🌼💫✨🌼💫
💫✨🌼
✨🌼💫
🌼
💫
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۷۱ *
#روزه
⚜یاد خدا و نشاط در #عبادت⚜
🌻 و اگر می توانید در روزها و شب ها، مخصوصاً در روزها از یاد خدا غفلت نکنید. از یک موضوع اجتناب بکنید و آن این که روزها که اصل وقت حرکت درونى به سوى حضرت حق است و شکم هم خالى است، البته همه لحظات این ماه مبارک است، اما روزها که یک خستگى خاصى که از نخوردنها و چیزهاى عادى را یک مقدار کنار گذاشته ایم، یک مقدار پراکنده می شویم، مثل اینکه خودمان را گم کرده ایم که این علاقه ها باعث می شود که حوصله کم داریم و زیاد آمادگى را براى این که خوب #نماز بخوانیم، خوب #دعا بکنیم، نداریم آن وقت که خوب می خوریم و خوب می آشامیم آن وقت مثل این که آماده هستیم یک نماز باحال بخوانیم، متأسفانه در ماه مبارک چون این مرض در ما هست، روزها چندان آمادگى براى نماز خوب و دعاى خوب و #تضرع خوب و مناجاتهاى طولانى خوب خوب را نداریم، یعنى بى حالیم! یادتان باشد این یک مرض خطرناک است. می دانید چه معنایى می دهد، از این اجتناب کنید. یعنى در خودتان این را بکوبید. البته باید با تمرین پیش بیاید.
@tazkiyehamaly
🌻 روزها هرچه می توانید قلباً و ظاهراً با تمام وجود از خدا بخواهید، توسل بکنید و ـ در ظاهر وقتى مشغول کارى نیستید ـ محکم به ذکر و نماز و دعا بپردازید و از غفلت بپرهیزید، تا آن حدى که این مانع در وجودتان بشکند. یعنى اگر دنبال این مسئله را گرفتید و تضرع کردید و توسل هم کردید و با جدّیت و تلاش پى گیر به یک دعا و یک سجده ای و یا یک وردى مشغول شدید، به یک عبادتى مشغول شدید، می بینید که یواش یواش حال پیدا می کنید. آن وقت چیزهایى می بینید که در غیر ماه مبارک می خواستید آن حالات را پیدا بکنید، پیدا نمی کردید، ولى در ماه مبارک می توانید پیدا بکنید، بشرطى که این سد را بشکنید.
این هم یادتان نرود هرچه می توانید تلاش بکنید که این سد شکسته بشود. یک ساعتى #تضرع بکنید، مسائلى پیش می آید حالات و عنایاتى می شود یک جذبها و اشتیاقهایى ـ البته در مراتب خودش ـ پیش می آید که این خاصیت ماه مبارک است و خالى بودن شکم.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
🍁✨💫🍁✨
✨💫🍁
💫🍁✨
🍁
✨
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۷۲ *
⚜مطالعه کتابهای علمای اخلاق⚜
🍀 اینها توصیه های من بود که به شما گفتم و خیلى چیزها هم که در کتابها نوشته شده، مراجعه می کنید. آدابى مرحوم میرزا جواد آقا نوشته در آن کتاب معروفى که دارد عربى است و یا کتاب فیض مرحوم که ترجمه شده «حقایق»، در آنجا نگاه بکنید، یک آدابى دارد برای روزه دار، «آداب صالحین»، «حقایق» فیض کاشانى، آداب حج و صلوة و #روزه را در آنجا نوشته و ترجمه شده، ولى کتاب حاج میرزا جواد آقا ترجمه نشده، اگر سواد عربى تان زیاد بود به آن هم نگاه کنید. و کتابهایى امثال اینها که آداب را نوشته است. امیدوارم انشاءالله خودتان بگردید پیدا کنید.
@tazkiyehamaly
⚜تلاش برای توبه کسب #مغفرت و #خشوع⚜
🍀 این را هم بگویم در روایات آمده که هرکس در ماه مبارک خودش را مشمول #مغفرت نکند شقى است. از این هم بترسید! این روایت است، بیان است، #حقیقت است. یعنى اگر در ماه مبارک موفق بر یک #خشوع نشدید، موفق به یک برگشت نشدید، به #توبه خالص مخلص نصوح موفق نشدید و به یک #تضرع خوب هم بدنبال اینها موفق نشدید، رَین [زنگار] در دلتان باقى ماند، بترسید، بى حساب نخواهد بود. فهمیدید چه گفتم؟!!
🍀 اگر در ماه مبارک موفق نشدید به گریه براى آنچه که باید الى الابد ترک کرد و براى گذشته هم به #تضرع خوب خالصانه [موفق نشدید] ، به طوری که خودتان قبول بکنید که امروز برگشته اید و تا آخر عمرتان به آن [رویه و گناهان] برنمی گردید و جداً براى گذشته هم پشیمان شده اید، اگر به این موفق نشدید و دیدید که باز دلتان کشیده می شود به آن طرف، بدانید که تصمیم تان جدّى نیست، بترسید، مسئله خطرناک است. خوف #شقاوت است. اگر دیدید اینجور است به #تضرع بپردازید که مسئله برطرف بشود. هر بدى از خودتان دارید سعى بکنید که موفق به #توبه از آن بشوید و اگر نشدید به تضرع بپردازید که بشود، به #توسل بپردازید که بشود. و اگر موفق نشدید بدانید که مسئله ساده نیست. کسى که ماه رمضان بیاید و موفق به توبه نشود و خودش را مشمول مغفرت نگرداند، گفته اند شقى است! یعنى مایه ای در وجودش هست، مایه ای که خودمان کسب کرده ایم و اگر بفکرش افتادید به چاره اش بپردازید.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
🍁✨💫🍁✨
✨💫🍁
💫🍁✨
🍁
✨
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۷۳ *
⚜مراتب #روزه داری⚜
🎋حاج میرزا جواد آقاى ملکى #روزه دارى در این ماه را در «مراقبات» به سه مرحله تقسیم کرده:
🌷 ۱) یک مرحله #روزه عوام است. البته نه اینکه این روزه، روزه نیست، ولى مرحله ای است از روزه که عبارتست از این که انسان از خوردن و آشامیدن و از آن چیزها که مبطل روزه است امساک بکند. این یک مرحله است که بیش از این از روزه اش چیزى به نظر نمی آید.
🌷 ۲) مرحله دوم که #روزه خواص است این است که در عین این که امساک می کند از مبطلات روزه، اعضاء و جوارحش هم روزه گرفته. آن که در روایات هست ائمه علیهمالسلام می فرمایند: وقتى روزه گرفتى باید گوش تو هم روزه بگیرد، چشمت هم روزه بگیرد، به اینها اشاره می کند. یعنى روزه خواص این است که انسان که روزه می گیرد، هم زبانش، هم چشمانش، هم دستش هم پایش کلاً از آنچه که معاصى الهى است اجتناب بکند. این روزه خواص است.
@tazkiyehamaly
🎋من و شما موظفیم سعى بکنیم لااقل این مرحله را داشته باشیم. ما و شما باید سعى بکنیم که در ماه مبارک اعضاء و جوارح خود را هم از معاصى حفظ بکنیم. البته این به آن معناست که بعد از ماه مبارک که ابتداء سال ماست، سال ما آینده اش هم به این صورت شروع بشود، به این صورت پیش برود. یعنى دیگر بعد از آن مرتب مراقب خودمان باشیم که از اعضاء و جوارح مان معصیتى صادر نشود. چون می دانید وقتى شما می خواهید روزه بگیرید در شبها و روزها مراقبت می خواهد، دیگر نباید آزاد باشید هر حرفى دلتان خواست بزنید، هر نگاهى را خواستید بکنید و... بلکه باید اعضاء و جوارح را مراقبت کرد. کسى که این روزه را می گیرد باید مراقبت بکند، این مراقبت به عنوان این که ماه مبارک اول سال است آن طور که از روایت استفاده می شود، در بقیه سال هم باید ادامه پیدا بکند.
🌷 ۳) مرحله سوم، #روزه خاص الخاص، یعنى روزه خاصّان بمعنى [اخص] کلمه است. حاج میرزا جواد آقا می فرماید [این روزه] آن است که در عین این که انسان از مبطلات امساک می کند، در عین این که اعضاء و جوارح از گناهان امساک می کند، قلب انسان هم از رفتن به سوى غیر خدا، از پراکندگى به سوى اغیار هم امساک بکند و چیزى قلب را مشغول از حق نکند. این روزه خواص خواص است. یعنى انسان نمی خورد، نمی آشامد، اعضاء و جوارحش هم گناه نمی کند، قلبش هم روزه گرفته، به سوى غیرحق نمی رود، از حق غفلت نمی کند، چون روزه گرفته. همان طور که نمی خوریم، همان طور که گناه نمی کنیم، همین طور قلب یاد چیز دیگر را نمی کند، قلب از یاد چیز دیگر امساک می کند، قلب هم روزه گرفته، از محبت چیز دیگر امساک می کند، از رفتن به سوى چیز دیگر امساک می کند، قلب هم با خداست. این امساک از خوردن و آشامیدن گرفته، از اعضاء و جوارح گرفته، تا به امساک #قلب هم رسیده.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
🍁✨💫🍁✨
✨💫🍁
💫🍁✨
🍁
✨
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۷۴ *
... حاج میرزا جواد آقا ملکی تقسیمى هم درباب #نیت دارد. می گوید صائمین از باب نیت هم چند دسته هستند:
🌹 ۱) افراد عوام، آن عامّه افراد که در #روزه از مبطلات امساک می کنند، نیتشان این است: که من مى خواهم از آتش جهنم نجات پیدا بکنم و به بهشت راه بیابم. البته نیتى است بجاى خود و در جاى خود ثمر خود را خواهد داشت. اما این نیتى است که عامه مردم این نیت را دارند.
@tazkiyehamaly
🌹 ۲) نیتى که براى خوبان هست براى دسته دوم هست که خواص هستند، نیت شان این است که: در عین حال که از آتش جهنم نجات پیدا مى کنند، به بهشت راه پیدا می کنند، در عین حال رضا و قرب الهى را هم بدست بیاورند. یعنى نیتشان آمیخته است، هم نجات از آتش جهنم و راه یافتن به بهشت و هم رضا و قرب خدا.
🌹 ۳) خواص خواص که حتى قلبشان از غیر خدا روزه مى گیرد، آنها نیت شان هم بالاتر از اینهاست. چون معرفتشان فوق این معرفت هاست. نیت آنها هیچ کدام از اینها نیست. البته نمی گویم که از آتش جهنم نمی ترسند و نه این است که طمع بهشت را ندارند که از بهشت فرار بکنند. اینها هیچ کدام نیست، ولى نیت شان براى اینها نیست. نیت شان فقط مسئله #رضوان حق و تقرب حق است. از اول افرادى هستند الهى، #سالک راه او هستند و نظرشان دوخته به رضوان و قرب حق است. همه کارهایشان این طور است. فقط براى تقرب به حق و براى رضوان حق روزه می گیرند. گرچه از جهنم می ترسند، ولى این انگیزه در باطنشان نیست، انگیزه بالاتر دارند. این هم خواص.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
🍁✨💫🍁✨
✨💫🍁
💫🍁✨
🍁
✨
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۷۵ *
🍃 حاج میرزا جواد آقا ملکی در #افطار هم تقسیمات دارند که اجمالاً عرض می کنم. این سه دسته در مسئله افطارشان هم طبعاً سه دسته هستند:
🌹 ۱) دسته اول وقتى #افطار می کنند مانند افراد دیگر، نظرشان این است که بخورند و سیر بشوند و گرسنگى و تشنگى شان برطرف بشود. لذّت ببرند. همین طور که عامه مردم این جور می خورند، اینها هم در افطار بهمین نحو می خورند، تشنگى برطرف بشود، گرسنگى برطرف بشود. سعى بکنید که اقلاًًً از این دسته نباشید هم #روزه اش و بعد نیتش و بعد هم افطارش، می خورد گرسنگى اش برطرف بشود، تشنه است، تا افطار صبر کرده می خواهد گرسنگى و تشنگی اش برطرف بشود. می خواهد از خوردنیها و آشامیدنیها لذّت هم ببرد. بقیه اش هم معلوم است. از صبح یا از عصر مشغول تنظیم مقدمات افطار خواهد شد، براى رسیدن به این مقصد که گفتم. اما من که به شما می گویم خنده ام می گیرد، چون خودم هم این کار را می کنم که به بچه ها می گویم این را بخر و آن را بخر، نفس را اشباع می کنیم. این افطار عوام است. روزه عوام این افطار را دارد.
@tazkiyehamaly
🌹 ۲) #افطار خواص که طبقه وسط بودند این است که اینها در عین حال که همینها را دارند، می خورند که سیر بشوند و می آشامند که تشنگى برطرف شود، لذّت هم می برند، در نظرشان این هم آمیخته است که افطار خوردن مستحب است، افطار کردن خوب است، دستور خدا هم این است که باید افطار کرد، یعنى امر خدا را هم اینجا مى آورند. یعنى دو چیز در نظرشان هست، یک تیر و دو نشان دارند. البته این را می شود داشت نه این که نمی شود، هم امتثال امر می کنند و هم لذّت می برند.
🌹 ۳) اما خواص خواص در روزه شان نظرشان این نبود، تا افطارشان این باشد. قهراً اینها در وقت #افطار چیزهایى می خورند، و می آشامند، اما فقط براى امتثال امر خدا. قهراً در حدّ سیرى نمی خورند! اصلاً براى سیرى نمی خورند، فقط امر خداست، رضاى خدا در این است که مستحب است و باید بخورى و باید در حدّى بخورى که بتوانى روزه بگیرى و نیرو براى عبادت داشته باشى. همه اش در جهت امتثال امر حق است. و قهراً از اول با یک انگیزه خاص می خورد. و طبیعى است وقتى با این نیت می خورد که قدرت عبادت را داشته باشد، در کیفیت خوردنش هم فرق می کند. نه براى لذّت می خورد، نه براى اشباع کردن خود مى خورد، بلکه براى امتثال امر حق [می خورد]، و چون امتثال امر حق است، ممکن است در یک حدى هم بخورد که نیرو پیدا کند، اما فقط چشمش دوخته به رضوان و امر حق است. قهراً افطارش هم از اول تا آخر فرق می کند. این هم نیت آنهاست.
شما در افطار هم به این نکات توجه داشته باشید، در سحرى هم همین مسائل هست.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫