eitaa logo
تُحَدِّثون
259 دنبال‌کننده
75 عکس
9 ویدیو
0 فایل
این کانال جهت نشر احادیث اهل بیت علیهم السلام می باشد. ارتباط با ادمین @amirmohammadporabbasi
مشاهده در ایتا
دانلود
قَالَ عِنْدَهُ رَجُلٌ: إِنَّ الْمَعْرُوفَ إِذَا أُسْدِيَ إِلَى غَيْرِ أَهْلِهِ ضَاعَ‏ 🌹فقَالَ الْحُسَيْنُ ع‏ ✨ليْسَ كَذَلِكَ وَ لَكِنْ تَكُونُ الصَّنِيعَةُ مِثْلَ وَابِلِ الْمَطَرِ تُصِيبُ الْبَرَّ وَ الْفَاجِرَ. ✨ شخصی نزد امام حسین علیه السلام گفت که وقتی احسان و نیکوکاری به غیر اهل آن تعلق بگیرد هدر می رود(منظور این شخص این بود که احسان باید به افراد نیکوکار باشد) 🌹امام حسین علیه السلام فرمودند: ✨اینگونه نیست احسان و خوبی مثل باران غلیظی است که می بارد و شامل نیکوکار و بدکار می گردد. 📚تحف العقول ؛ النص ؛ ص245 - 246 ✅توضیح: 1️⃣مطلب اول: امام حسین علیه السلام دریای کرامت هستند و فهم کرامت و بزرگواری ایشان حتما از دایره عقول افراد معمولی خارج است چرا که ما به قدر عقلمان کرامت می فهمیم ولی ایشان به مقدار عقل و کرامت خودشان عنایت می کنند و بذل جود می نمایند لذا به هیچ عنوان دریای نیکوکاری ایشان برای ماها قابل درک نیست. مثلا درک کودک از احسان خرید پفک برای اوست اما پدر برای او منزلی تهیه می کند که در آینده بتواند در آنجا سکونت نماید. کودک درکی از عظمت منزل ندارد و چه بسا پفک را بالاتر بداند! 2️⃣مطلب دوم: احسان یعنی خوبی کردن به دیگری از باب لطف و کرامت نه اینکه خود شخص احسان شونده لزوما و ضرورتا باید احسان شود. چرا که در این صورت دیگر احسان نیست بلکه اعطای حق است. مثلا شخصی سفره اطعام پهن کرده است و به همه غذا می دهد این احسان است اما کسی که پول گرفته و به مردم غذا می دهد دیگر احسان نیست بلکه اعطای حق اوست. برای همین در احسان کردن شخص محسن و نیکوکار به همه می تواند احسان کند و هیچ ظلمی محقق نشود بلکه برعکس کرامت و بزگواری او تایید و ثابت می شود. 3️⃣مطلب سوم: احسان امام حسین علیه السلام به همه افراد خوب و بد تعلق می گیرد و ایشان باران رحمتی است که خداوند بر تمام بشریت ارزانی داشته و آن را عامل جلب و جذب رحمت قرار داده است و این عبارت ایشان بیانگر این واقعیت است که خودشان به همه احسان و نیکی می کنند و چقدر بزرگوار نیز هستند. البته باید دقت کرد که ایشان باران رحمت هستند ولی افراد نیز باید بتوانند استفاده کنند. این مثال معروف را اساتید ذکر می کنند که لیوان اگر رو به آسمان باشد می تواند باران الهی را در خود جمع نماید ولی اگر برعکس باشد بهره ای از باران نخواهد داشت. اگر افراد به امام حسین علیه السلام توجه داشته باشند خواهند توانست از این دریای رحمت بهره ببرند و هرکس توجه بیشتر داشته باشد بهره او نیز بیشتر خواهد بود. 4️⃣مطلب چهارم: شایسته است که مومنان نیز اگر احسان می کنند گزینشی احسان نکنند و به همه احسان و نیکی نمایند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
هدایت شده از راه آسمان
💎پیش‌گویی امیرالمومنین علی علیه السلام در مورد کربلا به هرثمه بن سلیم (یکی از اصحاب) و سرنوشت عجیب آن شخص (این روایت از طریق شیعه و سنی نقل شده است. نصربن مزاحم شیعی از تاریخ نگاران بزرگ کوفی و همچنین ابن ابی الحدید سنی از شارحان بزرگ نهج البلاغه به این روایت اشاره کرده اند.) ✨ عَنْ هَرْثَمَةَ بْنِ سُلَيْمٍ قَالَ: غَزَوْنَا مَعَ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ غَزْوَةَ صِفِّينَ فَلَمَّا نَزَلْنَا بِكَرْبَلَاءَ صَلَّى بِنَا صَلَاةً فَلَمَّا سَلَّمَ رَفَعَ إِلَيْهِ مِنْ تُرْبَتِهَا فَشَمَّهَا ثُمَّ قَالَ: «وَاهاً لَكِ أَيَّتُهَا التُّرْبَةُ لَيُحْشَرَنَ‏ مِنْكِ‏ قَوْمٌ‏ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ ... بِغَيْرِ حِسابٍ‏». فَلَمَّا رَجَعَ هَرْثَمَةُ مِنْ غَزْوَتِهِ‏ إِلَى امْرَأَتِهِ وَ هِيَ جَرْدَاءُ بِنْتُ سَمِيرٍ وَ كَانَتْ شِيعَةً لِعَلِيٍّ فَقَالَ لَهَا زَوْجُهَا هَرْثَمَةُ أَ لَا أُعْجِبُكِ مِنْ صَدِيقِكِ أَبِي الْحَسَنِ لَمَّا نَزَلْنَا كَرْبَلَاءَ رَفَعَ إِلَيْهِ مِنْ تُرْبَتِهَا فَشَمَّهَا وَ قَالَ: «وَاهاً لَكِ يَا تُرْبَةُ لَيُحْشَرَنَ‏ مِنْكِ‏ قَوْمٌ‏ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ ... بِغَيْرِ حِسابٍ‏» وَ مَا عِلْمُهُ بِالْغَيْبِ فَقَالَتْ: دَعْنَا مِنْكَ أَيُّهَا الرَّجُلُ فَإِنَّ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ لَمْ يَقُلْ إِلَّا حَقّاً فَلَمَّا بَعَثَ عُبَيْدُ اللَّهِ بْنُ زِيَادٍ بِالْبَعْثِ الَّذِي بَعَثَهُ إِلَى الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ وَ أَصْحَابِهِ قَالَ: كُنْتُ فِيهِمْ فِي الْخَيْلِ الَّتِي بَعَثَ إِلَيْهِمْ فَلَمَّا انْتَهَيْتُ إِلَى الْقَوْمِ وَ حُسَيْنٍ وَ أَصْحَابِهِ عَرَفْتُ الْمَنْزِلَ الَّذِي نَزَلَ بِنَا عَلِيٌّ فِيهِ وَ الْبُقْعَةَ الَّتِي رَفَعَ إِلَيْهِ مِنْ تُرَابِهَا وَ الْقَوْلَ الَّذِي قَالَهُ فَكَرِهْتُ مَسِيرِي فَأَقْبَلْتُ عَلَى فَرَسِي حَتَّى وَقَفْتُ عَلَى الْحُسَيْنِ فَسَلَّمْتُ عَلَيْهِ وَ حَدَّثْتُهُ بِالَّذِي سَمِعْتُ مِنْ أَبِيهِ فِي هَذَا الْمَنْزِلِ فَقَالَ الْحُسَيْنُ: «مَعَنَا أَنْتَ أَوْ عَلَيْنَا؟» فَقُلْتُ: يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ: لَا مَعَكَ وَ لَا عَلَيْكَ تَرَكْتُ أَهْلِي وَ وُلْدِي‏ أَخَافُ عَلَيْهِمْ مِنِ ابْنِ زِيَادٍ فَقَالَ الْحُسَيْنُ فَوَلِّ هَرَباً حَتَّى لَا تَرَى لَنَا مَقْتَلًا فَوَ الَّذِي نَفْسُ مُحَمَّدٍ(ابن ابی الحدید: فو الذی نفس الحسین) بِيَدِهِ لَا يَرَى مَقْتَلَنَا الْيَوْمَ رَجُلٌ وَ لَا يُغِيثُنَا إِلَّا أَدْخَلَهُ اللَّهُ النَّارَ قَالَ فَأَقْبَلْتُ فِي الْأَرْضِ هَارِباً حَتَّى خَفِيَ عَلَيَّ مَقْتَلُهُ‏. ✨
هدایت شده از راه آسمان
🖌هرثمه بن سلیم نقل می کند: ما با امیرالمؤمنین علی (علیه‌السلام) برای جنگ صفین حرکت کردیم؛ چون آن حضرت در بین راه در کربلا فرود آمد، ما با آن حضرت نماز جماعت به‌پای داشتیم. چون از نماز فارغ شد و سلام نماز را گفت، مقداری از خاک را برداشت و بوئید و گفت: «واها لک یا تربة! لیحشرن منک قوم یدخلون الجنة بغیر حساب؛ عجبا از تو ای تربت! سوگند به خدا که از میان تو جماعتی برمی‌خیزند که بدون حساب داخل بهشت می‌شوند.» چون هرثمه از جنگ صفین به نزد زنش جرداء دختر سمیر که از شیعیان امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) بود، بازگشت به او گفت: ای جرداء می‌خواهی از دوستت أبوالحسن برای تو مطلبی نقل کنم که تعجب کنی! چون وارد کربلا شد مشتی از خاک برگرفت و بو کرد و چنین گفت: «واها لک أیتها التربة! لیحشرن منک قوم یدخلون الجنة بغیر حساب». او ادعای علم غیب می‌کند؟ زن گفت: ای مرد دست از اینگونه سخن‌ها بردار، امیرالمؤمنین جز کلام حق هیچ چیز دیگری نمی‌گوید. هرثمه می‌گوید: چون عبیدالله بن زیاد لشکر برای جنگ با حسین (علیه‌السلام) به کربلا فرستاد، من نیز در میان آن لشکر بوده و به کربلا رفتم. و چون به منزلگاه حسین (علیه‌السلام) و اصحابش رسیدم به یاد آوردم که این زمین همان زمینی است که ما با امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) در راه صفین در آن وارد شدیم. و همان نقطه‌ای را که امیرالمؤمنین از خاکش بوئید، شناختم و آن کلماتی را که فرموده بودند، به خاطر آوردم و لذا از این حرکت و مسیرم به کربلا ناخشنود شدم. عنان اسب را به طرف حسین (علیه‌السلام) گردانیدم و در مقابلش ایستادم و سلام کردم؛ و آن حدیثی را که در این سرزمین از پدرش شنیده بودم برای او بازگو کردم. حضرت حسین (علیه‌السلام) فرمود: اینک آیا موافق ما هستی یا از مخالفین ما؟ عرض کردم: ای پسر رسول خدا! نه از موافقین شما هستم و نه از مخالفین شما؛ من فعلا اولاد خود و عیال خود را گذاشته‌ام و آمده‌ام و بر آنها از ابن زیاد نگرانم. حضرت فرمود: پس از این سرزمین به سرعت کوچ کن تا اینکه منظره جنگ با ما را نبینی؛ سوگند به آن خدائی که جان حسین در دست قدرت اوست، هر کس امروز واقعه نبرد با ما را ببیند و ما را یاری نکند، داخل در آتش خواهد شد. هرثمه می‌گوید: من در آن حال با سرعتی هر چه تمام‌تر پا به گریز نهادم، تا اینکه منظره کشتار از دیدگانم پنهان باشد! 📚نصربن مزاحم؛ وقعه الصفین؛ النص ؛ ص140 - 141 📚ابن ابی‌ الحدید، شرح نهج‌البلاغه، ج 3، ص 169 ✅واقعه عاشورا شگفتی های بسیاری دارد. سرنوشت عجیب این شخص که روزی در صفین در کنار امیرالمومنین علی علیه السلام بود و بعدا در لشکر یزید علیه امام حسین علیه السلام قرار گرفت و در آخر نیز از فیض حضور در کربلا و شهادت با امام حسین علیه السلام باز ماند در مقایسه با وهب نصرانی که مسیحی بود و یازده روز مانده به عاشورا مسلمان شد و در کربلا به شهادت رسید، از دیگر عجایب عاشورا است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام صادق علیه السلام: ✨ لا تَدَع زيارَةَ الحُسَيْنِ بْنِ عَلىّ عليه السلام و مُر اَصحابَكَ بِذالِكَ، يَمُدُّ اللّه ُ فیعُمْرِكَ و يَزيدُ اللّه ُ فى رِزقِكَ و يُحييكَ اللّه ُ سَعيدا و لاتَموتُ اِلاّ سَعيدا و يَكتُبكَ سَعيدا؛✨ 🌹امام صادق علیه السلام می فرمایند: 🖌زيارت امام حسين عليه السلام را رها نكن و دوستان خود را هم به آن سفارش كن، كه در اينصورت، خداوند عمرت را طولانى و روزى ات را زياد مى كند و زندگى ات را همراه باسعادت مى كند و جز سعادتمند نمى ميرى و نام تو را در شمار سعادتمندان، ثبت مى كند. 📚کامل الزیارت. صفحه ۲۸۶ 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎نگرانی پیامبر بر امتش از منافق خوش گفتار و بدکردار 🌹قال النبی صلی الله علیه و آله و سلم: ✨إنِّي لَا أَتَخَوَّفُ عَلَى أُمَّتِي مُؤْمِناً وَ لَا مُشْرِكاً فَأَمَّا الْمُؤْمِنُ فَيَحْجُزُهُ إِيمَانُهُ وَ أَمَّا الْمُشْرِكُ فَيَقْمَعُهُ كُفْرُه وَ لَكِنْ أَتَخَوَّفُ عَلَيْكُمْ مُنَافِقاً عَلِيمَ اللِّسَانِ يَقُولُ‏ مَا تَعْرِفُونَ‏ وَ يَعْمَلُ مَا تُنْكِرُونَ.✨ 🌹پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند: 🖌من بر شما از مؤمن و مشرك نمی ترسم؛ چرا كه مؤمن‏ را ایمانش حفظ می کند(از اینکه به شما خیانت نماید) و اما مشرک را نیز کفرش ذلیل می کند(لذا به سبب علم شما به کفر او و رفتار محتاطانه شما در مقابل کارهایش او قدرت خیانت نخواهد داشت)؛ اما از منافق بر شما می ترسم؛ چون آنچه را که شما دوست دارید و می ‏پسنديد می ‏گويد ولی در عمل آنچه را كه خوش نداريد انجام می دهد. 📚بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج‏2 ؛ ص110 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎.......إِنَّهُ لَيَنْظُرُ إِلَى زُوَّارِهِ .....او به زائرانش نگاه می کند.... عنایت ویژه امام حسین علیه السلام به زوارشان عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ بُكَيْرٍ قَالَ: حَجَجْتُ مَعَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع فِي حَدِيثٍ طَوِيلٍ ...: ✨إِنَّ الْحُسَيْنَ ع مَعَ أَبِيهِ وَ أُمِّهِ وَ أَخِيهِ فِي مَنْزِلِ رَسُولِ اللَّهِ ص وَ مَعَهُ يُرْزَقُونَ وَ يُحْبَرُونَ وَ إِنَّهُ لَعَنْ يَمِينِ الْعَرْشِ مُتَعَلِّقٌ بِهِ يَقُولُ- يَا رَبِّ أَنْجِزْ لِي مَا وَعَدْتَنِي وَ إِنَّهُ لَيَنْظُرُ إِلَى زُوَّارِهِ وَ إِنَّهُ أَعْرَفُ بِهِمْ وَ بِأَسْمَائِهِمْ وَ أَسْمَاءِ آبَائِهِمْ وَ مَا فِي رِحَالِهِمْ مِنْ أَحَدِهِمْ بِوُلْدِهِ وَ إِنَّهُ لَيَنْظُرُ إِلَى مَنْ يَبْكِيهِ فَيَسْتَغْفِرُ لَهُ وَ يَسْأَلُ أَبَاهُ الِاسْتِغْفَارَ لَهُ وَ يَقُولُ أَيُّهَا الْبَاكِي لَوْ عَلِمْتَ مَا أَعَدَّ اللَّهُ لَكَ لَفَرِحْتَ أَكْثَرَ مِمَّا حَزِنْتَ وَ إِنَّهُ لَيَسْتَغْفِرُ لَهُ مِنْ كُلِّ ذَنْبٍ وَ خَطِيئَةٍ.✨ 🖌عبدالله بن بکیر می گوید با امام صادق علیه السلام حج به جا آوردم. (در حدیثی طولانی مطالبی فرمودند و در بخشی از آن چنین آمده است:) امام حسين عليه السّلام با پدر و مادر و برادر بزرگوارشان در منزل رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم هستند و همراه ایشان از روزى خدا بهره ‏مند مى‏ شوند و ایشان بر سمت راست عرش چنگ زده و به خداوند عرض مى ‏كند: ای خدا، آنچه را که به من وعده داده‌ای به انجام برسان. امام حسین علیه السلام به زائران خود نگاه می‌کند و آن‌ها را بهتر از هر کسی می‌شناسد. نام‌هایشان و نام‌های پدرانشان و آنچه در خانه‌هایشان دارند را می‌داند، همانطور که هر کسی فرزندان خود را می‌شناسد. ایشان به کسی که برایش گریه می‌کند نگاه می‌کند، برای او طلب مغفرت می‌کند و از پدرش امام علی علیه السلام می‌خواهد که برای او طلب مغفرت نماید. ایشان به گریه‌کننده‌اش می‌گوید: "ای کسی که برای من گریه می‌کنی، اگر می‌دانستی که خداوند چه چیزی برای تو آماده کرده است، بیشتر از اینکه غمگین شوی خوشحال می‌شدی." و ایشان برای آن شخص از هر گناه و خطایی طلب مغفرت می‌نماید. 📚كامل الزيارات ؛ النص ؛ ص103 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨أَكْثِرُوا ذِكْرَ الْمَوْتِ وَ يَوْمِ خُرُوجِكُمْ مِنَ الْقُبُورِ وَ قِيَامِكُمْ بَيْنَ يَدَيِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ تُهَوَّنْ عَلَيْكُمُ الْمَصَائِبُ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌مرگ و خروج از قبر و ایستادن در پیشگاه پروردگار ﻋﺰوﺟﻞ را بسیار یاد کنید تا مصائب برای شما سهل و ساده گردند. 📚بحار الانوار، ج ۱۰، ص: ۹۵ 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال النبی صلی الله علیه و آله و سلم: ‏ ✨طُوبَى لِمَنْ وَجَدَ فِي صَحِيفَةِ عَمَلِهِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ تَحْتَ كُلِّ ذَنْبٍ أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ✨ 🌹پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند: 🖌خوش به حال کسی که در روز قیامت در نامه اعمالش زیر هر گناهی استغفرالله داشته باشد. 📚ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ؛ النص ؛ ص165 ✅توضیح به نظر می رسد آنچه از گناه بدتر باشد و اثرات بدی روی نفس داشته باشد تاخیر انداختن توبه است چرا که توبه نکردن مسیر را برای گناه دوباره باز می گذارد و همچنین اثرات بد تکوینی آن روی نفس باقی می ماند و حال عبادت و بندگی را از انسان سلب می کند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قالَ النَّبِيُّ صلی الله علیه و آله و سلم: ✨منْهُومَانِ لَا يَشْبَعَانِ‏ طَالِبُ‏ عِلْمٍ‏ وَ طَالِبُ‏ دُنْيَا فَأَمَّا طَالِبُ الْعِلْمِ فَيَزْدَادُ رِضَا الرَّحْمَنِ وَ أَمَّا طَالِبُ الدُّنْيَا فَيَتَمَادَى فِي الطُّغْيَان‏✨ 🌹پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند: 🖌دو گرسنه‌ی بسیار شدید هستند که هیچ وقت سیر نمی شوند: طالب علم و طالب دنیا؛ اما طالب علم (با طلب علم) رضایت الهی را بیشتر می کند ولی طالب دنیا (با طلب دنیا) در طغیان غوطه ور می گردد. 📚بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج‏1 ؛ ص182 ✅توضیح: منهوم در لغت به معنای ولع و طمع شدید به چیزی داشتن، معنا شده است که شخص «منهوم» تمامی تلاش و همت خود را برای رسیدن به آن چیزی که می خواهد مصروف می دارد. (نهم‏: النون و الهاء و الميم أصلانِ صحيحان، أحدُهما صوتٌ من الأصوات و الآخر وَلُوع بشي‏ء....النَّهْمة: بلوغ الهِمّة في الشَّي‏ء. و هو منهومٌ‏ بكذا: مُولَعٌ به. معجم المقاييس اللغة ج‏5 365 ) 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام الحسین علیه السلام: ✨يَا ابْنَ آدَمَ إِنَّمَا أَنْتَ أَيَّامٌ كُلَّمَا مَضَى يَوْمٌ ذَهَبَ بَعْضُكَ. 🌹امام حسین علیه السلام می فرمایند: 🖌ای فرزند آدم همانا تو روزهایی هستی و هر روزی که می گذرد بعضی از تو نیز از بین می رود. 📚إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج‏1 ؛ ص40 ✅این روایت از روایتهای زیبایی است که انسان را متوجه ارزش ایام عمر و گذران آن می کند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام الباقر علیه السلام: ✨إيَّاكَ وَ التَّسْوِيفَ فَإِنَّهُ بَحْرٌ يَغْرَقُ فِيهِ الْهَلْكَى✨‏ 🌹امام باقر علیه السلام می فرمایند: 🖌از تسویف(امروز و فردا کردن و کار را به تاخیر انداختن) بپرهیز چرا که تسویف دریایی است که هلاک شدگان در آن غرق می شوند. 📚بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج‏75 ؛ ص164 ✅توضیح: منظور از تسویف یعنی امروز و فردا کردن و به تاخیر انداختن کاری است. معمولا این اصطلاح در روایات در مورد به تاخیر انداختن توبه و بازگشت به کارهای نیک به کار می رود. اکثر مومنان و مسلمانان می دانند و تا اندازه ای نیز به قبر و قیامت معتقد هستند اما دلیل اینکه چرا اعمالشان مطابق با آنجا نیست به همین دلیل تسویف یعنی امروز و فردا کردن بر می گردد. با خود می گویند حالا فرصت است در آینده توبه می کنیم و لذت امروز را نباید خراب کنیم. این کار باعث می شود که یا از اساس توبه و بازگشت را بی خیال شوند و یا خدای ناکرده بر اثر کثرت گناه منکر شوند و یا با این فکر و حالت از دنیا می روند در حالیکه برای آخرت خود چیزی نیندوخته اند. امام باقر علیه السلام می فرمایند از تسویف بپرهیز که هلاک شدگان، در این دریا غرق شده اند. یعنی علت هلاکتشان و غرق شدنشان در دنیا به همین تاخیرانداختن ها بر می گردد. باید توجه داشت که حتی یک لحظه نیز نباید انسان توبه و بازگشت را به تاخیر بیندازد چرا که نمی داند در لحظه بعد چه اتفاقاتی رقم خواهد خورد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام الصادق علیه السلام: ✨إنَّ الدُّنْيَا يُعْطِيهَا اللَّهُ مَنْ أَحَبَّ وَ أَبْغَضَ- وَ إِنَّ الْإِيمَانَ لَا يُعْطِيهِ إِلَّا مَنْ أَحَبَّ. ✨ 🌹امام صادق علیه السلام می فرمایند: 🖌خداوند دنیا را به کسی که دوستش می دارد و همچنین به کسی که دشمنش می دارد اعطا می کند ولی ایمان را فقط به کسی که دوستش می دارد عطا می نماید. 📚مشكاة الأنوار في غرر الأخبار ؛ النص ؛ ص39 ✅توضیح: مال فراوان داشتن نشانه محبوب و یا مبغوض بودن نزد خداوند نیست چرا که طبق این روایت خداوند آن را هم به کسانی که دوستش می دارد و هم به کسانی که دشمنش می دارد عنایت می کند ولی ایمان زیاد در کسی نشانه این است که این شخص محبوب خداوند است چرا که ایمان را فقط به کسانی عنایت می کند که دوستشان دارد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.