#ولایت_فقیه
#معنویت_و_اخلاق
#اتحاد_ملی #عید_همدلی
✅ مروری بر بیانات رهبرانقلاب در خطبههای نماز عید فطر در مصلای امام خمینی (ره) ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
🔶 خطبهی اوّل
🌙ماه رمضان امسال، رمضان بسیار باحال و پُرشوری بود؛ در این ماه:
✨دعا بود، تضرّع بود، توسّل بود،
✨مخصوصاً در شبهای مبارک قدر، شبزندهداریهایِ پُرسوزوگداز جوانان
✨مجالس و محافلِ معرفتآموزی و درسآموزی
✨مجالس قرآن، تلاوت قرآن
✨حضور مردم در گلزارهای شهدا، در هیئات، در مساجد
🌟بسیار برجسته بود.
🔶 علاوهی بر اینها:
👌کمکهای مؤمنانهای که مردم در این ماه انجام دادند
👌حرکت عظیم مردمی در روز قدس
🔺اینها توفیقات الهی است، اینها الطاف الهی است.
🔶 مردم ما در این ماه دستاوردهای زیادی داشتند:
💠رقّت قلب
💠تقرّب به پروردگار عالم
💠پاکیزگی روح
💠توجّه و تذکّر به معنویّت
💠آشنا شدن با بسیاری از معارف الهی و اسلامی
💠ضربهی به دشمن در روز قدس
📌این ذخایر معنوی را تا ماه رمضان سال آینده برای خودتان نگه دارید
🔶 همین روحیه است که:
↙️ملّت را از لحاظ مادّی و معنوی پیش خواهد برد. همهی مشکلات را برطرف خواهد کرد، و به توفیق الهی شما را به اوج حرکت الهی و معنوی که اسلام برای جامعهی مسلمان در نظر گرفته است، خواهد رساند.
🔶 خطبهی دوّم:
✅از خصوصیّات ماه مبارک رمضان، تقویت ارادهها است.
🔶 این نیرو که در ماه رمضان تقویت شده و توانایی بیشتری پیدا کرده است، بعد از ماه رمضان باید:
👈در راه رضای الهی،
👈در راه پیشرفت،
👈در جهتی که پروردگار متعال برای آحاد بشر معیّن کرده است
🔺به کار بیفتد.
🔶 با این تقویت اراده است که میتوان گرهها را باز کرد و مشکلات بزرگ کشور را برطرف کرد. یک راهبرد بسیار مهم و اساسی، همکاری همهی مسئولان کشور در نیروهای سهگانه است.
🔺این امروز یک راهبرد کلّی است.
📍راهبرد مهمّ دیگر، تمرکز بر حلّ مسائل و مشغول نشدن به حواشی است.
🔶 از مردم عزیزمان هم انتظار میرود که به برکت ماه مبارک رمضان و دستاوردهای بزرگی که در این ماه داشتند، اتّحاد خودشان را حفظ کنند.دشمن با اتّحاد ملّت ایران مخالف است.
📌بایستی وسوسههای دشمن را برای بدبین کردن مردم به یکدیگر یا بدبین کردن مردم به مسئولان زحمتکش کشور باطل کرد.
⏩در گذشته استعمارگران با حرکت نظامی وارد کشورها میشدند.
⏪این تاکتیک، امروز از کار افتاده است
⭕️امروز کار آنها عبارت است از:
💢تزویر
💢تحریف
💢دروغگویی
💢وسوسه کردن
💢خلاف واقع نمایی
💢تحقیر ملّتها
💢بدبین کردن ملّتها به خود
💢پنهان کردن تواناییها و برجستگیها و درخشانیهای ملّتها
❎[باید] راه ابطال این روشها را به دست بیاوریم.
🔶 ملّت بحمدالله هوشیار است، هوشمند است؛ شما تا امروز دشمن را شکست دادهاید، بعد از این هم به حول و قوّهی الهی دشمن را شکست خواهید داد.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_شناختی
✅ تغییر تاکتیک دشمن را جدی بگیریم
🔶 رهبر معظم انقلاب در خطبه های نماز #عید_فطر با اشاره به شکست راهبرد نظامی دشمن در منطقه، فرمودند: دشمن به سیاست تزویر، تحریف، دروغگویی، وسوسه، تحقیر و بدبینکردن ملتها به تواناییهای خود روی آورده که باید در شناخت راهبردها، تاکتیکها، ابزارها و روشهای او، بهروز بود و آنها را ابطال کرد.
🔶 از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان جمهوری اسلامی ایران به روش های گوناگون مانند جنگ نظامی مستقیم، جنگ نیابتی و فتنه ها، تلاش کرده اند که نگذارند این انقلاب به راه خود ادامه بدهد اما نتوانستند و ایران اسلامی در دفاع از کیان خود هر روز قوی تر شد و قدرتمندتر شده است، لذا دشمن به این نتيجه رسید تاکتیک و راهبرد خود را تغییر بدهد.
🔸چهار سال پیش در شرایطی که دشمنان نظام اسلامی برنامهریزی کرده بودند که مردم ایران نتوانند چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را جشن بگیرند، انتشار بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در ۲۲بهمن سال ۱۳۹۷ باهدف گیری تحقق آرمان «ایجاد تمدن نوین اسلامی» و آمادگی برای «طلوع خورشید ولایت عظمی» در چارچوب نظریه نظام انقلابی و متکی بر تلاش و مجاهدت جوانان میهن اسلامی، دشمنان اسلام و نظام اسلامی را که نتوانسته بودند از برگزاری چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی جلوگیری کنند، مصممتر کرد تا با بهرهگیری از تمام ظرفیتها و توان خود از تحقق آرمانها و اهداف نظام بهویژه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی جلوگیری کنند که طراحی و اجرای جنگ ترکیبی پیچیده علیه مردم ایران طی سالهای اخیر و عملیاتی سازی آن در سال ۱۴۰۱ ناشی از آن نگرانی بود.
🔶 بررسی ابعاد جنگ ترکیبی دشمن علیه ملت ایران در سال ۱۴۰۱ نشانگر پیچیدهتر و هوشمندانهتر شدن تهدیدات علیه ایران طی سالهای اخیر است و به قول مقام معظم رهبری بدیهی است که پس از ناکامی های پی درپی در جنگ نظامی به سیاست تزویر، تحریف، دروغگویی، وسوسه، تحقیر و بدبینکردن ملتها به تواناییهای خود روی بیاورد لذا با توجه به این شکست ها وناکامی ها بدون تردید تهدیدها در سال ۱۴۰۲ پیچیدهتر خواهد شد، بهویژه آنکه روند حرکت کلی کشور نگرانی جدی را برای دشمنان نظام در پی داشته است.
🔸در این زمینه میتوان به آخرین یافتههای بنیاد دفاع از دمکراسیها (FDD) که از مهمترین مراکز نظریهپردازی آمریکا است که نقش اصلی را در طراحی و اجرای جنگ ترکیبی سال ۱۴۰۱ علیه مردم ایران داشته، اشاره کرد که در آن آورده است: «انتخاب دولت سیزدهم با بیشترین میزان نزدیکی به ولایتفقیه حامل پیام مهمی برای سیاستمداران آمریکایی است، اینکه جمهوری اسلامی قابل اصلاح نیست و باید به عقب برگردانده شود، دشمن به این نتیجه رسید راه برگشت به عقب استفاده از راهبردها، تاکتیک ها وابزار دروغ، تزویر، تحریف و نا امید کردن مردم است نه جنگ و حمله نظامی و تحریم.» مسئولین ومردم باید هوشیار باشند و در شناخت راهبردها، تاکتیکها، ابزارها و روشهای دشمن، بهروز بوده و آنها را ابطال کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید:محمدحسن فشی
🆔 @tahlil_shjr
دیدارنگار_۱۱۹.pdf
2.68M
#ولایت_فقیه
#دیدارنگار
#خصوصی_سازی
#دشمن_شناسی
#دانشجو
✅ نصیحت همیشگی به دانشجویان
🔶 ویژه بیانات رهبر انقلاب در دیدار رمضانی دانشجویان ۱۴۰۲/۰۱/۲۹
🔶 «سرخط»، «مطالبه رهبری»، «بحث روز»، «کلیدواژههای مهم»، «جملات طلایی»، «برشمردنیها»، «نظام فکری»،«شخصیت»،«آیات و روایات»، «یادآوری» و «دعا» از جمله بخشهای «دیدارنگار» است.
🔶 در «یادداشت بیاناتی» این شماره با عنوان «نصیحت همیشگی به دانشجویان»، برخی توصیههای مهم رهبر انقلاب برای تقویت مبانی معرفتی دانشجویان مرور شده است.
🔸 دیدار نگار؛ شماره ۱۱۹
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#امید_به_آینده #بصیرت
✅ اولویت انتخاباتی که در پیش است
🔰 قسمت اول
🔶 برنامهریزی مبتنی بر اولویتها را میتوان مهمترین اصل برای سامان دادن به هر نظام سیاسی دانست. توجه به اولویتها این امکان را در اختیار حکمرانی قرار میدهد که از ظرفیتها استفاده بهینه کرده و با جهتگیری درست ارادهها، معطوف به اهداف برنامهریزی شده با بیشترین شتاب حرکت کند و دستاوردهای تحول و توسعه را به طور عینی برای افکار عمومی نمایان کند و روزهای بهتر را به افکار عمومی نوید دهد.
🔶 سال 1402 یکی از مهمترین تحولات سیاسی کشور را در خود نهفته است. برگزاری همزمان دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، سرنوشت بخشی از تحولات سیاسی کشور در سالهای آتی را نیز مشخص خواهد کرد و نتایج حاصل از آن حتی میتواند انتخابات ریاستجمهوری را تحتالشعاع قرار دهد.
🔶 انتخابات آتی در شرایط متفاوتی از ادوار انتخابات گذشته برگزار میشود. همین امر موجب شده است تا رهبر معظم انقلاب اسلامی که معمولاً فعالان سیاسی و رسانهها را از ورود زودهنگام به انتخابات انذار میدادند و آن را مانعی برای کارآمدی دستگاههای اجرایی و تقنینی میدانستند، در یکی از اولین دیدارهایشان در سال جدید، در مورد انتخابات آتی اظهارنظر داشته باشند. ملاحظاتی که چارچوب هوشمندانهای را برای فعالان سیاسی و متولیان امر مشخص میکند. معظمله در جمع مسئولان کشور که از طیفهای مختلف سیاسی در آن حضور داشتند، فرمودند:
🔶 «مسئله دیگر انتخابات آخر سال است. این انتخابات خیلی مهم است. انتخابات میتواند مظهر قوّت ملّی باشد. اگر انتخابات درست برگزار نشود، ضعف کشور و ضعف ملّت را نشان میدهد؛ ضعف دولت را، ضعف مسئولان را، ضعف آحاد مردم را و ضعف کشور را نشان میدهد. هر چه ما ضعیف بشویم، تهاجم و فشار دشمنان ما بیشتر خواهد شد. اگر میخواهید جلوی فشار دشمن گرفته بشود، باید قوی بشویم. یکی از ابزارهای مهمّ قوّتِ کشور همین انتخابات است. مسئولانی که مرتبط هستند از همین حالاـ البتّه میدانم که دنبال کردهاندـ راهبرد مشارکت را، راهبرد امنیت انتخابات را، راهبرد سلامت انتخابات را، راهبرد رقابت انتخابات را مشخّص کنند؛ انتخابات خوبِ سالمِ با مشارکت بالایی انشاءالله در آخر سال داشته باشیم.»
🔶 این تأکیدات به خوبی در اولویت بودن انتخابات را برای سال جدید مشخص میکند. بدون شک، برگزاری انتخاباتی باشکوه و در تراز جمهوری اسلامی، یکی از مأموریتهای مهم نظام اسلامی است که باید برای تحقق آن از الآن اندیشه کرد و مقدمات آن را فراهم آورد. تأکید رهبری بر چهارگانه «مشارکت»، «امنیت»، «سلامت» و «رقابت»، به خوبی از ابعاد گوناگون تحقق انتخابات مطلوب حکایت دارد که با توجه توأمان به چهارگانه فوق حاصل خواهد شد (که شرح نسبت میان آنها فرصت دیگری را میطلبد).
🔶 در مورد تفاوتهای این انتخابات با انتخابات گذشته باید به حوادثی اشاره کرد که در پاییز سال گذشته، ذهن جامعه را مشغول و بخشی از توان جامعه را صرف کرد. سناریویی طرحریزی شده که اعتماد ملت و اعتبار نظام را نشانه رفته بود و متأسفانه در این مسیر خساراتی را نیز در پی داشت!
🔶 بلوای پاییزی، فضای سیاسی جدیدی در کشور ایجاد کرده و بر حساسیت انتخابات پیشرو افزوده است. خط بلوا و دوقطبیسازی در کشور و ناآرامسازی خیابان هر چند با بصیرت و همراهی نکردن اکثریت ملت دچار زوال شد و با حماسه بزرگ ملت در راهپیمایی 22 بهمن به محاق رفت؛ اما سناریوی دشمن برای بازگرداندن ناآرامی، هنوز تمام نشده است. در این مسیر تلاشهای صورت گرفته برای ایجاد تلاطم در بازار ارز و بازی روانی کثیف بدحال سازی دانش آموزان در مدارس و مضطرب کردن خانوادههای آنان، اقداماتی بود که دشمن طراحی کرده بود. ترفندهایی سیاسی که اقدام پایانی دشمن به شمار نمیآید و در برابر ترفندهای جدید باید هوشیار بود.
🔶 دشمن اگر توانش را داشته باشد، تلاش خواهد کرد خط ناامنسازی خیابان، بیاعتبارسازی نظام و ناامیدسازی مردم را تا آستانه انتخابات دنبال کند و مانع برگزاری انتخابات یا لااقل مانع از حضور باشکوه مردم در انتخابات شود. اینها خوابها و توهماتی است که در سر میپروراند؛ اما برای تحقق آن حاضر است هزینهای گزاف بدهد!
🔶 در ماههای باقی مانده تا انتخابات دشمن تلاش خواهد کرد تا چهارگانه مورد تأکید رهبری در انتخابات را مورد هجمه قرار دهد. از مشارکت مردم بکاهد، فضای انتخابات را ناامن کند، سلامت انتخابات را زیر سؤال برد و مانع از گرمی بازار رقابت در انتخابات شود! لذا باید در مقابل ترفندهای دشمن هوشیار بود و هرگونه حرکت در این مسیر را در نطفه خفه کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#امید_به_آینده #بصیرت
✅ اولویت انتخاباتی که در پیش است
🔰 قسمت دوم
🔶 با فهم این اولویت، هر اقدامی که موجب گرمی بازار انتخابات است میتواند اقدامی در راستای منافع ملی ارزیابی شود و هر حرکتی که موجب سردی رونق آن شود، بدون شک بازی در جورچین دشمن و تلاشی برای تضعیف قدرت ملی خواهد بود.
🔶 هرگونه بیتدبیری دستگاههای مختلف، تصمیمگیریهای ناصواب مسئولان، اظهارات ناصواب نخبگان، هیجانات غیرمنطقی گروههای خاص که به دوقطبیسازی و تولید خشم و خشونت در جامعه بینجامد، بدون شک اقدام در خدمت دشمنان و موجب کسادی بازار انتخابات خواهد شد. بنابراین، هر طرحی در حوزههای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی باید پیوست انتخاباتی داشته و با عیار آن سنجیده شود و اگر مخل مسیر انتخابات ارزیابی شود، اصلاح شود! انتخاباتی که قرار است مهر خاتمی بر تابوت فتنهگران باشد و ثبات و «قوّت ملّی» جمهوری اسلامی را بار دیگر در برابر بدخواهان این ملت و کشور به نمایش بگذارد.
🔶 در این راستا، اخبار مربوط به فعال شدن بازیگران سیاسی مختلف معطوف به انتخابات میتواند اخبار مثبتی قلمداد شود که باید آن را به فال نیک گرفت. به ویژه آنکه این فعالیتها با رعایت قواعد قانونی بازی انتخابات دنبال شود و در نهایت، آنکه حرف آخر را در پای صندوق رأی خواهد زد، مردم هستند که گزینه مدنظر خود را با رأی اکثریت به مجالس شورای اسلامی و خبرگان راهی خواهند کرد و همچون همیشه خار چشم دشمنان این سرزمین خواهند بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی
🆔 @tahlil_shjr
دومینوی ورشکستگی بانکهای آمریکایی.pdf
68.5K
#عزت_ملی
#اقتصاد
#افول_امریکا
✅ دومینوی ورشکستگی بانکهای آمریکایی
🔶 ورشکستگی چندین بانک متوسط و بزرگ آمریکایی از جمله "سیلیکونولی" و "سیگنیچر"، مولد بحرانهای اعتباری پایداری در این کشور بوده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین یاری
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#بورس #فوتبال
✅ فوتبال حرفهای شفافیت آماتور
🔶 «خرج چو از کیسه مهمان بود / حاتم طائی شدن آسان بود». این ضربالمثل مصداق بارز این روزهای فوتبال ماست. تیمهایی که ادعای خصوصی بودن و حرفهای بودن میکنند، هر روز با هر بهانهای دست به دامان دولت میشوند تا دولت را سرکیسه کنند. کار تا جایی لوث میشود که در آخرین مورد ادعا شده است، یک چک چند بار از سوی باشگاه استقلال و با فشار به دولتیها نقد شده است. اینجا صحبت از پرسپولیس یا استقلال نیست؛ مشخص نیست اگر پرونده تیمهای دیگری را که با اتصال به حسابهای بیحساب و کتاب شرکتهای دولتی وصلند، بگشاییم داستان از این دو باشگاه بغرنجتر نباشد. ما باید چه کنیم؟
🔶 این سؤال سهل و ممتنعی برای فوتبال ماست که باید برای رفع این مشکلات در فوتبالمان چه کنیم؟ سهل و آسان بودنش از این روست که مروری بر آنچه در تاریخ فوتبال دنیا گذشت، میتواند یک تجربه راهگشا برای فوتبال ما باشد. ممتنع و سخت بودن از این نظر است که فوتبال ایران به حلقه بسته مدیریتی خورده است که یک تیم بارها دچار مدیریت یک مدیر میشود که پیش از این و بارها آزمایش خود را پس داده است. اسیر همین مدیران شدن سبب شده است که هیچ کسی به فکر تحول نیفتد.
🔶 در همین نبود تحولها و مدیریتهای فرتوت با یک مربی بلژیکی قراردادی بسته میشود که سرجمع دریافتی و پولی که از شکایت نصیبش شد، به دلار آن روز حدود 100 میلیارد و به دلار امروز بیش از 250 میلیارد میشد؛ آن هم برای حدود شش ماه. بنابراین، دومین بایستگی برای رفع اشکالات ما افزایش آگاهی ما به فوتبال مدرن، به ویژه حوزه قراردادنویسی است.
🔶 گام سوم در فوتبال ما واگذاری فوتبال به بخش خصوصی (نه خصولتی) به صورت واقعی است. ما در جامعه شناسی عبارتی داریم به عنوان نیت NEET. نیت فرزندی است که نه کار میکند و نه درآمدی دارد و صرفا بر پایه داشته پدر خرج میکند. تا زمانی که فوتبال ما خصوصیسازی نشود، مانند بچه پولداری است که دستش در جیب پدر است که هزینه تمام عیاشیها و خوشگذرانیهایش به پای جیب پدر نوشته میشود. بر همین اساس، باید به فکر یک منبع درآمد پایدار برای فوتبال، به ویژه باشگاهها بود.
🔶 راهکار دیگر در عرصه فوتبال ما شفاف کردن همه ورودیها و خروجیهای فوتبال از درآمدها، مخارج، میزان قراردادها و... است. تا این مخارج شفاف نشود، مطمئن باشید از چاله ویلموتس به چاه امثال استراماچونیها میافتیم.
🔶 در دنیایی که حسابرسی از شرکتهای دولتی و خصوصی یک الزام به شمار میآید، حسابرسی از یک تیم فوتبال به واسطه تأثیرگذاری بستر اجتماعیاش الزام بیشتری دارد. حسابرسی دقیق موجب میشود تیمی نتواند یک چک را چند بار و از جیب مردم نقد کند و آخرش هم همگان شاکی باشند، دیگر مربیای به یک باره غیبش نمیزند و بعد مدعی شود.
🔶 البته ورود به بازار سرمایه و بورس یکی از راههایی است که خوشبختانه سرانجام سال گذشته به مرحله اجرا درآمده و سهام این دو باشگاه در بورس عرضه شد.
🔸 #به_قلم_اساتید:یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مهارتورم_رشدتولید
✅ فراتر از یک شعار
🔶 در خصوص فلسفه «تکرار» و تأثیر آن در ایجاد و بسط ادبیات و گفتمان مطلوب در هر جامعه باید گفت؛ بر اساس پژوهشهای صورت گرفته در حوزههای مختلف آموزشی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، تکرار یک معنا و مفهوم در عناوین مختلف و قالبهای متنوع، میتواند سازنده نگرش، باور، رفتار و در نهایت ایجاد عزم و اراده در مسیر تغییر وضع از موجود به مطلوب باشد. و اما تأثیر انتخاب یک شعار برای یک سال در کشور و فلسفه تکرار شعار سال با محوریت اقتصاد در سالهای اخیر در کشور چیست؟
1⃣ تعیین شعار در هر سال به معنای پرداختن به آن موضوع صرف آن سال نیست بلکه تعیین اولویت است در مسیر توجه جدیتر به آن موضوع خاص برای بسترسازی به معنای تعیین ساختار و فرایند و تدوین و تنقیح قوانین مربوطه در کنار گفتمانسازی عمومی و ایجاد هماهنگی و انسجام بخشهای مختلف کشور به ویژه بهرهگیری از پشتوانه آحاد مردم در جهت تحقق آن امر در آن سال است که در سالهای بعد نیز به عنوان یک پرونده مهم، قابل پیگیری، مطالبه و رصد است.
2⃣ ایران اسلامی در ابعاد مختلف و مهم در گام اول انقلاب راه پیشرفت و اقتدار را با همه صعوبت و دشمنیها و موانع فراوان البته با سرعت و به صورت خیرهکننده پیموده است که تحسین و تعجب دشمنان را نیز برانگیخته است اما در بعد اقتصادی به خاطر عمل نکردن به نسخه اقتصاد درونزا و نگاه به بیرون، علیرغم پیشرفت در برخی بخشها، مشکلات همچنان برجاست و این در حالیست که طعم پیشرفتهای علمی، دفاعی، هوافضا، نانوتکنولوژی و... در مذاق مردم به عینه حس نمیشود اما تلخی مشکلات اقتصادی همچون بیکاری، گرانی، تورم و... عینی و ملموس است.
3⃣ مهار تورم و رشد تولید با فعالسازی ظرفیتهای داخلی و عبور از مشکلات معیشتی و امواج گرانیها، باعث افزایش اعتماد عمومی و تحکیم پشتوانه مردمی نظام خواهد شد.
4⃣ اقتصاد مقاومتی با رشد تولید ملی و حمایت از صنایع داخلی موجب کاهش وابستگی به واردات و خنثیسازی اهرم تحریمهای ظالمانه دشمنان میشود.
5⃣رشد اقتصادی باعث کاهش بیکاری و فقر و فعال شدن جمعیت جوان کشور و در پی آن کمرنگ شدن آسیبهای فرهنگی و کاهش ناهنجاریهای اجتماعی خواهد شد. در یک نگاه جامع و کلان، همگام شدن پیشرفتهای خیرهکننده علمی، فنی و بنیادی با پیشرفت اقتصادی باعث به وجود آمدن ایرانی قوی در همه ابعاد در عصری میشود که نظم نوینی در جهان در حال شکل گرفتن است. انشاءالله
🔸 #به_قلم_اساتید:جواد خسروی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#حجاب
✅ تفاوت «حرام شرعی» با «حرام سیاسی»
🔶 وجه اشتراکشان اینست که هر دو «حرامِ فقهی» هستند؛ اما تفکیکشان بخاطر توجّه به «تعدّدِ جهت حرمت» است. بیحجابی از دو جهت حرام است:
1️⃣ جهت اوّل حرمتی که طبق ادلّهی مسلّم قرآنی و حدیثی دارد؛ فارغ از وجود حکومت اسلامی و ابعاد سیاسی که ممکن است داشته باشد.
2️⃣ امّا جهت دوّم که معمولاً به آن توجّه نمیشود و رهبر انقلاب به آن اشاره فرمودند، حرمت مضاعفِ فقهی از جهت عنوان ثانیهای است که بخاطر شرایط ویژهی سیاسی و اجتماعی پیدا میکند.
🔶 اگر امروز حجاب بهمثابه خطّمقدم جبهه دشمن برای «برهمزدن #انسجام_اجتماعی» و «جنگ با #حکومت_اسلامی» است، پس همراهی کردن با این جریان توسّط مسلمانانی که درون جامعۀ اسلامی زندگی میکنند و تحت حاکمیّت اسلام هستند، نوعی جنگ با حکومت اسلامی و لذا حرام است.
🔶 از آنجا که این عنوان وجه سیاسیِ پررنگی دارد، رهبر انقلاب از آن به «حرام سیاسی» تعبیر کردند.
🔶 پ.ن: با وجود چنین حرمت مضاعفی، مواجهۀ پدرانه رهبر انقلاب در پردازش مسئله بگونهای که باعث دامنزدن به دوقطبی اجتماعی نشود، بسی مشعوفکننده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: علیرضا ملااحمدی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#حجاب #مطبوعات
#بصیرت
✅ نصیری و کوری و حجاب زوری!
🔶 مرداد ماه سال ۱۳۶۹ بود. آنروز ناصر بهرامی راد یکی از دوستانی که تازه به سرویس اندیشههای روزنامه آمده بود مطلب خوبی درباره مادام کوری شیمیدانی که تحقیقات مؤثری درباره رادیواکتیو داشت نوشته بود. مطلب خوبی بود و گفتم آن را به خانم قدوسی تایپیست گروه بدهد تا برای چاپ در صفحه آماده کنیم. مطلب را به دوست خوب و هنرمندم علی رضایی هم که آنموقع طراح جوان و صاحب سبک و امروز مجسمهساز خوبی است دادم که برای آن طرح بکشد. فردای آنروز وقتی کار تمام شد و صفحه را برای امضا پیش آقای نصیری مدیرمسئول وقت روزنامه کیهان بردم، خوب به صفحه نگاه کرد و گفت: مطلب خوبی است اما طرح را عوض کن. فکر کردم در جزئیات طرح مشکلی وجود دارد یا تصویر ماری کوری خوب از آب درنیامده است، اما وقتی گفت چرا مادام کوری را بدون حجاب کشیده است هم خندهام گرفت و هم تعجب کردم! آخر مادام کوری مسیحی لهستانی که یکصدوخردهای سال پیش زندگی میکرده چرا باید سرش روسری میکردیم؟ آنهم در طرح و نه در تصویر؟! آنهم در شرایطی که شبکههای مختلف تلویزیونی در فیلم و سریال و مستند و... زنان خارجی را با همان حالت بدون حجاب نشان میدهند!
🔶 گفتم آقای نصیری! مادام کوری را با حجاب کنیم مردم میخندند. راستش را بخواهید خجالت هم میکشیدم که او را آنهم در قالب طرح باحجاب کنیم. اما آقای نصیری کوتاهبیا نبود. به سرویس برگشتم و ماجرا را به دوست طراحمان گفتم. رضایی که اتفاقاً دامغانی هم بود و فکر کنم به همین دلیل آشنایی با آقای نصیریِ دامغانی به کیهان راه یافته بود، بیشتر از من تعجب کرد و البته ناراحت شد. هر چه به او گفتم که مادام کوری را با حجاب بکشد قبول نکرد و گفت این کار توهین به من و به خوانندگان روزنامه است. گفتم: صفحه گیر طرح توئه. گفت: یک کاریاش میکنم. و شروع کرد طرحی دمدستی از وسایل آزمایشگاهی شیمی کشید و داد و کلاً خانم مادام کوری را از طرح حذف کرد. طرح را به آقای نصیری نشان دادم. فهمید که اینجور طرح کشیدن نوعی اعتراض است اما چیزی نگفت و صفحه را امضا کرد.
🔶 اینروزها خیلی کسان از مواضع اخیر مدیرمسئول سابق کیهان تعجب میکنند، اما تعجب من با توجه به نمونههایی چون ماجرای ذکرشده، خیلی بیشتر از آنهاست. آقای مهدی نصیری حق استادی بر گردن من دارد و اگر درخواست او نبود قطعاً سرنوشت من به روزنامهنگاری پیوند نمیخورد، اما واقعاً فاصله امروز او با آنچه در کیهان اواخر دهه شصت و اوایل دهه هفتاد اعمال میکرد، کم و قابل چشمپوشی نیست. در این نوشته هم قصد من نقد و ارزیابی همه جوانب و اطراف و موضوعات متضاد سیاسی و فرهنگی در نصیریِ سال ۷۰ و نصیری سال صفر به بعد نیست، اما مواضع باورنکردنی، پرحاشیه و مصرانه او در همنوایی کامل با کسانی که در داخل و خارج کشور در سرنای حذف قانون شرعی حجاب در ایران اسلامی میدمند، مرا به حیرت فروبرده است.
🔶 دعا کنیم که هیچکدام ما مصداق آن حکمت پرمغز امیرالمؤمنین«علیهالسلام» نباشیم و نشویم که فرمود:
- لَا تَرَى الْجَاهِلَ إِلَّا مُفْرِطاً أَوْ مُفَرِّطاً. جاهل را همواره در این دو حالت میبینی: یا افراط یا تفریط.
🔸 #به_قلم_اساتید: تقی دژاکام
🆔 @tahlil_shjr
تحول اقتصادی با پرهیز از تکرار اشتباهات پیشین.pdf
73K
#اقتصاد
#مهارتورم_رشدتولید
#تحول
✅ تحول اقتصادی با پرهیز از تکرار اشتباهات پیشین
🔶 رهبر انقلاب در ادامه نامگذاریهای سالهای دهه اخیر با موضوعات اقتصادی، سال ۱۴۰۲ را سال «مهار تورم، رشد تولید» نامیدهاند و از مردم و مسئولین خواستهاند که این دو محور را اولویت خود در سال جاری و البته سالهای بعد قرار دهند.
🔶 در بیان رهبر انقلاب، «تحول اساساً ناظر به رفع عیوب و نقاط ضعف است» و «باید این ضعفها را شناسایی کنیم، این نقاط را باید مشخص کنیم و با ارادهی قاطع ضعفها را برطرف کنیم و تبدیل به قوّت کنیم.» ۱۴۰۲/۱/۱
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سیدمهدی بنیطبا؛ کارشناس مسائل اقتصادی
🆔 @tahlil_shjr