فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ
🎙 حجةالإسلاموالمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری حفظهالله
جهاد با نفس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فلسفه واجبات
استاد ماندگاری
#پرسش_و_پاسخ
📚: ره نمای طریق
⁉️: مانع آرزوی رسیدن به کمال
🗣: آیت الله جاودان
✅ حضرت آیتالله #بهجت قدسسره:
▪️منقول است که بعد از شهادت زید رحمهالله، خدا به هلاکت بنیامیه اذن داد.
▪️پس از شهادت زید، امام صادق علیهالسلام درباره او فرمود:
«رَحِمَ الله عَمی زَیداً! لَوْ ظَفَرَ، لَوَفی بِنا؛
خدا عمویم زید را رحمت کند! اگر پیروز میشد، قطعاً به ما وفا میکرد».
📚 در محضر بهجت، ج٢، ص٨٧
امورى که به نظرم مىرسد روحانیان باید با شدّت و جدیّت دنبال کنند، اینهایى است که عرض مىکنم: اوّل اینکه باید #معرفت_علوم_دینى، در بین روحانیان گسترش و عمق پیدا کند. یعنى طلّاب و فضلاى جوان، با جدّیت تمام در کسبِ علمِ دین بکوشند.
امروز روزى نیست که ما بتوانیم بدون تکیه به #مهارت_هاى_فنّى خودمان و همان چیزهایى که بلدیم و تخصص ماست، وظایف مهم و کلیدى را انجام دهیم. به تعبیر معروف عامیانه: «بىمایه فطیر است.» همین باعث شده است که وظیفهاى بر دوش همهى ما باشد و آن اینکه، هرکس در هر جا که هست، یک قدم به جلو بردارد.
بعضى از طریق تحقیق علمى و تأمّل در این باره، بعضى از طریق کار کردن روى قرآن یا احادیث و یا آثار برجستهى دینى، و بعضى هم به طرق دیگر.
من به جمعى از روحانیان عرض مىکردم که اگر کسى ده اثر از #آثار_شهید_مطهّرى را انتخاب کند و با دقت از اوّل تا آخر بخواند و در آنها تأمّل و تعمّق کند، درمىیابد که اینها مجموعهى با ارزشى از #دانشِ_دین است.
دانش دین، صرفاً فلان کتاب فقهى نیست که مثلاً یک بارِ دیگر آن را بگیریم و بخوانیم تا به دانشمان بیفزاییم؛ نه.
۱۳۷۴/۰۷/۲۲
#مطهری_خوانی 19
♦️ چین چه روابطی با طالبان میخواهد؟
#تحلیل_کوتاه
🔹 چین پیش از تسلط طالبان بر افغانستان نیز با این گروه به مذاکره میپرداخت. سیاستگذاران حزب کمونیست با علم به برتری طالبان نسبت به دیگر طوایف و گروهها، پیشتر غلبه این گروه را به صورت غیررسمی مورد پذیرش قرار داده بودند ولی همچنان تا شناسایی رسمی و روابط مطلوب فاصله وجود دارد تا مطلوبیتهای پکن محقق شود.
🔸 نه بازار افغانستان، با توجه به جمعیت گسترده روستایی و فقدان رشد شهرنشینی، فینفسه اهمیتی راهبردی برای کالاها و خدمات چینی دارد و نه منابع طبیعی آن در زنجیره تأمین کالاها یا فناوریهای نو در سیاستگذاریهای جدید چین، جایگاه اساسی دارد. بنابراین مهمترین اولویتهای چین درباره افغانستان، نه اقتصادی بلکه سیاسی است.
1️⃣ ملاحظات سینکیانگ
با توجه به اینکه نگرش ایدئولوژیک طالبان در کنار سلفیگری با نوعی ناسیونالیسم نیز همراه است، پکن نگران تقویت گرایشهای تجزیهطلبانه در مسلمانان مناطق اویغورنشین میباشد. گرایش چین به آن است که هیچیک از طرفین در امور داخلی یکدیگر مداخله نورزند و از اظهار نظر در مورد وضعیت شهروندان دو کشور اجتناب کنند.
2️⃣ امنیت پروژه «یک کمربند، یک جاده»
اولویت مهم در روابط مورد نظر چین با طالبان، ثبات سیاسی در افغانستان و امنیت در محدوده ژئوپلتیک فراتر از آن، از آسیای میانه در شمال تا خلیج فارس در جنوب است. پکن میداند که افغانستان در یک شرایط بیثبات، زمینهساز گسترش تروریسم و ناامنی به فراتر از مرزهای این کشور خواهد شد. در موقعیتی که همه همسایگان افغانستان، به جز هند در مسیر این پروژه قرار دارند، جلوگیری گسترش فعالیت گروههای تکفیری به همسایگان، اهمیتی ضروری مییابد.
✅ نیازمندی طالبان به شناسایی رسمی و مبادلات تجاری در شرایطی که هنوز تحت تحریم قرار دارد گفتگو را برای سیاستمداران چینی تسهیل میکند ولی احتمالاً برخی اختلافات درونی را میان گروه طالبان و بهویژه با شبکه حقانی که خارج از مرزهای افغانستان فعال است، افزایش دهد.
نسخه سمّی مذاکره و جنگ
از کجا آب می خورد ؟!
🔹تحولات چند دهه اخیر افغانستان، دو درس غیر قابل انکار دارد و هرکس می کوشد این دو درس را انکار کند، با عقل و مصلحت می ستیزد؛
🔻درس اول: شوروی ده سال و آمریکا بیست سال، در افغانستان مداخله نظامی کردند، اما با سرشکستگی خارج شدند. بنابراین کسانی که ادعا می کنند ایران باید در این کشور مداخله نظامی کند، ما را شریک در شکست مستکبران می خواهند. آنها متهمند که نقشه آمریکا برای کشاندن ایران به باتلاق را توجیه می کنند.
🔻درس دوم: آمریکا پشت دولت غربگرای اشرف غنی و ارتش افغانستان را خالی کرد و بدین ترتیب طالبان که متهمند توسط آمریکا فربه شده اند، بدون کمترین درگیری ظرف چند هفته، تمام این کشور را تصرف کردند. غربگراها در این کشور احساس خیانت می کنند، اما از نگاه آمریکا، "تاریخ مصرف" آنها تمام شده بود.
🔹آمریکا و غرب، مشابه همین خیانت را با یاسر عرفات، صدام، حسنی مبارک، معمر قذافی و هر سیاستمدار دیگری مرتکب شدند که ملت و استقلال خود را فروخت، به آمریکا و اروپا اعتماد کرد و بازی در نقشه های غرب را پذیرفت . آمریکا حتی بارها به متحدانی مثل فرانسه و آلمان و ژاپن و... خیانت کرد، بدون کمترین شرمندگی!
🔹با وجود این دو درس غیر قابل انکار (و تجربه تلخ برجام)، چرا باید برخی محافل، خواستار اعتماد دوباره و مذاکره با آمریکا شوند؟ و همزمان که 180 درجه بر خلاف واقعیات، ایران را ضعیف و ناچار از مذاکره وانمود می کنند، خواستار درگیر کردن ایران در جبهه دیگری با طالبان شوند؟!
🔹آیا غیر از این است که به اعتراف تاغلب حلیلگران در غرب و از جمله نشریه فارین پالیسی، "ایران، پیروز درگیری های خاورمیانه است و بنابراین نمی پذیرد که به آمریکا امتیاز بدهد "؟!
🔹این نشریه تخصصی آمریکایی اخیرا نوشت "ایران احتمالا ایده امتیاز دادن را یک وضعیت غیرضروری میداند: متحدان منطقه ای ایران، از جمله سوریه و حزبالله، گروههای معارض را از خاک سوریه بیرون راندهاند. حوثیها در حال پیروزی در جنگ یمن هستند و ایران، از مدتها قبل داخل دولت های عراق و لبنان متحد دارد. ایران نفوذ خود را در خاورمیانه گسترش داده و در جنگ سردی که درگیر آن بوده، پیروز شده است".
🔹با این اوصاف، آیا "تحریف دو درس فوق الذکر" و "نشاندن پیروز تحولات منطقه در جایگاه ضعف و ناچاری به جای آمریکا"، وطن فروشی و خیانت یا دست کم، سفاهت نیست؟
محمد ایمانی
shabnameh619.mp3
12.29M
شبنامه / اندیشکده صهیونیستی: بحران افغانستان اگر بتواند به برهم خوردن تمرکز ایران منجر شود، رخداد مثبتی بوده است/ این بحران میتواند گروه های تکفیری را بیدار کند ولی برای اسرائیل خطری نخواهد داشت/ توان نظامی و مالی ایران ممکن است متمرکز بر حفظ امنیت خود در مرزهای شرقی بشود / پیامد بحران افغانستان میتواند غفلت ایران از منطقه باشد / قست ۶۱۹
☀️ #شمسی
➕ درگذشت عالم مجاهد مبارز آيت اللَّه "سيد محمود طالقاني" اولين امام جمعه تهران (1358 ش)
➕ اعلام شهادت خبرنگار و ديپلماتهاي ايراني در مزار شريف پس از گذشت يك ماه (1377 ش)
➕ آغاز نخستین کنگره بین المللی امامزادگان (1392ش)
🌙 #قمری
➕ ولادت حضرت امام "محمد باقر(ع)" به روایتی (57 ق)
➕ درگذشت "محمد بن عبداللَّه" معروف به حاكم نيشابوري محدث و فقيه مسلمان (405 ق)
➕ وفات "سيده نفيسه" عالمه ي اسلامي (208 ق)
❄️ #میلادی
➕ امضاي پيمان تاريخي "سَن ژِرمَن" ميان دولت اتريش و متفقين (1919م)
➕ برپايي اولين كنفرانس كشورهاي صادر كننده نفت (اوپك) در بغداد (1960م)
📆 روزشمار:
▪️2 روز تا شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها
▪️17 روز تا اربعین حسینی
▪️25 روز تا شهادت حضرت رسول و امام حسن علیهما السلام
▪️26 روز تا شهادت امام رضا علیه السلام
▪️31 روز تا وفات حضرت سکینه بنت الحسین علیها السلام
◼️ درگذشت عالم مجاهد آيت اللَّه "سيد محمود طالقاني" اولين امام جمعه تهران (1358 ش)
✍️ آيت اللَّه سيدمحمود طالقاني در سال 1289 شمسي (1329ق) در طالقان ديده به جهان گشود. وي پس از فراگيري دروس مقدماتي در زادگاه خود، راهي قم گرديد و پس از شركت در درس خارج حضرات آيات: سيد محمد حجت كوه كمره اي و سيد محمدتقي خوانساري، از آيت اللَّه شيخ عبدالكريم حائري يزدي، اجازه اجتهاد گرفت.
✅ مبارزات ايشان از زمان ورود به حوزه علميه قم شروع شد. او با پيروي از امام خميني(ره) در سال 1342 وارد مبارزه با رژيم گرديد كه در اين راه چندين بار محكوم به زندان شد و در دوران زندان، مرارتهاي فراواني را تحمل كرد ولي در راه تحقق آرمان بلند خويش، لحظه اي تزلزل نشان نداد و همواره به عنوان الگوي مقاومت و پايداري مطرح بود. اين عالم مجاهد، پس از آزادي از زندان در سال 1357، نقش مهمي در برپايي راهپيمايي عظيم و پرشور تاسوعا و عاشوراي آن سال داشت.
✅ او پس از پيروزي انقلاب، به رياست شوراي انقلاب برگزيده شد و در انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسي، به نمايندگي مردم تهران انتخاب گرديد. اين مبارز نستوه، در اوايل مرداد 1358، از سوي امام خميني، به امامت جمعه مردم تهران منصوب شد و آخرين نماز جمعه ايشان در سالگرد كشتار خونين 17 شهريور، در بهشت زهرا برگزار گرديد.
✅ تفسير پرتوي از قرآن در 6 جلد، پرتوي از نهج البلاغه، آزادي و استبداد، درسي از قرآن و درس وحدت، از آن جمله آثار اوست. سرانجام اين عالم بزرگ و مبارز انقلابي در 19 شهريور 1358 در 69 سالگي دار فاني را وداع گفت و پس از تشييعي باشكوه در بهشت زهرا به خاك سپرده شد.
🔹حضرت امام خمینی(ره) در بخشی از پیام خود به مناسبت رحلت این عالم مجاهد فرمود:
او براي اسلام به منزله حضرت ابوذر بود. زبان گوياي او چون شمشير مالك اشتر بود، برنده بود و كوبنده.
#شعر_انتظار
انگار انتظار به پایان نمیرسد
داغ فراق یار به پایان نمیرسد
پاییزها دو مرتبه تکرار میشوند
این سال بی بهار به پایان نمیرسد
باران عشق تا که نباری به هیچ وجه
قحطی در این دیار به پایان نمیرسد
خورشید پشت پرده غیبت طلوع کن
چون بی تو شام تار به پایان نمیرسد
سردرگم است بی تو زمان و عجیب نیست
مرکب که بی سوار به پایان نمیرسد
هر جمعه ندبه خوانده ام اما بدون تو
این جمعه های زار به پایان نمیرسد
«عجّل فرج»به روی لب وتوشه ها سیاه
هجران که با شعار به پایان نمیرسد
🌤أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج🌤
هدایت شده از معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 زیارت حضرت ولی عصر عج✨🍃
در روز جمعه
چنددقیقه وقت بگذاریم برای...
زیارت امام زمان (عج)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃 شرط ارتباط با حضرت صاحبالزمان علیهالسلام🔻
💠 آیت الله #مرتضی_تهرانی (ره)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بهترین شیوه ارتباط با امام زمان علیه السلام چی هست؟!
آیت الله العظمی بهجت رحمت الله علیه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #كليپمهدوی
موضوع: توسل به امام زمان(عج) وسيله تغيير سرنوشت
🔹صحبت هاي مهم آيت الله جاودان پيرامون توسل به حضرت وليعصر(عجل الله تعالي فرجه شریف)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقت گرفتاری به سویم می شتابی
شرمنده ام که سوی دنیا می شتابم
از تو به من نزدیکتر آقا کسی نیست
من دورم از تو با گناهم در حجابم
🎙مناجات خوانی آقای سید رضا نریمانی با امام زمان (عج)
🏴
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 20 شهریور ماه 1400 شمسی
🌙 04 صفر 1443 قمری
❄️ 11 سپتامبر 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت عالم مجاهد آيت اللَّه "سيداسداللَّه مدني" دومين شهيد محراب در تبريز (1360 ش)
➕ ارتحال آيت اللَّه "سيدعباس خاتم يزدي" استاد برجسته حوزه علميه قم (1380 ش)
➕ درگذشت استاد عبدالمحمد آیتی پژوهشگر، نویسنده و مترجم معاصر در حوزه فلسفه، تاریخ و ادب فارسی و عربی (1392ش)
➕ افتتاح بزرگترين طرح آبرساني خاورميانه در تبريز (1378ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت استاد بزرگ اخلاق ميرزا "محمد علي شاه آبادي" (1369 ق)
➕ تصرف بغداد پایتخت خلفای عباسی توسط "هلاکوخان مغول" (656 ق)
❄️ #میلادی
➕ آغاز به كار نخستين تلفن همراه (موبايل) (1946م)
➕ ابداع ورزش "جودو" توسط يك معلم ورزش ژاپني (1882م)
📆 روزشمار:
▪️1 روز تا شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها
▪️16 روز تا اربعین حسینی
▪️24 روز تا شهادت حضرت رسول و امام حسن علیهما السلام
▪️25 روز تا شهادت امام رضا علیه السلام
▪️30 روز تا وفات حضرت سکینه بنت الحسین علیها السلام
🌹شهادت عالم مجاهد آيت اللَّه "سيداسداللَّه مدني" دومين شهيد محراب در تبريز (1360 ش)
✍آيت اللَّه سيداسداللَّه مدني در سال 1292 ش (1323ق) در روستايي در آذرشهر آذربايجان شرقي چشم به جهان گشود و در سنين جواني براي تحصيل علوم ديني به قم عزيمت نمود.
وي پس از گذراندن دروس مقدماتي و سطح، در محضر حضرت امام خميني(ره)، راهي نجف اشرف گرديد و در جلسات درس حضرات آيات: سيدابوالحسن اصفهاني، سيد عبدالهادي شيرازي، سيد محسن حكيم و سيد ابوالقاسم خويي شركت نمود.
✅ او سالها پيش از ورود به عرصه مبارزات سياسي، در مقابل افكار ضدديني كسروي مقابله كرده بود و با شهيد نواب صفوي همكاري داشت. با آغاز قيام مردمي ايران به رهبري حضرت امام خميني(ره) و تبعيد آن حضرت به نجف اشرف، در كنار استاد و رهبر خود قرار گرفت. وی در سال 1350 به فرمان امام جهت تدريس علوم ديني به خرم آباد رفت و در آنجا حوزه علميه تأسيس نمود.
✅ چندي بعد بر اثر فعاليتهايي كه عليه رژيم ستمشاهي داشت به مدت بيش از سه سال به شهرهاي مختلف تبعيد شد و با اوجگيري انقلاب اسلامي، از تبعيد به قم بازگشت. اين روحاني مبارز، پس از پيروزي انقلاب به دعوت مردم همدان، راهي اين شهر گرديد و از طرف مردم اين استان به مجلس خبرگان قانون اساسي راه يافت.
✅ او پس از شهادت آيت اللَّه قاضي طباطبايي، از سوي امام خميني(ره) به عنوان نماينده ولي فقيه و امام جمعه تبريز انتخاب شد و در اين سنگر به پاسداري و حراست از آرمانهاي انقلاب اسلامي همت گماشت.
✅ اين مجاهد نستوه سرانجام در بيستم شهريور 1360 ش برابر دوازدهم ذيقعده 1401 ق در 68 سالگي، در محراب نماز جمعه تبريز، توسط منافقين به شهادت رسيد. و پس از تشييعي با شكوه در تبريز و قم، در حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.
◾️رحلت استاد بزرگ اخلاق ميرزا "محمد علي شاه آبادي" (1369 ق)
✍ آقا ميرزا محمد علي شاه آبادي اصفهاني در سال 1292 ق، در اصفهان متولد گرديد و مقدمات علوم را از محضر پدر بزرگورارش و سپس از محضر شيخ احمد بيدآبادي، ميرزا محمدهاشم خوانساري، ميرزا حسن آشتياني ميرزاهاشم گيلاني و ميرزا ابوالحسن بهرهمند شد. او براي تكميل مراتب علمي رهسپار نجف اشرف گرديد. و پس از آن سامرا رفت و در درس آيت اللَّه ميرزا محمد تقي شيرازي شركت جست.
✅ وی در سال 1347 ق، رهسپار قم شد و به تربيت طلاب علوم ديني پرداخت و شخصيتهاي بزرگواري چون حضرات آيات عظام: امام خميني(ره)، سيد شهاب الدين مرعشي نجفي، ميرزا هاشم آملي، محمدرضا مروج طبسي و... را به جهان تشيع عرضه نمود. از اين استاد فرزانه ي عرفان، كتابهاي فراواني بر جاي مانده كه منازِلُ السّالِكين، رساله ي عقل و جهل، حاشيه ي كفايةُ الاصول و... از آن جمله اند.
✅ در موقعيتي كه رضاخان پهلوي، تمام مساجد و منابر را تعطيل نموده بود، آيت اللَّه شاه آبادي، هيچ گاه نماز و سخنراني اش قطع نشد. زماني هم كه رضاخان، پوشيدنِ لباس روحانيت را ممنوع كرده بود، او فرزندانش را به پوشيدن لباسِ مقدس روحانيت تشويق كرد.
✅ وفات اين عارف بزرگ برابر با 3 آذر 1328 ش در 77 سالگي روي داد و پس از تشييعي باشكوه در حرم حضرت عبدالعظيم(ع) مدفون گرديد. حضرت امام خميني(ره) درباره استاد مي فرمود: "من در طول عمرم، روحي به لطافت روح آيت اللَّه شاه آبادي نديدم."