🗓 ٤ شهریور سالروز شهادت حاج #مهدی_عراقی
🔴 #امام_خمینی: او میبایست شهید میشد؛ برای او مردن در رختخواب کوچک بود
🔻 من ایشان را حدود بیست سال است که میشناسم. مهدی عراقی یک نفر نبود، او به تنهایی بیست نفر بود. حاج مهدی عراقی برای من برادر و فرزند خوب و عزیز من بود. #شهادت ایشان برای من بسیار سنگین بود اما آنچه مطلب را آسان میکند آن است که در راه خدا بود. او میبایست شهید میشد؛ برای او مردن در رختخواب کوچک بود.
📚بیانات در دیدار با خانواده شهید؛ ۴ شهریور ۱۳۵۸
🔗 توضیح تاریخی: شهید مهدی #عراقی همچون سربازی فداکار در خدمت امام بود و از کینه #منافقین در امان نماند و در ۴۹ سالگی به همراه فرزندش حسام توسط گروهک #فرقان به شهادت رسید و در حرم حضرت معصومه (س) مدفون شد.
◾️درگذشت اديب و عارف نامي "عبدالرحمن جامي" خاتم شعراي بزرگ ايران (898 ق)
✍️ عبدالرحمن بن احمد بن محمد جامي، صوفي، اديب نحوي و شاعر ماهر در سال 817 قمري در شهر جام خراسان به دنيا آمد. جامي را شيعه دانسته اند و اشعار پرشوري را در مناقب اهل بيت(ع) از او نقل مي نمايند. ولي گويا وي مذهب خود را پنهان مي ساخته و تقيّه مي كرده است. اَشِعَّةُ اللَّمَعات، بهارستان، چهل حديث، ديوان اشعار، سلامان و آبسال از جمله تصنيفات وي مي باشند.
✅ غزليات جامي بسيار شيرين و گاهي تلفيقي از عربي و فارسي هستند. وي را خاتم شعراي بزرگ پارسي گوي خوانده اند. در اشعار جامي، افكار صوفيانه، داستانها، حكمت، اندرز، تصورات خيالي و غنايى، به وفور ديده مي شود. او در مثنوي هاي خود، روش نظامي را تقليد مي كرد و در غزل از سعدي و حافظ پيروي مي نمود. با اين حال، نبايد جامي را از ابتكار مضامين تازه و قدرت بيان و لطف معاني در اشعارش بي بهره دانست.
✅ جامي با آن كه كمتر به مرتبه و جايگاه استادانِ بزرگ پيش از خود مي رسد، ولي از آن جهت كه خاتم شعراي بزرگ پارسي زبان است، داراي اهميت و مقام خاصي است. او در سال 898 ق در 81 سالگي در هرات چشم از جهان فرو بست.
🖤 #امام_حسین علیهالسلام فرمودند:
🍃 چیزی را بر زبان نیاورید که از ارزشِ شما بکاهد ..
📖 جلاءالعیون، ج۲، ص۲۰۵.
🔰#هیئت_تراز؛ آداب مدح اهل بیت (ع) از نگاه رهبر معظم انقلاب
🔅استفاده از منابع شعری قوی قدیم و جدید
🔹یک وقت یکی از برادران مداح می گفت ما اگر از شعرهای خوب و #شعرای_بزرگ شعری انتخاب کنیم، مردم نمی فهمند؛ بنابراین مجبوریم از این شعرها استفاده کنیم. اینطوری نیست؛ من این را قبول ندارم.
🔸وقتی با #زبان_شعر با مردم حرف بزنید، هرچه شعر پیچیده هم باشد، وقتی مداح با #هنر_مداحی خود توانست این را کلمه کلمه به مردم #القاء و مخاطبه کند، در دل مردم اثر می گذارد.
🔹ما غزلیات زیادی داریم. شما به #دیوان_صائب نگاه کنید. من یک وقت چند بیت از این اشعار را تصادفی انتخاب کردم و به بعضی از برادرهای مداح گفتم روی این ها کار کنید. دیوان صائب غزل های بسیار خوب و مفیدی دارد که در دلها اثر می گذارد. دیگران هم از اینگونه اشعار دارند. بعضی از شعرا، دربارهی عبادت و خضوع و جهاد و تضرع و انفاق و جهاد ائمه (علیهمالسّلام) بیانات خیلی خوب و زیبایی داشتند.
🔸 شعر را از لحاظ هنری، #سطح_خوب انتخاب کنید؛ چون اثرگذار است. شعر خوب و شعر هنری، همان خاصیت عمومی هنر را دارد. خاصیت عمومی هنر این است که بدون اینکه خود گوینده حتّی در خیلی از موارد توجه داشته باشد و غالباً بدون اینکه مستمع توجه داشته باشد، اثر می گذارد. تأثیر شعر، نقاشی، بقیهی انواع هنر، صدای خوش و آهنگهای خوب - که اینها همه هنر است - روی ذهن مخاطب، من حیث لایشعر بهوجود میآید؛ یعنی بدون اینکه مخاطب متوجه باشد، آن اثر را در او می بخشد؛ این بهترین نوع اثرگذاری است.
(بیانات در دیدار جمعی از مداحان 05/05/1384)
#مقام_معظم_رهبری
رسالت مداحان؛ استفاده از اشعار قوی
یک شاخصه از #هیئت_ایده_آل
.
🏴 جایگاه مجالس روضه و عزاداری در زندگی حضرت آیتالله بهجت
▫️ آخرین جمعه بود؛ ۲۵اردیبهشت١٣٨٨. با بدنی رنجور و نحیف، در مجلس روضه نشسته بود. نودوسه سال از عمر مرجع تقلید شیعیان میگذشت؛ ولی هنوز خود را محتاج همین بارگاه میدانست. حدود پنجاه سال بود که هر جمعه، مجلس روضه برپا میکرد؛ البته این مجلس غیر از مجالسی بود که در محرم و صفر برگزار میکرد. سالهای آغازین ورود به قم، این مجلس را در منزل خودش برگزار میکرد. رفتهرفته جمعیت مشتاق زیادتر میشد و دیگر، اتاقهای کوچک و تودرتوی منزل جوابگوی این جمعیت نبود. محل برگزاری روضهها را به مسجد منتقل کردند. خودش تا آخرین جمعۀ عمرش، شرکتکنندۀ همیشگی مجلسها بود.
▫️پایبندیاش به روضه تعجببرانگیز بود. در حال مریضی هم اصرار داشت که این مجلس باید برقرار باشد. تا خودش به مجلس روضه نمیرفت، آرام نمیگرفت؛ مگر آنکه پسرش را به نیابت از خود میفرستاد.
▫️سالهایی که مجلس را در منزل برگزار میکرد، بسیاری از کارها را خودش انجام میداد و هنگام روضه، کنار در مینشست و به کسانی که وارد میشدند، احترام میگذاشت و جلوی پای کسانی که وارد مجلس میشدند، میایستاد؛ چون به مجلس امام حسین علیهالسلام مشرف میشدند، عزیز بودند.
▫️بر جزئیات کارها نیز نظارت میکرد؛ حتی بر چایدادن و خوشآمدگویی به عزاداران. این پیگیری و توجه و تواضع را از استادان بزرگ خود آموخته بود. میفرمود:
▫️استاد بزرگ ما، مرحوم غروی کمپانی که از لحاظ علمی در سطح بالایی بود، در مجالس روضۀ اباعبدالله علیهالسلام پای سماور مینشست و چای میداد.
▫️شرکت در مجالس عزای سیدالشهدا علیهالسلام را تعظیم شعائر میدانست و معتقد بود که باید به شعائر عظمت بخشید و عمر خود را در اعتلای هرچه بیشتر آنها صرف کرد. همیشه تأکید میکرد:
▫️شرکت در مجالس سیدالشهدا علیهالسلام محبت به ذویالقربای پیامبر صلّیاللّهعلیهوآله است؛ همان ذویالقربایی که قرآن به مودت آنها سفارش کرده و مودت آنان را مزد رسالت قرار داده است. شرکت در این مراسم، اجر رسالت پیامبر صلّیاللّهعلیهوآله است. شما به این نیت برو و به خدا بگو: تو گفتی و من هم آمدم. من همان محبتی را که تو میخواهی انجام میدهم. به کسانی که تو دوستشان داری محبت میکنم.
📚 رحمت واسعه، ص٢٢ (مجموعه فرمایشات حضرت آیتاللّٰه بهجت پیرامون حضرت سیدالشهداء علیه السلام و اصحاب و یاران آن حضرت)
📖بازخوانی کتاب حماسه حسینی (23)
🔅حسین؛ سوژه بزرگ اجتماعی
▪️حسین بن علی #درس_غیرت به مردم داد، #درس_تحمل و بردباری به مردم داد، درس تحمل شداید و سختیها به مردم داد. اینها برای ملت مسلمان درسهای بسیار بزرگی بود.
◽️پس اینكه می گویند حسین بن علی چه كرد و چطور شد كه دین اسلام زنده شد، جوابش همین است كه حسین بن علی #روح_تازه دمید، خونها را به جوش آورد، غیرتها را تحریك كرد، عشق و ایده آل به مردم داد، حس استغنا در مردم به وجود آورد، درس صبر و تحمل و بردباری و مقاومت و ایستادگی در مقابل شداید به مردم داد، #ترس را ریخت؛ همان مردمی كه تا آن مقدار می ترسیدند، تبدیل به یك عده مردم شجاع و دلاور شدند.
▫️اینكه من تأكید می كنم كه #حماسه_حسینی و حادثه ی كربلا و عاشورا باید بیشتر از این جنبه مورد استناد ما قرار بگیرد، به خاطر همین درسهای بزرگی است كه این قیام می تواند به ما بیاموزد. من مخالف رثاء و مرثیه نیستم، ولی می گویم این رثاء و مرثیه باید به شكلی باشد كه در عین حال آن #حس_قهرمانی_حسینی را در وجود ما تحریك و احیا كند.
◾️حسین بن علی یك سوژه ی بزرگ اجتماعی است. حسین بن علی در آن زمان یك سوژه ی بزرگ بود؛ هر كسی كه می خواست در مقابل ظلم قیام كند، شعارش «یا لَثاراتِ الْحُسَیْن» بود. امروز هم حسین بن علی یك سوژه ی بزرگ است، سوژه ای برای امر به معروف و نهی از منكر، برای اقامه ی نماز، برای #زنده_كردن_اسلام ، برای اینكه احساسات و عواطف عالیه ی اسلامی در وجود ما احیا بشود.
#کتاب_حماسه_حسینی ؛ شهید مرتضی مطهری. ناشر: انتشارات صدارا. نوبت چاپ: 34 ام. جلد یک صفحه 51-50.
#شهید_مرتضی_مطهری
کتاب آه 15.mp3
6.18M
فصل پانزدهم: اسیران کربلا روانه کوفه می شوند
#کتاب_گویای_آه
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◼️◼️تحمل صبح عاشورا سخت تر بود یا عصر عاشورا؟
استاد رحیم پور ازغدی
توصیهی علامه امینی به پسرش.mp3
4.42M
🎙 #پادکست
▪️اتصال به امام حسین علیهالسلام
🔹ماجرایی نقل شده از پسر مرحوم علامه امینی
📌 برگرفته از جلسات «حکایات»
مصطفی امینی خواه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 حسین زمان مان را دریابیم...
🔶 استاد #شجاعی
مداحی_آنلاین_نشاط_پس_از_روضه_حجت_الاسلام_علی_پناه.mp3
2.54M
🏴نشاط پس از روضه
🎤حجت الاسلام #علی_پناه
* #امام_حسین #توسل
🔺حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🔺ایشان با قوت فکری و #اندیشه_صائب خود در دهه های 50-1340 وارد میدان هایی شد که تا آن زمان هیچ کس در زمینه مسائل اسلامی وارد آن نشده بود و با #تفکرات_وارداتی غربی و شرقی به چالش علمی عمیق، وسیع و تمام نشدنی پرداخت.
🔻و در جبهه مقابله با #مارکسیسم و تفکرات غربی و #لیبرالیسم دست به یک #جهاد_هوشمندانه زد و با توان علمی و ایمان راسخ و اعتماد به نفس، موفقیت های بزرگی به دست آورد.
🔺و با #قدرت_اجتهاد و انصاف و #ادب_علمی، روشی متقن و بدور از تحجر و التقاط برای معرفی اسلام و مقابله با #کج_اندیشی و انحراف ایجاد کرد.
🔻و پایه های افکار مورد نیاز جامعه اسلامی و انقلابی را #تأسیس نمود و نقش مؤثری بر #جریان_فکری_اسلامی و شکل گیری نظام اسلامی بر جای گذاشت و بصورت #سنگری_امن برای جوانان طالب و علاقمند فکر اسلامی در حوزه ها و دانشگاه ها درآمد تا بتوانند زیر سایه این تفکر عمیق و مستحکم دین خود را حفظ کنند و دست آوردهای نوین فکری داشته باشند و از آن دفاع نمایند.
🔺ما نمی توانیم در شهید مطهری #متوقف شویم. هرچند پس از گذشت 25 سال از شهادت این مرد بزرگ، کتاب های او جزو #جذاب_ترین و پرفروش ترین کتابها برای نسل های جویای فکر متین و منطقی اسلام است و ما در حال حاضر #بدیلی برای مجموعه کتاب های شهید مطهری نداریم.
🔻ولی نیازهای فکری روزبه روز و نو به نو می شود و جریان ورود به #چالش با افکار وارداتی و نقادی علمی و تفکیک صحیح از سقیم آن، از وظایف مهمی است که باید ادامه پیدا کند. و ما در دهه های آینده به #مطهری_ها نیاز مبرم داریم.
پیام به همایش جهانی حکمت مطهر
6/2/83
#مطهری_خوانی 14