✍#تفسیر سوره مرسلات(۲)
پیام ها:
1- آنچه از جانب خداوند فرستاده می شود،مقدّس و قابل سوگند خوردن است.
«وَ الْمُرْسَلاتِ»
2- الطاف خداوند،دائمی و مستمر است.[21] «وَ الْمُرْسَلاتِ عُرْفاً»
3- آنچه از جانب خداوند نازل می شود،خیر است.[22] «وَ الْمُرْسَلاتِ عُرْفاً»
4- در نظام آفرینش،حتّی وزش باد به طور تصادفی نیست،بلکه آفریدگار جهان، آن را می فرستد. «الْمُرْسَلاتِ»
5-مأموریّت های مهم،باید به سرعت انجام شود. «عَصْفاً»
6- در جهان بینی الهی،نرمی و سختی هر کدام به جای خود ارزشمند است.
عُرْفاً ... عَصْفا
7- توسعه و گسترش به معنای نادیده گرفتن اصول و چارچوب نیست.
«وَ النّاشِراتِ نَشْراً فَالْفارِقاتِ فَرْقاً»
8-در نظام هستی کارها تقسیم شده و هر کاری به فرد یا گروهی سپرده شده و این رمز مدیریّت موفق است. «الْمُرْسَلاتِ ، اَلنّاشِراتِ ،الفارقات»
9- در نظام الهی،تکوین و تشریع در کنار یکدیگرند. وَ الْمُرْسَلاتِ ... فَال ْمُلْقِیاتِ ذِکْرا
10- در مأموریّت های ارشادی باید مطلب به مخاطبان تفهیم شود. «فَالْمُلْقِیاتِ ذِکْراً»
11- هرگونه ذکر،الهام،علم و خطور حق از سوی خداوند است. «فَالْمُلْقِیاتِ ذِکْراً»
12- خداوند با تفاوت هایی که میان حق و باطل قرار داده،هم اتمام حجّت کرده است: «عُذْراً» و هم هشدار می دهد. «نُذْراً»
13- در مأموریّت های ارشادی،باید راه بهانه جویی مسدود شود. «عُذْراً أَوْ نُذْراً»
14- برای امور مهم همچون وقوع قیامت،سوگندهای متعدّد مفید و راهگشا است. «وَ الْمُرْسَلاتِ ، فَالْعاصِفاتِ ، وَ النّاشِراتِ ، فَالْفارِقاتِ ، فَالْمُلْقِیاتِ ، إِنَّما تُوعَدُونَ لَواقِعٌ»
15- انسان در مورد قیامت،دائماً نیاز به تذکّر و یادآوری دارد. فَالْمُلْقِیاتِ ذِکْراً ... إِنَّما تُوعَدُونَ لَواقِعٌ
فَإِذَا النُّجُومُ طُمِسَتْ«8» وَ إِذَا السَّماءُ فُرِجَتْ«9» وَ إِذَا الْجِبالُ نُسِفَتْ«10» وَ إِذَا الرُّسُلُ أُقِّتَتْ«11» لِأَیِّ یَوْمٍ أُجِّلَتْ«12» لِیَوْمِ الْفَصْلِ«13» وَ ما أَدْراکَ ما یَوْمُ الْفَصْلِ«14»
پس آنگاه که ستگارگان محو شوند.و آنگاه که آسمان شکافته شود.و آنگاه که کوهها از ریشه کنده شود.و آنگاه که برای رسولان(برای ادای شهادت)وقت تعیین شود.برای چه روزی،اجل تعیین شده؟ برای روز داوری.و تو چه دانی که روز داوری چیست؟
🔰یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
✍#قصه های قرانی (۱)
📂اشموئيل و طالوت و جالوت
🌷چنان كه قبلاً گفته شد، پس از رحلت موسي - عليه السلام - بني اسرائيل به فرماندهي يوشع بن نون وصي موسي - عليه السلام - به جنگ با زور مندان شام و فلسطين پرداختند، تا ارض مقدس و شهرهاي آن را فتح كنند و اين جنگ هم چنان ادامه داشت.
بني اسرائيل پس از موسي - عليه السلام - داراي پيامبري بودند كه در آيه 246 و 247 و 248 سوره بقره از اين پيامبر به عنوان «نبي» (پيامبر) ياد شده، ولي نام او ذكر نشده است، كه اكثر مفسّران به استناد روايات معتقدند كه اين پيامبر به نام اشموئيل بود.
اشموئيل كه از نژاد بني اسرائيل بود. زمام رهبري بني اسرائيل را به دست گرفت و به بازسازي آنها براي خودسازي و جهاد با دشمنان پرداخت.
اشموئيل احساس كرد كه لشكر بني اسرائيل نياز به يك فرمانده شجاع، نترس، كاردان و دلاور دارد. خود بني اسرائيل نيز كه از ناحيه گزند دشمنان به ستوه آمده بودند، نياز به چنين فرماندهي را احساس نمودند. نزد اشموئيل آمده و از او درخواست كردند كه فرماندهي شجاع و كار آمد انتخاب كند تا تحت فرماندهي او با دشمن بجنگند، اشموئيل كه سستي و بيهمتي آنها را تجربه كرده بود، به آنها فرمود: «بيم آن دارم كه شما از پيروي چنين فرماندهي سرپيچي كنيد، و از نبرد با دشمن، شانه خالي نماييد.» ولي آنها قول دادند كه با انتخاب چنان فرمانده، با اطاعت قوي از او با دشمن جنگ خواهند كرد.
اشموئيل از درگاه خداوند درخواست چنين فرماندهي با كفايت نمود. خداوند به او وحي كرد كه چنين فرماندهي را نزد تو ميفرستيم، فرماندهي و پرچم سپاه را به دست او بسپار.
اين فرمانده لايق همان «طالوت» بوده كه مردي بلند قامت، تنومند، داراي اعصابي محكم و ارادهاي قوي به علاوه دانشمندي زيرك و با تدبير بود. او در اين هنگام شهرتي نداشت. با پدرش در ساحل رودخانهاي ميزيست و چهار پايان پدرش را به چرا ميبرد و كشاورزي ميكرد.
روزي بعضي از چهار پايان در بيابان گم شدند. طالوت همراه يكي از دوستانش در اطراف رودخانه به جستجوي آنها پرداخت، در اين جستجو تا نزديك شهر «صوف» رسيدند - اشموئيل در شهر صوف سكونت داشت - دوست طالوت به طالوت گفت: «ما در نزديك شهر صوف هستيم، اشموئيل پيامبر در اين شهر است، بيا نزد او برويم، تا او در پرتو وحي ما را به پيدا كردن چهار پايان گمشده راهنمايي كند.»
طالوت پيشنهاد دوستش را پذيرفت و با هم به شهر صوف نزد اشموئيل آمدند همين كه چشمان طالوت و اشموئيل به همديگر افتاد، ما بين دلهايشان آشنايي برقرار شد. اشموئيل در همان لحظه طالوت را شناخت، دريافت كه اين شخص همان است كه خداوند او را به عنوان فرمانده لايق نزدش فرستاده است.
🔰یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
✍ اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ...
🔰گروه ختم قرآن برای پسر فاطمه علیهما السلام
http://eitaa.com/joinchat/3090022432Ca01d31e95d
♻️ شما هم نذر کنید وبه ما بپیوندید 👆👆
🌴 یاوران قرآن
🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊 🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃 ┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄ ✍ اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ... 🔰
✅ عزیزان عضو این گروه بشوید👆
🇮🇷 آیه های خودمانی 🇮🇷
❤️مهربونی با #خانم خونه
⭕️بعضی #مردها فکر میکنن هنوز تو غار زندگی میکنن! تا میرسن خونه یه #غرشی میکنن که کل غار، ببخشید، کل خونه میلرزه! بعد هم لم میدن رو مبل و پشت سر هم به خانم خونه دستور میدن.
⭕️تو طول روز تلفن میزنن خونه و شروع میکنن به دستور دادن. فکر میکنن #کلفت گرفتن و باید با زبون زور با زنشون حرف بزنن. تصورشو بکن، خدا چهارده قرن پیش به مردا گفته آقا آرومتر!😐😐 با خانم خونه درست رفتار کن!
📖وَ عاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ
با آنها به #خوبی رفتار کنید
(بخشی از آیه 19 نساء)
#انتقام_سخت
🆔 یاوران قرآن http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
300آیه حفظ موضوعی اوقاف.pdf
8.97M
🔻 #معرفی_کتاب
📚 نام کتاب: #حفظ_موضوعی_قرآن
➕ این کتاب شامل 300 آیه با موضوع اعتقادی، اخلاقی و ... است که توسط موسسه فرهنگی قرآن و عترت نورالثقلین در سال ۱۳۹۲ تهیه و تنظیم گردیده است.
#انتقام_سخت
🌺یاوران قرآن @yavaranQoran
✍ #معارف قرآنی
🌹سه نوع برادری در قرآن
1⃣ برادری #نسبی
👈 يٰا بَنِيَّ اِذْهَبُوا فَتَحَسَّسُوا مِنْ يُوسُفَ وَ أَخِيهِ وَ لاٰ تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اَللّٰهِ إِنَّهُ لاٰ يَيْأَسُ مِنْ رَوْحِ اَللّٰهِ إِلاَّ اَلْقَوْمُ اَلْكٰافِرُونَ (٨٧) یوسف
2⃣ برادری #دینی
👈 إِنَّمَا اَلْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ وَ اِتَّقُوا اَللّٰهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ (١٠) حجرات
3⃣برادری #شیطان
👈 إِنَّ اَلْمُبَذِّرِينَ كٰانُوا إِخْوٰانَ اَلشَّيٰاطِينِ وَ كٰانَ اَلشَّيْطٰانُ لِرَبِّهِ كَفُوراً (٢٧) اسرا
#انتقام_سخت
✅یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
● هماکنون / وضعیت اندوهبار گلزار شهدای کرمان😭😭😭
✍#تفسیر سوره مرسلات(۳)
نکته ها:
* «طمس»به معنای از بین رفتن و محو شدن است و شاید مراد از بین رفتن نور آنها باشد.
* «فرج»به معنای شکاف است و «وَ إِذَا السَّماءُ فُرِجَتْ» به معنای شکاف برداشتن و پاره پاره شدن آسمان است.
* «أُقِّتَتْ» از«وقت»به معنای تعیین وقت برای گواهی دادن انبیا در قیامت است که بارها در قرآن به آن اشاره شده است.چنانکه در سوره مائده می خوانیم: «یَوْمَ یَجْمَعُ اللّهُ الرُّسُلَ فَیَقُولُ ما ذا أُجِبْتُمْ»[23] روزی که خداوند همه انبیا را جمع گرداند،پس گوید:چگونه امّتتان دعوت شما را اجابت کردند.
* یکی از اسامی قیامت«یوم الفصل»یعنی روز جدایی است.در قرآن می خوانیم: «إِنَّ اللّهَ یَفْصِلُ بَیْنَهُمْ یَوْمَ الْقِیامَهِ[24]خداوند متعال در روز قیامت بین آنها(و آنچه بدان دلبسته اند) جدایی می افکند.
* در این آیات با سه تعبیر از عظمت قیامت یاد شده است: «لِأَیِّ یَوْمٍ أُجِّلَتْ لِیَوْمِ الْفَصْلِ وَ ما ادراک یوم الفصل» و تکرار کلمه«یوم»نشانه عظمت آن روز است.
* مشابه این چند آیه در سوره های دیگر قرآن نیز دیده می شود:
«فَإِذَا النُّجُومُ طُمِسَتْ» در جای دیگر می فرماید: «وَ إِذَا النُّجُومُ انْکَدَرَتْ»[25]
«وَ إِذَا السَّماءُ فُرِجَتْ» در جای دیگر می فرماید: «إِذَا السَّماءُ انْشَقَّتْ[26]
«وَ إِذَا الْجِبالُ نُسِفَتْ» در جای دیگر می فرماید: «وَ یَسْئَلُونَکَ عَنِ الْجِبالِ فَقُلْ یَنْسِفُها رَبِّی نَسْفاً[27]
«وَ إِذَا الرُّسُلُ أُقِّتَتْ» در جای دیگر می فرماید: «یَوْمَ یَجْمَعُ اللّهُ الرُّسُلَ»[28]
پیام ها:
1- نظام کنونی آفرینش در قیامت دگرگون می شود؛ستارگان محو و آسمان شکافته می شود و این دگرگونی بارها در قرآن یادآوری شده است: «فَإِذَا النُّجُومُ طُمِسَتْ وَ إِذَا السَّماءُ فُرِجَتْ»
2- حقیقت قیامت تنها از راه وحی قابل شناخت است. «وَ ما أَدْراکَ ما یَوْمُ الْفَصْلِ»
3- در قیامت،برای گواهی پیامبران بر امّت های خویش،وقتی معیّن قرار داده شده است. «وَ إِذَا الرُّسُلُ أُقِّتَتْ ، لِأَیِّ یَوْمٍ أُجِّلَتْ»
وَیْلٌ یَوْمَئِذٍ لِلْمُکَذِّبِینَ«15» أَ لَمْ نُهْلِکِ الْأَوَّلِینَ«16» ثُمَّ نُتْبِعُهُمُ الْآخِرِینَ«17» کَذلِکَ نَفْعَلُ بِالْمُجْرِمِینَ«18» وَیْلٌ یَوْمَئِذٍ لِلْمُکَذِّبِینَ«19»
در آن روز،وای بر تکذیب کنندگان.آیا پیشینیان را هلاک نکردیم.سپس دیگران را در پی آنان آوردیم.ما با مجرمان این گونه عمل می کنیم.وای برتکدیب کنندگان در آن روز .
#انتقام_سخت
🔰یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
✍پرسش و پاسخ
👈آیا در روز قیامت، حیوانات هم برانگیخته میشوند؟ روح حیواناتی كه مردهاند یا كشته شدهاند در حال حاضر چه وضعیتی دارد؟
✅ پاسخ:
🌻 از ظاهر بعضی از آیات قرآن مجید اسـتفاده می شود كه حیوانات نیز در روز قیامت برانگیخته می شوند. به برخی از آن آیات اشاره می گردد:
🍀 1. «وَمَا مِن دَابَّةٍ فِی الْأَرْضِ وَلَا طَائِرٍ یَطِیرُ بِجَنَاحَیْهِ إِلَّا أُمَمٌ أَمْثَالُكُم مَّا فَرَّطْنَا فِی الْكتاب مِن شَیْءٍ ثُمَّ إِلَىٰ رَبِّهِمْ یُحْشَرُونَ»(أنعام/38)؛ هیچ جنبنده ای در زمین و هیچ پرنده ای كه با دو بال خود پرواز می کند نیست، مگر اینكه امتهایی (جمعیتهایی) مانند شما هستند. ما هیچ چیز را در این كتاب فروگذار نكردیم، سپس همگی به سوی پروردگارشان محشور می گردند.
🌺 2. «وَإِذَا الْوُحُوشُ حُشِرَتْ»(تکویر/5)؛ و در آن هنگام كه حیوانات وحشی جمع شوند. بسیاری از مفسران، حشر حیوانات وحشی را به معنای حضور در دادگاه قیامت دانسته و معتقدند: حیوانات نیز در محدودۀ آگاهی خود، مسئولیتهایی دارند و اگر ظلم و ستم به یکدیگر كرده باشند در آنجا بازخواست خواهند شد.
🌴 این احتمال نیز وجود دارد كه منظور از حشر، جمع شدن حیوانات به هنگام حوادث هولناک قیامت و پایان این دنیا باشد كه به خاطر ترس در كنار هم جمع می شوند (نه در دادگاه قیامت).(ر. ک: مکارم شیرازی، تفسیر نمونه، ج 26، ص 174)
در منابع اهل تسنن، روایتی از پیامبر اكرم(صلّی اللّه علیه و آله) در تفسیر آیۀ 38 سورۀ انعام نقل شده است که می فرماید: «اِنَّ اللّهَ یَحْشُرُ هذِهِ الاُمَمَ یَوْمَ الْقِیامَهِ وَ یَقْتَصُّ مِنْ بَعْضِها لِبَعْض حَتّى یَقْتَصَّ لِلْجَمّاءِ مِنَ القرناء»؛ خداوند تمام این جمعیتها (جنبندگان) را در روز قیامت برمی انگیزاند و قصاص بعضی را از بعض دیگر می گیرد، حتی قصاص حیوانی كه شاخ نداشته و دیگری بی جهت به او شاخ زده است از او خواهد گرفت.(رشیدرضا، تفسیر المنار، ج 7، ص 397)
🌼 برخی از منابع روایی شیعه نیز اشاره ای به روایات نموده اند. مرحوم مجلسی در شرح من لایحضره الفقیه پس از نقل روایتی می نویسد: و یدل علی حشر الحیوانات المظلومة کما هو ظاهر آیۀ «وَإِذَا الْوُحُوشُ حُشِرَتْ».(محمدتقی مجلسی، روضة المتقین، ج 4، ص 255)
🔶یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 فرمول کنترل خشم و عصبانیت در یک دقیقه
📖 براساس سوره مبارکه آل عمران ، آیه شریفه ۱۳۴
🌺 یاوران قران @yavaranQoran
#اعجاز_قرآنی 📖
#کانون_قرآن_وعترت_کوثر ✨
🤔برای حیرت زده شدن آماده اید⁉️
🕋 سوره مؤمنون آیه ۷۸:
و اوست که برای شما گوش و ديدگان و دلهای پدید آورد، اما اندکی شکر میگزارید
📚 این آیه و آیات ۷۸سوره نحل و ۹ سوره سجده به شکل گیری حس شنوایی و بینایی انسان در رحم مادر اشاره میکند و جالب است که در همه این آیات شکل گیری قدرت شنوایی را قبل از حس بینایی ذکر میکند
❌ و اما نکته حیرت انگیز🧐
🎯با پیشرفت علم پزشکی، دانشمندان متوجه شدند که در رحم مادر شنوایی👂جنین (در ۱۸ هفتگی) قبل از بینایی👀 (در ۲۴ هفتگی) فعال میشود
✅یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
base.apk
7.08M
👆👆👆👆
✅نرم افزار از قرآن بپرس
📚 حاوي يكصد پرسش جوانان و پاسخ قرآني آن
🌹به همراه تلاوت آیات به همه پناهندگان به حريم وحي تقديم مي گردد.
👌تغییرات آخرین نسخه
🌸- رفع مشكل منوي انتخاب موضوع و بهبود عملكرد آن
☘- افزودن امكان اشتراك گذاري
🌾- ويرايش برخي سوال و جوابها
#نرم_افزار #متن_کوتاه #پیام_قرآن #اعتقادی
🍒یاوران قرآن @yavaranQoran