✍ آیة اللّه #حاج_آقا_ضیاء_الدین_آملی فرزند آیتالله #شیخ_محمدتقی_آملی با دختر آیة اللّه العظمی #حاج_آقا_حسین_قمی ازدواج نمود و در #مسجد_مجد تهران به جای پدر عالم و عارفش اقامه نمازجماعت می کرد.
💠 ایشان سال های طولانی به نمایندگی از طرف #آیتالله_بروجردی و آیتالله_حکیم، در مصر زعامت شیعیان را بر عهده داشت و با سعی و تلاش در دانشگاه الازهر مصر کرسی فقه جعفری برپا کرد. آن درس ها پس از سال های متمادی با مخالفت #جمال_عبدالناصر رییس جمهوری وقت مصر به تعطیلی انجامید.
✨ او دلداده خداوند متعال بود هیچ شبی نبود که در آن به تهجد و عبادت نپردازد همین که اطمینان می یافت اطرافیان به خواب رفته اند از جای برمی خاست و تا هنگامه صبح به عبادت و مناجات با خدا می پرداخت.
✨حاج آقاضیاء آملی میفرمود: وقتی پیش خود فکر و احساس می کنم که این خداوند است که با بشر سخن می گوید تمام اعضای بدنم می خواهد از درون از هم گسیخته شود.
✨او همواره بر حضرت سید الشهداء امام حسین علیه السّلام می گریست که شبها پس از برپایی نماز شب به آرامی به سینه خود می زد و به یاد مصائب امام حسین علیه السّلام آرام و بی صدا چشمه اشک خویش را جاری می ساخت.
🕌 @feyziye_tehran
📷 تصویر آیتالله #سید_محمدصادق_لواسانی یار دیرین #امام_خمینی(ره) در کنار برادر، پدر و اجداد بزرگوارش
🍃 آیتالله لواسانی در #ماه_صفر ۱۳۲۴ق به دنیا آمد و در مهرماه ۱۳۸۹ش دار فانی را وداع گفت.
✨ایشان اواخر عمر شریفش در مسجدی در #بازارچه_نایب_السلطنه تهران اقامه جماعت مینمود.
📝 قسمتی از پیام #آیتالله_خامنهای در رحلت آیتالله لواسانی:
آن روحانی عالیقدر هم به موجب مدارج و مقامات عالیه علم و عمل و عمر طولانی و پربرکتی که تماما در صراط مستقیم حق سپری شد و هم به خاطر پیوند مودت و صداقت با امام عزیز و بزرگوارمان که حدود هفتاد سال استمرار و استحکام داشت، یکی از شخصیتهای محبوب و چهرههای شاخص به شمار میآمد و فقدان ایشان ضایعهای تاسفانگیز و خسارت بار است.
🕌 @feyziye_tehran
🗓به مناسبت ۱۴ مهر سالروز ورود #امام_خمینی(ره) به #نوفل_لوشاتو
📷 خاطره #حاج_آقا_نصرالله_شاهآبادی از سفر به نوفل لوشاتو و دیدار با حضرت امام:
✈️ آبان ۱۳۵۷ بلیت رفت و برگشت تهران- پاریس را تهیه کردم. در فرودگاه تیمساری جلوی من را گرفت و ... با من دیدهبوسی کرد و در گوش من گفت سلام ما را به آقا برسان! تا پاریس از شوق دیدار حضرت امام، متوجه مدت زمان پرواز نشدم. از سویی از شوق دیدار در پوست خود نمیگنجیدم و از سوی دیگر یاد مصائب و غربت امام اندوهگینم میساخت.
🍃...وقتی #حاج_احمدآقا مرا دید، نزد امام رفت تا ایشان را مطلع کند. به فاصله کمی احمدآقا برگشت و با عجله گفت بلند شو، بلند شو، بیا! وقتی خبر رسیدن شما را به آقا دادم، خیلی خوشحال شد، مثل اینکه قند در دلش ریختند! گفتم احمدآقا، ما افتخار داریم که پدری مثل امام و برادری مثل شما داریم. وقتی خدمت امام رسیدم، واقعاً حالت شعف و انتظار را در ایشان دیدم. آقای اشراقی و آقای #شیخ_حسن_ثقفی (اخالزوجه امام) هم حضور داشتند.
🔹 در آن جلسه امام از اتفاقات ایران سؤال کردند و من هم ماجرای ۱۷ شهریور و وضعیت بهشت زهرا و پدر و مادرهای شهیدداده را چنان با آب و تاب نقل کردم که خودم هم منقلب شدم و اشک امام نیز جاری شد.
✨ بعد از آن هم برای اینکه غم را از دل امام ببرم، دو قصه جالب که در بهشت زهرا اتفاق افتاده بود، برای امام نقل کردم که سبب خنده ایشان شد. مرحوم آقاشهاب اشراقی به من گفت خیلی توانمند بودی که هم آقا را گریاندی و هم خنداندی؛ من در تمام طول معاشرتم با امام، اشک ایشان را ندیده بودم!
🕌 @feyziye_tehran
📷 تصویر مربوط به سال ۱۳۵۳ (شمسی) #پیاده_روی_کربلا، با حضور جمعی از علما و فضلای نجف در آن زمان، که امروز برخی از ایشان از علمای مبرز حوزه تهران اند.
برخی از بزرگان و حضرات آیات حاضر در تصویر:
▪️#آیتالله_شیخ_محمد_جعفری_اراکی
▫️مرحوم حاج #سید_محمدتقی_نجفی_اردبیلی داماد مرجع عالیقدر آیتالله العظمی حاج سید محمود شاهرودی
▪️حاج #سید_حسن_معین_شیرازی
▫️حاج #شیخ_محمود_قوچانی (فرزند آیتالله #شیخ_عباس_قوچانی وصی #سید_علی_آقا_قاضی)
▪️حاج #شیخ_مرتضی_اشرفی_شاهرودی ▫️#شهید_حاج_شیخ_محمد_قوچانی
▪️ابوالشهید حاج #شیخ_علی_ستاری
▫️حاج #سید_محمد_بجنوردی
▪️حاج آقای مددی و مرحوم حاج آقای فائق(ازعلماى تهران)
🕌 @feyziye_tehran
✍ #علامه_سیدمحمدحسن_میرجهانی متوفای ۱۳۷۱ش در سالهای پیش از انقلاب اسلامی در تهران بهسر میبرد و در کنار اقامه نماز و ارشاد عموم، در #مدرسه_مروی به تدریس رسائل و مکاسب اشتغال داشت.
✨ تشرفات این بزرگوار به محضر#امام_زمان عج در کتابها مذکور است. از جمله تشرفی در #سرداب_سامرا که در صبح جمعهای به هنگام قرائت#دعای_ندبه امام عصر ارواحنا فداه به تصحیح این دعا پرداختند.
#علامه_میرجهانی خود میفرمایند:
«وقتی به جمله "وَ عَرَجتَ بِروحِهِ إلی سَمائِکَ" رسیدم، آقا فرمودند: این جمله از ما نرسیده؛ بگویید: و عَرجتَ بِهِ إلَی سَمائِکَ».
🕌 @feyziye_tehran
📷 آیتالله #میرزا_محمدباقر_آشتیانی در کنار آیتالله #سید_محمدعلی_سبط (از نوادگان#شیخ_انصاری)
🔹آیتالله آشتیانی در دوره قبل از #آیتالله_مهدوی_کنی تولیت #مدرسه_مروی را برعهده داشت. ایشان وکیل مطلق #آیتالله_خوئی در ایران بود.
🔹مرحوم سبط نیز از مدرسین سطح مدرسه مروی و امام جماعت #مسجد_مروی بود.
🕌 @feyziye_tehran
✍ در پی دیدار غیرمترقبه فرح پهلوی با #آیتالله_خوئی در نجف اشرف و سوء استفاده رژیم پهلوی از تبلیغات این دیدار که ابهامات فراوانی میان متدینین ایجاد کرد، آیتالله #میرزا_محمدباقر_آشتیانی نماینده مطلق ایشان در ایران، پس از گفتگوی تلفنی با آقای خوئی، بیانیهای با این مضمون و با امضای خود منتشر ساخت:
✨ «طبق اخبار واصله عیادت غیر مترقبی که در روز عید غدیر از اینجانب بعمل آمده است مورد تفسیرهای مختلف گردیده و بعضی آن را بر محملهای غیرصحیح حمل نمودهاند. بدینوسیله اعلام مینماید که ما بر حسب وظیفه شرعی، موقع را مغتنم شمرده مقاصد مشروعه و خواستههای ملت نجیب و مسلمان ایران را تذکر داده و شدیدا نسبت به حوادث ناگوار و فجایعی که در کشور ایران رخ داده اعتراض نمودیم...»
🕌 @feyziye_tehran
✍ مرحوم آیتالله #شیخ_علی_نهاوندی_چیذری از علمای بزرگ #حوزه_تهران در زمان پهلوی اول و دوم بود.
🔹ایشان که در #مدرسه_مروی و #مدرسه_سپهسالار_قدیم تدریس میفرمود، با گسترش ماجرای #کشف_حجاب و آزردگی از این امر به شمیران که در آن زمان از روستاهای شمال تهران پناه برد که مردمی متدین و جوی سالمتر داشت.
💠حضور آیتالله چیذری در شمیران مقدمه تشکیل حوزه علمیه چیذر گردید.
🔹 #آیتالله_هاشمي_عليا درباره مرحوم شيخ علي نهاوندي و حضور ايشان در چيذر میفرمایند:
مرحوم نهاوندي از شاگردان مرحوم آخوند خراساني بود و جايگاه علمي رفيعي داشت؛ در تهران و در مدرسه سپهسالار قديم، در بازارچه مروي، تدريس ميکرد و در فصول گرم سال براي ييلاق به چيذر ميآمد و در اواخر عمر ساکن اينجا شد. در زمان حضور ايشان، مردم از نقاط مختلف شميران به چيذر ميآمدند تا در نماز جماعت ايشان شرکت کنند. ايشان نماز را در مسجد چيذر اقامه ميکرد و جمعيت علاوه بر مسجد در کوچههاي اطراف و در پشتبامها هم جمع ميشدند. علاوه بر اين، در زمان ايشان، چيذر محل رفتوآمد و اجتماع علما و روحانيون شميران بود و جلسات مباحثه با حضور ايشان برقرار ميشد.
🕌 @feyziye_tehran
📷 تصویر کمتر دیده شده از استاد ارجمند #آیتالله_شیخ_محمدعلی_جاودان در جمع طلاب و فضلای #مدرسه_آیتالله_مجتهدی مربوط به سال ۱۳۷۴
🔹استاد ارجمند حجتالاسلام#محمدباقر_ادیبی_لاریجانی و حجتالاسلام نخچی نیز در سنین جوانی در تصویر دیده میشوند.
🤲 برای شفای عاجل و کامل استاد ادیبی که نزدیک به دو ماه است در بستر بیماری بهسر میبرند دعا فرمایید.
🕌 @feyziye_tehran
✍ عارف روشن ضمیر #میرزا_محمدعلی_حکیم_شیرازی به دعوت استاد #بدیع_الزمان_فروزانفر جهت تدریس حکمت و عرفان به تهران و #دانشکده_معقول_و_منقول آمد.
💠ایشان در کنار دانشگاه، گاهی در #مدرسه_مروی حضور مییافت و در حجره برخی از طلاب به مباحث و گعدههای حکمی و عرفانی میپرداخت.
✨از دانشمندان بزرگی که در آن دوره از افاضات نورانی #حکیم_شیرازی بهره بردند، باید به #دکتر_ابراهیمی_دینانی اشاره کرد که خاطرات شگرفی از وی دارد.
🔹آیتالله #سید_حسن_مصطفوی نیز در آغاز جوانی به نحوی شیدای طریقت و سلوک حکیم شیرازی بود.
📚 #استاد_صدوقی_سها کتابی با عنوان #صوفی_صومعه_قدس در بیان زندگی و عظمت آن حکیم به رشته تحریر درآورده است.
تفصیل بیشتر از سیره حکیم شیرازی را ان شاء الله در کتاب #فیضیه_تهران خواهید خواند.
🕌 @feyziye_tehran
✍ عارف روشنضمیر مرحوم آقا #سید_رضا_دربندی با مرحوم #آقا_سید_مهدی_قوام همدرس بود و در #مدرسه_مروی از محضر آیتالله#حاج_آقا_بزرگ_ساوجی استفاده میکردند. حاج آقا بزرگ خود از شاگردان سلوکی #آخوند_ملا_فتحعلی_سلطان_آبادی بود. سلوک علمی و معنوی آقا سید رضا دربندی و آقاسید مهدی قوام به استادشان شباهت فراوانی داشت.
🔹این دو عارف بزرگ هر دو بسیار مردمی و در پی تربیت نفوس عموم بودند.
💠آقا سید رضا دربندی از روحانیونی بود که اهتمام بسیار به تربیت جوانان داشت. مردی اهل معنا و معرفت که جمعه ها جوانان را به دولت آباد می برد و با آن ها به تفریح و بازی می پرداخت.به طور فردی آن ها را راهنمایی می کرد و به آن ها آموزش های دینی می داد.
✨آقا سید رضا در ربیعالاول ۱۳۸۱ ق وفات نمود و پیکر مطهرش در قبرستان #ابن_بابویه دفن گردید.
🕌 @feyziye_tehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بیان خاطرهای از عنایت #امام_رضا علیهالسلام به مرحوم #آیتالله_مجتهدی از زبان مرحوم #آیتالله_محسن_حبیبی
🕌 @feyziye_tehran
🗓 به مناسبت ۲۸ صفر سالروز درگذشت #شیخ_جعفر_ شوشتری در سال ۱۳۰۳ق
صاحب کتاب خصائص الحسینیه
✍ در سال ۱۳۰۱ قمری، شیخ جعفر به تهران آمد و مدتی را در خانه #حاج_ملا_علی_کنی حضور داشت. شیخ جعفر هر روز نماز را در #مسجد_مروی میخواند و پس از آن حدود دو ساعت منبر میرفت که پس از مدتی به جهت فراوانی جمعیت برای نماز و موعظه به #مدرسه_سپهسالار_جدید رفت.
#ناصرالدین_شاه گاهی برای دیدار با شیخ به خانه محل اقامت او میآمد. گاهی نیز نایب السلطنه را که سپهسالار بود، با کالسکه مخصوص میفرستاد و شیخ را به صاحبقرانیه، قصر ییلاقی شاه میبردند.
🍂شیخ جعفر شوشتری در آخرین ماه محرم عمر شریفش نیز به مدت یک ماه جهت اقامه عزای امام حسین علیه السلام در تهران حضور داشت و در مسیر بازگشت به شوشتر در نزدیکی کرمانشاه وفات نمود و در نجف اشرف به خاک سپرده شد.
🕌 @feyziye_tehran
📷 از راست:
آیتالله #محیالدین_انواری، #آیتالله_جعفری_اراکی و #آیتالله_مهدوی_کنی
🗓 ۲۳مهر ۹۱ رحلت آیتالله محیالدین انواری، (امام جماعت #مسجد_جامع_نارمک، و سرپرست مرکز رسیدگی به #امور_مساجد)
📖 برشی از کتاب #فیضیه_تهران:
✍ محیالدین انواری در #مدرسه_مروی با حجتالاسلام #سید_هاشم_حسینی یکی از فعالان جمعیت #فدائیان_اسلام و از دوستان و همراهان #شهید_نواب_صفوی همحجره بود. همین دوستی سبب شده بود که سید مجتبی نواب صفوی به مدرسۀ مروی و حجرۀ سید هاشم حسینی رفت و آمد داشته باشد و به این شکل، محیالدین انواری نیز با نواب صفوی و اندیشههای فدائیان اسلام آشنا شد.
🔹آیتالله انواری دراینباره میگوید: «مرحوم نواب رحمةالله علیه آن وقتها اوج فعالیت ایشان بود. گاهی میآمدند و در مدرسۀ مروی، حالا سوابقی با حاج سید هاشم حسینی داشتند، میآمدند در حجره و گعدهای با ایشان میکردیم. گاهی هم ما به محل آنها میرفتیم. من خوشم میآمد، آن شور و هیجان و حرفهایی که میزد. با تمام وجودش حرف میزد. خیلی قرص و محکم. بعد از مدتی آقا سید هاشم حسینی را جذب کرد.»
🔹بدون تردید همین اندک حضور شهید نواب صفوی در مدرسۀ مروی، تأثیر قابل توجهی در تقویت روحیۀ مبارزاتی عدهای از طلاب مدرسه داشته است.
🕌 @feyziye_tehran
📷 سه عالم پرهیزکار در قاب یک تصویر
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی، #آیتالله_سید_ابراهیم_خسروشاهی، #آیتالله_مهدوی_کنی
💠در مراسم تشییع آیتالله #محیالدین_انواری در #دانشگاه_امام_صادق علیهالسلام
رضوان الله علیهم اجمعین
🕌 @feyziye_tehran
🗓به مناسبت ۲۹ مهر سالروز رحلت عالم مجاهد و پارسا #آیتالله_محمدرضا_مهدوی_کنی در سال۹۳
🕌 @feyziye_tehran
📷تصویر سمت راست سال 1327.آیتالله محمدرضا مهدوی کنی پس از معمم شدن در مسجد و #مدرسه_لرزاده تهران
📷سمت چپ: آیتالله مهدوی کنی در کنار مرحوم پدرش
📖برشی از کتاب #فیضیه_تهران:
🔹محمدرضا مهدوی کنی در جستجوی محیطی مناسب برای تحصیل علوم دینی به همراه پدر خود حاج اسدالله کنی به #مسجد_لرزاده رفت.
آیتالله #شیخ_علیاکبر_برهان در همان دیدار اول، به حاج اسدالله کنی فرموده بود: اگر پسرت را برای خدا وقف کردهای، او را اینجا بگذار و برو؛ و اگر برای دنیا آوردهای بردار و برو. اشک در چشمان پدر حلقه زد و فرزندش را وقف راه دین کرد و پیوسته با کمکهای مالیاش حامی زندگی فرزندش بود.
🔹محمدرضا مهدوی کنی در همان آغاز طلبگی، اگرچه هنوز آگاهی چندانی از علوم اسلامی نداشت، به توصیۀ مرحوم آیتالله برهان، ملبّس به لباس روحانیت شد، زیرا آن بزرگوار بر این باور بود که چون در شرایط کنونی، علما و طلاب علوم دینی بسیار اندکاند، بهتر است که طلاب جوان هرچه زودتر عمامه بر سر بگذارند تا در آن دوران پس از رضاخان، محیط تهران شاهد حضور عدۀ بیشتری از روحانیون باشد.
🕌@feyziye_tehran
🕌 #آیتالله_مهدوی_کنی سال ۱۳۳۸ش با صبیۀ آیتالله #حاج_شیخ_زینالعابدین_سرخهای ازدواج کرد و حوالی سال ۱۳۴۰ش به اصرار پدر، از قم به تهران بازگشت.
🔹او فعالیت خود را از تدریس #شرح_منظومه و کفایه در #مدرسه_مروی آغاز کرد و در همان دوران در مدرسۀ مروی، با برخی از دوستانش از جمله #آیتالله_سید_رضی_شیرازی مباحثات و گفتگوهای فقهی و فلسفی داشت.
📚 از دیگر فعالیتهای علمی او در آن سالها این بود که با بازگشت #علامه_رفیعی_قزوینی به تهران، به محفل پربار آن استاد عالیقدر رفت و آمد داشت و از دروس فلسفه و اسفار ایشان استفاده میبرد.
🕌اوایل سال ۱۳۴۲ش که #مسجد_جلیلی (در میدان فردوسی تهران) تحتنظر آیتالله سرخهای ساخته شد، آیتالله مهدوی کنی بهعنوان امام جماعت آن مسجد منصوب شد و فعالیت تبلیغی و مبارزاتی خود را آغاز نمود.
🕌 @feyziye_tehran
🥀به مناسبت ۱ آبان سالروز شهادت حاج آقا مصطفی خمینی
📷 نشسته از راست: شهید آیت الله #حاج_آقا_مصطفی_خمینی، حاج اشرف کاشانی از وعاظ تهران
ایستاده از راست:
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی، مرحوم #حاج_آقا_مرتضی_تهرانی
🕌 @feyziye_tehran
✍ #امام_خمینی(ره) در دوران نهضت، از طرق گوناگونی سعی در آگاهسازی طلاب و اساتید #حوزه_تهران بر ضرورت مبارزه علیه طاغوت داشت.
🔹شهر تهران بهعنوان پایتخت و عاصمه سرزمین تشیع، مرکز اصلی خیزشهای اجتماعی و سیاسی در دو قرن اخیر بود که عمدتا حوزه تهران به عنوان #حوزه_عاصمه نقشی محوری در این خیزشها داشت و چون در میان مدارس علمیه تهران، #مدرسه_مروی مرکز اصلی تمامی تحولات بود و بیشترین تجمعات روحانیون تهران در این مدرسه واقع میشد، حضرت امام نیز به این مرکز علمی توجه بیشتری داشتند.
🔹امام خمینی شاگردان و تربیت یافتگان خود را به تهران میفرستاد تا هم در میان حوزویان و هم عموم مردم، بر لزوم مبارزه تاکید ورزند. شخصیت هایی که بعدها بیشتر با آنها آشنا خواهیم شد.
💠اما در این میان شهید آیتالله #حاج_آقا_مصطفی_خمینی(ره) نیز نقش مهمی ایفا میکرد و گاه از سوی حضرت امام به تهران میآمد و در مدرسه مروی یا اماکن دیگر، حامل پیامهای مهم ایشان برای علما بود.
روابط عمومی بالا، صمیمی و دقیق حاج آقا مصطفی با طلاب و فضلای حوزه در قم، تهران، نجف و... نقش تاثیرگذاری در پیوند روحانیت بهویژه نسل جوان آن با امام خمینی و شبکهسازی در میان روحانیت مبارز داشت.
🥀 ۱ آبان سالروز شهادت شهید آیتالله سید مصطفی خمینی در سال ۵۶.
🕌 @feyziye_tehran
تاریخ حوزه طهران
✍ #امام_خمینی(ره) در دوران نهضت، از طرق گوناگونی سعی در آگاهسازی طلاب و اساتید #حوزه_تهران بر ضرورت
📷 شهید آیتالله #حاج_آقا_مصطفی_خمینی در جمع دوستان، در یکی از سفرهای تفریحی
🕌 @feyziye_tehran
📷تصویر منتسب به دوران جوانی #صهبای_قمشهای
✍مکتب عرفانی اصفهان از دو طریق به #حوزه_تهران منتقل می شود، یکی از طریق #آقا_سید_رضی_لاریجانی و دیگری عارف حکیم #آقا_محمدرضا_قمشهای است. البته باتوجه به مدت کوتاه اقامت آقا سید رضی در تهران، بهنظر میرسد کرسی تدریس وی چندان شکل نگرفته است. اما آقا محمدرضا با اقامت در #مدرسه_صدر محفل درسی قابل توجهی شکل داد که از آن پس تدریس عرفان نظری در حوزه تهران عمدتا از سوی شاگردان وی و شاگردان شاگردان ایشان صورت میگرفته است.
📖 صاحب المآثر و الآثار ضمن بیان کرامتی در وقت وفات عارف قمشهای آورده است:
«امسال که یکهزار و سیصد و شش هجری است در دارالخلاقه [تهران] وفات یافت. نزدیک نزع با خواص خود گفته بود که آیا اسب سفیدی را که حضرت صاحب (ع ) برای سواری من فرستادهاند دیدید؟
وفات حاج ملاعلی مجتهد معروف به کنی و آقا محمدرضا در یک شب بود. اما اگر در وفات ملاعلی کنی تمام عالم شیعه عزاداری کردند و تعطیل عمومی شد، در تشییع جنازه آقا محمدرضا فقط چند نفر مثل مرحوم #میرزا_ابوالحسن_جلوه حضور داشتند.»
🕌 @feyziye_tehran
✍ در میان علمای بزرگ تهران که محضر مرحوم آیتالله #آقا_سید_علی_قاضی را درک کردهاند باید از مرحوم آیتالله #شیخ_علیاکبر_برهان یاد کرد. شخصیتی که جزء حلقه نخستین شاگردان آن عارف کبیر بود اما تمام سلوک و معنویتش در پشت آن روحیه مردمی، خدمات اجتماعی و تعلیم و تربیتش پنهان شد.
💠اما برخی از شاخصترین شخصیتهای معنوی عصر ما در آغاز طلبگی، در #مدرسه_لرزاده و در مکتب تربیتی آیتالله برهان تربیت شدند که از آن جمله میتوان به #آیتاللهخوشوقت، #آیتالله_سعادتپرور، #آیتالله_سید_عبدالله_جعفری، #آیتالله_مجتهدی، #آیتالله_مهدوی_کنی، و #آیتالله_باقری_کنی اشاره کرد.
🗓 ۶ربیعالاول سالروز رحلت آیتالله سید علی آقا قاضی
🕌 @feyziye_tehran
📷 نشسته از چپ: مرحوم #شیخ_محمود_برهان، آیتالله #شیخ_علیاکبر_برهان
💠حجتالاسلام شیخ محمود برهان در بیان خاطرات خود به نگارنده این سطور میفرمود:
✍ من در جوانی #سامرا بودم؛ پایتخت ولایت. هنگامی که من نجف بودم، #آیتالله_سید_ابوالحسن_اصفهانی که بسیار پرمحتوا و صاحب کرامات بود، من و آقای #نجابت_شیرازی را با عده ای دیگر به سامرا فرستاد که هم مشغول درس و بحث باشیم و هم پاسدار خانهی #امام_زمان (ع).
▪️ برنامهی ما دو چیز بود: هم درس و بحث و هم پاسداری خانهی امام زمان (ع). ما شبها در حرم پُست می دادیم که مبادا سنی های خرابکار به آنجا بیایند. من و آقای نجابت و #علامه_امینی و #آیتالله_بهجت و خیلی های دیگر برای همین کار به سامرا میآمدیم.
▫️ آن ایامی که سامرا بودم، یک روز دیدم که یک ماشین طلبه از ایران آمدند، که آقای برهان بود و جماعتی از شاگردانش که در میان آنها آقای پهلوانی و آقا #سید_عبدالله_جعفری هم بودند. آقای برهان با یک ماشین طلبه به سامرا آمد.
▪️ایشان طلبه هایش را آن چنان تربیت کرده بود که هر کدام از آنها به نماز میایستاد، بقیهشان می آمدند و به او اقتدا می کردند، حتی خودش هم می آمد؛ اینطور تربیت کرده بود. اگر یکی از آنها پول داشت، انگار این پول برای همه بود. برهان شاگردانش را اینطور تربیت کرده بود. من از حسن تربیت ایشان خیلی خوشم آمد.
▫️بعد از این آشنایی، شیخ محمود برهان به تهران آمد و توفیق دامادی آیتالله برهان را پیدا کرد.
🕌 @feyziye_tehran
✍ #حوزه_تهران روزگاری را به خود دیده است که اساتید بزرگ و حکمایی الهی همچون #آقا_محمدرضا_قمشهای در آن کرسی تدریس را در دست داشتهاند که ملبس به لباس علم و تقوا بوده و در هر دو عرصه نظر و شهود کوی سبقت را از همگنان ربوده بودند.
🔹طلابی هم مانند #میرزا_طاهر_تنکابنی که خود از محضر ایشان بهره برده و واسطه انتقال دانش از آن استوانههای علم و معنویت به طبقات بعدی بودند، در جنبههای مختلف فقه و حکمت و سیاست صاحبنظر بوده و خوش درخشیده اند. به عنوان مثال حکیم #صهبای_قمشهای طی الارض را عملا به میرزا طاهر آموخته بود و موارد متعددی از این قدرت از مرحوم تنکابنی نقل شده است.
🍃در عین حال میبینیم که میرزا طاهر تنکابنی در دورههای اول، سوم، و چهارم به نمایندگی در مجلس شورای ملی برگزیده شد.
#مدرسه_صدر
#حکیم_الهی_قمشهای
#علامه_حسنزاده_آملی
🕌 @feyziye_tehran
📷 آیتالله #شیخ_محمدرضا_ربانی(متوفای ۱۳۸۱ش) در کنار فیلسوف شرق میرزا مهدی آشتیانی که سالها از محضر اساتید بزرگ حکمت و فلسفه#حوزه_تهران بهرهمند گردید.
💠 ایشان در شرح این تلمذ میفرمودند:
▪️به مشهد مقدّس رفتم و مدّت شش سال مشغول تحصیل نزد اکابر علمای آن عصر بودم. ازجمله در درس مرحوم آیت اللّه الکبری حاج #میرزا_مهدی_آشتیانی، فیلسوف بزرگ شرکت می کردم که از تهران به مشهد مشرّف شده بودند و به تقاضای فضلا و علما در #مسجد_گوهرشاد به تدریس اصول فقه و معارف اسلامی می پرداختند
▫️ اینجانب در مشهد مقدّس مجذوب گفتار دُرَرْبار آن استاد بزرگ شدم و همین که ایشان بعد از مدّتی عازم تهران گردیدند، بنده نیز در تعقیبشان به تهران آمدم و به دستور ایشان در #مدرسه_سپهسالار_قدیم اقامت گزیدم و شب و روز از تدریس و اشراقات علمی این استاد بی نظیر بهره مند شدم. در همان زمان از درس حکیم متألّه و عارف عالی مقام، #محیالدّین_الهی_قمشهای و درس حکیم بزرگوار مرحوم آقای #سیّد_کاظم_عصّار و نیز عالم بزرگوار مرحوم آیت الله #میرزا_محمّدعلی_مدرّس_تبریزی استفاده می کردم و بعد از رحلت آن بزرگواران، محضر درس مرحوم آیت اللّه العظمی، فیلسوف اعظم، آقای حاج #سید_ابوالحسن_قزوینی (مشتهر به رفیعی) را مغتنم شمردم و قریب به بیست سال هم از محضر این بزرگوار استفاده نمودم.
🕌 @feyziye_tehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 قسمتی از بیانات آیتالله #شیخ_محمدرضا_ربانی در کنگره بزرگداشت استادش آیتالله #میرزا_مهدی_آشتیانی
💠پیرامون مبارزات کلامی و فلسفی مرحوم آقا میرزا مهدی با تودهایها در زمان #دکتر_مصدق
🕌 @feyziye_tehran
🍃 آیتالله #سید_محمدرضا_افجهای از علمای بزرگ تهران و از شاگردان میرزای آشتیانی، #میرزا_ابوالحسن_جلوه و #آقا_علی_مدرس، متوفای ۱۳۲۲ش
📖 برشی از کتاب #فیضیه_تهران:
✍ سید محمدرضا افجهای در آغاز طلبگی و در همان روزهای نخستین ورودش به تهران، روزی از #کوچه_نقیبالسادات میگذشت که ناگهان مرد محترمی صدایش کرد و نام او را پرسید. او که خود را معرفی کرد، با احترام بسیار آن شخص مواجه شد. آن شخص به او گفت: فردا به منزل اتابک برو، خود را معرفی کن و بگو: «لله باشی» مرا خواسته است. سید محمدرضا روز بعد به آنجا رفت و پس از معرفی، او را با احترام به اتاق لله باشی راهنمایی کردند. وقتی لله باشی آمد، او را در صدر اطاق نشانید و با کمال احترام و ادب گفت: غرض از مزاحمت آنکه، سه شب است که پیوسته حضرت نبی اکرم(ص) را در خواب میبینم که شما را معرفی نموده و نشان میدهند و میفرمایند که باید کتابهای مورد نیاز شما را تهیه و تقدیمتان کنم. لطفاً فهرست کتابهایی که نیاز دارید مرقوم فرمایید. سید محمدرضا فهرست کتابهای درسی مورد نیازش را ارائه داد. کتابها خیلی سریع تهیه شد و او با را کتابها و مبلغی پول روانه کردند. پس از این واقعه، سید که دید تحصیلات علوم دینیاش مورد نظر و توجه جدش #رسول_خدا(ص) است، با شوق بیشتری به تلاش و کوشش پرداخت.
🔹پینوشت:
در نقشه بالا که نقشه تهران قدیم است، کوچه نقیب السادات را در مجاورت #مدرسه_مروی میبینیم.
🕌 @feyziye_tehran
دیروز #روز_نوجوان بود. با یک روز تاخیر، دو تصویر از ارتباط نوجوانان تهرانی با علمای متخلق و مربی تهران تقدیم حضورتان میشود:
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
📷 جمعی از نوجوانان در کنار مرحوم #آیتالله_مجتهدی
✍ حاج آقای مجتهدی روزهای جمعه با جمعی از نوجوانان و جوانان به اطراف شهر ری
میرفت. اردوهای یک روزهای که هم تفریح بود و هم تعلیم و تربیت.
🔹سمت چپ آیتالله مجتهدی، مرحوم #شیخ_حسین_کبیر نشسته است.
به مناسبت #روز_نوجوان
🕌 @feyziye_tehran