۰ میلیون تومان در شهر تهران، ۴۰۰ میلیون تومان در سایر کلانشهرها، ۳۵۰ میلیون تومان در مراکز استانها، ۳۰۰ میلیون تومان در سایر شهرها و ۲۰۰ میلیون تومان در مناطق روستایی و افزایش طول دوره بازپرداخت تسهیلات به ۲۰ سال از جمله اقدامات مهمی است که در زمینه برنامهریزی برای اجرای سیاستهای دولت سیزدهم تدوین شده است. تکمیل و بروز رسانی سامانههای پرداخت و صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#روابط_خارجی
#اقتصاد
#اغتشاشات
✅ در مسیر سقوط
🔶 در اغتشاشات پاییز،محور غربی،عبری و عربی به دنبال تضعیف و امتیازگیری از جمهوری اسلامی بود،اما با عنایات الهی،مدیریت داهیانه امام خامنهای وپشتیبانی کمنظیر ملت ایران،نقشه شوم دشمنان خنثی شد.
🔸 بعد از حضور حماسی ملت در راهپیمایی۲۲بهمن،پروژه منزوی سازی ایران با شکست کامل روبرو شد.
🔶 آمریکا از طریق ۳کشور عمان ،قطر و عراق پیغام عدم تلاش برای سرنگونی نظام فرستاد. آقای رییسی در یکسفر رسمی و موفق عازم چین شد.
🔸رییس آژانس اتمی در سفر خود به ایران،با محکوم کردن حمله به تٱسیسات هستهای ایران، از توافق فنی با ایران خبر داد. ایران و عربستان با وساطت چین تفاهم نامهای برای رفع اختلافات و شروع روابط سیاسی و اقتصادی امضاء کردند.
🔶 بشار اسد پس از ۱۲ سال، اولین سفر رسمی و اعلامی خود را به روسیه انجام داد. مذاکرات بین یمن و عربستان با وساطت عمان برای پایان جنگ شکل گرفت.
🔶 سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به امارات برای از سرگیری روابط سیاسی و اقتصادی انجام شد.
🔶 رییس جمهور سوریه پس از اعزام نمایندگان کشورهای عربی به این کشور،در یک سفر رسمی به امارات متحده عربی سفر کرد.
🔸سفر هیئت ایرانی به عراق با هدف متوقف کردن فعالیتهای گروهکهای ضد انقلاب در عراق و گسترش مناسبات اقتصادی انجام شد. روابط بین آمریکا با دولت نتانیاهو دچار چالش اساسی شده است.اختلافات شدید سیاسی و اجتماعی در اراضی اشغالی، این منطقه را عرصهی اردوکشی خیابانی بیسابقه ای کرده است.
🔸کشورهای اسلامی مثل،مصر،اردن،بحرین و...خواستار از سرگیری روابط سیاسی و اقتصادی با ایران شدهاند. مجموع تحولات اخیر در منطقه نشان از آن دارد که جمهوری اسلامی با مدیریت الهی رهبری ، پشتیبانی ملت انقلابی ایران و در پیش گرفتن سیاست حکمت ،عزت و مصلحت در سیاست خارجی خود،یکتهدید بزرگ و همهجانبه را به یک فرصت بزرگ برای حل مشکلات منطقهای ، تقویت وحدت کشورهای اسلامی،تقویت محور مقاومت و تقویت موضوع فلسطین که در نهایت منجر به تضعیف و سرعت بخشیدن به سقوط رژیم جعلی صهیونیستی خواهد شد،تبدیل کرده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: مصطفی علیجانزاده
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#فلسطین_اشغالی
✅ آمریکا سفر رژیم صهیونیستی را احضار کرد
🔸وزارت خارجه آمریکا «میشل هرتزوگ»، سفیر رژیم اسرائیل در واشنگتن را به دلیل تصویب قانونی در مورد شهرکهای اشغالی احضار کرد.
🔶 «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا بعد از احضار سفیر صهیونیست، از لغو قانون تخلیه چهار شهرک غیرقانونی در اراضی اشغالی فلسطین انتقاد و ابراز نگرانی کرده است.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#باکو #اسرائیل
✅ چرا ایران باید در جنگ قفقاز ورود کند؟
🔶 بر اساس داده های اطلاعاتی، باکو قصد دارد با تصرف استان سیونیک ارمنستان یک کریدور تجاری/نظامی را برای خود و متحدان خود به راه بیاندازد، اما چرا باید ایران در این جنگ وارد شود؟
🔶 در صورت اشغال استان سیونیک ارمنستان عملا ارتباط زمینی میان ایران و اروپا و ایران و روسیه از بین می رود و با توجه به بازی علی اف در زمین اسرائیل، ضربات بزرگی از نظر اقتصادی بر ایران وارد می شود.
🔶 از جهتی باکو اصلی ترین پایگاه گروه های تجزیه طلب است که در صورت قدرت گیری در قفقاز دیر یا زود با ادعاهایی مضحک جنگ با ایران را شروع خواهد کرد.همچنین نقش باکو در ترورها و خرابکاری هایی که اسرائیل علیه ایران انجام داده مشهود است و قدرت گیری باکو عملا افزایش ترورها و دسیسه ها را در پی دارد.
🔶 باکو در سالهای اخیر به اصلی ترین متحد آسیایی اسرائیل تبدیل شده که عملا در حال استفاده از زیرساخت های باکو بر علیه ملت ایران است و در صورت تصرف سیونیک، قطعا ایران باید شاهد حضور صهیونیست ها در مرزهای خود باشد.
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#دفاع_مقدس
✅ طنینِ پیام شهیدان
🔰 قسمت دوم
🔺 از ثبت و ضبط جزئیات دوران جنگ غفلت نکنید
🔶 از همهی نگارندگان حوادث جنگ و همهی کسانی که توان انجام وظیفه در این مهم را دارند، درخواست میکنم از ثبت و ضبط جزییات این دوران غفلت نکنند و این گنجینهی تمام نشدنی را برای آیندگان به ودیعه بگذارند. این دوره، دورهی ذخیرهی نیروی محرکهی تاریخ و الهامبخش امم است. ۱۳۶۸/۶/۳۰
🔺 باید آثار جنگ را کشف و حفظ کنیم
🔶 ما تا آنجا که میتوانیم، باید آثار جنگ را کشف و حفظ کنیم... تاریخ نمیتواند اینها را بیان کند. در تاریخ خواهند گفت هشت سال جنگ شد - دیگر بیشتر از اینکه نمیشود بگویند - عملیاتها را یکی یکی خواهند گفت؛ در فلان تاریخ، عملیات فتحالمبین شد؛ در فلان تاریخ، فلان عملیات شد؛ اینقدر نیرو شرکت داشت؛ پیروزی به دست آمد؛ اما اینها کجا، و حقیقتِ آنچه که در این میدانها گذشته، کجا؟... کار را مغتنم بشمارید. ۱۳۷۰/۱۰/۱۶
🔺 خاطرات شهدا و رزمندگان برای ما درس است
🔶 اگر میگوییم راه شهدا را باید ادامه بدهیم، یعنی این احساس که اسلام و انقلاب اسلامی، به تلاش و مجاهدت و صبر ما نیازمند است. این احساس، همان احساسی است که شهدای عزیز ما را از خانه و کاشانه و آسایش و درس و کار و تلاشهای روزمرهی زندگی جدا کرد و به جبهههای نبرد کشانید. این خاطراتی که از این عزیزان منتشر میشود، این حوادث بسیار پُرشکوهی که امروز به قلم رزمندگان و بعضاً شهدای ما بر صفحهی کاغذ نقش بسته و در اختیار همه است، برای ما درس است. ۱۳۷۰/۱۱/۳۰
🔺 نباید بگذاریم ذخیره دفاع مقدس بلااستفاده بماند
🔶 مسئلهى جنگ تحمیلى و عوارض آن - که از جمله، همین فداکارىها و ایثارها و شهادتها است - یک مسئلهى عادى نیست؛ یک مسئلهى متعارف و معمولى نیست؛ یک مسئلهى فوقالعاده است. اگر درست نگاه کنیم، مجموعهى حوادثى که در این سالها اتّفاق افتاد و این فداکارىهایى که جوانهاى ما کردند، میتواند یک ذخیرهى ماندگارى باشد براى همیشهى انقلاب. نباید بگذاریم که این ذخیره بلااستفاده بماند؛ راهش هم همین است که یاد شهیدان زنده باقى بماند. ۱۳۹۴/۲/۱۴
🔺 همه باید با اتفاقات و رویدادهای دفاع مقدس آشنا شوند
🔶 همه باید بدانند که در دوران دفاع مقدس چه معجزات عظیمی از حضور مؤمنانه و پر تلاش نیروهای بسیجی در صحنههای جنگ اتفاق افتاد؛ این را باید همه بدانند. نوشتههائی هست، کتابهای خوبی نوشته شده است؛ من توصیه میکنم این کتابهائی که در شرح حال سرداران است یا آنچه که در گزارش روزهای جنگ و سالهای دشوار اول بالخصوص نوشته شده، این را جوانها بخوانند. خود را سیراب کنید از معرفت به آنچه که گذشته است در تاریخ انقلاب. ۱۳۸۷/۲/۱۴
🔺 مغنتم شمردن کار هنری در زمینه دفاع مقدس
🔶 کار هنری در زمینهی دفاع مقدس یکی از برترین کارهای هنری است. آن کسانی که در این رشته کار کردند، در این صراط حضور داشتند، آن را پیش ببرند و این رشته را مغتنم بشمرند. هشت سال دفاع مقدس ما صرفاً یک امتداد زمانی و فقط یک برههی زمانی نیست؛ گنجینهی عظیمی است که تا مدتهای طولانی ملت ما میتواند از آن استفاده کند، آن را استخراج کند و مصرف کند و سرمایهگذاری کند. ۱۳۸۸/۶/۲۴
🔺 استفاده از معدن دفاع مقدس با فناوری راهیان نور
🔶 وقتی میگوییم راهیان نور یک فنّاوری جدید برای استفادهی از معدن تمامنشدنی سالهای دفاع مقدّس است، معنایش این است که همهی کشور باید از این استفاده کند و قدر آن را بداند؛ در کتابهای ما بیاید، در هنر ما بیاید، در دبیرستان ما و دبستان ما بیاید، در دانشگاههای ما راه پیدا کند. مسئولین دانشگاهها و مسئولین بخشهای دولتی خودشان را به این کار موظّف بدانند. ۱۳۹۵/۱۲/۱۶
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#پیام_نوروزی_رهبر
#مهارتورم_رشدتولید
✅ برخی چالش های اقتصادی ایران از نگاه امام خامنهای در اول فروردین سال۱۴۰۲:
🔶 چالشهایی که دولت مسئول آن است:
1⃣ دولت از فلسفه وجودی خود یعنی، نظارت، کنترل و هدایت فاصله گرفته است. ( ضعف در اجرای اصل ۴۴)
2⃣ وابستگی به نفت
3⃣ وابستگی به دلار
4⃣ سطح پایین مشارکت مردم در اقتصاد ( مردمی سازی اقتصاد)
5⃣ کم تحرکی در تجارت خارجی
6⃣ ضعف در قانونگذاری ( مثل قانون بودجه)
🔶 چالش هایی که مردم مسئول آن هستند:
1⃣ الگوی اشتباه مصرف ( اسراف)
2⃣ تجمل گرایی
3⃣ ضعف در تعصب نسبت به تولیدات داخل
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#معیشت
#حجاب
✅ چند نکته در مورد یک استدلال غلط
🔻برخی می گویند که اول مشکل اقتصاد و معیشت را حل کنید تا بتوانید مشکل #حجاب را هم حل کنید.
1⃣ قطعاً حل مشکل اقتصادی، جزو اولویت هاست و در حوزه های مختلف می تواند تأثیرگذار باشد. اما یک کشور، هزار مسأله و موضوع دارد؛ نمی توان به بهانه نقص یا اختلال در یک حوزه، هزار حوزه دیگر را به حال خود رها کرد. نمی توان گفت: چون مشکل اقتصادی داریم، بنابراین، بهداشت، کشاورزی، آموزش و پرورش و مسائل فرهنگی را تعطیل می کنیم❗️
2⃣ مسئولین حوزه فرهنگ کشور، مسئولین بخش اقتصادی و تأمین معیشت مردم نیستند. هر کدام از مسئولین باید وظایف خود را انجام دهند.
3⃣ بخش قابل توجهی از معضلات حجاب در جامعه ما مربوط به قشر ثروتمند و مرفه جامعه است.
4⃣ بخش قابل توجهی از کسانی که نسبت به حجاب پایبند هستند، از نظر اقتصادی جزو قشر متوسط و متوسط به پایین جامعه هستند.
5⃣ مردم یمن سال هاست که در شرایط سخت جنگ و تحریم روزگار می گذرانند. اما حجاب زنان و دختران یمنی، زبانزد است.
6⃣ اوایل انقلاب و در زمان دفاع مقدس، از نظر اقتصادی فشار زیادی را تحمل کردیم، اما آن دوران یکی از پاک ترین دوران تاریخ انقلاب از نظر فرهنگی محسوب می شود.
7⃣ چندین دهه است که همیشه مشکلات اقتصادی داشته ایم و حل ریشهای مسائل اقتصاد، در عرض یک سال و دوسال صورت نمی گیرد.
🔶 اگر قرار بود موضوع حجاب را به مسائل اقتصادی گره بزنیم، از همان اول انقلاب تا الآن، نباید لزوم رعایت حجاب، از سوی امام ره و مقام معظم رهبری مطرح می شد و باید بر همان بستر ضد فرهنگی و در محیط فاسد دوران #پهلوی زندگی می کردیم‼️
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#معنویت_و_اخلاق
✅ تلاش اصلاحطلبان برای ناامید کردن مردم از دین
🔶 با اینکه مشهد یکی از دورترین شهرها نسبت به کلانشهرهای پرجمعیت کشور و مقصدهای توریستی است ، در عید امسال میزبان "پنج میلیون" زائر بوده است.
🔶 تلاش مذبوحانه برخی از اصلاحطلبان برای ناامید کردن مردم از دین و آتئیستنمایی جامعه بسیار عجیب و مشکوک است!
🔸 #به_قلم_اساتید: علی قدردان
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#علم_و_پژوهش
#امید_به_آینده
✅ ویژگیهای هشتگانه فاز دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#حجاب
✅ حجاب کمتر= آزار و اذیت بیشتر
🔶 خانم جسیکا ولفندیل استاد فلسفه دانشگاه کیس وسترن آمریکا در مقاله ای تحت عنوان لباس تحریک آمیز و مسئولیت جنسی می گوید: مطالعات متعدد نشان داده است زنی که لباس آشکار و باز به تن دارد بیشتر از زن پوشیده مورد حمله و آزار جنسی قرار میگیرد.
🔸در طول بیست سال گذشته، مطالعات در ایالات متحده و جاهای دیگر نشان داده است که روانپزشکان، قضات، هیئت منصفه ودانشجویان کالج بر این باورند که زنی که لباس آشکار به تن دارد بیشتر از زنی که لباس پوشیده و متواضعانه دارد مورد حمله یا آزار جنسی قرار می گیرد و اگر مورد حمله قرار گیرد، تا حدی مسئول حمله اوست و مهاجم او کمتر مقصر است.
🔸 منبع:
https://philarchive.org/rec/WOLPDA-3
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#نظام_اسلامی
#غرب_آسیا
#آمریکا
✅ معادله جدید مقاومت علیه آمریکا در سوریه
🔶 ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) در بیانیه ای رسمی از کشته شدن یک نظامی این کشور و زخمی شدن شش نفر دیگر بر اثر حمله پهپادی به پایگاه آمریکا در حسکه سوریه که مدعی هستند از جانب نیروهای وابسته به ایران بوده، خبر داده است.در پاسخ جو بایدن دستور بمباران مراکز مقاومت در سوریه را صادر کرد.
🔶 در خصوص این عملیات مهم چند نکته باید ذکر شود؛
1️⃣ آمریکا روی تلفات نیروهایش بسیار حساس است اما تاکنون در سوریه واکنش جدی به عملیات علیه نیروهایش نشان نداده است؛ برای تایید این مدعا یادآور می شود که از سال ۲۰۲۳ ، حدود ۷۸ عملیات علیه پایگاه های غیر قانونی آمریکا در سوریه انجام گرفته اما ۵ مورد آن منجر به جواب متقابل شده است.
2️⃣ پایگاه های سنتکام در خاک سوریه مصداق تام اشغالگری است زیرا این کشور یک حاکمیت قانونی و مورد تایید سازمان ملل متحد دارد و دمشق بارها به حضور غیر قانونی ایالات متحده در سوریه اعتراض کرده است.
🔶 از طرفی آمریکایی ها مجوز نهادهای قانونی بین المللی همچون شورای امنیت را نیز اخذ نکرده اند و نیروهای نظامی وابسته به دولت سوریه حق دارند آنها را هدف قرار دهند.
3️⃣ عملیات اخیر از طریق پهپاد انتحاری صورت گرفته که نشان می دهد که پهپاد یک عنصر جدید و بسیار موثر در نبردهای نوین است؛ زیرا ویژگی های ارزانی ، دقت ، سطح مقطع راداری پایین ، حرکت در ارتفاع پست و تخریب بالا را یکجا در خود دارد .
4️⃣ گروه های مقاومت در سوریه از چند ماه پیش معادله ای جدید را به محور غربی-عبری تحمیل کرده اند که بر اساس آن هر بار که اسرائیل به نیروهای آنان حمله کند ، در واکنش پایگاه های غیرقانونی آمریکا در شرق فرات هدف قرار خواهند گرفت.
5️⃣ بعید نیست اگر تلفات آمریکا در سوریه بالا برود ، این کشور در حضور نظامی غیرقانونی خود در شرق فرات و منطقه تنف تجدیدنظر کند .
🔸 در پایان باید گفت محور مقاومت وابسته به ایران در شرایط خوبی بسر می برد زیرا جمهوری اسلامی در حال حل و فصل مسائل خود با کشورهای عربی است و بشار اسد متحد تهران نیز توسط جامعه بین المللی پذیرفته شده و عادی سازی روابط خود را دنبال می کند . از طرفی دولت عراق نیز رابطه خوبی با جمهوری اسلامی دارد ، روسیه نیز نفوذش در سوریه کاهش یافته و بحران داخلی اسرائیل را از درون تهدید می کند.
🔶 موارد بالا در کنار درگیری غرب در اوکراین و عدم تمرکز آنان بر منطقه غرب آسیا همچون سابق ، ایران را تشویق می کند که با فراغ بال بیشتر و تمرکز بالاتری به سیاست های منطقه ای خود بپردازد.
🔸 #به_قلم_اساتید: علیرضا تقوی نیا؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#غرب_آسیا
#آمریکا
✅ شب سخت آمریکاییها در سوریه
🔻جراحت شدید نیروهای آمریکایی در حمله راکتی اخیر به پایگاه نیروهای سنتکام
🔶 فاکسنیوز: شماری از نیروهای آمریکا در اثر حمله راکتی جدید به پایگاههای این کشور در سوریه زخمی شدهاند.
🔻 ادعای مقام آمریکایی: ۲ پهپاد در حمله به پایگاه آمریکایی در شرق سوریه ساقط شد
🔶 یک مقام آمریکایی به الجزيره گفت: سامانههای پدافندی ۲ پهپاد مهاجم از ۳ پهپادی که به یکی از پایگاههای ما در دیرالزور واقع در شرق سوریه حمله کردند را ساقط کردند.
🔻اعتراف آمریکا به ناتوانی پدافند هوایی ارتش این کشور در سوریه
🔶 وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) با اعتراف به ناتوانی سامانههای پدافند هوایی خود در سوریه در جریان حملات هوایی چند روز گذشته به مقرهای نظامیان این کشور، اعلام کرد درباره این مساله تحقیق میکند.
🔻 سنتکام: حملات به پایگاه ما خسارت یا تلفاتی نداشت
🔶 سازمان سنتکام در بیانیهای گفت که در مجموع ۱۰ راکت به سمت «دهکده سبز» در شمال شرق سوریه شلیک شد اما این حمله هیچ خسارت یا تلفاتی به همراه نداشت.
🔶 مطابق این بیانیه یکی از راکتها از مسیر خارج شد و به یک منزل مسکونی اصابت کرد که باعث «خسارت سنگین» به آن و زخمی شدن دو زن و دو کودک شد.
دهکده سبز در میدان گازی العمر واقع شده و حدود ۹۰۰ نیروی آمریکایی در آنجا مستقر هستند.
🔻قانونگذار آمریکایی: بازدارندگی ما علیه ایران از بین رفته است
🔶 مایکل مککاول، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیهای در خصوص حمله پهپادی به یک پایگاه آمریکایی در شمال شرق سوریه ضمن متهم کردن ایران به نقش داشتن در این حمله گفت که بازدارندگی آمریکا علیه ایران از بین رفته است.
🔻پمپئو: نیروهای آمریکا ۷۸ بار مورد حمله قرار گرفتند بایدن تنها به ۳ مورد پاسخ داد
🔶 وزیر خارجه سابق آمریکا ضمن ابراز خرسندی از حملات آمریکا در دیرالزور نوشت: «باید واضح بگوییم: شبهنظامیان تحت کنترل ایران ۷۸ بار در سال ۲۰۲۱ به نیروهای آمریکا حمله کردند اما بایدن تنها به سه مورد از آنها پاسخ داد.»
🆔 @tahlil_shjr