🔰#هیئت_تراز؛ آداب مدح اهل بیت (ع) از نگاه رهبر معظم انقلاب
🔅پرهیز از خواندن روضه های دروغ
یک قسم #منبر هم مربوط به مدایح و مراثی اهلبیت (علیهمالسّلام) است. البته ما در باب مرثیهخوانی حرف های زیادی داریم. بارها هم ما توی همین جلسه به شما مداحهای عزیز عرض کردیم، جاهای دیگر هم گفتیم که در مرثیهخوانی بایستی به #صدق_واقعه پایبند بود.
درست است که شما می خواهید مستمع خودتان را بگریانید، اما این گریاندن را به وسیلهی #هنرنمائی در کیفیت بیان واقعه تأمین کنید، نه در ذکر واقعهای که اصل ندارد. ما در گذشتهها سراغ داشتیم - انشاءاللَّه حالا آن جور نیست - که بعضی ها فی المجلس یک چیزی را #جعل می کردند؛ نکتهای همان جا به ذهنش می آمد، می دید خوب است، موقعیت خوب است، همان جا می گفت و از مردم اشک می گرفت! این درست نیست.
#اشک_گرفتن از مردم که هدف نیست؛ هدف، آمیختن این دلِ اشک آلود - که اشک را به چشم می رساند و چشم را اشک بار می کند - به معارف زلال است؛ البته با هنرنمائی.
(بیانات در دیدار جمعی از مداحان 13/03/1389)
#مقام_معظم_رهبری
رسالت مداحان؛ حرکت بر مدار وحدت شیعه و سنی
یک شاخصه از #هیئت_ایده_آل
.
آیت الله مبشر کاشانی نقل می فرمودند:
حاج آقا فخر ، بعد از نماز صبح مقداري تعقيبات و سپس چند بيت از ديوان مرحوم آيت الله غروي اصفهاني زمزمه ميکرد و قدري اشک در مصائب اهل بيت عصمت و طهارت(علیهم السلام) ميريخت وميفرمود امام زمان علیه السلام ، هر صبح و شام براي مصيبت جدّش امام حسين (عليه السلام) و مصائب اصحاب بزرگوار او ميگريد، و چه خوب است ما هم به آن بزرگوار تأسي کنيم و هر صبح و شام چند دقيقهاي متوسل به امام حسين (عليه السلام) شويم و روضهخواني مختصري داشته باشيم که موجب نورانيت و هدايت باطني ميشود.
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره هر روز زیارت عاشورا با صد لعن و صد سلام میخواند و میفرمود:
🔹 «خدا چه برکتی به امام حسین داده، به این دستگاه داده، به این راه داده که اگر کسی زیارت عاشورا را [هر روز] بخواند و مداومت کند، در روز قیامت محشور میشود درحالیکه مُلَطَّخاً بِدَمِه(آغشته به خون امامحسین علیهالسلام) است.»
🔹 با گفتن این جملهها، حالش تغییر میکرد و اشک در چشمانش حلقه میزد.
📚 رحمت واسعه، ص22
📖بازخوانی کتاب حماسه حسینی (19)
🔅حسن و عیب ما مردم ایران
🔹ما مردم ایران یك حسن داریم و یك عیب. حُسن ما مردم این است كه در مقابل حقیقت، #تعصب كمی داریم و شاید می توانیم بگوییم بی تعصب هستیم؛ یعنی اگر با حقایقی برخورد كنیم و آنها را درك كنیم، شاید از هر ملت دیگر زودتر #تسلیم آن حقایق می شویم.
🔸ولی یك عیب بزرگی در ما ملت ایران هست كه به موازات اینكه در مقابل حقایق تسلیم می شویم، به #حماسه ها و اركان شخصیت خودمان زیاد پایبند نیستیم و با یك حرف پوچ، زود آن را از دست می دهیم و رها می كنیم. هیچ ملتی به اندازه ی ما نسبت به #شعائر خودش بی اعتنا نیست.
🔹شما هندی ها و ژاپنی ها و اعراب را دیده اید؛ آنها هم مثل ما مشرق زمینی هستند، لكن از این نظر مثل ما نیستند. به اندازه ای كه ما در مقابل لغات و عادات اجنبی تسلیم هستیم، هیچ ملتی تسلیم نیست. به عكسهایی كه در كتابهای تاریخ علوم هست نگاه كنید، می بینید دانشمندان درجه ی اول هند با همان #عمامه و لباس خودشان هستند. #نهرو كه یك سیاستمدار بزرگ و یك وزنه ی جهانی بود، با همان لباس هندی در همه جا حركت می كرد.
🔸 بلندی و كوتاهی لباس و یا سفید و سیاه بودنش اهمیت ندارد، اما اینكه آن دانشمند عمامه ی خودش را سرش می گذارد و یا نهرو با آن شلوار سفید و گشاد و پالتوی مخصوص همه جا می رود، می خواهد به همه ی مردم دنیا بگوید كه من #هندی هستم و باید هندی باقی بمانم و در مقابل علم و صنعت تعصب ندارم، كه علم و صنعت مربوط به كشور خاصی نیست؛ در مقابل عقاید بزرگ فلسفی و دینی تعصب ندارم ؛ اما در مورد شعارهای ملی ، هر كسی به شعارهای خودش پایبند است، من چرا باید #شعار یك ملت دیگر را بپذیرم؟ ولی ما، اگر فرنگی یك زُنّار ببندد، ما دو تا زنّار می بندیم، با اینكه او روی حساب شعار خودش این كار را می كند. در جامعه ی ما این حسابها نیست.
🔹هر روز یك زمزمه ای بلند می شود و هر چند صباحی یك بار مسأله ی #تغییر_خط مطرح می شود كه این خط به درد نمی خورد و باید #خط_لاتین به كار ببریم و كلمات خودمان را با حروف لاتین بنویسیم، حالا در اثر این تغییر چه بر سر معارف و فرهنگ و تمدن و شخصیت و حماسه ی ملی ما می آید، این حسابها دیگر در كار نیست. ما آثار نفیسی داریم كه در دنیا نظیر ندارد. مگر دنیا كتابی مثل مثنوی مولوی دارد؟ مگر دنیا كتابی مثل كتاب سعدی دارد؟ اینها در قالب همین خطوط گفته و نوشته شده است. اگر شما این خط را كه صادش با سینش و با ث سه نقطه اش، و نیز حرف زاء آن با ضادش و با ظینش فرق می كند منسوخ كنید، اگر شما این قالب را بردارید، در ظرف صد سال دیگر اصلاً مثنوی را نمی شود خواند! ولی من نمی دانم چرا ما این طور هستیم؟ ! .
#کتاب_حماسه_حسینی ؛ شهید مرتضی مطهری. ناشر: انتشارات صدارا. نوبت چاپ: 34 ام. جلد یک صفحه 47-46.
#شهید_مرتضی_مطهری
#خود_باختگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر معظم انقلاب:
وقتی #خواص طرفدار حق برای مقام،جان ،دوستان،خانواده نائب امام رو ترک کنند
راه میانبر برای محبوب خدا شدن.mp3
3.3M
🎙 #پادکست
🔹راه میانبر برای محبوب خدا شدن
📌 برگرفته از جلسه محب حسین محبوب خدا
مصطفی امینی خواه
اهمیت عزاداری محرم و صفر.mp3
4.47M
🔉 بیانات حضرت آیت اللَّه خوشوقت ره
🏴 قالَ الصَّادِقُ ع يَقُولُ #نَفَسُ_الْمَهْمُومِ لَنَا الْمُغْتَمِّ لِظُلْمِنَا #تَسْبِيحٌ وَ هَمُّهُ لِأَمْرِنَا عِبَادَة
📌حادثه #عاشورا #تکمیل_کننده #بعثت پیامبراکرم
❓چرا #امام_حسین برای حادثه عاشورا #انتخاب_شدند؟
❓چرا جریان #جنگ در #روز_عاشورا از #صبح_تا_غروب طول کشید؟
📌 #عزاداری_محرم و صفر #سیل_عظیمی از #معنویت است که نجاست هایی که دشمنان مردم را به آن آلوده کردند همه را #تطهیر میکند
📌اصولا ما زیر همین #خیمه_امام_حسین مسلمان شدهایم
📌#نفس_کشیدن ما، #خوابیدن ما، حرکت کردن ما، هر کسی در هر بعدی از ابعاد که به عزاداری امام حسین دارد کمک میکند دارد به طرف #عبادت #حرکت_میکند
✳️ آدم از خانه که به #نیت آمدن به #مجلس_روضه قدم برمیدارد #عبادت شروع میشود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 آیت الله مصباح یزدی
🏴مراتب زیارت
* #امام_حسین #شاکله
🔺حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
ما خیال میکنیم این اشک فقط برای بهشت رفتن است، البته برای بهشت هم هست، اما ما را رحیم میکند، هرگز به ما اجازه احتکار نمیدهد که ما داشته باشیم و کسی گرسنه باشد، جامعه حسینی هرگز اهل احتکار نیست.
🔹آیت الله #جوادی_آملی
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔹 این توسلات، عزاداریها، سوگواریها و زیارت قبور اهلبیت علیهمالسلام علامت آن است که اهل ایمان به آنها اتصال و الصاق(پیوند) دارند و هنوز از آنها منحرف نشدهاند؛
🔹 لذا کفار و دستنشاندههای آنها دستور داشتند که بین مسلمانان و قرآن _ تا چه برسد به مساجد و تکایا و مجالس عزا و روضهخوانی _ جدایی بیندازند؛ زیرا همۀ اینها ضد خواستههای سلاطین جور بود.
📚 رحمت واسعه، ص273
🔅این طوری بخوانید
🔺کتاب آقاى مطهرى را وقتى مىخوانید، عدل الهى را، علل گرایش به مادیگرى را فرض کنید کتابهاى دیگر ایشان را وقتى مىخوانید، آن صفحهاى را که نمىفهمید نباید رد بشوید.
🔻باید آنجا را کاغذ بگذارید، علامت بگذارید، بعد به آن کسى که مىتواند شما را روشن کند، مراجعه کنید. این #سنت_مباحثه خیلى خوب است، به «هممباحثه» مراجعه کنید.
🔺اگر دیدید توى بحث که نه، باز هم نفهمیدید، حالا یا هممباحثهتان هم نمىفهمد، ملتفت نیست آن هم، یا اگر او ملتفت است، [اما] در حدى ملتفت نیست که بتواند به شما بفهماند... اگر دیدید آن هم نمىکشد، نمىتواند، خیلى خب، اینجا را علامت بگذارید منتظر «مددگر آموزشى» باشید که از طرف مرکز [مرکز کل آموزش حزب جمهوری اسلامی] بیاید.
🔻یا اگر برایتان امکان دارد و مشکل نیست بیایید #تهران، حلش کنید و برگردید. این جورى باید برخورد کنید با مسأله.»
دیدار با اعضاى ستاد بزرگداشت دهمین سالگرد شهید مطهرى، ۱۳۶۸/۰۲/۰۳
#مطهری_خوانی 12
📌یادداشت دکتر محمد مرندی درباره برنامه های سپهبد شهید سلیمانی در افغانستان و تحلیل اوضاع کنونی این کشور
✍️بخشی از یادداشت دکتر مرندی (استاد ادبیات انگلیسی و شرق شناسی، دانشگاه تهران) در المیادین: هنگامی که طالبان (پس از حمله آمریکاییها در سال ۲۰۰۱) شکست خورد و نیروهای باقی مانده از افغانستان فرار کردند، متحدان ایرانی در دولت افغانستان مواضع کلیدی بدست آوردند. به نظر می رسید هیچ نیازی یا توجیهی برای گفتگو با این نیروی به ظاهر خرج شده (طالبان) وجود ندارد. با این حال، ژنرال قاسم سلیمانی معتقد بود که طالبان همچنان در بین بخش قابل توجهی از اقوام و جمعیت پشتون در جنوب افغانستان و بخش هایی از پاکستان از حمایت مردمی برخوردار است و معتقد بود که تنها راه ثبات منطقه ای طولانی مدت برای همه گفتگو است.
ژنرال سلیمانی همچنین معتقد بود که در چنین شرایطی، تنها نیرویی که برای افزایش چشمگیر هزینه اشغال به رهبری آمریکا (یکی از اهداف کلیدی راهبردی ایران) آمادگی داشت، طالبان بود. او می دانست که در چنین شرایطی اشغال عراق و افغانستان به تدریج در کشورهای غربی بسیار مشکل ساز و غیرمحبوب خواهد شد و در نهایت، چنین بار عظیمی به شدت بر اقتصاد غرب ضربه می زند و آنها را مجبور می کند تا نیروهای خود را از هر دو کشور خارج کنند.
هدف نیروی قدس ایجاد تفاهم متقابل و تشویق جناح های معتدل تر در طالبان برای گرفتن دست بالا (در این گروه) بود. ژنرال سلیمانی معتقد بود که خروج نیروهای خارجی از افغانستان اجتناب ناپذیر است و پس از آزادی این کشور، ضروری است که افغانستان توسط نیروهای اشغالگر خارج شده وارد جنگ داخلی ویرانگر دیگری نشود.
سال ۲۰۱۱ نقطه عطف قابل توجهی در روابط بود و بازدید هیات های بلند پایه طالبان از تهران آغاز شد. با گذشت زمان، روابط گرمتر و حتی شخصی تر شد، تا جایی که وقتی ژنرال سلیمانی، ابومهدی المهندس و همراهان آنها در فرودگاه بین المللی بغداد توسط رژیم ترامپ به قتل رسیدند، یک هیئت عالی رتبه طالبان به تهران سفر کرد و از خانواده اش برای تسلیت دیدن کردند.
در حالی که اتهامات حمایت نظامی ایران از طالبان علیه نیروهای دولتی افغانستان کاملاً بی اساس است، یک مورد مهم و آشکار وجود داشت که طالبان از ایران درخواست کمک کردند. هم اطلاعات ایران و هم طالبان می دانستند که جناح های وابسته به آمریکا در داعش که به سرعت در حال فروپاشی بود از سوریه خارج شده و به افغانستان وارد شدند. طالبان از نیروی قدس خواستند به آنها در شکست آنچه تهدیدی برای وجود خود می داند کمک کنند. ایران به دولت افغانستان اطلاع داد، با اینکه از چنین همکاری چندان راضی نبوند، اما آنها مخالفت نکردند.
در نهایت ، طالبان ۴ تعهد به نیروی قدس دادند. ثبات در مرز با ایران را حفظ می کند، از مخالفت خود با حضور نیروهای خارجی چشم پوشی نمی کند، سایر اقوام یا فرقه ها را مورد هدف قرار نمی دهد و "برادران برادران را نمی کشند". در حالی که جناح های مختلف با دیدگاه های بسیار متفاوت در طالبان وجود دارد، ایرانی ها ارزیابی کرده اند که در طول این سال ها رهبری فعلی طالبان به وعده های خود پایبند بوده است.
این رابطه به جمهوری اسلامی ایران کمک کرده است تا در هفته ها و ماه های اخیر به عنوان یک میانجی موثر عمل کند و اطمینان حاصل کند که خروج نیروهای اشغالگر به جنگ داخلی منجر نمی شود و دولت جدید را شامل همه افغان ها کند. ایران دلایل محکمی برای این باور دارد که عقب نشینی ناگهانی نیروهای غربی برای ایجاد بی ثباتی و هرج و مرج در افغانستان طراحی شده است. ایالات متحده معتقد است که اگر نتواند افغانستان را در اختیار داشته باشد، این کشور باید منبع مشکلات دائمی ایران، چین، روسیه و حتی هند شود. در همین حال، مبالغ قابل توجهی در حال حاضر از سوی عربستان سعودی و دو کشور منطقهای دیگر برای حمایت از گروه های تکفیری افراطی در طالبان ارسال می شود. ایران ساده لوح نیست، اما انجام هر آنچه برای جلوگیری از فاجعه می تواند انجام دهد یک مسئولیت است. در صورت عدم موفقیت، نیروی قدس به شدت از کسانی که در برابر افراط گرایی و تروریسم مقاومت می کنند حمایت می کند.
ایران دائماً در حال کار و مذاکره با طرف های مختلف در داخل افغانستان و همچنین کشورهای همسایه، به علاوه چین و روسیه است تا مانع تلاش کسانی شود که برای بازگشت به گذشته تاریک تلاش می کنند. عضویت قریب الوقوع ایران در سازمان همکاری شانگهای، توانایی ایران را برای هماهنگی تلاش های بین المللی در این زمینه افزایش می دهد.
🔺ژنرال سلیمانی دیگر در بین ما نیست، اما میراث او همچنان به ضربه زدن به امپراتوری در حال مرگ آمریکا ادامه می دهد.
📌احتمال بروز بحران ارزی با توجه به رویدادهای مربوط به افغانستان
🔹هرات یکی از درگاه های اصلی مبادلات فیزیکی و براتهای ارزی ایران است و بسیاری معتقدند استقرار طالبان در افغانستان، سیگنال افزایشی برای قیمت دلار در تهران دارد.
🔹نرخ ارز در طول دو ماه گذشته روند افزایشی را طی کرده است. دلار در هفته گذشته وارد کانال ۲۶ هزار ﺗﻮﻣﺎن شد و به نظر می رسد که در کوتاه مدت در همین کانال نوسان خواهد کرد و کف حمایتی ۲۵۸۰۰ تومانی را حفظ می کند.
🔹تسلط طالبان بر افغانستان باعث افزایش ریسک بازار ارز در طول هفته گذشته شده است. هرات یکی از درگاه های اصلی مبادلات فیزیکی و براتهای ارزی ایران است و بسیاری معتقدند استقرار طالبان در افغانستان، سیگنال افزایشی برای قیمت دلار در تهران دارد.
🔹از سوی دیگر اعلامیه طالبان مبنی بر بازگشاشی صرافی ها، نشانه مثبتی تلقی میشود. اما از دید کلی، خروج شرکت های خارجی، کاهش جریان نقدی ارزی در افغانستان و حذف معافیت های گمرکی کالاهای تولید افغانستان از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا، باعث کاهش اهمیت بازار ارز هرات خواهد شد.
🔹انتظار میرود کاهش اسکناس دلاری، در شرایطی که تقاضای سرمایه گذاری در ارز افزایش پیدا کرده است به رشد قیمت در کوتاه مدت تبدیل شود. افزایش حجم حواله درهم می تواند فشار تقاضا برای دلار را مدیریت کند. به جز موضوع یاد شده، پارامترهای اساسی دیگر در موضوع، اثرات عموما منفی را به جای خواهد گذاشت.
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 01 شهریور ماه 1400 شمسی
🌙 14 محرم 1443 قمری
❄️ 23 آگوست 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت مبارز انقلابي "سيد اسداللَّه لاجوردی" توسط منافقين (1377 ش)
➕ روز بزرگداشت "حسين بن عبداللَّه" معروف به "ابوعلي سينا"
➕ روز پزشک
🌙 #قمری
➕ رحلت فقيه، اصولي و رجالي شيعه آيت اللّه "سيدصدرالدين عاملي اصفهاني" (1263 ق)
➕ درگذشت فقيه و مفسر "سيدابوالقاسم لاهوري" (1324 ق)
❄️ #میلادی
➕ امضاي معاهده تاريخي "پراگ" ميان دو كشور پروس و اتريش (1866م)
➕ انعقاد قرارداد "عدم تجاوز" ميان دولتهای آلمان نازی و شوروی (1939م)
📆 روزشمار:
▪️11 روز تا شهادت امام سجاد علیه السلام
▪️20 روز تا شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها
▪️35 روز تا اربعین حسینی
▪️43 روز تا شهادت حضرت رسول و امام حسن علیهما السلام
▪️44 روز تا شهادت امام رضا علیه السلام