۲۶ مهر ۱۴۰۰
۲۶ مهر ۱۴۰۰
۲۶ مهر ۱۴۰۰
سلام بر دوستان خوب و مهربون کانال موقوفه
خوب هستید الحمدلله؟
بلا از همگی دور، ایام به کام 🌹
حدود دوماهی در خدمتتون نبودم. شاید #مجازی_زده شده بودم، شاید سرم شلوغ بود و یا شاید حال مساعدی برای پژوهش برای کانالمو نداشتم، نمیدونم...
به نظر خودم علت اصلیش مجازی زده شدن باشه و دلایل دیگه بهونه ای شدن برای کنار کشیدن از کانالم...
انقدر فعالان مبحث جنسیت در فضای مجازی زیاد شدند و در هر موضوعی اظهار علم می کنند که آدم با خودش میگه چقدر متخصص تو این زمینه زیاده، ولی وقتی رزومه هاشونو نگاه میکنی میبینی طرف بیولوژی خونده یا به قول معروف، مهندسی آبیاری گیاهان دریایی😏 ولی به خودش اجازه میده در تمام حیطه های جنسیت نظر بده...
شاید اینکه مثلا #جنس طرف، خانمه هم، تأثیر بسزایی در کسب علمش در حیطه ی #جنسیت داشته😝 نمیدونم والا. البته اینو میدونم که زنان بیشتر علاقه دارن، حقوق پایمال شده ی خودشونو از حلقوم جامعه بکشن بیرون😝
ولی دیگه اظهار فضل تو همه ی زمینه ها کمی دور از عقل و انصافه👌
و واقعا اینهمه کلیک و زوم کردن روی احقاق #حقوق_زنان غیر عادیه...
جالبه بدونید تأسیس معاونت زنان ریاست جمهوری هم زمان خاتمی بوده، با اون سیاست های گفتگوی تمدنهاشون و به گند کشیدن فرهنگ مملکت و اینا🙄
به نظر منکه اینهمه بولد کردن مشکوکه...
البته من منکر خلأهای قانونیمون نمیشم، بعضی از قوانین حیطه ی زن و خانواده از قانون اساسی هنوز اجرا نشدن چه برسه به قوانین مدنیمون...(چون تخصصی در زمینه ی حقوق به معنای قانون ندارم خیلی وارد نمیشم)
خلاصه میخواستم بگم فضای مجازی پره از فعالان حقوق زنان، برای همین منم از لجشون رفتم چند تا پیجِ احقاق #حقوق_مردان رو پیدا کردمو فالو کردم😜
یعنی اونا دیگه بدتر از فمینیستا، شورشو در احقاق حقشون درآوردند... اصلا می دونید چیه👇👇👇
⭕️ نتیجه ی رصد پیج های فمنیستی و پیج های آنتی فمینیستی یا احقاق حقوق مردان = افراط یا تفریط👌
بگذریم...
برگردیم به کانال خودمون😎
جدیدا دارم برای یه سایتی کار پژوهشی انجام میدم. بررسی کنشگران جنسیت برعهده ی منه.
دیدم چقد نظریه ی روانکاوا تو جامعه ی ما تأثیر داشته. میخواستم پرونده ی گرایش های جنسیتی رو با ورود به فمینیستای اسلامی ببندم و وارد نقد پیج های #پارادوکسیکال فمینیستای اسلامی😚 بشم ولی به نظرم اومد پرداختن به مباحث روانکاوی و تأثیر اراجیف فروید بر #فمینیسم_روانکاو و تأثیر نظرات اونا بر جامعه، خالی از لطف نیست و مهم و ضروریه...
راستی شاید وقت کردمو مطالب قبلی رو پیرامون #گرایش_ها و #نظریه_پردازان_فمینیسم، ویرایش زدم. یه جاهایی احساس میکنم مبحث کمبودهایی داره، اگه وقت شد، براتون #باز_نشر میزنم تا دوباره ببینید و مطالعه بفرمایید...
#روز_خوبی_داشته_باشید
#به_برکت_صلوات_بر_محمد_و_آل_محمد
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
۲۶ مهر ۱۴۰۰
زن، خانواده و سبک زندگی
سلام بر دوستان خوب و مهربون کانال موقوفه خوب هستید الحمدلله؟ بلا از همگی دور، ایام به کام 🌹 حدود دو
راستی بازم قول نمیدم منظم باشم چون واقعا سرم شلوغه🙈
ولی هیچ جا همچین کانالی پیدا نمی کنید😉
با ما همراه باشید و کانال خودتون رو به کسانیکه دوستشون دارید معرفی کنید🌹
۲۶ مهر ۱۴۰۰
۲۶ مهر ۱۴۰۰
زن، خانواده و سبک زندگی
#فمینیسم
#نقد_فمینیسم
#گرايشهاي_فمينيستی
6️⃣ فمینیسم روانکاوانه1️⃣🔞
اصطلاح «#روانکاوی» برگرفته از نظریه ای است که #فروید در سه مقاله دربارهٔ #نظریهٔ_جنسی از آن استفاده کرد و رشد زنانگی را بر اساس «رشک ورزی به آلت نرینه» در دختر، و رشد مردانگی را بر حسب «#عقدهٔ_اُدیپ» به مثابهٔ #نفی_مادر دانست. با نقدهایی که فمینیستها، به خصوص موج دومیها، به فروید وارد آوردند و نظریات روانکاوانهٔ او را دارای سوگیری جنسیتی دانستند، نظریههای روان کاوی جدیدی شکل گرفتند که به نظریههای جنسیت معروف شدند.
فمینیستها از نظریات روان کاوانهٔ فروید برای توضیح این مسئله استفاده کردند که چطور آموزشهای دوران کودکی بر ناخودآگاه انسان اثر گذاشته و در دوران بزرگسالی سر باز میکند. #نانسی_چودوروف، #کارول_گیلیکان، #کیت_میلت و #جولیت_میچل را میتوان جزء فمینیستهای روانکاو به حساب آورد. بهطور مثال چودوروف به نقش #مادر در به آغوش کشیدن فرزند و #هویت_یابی_جنسی فرزند از طریق مادر اشاره میکند و توضیح میدهد که چرا پسران زودتر مستقل شده و دختران علاقهمند به برقراری ارتباطهای عاطفی هستند.
#ژاک_لاکان، یکی دیگر از مفسران روش فروید و از تأثیرگذاران بر #فمینیسم_روانکاوانه است که عدم برخورداری از آلت تناسلی را نمادی فرهنگی میداند و از تعبیرات زیست شناختی فروید فاصله میگیرد. او در عین حال بر رابطهٔ هویت یابی جنسی و یادگیری زبان تأکید میکند. #ایریگاری، یکی از شاگردان و منتقدان لاکان است و در کنار #هلن_سیکسو از بانیان مکتب «نوشتار زنانه» شمرده میشود. مکتبی که میخواهد از موضع #بدن_زنان بنویسد و زنانه نوشتن را ترویج دهد.
ادامه دارد...👇👇👇
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
👩🎤
🍂👩🎤🥀 @woman_family
🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤🥀
۲۶ مهر ۱۴۰۰
#فمینیسم
#نقد_فمینیسم
#گرايشهاي_فمينيستی
6️⃣ فمینیسم روانکاوانه2️⃣🔞
🔰 فمینیستها مواجهه دوگانه و یا سه گانه با #روانکاوی دارند:
👈 مواجهه اول با فروید: طرد و رد و فحاشی است.(فروید معتقد است تمام روان پریشی های ما ریشه در #سرکوب_غرایز_جنسی دارد و این سرکوب در #زنان بیشتر از #مردان است. فمینیست ها این تبیین را #ذات_گرایانه می دانند. اگر تفاوت ها به امور بیولوژیک و روان شناختی -زیست شناختی(سایکو بیولوژیک) باز گردد در واقع برون رفت از وضعیت را دشوار فرض کرده اید.(80 درصد بیماران فروید زنان بوده اند). فمینیست ها می گویند این کار فروید تئوریزه کردن فرودستی زنانه است.
👈 مواجهه دوم با فروید زمانی بود که فمینیستها به سمت #لاکان چرخش کرند. لاکان گفت #بیولوژی اهمیتی کمتر از #فرهنگ دارد و #نظم_نمادین است که در فرایند #جامعه_پذیری این روان پریشی ها را رقم زده است. سرکوبی که توسط فرهنگ اتفاق می افتد از نظر لاکان از یک امر نمادینی ک سیطره فراتری دارد و همه افراد تحت آن سیطره و نظم قرار دارند. وی بستری را برای تفکر فمینیستی فراهم کرد تا یک چرخشی برای استفاده از ابزار روانکاوی ایجاد کرد. آنان تلاش کردند بگویند فرهنگ و نظم مادین امری سرکوبگرانه است و روان پریشی بیشتر زنان ناشی از آن است.
👈 برخی دیگر از روان کاوان فمینیست نیز پسا لاکانی طبقه بندی می شوند.
ادامه دارد...👇👇👇
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
👩🎤
🍂👩🎤🥀 @woman_family
🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤🥀
۲۶ مهر ۱۴۰۰
شاید برای بهتر فهمیدن، نظریات فمینیست های روانکاو، بهتر باشد نظریه ی فروید را مقدمتا بیان کنیم و بعد سراغ اعتراضات و نقدهای فمینیستها نسبت به نظریه فروید رفته و در مرحله ی آخر آنها را نقد کنیم.
لذا تا پایان بحث همراه ما باشید🌹
۲۶ مهر ۱۴۰۰
۲۷ مهر ۱۴۰۰
۲۷ مهر ۱۴۰۰
۲۷ مهر ۱۴۰۰
۲۷ مهر ۱۴۰۰
۲۷ مهر ۱۴۰۰
زن، خانواده و سبک زندگی
#فمینیسم
#نقد_فمینیسم
#گرايشهاي_فمينيستی
6️⃣ فمینیسم روانکاوانه3️⃣🔞
🔰 بررسی نظریه فروید و تأثیر آن بر فمینیسم روانکاوانه1️⃣
❌ برای آشنایی با فروید بهتر است مبحثمان را از زندگینامه ی او شروع کنیم:
✳️ زندگینامه فروید
فروید در خانوادهای #یهودی گالیسی در شهر موراویا بخشی از #جمهوری_چک متولد شد. وی نخستین فرزند خانواده از هشت فرزند بود. پدرش یاکوب فروید (۱۸۱۵–۱۸۹۶) تاجر پشم بود و از نخستین ازدواجش دو پسر داشت: امانوئل (۱۸۳۳–۱۹۱۴) و فیلیپ (۱۸۳۶–۱۹۱۱).
خانواده یاکوب از #یهودیهای_حسیدی بودند، هرچند که خود یاکوب آدمی سنتی نبود. او در مطالعه تورات مشهور بود. او و مادر زیگموند در ۱۹ سالگی بهعنوان همسر سوم توسط خاخام یهودی ایزاک مانهایمر در تاریخ ۲۹ ژوئیه ۱۸۵۵ عقد کردند. آنها مشکلات اقتصادی داشتند و هنگامی زیگموند متولد شد، در یک اتاق اجارهای در خانه یک قفلساز در شهر اشلاساگاسا زندگی میکردند.
او با یک پرده نازک که به دور بدنش پیچیده شده بود از رحم مادر بیرون آمد که مادرش این را نشانه خوبی برای آینده پسرش میدانست.
در ۱۸۵۹ خانواده فروید فرایبرگ را ترک کردند برادران ناتنی فروید به شهر منچستر در انگلستان مهاجرت کردند که موجب جدایی میان فروید و پسر امانوئل که همبازی فروید بود شد.
پدر فروید زن و دو فرزند خود را (خواهر فروید آنا متولد ۱۸۵۸ و برادرش یولیوس در کودکی مرده بودند) نخست به لایپزیگ و در سال ۱۸۶۰ به وین برد در وین بود که چهار خواهر (روسا، ماری، آدولفین و پاولا) و یک برادر، الکساندر، فروید متولد شدند در سال ۱۸۶۵ فروید نه ساله وارد Leopoldstädter Kommunal-Realgymnasium که یک دبیرستان ممتاز بود، گشت.
او در سال ۱۸۷۳ از مچورا فارغالتحصیل شد، او عاشق ادبیات بود و در زبانهای آلمانی، ایتالیایی، فرانسه، انگلیسی، اسپانیایی، عبری، لاتین و یونانی تخصص داشت.
فروید، ویلیام شکسپیر را در طول عمرش تنها به زبان انگلیسی میخواند و به عقیده برخیها درک او از #روانشناسی به خواندن نمایشنامههای #شکسپیر برمیگردد.
فروید در سن ۱۷ سالگی وارد دانشگاه وین شد. او میخواست حقوق بخواند اما به دانشکده پزشکی پیوست؛ جایی که مطالعات او شامل فلسفه زیر نظر #فرانتس_برنتانو فلسفه زیر نظر ارنست بروک و جانورشناسی زیر نظر استاد #داروینیستی به نام #کارل_نوئل بود.
در سال ۱۸۷۶ فروید چهار هفته را در ایستگاه پژوهشهای جانورشناسی نوئل در تریست به پژوهش و تشریح بینتیجه هزاران مار ماهی برای یافتن #اندام_تناسلی_نر در آنها گذراند وی با درجه دکترا در سال ۱۸۸۱ فارغالتحصیل شد.
📚 ویکی پدیا.
ادامه دارد...👇👇👇
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
👩🎤
🍂👩🎤🥀 @woman_family
🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤🥀
۲۷ مهر ۱۴۰۰
#فمینیسم
#نقد_فمینیسم
#گرايشهاي_فمينيستی
6️⃣ فمینیسم روانکاوانه4️⃣🔞
🔰 بررسی نظریه فروید و تأثیر آن بر فمینیسم روانکاوانه2️⃣
❌ برای آشنایی با فروید بهتر است مبحثمان را از زندگینامه ی او شروع کنیم:
✳️ زندگینامه فروید
در سال ۱۸۸۲ فروید کار پزشکی خود را در درمانگاه روان پزشکی تئودور ماینرت در بیمارستان عمومی وین آغاز کرد. او در سال ۱۸۸۶ از کار در بیمارستان استعفاء داد و بهصورت خصوصی در رشته #اختلالات_عصبی تخصص گرفت و در همان سال با مارتا برنایز نوه ایساک برنایز یک خاخام ارشد در هامبورگ ازدواج کرد. این زوج دارای شش فرزند بودند: ماتیلد متولد ۱۸۸۷، ژان مارتین متولد ۱۸۸۹، اولیور متولد ۱۸۹۱، ارنست متولد ۱۸۹۲، سوفی متولد ۱۸۹۳و آنا متولد ۱۸۹۵.
#کارل_یونگ این شایعه را مبنی بر رابطه داشتن فروید با #خواهر_زنش را پخش کرد. مینا برنایز در سال ۱۸۹۶ پس از مرگ نامزدش به خانه فروید در شاره ۱۹ برگاس نقل مکان کرده بود. بررسی سوئیس هتل لانگ در سال ۲۰۰۶ نشان میدهد که فروید در مورخه ۱۳ اگوست ۱۸۹۸ در آنجا با یک خانم که #زنش_نبودهاست اقامت داشتهاست.
سپس توسط شماری از پژوهشگران دربارهٔ فروید #درستی شایعات تا حدودی مورد تأیید واقع شد. پیتر گی که پیشتر در مورد این شایعات تردید داشت نظر خود را عوض کرد و احتمال وجود رابطه میان آن دو را تأیید کرد.😱
بر اساس پژوهشهای تاریخی و تحلیل نوشتههای مربوط به فروید پیتر جی به این نتیجه رسید که در طی رابطه این دو، برنایز یک سقط جنین داشتهاست.😱
فروید در ۲۴ سالگی آغاز به #سیگار کشیدن کرد نخست سیگار عادی میکشید و سپس آن را به #سیگار_برگ تبدیل کرد او باور داشت سیگار ظرفیت او را برای کار بالا میبرد و او مهار بیشتری روی خود دارد به رغم هشدارهای همکارش ویلیام فیلیس او همچنان سیگاری باقی ماند و در نهایت دچار #سرطان_سقف_دهان شد.
در سال ۱۸۹۷ به فیلیس پیشنهاد داد که اعتیاد به تنباکو جایگزینی برای استمناء میباشد.
📚 ویکی پدیا.
ادامه دارد...👇👇👇
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
👩🎤
🍂👩🎤🥀 @woman_family
🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤🥀
۲۷ مهر ۱۴۰۰
شاید باورتون نشه ولی زندگی شخصیِ بیشتر نظریه پردازان روی نظریاتشون اثر داره، حالا هنوز ماجراهای خصوصیتر زندگی فروید مونده که دارم دنبال سندش می گردم تا براتون بذارم🤭
تازه فروید یهودی بوده و اینجوری روابط نامشروع داشته😐 دیگه اون نظریه پردازان فمینیست رو ببینید چی بودن، برای همین گفتم باید بعضی از پیامها رو ویرایش بزنم...
بیشتر افرادی که در غرب نظریه ای دارند، در زندگی های شخصیشون، داااغون بودند، با یه رصد تو پیج های فمنیستی هم به این نتیجه خواهید رسید که بیشتر افرادی که داعیهدار حقوق زنان شدند، در زندگیهای شخصیشون یه مشکلی دارند🙄
۲۷ مهر ۱۴۰۰
ان شالله نظریه ی فروید رو در جلسات آتی بررسی می کنیم👌
مباحث #فمینیسم_روانکاوانه رو تا آخر دنبال کنید تا به نقد برسیم.
مباحث خیلی طولانی اند و دنباله دار، برای همین در یک جلسه نمیشه جمعش کرد مخصوصا با این پیام های کوتاه در ایتا، پس لطفا تا آخر مبحث با ما باشید😎
#روز_خوبی_داشته_باشید
#به_برکت_صلوات_بر_محمد_و_آل_محمد
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌹
۲۷ مهر ۱۴۰۰
زن، خانواده و سبک زندگی
شاید باورتون نشه ولی زندگی شخصیِ بیشتر نظریه پردازان روی نظریاتشون اثر داره، حالا هنوز ماجراهای خصوص
مطلبشو پیدا کردم: (گفتم امروز زندگینامشو کامل بذارم که دیگه جلسه ی بعد ان شالله بریم سراغ نظریه اش)
فروید در ابتدا در خانواده ناآرام بوده است. مادر جوانی دارد، پدرش چند زن داشته است. او به شدت از پدرش متنفر بوده است و گرایش جنسی به مادرش داشته است.😱
📚 زندگینامه ی علمی من: گزارش هایی از همسر فروید.
دیگران نیز این مطلب را تأیید کرده اند.
❗️به نظرتون چرا انقدر نظریه ی فروید در روانشناسی و حتی علم فلسفه اهمیت پیدا کرد⁉️
👇👇👇
۲۷ مهر ۱۴۰۰
👆👆👆
❌ ببینید فروید یک پزشک و عصب شناس هست.
حال می آید در مورد روح و روان که موضوعی فلسفی است، صحبت می کند. یعنی می رود سر اصل مطلب، چون بیشتر روانشناسان و روانکاوان در مورد تجلیات روان صحبت می کردند یعنی رفتار. چون می گویند به روان دسترسی نداریم. ولی فروید میرود سر اصل مطلب که همان روح و روان هست.
در جنگ جهانی دوم .
از سال 1918 تا 1950، بیشترین نظریه پردازان، ناظر به نظریه ی فروید نظر دارند.
حدود بیست مدرسه تاسیس شد تا نظریه ی فروید را #نقد کنند.
حالا متوجه ی ماندگاری نظریه ی فروید شدید⁉️👈 #نقد
چون ادعا کرد از طریق تجربه هم می توان به این موضوع پرداخت، خیلی تأثیرگذار بود👈 یعنی روشش هم متفاوت بود و معرفت شناسی را هم تغییر داد.
ادامه دارد...👇👇👇
* ان شالله جلسات آتی☺️
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
👩🎤
🍂👩🎤🥀 @woman_family
🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤🥀
۲۷ مهر ۱۴۰۰
زن، خانواده و سبک زندگی
👆👆👆 ❌ ببینید فروید یک پزشک و عصب شناس هست. حال می آید در مورد روح و روان که موضوعی فلسفی است، صحبت
نتیجه اخلاقی بحث: 👈 از #نقد نترسیم👌
😅
۲۷ مهر ۱۴۰۰
۲۷ مهر ۱۴۰۰
۲۸ مهر ۱۴۰۰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حجاب
#زن_غربی
🎥 فیلم رنگی شده از پاریس در سال ۱۹۰۰، فیلمبرداران برادران لومیر
حجابهای خانمها رو با الان مقایسه کنید 😑
@BisimchiMedia
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
🧕
🍂👩🎤🥀 @woman_family
🥀🍂🧕🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂🧕🥀
۲۸ مهر ۱۴۰۰
#زن_مسلمان
💎 پنج صفت شایسته برای #بانوان
🌸🍃 امام رضا(علیه السلام) از امیرالمؤمنین(علیه السلام):
خَيْرُ نِسائِكُمْ، اَلْخَمْسُ.
قِيلَ: يا اَمِيرَالمُؤْمِنينَ! وَ مَا الْخَمْسُ؟
قالَ: اَلْهَيِّنَةُ، اللَّيِّنَةُ، المُؤاتِيَةُ، الّتِي إذا غَضِبَ زَوْجُها لَمْ تَكْتَحِلْ بِغَمْضٍ حَتّى يَرْضى، وَ اِذا غابَ عَنْها زَوْجُها حَفِظَتْهُ في غَيْبَتِهِ، فَتِلْكَ عامِلٌ مِنْ عُمّالِ اللَّهِ وَ عامِلُ اللَّهِ لا يَخِيبُ؛
🌸🍃 بهترين زنان شما داراى پنج صفت هستند.
گفته شد: اى امير مؤمنان! آن پنج صفت كدام است⁉️ فرمود👇
◻️ سبكبار و كم صداق،
◻️نرمخو و خوشرفتار،
◻️مطيع و موافق،
◻️آنگاه كه همسرش خشم گيرد، خواب به چشمش نرود تا از او راضى گردد و
◻️ در غياب شوهرش حافظ او باشد.
چنين زنى، كارگزارى از كارگزاران خداوند است و كارگزار خداوند نيز دچار ناكامى و خسران نخواهد شد.
📚 كافى، ج ۵، ص ۳۲۵.
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
🧕
🍃🧕🌸 @woman_family
🌸🍃🧕🌸🍃🧕
✨🌸🍃🧕🌸🍃🧕🌸
۲۸ مهر ۱۴۰۰