🏴امام سجاد (ع):
🔹1) کسی که تو را به خاطر خدا شاد کرده است حقش آن است ابتدا خدا را شکر کنی و سپس از آن شخص تشکر نمایی!
🔸2) کسی که از او مشورت میگیری اگر مخالف نظر تو، تو را مشورت داد او را متهم نسازی. (اگر از کسی مشورت خواستی بر خلاف نظر تو، نظر داد با او بحث نکن و احترامش را حفظ نما!)
🔹3) کسی که از تو مشورت میگیرد، حقش این است که اگر چیزی به نظرت میرسد به او بگویی وگرنه او را به سراغ شخصی دانا هدایتش کنی.
📚الخصال شیخصدوق
باسلام،
سالروزشهادت مظلومانه پیام رسان کربلا ورسواکننده ودرهم کوبنده کاخ فاسد بنی امیّه، سیّدالسّاجدین حضرت امام زین العابدین علیه السلام راتسلیت وتعزیت عرض می نمائیم.
📆 #روز_شمار_شهدایی
🔆امروز #دوشنبه ۲۴ شهریور ماه ۱۳۹۹ مصادف با ۲۵ محرم الحرام
📿ذکر روز دو شنبه : یاقاضی الحاجات
ذکر روز دو شنبه موجب کثرت مال میشود.
💐شادی ارواح طیبه شهدا
2357452.mp3
6.15M
🎙 #مداحی
#حاج_محمود_کریمی
⚫️ شهادت امام سجاد (علیهالسلام) تسلیت باد.
#دیوارنگاره | ما ملت شهادتیم
▫️در آستانهی هفتهی دفاع مقدس و با نزدیک شدن ایام اربعین حسینی، دیوارنگارهی میدان حضرت ولیعصر(عج) یادآور ایثار و رشادت روزهای دفاع مقدس شده است.
#ما_ملت_شهادتیم
📚 #درس_اخلاق 0⃣7⃣2⃣
✍امام زين العابدين عليه السلام :
بينوا آدمى! هر روز سه مصيبت به او مى رسد و حتى از يكى از آنها پند نمى گيرد كه اگر پند مى گرفت، سختيها و كار دنيا بر او آسان مى شد:
1⃣ مصيبت نخست روزى است كه از عمر او كم مى شود. در صورتى كه اگر از مال او چيزى كم گردد، اندوهگين مى شود حال آن كه درهم (مال) جايگزين دارد اما عمر از دست رفته جبران نمى شود.
2⃣ مصيبت دوم اين است كه روزيش را به طور كامل دريافت مى كند كه اگر از راه حلال باشد بايد حساب پس دهد و اگر از راه حرام باشد كيفر مى بيند.
3⃣ مصيبت سوم از اينها بزرگتر است. عرض شد: آن چيست؟ فرمود: هيچ روزى را به شب نمى رساند مگر اين كه يك منزل به آخرت نزديك شده است، اما نمى داند به سوى بهشت يا به سوى آتش ؟!
📚 بحار الأنوار
🔅 #امام_صادق عليه السلام:
✍️ إن أحبَبتَ أن يَزيدَ اللّهُ في عُمرِكَ فسُرَّ أبَوَيكَ
🔴 اگر دوست دارى خداوند بر عمرت بيفزايد، پدر و مادرت را خوشحال كن.
📚 بحار الأنوار، جلد۷۱، صفحه۸۱
#حدیث_گرافی
👇👇👇
📝 بررسی سخنان امام حسین(ع) بعد از شهادت علی اکبر
💬 #سوال:
در مورد كشته شدن حضرت على اكبر نوشته شده: امام حسین(علیهالسلام) بر بالین حضرت علیاکبر آمد، صورت به صورت او گذاشت و فرمود:
«خداوند بکشد کسانی که تو را کشتند! چقدر اینان نسبت به خداوند و هتک حرمت رسول خدا گستاخ شدهاند. پسرم! بعد از تو خاک بر سر این دنیا.»
🔰اينجا چند موضوع مهم وجود دارد:
🔹الف) راوى اين مكالمه چه كسى است؟
حضرت على اكبر كه كشته شده و نتوانست به کسی بگوید! امام حسين(علیهالسلام) هم شهید شد و بعید است که وسط جنگ بیاید و سخنانش به علی اکبر را برای دیگران نقل کند؛ فاصله دیگران با ایشان هم زیاد بوده و نمیتوانستند این گفتگو را بشنوند.
🔹ب) حمید بن مسلم ازدی از یاران عمر سعد بود و چطور شیعیان به قول او در این باره اعتماد میکنند؟
✅ #پاسخ:
1⃣ شیخ مفید (متوفی430ق) در ارشاد همین جریان را نقل کرده است:
«مرّة بن منقذ به علی اکبر حمله کرد و ضربهای به او زد. لشکریان او را محاصره کرده و با شمشیرهایشان او را قطعه قطعه کردند. امام حسین(علیهالسلام)س بالای سر او آمد و فرمود: خدا بکشد گروهی را که تو را کشتند... .»
دو تن از سیرهنویسان شیعه یعنی طبرسی (متوفی548ق) و ابن نما حلی (متوفی 645ق) نیز مشابه همین عبارات را نقل کردهاند.
2⃣ سید بن طاووس (متوفی 664ق) عبارت «فوضع خدّه علی خدّه» را اضافه کرده و مینویسد: «امام حسین (علیهالسلام) آمد تا در كنار بدن فرزند ايستاد و صورتش را بر صورت فرزند نهاد و فرمود: خداوند گروهی را که تو را کشتند، بکشد...»
🔰حال در پاسخ به شبهه میگوییم:
🔹الف) این سخنان امام حسین (علیهالسلام) بر بالین حضرت علی اکبر هم در منابع تاریخی اهل سنت با طرق مختلفی نقل شده و هم در منابع روایی و تاریخی شیعه. در منابع اهل سنت هم منحصر به نقل یک نفر نیست، بلکه از طرق دیگری هم نقل شده است.
🔹ب) چیزی که از گزارشات به دست میآمد این است که جناب علی اکبر، جنگ نمایانی انجام داد و در حملهی دوم توسّط مرّة بن منقذ ضربهای خورد و دیگران هم گروهی او را محاصره کردند و با شمشیر وی را از پا در آوردند. امام حسین(علیهالسلام) بر بالین علی اکبر میآید و زمانی میرسد که او را به شهادت رساندهاند و با او نجوایی نمیکند؛ بلکه برای تنبّه سپاه دشمن و رسیدن ندای مظلومیّت عاشورائیان، با صدای بلند این سخنان را فرموده است.
البته نقل ابن سعد این تفاوت را داشت که امام نزد علی اکبر نیامد، بلکه خود لشکریان ابن سعد، بدن بیجان علی اکبر را به نزد حضرت سید الشهدا(علیهالسلام) بردند. همان افراد هم سخنان امام را گزارش کردهاند.
🔹ج) در مورد حمید بن مسلم ازدی که ناقل این ماجرا و سخنان امام(علیهالسلام) است، باید به این نکته توجّه کنیم که او از واقعهنگاران سپاه عمر سعد بود. وی کسی بود که به دستور عمر بن سعد، سر مبارک امام حسین را همراه با خولی بن یزید به کوفه نزد عبید الله بن زیاد برد. وقتی که شمر خواست خیمهی سید الشهدا را آتش بزند و به زنان تعرّض کند، به او اعتراض کرد و او را منصرف نمود.
ظاهرا هیچ دخالتی در عاشورا نداشته و فقط سمت گزارشگری را بر عهده داشته و به همین سبب هم رفاقتش با ابراهیم اشتر بعد از عاشورا، ادامه داشت[ و حتّی نزد مختار هم رفت و آمد داشت.
از مجموع این گزارشات برمیآید که حمید بن مسلم ازدی جزء توّابین بوده و به دلیل اینکه فقط در کربلا کار گزارشگری را برعهده داشته است، مورد عفو قرار گرفته و به احتمال قوی همان کسی است که شیخ طوسی نامش را جزء اصحاب امام سجّاد(علیهالسلام) نوشته است.
📎منبع:پایگاه تخصصی اعتقادات
┄┅═══✼📩✼═══┅┄
#اعتقادی