امروز مها خویش ز بیگانه ندانیم
مستیم بدان حد که ره خانه ندانیم
در عشق تو از عاقله عقل برستیم
جز حالت شوریده دیوانه ندانیم
در باغ به جز عکس رخ دوست نبینیم
وز شاخه به جز حالت مستانه ندانیم
✅گفتند در این دام یکی دانه نهادهست
در دام چنانیم که ما دانه ندانیم
امروز از این نکته و افسانه مخوانید
کافسون نپذیرد دل و افسانه ندانیم
چون شانه در آن زلف چنان رفت دل ما
کز بیخودی از زلف تو تا شانه ندانیم
باده ده و کم پرس که چندم قدح است این
کز یاد تو ما باده ز پیمانه ندانیم
@tareagheerfan👈
طریق عرفان
#لقاءالله وخداوند - عز و جل - می فرماید: و پاسی از شب را (از خواب برخیز، و) قرآن (و نماز) بخوان. ای
#لقاءالله
🔷همچنین توجه بکن به حدیثی که خداوند متعال از توبه کردن بنده اش اظهار خشنودی و خوشحالی کرده و این حدیث در کتاب کافی کلینی آمده است که ان الله تعالی أشد فرحاً بتوبه عبده....
و در حدیث قدسی آمده که خداوند متعال می فرماید: ای فرزند آدم! به حق تو بر من قسم که من تو را دوست می دارم پس تو را به حق خودم بر تو قسم می دهم که تو نیز مرا دوست بدار.
ای عیسی! چقدر من چشم به راه باشم؟ و خواست های بندگان را به خوبی اجابت نمایم در حالی که آنان به سوی من باز نمی گردند؟!
پس چقدر جای تأسف است؟ و چه رسوایی برای ما است؟ به کجا پناه باید برد از عظمت این کلمات و جایگاه مهم و بزرگی که در نزد عاقلان رقم خورده است و سبحان الله که ما چقدر افتضاح کرده ایم و جفاکاری نموده ایم و خودمان را زشت ساختیم؟!
پس به عزت و جلال و جمال خداوند سوگند که اگر انسان با حیایی بودیم بلکه اگر کمترین ذره ای در ما حیا و عقل یافت می شد جای داشت آن چنان بر خود خشمناک شویم که بالاتر از آن خشم و غضبی متصور نباشد! و راضی بودیم خداوند ما را به عذاب دردناک برای همیشه تا روزگار برقرار است دچار سازد! و بالاتر از آن درخواست می کردیم که تمام عمر چنین باشیم در حالی که کاملاً از دست خودمان خشمناکیم! زیرا چگونه به خود اجازه عصیان و گناه در محضر خداوند متعال دادیم در حالی که این همه برخوردهای لطیف و احترام آمیز و بزرگواری های دلنواز از او دیده ایم؟! ائمه اطهار - صلوات الله علیهم - چون به عوالم آشنایی داشتند، می بینی که در مناجاتشان چگونه به خداوند عرضه می دارند که خدایا اگر من طاقت انتقام و عذاب تو را داشتم از تو درخواست عفو نمی کردم بلکه از تو درخواست می کردم که صبر بر عذاب بر من عنایت فرمایی، از بس که از دست نفس اماره خود خشمناکم که مرا وادار به معصیت تو کرد!ز این باب است که امام سجاد (علیه السلام) عرض می کند: خدایا، اگر پیش تو بگریم چندانکه مژگان های چشمم بریزد و زاری کنم چندان که نفسم بگیرد و در خدمت تو بایستم که پای های من آماس کند و چندان به تعظیم خم شوم که مهره پشت من به درآید و پیشانی بر خاک نهم تا چشم هایم از کاسه بیرون شود و در همه عمر خاک زمین خورم و آب خاکستر نوشم و پیوسته نام تو را بر زبان آرم تا زبانم فرو ماند و از شرم، چشم سوی آسمان برندارم، (با این همه باز) سزاوار آن نیستم که یک گناه از گناهان من پاک شود!
و برای همین است که امام صادق (علیه السلام) در مصباح الشریعه می فرماید:
اگر در حسابرسی روز قیامت هیچ ترسی نبود جز ترس از عرضه شدن اعمال بنده بر خداوند متعال و پرده برداری از گناهان مخفی انسان، همانا جای داشت و سزاوار بود که انسان از سر کوه فرود نیاید و روی به آبادی نیاورد و هیچ چیزی نخورد و نیاشامد و نخوابد مگر آنقدر وضعش اضطراری شود که نزدیک به تلف شدن باشد.
و این مقدار تفکر برای چنین سالکی که نفسش تحت تأثیر محبت و شوق قرار گرفته کافی است تا بتواند در سایه تلاش و کوشش، خود را به حد کمال برساند و اگر بیشتر از این تحت تأثیر محبت و شوق باشد پس لازم است تأمل نماید در روایاتی که نقل شد در خصوص لطف خداوند متعال بر شب زنده داران و ارائه وجه خود بر بندگان و نورافشانی بر چشم دل آنان و دعوت خداوند سبحان از آنان به مجلس انس و محفل قربش؛ و اگر در این خصوص هیچ تعبیری غیر از این فرمایش خداوند عزیز - جل جلاله - در قرآن کریم نبود برای عارفان که ادعای محبت الهی را دارند کفایت می کرد که خدا می فرماید: پهلوهایشان از بسترها در دل شب دور می شود و به پا می خیزند و رو به درگاه خدای می آورند و پروردگار خود را با بیم و امید می خوانند.(سوره سجده) خداوند از قیام شبانه آنها تعبیری فرموده که دلالت دارد آنان از لذت هایشان دست برمی دارند و به خصوص از کلمه ربهماستفاده کرده است.
و هم چنین برای این عارفان مافوق کفایت است این فرمایش خداوند متعال خطاب به حضرت داود (علیه السلام): و من مشاهده می کنم به خاطر من چگونه تحمل می کنند و می شنوم از محبت من چه شکایت ها و شکوه ها سر می دهند؟ و همچنین فرمایش خداوند سبحان خطاب به موسی کلیم (علیه السلام): دروغ می گوید کسی که می پندارد مرا دوست می دارد در حالی که وقتی تاریکی شب او را فراگرفت می خوابد و به عبادت من نمی پردازد.
طریق عرفان
🌷نماز شب بیست و هشتم ماه رجب: هرکس در این شب۱۲ رکعت در هر رکعت بعد از حمد سوره اعلی ۱۰ مرتبه و سوره
نماز شب بیست و نهم ماه رجب مانند نماز شب قبل میباشد.
طریق عرفان
بسم الله الرحمن الرحیم سلام امروز یکشنبه هفتم ذی الحجه الحرام۱۴۳۹ ادامه موضوعات معرفی بزرگان.مزار ا
🌷سلام دوستان
شرح حال و سیره عرفانی بسیاری از
عرفا و بزرگان در کانال شرح داده شده است.
برای آشنایی با زندگانے و سیره عرفانی عارف بالله ایت الله نجابت رحمت الله علیه روی متن بالا ضربه بزنید
طریق عرفان
بسم الله الرحمن الرحیم سلام امروز دوشنبه چهارم شوال ۱۴۳۹ ببست ونهمین موضوع: نقش احتیاط و ورع در سیر
برای مشاهده بیست ونهممین نکته ازچهل نکته کلیدےسیر الی الله با عنوان نقش احتیاط و ورع در سیر الی الله روی متن بالا ضربه بزنید.
در محضر آیت الله میرباقری:
🔻 اگر کسی از رجبيون شد، حالا از باب اميرالمومنين(ع) وارد خانه نبي اکرم(ص) و ماه شعبان ميشود.
🔹 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«در روایات آمده است که ماه رجب ماه امیرالمؤمنین(ع) است، ماه شعبان ماه نبی اکرم(ص) است و ماه رمضان هم ماه خداست. این تقسیم برای این است که ما برای ورود به وادی نبی اکرم(ص)، باید از وادی ولایت امیرالمؤمنین(ع) گذر کنیم (فرمودند: أَنَا مَدِينَةُ الْعِلْمِ وَ عَلِيٌ بَابُهَا، فَمَنْ أَرَادَ الْجَنَّةَ فَلْيَأْتِهَا مِنْ بَابِهَا).
رزق آخر ماه رجب يك چيز بيشتر نيست و رجبيون يك عده بيشتر نيستند. گاهي ما خيلي مسئله را پخش ميکنيم و لذا پيدا کردن حل مسئله مشکل ميشود! رجببون کساني هستند که رزقشان در ماه رجب محبت اميرالمومنين(ع) است (حبه ايمان و بغضه کفر). اگر کسي در اين ماه رجب يك تجلي از اميرالمومنين به قلبش بشود و يك محبتي از اميرالمومنين در قلبش بيايد، آن شخص جزء رجبيون ميشود، يعني به اندازهاي که رزق محبت اميرالمومنين در ماه رجب دريافت کرده باشد.
اگر از رجبيون شد حالا از باب اميرالمومنين وارد خانه نبي اکرم(ص) و ماه شعبان ميشود. ماه شعبان به احترام نبي اکرم(ص) پوشيده از رحمت و رضوان است (حففته منک بالرحمة و الرضوان). هر كه وارد آن ماه شد وارد رضوان الله ميشود؛ ولي از مدخل اميرالمومنين(ع) است.»
#لقاءالله
💠و اگر او از آتش جهنم ترس دارد و به بهشت رغبت می نماید، باید روایاتی را مطالعه کند که درباره ثواب نماز شب و گریه از خوف الهی، ذکر شده است. دیلمی در کتاب ارشاد القلوب از پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) نقل می کند که فرموده است: هیچ مؤمنی نیست که از چشمانش به اندازه بال مگسی اشک خارج شود و به صورتش برسد مگر آنکه خداوند متعال او را بر آتش جهنم حرام می سازد.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: چشمی که از ترس خدا بگرید آتش جهنم را نخواهد دید. و فرمودند: هیچ قطره ای نزد خدا محبوب تر و دوست داشتنی تر از قطره اشک انسان از ترس خدا و قطره خونی که در راه خدا ریخته شده، نیست و هیچ بنده ای نیست که از خوف خدا بگرید مگر آنکه خداوند متعال او را از شراب رحمتش سیراب سازد و گریه اش را به خنده و سرور در بهشت مبدل نماید و اطرافیان او را مورد رحمت خود قرار دهد هر چند آنها بیست هزار نفر باشند و هیچ چشمی از خوف خدا پر از اشک نمی شود مگر اینکه خداوند بدن او را بر آتش جهنم حرام می سازد و اگر آن اشک به صورتش برسد، آن صورت هرگز فقر و ذلت را به خود نخواهد دید و اگر بنده ای در میان امتی گریه نماید، حتماً خداوند متعال آن امت را به خاطر اشک های او نجات می دهد. و فرمودند: کسی که به خاطر گناهی گریه کند مورد مغفرت قرار می گیرد و کسی که از ترس جهنم بگرید، خداوند از آن آتش او را پناه می دهد و کسی که در اثر اشتیاق به بهشت اشک بریزد، خداوند او را در بهشت ساکن می سازد و برای او امان نامه از وحشت بزرگ، صادر می نماید و کسی که در اثر خشیت الهی بگرید، خداوند او را با پیامبر و صدیقان و شهیدان و صالحان محشور می کند و اینان دوستان خوبی اند.
و فرمودند: اشک از خوف الهی، کلید رحمت و نشانه قبولی و در اجابت آن است.
و فرمودند: هنگامی که بنده ای در اثر خوف الهی گریه نماید، گناهان او فرو می ریزد همان طور که برگ های درختان ریزش می نماید؛ پس این بنده پاک می شود مانند روزی که تازه از مادر متولد شده است.
و امام صادق (علیه السلام) فرمودند: هنگامی که لرزه بر اندامت افتاد و اشک از چشمانت جاری گشت و دلت پر از ترس شد، پس به هوش باش به هوش، که مقصودت مورد توجه قرار گرفته است!
در کتاب عده الداعی از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) روایت شده که فرمودند: خداوند متعال هنگامی که بنده ای را دوست بدارد، دل او را از غم و اندوه، نالان می سازد که همانا خداوند هر دلی را که اندوهگین باشد، دوست می دارد و کسی که از خوف الهی گریان شود، هرگز به آتش جهنم وارد نمی شود تا این که این امر محال صورت پذیرد که: شیر دوشیده شده دوباره به پستان باز گردد!
و در وصیت ها و سفارشات خداوند - جل جلاله - برای عیسی (علیه السلام) چنین آمده: ای عیسی! با چشمان پر از اشک و دلی پر از ترس به پیشگاه من بیا و در برابر قبر مردگان بایست و با صدای بلند به آنان بگو: من هم به زودی به شما ملحق خواهم شد. شاید با این مشاهده وضع مردگان، پند و عبرت بگیری؛ ای عیسی! از چشمانت برای من اشک بریز و با دلت برای من خشوع کن؛ ای عیسی! در حالات و شرایط سخت و طاقت فرسا به من استغاثه کن و پناه بیاور که من گرفتاران را پناه می دهم و درماندگان را می پذیرم و من ارحم الراحمین ام.
و در آنچه خداوند متعال به موسی کلیم (علیه السلام) وحی فرمود، این مطالب آمده است که: خواهش های دلت را با خشیت بمیران و کهنه لباس باش، تازه دل که آن وقت برای مردم زمین گمنام و ناشناس می شوی در حالی که برای اهل آسمان شناخته شده و معروفی، در خانه ات بنشین، چراغ شب ها باش (در دل شب به عبادت و مناجات پرداز) و در پیشگاه من قنوت بگیر مانند قنوت صابران و شکیبایان و از زیادی گناهان به درگاه من فریاد بکش هم چون فریادهای کسی که از دشمن خود به شدت ترسیده است و از من برای این مسأله، درخواست کمک و یاری نما که همانا من یاور و یاری رسان خوبی هستم.
و روایت شده که میان بهشت و جهنم گردنه ای است که کسی موفق به عبور از آنجا نمی شود مگر کسانی که از ترس خدا بسیار گریسته باشند.
از پیامبر (علیه السلام) روایت شده که فرمود: همانا پروردگار من مرا خبر داد و فرمود: به عزت و جلالم سوگند که عبادت کنندگان آنچه را که از گریه نزد من به دست می آورند، از هیچ چیز به دست نمی آورند و همانا من برای آنان در بهشت برین قصری ویژه ساخته ام جز آنها احدی در آن شریک نیست.
و از جمله فرمایشات خداوند متعال به حضرت موسی (علیه السلام) که فرموده این است: تا در دنیا هستی به حال خودت گریه کن و از هلاکت و هلاکتگاه ها بترس و زینت و زر و زیور دنیا تو را فریب ندهد.
و خداوند سبحان به عیسی - علی نبینا و آله و علیه السلام - فرمود: ای عیسی فرزند بکر بتول، به حال خودت گریان باش مانند کسی که با زن و بچه خویش وداع می کند و دنیا را رها ساخته و آن را برای اهل دنیا واگذار نموده و رغبتش فقط در آنچه نزد خداست می باشد
💠يا بن عمران !..كذب من زعم أنه يحبني ، فإذا جنّه الليل نام عنّي ، أليس كل محب يحب خلوة حبيبه؟!..
🔶خداوند به حضرت موسی فرمود:
اى فرزند عمران، دروغ مىگويد كسى كه خيال مىكند مرا دوست دارد ولی وقتى كه شب شد مىخوابد و از من غافل میشود.
آیا هر دوستدارى خلوت كردن با محبوبش را دوست ندارد?
📕لقاءالله میرزاجواد اقا ملکی تبریزی
@tareagheerfan
طریق عرفان
زیراخدا گداى لجوج را دوست دارد. و براى دعا شرايط ديگرى نيز هست كه در جاى خود گفته شده . خلاصه سالك ب
روز آخر رجب و قسمت سوم نماز سلمان رحمة الله
مرحله مهم ديگرى كه در اين ماه براى سالك وجود دارد روز آخر اين ماه است .
از مهمترين اعمال اين روز خواندن قسمت سوم نماز سلمان رحمة الله - كه در مطالب روز اول شرح آن گذشت - مى باشد. قسمت سوم آن نيز مانند دو قسمت پيشين ده ركعت است جز اين كه بجاى دعاهاى قبل بين هر دو ركعتى اين دعا را مى خواند: لا اله الا الله وحده لا شريك له له الملك و له الحمد يحيى و يميت و هو حى لا يموت بيده الخير و هو على كل شى ء قدير و صلى الله على سيدنا محمد و آله الطاهرين و لا حول و لا قوه الا بالله العلى العظيم .
در اين روز بايد در عرضه اعمال و عرض ناتوانى و كوتاهى خود تلاش نموده و همراه با اعتراف صادقانه و حيايى خالص و با وارد شدن از درِ فضل بزرگ او براى تمام حالات و اعمال خود چاره جويى نموده و آنان را اصلاح نمايد. و با دوستان رو سفيد خداوند به او متوسل شود. كه او كريم بوده و كرامت را براى اوليا و بندگانى كه بدنبال وسيله اى به در او آمده و محتاج به رحمت او هستند، دوست دارد. در كتاب خود آورده است : امن يجيب المضطر اذا دعاه و يكشف السوء؛ اى كسى كه وقتى او را بخوانند بيچارگان را اجابت نموده و گرفتاريشان را برطرف مى نمايد. و به اين جهت كه او كريم العفو مى باشد. و كريم العفو را به كسى كه گناهان را بخشيده و آنها را تبديل به چند برابر نيكى مى كند تفسير كرده اند. و بايد در توسل و عرضه اعمال و عرض ناتوانى و كوتاهي ها لطافت بخرج داده و مراقب باشد كه مبادا با پايان ماه از حمايت مولاى خود خارج شود. و به درگاه خداى متعال تضرع نمايد كه او را براى هميشه در حمايت خود قرار دهد و حمايت او در ماه يا حالت يا مكان خاصى نباشد. و بايد در اين جهت اهتمام داشته و از اهل غفلت نباشد.
@tareagheerfan