#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#هنر #شعر #سرود
✅ گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب درباره مسأله سرود و ظرفیتهای عظیم آن
🔶 سرودهای خوبِ انقلابی مرتباً در صداوسیما منعکس شود
🔸 بعد از انقلاب، سرودهای خوب و آهنگهای بسیار خوبی در جهت ارزشهای انقلابی ساخته شد؛ ولی در سالهای اخیر، رشد اینگونه آهنگها کم شده است. این هم حیف است.
🔸 باید آهنگهای خوب ساخته شود، شعرهای خوب و چیزهای جدید اجرا گردد و همهی آنها ناظر به ارزشهای انقلابی باشد. اینها باید در صدا و سیما مرتباً منعکس بشود.
🔸 اینطور نباشد که اگر چیز خوبی منعکس میشود، حتماً باید یک شعر عاشقانه باشد که فلان خوانندهی معروف خوانده و اجرا کرده است؛ و اگر یک چیز انقلابی است، حتماً یک گوشهاش مثلاً عیب و ایراد و علتی داشته باشد. نه، برای تهیه و تنظیم آهنگهای انقلابی، آهنگهای اسلامی و طرح ارزشهای اسلامی، از بهترین موسیقیدانها و بهترین خوانندگان استفاده بشود. در این غزلیات، چهقدر چیزهای خوب از این قبیل وجود دارد.
🔸 #بیانات در دیدار اعضای شورای سیاستگذاری صدا و سیما ۱۳۶۹/۱۲/۱۴
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ اقتصاد مقاومتی، بدون دانشبنیان شدن بیمعناست
5⃣ به نظر شما میتوان طرح مقوله دانشبنیان را در نامگذاری امسال، مطالبهای برای ورود نگاه علمی به حل مسائل اقتصادی کشور دانست؟
🔸 بله، من فکر میکنم این مطالبه دوطرفه است و فقط مطالبه از فضای علمی نیست. فضای علمی هم مطالبه دارد و دستاوردهایش باید به نتیجه برسد. در واقع، هم علم و هم اقتصاد هر دو باید در خدمت هم باشند و همدیگر را تکمیل کنند؛ چون اگر آن یکی حمایت نشود طبیعتاً آن طرف ابتر میماند.
🔸 اگر علم و اقتصاد ما هر دو برای خودشان کار کنند و با همدیگر کار نداشته باشند، رابطهشان همین میشود که متأسفانه ما نفت را بفروشیم و بخشی را به اقتصاد و بخشی را به علم بدهیم تا اینها هم اموراتشان بگذرد، درحالیکه کشورهای پیشرفته آن کاری را انجام میدهند که نافع هست؛ بنابراین، علم زمانی مؤثر است که مشکلی از مشکلات کشور و مردم را حل کند.
🔸 همه تلاشهای انسان بر اساس نیاز است. ما بر اساس نیازمان، امنیت خود را بالا میبریم و تحقیق و کار میکنیم.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر رضا فریدی مجیدی، مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران
🔸 ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#مباهله
✅ مباهله؛ صحنه تمایز حق و باطل
🔷 روز مباهله، روزی است که پیامبر مکرم اسلام، عزیزترین عناصر انسانی خود را به صحنه میآورد.
🔹️ نکتهی مهم در باب مباهله این است: «و انفسنا و انفسکم» در آن هست؛ «و نسانا و نساکم» در آن هست؛ عزیزترین انسانها را پیغمبر اکرم انتخاب میکند و به صحنه میآورد برای محاجهای که در آن باید تمایز بین حق و باطل و شاخص روشنگر در معرض دید همه قرار بگیرد.
🔹 هیچ سابقه نداشته است که در راه تبلیغ دین و بیان حقیقت، پیغمبر دست عزیزان خود، فرزندان خود و دختر خود و امیرالمؤمنین را - که برادر و جانشین خود هست - بگیرد و بیاورد وسط میدان؛ استثنائی بودن روز مباهله به این شکل است.
🔹 یعنی نشان دهندهی این است که بیان حقیقت، ابلاغ حقیقت، چقدر مهم است؛ میآورد به میدان با این داعیه که میگوید بیاییم مباهله کنیم؛ هر کدام بر حق بودیم، بماند، هر کدام بر خلاف حق بودیم، ریشهکن بشود با عذاب الهی.
🔶 مسیحیان پس از پرسش و پاسخ با پیامبر و دعوت رسول گرامی اسلام به مباهله به شور نشستند. سپس بلندپایهترین چهرۀ مذهبی آنان گفت: «فردا نیک بنگرید؛ اگر محمّد صلواتاللهعلیه با سر و صدا و انبوه یاران آمد، نترسید و مباهله کنید امّا اگر خود و خاندانش آمدند، بپرهیزید که گرفتار خواهید شد.»
🔸 فردای آن روز، رسولخدا به وعدهگاه آمد درحالیکه دست علیبنابیطالب علیهالسّلام را گرفته بود و حسن و حسین علیهماالسّلام در پیش روی او راه میرفتند و فاطمه سلاماللهعلیها پیشاپیششان بود.
🔸 نصارا نیز بیرون آمدند درحالیکه اسقف آنها پیشاپیششان بود. هنگامی که متوّجه شد پیامبر صلِّیاللهعلیهوآلهوسلّم با چند نفر آمدند، دربارۀ آنها سؤال کرد، به او گفتند: «این، پسرعمو و داماد و محبوبترین خلق خدا نزد اوست و این دو پسر، فرزندان دختر او از علی هستند و آن بانوی جوان، دخترش فاطمه سلاماللهعلیها است که عزیزترین مردم نزد او و نزدیکترین مردم به قلب او است.»
🔸 پیامبر به حالت خضوع و تضرّع در جایگاه خود نشست. ابوحارثه –اسقف مسیحیان- گفت: «هان ای مسیحیان! هشدارتان باد که این مرد، پیامبر خداست و همچون پیامبران رو به بارگاه خدا آورده است.»
🔸 پس از مباهله منصرف شدند و گفتند: «اگر با این بزرگوار و چهرههای پاک و مصمّم مباهله کنیم، بیم آن میرود که یک مسیحی بر روی زمین باقی نماند.»
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#رسانه #فضای_مجازی
✅ روایت کنیم یا روایت شویم؟
🔶 اطلاعات مرکز آمار نشان میدهد ۳۵ میلیون ایرانی در واتساپ و ۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در اینستاگرام عضو هستند؛ از سویی کاربران تلگرام هماکنون به ۲۷ میلیون نفر رسیده است. این گستردگی شبکههای مجازی باعث شده است که جامعه امروز جامعهای باشد که مرتب میخواهد از محیطش اطلاعات داشته باشد تا بتواند تصمیم بگیرد و هر لحظه بسیار متحول، مُتَلَوِّن و رنگبهرنگ است.
🔹 حاکم بودن چنین وضعیتی بر فضای مجازی جامعه ما نیز در صورتی است که این حوزه فاقد ابزارهای نظارتی کارآمد و یک سیستم حکمرانی مشخص است.
🔸 در عصر بینظمی حاصل از اینترنت و شبکههای مجازی، جریانی در عرصه فکری و ذهنی پیروز است که بتواند روایت بسازد، کنترل روایت را به دست بگیرد و روایت خود را تثبیت کند. کسی که روایت اول را ارائه میدهد و تثبیت میکند، چه از ایدئولوژی و چه از اتفاقات جاری، افکار را تصاحب میکند و میتواند سیاستهای خود را بر آنها تحمیل کند. به زبان ساده، هرکسی که روایت را زودتر شروع کند در جنگ روایتها پیروز میدان خواهد شد.
🔹 از عرصه انتزاعات بگذریم و به واقعیات میدانی برگردیم؛ در سفر آیتالله رئیسی به اراک اگر از همه خبرهای خوبی که منتشر شد بگذریم، احیا و تقویت دو کارخانه هپکو و آذرآب که روزی غولهای صنعتی کشور و غرب آسیا بودند، یکی از شیرینترین خبرهای منتشرشده بود؛ اما در فضای مجازی و به علت نبود ضابطه مشخص، آنچه بیشتر از اشتغال مجدد صدها کارگر و مهندس و برگشت امید به عرصه صنعت، ضریب خورد و دیده شد، یاد کردن رئیسجمهور از «آیتالله حائری یزدی» با پسوند «اراکی» بود! همانطور که در سفر به گیلان از میان دهها خبر خوب و امیدوارکننده، سؤال دلسوزانه رئیسجمهور از یکی از دستاندرکاران سفر مبنی بر خوردن یا نخوردن ناهار، تا به امروز هم در فضای مجازی و رسانهای دستبهدست چرخیده و دیده میشود.
🔸 این وضعیت نشان میدهد که رسانههای انقلابی در عرصه جنگ روایتها با مشکلات و چالشهای اساسی مواجهاند و وظیفه امروز آنها قدرتمند شدن در این عرصه است.
🔸 همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «شما روایت کنید حقایق جامعه خودتان و کشور خودتان و انقلابتان را. شما اگر روایت نکنید، دشمن روایت میکند؛ شما اگر انقلاب را روایت نکنید، دشمن روایت میکند».
🔹 نکته مهم اینکه جنگ روایتها منحصر به عرصه داخلی نیست بلکه به عرصه فراملی و بینالمللی هم برمیگردد؛ جایی که روایت از ایران، ایرانی و توانمندی یا کاستیهای ما در اذهان ملل مینشیند. لذا نیازمند بازنگری جدی در حوزه نقشآفرینی در این عرصه مهم هستیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#پهباد
✅ پهپادهایی که روسیه هم مشتری خریدشان شده است!
🔶 در روزهای گذشته برخی رسانههای خارجی خبر فروش پهپادهای ایرانی به روسیه، تغییر معادلات جنگ روسیه- اوکراین بهواسطه ورود پرندههای ایرانی به این مخاصمه و لزوم تنبیه ایران را مطرح کردهاند.
🔷 گزارههای خبری
🔹 جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد؛ ایران قصد دارد چند صد پهپاد بهخصوص از انواع رزمی با قابلیت حمل سلاح در اختیار روسیه قرار دهد و آموزش روسها را بهزودی در ماه جاری آغاز میکند. وحشت غربیها از ورود تسلیحات ایرانی به جنگ تا اوکراین به دلیل قدرت بسیار بالای ایران در عرصه هواپیماهای بدون سرنشین است. روسها پیشتر نیز بارها در جلسات خصوصی از تمایل خود برای واردات پهپادهای ایرانی پرده برداشتهاند. حال با ورود تسلیحات ابرقدرت پهپادی جهان به جنگ اوکراین، باید دید غربیها چه تدبیری برای این تغییر موازنه قدرت میاندیشند.
🔹 رسانه CRUX در یادداشتی تحلیلی با این موضوع که چرا روسیه میخواهد از ایران پهپاد بخرد؟ نوشت: «ایران از یک زیستبوم پهپادی نیرومند و متنوع برخوردار است. آنها نسخههای گوناگون پهپادی در اختیار دارند که قابلیت خود در میدان نبرد را ثابت کردهاند. در گذشته نیز کارشناسان نظامی یادآوری کردهاند که چه دوست داشته باشیم یا نه، ایران یک قدرت پهپادی است».
🔹 شبکه اسکاینیوز عربی نیز در تحلیلی ضمن اشاره به اینکه قدرت فنّاورانه پهپادهای ایرانی به حدی است که غول تسلیحات دنیا یعنی روسیه خریدار آن شده است، نوشت: «روسیه که جزو مهمترین صادرکنندگان اسلحه در جهان به شمار میرود، به نظر میرسد این بار بنا بر اطلاعات آمریکا، خود مشتری اسلحه باشد».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 جمهوری اسلامی ایران بهطور رسمی اعلام کرده که مخالف جنگ و تخریب در هر جای جهان است؛ بااینحال در موضوع جنگ اوکراین، ریشه درگیری را سیاست غلط غربیها و آمریکا در منطقه میداند که با مشی توسعهطلبی و گسترش حوزه نفوذ خود در مرزهای پیرامونی روسیه، موجبات عکسالعمل روسیه را فراهم کرده است.
🔸 ادعای مقامات غربی علیه ایران اسلامی در شرایطی مطرح میشود که آنها سالهاست غرب آسیا را به انبار سلاحهای کشنده خود تبدیل کردهاند و همواره نوک تهدیدات آنها علیه جمهوری اسلامی ایران بوده است.
🔸 خریدوفروش تسلیحات نظامی جدید و بهروز همواره در برنامه ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار داشته است؛ بهطوریکه در سفر سال گذشته سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان به روسیه، تجهیز نیروی هوایی، زمینی و دریایی، مطرح و مورد بحث قرار گرفت.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه در خصوص همکاری ایران و روسیه در زمینه نظامی تصریح میکند: «سابقه همکاریهای میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در حوزه برخی فناوریهای نوین، به پیش از آغاز جنگ در اوکراین برمیگردد و در مقطع اخیر هیچ تحول خاصی دراینارتباط رخ نداده است».
🔸 اگرچه هیچ مقام مسئولی از جمهوری اسلامی موضوع فروش پهپاد به روسیه را تأیید نکرده است، اما مسئله مهم، ترس مقامات آمریکایی از پهپادهای ایرانی است. آنها در گذشته ضرب شصت این پهپادها را در سوریه، عراق، یمن و سرزمینهای اشغالی فلسطین تجربه کردهاند و این بار ترس آنها از تغییر موازنه قدرت در هماوردی سلاحهای غربی با پهپادهای ایرانی در میدان درگیری دیگری است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچک زاده، کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#هنر #شعر #سرود
✅ گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب درباره مسأله سرود و ظرفیتهای عظیم آن
🔶 اظهار ارادت مردم به حضرت ولیعصر(عج) در سرود «سلام فرمانده»
🔸 شما ببینید در همین سرودی که این روزها پخش شده که اظهار ارادت به ولیّامر، ولیّعصر (عجّل الله تعالی فرجه الشّریف و روحنا فداه) و سلام به حضرت بقیّةالله است، مردم چه کار دارند میکنند؛ چه اظهار شوقی، چه همراهیای، چه اظهار ارادتی! پیر، جوان، نوجوان، کودک، زن، مرد، همه، در سرتاسر کشور، در تهران یک جور، در مشهد یک جور، در اصفهان یک جور، در یزد یک جور، در شهرهای مختلف یک جور.
🔸 #بیانات در مراسم سیوسومین سالگرد رحلت امام خمینی(رحمهالله) ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ اقتصاد مقاومتی،
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ اقتصاد مقاومتی، بدون دانشبنیان شدن بیمعناست
6⃣ بین اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانشبنیان چه نسبتی وجود دارد؟
🔸 به نظر من، اقتصاد مقاومتی بدون اقتصاد دانشبنیان خیلی معنی ندارد.
🔸 چگونه میتوانیم اقتصاد مقاومتی داشته باشیم، درحالیکه اقتصادمان بر اساس علم نباشد؛ مخصوصاً در این دنیایی که هر روز با علم، ابزارآلات قدرتمند نظامی، پزشکی و صنعتی تولید میکنند، دستگاههای بسیار سریع و دقیق تولید میشود و همه اینها بر اساس علم اتفاق افتاده است.
🔸 آن شرکتی که سالها در فلان کشور خارجی کارکرده حتماً مسیری را تولید کرده و کلی انرژی گذاشته و سرمایهگذاری کرده و الآن بهرهاش را میبرد.
🔸 اگر میخواهیم مقاومت کنیم، اقتصادمان باید مقاوم و بر اساس دانشبنیان باشد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر رضا فریدی مجیدی، مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران
🔸 ادامه دارد...
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رژیم_صهیونیستی
✅ موساد و دستپاچگی سعودی اینترنشنال
🔸 چند روز پیش وزارت اطلاعات اعلام کرد شبکهای از عوامل موساد که برای انجام عملیات تروریستی وارد کشور شده بودند را بازداشت کرده است.
🔸 پیگیریها نشان میدهد عناصر عملیاتی این شبکه ماهها قبل برای اجرای چنین عملیاتی در یک کشور آفریقایی آموزشهای لازم را دیده بودند و چندین بار عملیات مورد نظر را به صورت شبیهسازی اجرا کرده بودند.
🔸 شنیده میشود ضربه به این شبکه یکی از پیچیدهترین عملیاتهای سیستم امنیتی کشور بوده است.
🔸 هدف جاسوسان موساد منفجر کردن یکی از مراکز حساس امنیتی- نظامی در اصفهان بود.
🔸 شبکه فوق بهوسیله ارتباط با عناصر نفوذی، درون مجموعه مواد منفجره مورد نیاز را هم کار گذاشته بودند؛ اما چند ساعت مانده به انفجار و تکمیل عملیات، بازداشت شدند.
🔹 چند روز قبل تلویزیون اینترنشنال در اقدامی عجیب خبری سوختهی ماهها قبل را تبدیل به گزارشی اختصاصی کرد و مدعی شد عوامل موساد فردی وابسته به سپاه را در داخل ایران بازجویی کردهاند.
🔹 رپرتاژ خبری اینترنشنال برای القاء اقتدار موساد در حالی پخش شد که چند ماه قبل نهادهای اطلاعاتی ایران با اعلام خبر دستگیری شبکهای از اوباش که با گرفتن پول از موساد قصد ربایش برخی افراد و گرفتن اطلاعات از آنها را داشتند، همه ابعاد این رخداد را منتشر کرده بودند.
🔹 با اعلام خبر وزارت اطلاعات درباره انهدام شبکه جاسوسی و خرابکاری وابسته به موساد در داخل کشور، مشخص شد که هدف اینترنشنال از اقدام شتابزده و کاملا غیرحرفهای برای القاء اقتدار موساد چه بوده است.
🔹 بدیهی است این ضربه، موساد را کاملا دچار بهت و انفعال نمود و لذا رسانههای همکار آنها برای تحتالشعاع قرار دادن عملیات بزرگ سربازان گمنام امام زمان(عج)، اقدام به کنش پیشدستانه کردند تا اعتبار ادعایی موساد یک باره فرو نریزد.
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رسانه
✅ ابتکار عمل یا خط تخریب!
🔶 رهبر معظم انقلاب ۲۸ تیرماه در دیدار با پوتین در خصوص حوادث اوکراین فرمودند: «جنگ یک مقوله خشن و سخت است و جمهوری اسلامی از اینکه مردم عادی دچار آن شوند بههیچوجه خرسند نمیشود؛ اما در قضیه اوکراین چنانچه شما ابتکار عمل را به دست نمیگرفتید، طرف مقابل با ابتکار خود، موجب وقوع جنگ میشد».
🔸 چند روزی است این جمله در رسانههای متحدالمواضع بیرونی و داخلی معاند، مخالف و منتقد نظام جمهوری اسلامی بهویژه در قالب توئیت و اظهارنظر سیاسی و تحلیلی بهشدت بازتاب داده میشود. لبّ بیان و مثلاً نگرانی آنها از توجیهپذیر شدن هر نوع تجاوزگری ازجمله حمله آمریکا به افغانستان، عراق و سوریه، رژیم صهیونیستی به فلسطین و عربستان به یمن است.
🔷 گزارههای تحلیلی
🔹 در فهرست نگرانساز توئیتبازان سیاستپیشه آیا در مخیله مردم افغانستان و عراق و سوریه، حمله به آمریکا میگنجید؟ تجاوز مردم فلسطین و یمن به اسرائیل غاصب و عربستان چطور؟ پس ساحت بحث مهم است. موضوع سلطهگری و توسعه ناتو است، نه مظلومیت اوکراین.
🔹 این گروه یا کمترین بینشی از حوزه سیاست بینالملل و تحولات آن ندارد و یا بهشدت نگران کمرنگ شدن نقش آمریکا و اروپا در پارادایم تغییر جهانی است! البته اینها در مقابل مبدع تئوریهایی مثل تهاجم پیشدستانه به عراق و ... ، معمولاً یا ساکت هستند یا طرف آمریکا را میگیرند!
🔹 در نظر اینها، آیا اوکراین مظلوم است یا عامدانه و آگاهانه با هدف شراکت در کیک قدرت جهانی در بازی آمریکا و اروپا قرار گرفته است؟ نوع نگاه به این مسئله، بسیار تعیینکننده و جهتبخش است.
🔹 بازی نقد و تخریب رهبری دستور کار این روزهای مقامات و رسانههای بیرونی و اردوگاه اصلاحات رادیکال و شبه جریانهای آب به آسیاب دشمنریزِ به اصطلاح عدالتخواه و انحرافی است، بهتر میتواند توجیهگر آشفتگی این اردوگاه از بکار بردن واژه ابتکار عمل حمله به اوکراینی باشد که هشدارها و نگرانیهای بیش از دو دههای روسیه برای پل ناتو نشدن را جدی نگرفت؛ و الا ابراز موضع حکیمانه رهبری که مبتنی بر پارهای اطلاعات موثق از میدان بوده و فهم منحصربهفرد ایشان از ژرفای تحولات هندسه نظم بینالمللی را میرساند، نکته نامتعارفی نیست.
🔶 نکته پایانی
🔸 خط نقد و تخریب ارکان و اضلاع بنیادین سهگانه ایده، ساختار و ساحت کارگزاری نظام جمهوری اسلامی که این روزها گل درشت در دستور کار دشمنان و مواضع وابستگان داخلی آنها در جنگ شناختی و روایتسازی از واقعیتها قرار دارد، با راهبرد تحول در مفهوم براندازی و توسل به براندازی نرم و بدون اسلحه امثال تاجزاده پشتیبانی میشود؛ وی در آخرین توئیتش خط «ضرورت پاسخگو کردن رهبری» را برای ناامنسازی محیط دشوار زندگی مردم صادر کرد. با تبیین درست، مردم خود این خط را پاک میکنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان، کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #غرب_آسیا
✅ بایدن چی فکر میکرد، چی شد؟!
🔶 سفر بایدن به منطقه به اذعان بسیاری از تحلیلگران، شکست کاملاً استراتژیک برای آمریکا و رژیم صهیونیستی بود؛ زیرا نتیجه خاصی از آن بیرون نیامد. در مقابل، نشست سهجانبه ایران، روسیه و ترکیه یک نشست مثبت همراه با دستاوردهای ملموس بوده است که همچنان رسانههای جهان درباره آن سخن میگویند.
♦️ گزارههای خبری
🔺 روزنامه واشنگتنتایمز در مطلبی نوشت: «زمانی که جو بایدن راهی سفر به اسرائیل و عربستان شد، امید زیادی برای پیشرفت در دو زمینه کلیدی وجود داشت؛ حیاتیترین هدف احتمالی این سفر، کمک به ایجاد یک اتحاد امنیتی منطقهای در مواجهه با تهدید فزاینده هستهای ایران بود. دومین هدف نیز التماس به سعودیها برای افزایش تولید نفت بود تا بایدن بتواند بخشی از مشکل انرژی که در داخل کشور ایجاد کرده بود را حل کند. او در هر دو مورد بهشدت شکست خورد».
🔻 نشریه دیلی سیگنال نیز در مقاله خود با اشاره به اینکه سفر پوتین به تهران در تلافی سفر بایدن به منطقه بود، نوشت: «پوتین ممکن است حمایت نظامی آمریکا از اوکراین را با تقویت روابط نظامی خود با ایران تلافی کند».
🔷 گزارههای تحلیلی
🔹 اکثر تحلیلگران بر این اعتقادند که سفر بایدن به منطقه دستاورد خاصی نداشت؛ نه در تشکیل ائتلاف علیه ایران و نه در راضی کردن عربستان به افزایش تولید نفت؛ بهگونهای که در همان مقطع سفر بایدن، عربستان اعلام کرد که آماده توسعه همکاریهای بیشتری با ایران است.
اردن نیز اخیراً اعلام کرد خواهان بهبود روابط با ایران است. ملک عبدالله دوم پادشاه اردن گفته است: «ما خواهان تنش در منطقه نیستیم، همه کشورها خواهان روابط خوب با تهران بر اساس احترام متقابل، حسن همجواری، احترام به حاکمیت کشورها و عدممداخله هستند».
در کنار این مسئله، عربستان در بحث افزایش تولید نفت نیز به صورت تلویحی به آمریکا در بحث افزایش تولید جواب منفی داد و اعلام کرد که نهایتاً ۱۵۰ هزار بشکه توانایی افزایش ظرفیت تولید را دارد!
🔹 در مقابل شکست نقشه جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه، نشستی سهجانبه بین ایران، روسیه و ترکیه در تهران برگزار شد که نتایج آن مثبت بود. اگرچه این نشست در قالب نشستهای آستانه برای بررسی وضعیت کشور سوریه بود، اما دوجانبه و سهجانبه در حوزه همکاریهای فیمابین نیز در دستور کار سران سه کشور قرار گرفت که مهمترین آن تشکیل ائتلاف سهگانه در حوزه اقتصادی بود.
این مسائل نشان میدهد که جبههبندیهای جدیدی در منطقه در حال شکلگیری است که محور آنها دیگر آمریکا نیست؛ زیرا بسیاری از کشورها به این نتیجه رسیدهاند که ائتلاف با آمریکا اولاً هزینهزا و ثانیاً غیرعملی است؛ زیرا آمریکا همواره سعی در حفظ سلطه و منافع خود بر کشورها و افزایش نقش رژیم صهیونیستی در این ائتلافها را دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
🆔 @tahlil_shjr
تکلیف فرزندان مقاومت در جنگ روایتها.pdf
438.7K
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
✅ تکلیف فرزندان مقاومت در جنگ روایتها
🔸 همواره میان «ساختار»، «بازیگر» و «محیط» روابطی مستقیم و معنادار در حوزه روابط بینالملل وجود دارد.
🔹 پس از جنگ جهانی دوم، آمریکا و متحدانش درصدد ترسیم مناسبات پسا جنگ بر اساس «مدیریت ساختار» و «بازتعریف محیط» برآمدند.
🔸 پیروزی انقلاب اسلامی ایران، سلطه بیچون و چرای ادعایی غرب بر «ساختار» و «محیط» حاکم بر مناسبات بینالمللی را به چالش کشید.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ اقتصاد مقاومتی،
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان #اقتصاد_مقاومتی
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ اقتصاد مقاومتی، بدون دانشبنیان شدن بیمعناست
7⃣ در حال حاضر، جایگاه اقتصاد دانشبنیان ایران در مقایسه با سایر کشورها در چه وضعیتی قرار دارد؟
🔸 ما در بحث تولید دانش رتبه خوبی در دنیا داریم.
🔸 من فکر میکنم آن دانشی که تولید میشود بالاخره باید جایی استفاده شود. اگر خودمان هم استفاده نکردیم، باید در این گوشه دنیا به درد کسی بخورد.
خودمان اولویت داریم، ولی به هر حال دانشمندان دیگری هم دانشهایی را توسعه دادند و ما هم از آن فناوریها استفاده میکنیم.
🔸 ما در بحث تولید علم رتبه خوبی داریم، اما در مقوله استفاده از این علم یا علمی که به درد میخورد، ممکن است رتبه خیلی مناسبی نداشته باشیم. رتبه ما باید خیلی بهتر شود.
🔸 هر موقع که صادرات ما خوب شود و بتوانیم خودمان را بدون مشکل بچرخانیم، نشاندهنده این خواهد بود که ما در این قضیه هم موفق بودیم؛ یعنی تولید دانشبنیانمان بهبود پیدا کرده است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر رضا فریدی مجیدی، مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران
🔸 پایان
🆔 @tahlil_shjr