فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹چرا #دکتر_دینانی لباس طلبگی از تن درآوردند؟!
🎥توضیحات استاد را ببینید و بشنوید...
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ از برخی گزارهها بخوبی میتوان نتیجه گرفت که #امام_خمینی(ره) کاملا حساب شده و هوشمندانه، عدهای از شاگردان خود را به تهران میفرستادند تا در عین حضور در #حوزه_تهران، با بدنه مردمی اجتماع هم ارتباط گیرند و با پیوند میان حوزه و جامعه مردمی شهر تهران که در خط مقدم مبارزه با #رژیم_شاه قرار دارد، به پیشبرد اهداف نهضت کمک کنند.
💠 یکی از این شاگردان توانمند آیتالله #شهید_شیخ_حسین_غفاری بود.
شهید آیتالله غفاری در سال ١٣٣۵ش با راهنمایی و هدایت #امام_خمینی(ره) و در مسیر مبارزه با رژیم شاه، به تنهایی و بدون خانواده به تهران آمد و در #مدرسه_مروی به کار تدریس علوم دینی مشغول شد و شاید در همین مدرسۀ مروی نیز اقامت داشت، تا آنکه چندی بعد در #خیابان_وحدت_اسلامی خانهای اجاره کرد و در سال ١٣٣٨ش به امامت جماعت در #مسجد_خاتم_الاوصیاء (واقع در #خیابان_تهراننو) و #مسجد_الهادی پرداخت.
🥀 ایشان در دادگاهی که برای وی در ۵ آبان ۱۳۵۳ تشکیل یافته بود، به هشت ماه زندان محکوم شد. وی در زندان براثر شدت شکنجه و فشارهای وارده در غروب ششم دی ماه سال ۱۳۵۳ ش. در زندان، با دست و پای شکسته و دندانهای خرد شده و محاسن زخمی خونین به شهادت رسید و با حضور برخی از علما تشییع و در #قبرستان_دارالسلام_قم دفن شد.
بنگرید:
📚 #مسافر_ملکوت (نگاهی به زندگی #شهید_آیت_الله_حسین_غفاری
📚#یاران_امام_به_روایت_اسناد_ساواک
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ #شیخ_مسیح_طالقانی یکی از مفاخر علمی و معنوی و از اندیشمندان جامع معقول و منقول در #حوزه_تهران بوده است.
📖او که یکی از شاگردان ممتاز و برجستۀ حوزۀ درسی #میرزا_محمدحسن_آشتیانی بود، برای اولین بار به تصحیح و تهذیب کتاب #بحر_الفوائد #میرزای_آشتیانی پرداخت و در دانش معقول نیز از محضر حکیم #میرزا_ابوالحسن_جلوه و #آخوند_ملا_محمد_آملی (پدر آیتالله #شیخ_محمدتقی_آملی) استفاده کرد.
✨نقش مهر این بزرگوار این آیه شریفه بود که «لن یستنکف المسیح ان یکون عبدا لله»؛ جالب اینجاست که تاریخ وفات ایشان نیز براساس ابجد مطابق با همین آیه شریفه بود و بر سنگ مزارش نیز نقش بست.
🍂 جناب شیخ مسیح طالقانی در شب سیزدهم جمادیالاولی سال ۱۳۳۹ق/ شب سوم بهمن ۱۲۹۹ش که مصادف با شب #شهادت_حضرت_فاطمه_زهرا(س) بود، دار فانی را وداع گفت و پیکر پاکش در #قبرستان_ابنبابویه شهر ری، در ایوان مقبرۀ استادش میرزا ابوالحسن جلوه، و پایین پای استاد دیگرش، آخوند ملا محمد آملی، مدفون شد.
📚 برخی از آثار وی عبارتند از:
۱. مظاهر الأحکام الإلهیة فی فقه الإمامیة؛
۲. درر القلائد و منبع الفوائد فی شرح الفرائد، شرح رسائل شیخ انصاری، فارسی در شش مجلد؛
۳. رسالة فی الإمکان الاستعدادی؛
۴. رسالة فی الزمان؛
۵. تعلیقات علی مقدّمة القیصری علی الفصوص؛
۶. العناوین، مجموعهای از رسالات مختصر در فنون مختلف فلسفه، کلام، عرفان، اخلاق و غیره؛
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
🍃بیانات رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار ائمه جماعات مساجد استان تهران:
🔹در ایّام #فتنه در سال ۸۸ در اوّل کار، بنده یکی از این #سران_فتنه را خواستم و به او گفتم که آقاجان، این کاری که شما شروع کردهاید و دارید میکنید، دست بیگانهها خواهد افتاد و دشمن از این استفاده خواهد کرد؛ شما حالا بظاهر درون نظام هستید، با نظام هستید و به قول خودتان دارید یک اعتراض مدنی -منبابمثال یک اعتراض به انتخابات- میکنید امّا این کاری که دارید میکنید مورد استفادهی دشمنانِ اصل نظام قرار خواهد گرفت؛
🔸گوش نکرد؛ یعنی نفهمیدند که چه داریم میگوییم؛ حالا البتّه این نگاه خوشبینانهی بنده است که میگویم نفهمیدند، بعضی هم ممکن است جور دیگری فکر کنند. وارد شدند؛ بعد دیدید از درونش چه درآمد؛ گفتند «#انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است». خب، حالا عذر بیاوریم که اینها که یک مشت جوان بودند، یک چرندی، یک حرف بیربطی گفتند؛ نه، اینجوری نیست.
💡اگرچنانچه در زیر عبای بنده کسی حرفی بزند که من با آن مخالفم، خب بایستی او را از زیر عبایم بیرون کنم؛ بایستی اعلام کنم که مخالفم وَالّا بهحساب من گذاشته خواهد شد؛ همهی وزن و وزانتی که صاحب عبا دارد، پشتوانهی آن حرف خواهد شد. حرف، اینها است؛ ببینید! نگاه به مسائل جاری، اینجوری باید باشد؛
💡 #بصیرت_سیاسی که ما میگوییم یعنی این. بفهمیم که چه کسی دارد ما را به کجا میبرد، به کجا دعوت میکند، به کجا میکشانَد...
۱۳۹۵/۰۵/۳۱
#روز_بصیرت #فتنه #نه_دی
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 سید جواد امامی در کنار پدربزرگ خود ناصرالدین شاه
✍ #سید_جواد_امامی معروف به ظهیرالاسلام(متوفای ۱۳۴۴ش) فرزند #میرزا_زینالعابدین_امام جمعه تهران و #احترام_السلطنه (دختر سوم #ناصرالدین_شاه)، از پنج سالگی به کسوت روحانیت در آمد و پس از انجام تحصیلات مقدماتی به تحصیل علوم اسلامی و فقه و اصول پرداخت.
🔹امامی پس از درگذشت پدرش در ذیقعده ۱۳۲۱قمری به لقب #ظهیرالاسلام ملقب گردید. پس از فوت #مظفرالدین_شاه و روی کار آمدن #محمدعلی_شاه و دشمنی قاجار با #مشروطه_خواهان، به #شیخ_فضلالله_نوری گروید و ضمن حرام دانستن #مجلس_شورای_ملی به صف مخالفین مشروطه پیوست و خواهان #مشروطه_مشروعه گردید.
🔸در سال ۱۳۲۳ قمری با دختر مظفرالدین شاه ازدواج نمود. در سال ۱۳۲۴ قمری برای اولین بار به نایبالتولیگی #مدرسه_عالی_سپهسالار منصوب شد ولی انتصاب وی مخالفت عدهای از طلاب را ایجاد کرد.
🔹مشاغل مهم وی: نایب التولیه مدرسه عالی سپهسالار، نایبالتولیه #آستان_قدس_رضوی، سناتور انتصابی تهران در دوره اول #مجلس_سنا و در #دوره_پهلوی هم چند مأموریت سیاسی و روحانی داشت.
🔸 #خیابان_ظهیرالاسلام در تهران به خاطر قرارگرفتن خانه وی در آن معروف است.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ آیتالله #شیخ_محمد_نهاوندی در ١۵ رجب ١٢٩١ق/ ۶ شهریور ١٢۵٣ش در #نجف_اشرف متولد شد.
🔹پدرش #میرزا_عبدالرحیم_نهاوندی مدتی پیش از تولد فرزندش، بدون همراهی خانواده جهت زیارت #امام_رضا(ع) به ایران آمد و به اصرار #علمای_تهران برای همیشه در تهران اقامت گزید.
محمد سه ساله بود که همراه مادر به تهران آمد و سالهای رشد و تربیت خود را در محضر پدر پشت سر گذاشت.
🔸شیخ محمد نهاوندی پس از تحصیل مقدمات در #حوزه_تهران در سال ١٣١٧ق بههمراه برادرش، #شیخ_حسن_نهاوندی، که از اساتید حوزه تهران بود، به مشهد مقدس مشرف شد و در آن دیار به مقام اجتهاد رسید و جهت استفاده از محضر اساتید حوزه نجف به آن سرزمین سفر کرد.
🔹شیخ محمد اواخر سال ١٣٣٠ق ابتدا به مشهد رفت و سپس به تهران آمد.
📖ایشان که تمامی قرآن را از حفظ داشت، در فراغت و خلوتی که در تهران برایش حاصل شده بود، در مدت هفت سال به نگارش تفسیر گرانسنگ خود #نفحات_الرحمان پرداخت که مورد توجه آیتالله #سید_ابوالقاسم_کاشانی واقع شد.
🍃شیخ محمد نهاوندی در سرودن شعر نیز تبحر خاصی داشت و در اشعار خود به #تجلّی تخلص میکرد. یکی از ابیات مشهور ایشان در مصائب اهل بیت(ع) این بیت است:
على چون جسم زهرا را کفن کرد
شقایق را نهان در یاسمن کرد
🍂این عالم بزرگ و متقی سرانجام در جمادیالاولی ١٣٧١ق/ ١١ بهمن ١٣٣٠ش دار فانی را وداع گفت.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
تاریخ حوزه طهران
📷 تصویری از آیت الله #سید_محسن_خرازی در سن ۲۵ سالگی در کنار پدرش عبد صالح مرحوم #حاج_سید_مهدی_خرازی
✍ #آیت_الله_سید_محسن_خرازی از پدر خود مرحوم #حاج_سید_مهدی_خرازی نقل میکنند:
🔹آیتالله العظمی#حاج_آقا_حسین_قمی برای آزاد کردن چادر و حجاب در زمان #محمدرضا_شاه به تهران آمدند و در #شهرری ساکن شدند.
به ذهنم آمد که نزد یکی از تجار باایمان به نام #حاج_محمود_کاشانی بروم و به او پیشنهاد کنم که ایشان و عدهای دیگر از بازاریان با ایمان مقید شوند به نوبت روزی چند نفر با ماشین های خود به منزل ایشان رفته و از آیتالله قمی تجلیل به عمل آورند.
به منزل آقای حاج محمود کاشانی رفتم. ایشان فرمود:
✨فلانی! دیشب مادرم خواب دیده است که #امام_عصر (عج) در عالم خواب فرمودهاند: فردا سید مهدی به اینجا میآید، پیشنهادی دارد، به پیشنهاد او عمل کنید.
من پیشنهاد خود را گفتم و ایشان هم عمل کرد.
🔹خواسته آیت الله العظمی قمی با همراهی مردم و پافشاری #آیت_الله_بروجردی مؤثر واقع شد و ممنوعیت چادر پس از سالها از زمان #رضاخان تا #محمدرضا_پهلوی برطرف گردید.
📖روزنههایی از عالم غیب ص۳۳
📖تصویر بالا از کتاب #حدیث_نعمت_خدا ص۱۸۷ زندگینامه#دکتر_مهدی_محقق برداشته شده است.
#بازار_تهران
#جمعههای_انتظار
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 روایت مرحوم #آیت_الله_مصباح_یزدی از دیدار خود با مرحوم آیتالله#میرزا_عبدالعلی_تهرانی
✨ما چیزی نداریم که بگوییم ما را به خاطر آن ببخش، چه مانعی دارد بگویی اینها را مجانی بخشیدم...
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 حضور مرحوم #آیتالله_مصباح_یزدی در مراسم تشییع پیکر مرحوم #علامه_عسکری همراه با #آیت_الله_شیخ_محمدعلی_جاودان/ استاد ارجمند حجتالاسلام #محمدباقر_ادیبی_لاریجانی هم در تصویر حضور دارند.
📖 #استاد_ادیبی_لاریجانی در خاطرات خود آوردهاند:
✍ استاد بزرگوار آیت الله شیخ محمد علی جاودان فرمودند: شبی در خدمت آیت الله مصباح بودیم و ایشان از حاج #شیخ_مرتضی_زاهد و آیت الله #میرزا_عبدالعلی_تهرانی یادی کردند و فرمودند: در ایام جوانی، ماه مبارک رمضان یکی از سالها، به مشهد مقدس مشرف شدم؛ شبها مرحوم آیت الله میرزا عبدالعلی تهرانی در حرم نماز می خواندند؛ خدمتشان رسیده وعرض کردم نصیحتی بفرمایید؛ فرمودند: فردا به منزل ما بیایید.
🍃از اطرافیان آدرس منزلشان را گرفتم؛ منزل ایشان انتهای #بازار_سرشور بود. چند نکته فرمودند و من آنچه به یاد دارم این است:
🔹1- بندگی خدا بزک ندارد (بعضی ها به دنبال بزک کردن و دکانداری در این مسیر هستند).
🔸 2- انسان در مسیر بندگی خدا و برای رسیدن به مقصد، نیاز به اجتهاد دارد...
🔹3-در شب 23 ماه مبارک رمضان بالای منبر می فرمود: خدایا تو شاهدی در جوانی وقتی دعا می کردم؛ از توحید پایین تر نمی آمدم اما حالا در این شب عرض میکنم که خدایا مرا مسلمان از دنیا ببر.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 سمت راست، نفر اول، آیتالله #حاج_آقا_نصرالله_شاه_آبادی در کنار دایی و ابوالزوجه خود آیتالله حاج سید ابوالحسن روحانی.
نفر اول از سمت چپ هم آیتالله #سید_مهدی_روحانی
🍃آیتالله نصرالله شاه آبادی در خاطرات خود میفرمایند:
🔹به یاد دارم که #مدرسه_سپهسالار در دست دولت بود و در آنجا #دانشکده_معقول_و_منقول به راه انداختند و تمام حجراتش را دانشجویان افسری و امثال ذلک گرفته بودند و از دست طلبهها خارج بود.
وقتی مرحوم دایی ما (آیتالله #سید_ابوالحسن_روحانی) به تهران آمد و این وضع را دید خیلی ناراحت شد. لذا به آیت الله بهبهانی فشار آورد که چرا این مدرسه را از دست روحانیت گرفتند و ایشان فعالیت کرد تا اینکه مدرسه را پس گرفت و به ما هم توصیه کرد که آنجا بروید تا مدرسه رونق بگیرد.
🔸 ما هم عدهای از اساتید و طلبههای فاضل و تحصیلکرده از جمله آقای عصار، آقای ابنالدین، آقای #سید_محمود_طالقانی، آقا #میرزا_هدایت_الله_گلپایگانی و آقای #شیخ_عباس_تهرانی را جمع کردیم و به این ترتیب مدرسه راه افتاد و بیش از ۱۰۰ طلبه در آنجا جمع شدند.
📚حدیث نصر، ص۹۱
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ آیتالله #سید_محمد_بهبهانی فرزند #شهید_مشروطه آیتالله #سید_عبدالله_بهبهانی که در تهران ساکن بود، روابط خوبی با دربار داشت و همین ارتباط باعث گرهگشایی از مشکلات روحانیت در قبال حکومت میشد.
ایشان به عنوان نمایندهای آگاه و ذینفوذ برای حوزه و مراجع نزد دربار به شمار میآمد.
🍃از جمله اقدامات وی پس گرفتن دو مدرسه علمیه از حکومت، پس از سقوط #رضاخان بود: یکی #مدرسه_سپهسالار_جدید (#مدرسه_عالی_شهید_مطهری) و دیگری #مدرسه_مروی که در زمان رضاخان طلاب را از آن بیرون کرده بودند و به دانشکده تبدیل شده بود.
🍃آیتالله بهبهانی پس از رضاخان به مدت یک سال تولیت مدرسه مروی را به دست گرفت تا بتواند مدرسه و موقوفات آن را از تصرف دولت خارج کند که موفق هم شد و پس از آن تولیت را به آیتالله #میرزا_احمد_آشتیانی بازگرداند.
📷 توضیح تصویر:
فروردین ۱۳۴۰. آیت الله سیدمحمد بهبهانی در حال ورود به منزل #آیت_الله_العظمی_بروجردی برای عیادت از ایشان. در سمت چپ تصویر #آیت_الله_فاضل_لنکرانی در سنین جوانی دیده میشود.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 از سمت چپ مرحوم #آیت_الله_مصباح_یزدی، #دکتر_سید_جعفر_شهیدی، #دکتر_احمد_مهدوی_دامغانی
🗓 دهه ۱۳۷۰، سفر تبلیغی آیتالله مصباح یزدی به آمریکا
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ #محسن_صدرالاشراف #وزیر_عدلیه در زمان #رضاخان در #حوزه_تهران از درس #فرائد_الاصول #میرزا_حسن_آشتیانی و دروس حکمت #شیخ_علی_نوری (#شیخ_شوارق) بهره برد و چندی هم از محضر #شیخ_عبدالنبی_نوری استفاده کرد.
🔹او در دولت #محمدعلی_فروغی به وزارت هدایه رسید و بعدها مورد غضب رضاخان واقع و مجبور به استعفا شد.
📚ر.ک: کتاب #خاطرات_صدرالاشراف
🍂نقل کردهاند پس از اجرای فرمان #منع_حجاب، همسر صدرالاشرف، وزیر عدلیه، از فردای روزی که بدون داشتن حجاب در مجلسی به همین مناسبت شرکت کرد، از غصه از خانه بیرون نرفت و در بستر بیماری افتاد، تا اینکه یک سال بعد، جنازهاش را از خانه بیرون آوردند.
🗓 ۱۷ دی ۱۳۱۴ #اجرای_قانون_منع_حجاب
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷حاج شیخ محمود تحریری در کنار جمعی از ارادتمندان و فرزندان. سمت چپ ایشان فرزندشان آیتالله #حاج_شیخ_محمدباقر_تحریری حفظه الله ایستادهاند.
🗓 به مناسبت ۱۸ دی سالروز رحلت آیتالله #حاج_شیخ_محمود_تحریری در سال ۱۳۶۸
✍ شیخ محمود تحریری در سال ۱۲۹۹ش در تهران به دنیا آمد و مقدمات علوم دینی را در #مدرسه_حاج_ابوالفتح فراگرفت و سپس به قم رفت.
✨در تهران با جمعی از اهل معنا همچون #آیت_الله_شاه_آبادی، #حاج_سید_مهدی_قوام، #حاج_سید_رضا_دربندی و #شیخ_رجبعلی_خیاط در ارتباط بود و در قم نیز علاوه بر آیات عظام مرعشی، گلپایگانی، حجت، صدر و خوانساری، از محضر #علامه_طباطبایی بهره برد.
🔹از ایشان نقل شده است:
تا شب پنجشنبه مشغول درس و بحث بودیم و شب پنجشنبه و جمعه، به جلسات اخلاقی و توسل و برگزارى دعاى کمیل اختصاص داشت؛ بهگونهاى که اولین جلسات توسل در فیضیه توسط طلاب تهرانى تشکیل شد و مرحوم #شهید_مطهرى نیز در آن شرکت مىکرد.
🍃مرحوم حاج شیخ محمود تحریری پس از بازگشت به تهران به امر آیتالله بروجردی به اقامه جماعت و تبلیغ و تربیت در #محله_جمشید_تهران که محلهای بدنام و پر از فساد و فحشاء بود پرداختند که خود مجاهدتی بیبدیل بود و توانستند راهنمای افراد بسیاری در مسیر خیر و صلاح باشند.
به فرموده یکی از شاگردان وی: از کرامات ایشان همین بود که بچههای خود و جوانان محله را در آن فضا تربیت کرد.
🔸به عقیده نگارنده این سیره تبلیغی و تربیتی مرحوم تحریری متأثر از سیره بزرگانی چون آقا سید مهدی قوام و مرحوم دربندی بود که با آنان پیوند داشت.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📋در یکی از اسناد ساواک به تاریخ ۱۹ دی ۱۳۴۳ گزارشی از سخنرانی آتشین آیتالله #شیخ_غلامحسین_جعفری_همدانی امام جماعت #شبستان_گرمخانه #مسجد_جامع_بازار در تاریخ ۱۷ دی و در جمع حدود ۱۰۰۰ نفر از مردم آمده است:
⚡️معنی جهاد آن نیست که شما شمشیر به دست بگیرید و به جنگ بروید. شما باید مبارزه کنید و برای اسلام به جهاد بپردازید زیرا اسلام در معرض خطر قرارگرفته است؛ در کشور ما خفقان حکمفرما است و ما هم نمیتوانیم چیزی بگوییم.
📰در #روزنامه_کیهان دیشب مطالب شرمآوری درباره زنان و #بی_حجابی و #حق_طلاق نوشته شده بود...
دیگر غیرت از سر مسلمین مملکت ما رخت بر بسته است؛ مملکت #شیعه_جعفری را دارند نابود میکنند.
🔹مرحوم حاج شیخ غلامحسین جعفری که از شاگردان آیات عظام #آقا_ضیاء_عراقی، #سید_ابوالحسن_اصفهانی، #میرزای_نائینی و #شیخ_محمد_حسین_غروی_اصفهانی بود از سال ۱۳۲۸ش در مسجد جامع به اقامه جماعت میپرداخت.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
🗓به مناسبت ۲۰ دی شهادت میرزا تقی خان امیرکبیر
📷تصویری کمتر دیده شده از #امیرکبیر که در #عثمانی (ترکیه) گرفته شده است.
✍ #امیرکبیر در راستای ساماندهی به وضعیت قضایی کشور از مرحوم #شیخ_العراقین #شیخ_عبدالحسین_تهرانی خواست به تهران بیاید و این امر مهم را به عهده بگیرد.
🔹مرحوم شیخالعراقین در زمان اقامت خویش در تهران مورد توجّه صدر اعظم با کفایت قاجار یعنی #میرزا_تقی_خان_امیرکبیر قرار گرفت و در موارد متعدّدی ارباب رجوع را برای فصل خصومات و بازنگری در پروندههای قضایی به ایشان ارجاع میداد و به قدری مورد اطمینان امیرکبیر بود که او را به عنوان وصیّ خویش انتخاب نمود و وصیّت کرد که از ثلث اموالش مدرسه و مسجدی بنا کند بلکه باقیاتالصالحاتی برای وی در کنار خدمات دوران زندگیاش به حساب آید.
🔸شیخ عبدالحسین تهرانی با جدیت تمام به وصیت امیرکبیر عمل کرده و در سال ۱۲۷۰ق مسجد و مدرسهای را در بازار #پاچنار تهران احداث مینماید اما بهواسطه غضب خاندان ناصرالدین شاه قاجار نسبت به امیرکبیر و عدم قبول نامگذاری آن به اسم امیرکبیر، این مدرسه به نام آیتاللّه شیخ عبدالحسین تهرانی مشهور میگردد.
✨جالب این است که امیرکبیر که خود بنیانگذار مدرسه #دارالفنون و به عبارتی مدارس جدید است، وصیت میکند که با ثلث اموالش مدرسه علوم دینی بنا شود.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 آیتالله #سید_هاشم_رسولی_محلاتی در کنار #آیت_الله_مهدوی_کنی در جلسه #جامعه_روحانیت_مبارز. #شهید_محلاتی هم در تصویر حضور دارند.
✍آیتالله رسولی محلاتی از محضر اساتید بزرگی چون #آیت_الله_بروجردی، امام خمینی، #آیت_الله_خوئی و آیتالله #سید_محسن_حکیم استفاده کرد و پس از تبعید #امام_خمینی به ترکیه، در سال ۱۳۴۴ش به تهران مهاجرت کرد و در #محله_درخونگاه_تهران به اقامه نماز جماعت و فعالیت تبلیغی مشغول شد.
🔹پس از سه الی چهار ماه اقامتِ وی در تهران، پدرش آیتالله #سید_حسین_رسولی_محلاتی درگذشت و به جای او در #امام_زاده _قاسم_شمیران به امامت جماعت مشغول شد.
📚 وی همچنین در #مدرسه_چیذر #شمیران، #لمعه تدریس میکرد.
🍂آیتالله رسولی محلاتی در ۱۹ دی ۱۳۹۸ش در تهران درگذشت.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 سمت راست: آیتالله #حاج_آقا_مصطفی_خمینی.
سمت چپ: آیتالله #سید_هاشم_رسولی_محلاتی.
در سنین نوجوانی
🔹این تصویر به اشتباه به نوجوانی #امام_خمینی نسبت داده شده است.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 از سمت چپ: #استاد_علی_دوانی، #شهید_آیت_الله_مرتضی_مطهری، آیتالله #سید_هاشم_رسولی_محلاتی و استاد #سید_محمدباقر_حجتی
✍ استاد #علی_دوانی در ۵ مهر ۱۳۰۸ش در #دوان از توابع #کازرون متولد شد. در ۱۴ سالگی برای تحصیل به نجف رفت و در سال ۱۳۲۷ش بهعلت بیماری به ایران برگشت و پس از اقامتی یکساله در تهران و مشهد، در زمان مرجعیت آیتالله بروجردی به قم رفت و از محضر #علامه_طباطبایی، #امام_خمینی، #آیت_الله_بروجردی، #سید_محمد_محقق_داماد و #سید_محمدرضا_گلپایگانی استفاده کرد.
🔹#استاد_علی_دوانی در سال ۱۳۵۰ش از قم به تهران مهاجرت کرد و تا آخر عمر در آنجا زندگی کرد تا آنکه در ۱۸ دی ۱۳۸۵ش دار فانی را وداع گفت.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ #دکتر_محمدحسین_رجبی_دوانی نقل میکنند:
یکی از روحانیون گفتند که من مطلبی را از مرحوم #آیت_الله_مجتهدی راجع به علامه (#علی_دوانی) شنیدهام که شاید شما از آن بی اطلاع باشید. آیتالله مجتهدی فرمودند که مبلغ 4میلیون تومان از همسر ایشان به علامه ارث رسیده بود که ایشان آن مبلغ را در مدرسه علمیه آیتالله مجتهدی به مرحوم مجتهدی داده اند که بماند برای طلبه های نیازمند به صورت #قرض_الحسنه و من به آن احتیاجی ندارم. این در حالی است که من و هیچ کدام از خواهر و برادرهایم از این مسأله اطلاعی نداشتیم.
مدتی بعد یکی از روحانیون که از مریدان علامه بوده و هستند را دیدم که گفت: شبی خواب علامه را دیدم که بسیار بشاش بودند و گفتند بیا با هم به مدرسه آیتالله مجتهدی برویم، من 4میلیون ارث خانم را در مدرسه آیتالله مجتهدی قرار داده بودم و نمیدانی که تا امروز برای من چه برکاتی داشته است. این مسأله الگوی بزرگی برای همه طلبه های جوان است.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
تاریخ حوزه طهران
📷 مرحوم #ابوالقاسم_سحاب و فرزندش #عباس_سحاب ✍ ابوالقاسم سحاب (متوفای ۱۳۳۵ش) دروس طلبگی را در #مدرسه
📖تصویر کتاب مفتاح الاعلام در شرح حال رجال جهان اسلام به خط استاد ابوالقاسم سحاب
💠استاد #ابوالقاسم_سحاب (متوفای ۲۱ دی ۱۳۳۵ش) دروس طلبگی را در #مدرسه_مروی تهران و نزد مرحوم #میرزا_محمدباقر_معزالدوله فراگرفته بود.
وی در کنار دروس حوزوی در #مدرسه_آلیانس فرانسوی به تحصیل علوم جدید پرداخت.
📙 یکی دیگر از آثار وی که مرتبط به #حوزه_تهران است، کتاب #مدرسه_عالی_سپهسالار میباشد.
📚از دیگر آثار وی کتاب #مفتاح_الاعلام میباشد.
این کتاب شامل شرح حال ۵۰۷۰ نفر از عالمان و رجال و مشاهیر جهان اسلام از قرن اول تا قرن چهاردهم هجری است. اثر یادشده که از حرف الف تا یاء آن کامل شده، یک دایرهالمعارف رجالی – شرح حالی کامل است که در نگارش آن از منابع مختلف استفاده شده و برخی از آنها به ویژه درباره معاصرین منحصربهفرد است. از نظر نظم و نگارش نیز اثری درخور و قابل توجه است.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
🗓 به مناسبت ۲۴ دی سالروز رحلت #علامه_رفیعی_قزوینی در سال ۱۳۵۳ش
✍ در سال ١٣٨٠ق، آیتالله #سید_ابوالحسن_رفیعی_قزوینی به تهران آمد و از آن تاریخ تا پایان عمر شریفش، در این شهر اقامت گزید. ایشان در بدو ورود به تهران در #مسجد_آیت_الله_لواسانی واقع در #گذر_لوطی_صالح اقامۀ جماعت میکرد و در #مسجد_بین_الحرمین_بازار تدریس مینمود.
🍃 کمکم وسعت دانش و موقعیت اجتماعی ایشان زمینۀ حضورش در #مسجد_جامع_بازار را فراهم کرد. علامه رفیعی قزوینی در خانهای که در مجاورت مسجد جامع قرار داشت و از قدیم، محل اسکان اعلم علمای تهران بود و پیش از ایشان، شخصیتهایی چون آقا #شیخ_علی_بابا_فیروزکوهی، #سید_محمدکاظم_عصار و آیتالله العظمی #سید_احمد_خوانساری در آن سکونت داشتند، اقامت گزید و در شبستان #آیت_الله_شاه_آبادی به اقامۀ جماعت پرداخت.
📚 در این مدت، عمدۀ تدریس ایشان در منزل بود، با اینحال گاهی نیز در #مدرسه_مروی حضور مییافت و به تدریس میپرداخت.
✨در این دوران مسئلۀ مرجعیت آیتالله رفیعی قزوینی مطرح و رسالۀ ایشان منتشر شد. بنابر برخی نقلها آیتالله العظمی خوانساری که مرجع اول تهران بود، گاهی بهطور نامحسوس، وجوهات شرعی مردم را بهسوی ایشان روانه میکرد تا امر مرجعیت ایشان در شهر تهران بهخوبی تقویت شود.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 #دکتر_سید_جعفر_شهیدی در کنار #دکتر_مهدی_محقق
🗓 ۲۳ دی ۱۳۸۶ وفات استاد شهیدی
✍ رهبر فرزانه انقلاب در پیام تسلیت خود به مناسبت وفات این عالم فرهیخته مرقوم فرمودند:
بسم الله الرحمن الرحيم
درگذشت علّامهي بزرگوار مرحوم آقاي دكتر سيد جعفر شهيدي رحمة الله عليه را به خاندان گرامي و بازماندگان و به شاگردان و ارادتمندان ايشان و به جامعهي علمي و دانشگاهي كشور تسليت ميگويم.
ايشان اديبي فرزانه و مورخي ژرف نگر و انساني والا و با كرامت و در شمار مفاخر علمي اين زمان بودند و آثار قلمي با ارزش و ماندگاري از خود به جاي گذاشتند. خداوند متعال اين مرد مؤمن صادق را مشمول رحمت واسعهي خود گرداند و با اجداد طاهرينش محشور فرمايد.
سيّدعلي خامنه اي
۲۵/دي/۱۳۸۶
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 تصویری از ششمین دوره #مجلس_شورای_ملی
💠اسامی برخی از افراد شاخص در این تصویر طبق شماره در ذیل میآید:
۲. #میرزا_سید_حسن_زعیم_کاشانی (#نماینده_کاشان، از همراهان #شهید_مدرس و از رجال مخالف #رضاخان)
۳. #ملک_الشعراء_بهار (#نماینده_تهران)
۵. #میرزا_سید_احمد_بهبهانی (نماینده تهران)
۶. آیتالله #سید_حسن_مدرس (نماینده تهران)
۷. آیتالله #میرزا_هاشم_آشتیانی (نماینده تهران)
۳۶. #شیخ_نصرت_الله_بیات (نماینده تهران و عضو هیئت امنای #جامعه_تعلیمات_اسلامی و مؤسس #مدارس_ایتام_جعفری در دو نقطه از شهر تهران.
۳۷. آیتالله #سید_رضا_فیروزآبادی ( از رجال فرهنگی تأثیرگذار و مؤسس #بیمارستان_فیروزآبادی)
۹۵. #سید_حسن_تقی_زاده (نماینده تهران)
۹۶. #دکتر_محمد_مصدق (نماینده تهران)
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 #شهید_نواب_صفوی در خانه #آیت_الله_کاشانی، تهران.
🗓 به مناسبت شهادت شهید نواب صفوی در تاریخ ۲۷ دی ۱۳۳۴، فردای شهادت حضرت زهرا (س).
🕌 @tarikh_hawzah_tehran