📬پیام ها
1📤- فرشتگان و موجودات آسمانى نيز همچون زمينيان، دست نياز به سوى خدا دارند. «يَسْئَلُهُ مَنْ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ»
2📤- كارهاى الهى تقليدى نيست، بلكه ابتكارى و نوآورانه است. «كُلَّ يَوْمٍ هُوَ فِي شَأْنٍ»
3📤- نياز دائمى موجودات، لطف و فيض دائمى خدا را طلب مىكند. (او هر لحظه داراى فيضى جديد ومستمر براى آفريدهها است.) يَسْئَلُهُ ... كُلَّ يَوْمٍ هُوَ فِي شَأْنٍ
4📤- چنين نيست كه خداوند، عالم را آفريده و آن را به حال خود رها كرده باشد، بلكه همواره امور هستى را تدبير و اداره مىكند. «كُلَّ يَوْمٍ هُوَ فِي شَأْنٍ»
@yavaranQoran
✍#تفسیر_سوره مطففین(۲)
. یکی از طلاب قدیمی که حالا از علماء است تعریف میکرد: در ماه رمضان(چند سال پیش حدود سی سال) چند جا مرا دعوت کردند. وقتی حساب کردم دیدم که از همه جا بیشتر در دماوند به من پول میدهند. گفتم: میروم دماوند. مردم از آخوند پولی بدشان میآید. یکروز که نرفتم هزار تومان کم کردند. و 29 هزار تومان گرفتم. سوار ماشین از آنجا بر میگشتم و در فکر این بودم که این 29 تومان را چکار کنم. از دماوند(رودهن) به طرف تهران میآمدم و در وسط راه زدم به یک ماشین! دو تا ماشین لوله شدند. پلیس آمد و میکانیک آورد و گفت: سی هزار تومان خرجش است! بعد گفتم: چون عمامه پیغمبر(ص) سرت است هزار تومان نمیگیرم! یعنی 29 هزار تومان. در راه میزدم توی سرم و میگفتم: این جزای کسی است که هدفش خدا نباشد. خدا رحمت کند شهید مطهری(ره) را. به من میگفت: قرائتی، هر روز این دعا را بخوان: «خَابَ الْوَافِدُونَ عَلَى غَیْرِكَ، وَ خَسِرَ الْمُتَعَرِّضُونَ إِلَّا لَكَ»(صحیفه سجادیه، دعاى46) 5- باختند کسانی که برای غیر خدا کار کردند. با هر کس بازی در میآورید با خدا بازی در نیاورید. با خدا صاف باشیم. وای بر معلمی که کم درس میدهد. وای بر کارگری که سر هم بندی میکند. وای بر همه کسانی که به هر نحوی کم فروشی میکنند. «یَسْتَوْفُونَ»، «یُخْسِرُونَ» به قول ما طلبهها مضارع هستند. یعنی کارشان این است. هر کسی یک بار دست گل آب میدهد. یکبار و دوبار طوری نیست اما «یَسْتَوْفُونَ»، «یُخْسِرُونَ» یعنی اینکاره هستند. شغلش این است. نانوا وقتی برای خودش نان میپزد نانهای خوبی میپزد اما برای مردم. . . همین نانوا کارش به نجار مثل خودش میافتد. قرآن میفرماید: اگر ضرر بزنی دودش به چشم خودت میرود. مال حرام عامل سقوط انسانهاست. گناه کوچک را کوچک نشمارید. قصه پیغمبر(ص) را همه نشنیدهاید که در بیابان با اصحاب میرفتند. حضرت فرمودند: هیزم جمع کنید. گفتند: هیزم نیست. فرمود: دقت کنید. رفتند و خار و خاشاک جمع کردند و روی هم گذاشتند و زیاد شد. فرمود: شما فکر میکنید گناهانتان کم است ولی اگر دقت کنید زیاد است.
راجع به مهندسین، خانه سازی و مدرسه سازی نکاتی است که برایتان میگویم: اول اینکه نظافت در ساختمان یک چیز دوست داشتنی است. مدرسه را طوری درست کنیم که دوست داشتنی باشد. یک مقدار هم مهندسین ما باید کاری با استاندارد نداشته باشند. من رفتم به یک ساختمان، دیدم سقفش خیلی کوتاه است! گفتم: اینجا سقفش کوتاه نیست؟ ! گفتند: هیس! گفتم: چرا؟ ! گفتند: این زیر نظر مهندسین ساخته شده است. گفتم: باشد من یک آدم هستم. آدم باید از خودش هم فکر داشته باشد. انسان وقتی سیگار میکشد سرفه میکند. خود ریه میگوید: دود برای من خوب نیست. وقتی به کسی میگویی: سیگار نکش. میگوید: مراجع تحریم نکردهاند. بابا خودمان هم یک آدم هستیم. من این را بارها گفتهام که نمیگذارند فکر کنیم. جوان شلواری میپوشد که برای رانش تنگ و برای ساق پایش گشاد است. مد پرستی یعنی کنار گذاشتن عقل. بله اگر کار خوبی بود روی چشممان. قرآن میفرماید: پیغمبر هر کس کار خوب کرد، از او یاد بگیر «فَبِهُداهُمُ اقْتَدِهْ» انعام/90. آثار نیاکان ما: اگر هنر داشتند روی چشم ما. اما اگر غلطی کردند ما نباید آن کار را بکنیم. امام صادق علیه السلام به خانه شخصی رفتند، خانه آن شخص خیلی تنگ بود. فرمود: چرا خانهات اینقدر تنگ است؟ ! گفت: خانه مرحوم ابوی است! فرمود: ابوی شما اشتباه کرد شما هم باید اشتباه کنید؟ ! آثار قدیمی به چه قیمتی. ساختمان باید زیبا باشد. در کاشان مسجدهایی ساختهاند که وقتی آدم نگاه میکند کیف میکند. مردم برای استراحت آنجا میروند. الان مسجد میسازند مثل انبار سیب زمینی! ساختمان باید طوری باشد که آدم خاطره خوشی از آن داشته باشد. گفتند: امام سجاد(ع) کجا نماز میخواند؟ گفتند: برو فرشها را بو بکش، هرجا بوی عطر بیشتری داشت امام سجاد(ع) آنجا نماز خواندهاند. به همین خاطر زیبایی یک مسئله است.
#درسهایی_ازقران
✍#قصه های_قرانی
🌲اشموئيل و طالوت و جالوت
چنان كه قبلاً گفته شد، پس از رحلت موسي - عليه السلام - بني اسرائيل به فرماندهي يوشع بن نون وصي موسي - عليه السلام - به جنگ با زور مندان شام و فلسطين پرداختند، تا ارض مقدس و شهرهاي آن را فتح كنند و اين جنگ هم چنان ادامه داشت.
بني اسرائيل پس از موسي - عليه السلام - داراي پيامبري بودند كه در آيه 246 و 247 و 248 سوره بقره از اين پيامبر به عنوان «نبي» (پيامبر) ياد شده، ولي نام او ذكر نشده است، كه اكثر مفسّران به استناد روايات معتقدند كه اين پيامبر به نام اشموئيل بود.
اشموئيل كه از نژاد بني اسرائيل بود. زمام رهبري بني اسرائيل را به دست گرفت و به بازسازي آنها براي خودسازي و جهاد با دشمنان پرداخت.
اشموئيل احساس كرد كه لشكر بني اسرائيل نياز به يك فرمانده شجاع، نترس، كاردان و دلاور دارد. خود بني اسرائيل نيز كه از ناحيه گزند دشمنان به ستوه آمده بودند، نياز به چنين فرماندهي را احساس نمودند. نزد اشموئيل آمده و از او درخواست كردند كه فرماندهي شجاع و كار آمد انتخاب كند تا تحت فرماندهي او با دشمن بجنگند، اشموئيل كه سستي و بيهمتي آنها را تجربه كرده بود، به آنها فرمود: «بيم آن دارم كه شما از پيروي چنين فرماندهي سرپيچي كنيد، و از نبرد با دشمن، شانه خالي نماييد.» ولي آنها قول دادند كه با انتخاب چنان فرمانده، با اطاعت قوي از او با دشمن جنگ خواهند كرد.
اشموئيل از درگاه خداوند درخواست چنين فرماندهي با كفايت نمود. خداوند به او وحي كرد كه چنين فرماندهي را نزد تو ميفرستيم، فرماندهي و پرچم سپاه را به دست او بسپار.
اين فرمانده لايق همان «طالوت» بوده كه مردي بلند قامت، تنومند، داراي اعصابي محكم و ارادهاي قوي به علاوه دانشمندي زيرك و با تدبير بود. او در اين هنگام شهرتي نداشت. با پدرش در ساحل رودخانهاي ميزيست و چهار پايان پدرش را به چرا ميبرد و كشاورزي ميكرد.
روزي بعضي از چهار پايان در بيابان گم شدند. طالوت همراه يكي از دوستانش در اطراف رودخانه به جستجوي آنها پرداخت، در اين جستجو تا نزديك شهر «صوف» رسيدند - اشموئيل در شهر صوف سكونت داشت - دوست طالوت به طالوت گفت: «ما در نزديك شهر صوف هستيم، اشموئيل پيامبر در اين شهر است، بيا نزد او برويم، تا او در پرتو وحي ما را به پيدا كردن چهار پايان گمشده راهنمايي كند.»
طالوت پيشنهاد دوستش را پذيرفت و با هم به شهر صوف نزد اشموئيل آمدند همين كه چشمان طالوت و اشموئيل به همديگر افتاد، ما بين دلهايشان آشنايي برقرار شد. اشموئيل در همان لحظه طالوت را شناخت، دريافت كه اين شخص همان است كه خداوند او را به عنوان فرمانده لايق نزدش فرستاده است.
طالوت سرگذشت گم شدن چهار پايانش را براي اشموئيل شرح داد. اشموئيل گفت: چهار پايانت هم اكنون، در راه دهكده به طرف باغستان پدرت در حركتند، نگران آنها نباش، ولي من تو را براي كار بزرگتري كه مربوط به نجات بني اسرائيل از گزند دشمن است دعوت ميكنم.
طالوت در آغاز از اين پيشنهاد تعجب كرده ولي سپس دعوت اشموئيل را پذيرفت. حضرت اشموئيل - عليه السلام - طالوت را به بني اسرائيل معرّفي كرد، فرمود: «خداوند اين شخص را براي فرماندهي شما برگزيد. از او پيروي كنيد، و خود را براي جهاد با دشمن آماده سازيد.»
بني اسرائيل بهانه تراشي كردند، زيرا اوصاف يك فرمانده لايق را در ظاهرِ طالوت نميديدند، زيرا او را نميشناختند، ولي اشموئيل به آنها اطمينان داد كه طالوت از نظر علمي و معنوي و جسمي، رادمردي قوي و با تدبير است و بر شما برتري دارد.(1) بني اسرائيل مطالبه دليل و نشانه كردند، اشموئيل به آنها گفت:
نشانه انتخاب طالوت آن است كه صندوق عهد يادگار مهم موسي - عليه السلام - (2) را كه مايه دلگرمي و اطمينان شما است و اكنون در دست دشمن است به سوي شما باز ميگرداند.
طولي نگذشت كه صندوق عهد به گونه معجزه آسايي به دست بني اسرائيل افتاد. در تاريخ آمده است: هنگامي كه صندوق عهد در جنگها، به دست بت پرستان فلسطين افتاد، آن را به بتكده خود بردند. تا آن صندوق در آن جا بود، آنها گرفتار ناراحتيهاي گوناگوني شدند، بعضي گفتند: اين ناراحتيها هم به خاطر آن صندوق عهد است. از اين رو تصميم گرفتند آن را از شهر خود خارج سازند، و چون كسي حاضر نبود اين كار را بكند، آن صندوق را به دو گاو بستند، و آن دو گاو را به سوي بيابان حركت دادند. آن گاوها آن صندوق را كشيدند و از شهر خارج كرده و در بيابان به ميان بني اسرائيل آوردند، البته فرشتگان و امدادهاي غيبي در پشت پرده، اين حركت را راهنمايي ميكردند.
اشموئيل به بني اسرائيل گفت: «اين هم صندوق عهد، كه اينك در ميان شما است و فرشتگان خدا مأمور شدند تا اين دو گاو را به سوي ما روانه سازند.»
بني اسرائيل با ديدن آن صندوق، آن را نشانه صدق مأموريت طالوت از طرف خدا به عنوان فرماندهي دانسته و در نتيجه فرماندهي طالوت را پذيرفتند.(3)
✍ادامه دارد ....ان شاءالله
قلوبٌ معك و سيوفٌ عليك ...
پناه می برم به دست های مهربانت،
از شرّ دستهایم، که از دلم اطاعت نمی کنند!
شب تون به خوبی و خوشی☺️🌹
از همدیگر عذرخواهی کنیم
چه خانواده هایی که اگر یک عذرخواهی از همسر میشد، منجر به طلاق نمی شد.
ملائکه که از آفرینش انسان دلواپس بودند، همینکه راز آفرینش رافهمیدند ازخدا عذرخواهی کردند وگفتند:《قالو سبحانک لاعلم لنا》بقره۳۳
پروردگارا! تو پاک و منزهی،ماچیزی جز آنچه تو به ما آموختی نمیدانیم. چه بسا اگر در این دنیا از خدا و مردم عذرخواهی کنیم، برای قیامت حسابی باقی نمی ماند و اگر عذر خواهی نکنیم، به روزی میرسیم که خواهیم عذرخواهی ولی به مااجازه داده نمیشود.
《ولایُوذَن لهم فَیَعتَذِرون》مرسلات۳۶
@yavaranQoran
#معارف قرآنی
💢نداها در قیامت💢
[۹]
در قیامت صداها و نداهایی وجود دارد که قرآن به آن اشاره دارد:
۱. ندای سلام به بهشتیان: «نادوا اصحاب الجنّة ان سلام علیکم» [۱۰]
۲. ندای بهشتیان به دوزخیان که ما وعدههای خدا را یافتیم شما چطور؟ «و نادی اصحاب الجنّة اصحاب النّار أن قد وجدنا ما وعدنا ربّنا» [۱۱]
۳. ندای دوزخیان برای دریافت آب. «نادی اصحاب النّار اصحاب الجنّة أن أفیضوا علینا من الماء» [۱]
۴. ندای خداوند به مشرکان که شرکای من کجا هستند. «ینادیهم فیقول این شرکائی» [۲]
۵. ندای منافقان به مؤمنان که ما در دنیا با هم بودیم، از ما دستگیری کنید. «ینادونهم الم نکن
---------------
[۹]: ۶۸۹. ذیل آیه ۴۷ سوره فصّلت.
[۱۰]: ۶۹۰. اعراف، ۴۶.
[۱۱]: ۶۹۱. اعراف، ۴۴.
[۱]: ۶۹۲. اعراف، ۵۰.
[۲]: ۶۹۳. قصص، ۶۲.
📗کتاب ۴۰۰ نکته از تفسیر نور، قرائنی
@yavaranQoran
✍ادامه #تفسیر سوره مطففین(۳)
خدا محوری: قدیم وقتی وارد شهری میشدی از گنبدش معلوم بود که در آنجا اسلام حاکم است. مدرسههای قدیمی دور تا دور حجره است و در جایی که نماز میخوانند گنبد و بارگاه دارد. یعنی خدا محوری است. الان وقتی شخصی وارد تهران میشود خدا محوری نیست. اسکناس محوری است. شهر اسلامی شهری است که وقتی واردش میشوی خدا محوری باشد. مردمش با اذان از خواب بیدار میشوند. بلندترین ساختمانهایش مساجدش باشد. در سایه انقلاب بهتر شده است. در قبل از انقلاب خیلی از وزارتخانهها، ادارهها و. . . نمازخانه وجود نداشت. اول انقلاب هم زیر راه پلهها را نمازخانه کردند. در این چند سال یک تحولی شده است.
زیبا سازی مدرسه به عهده خود بچهها باشد. متأسفانه برخی بچههای مدارس ما مدرسه را کثیف میکنند بعد یک فرد پیری که احترامش لازم است میآید و تمیز میکند! یعنی بچهها عملا لوس بار میآیند. لوسی ممنوع. یک حدیث در مورد لوسی میخوانم: امام صادق علیه السلام با افرادی میرفتند. بند کفش امام(ع) پاره شد. امام(ع) کفشهایش را درآورد و پابرهنه به راهش ادامه داد. هرچه اصحاب گفتند که: آقا کفش ما را پا کنید، حضرت فرمود: بند کفش من پاره شده و نباید لوس شوم. در سفر مکه آمدند به حضرت گفتند: فلانی خیلی عبادت میکند. فرمود: کارهایش را چه کسی انجام میداد؟ گفتند: ما کار میکردیم و او نماز شب میخواند. فرمود: کار شما از نماز شب او با ارزشتر است. چون او آدم لوسی بود.
#درسهایی_از قرآن
@yavaranQoran
✍#قصه های قرانی
🌷پیروزی بنی اسرائیل به فرماندهی طاغوت
طالوت از سوي اشموئيل و بني اسرائيل به عنوان فرمانده كلّ قواي بني اسرائيل منصوب شد، طالوت سپاهيان را بازسازي و منظم كرد و به سوي جبهه روانه ساخت، در مسير راه براي آن كه آنها را آزمايش كند، با اين كه تشنه بودند و آب نداشتند، به آنها گفت: «در سر راه به نهر آبي ميرسيد، خداوند شما را به وسيله آن آب آزمايش ميكند، آنها كه به هنگام تشنگي از آن آب بنوشند از من نيستند، و آنها كه جز يك پيمانه با دست خود، بيشتر از آن نخورند از من هستند.»
همه لشكر - جز اندكي - از آن آب نوشيدند.
طالوت دريافت كه افراد محكم و با ايمان امتحان داده كه ميتوان با آنها جنگيد همان گروه اندكند كه از آب ننوشيدند يا به اندازه يك كف دست نوشيدند.
طالوت با همان گروه اندك از نهر آب گذشتند، عدهاي از آنها با مقايسه كمي افراد خود با انبوه افراد دشمن، گفتند: ما توانايي مقابله با دشمن به فرماندهي جالوت را نداريم. ولي آنها كه به لقاء الله و روز رستاخيز اعتقاد داشتند با اراده قاطع گفتند:
«كَمْ مِنْ فِئَة قَلِيلَة غَلَبَتْ فِئَة كَثِيرَة بِإِذْنِ اللَّهِ وَ اللَّهُ مَعَ الصَّابِرِينَ؛ چه بسيار گروههاي كوچكي كه به فرمان خدا بر گروههاي عظيمي پيروز شدند، و خداوند با صابران (و استقامت كنندگان) است.»(4)
لشكر اندك بني اسرائيل به حركت خود به سوي جبهه ادامه دادند، درحالي كه طالوت در پيشاپيش آنها حركت ميكرد تا به جايي رسيدند كه لشكر نيرومند جالوت نمايان و ظاهر شد. طالوتيان در برابر آن قدرت عظيم صف كشيدند و دست به دعا برداشته و گفتند:
«رَبَّنا أَفْرِغْ عَلَينا صَبْراً وَ ثَبِّتْ أَقْدامَنا وَ انْصُرْنا عَلَي الْقَوْمِ الْكافِرِينَ؛ پروردگارا! پيمانه مقاومت و تحمل و صبر را بر ما بريز، و گامهاي ما را ثابت بدار، و ما را بر جمعيت كافران پيروز گردان.»(5)
اين گروه اندك با ارادهاي محكم و روحيهاي عالي به فرماندهي طالوت فرمانده لايق و با ايمان به قلب لشكر دشمن زدند.
در آن وقت حضرت داود - عليه السلام - به عنوان جوان ناشناس در ميان لشكر بني اسرائيل بود، به وسيله فلاخني كه در دست داشت، در پيشاپيش لشكر، جالوت فرمانده دشمن را هدف قرار داد و يكي دو سنگ به سوي او افكند، آن يك سنگ يا دو سنگ به او اصابت كرد به طوري كه جالوت جيغ و فرياد كشيد و بر زمين افتاد و در خون خود غوطهور شد و به هلاكت رسيد. با كشته شدن جالوت، سپاه او فرو پاشيدند و فرار را بر قرار ترجيح دادند.
به اين ترتيب طالوت با لشكر اندك بني اسرائيل بر دشمنان پيروز شد. حضرت داود - عليه السلام - از آن وقت داراي موقعيت عظيم در نزد اشموئيل و بني اسرائيل گرديد و سرانجام داراي مقام نبوّت و حكومت گرديد.
داود - عليه السلام - نوجواني كه افتخار آفريد
امام صادق - عليه السلام - فرمود: خداوند به پيامبر بني اسرائيل (اشموئيل) وحي كرد: جالوت را كسي ميكشد كه زره موسي - عليه السلام - براي تن او اندازه است، و او از فرزندان لاوي بن يعقوب بوده و نامش داود - عليه السلام - پسر «اِيشا» است. اِيشا داراي ده پسر است كه داود - عليه السلام - از همه آنها كوچكتر ميباشد. طالوت هنگام بسيج سپاه، براي اِيشا پيام داد كه همه پسرانش را حاضر كند، او به اين دستور عمل كرد، طالوت زره موسي - عليه السلام - را بر تن يكي يكي آنها نمود، ولي براي هيچ كدام اندازه نبود بلكه يا بلندتر بود يا كوتاهتر، طالوت به ايشا گفت: ديگر پسري نداري؟ او عرض كرد: «يك پسر كوچكتر از همه دارم كه چوپان گوسفندانم ميباشد.» طالوت به دنبال او فرستاد، او آمد و زره را پوشيد، آن زره براي او اندازه بود، همراه او چند سنگ و يك فلاخن بود و طالوت او را همراه لشكر به ميدان برد. او بسيار شجاع و نترس بود، هنگامي كه لشكر بني اسرائيل در برابر جالوت قرار گرفتند، جالوت سوار بر فيل بود و تاج بلندي بر سر داشت و لشكرش در دوطرف او آماده بودند، داود - عليه السلام - سه سنگ همراه داشت يكي از آنها را در فلاخن نهاد و به سوي جالوت پرتاب كرد، اين سنگ به جانب راست او اصابت نمود، سنگ دوم را به سوي او انداخت كه به جانب چپش اصابت كرد، سنگ سوم، درست بر پيشاني او به ياقوت تاجش اصابت نمود كه به مغزش رسيد و همان دم او را به هلاكت رساند و به زمين انداخت، لشكر او گريختند و بني اسرائيل پيروز گشتند.(6) ------------------------------
1- اقتباس از آيه 247 بقره.
2- در قسمت آخر داستانهاي زندگي موسي - عليه السلام - در مورد صندوق عهد، شرح داده شد.
3- مضمون آيه 248 بقره؛ اقتباس از مجمع البيان، ج 2، ص 353.
4- بقره، 249.
5- بقره، 250.
6- اقتباس از مجمع البيان، ج 2، ص 357. طبق بعضي از روايات، سنگ داود - عليه السلام - سينه جالوت را شكافت و از پشت بيرون آمده و او را از مركب بر زمين افكند. (تفسير نمونه، ج 19، ص 237).
@yavaranQoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 #شاهکار
💢 تلاوت غیرقابل توصیف #شیخ_محمود_شحات
✨سوره مبارکه حشر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎🌹💎🌹💎🌹💎🌹💎🌹💎
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
دفتر اولین روز از آبان ماه را
از سطری شروع می کنیم
كه بنام بزرگ تو
تكيه كرده است
به نام تو...
ای خـدای صبح…
ای خـدای روشنی…
ای خـدای زندگی…
هرصبح، آغازیست برای رسیدن به تو
الهی به امید تو❤️
✍نسخه های قرانی
❣چند نسخه براے زندڪَے بهتر
«هرڪس خواهان زندڪَے خوب است، این ده غنچه را بچیند…»
🌼🍃نشستن در سحر ڪَاهان براے طلب آمرزش،
{وَالْمُسْتَغْفِرِینَ بِالْأَسْحَارِ}، «و آنان ڪه سحر ڪَاهان طلب آمرزش مےنمایند».
(عمران_17)
🌼🍃در خلوت نشستن برای تفڪر و اندیشیدن،
{...وَیَتَفَكَّرُونَ فِی خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ...}،
«و در آفرینش آسمانها و زمین مےاندیشند».
(عمران_191)
🌼🍃هـمـنـشـیـنـے بـا صـالـحـان،
{وَاصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِینَ یَدْعُونَ رَبَّهُم...}،
و خودت را به همراهے با ڪسانے وادار ڪن ڪه پرودڪَارشان را مےخوانند».
(کهف_28)
🌼🍃ذڪــــــــــــــــــــــــــــر،
{...وَاذْكُرُوا اللَّهَ كَثِیرًا...}، «خداوند را بسیار یاد ڪنید».
(جمعه_10)
🌼🍃دو رڪعت نماز خاشعانه،
{الَّذِینَ هُمْ فِی صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ}، «ڪسانے ڪه در نمازشان خشوع دارند».
(مؤمنون_2)
🌼🍃تلاوت قرآن و تدبر در آن،
{أَفَلَا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ}، «آیا در قرآن نمےاندیشند».
(نساء_82)
🌼🍃صدقه دادن در نهان و بدور از چشم مردم،
{چنانچه در حدیث آمده است:}، «تا جایے ڪه دست چپ او نمےداند ڪه دست راستش چه انفاق (و صدقه) مےڪند».
🌼🍃برطرف ڪردن رنج و ڪَرفتارے یڪ مسلمان،
{در حدیث آمده است:}، «هر ڪس یڪے از ڪَرفتارے هاے دنیوے مسلمانے را حل ڪند، خداوند او را از ڪَرفتارے هاے قیامت نجات مےدهد».
🌼🍃بی علاقه بودن به دنیاے فانے،
{وَالْآخِرَةُ خَیْرٌ وَأَبْقَىٰ}، «و آخرت، بهتر و ماندڪَارتر است».
(اعلی_17)
❣اینها چند نسخه ڪامل براے زندڪَے بهترند
@yavaranQoran
✍#تفسیر سوره مطففین (۴)
. بحمدالله در سایه جمهوری اسلامی همه مدارس نمازخانه میسازند. آموزش و پرورش از همه وزارتخانهها مهمتر است. چون با نسل آینده در ارتباط است. همه باید در این مورد بسیج شویم. شمایی که اینقدر خرج میهمان میکنید، چقدر خرج تحصیل فرزندتان کردهاید، چقدر خرج فضای آموزشی او کردهاید؟ حالا آدمهایی داریم که: زن و بچهاش را در اتاق تاریک نگه میدارد یک اتاق نورانی را برای میهمان نگه میدارد! یکروز به دامادم گفتند: چه کسی را از همه بیشتر دوست داری؟ گفته بود: خودم را. برای شیخ انصاری میهمان آمد. گفت: من برای خدا به دیدار شما آمدهام. گفت: اگر به خاطر خدا آمدهای به خاطر خدا هم بلند شو برو. گفت: چرا؟ ! گفت: الان که شما به خانه من آمدهای، زنم مریض بود و رفت اتاق بغلی که خیلی گرم است. تو اگر برای خدا آمدهای برای خدا هم برو تا زنم بیاید به اتاق سایه. من یک سؤال میکنم از مردم ایران! حالا که برای فرزند شما نمازخانه ساختهاند، کدامیک از شما با یک تلفن از مدیر مدرسه در این رابطه تشکر کردهاید؟ ! در حال حاضر حدود 60 هزار نماز جماعت در مدارس بدون اجبار برگزار میشود. اما برای یک مسئله جزیی خودمان صد تا تلفن میزنیم! ما نسبت به نسل نو هنوز بالغ نشدهایم. نمیدانیم 18 میلیون یعی چه؟ ! مدیر مدرسه میتواند نقش خوبی داشته باشد. مدیر کل یکی از استانها میگفت: در یکی از مدارس صددرصد بچهها در نماز شرکت میکنند. وقتی بررسی کردیم فهمیدیم که: مدیر دبیرستان«قَدْ قَامَتِ الصَّلَاةُ» گو است. همه دبیرها: فیزیک و شیمی و قرآن و دینی و. . . صف اول نماز هستند. وقتی همه آمدند بچهها هم میآیند. اما وقتی دبیرها خودشان در اتاق چایی میخورند و به بچهها گفتند: بروید نماز! ! میگویند: مرگ خوب است برای همسایه. مدرسه به بخشنامه گوش نمیدهند. خدا وقتی بخشنامه میکند، میفرماید: ببین من خودم عمل میکنم. بعد میفرماید: شما هم عمل کن. بخشنامه خدا را گوش کنید: «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِكَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلیماً» احزاب/56 خدا و فرشتهها بر پیامبر(ص) صلوات میفرستند. بعد بخشنامه میکنند که: شما هم یالله، صلوات بفرستید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلیماً». اگر مدیر مدرسه یکبار خم شود و یک پوست خیار را از زمین بردارد دیگر بچهها خجالت میکشند که پوست خیار به زمین بریزند. اگر دانش آموز استاد را دید که برقهای اضافی را خاموش میکند، این کار اثر تربیتی دارد. فرق معلم با دیگران در همین است. کار شما سازندگان مدارس عبادت است. چون شما جایی را که میسازید در آن رشد خواهند کرد اما بیرون این طور نیست.
تذکرات کلی برای ساخت و ساز: آقایانی که میخواهند بنایی کنند باید نکاتی را در نظر بگیرند. البته این حرفهای من اصل است حالا یک وقت اضطرار است حسابش جداست. مثل این است که بگوییم: انسان باید روز کار کند و شب بخوابد. حالا بعضی جاها اورژانس است، کشیک است، و باید شب بیدار بمانند این اضطرار است. من به موارد اضطراری کاری ندارم. من اصل را میگویم. مسکن از سکینه میآید. یعنی جایی که انسان در آن آرامش داشته باشد. پس زمینی که انسان برای مسکن انتخاب میکند باید جای بی سرو صدایی باشد.
#درسهایی_ازقران
@yavarannamaz
✨💝📖💝✨
⭕️ ثروت و رفاهِ بیش از حد💰💵
✍ قرآن میگه رفاهِ بیش از حد، زمینه طغیان رو فراهم میکنه:
📖 وَ لَوْ بَسَطَ اللَّهُ الرِّزْقَ لِعِبادِهِ لَبَغَوْا فِي الْأَرْضِ وَ لكِنْ يُنَزِّلُ بِقَدَرٍ ما يَشاءُ إِنَّهُ بِعِبادِهِ خَبيرٌ بَصير (شوری/۲۷)
👈 اگر خداوند روزی را برای بندگانش وسعت ببخشد، در زمین طغیان و ستم میکنند؛ از این رو بمقداری که خودش میخواهد و مصلحت میداند، نازل میکند؛ زیرا او نسبت به بندگانش آگاه و بیناست!
✅ یعنی اگر خداى تعالى، رزقِ همه بندههاش رو زیاد بکنه، و همه سیر بشن، شروع به ظلم كردن در زمین مىكنند.
☝️ انشالله ناراحت نمیشیم، ولی به قول خودمونی، آدم شکمش که سیر شد، هار میشه، جفتک میندازه.
تو سوره علق هم شبیه همین جمله رو داره:
📖 إِنَّ الْإِنْسانَ لَیَطْغى أَنْ رَآهُ اسْتَغْنى (علق/۶و۷)
👈 این انسان هنگامى كه احساسِ بىنیازى كند، طغیان مىكند.
☝️ چون طبیعتِ مال و ثروت همینه. البته نه همیشه، ولی خیلی از مواقع اینطوریه، كه وقتى مال و ثروت و رفاه زیاد شد💰💵، طغیان و استكبار و بیدینی به همراه خودش میاره.
🗣 احتمالاً دور و برمون از این آدمها زیاد دیدیم. طرف تا یخورده وضعش خوب میشه، دیگه یواش یواش همه چی رو یادش میره:
🔹 اول مسجد و هیات میرفت، کم کم همه رو میبوسه میذاره کنار...
🔸 یواش یواش نماز اول وقتش ترک میشه، بعداً دیگه اصلاً نماز نمیخونه...
🔹 کم کم حجابش یخورده تغییر میکنه، بعداً میبینی تو مهمونیهای خصوصی اصلاً حجاب رعایت نمیکنه...
🔸 کم کم پاش باز میشه به مهمونیها و پارتیهای مختلط...
🔹 یواش یواش تو کاسبی سر این و اون رو کلاه میذاره، مالِ حروم میاره سر سفرهاش و ...
🔸 دیگه خمس و زکات نمیده...
و...
🔹 دست آخر هم میگه برو بابا، خدا دیگه کیه.
📢 به همین خاطر، خدا رزق و روزی رو به اندازه نازل میکنه، و به هر كس به مقدارى معین روزى میده.
👈 چون او به حال بندههای خودش خبیر و بصیره.
👈 میدونه كه چه مقدار از فقر و غنا به دردِ بندهاش میخوره، همون مقدار بهش میده.
@yavaranQoran
هدایت شده از چهارشنبه قران
🔮🔮🔮🔮🔮
#ذکری_جهت_در_امان_ماندن_از_تصادف_و_خطرات_جاده
🎗بسم الله الرحمن الرحیم🎗
🔺از مرحوم آیت الله بهجت پرسیدند:جهت در امان ماندن از تصادف و خطرات جاده ای چه ذکری بگوییم؟
فرمودند:هنگام سوار شدن یک مرتبه آیت الکرسی و ۶ مرتبه سوره مبارکه قدر را بخوانید که مجرب است.انشاءالله👌
🆔 @yavaranQoran