✍ #رضاخان با بسیاری از مظاهر دین جنگید. حوزههای علمیه ای که تعطیل یا تبدیل شد، مساجدی که ویران یا متروک شد، مجالس اهل بیت علیهم السلام که ممنوع شد، چادری که از سرها برداشته شد و روحانیونی که مهجور شدند و عمامه هایی که از سر برداشته شد.
🍃🍃 در این فضای ضد دین، در سال ١٣١٨ش آیتالله #شیخ_علی_اکبر_برهان که در امور معنوی از شاگردان آیتالله #سیدعلی_آقای_قاضی بود، با چندین حکم اجتهاد از نجف به تهران آمد.
هنوز دو سال تا پایان سلطنت رضاخان مانده بود که این مجتهد خوشفکر که یک جهادگر فرهنگی و یک مربی توانا بود، در محله خراسان، در کنار مزارع سرسبز آن محله، کلنگ #مسجد_لرزاده را بر زمین زد.
🕌 او سنگ بنای مرکزی را گذاشت که با محوریت مسجد، چندین مرکز فرهنگی از مدرسه علمیه، دبستان و دبیرستان پسرانه و دخترانه، هیئات مذهبی، صندوق قرضالحسنه و... در کنار آن به وجود آمد.
🔹شخصیتهایی چون آيتالله #شیخ_احمد_مجتهدی، #آیةالله_مهدوی_کنی، #آیةالله_باقری_کنی، #آیةالله_خوشوقت، همگی تربیت شدگان آن مربی کمنظیر در آغاز طلبگی بودند. از دانشآموختگان مدارس جدید ایشان نیز میتوان به حجتالاسلام #شیخ_حسین_انصاریان و دکتر #غلامعلی_حداد_عادل اشاره کرد.
شرح خدمات و اقدامات و به عبارتی انقلاب فرهنگی مرحوم شیخ علی اکبر برهان در آینده خواهد آمد.🍃
🍃 @feyziye_tehran
📷 آیتالله #شیخ_علی_اکبر_برهان در جمع شاگردان و ارادتمندان خود در #مسجد_لرزاده
از راست:
▪️نفر سوم: آیتالله #سید_عبدالله_جعفری_تهرانی
▫️نفر چهارم: آیتالله #سید_محمدعلی_لواسانی
▪️نفر پنجم: #شیخ_عبدالمنتظر_مقدسیان
▫️نفر هفتم (سمت
چپ آیتالله برهان): حاج #شیخ_جواد_آزاده
▪️نفر نهم (سمت چپ آیتالله برهان): #شیخ_محمود_برهان، داماد آیتالله برهان
▫️کودک عمامه به سر در ردیف دوم: حجتالاسلام #شیخ_علی_برهان فرزند مرحوم آیتالله برهان
🍃 @feyziye_tehran
✍ با نگاهی به ریشه های تربیت معنوی علمای تهران در اوایل قرن چهاردهم هجری قمری، شاهد حضور جمعی از عالمان اهل معرفت هستیم که با جمع میان فقاهت و عرفان عملی، حضور چشمگیری در عرصههای اجتماعی و سیاسی داشتهاند. به تعبیر دیگر، اینان دستهای از عالمان اند که عرفان عملی شان در عرصه اجتماعی و سیاسی تبلور یافته و سلوک عرفانی شان، مانع از مجاهدتهای فکری و تعاملات اجتماعی شان نشده است.
این دسته از عالمان اهل معنا که در شهر تهران منشأ تحولات اجتماعی و سیاسی بودند، عمدتا تربیت یافته #مکتب_سامرا و از شاگردان #میرزای_شیرازی بودند و در سلوک عرفانی از محضر آخوند #ملافتحعلی_سلطان_آبادی بهرهمند گردیده بودند.
✨ از آنجمله میتوان به شهید حاج #شیخ_فضل_الله_نوری و آیتالله #شیخ_عبدالنبی_نوری اشاره کرد که هردو از ملازمان آخوند ملافتحعلی بوده و علم #مشروطه_مشروعه را برافراشته و به نحوی به مخالفت با مشروطهخواهان پرداخته بودند.
🔹 از جنبههای مغفول شهید شیخ فضل الله نوری جنبههای سلوک معنوی وی بود. ایشان ارتباط معنوی عمیقی با آخوند ملافتحعلی داشت و از آن انسان کامل دستورالعمل ذکر میگرفت. شرح حالات و مکاشفات حاج شیخ عبدالنبی نوری هم که خود دفتری مجزا میطلبد.
🔰از دیگر شاگردان آخوند ملافتحعلی در تهران، عارف بالله آيتالله #حاج_آقابزرگ_ساوجی بود که در #مدرسه_مروی تدریس میکرد و شاگردی چون آقا #سید_مهدی_قوام داشت که خدمات فرهنگی و اجتماعیِ عارفانه اش، زبانزد خاص و عام است.
🔸این رویکرد در میان شاگردان آخوند ملافتحعلی کمی متفاوت با رویکرد شاگردان آخوند #ملاحسینقلی_همدانی میباشد.
🍃 @feyziye_tehran
🍂 آیت الله #حاج_آقامرتضی_تهرانی میفرمود: پدرم آیتالله #میرزا_عبدالعلی_تهرانی از کوچهای که خانه آيتالله #سید_عبدالله_بهبهانی در آن بود عبور نمیکرد. زيرا مواضع او و #سيد_محمد_طباطبايى را موجب شهادت #شيخ_فضل_الله_نورى مىدانست.
📖 آیتالله حاج #شیخ_علی_اکبر_برهان در #مدرسه_لرزاده بهجای کتاب کفایة الاصول #آخوند_خراسانی به طلبه ها قوانين الاصول درس میداد. زیرا معتقد به کوتاهی جناب آخوند در جریان شهادت شیخ فضل الله نوری بود.
🍃 @feyziye_tehran
📷 تصویر خیمه بزرگ آیتالله شهید #شیخ_فضل_الله_نوری و هوادارانش در میدان توپخانه
🔻آیتالله آقا #شیخ_مرتضی_زاهد نیز که از شاگردان شیخ فضل الله بود از #میدان_توپخانه (میدان امام خمینی فعلی) که محل اعدام و شهادت ایشان بود عبور نمیکرد.
🥀 شيخ فضل الله نوری در همان میدانی به شهادت رسید که در آن خیمه ای بزرگ برافراشته بود و محل تجمع مخالفان مشروطه (و یاران مشروعه خواه خود) بود.
🍃 @feyziye_tehran
📷 جلال آل احمد در کنار پدرش آیتالله سید احمد طالقانی. مرحوم شیخ آقا بزرگ تهرانی هم در تصویر دیده میشود.
✍ خاندان آل احمد اصالتا طالقانی و از خانوادههایی است که علمای بسیاری از آن برخاستهاند.
#جلال_آل_احمد تحصیلات خود را با فراگیری علوم دینی در #مدرسه_مروی و نزد یکی از علمای طالقانی که در این مدرسه تدریس میکرد آغاز کرد. پدر و برادر جلال هم، خود در همین مرکز علمی تحصیل کرده بودند.
جلال بعدها بدون اطلاع پدرش به #دارالفنون رفت و در کنار دروس طلبگی، به فراگیری علوم دینی پرداخت هرچند هرگز خود تمایلی به این نوع دروس نداشت و به اصرار پدرش در این مسیر قرارگرفته بود.
🔻آیتالله #سید_احمد_طالقانی از علمای تهران بود و در زمان #رضاخان، چون دعوت حکومت طاغوت مبنی بر دایر نمودن محضر شرعی را نپذیرفت، در رنج و فشار فراوانی قرارگرفت که موجب پریشان حالی وی گردید و همین امر نیز فرزندان او جلال و #شمس_آل_احمد را رنج میداد.
🔹ظاهرا مرحوم #شیخ_آقابزرگ_تهرانی دایی مادر جلال آل احمد بوده است.
🍃 @feyziye_tehran
🔰از مرحوم حاج #شیخ_مهدی_معزالدوله نقل شده است:
شخصی از اخیار از دنیا رفت. من به تشیع جنازه او رفتم، دیدم مرحوم آقای حاج #شیخ_عبدالنبی_نوری هم در تشییع شرکت کردهاند. با ایشان به گفتوگو پرداختم. در بین راه صحبت از عالم برزخ و قبر شد.
مرحوم آقای نوری فرمودند: بله، ۶ ماه است که من صدای تسبیح موجودات را میشنوم و نیز عالم برزخ را می بینم.
📚روزنه هایی از عالم غیب ص٢٧۴
🍃 @feyziye_tehran
📷 دورنمای بازار تهران از فراز شمسالعماره در دوره #ناصرالدین_شاه | در عکس، گنبد مسجد امام، مسجد سید عزیزالله و امامزاده زید معلوم است.
💠 #حوزه_حکمی_تهران با مهاجرت #ملاعبدالله_زنوزی از اصفهان و استقرار در #مدرسه_مروی شکل گرفت. او به درخواست #محمدحسین_خان_مروی و به دعوت #فتحعلی_شاه به تهران آمد.
🔹در حدود سه دهه بعد با مهاجرت #آقاسید_رضی_لاریجانی از عرفا و مدرسان صاحب نام عرفان نظری، از اصفهان به تهران در سال ١٢۶٧ق #حوزه_عرفانی_تهران نیز شکل گرفت.
آقا سید رضی، خود از شاگردان #ملاعلی_نوری بود و از سرآمدان شاگردان او در اصفهان میتوان به #آقامحمدرضا_قمشهای اشاره کرد که وی نیز در حدود دو دهه بعد از وفات استاد خود آقا رضی به تهران مهاجرت کرد و یکی از مهمترین مدارس عرفان نظری را در تهران و در #مدرسه_صدر دایر نمود.
🍃 @feyziye_tehran
📷مرحوم آیتالله #سیدابراهیم_خسروشاهی از اساتید معقول در #مدرسه_مروی و استاد راتب #مدرسه_شهید_بهشتی (#مدرسه_سپهسالار_قدیم) با وجود کسالت شدید، با کپسول اکسیژن برای تدریس به مدرسه میآمد.🍃
🍃 @feyziye_tehran
🔰 #علامه_سیدمحمدحسین_طهرانی که سابقه دوستی و همراهی در امور علمی و سلوکی با آیتالله #سیدابراهیم_خسروشاهی داشت، شرحی از گفتگوی خود با ایشان در کربلا و در منزل #سیدهاشم_حداد ارائه کرده و در ضمن آن، توصیفاتی از شخصیت علمی و معنوی این استاد راتب معقول در حوزه تهران آورده است.
🔻توصیفات علامه طهرانی درباره آیتالله خسروشاهی:
" دوست مهربانتر از برادر، و صميميتر از هر يار و دوست، و بيشائبهتر از هرگونه توهّم شائبه"
🔸خطاب به آیتالله خسروشاهی: "شما كه يك عمري را در پي معارف الهيّه گردش كردهايد، و براي كشف حُجُب و شهود عياني از هر گونه سعيي دريغ نداريد، بلكه اين آرزوي شماست كه در صدر شريفتان مختفي است، و دنبال يك انسان كامل ميگرديد كه بطور يقين خود را بدو بسپاريد؛
بحمدالله و المنّه عالمي هستيد زحمت كشيده و سابقهدار، و به قرآن و اخبار معصومين عليهم السّلام وارد، و دروس حكمت را نزد استادُنا العلاّمة آية الله سيّد محمّد حسين طباطبائي مُدّ ظلُّه العالي خواندهايد، و « شرح منازل السّآئِرين » و « شرح قَيصريّ بر فصوص الحكم » و « فتوحات مكّيّة » محيي الدّين عربي را كاملاً ميدانيد.
🍃 @feyziye_tehran
📷 تصویر جمعیت حسینی تهران، مربوط به سال ١٣٣۶ش
🔹ردیف اول نشسته، از سمت چپ، نفر پنجم: عالم ربانی مرحوم حاج #سید_مهدی_قوام
🔹نفر اول: #شیخ_عبدالمنتظر_مقدسیان در سنین جوانی در کنار مرحوم پدرش
مرحوم مقدسیان در آخرین سحرگاه #ماه_رمضان سال ١٣٨٩ش وفات نمود.
🍃 @feyziye_tehran
📷 از چپ:
نفر اول: #دکتر_احمد_مهدوی_دامغانی،
نفر دوم: آیتالله #شیخ_محمدکاظم_مهدوی_دامغانی.
✍ در آن سالهای پیش از ١٣٣٠ش #مدرسه_سپهسالار_قدیم پذیرای طلاب و فضلای جوانی بود که از سراسر کشور به اینجا میآمدند. بعضی از آنها همچون #آیتالله_العظمی_جعفر_سبحانی در مسير طلبگی ماندند و تا اجتهاد، بلکه مرجعیت پیش رفتند، برخی نیز وارد دانشگاه معقول و منقول شده و به مراتب بالایی از علم و دانش رسیدند.
🔸از این جمع میتوان به #دکتر_احمد_مهدوی_دامغانی اشاره کرد که همیشه خاطرات شیرینی از دوران حضور خود در مدرسه سپهسالار قدیم (شهید بهشتی) دارد. ایشان فرزند آیتالله #شیخ_محمدکاظم_مهدوی_دامغانی از علما و مدرسین بزرگ مشهد مقدس بود که برای تحصیل علوم دینی به تهران آمد.
🔸او که استاد #دانشگاه_تهران بود، از سال ۱۳۵۳ تا ۱۳۵۴ در دانشگاه مادرید به تدریس عرفان اسلامی اشتغال داشت و از سال ۱۳۶۶ مقیم آمریکا و در دانشگاه هاروارد و دانشگاه پنسیلوانیا مشغول به فعالیت آموزشی بودهاست. رشتههای تدریس او در آمریکا شامل معارف اسلامی، ادبیات عرب، متنهای فارسی تصوف و فلسفهٔ اسلامی بودهاست.
🍃 @feyziye_tehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📷 اشکهای #دکتر_احمد_مهدوی_دامغانی در فراق حضرت علی بن موسی الرضا(ع) در سن ٩۴ سالگی، در اولین گفتگوی تلویزیونی با برنامه #شوکران شبکه چهارم سیما، از آمریکا
🍃 @feyziye_tehran
✍ #شهید_مطهری در سال ١٣٣١ش درحالی که ٣٣ سال داشت از قم به تهران آمد و ابتدا در جلسات هفتگی که در منزل مرحوم کوشانپور برگزار میشد به اقامه جماعت میپرداخت و تفسیر قرآن میگفت.
📖 پس از آن به #مدرسه_مروی آمد و تدریس علوم معقول در #حوزه_حکمی_تهران را آغاز کرد که این امر تا پیش از شهادتشان ادامه یافت.
هنگامی که ایشان کمی در تهران استقرار یافت، به وسیله مرحوم کوشانپور، خانواده خود را هم به تهران منتقل کرد.
#روز_معلم
#معلم
🍃 @feyziye_tehran
✍ #شهید_مطهری، شهید_محلاتی و #آیتالله_محیالدین_انواری، هرسه از ارکان علمی_انقلابی #حوزه_علمیه_تهران در سالهای نهضت #امام_خمینی (ره) بودند.
🔹در میان مدارس علمیه تهران، #مدرسه_مروی مرکز فعالیت این سه یار دیرین بود که نقش چشمگیری در تربیت طلاب فاضل انقلابی داشتند.
#روز_معلم
#معلم
🍃 @feyziye_tehran
✨ #پرونده_ویژه
#انتشار_برای_اولین_بار
به مناسبت #روز_معلم✨
💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠
اسم، مهر و امضاء جمعی از اساتید و مدرسین #مدرسه_مروی مربوط به محرم الحرام ١٣۵٢ق برابر با اردیبهشت ١٣١٢ش
در زمان توليت #میرزا_احمد_آشتیانی بر مدرسه مروی.
🔺در قسمت بالا مهر *محمد الحسینی* مهر آیتالله #سیدمحمد_تنکابنی #مدرس_رسمی مدرسه مروی است.
🔻در قسمت پایین هم اسامی و مهر عالمانی ربانی چون: #حاج_آقابزرگ_ساوجی، و مرحوم #حاج_مقدس دیده میشود.
#معلم
🍃 @feyziye_tehran
✍ #اندرمان نام روستایی است در شهرری که مرقد مطهر #امامزاده_ابوالحسن را در بر گرفته است.
🔻 این روستا که قدمتی دیرینه دارد، زادگاه مرحوم #میرزا_محمد_اندرمانی یکی از برترین علمای دارالخلافه طهران در عهد ناصری است که توليت #مدرسه_مروی را برعهده داشته است.
🔹#ملاحبیب_الله_شریف_کاشانی که در دوران تحصیل خود در تهران، به مدت دو سال از محضر میرزای اندرمانی بهره برد، ایشان را مرجع عام و خاص، عادل، صالح و باتقوا، خوش خلق و خوش رو میخواند و چنین عنوان میکند که همه علما بر ریاست وی اتفاق دارند.
✨از #شیخ_انصاری نقل شده که میرزا محمد اندرمانی در تقوا و تدین ضرب المثل بود.
🍂مرحوم میرزا محمد اندرمانی در ابتدای #ماه_رمضان ١٣٨٢ق در تهران وفات نمود.
🍃 @feyziye_tehran
✍ سال ١٣٢٧ش سال پیوند و ارتباط #دکتر_مهدی_محقق با سه سید طلبه بود که در #دانشکده_معقول_و_منقول که در آن روزگار در فضای #مدرسه_سپهسالار_جدید شکل گرفته بود.
🔻این چهار نفر، از همان روزگار جوانی اهدافی را در سر میپروراندند که با کوشش بسیار به آن دست یافتند.
🌍 دکتر محقق دراینباره میگوید:
#شهید_بهشتی از همان آغاز آشنایی، او را با کتاب دائره المعارف انگلیسی دیدم که می خواست دریابد که خارج از محدوده ما اسلام چگونه ارزیابی می شود و او در بهتر شناساندن اسلام در آینده چه نقشی می تواند داشته باشد.
#امام_موسی_صدر می خواست که در کشورهای عربی و اسلامی نفوذ پیدا کند و راهی برای تقریب بین المذاهب بجوید که مسلمانان از این تفرقه و تشتّت که موجب انزوای آن و بهره برداری دشمنان است، بیرون آیند.
#سید_محمدرضا_علوی_تهرانی می خواست در بین جوانان با زبان آنان وارد گفتار شود و آنان را به سوی اسلام جذب کند. من در اندیشه ام این بود که علوم اسلامی، به ویژه آن علومی که ایرانیان در شکوفایی آن سهیم بوده اند، در سطح دانشگاهی به جهان علمی غرب معرفی نمایم.
🍃 @feyziye_tehran
🕌 تصویری از #مسجد_ملاجعفر یا همان #مدرسه_مجتهدی مربوط به اواخر دوره قاجار، مجلس عزاداری محرم.
🔰 جایی که خانمها نشستهاند حیاط فعلی مدرسه و قسمت فوقانی، ضلع شرقی مدرسه، جایی است که اکنون دفتر آموزش واقع شده است.
🔹عالم بزرگواری که در قسمت فوقانی، سمت راست ستون نشسته، مرحوم #حاج_شیخ_عیسی_چاله_میدانی است.
✍ شیخ عیسی فرزند #ملا_محمدجعفر_چاله_میدانی (مجتهد طراز اول دارالخلافه) و نوه دختری #میرزا_مسیح_مجتهد_استرآبادی، بود و در سال ١٣٣٩ق وفات نمود. اداره امور مدرسه و #مسجد_ملاجعفر بعد از پدر به وی واگذار شد.
🍃 @feyziye_tehran
📷 ردیف اول نشسته از سمت چپ:
١. شيخ قاسم تهرانی، ٢. شیخ عبدالعلی معزی (فرزند مرحوم میرزا مهدي معزالدوله)، ٣. آيتالله ميرزا مهدی معزالدوله، ۵. #حاج_علی_نقلی.
بالاسر شیخ عبدالعلی مرحوم #شیخ_حسین_کبیر
تصویر در #مسجد_جمکران
✍ آیتالله #میرزا_مهدی_معزالدوله (م١۴٠٢ق) از عالمان اهل معنای تهران در سالهای نه چندان دور بوده است.
ایشان که دانش آموخته #مدرسه_مروی بود، عمدتا در داخل منزل تدریس میفرمود.
مرحوم میرزا مهدي عالمی ربانی و یک مربی توانا بود و جمع کثیری از اهل علم و عموم مردم، تحت تربیت ایشان، در مسير تهذیب و معرفت قرار گرفتند.
ایشان خود تکیهگاه جویندگان علم و معرفت و #مسجد_معزالدوله نیز پناهگاه مردم به ویژه اهل دل بود.
🔻به خاطر دارم که از #حاج_اسماعیل_دولابی نقل شده که اولین دیدارش با عارف بالله آيتالله #شیخ_محمدجواد_انصاری_همدانی در همین مسجد صورت گرفت،آنگاه که این عارف صمدانی با جمعی از شاگردان خود برای اقامه نماز به مسجد معزالدوله آمده بود.
🍃 @feyziye_tehran
✍#آیتالله_سیدحسن_سعادت_مصطفوی از حکیمان بزرگ این عصر با مشرب مشاء است که سالها در حوزه تهران و پس از آن در #دانشگاه_امام_صادق (ع) به تدریس فلسفه اشتغال داشته اند.
🔻پدر ایشان حکیم #آیتالله_سیدمحمد_سعادت_مصطفوی نیز از شاگردان #آقابزرگ_شهیدی در مشهد و از مدرسان حکمت در حوزه تهران بود که در #مدرسه_رضائیه ( #مدرسه_امام_رضا ع) تدریس میکرد.
🔹آیتالله مصطفوی درباره تحصیل نزد پدر خود میفرماید:
بیش از هر کسی خود پدرم بود که از لحاظ روحیات اخلاقی و اینها در ما تأثیر داشت. پدرم در سال ١٣٧٣ در همین تهران مرحوم شدند. مرقدشان هم در امامزاده عبدالله است که یک بقعه ای هم سر مرقدشان درست شده است. سن ایشان حدود ٨۶ سال بود
که مرحوم شدند.
📖عمدۀ درسهایمان، در همان مدرسه پیش پدرم بود. ادبیات را خیلی خوب خواندم. پدر ماشاگرد #ادیب_نیشابوری اول بود. تمام مطول را که کتاب مشکلی است در معانی و بیان، پیش
ایشان خواندیم. خدمت ایشان، دو جلد شرح لمعه را هم خواندم، شرح تجرید و معالم الاصول و شرح منظومه را هم خدمت ایشان خواندم.
📚 شرح منظومه و اینها که تمام شد، شرح اشارات را پیش ایشان خواندم، تمام اشارات را. منتها چون من خودم استعدادم در فلسفه خوب
بود، اشارات و مختصری از شفا را خواندم، همه شفا را میفهمیدم و مطالعه ميکردم.
🍃 @feyziye_tehran
✍ مرحوم آیتالله #شیخ_محمدتقی_آملی از فقها و حکمای بزرگ تهران بود. وی دروس مقدماتی و سطوح خود را در تهران فراگرفته بود و در نجف اشرف از مرحوم #سیدعلی_آقای_قاضی بهره فراوانی برده بود.
🔸پدرش #آخوند_ملامحمد_آملی نیز از مدرسین حکمت و صاحب کتاب معروف #شرح_شمسیه، از یاران و همراهان شهید آیتالله #شیخ_فضل_الله_نوری بود و در مسير مخالفت با #مشروطه مرارتهای فراوانی دید.
🔹تبعید آخوند آملی از تهران در پی شهادت شیخ فضل الله، رنجهای فراوانی را نصیب فرزندش شیخ محمدتقی کرد.
🔅مرحوم شیخ محمدتقی آملی یکی از چهار مجتهد بزرگ تهران در سالهای پیش از انقلاب بود. #امام_خمینی (ره) نیز گاهی در تهران به مسجد ایشان میآمد و به وی اقتدا میکرد.
🔺صبیه مرحوم شیخ محمدتقی آملی به ازدواج مرحوم سید محمدتقی آل احمد طالقانی برادر #جلال_آل_احمد درآمد.
🍃 @feyziye_tehran
📷 #آیتالله_شیخ_محمدعلی_جاودان در کنار مرحوم #آیتالله_سیدمحمدرضا_غروی
✍ آیتالله غروی که از علمای نام آشنای تهران در سالهای قبل و پس از انقلاب بوده است، درباره فعالیتهای سیاسی خود میفرمود:
✨ "بنده در تمام مبارزات ملت ایران حضور داشتم. در دوران ملی شدن صنعت نفت با مرحوم #آیتالله_کاشانی همراه بودم؛ هرچند نهضت، سرانجام خوبی پیدا نکرد. نمایندگی #امام_خمینی(ره) به خودی خود زمینهساز حضور فعال در انقلاب اسلامی شد. با گردآوری وجوهات از مقلدان حاج آقا روحالله، نقش مهمی در تامین مالی اقدامات انقلابیون از جمله ماههای حضور در نوفللوشاتو داشتم.
✨ بنده و #آیتالله_سیدصادق_لواسانی(ره)، نمایندههای اصلی امام در تهران بودیم که ساواک ایشان را بازداشت و زندانی کرد اما با وجود احضار بنده به مرکز ساواک، مدرکی برای صدور حبس نیافتند؛ زیرا تمام اقدامات انقلابیام، مخفیانه بود."
🔹 گفتنی است، حجتالاسلام سید محمد غروی فرزند آیتالله غروی از اعضای جامعه مدرسین و آقای #صادق_خرازی نوه آن مرحوم است.
🍃 @feyziye_tehran
✍ یکی از امور تأسف بار در تاریخ تهران، تخریب و محو قبور جمعی از علما و حکمای بزرگ تهران است که مضجع شریفشان ملجأ اهل علم و معنا بوده است. این قبور منوره در پی تخریب و محو گسترده قبرستان های قدیمی تهران در زمان #رضاخان از میان رفته است.
🕌از جمله این قبرستانها، قبرستان بزرگی است که در مجاورت قبرستان سر قبر آقا یا همان مقبره #میرزا_ابوالقاسم_امام_جمعه قرارداشته است. اگر از خیابان شهید مصطفی خمینی (سیروس) به طرف چهارراه مولوی بروید، روبروي خود گنبدی نیلی میبینید که همان مقبره خاندان امام جمعه تهران است.
🔹یکی از احتمالات درباره محل دفن حکیم الهی #آقامحمدرضا_قمشهای در همین قبرستان است که بعدها نشانه های آن از میان رفته است.
🔸قبرستان دیگر، #قبرستان_چهارده_معصوم است که در خیابان فدائیان اسلام کنونی، پس از پل بعثت به طرح شهر ری قرارداشته است. این قبرستان محل دفن پیکر مطهر آیتالله #سید_عبدالکریم_لاهیجی، #میرزا_مهدی_معزالدوله و #شیخ_جعفر_خندق_آبادی بوده است و اکنون نمیدانیم در محل آن، چه خانه، مغازه یا بوستانی احداث شده است.
✨خوب است هرگاه که مسیرمان به آن نقطه افتاد، با قرائت فاتحه ای، یادی از آن عالمان ربانی داشته باشیم.
🍃 @feyziye_tehran
📷 از راست:
١. مرحوم معتمد، از بازاریان متدین و محترم تهران که در خیابان ایران سکونت داشت.✨
٢. مرحوم #شیخ_مرتضی_انصاری_قمی. وی از بنیان گذاران هجرت برای تبلیغ در #ماه_رمضان و #ماه_محرم به همراه دوستانش مرحوم آیه الله #محقق_داماد و آیه الله #شیخ_محمدرضا_طبسی بود.✨
٣. مرحوم حاج #سیدیحیی_اسلامبولچی. ایشان نیز از علمای محترمی بود که در خیابان ایران اقامت داشت و در #مسجد_سادات_اخوی اقامت جماعت مینمود.✨
۴. #آيتالله_وحید_خراسانی، از مراجع عظام تقلید در سن جوانی. آيتالله وحید خراسانی در مراحلی از تحصیل خود، از مشهد به تهران آمد و از محضر اساتید حوزه تهران استفاده کرد. از جمله در #مدرسه_سپهسالار_قدیم شرح منظومه میخواند.✨
📌اصل تصویر متعلق به خانواده انصاری قمی میباشد و نزد آقای #دکتر_هادی_انصاری موجود است.
🍃 @feyziye_tehran
تاریخ حوزه طهران
✍ یکی از امور تأسف بار در تاریخ تهران، تخریب و محو قبور جمعی از علما و حکمای بزرگ تهران است که مضجع
📷 تصویری هوایی از شهر تهران مربوط به سال ١٣٠۴ش.
✈️ کنار بال چپ هواپیما، محوطه خالی وسیعی میبینید که گنبدی در مجاورت آن قراردارد.
این محوطه همان قبرستان قدیمی تهران است که چندی بعد توسط #رضاخان از میان رفت و گنبد نیز مربوط به مقبره سر قبر آقا است.
🍃 @feyziye_tehran
تاریخ حوزه طهران
📷 از راست: ١. مرحوم معتمد، از بازاریان متدین و محترم تهران که در خیابان ایران سکونت داشت.✨ ٢. مرحوم
🔰مرحوم #شیخ_مرتضی_انصاری_قمی از وعاظ نامی میفرمود:
زمانی در شبهای محرم، در تهران پس از نماز مغرب و عشا سه مجلس را اداره می کردم. طیب خان - رضایی - پیش من آمد و مرا برای مجلس بارفروشان میدان شوش دعوت کرد. عذر آوردم و گفتم:
طیب خان! من پس از نماز سه مجلس دارم و دیگر به مجلس شمانمی رسم. وانگهی ساعت از نیمه شب هم می گذرد. او گفت: آقای انصاری! ما ده بیست نفر بودیم که همه جور کارهای خلاف را انجام می دادیم و در اثر منبرهای پارسال شما از همه آن ها دست کشیدیم.
من شما را - چه دعوت ما را قبول کنی و چه قبول نکنی - می آیم ومی برم.
من هم قبول کردم و فکر می کردم که مجلسم بسیار خلوت است. امادیدم مجلس مالامال از جمعیت است و از بهترین مجالس من در تهران شد.
#طیب_حاج_رضایی
📚مجله پیام حوزه، پاییز 1378، شماره 23
🔹نقل شده که مرحوم انصاری در منبر گاهی برای یک موضوع، تا ٨٠ حدیث میخواند.
🍃 @feyziye_tehran